Zbătându-se între coşmaruri şi realităţi : România!

Zbătându-se între coşmaruri şi realităţi : România!

Realitatea e sumbră…

” Mai rău ca acum nu a fost niciodată ”, ” nu se mai poate ”, ” ne-a ajuns cuţitul la os ”, ” Doamneee, în ghearele cui a ajuns ţărişoara ”…

Şi-avem de înfruntat atâtea, Doamne, atâtea… CA SĂ SUPRAVIEŢUIM !

Brrrrr…..  Recent, am avut din nou  un coşmar.  Fraţilor, COŞMAR !!

Pe scurt, că nu am timp : se făcea că vicele  CJCS, toarăşu Ionesie Ghiorghioni, omul de Curte al ” ayatollahului ” Frunzăverde, fără de ştirea/ştiinţa căruia ” nimic nu mişcă în judeţ ”, am încheiat citatul,  arunca cu nişte vaci după nişte avioane şi se distra de mama focului  rupând petalele unei margarete schelămbăindu-se ” hectare,  hectare, aeroport, ntz, hectare, hectare, aeroport,   hectare, hectare… ”… Ei bine,  clovnul libidinos purta în  visul-coşmarul de-al avui, nici mai mult nici mai puţin decât… ce să vezi… o TÓGĂ… Cestia  era că zmintitul tot jucându-se cu margareta de vă zisăi, se-ndrepta spre nişte băi, ca tot Romanul, deh.  În cealaltă labă flutura un zapis pe care se distingea clar scris cu înflorituri aurite ” PROPRIETAR ” şi sigiliul ” ” Împăratului ”, ayatollahului… Sub togă, fraierul era … gol. GOL PUŞCĂ ! Descoperit….

Nu-i uşor să fi ” sybillă ”….

Voi, aveţi parte de coşmaruri ? Dumneamea  cam des…

M-am trezit tristă…. tare, tristă.  Ultimul flash, nainte de trezire a fost că m-am auzit ” unde naiba sunt străjerii, oştenii de veghe, unde sunt… ? ” şi-atunci i-am zărit limpede. Purtau  toga bezmeticului. îi ţineau spatele,  va să zică, nicidecum calea. 

Al păcatului vis !! Bine că m-am trezit căci NU POATE FI REAL asemenea  coşmar. I-auzi, vaci, avioane, hectare, băi romane, zapisuri…. brrrr….

Dar, să  coborâm cu picioarele pe pământ. Mioritic.

Natrag la cruda realitate:

Comisia de muncă de la Cameră a respins introducerea CASS pentru veniturile între 740 de RON și 1000 de RON.

Din păcate, există o majoritate în plen și nu mizăm pe existența prea multor oameni cu rațiune printre parlamentarii puterii, care să se opună acestei măsuri care va crește suferința celor cu venituri în realitate mici.
Subliniem faptul că această măsură îi va lovi exact pe aceeași oameni care nu vor mai beneficia în iarna de subvenția la încălzire.
Pare să existe un plan prin care să fie oprită orice șansă a oamenilor din această țară de a duce un trai decent. Cei de la PDL se reprezintă la guvernare doar pe ei și pe clienții care trăiesc de pe urma acestei guvernări.
Ceea ce face PDL nu are legătură cu vreo ideologie politică, ci doar cu ideologia urii față de popor.
o    Orice guvernare democratică are responsabilitatea asigurării condițiilor pentru creșterea bunăstării populației. Atunci când Guvernul acționează contrar acestui principiu constituțional, nu mai vorbim de o guvernare reprezentativă sau legitimă.

România pierde 10 locuri la competitivitatea economică

În Raportul Competitivităţii Globale 2011-2012, publicat de Forumul Economic Mondial (WEF), România ocupă locul 77, în scădere cu zece locuri.
Printre factorii care pun probleme afacerilor din România, WEF citează: impozitele, birocraţia guvernamentală ineficientă, accesul la finanţare, corupţia, infrastructura inadecvată, reglementările fiscale şi inflaţia.
Aceste evaluări internaţionale (obiective) arată un lucru clar: Guvernul minte. Economia românească nu merge în direcţia corectă.
Este ceea ce opoziţia spune de foarte mult timp. Guvernul Băsescu-Boc nu a făcut nimic pentru a stimula economia şi a crea noi locuri de muncă.
Ineficienţa guvernului, corupţia şi fiscalitatea sunt cele care trag România în jos.
Avem o guvernare dezastruoasă care nu doreşte să plece. Dimpotrivă, caută tot felul de tertipuri pentru a se menţine la putere.
Cu cât PDL stă mai mult la guvernare, cu atât românii vor sărăci mai mult.

Cristian Preda anunță un nou tertip al PDL pentru viitoarele alegeri: Colegii uninominale din care intră în Parlament primii doi clasați.

PDL nu are decât o singură preocupare: cum să facă în așa fel încât votul oamenilor să conteze cât mai puțin la alegerile din 2012.
O propunere precum cea la care se gândește PDL este o bazaconie. În ce state europene moderne se mai practică un astfel de sistem electoral? În niciunul. Acesta nu este vot cu compensare, ci doar o variantă prin care să nu conteze că ai pierdut alegerile.
Pentru a se permanentiza la putere, PDL este dispus să își bată joc de democrație pe toate căile: printr-un sistem electoral incorect; prin furtul efectiv al voturilor; prin mită electorală.
PDL nu este orice partid, este ”Partidul-stat”, care se pregătește inclusiv să sacrifice sănătatea a câteva milioane de români în iarnă, pentru a le demonstra acestora ce pot păți dacă nu votează PDL.
PDL nu doar că guvernează împotriva românilor, dar se pregătește metodic de instituirea unei dictaturi de jure în România, prin scoaterea din ecuație a voinței votantului.
Degeaba ne dezvăluie Cristian Preda pe blog planurile actualului regim, dacă nu există nimeni cu forță în PDL care să se opună instaurării autoritarismului de jure, nu doar de facto în România.

*******

Har Domnului că spre deosebire de  PĂCĂLICII de-şi spun politicieni, în  România EXISTĂ şi Politicieni în jurul cărora  ar  fi normal să ne grupăm şi pe care să-i urmăm. Rara avis, spun unii…. Şi  ESTE adevărat, dar… la fel de adevărat e că EXISTĂ, privim noi în direcţia şi spre cine  trebuie ?…

Decât să ne uităm în gura unor beţivani notorii precum bă-SECU, mârlanul alcoolic, jigodia care NU a fost ales  şi NU este preşedintele  nostru ci Naşul Famigliei PD, sau… a unuia de se crede ” Împărat ”, anume , specimenul ayatollahul sorin – LACHE Nas Roşu, pulbere de beat non stop,  care de când şi-a trădat buldogul, cântă după dictare  (  Şi se mai dă cubic, prăpăditul…… se vede treaba că-l joacă celebrul cuplu Nutzi-bă-SECU cu neşte dosărele, schelete-n dulap de-a ajuns să intoneze bla, bla, bleax….. auuuuuu…  ) mai bine să ne informăm  CORECT de la CUNOSCĂTORI :

ION ILIESCU :

” Referindu-se la prezent, liderul de onoare al PSD consideră că politica formelor fără fond şi modernizarea fără dezvoltare sunt marile slăbiciuni care împiedică România să progreseze, deşi este o ţară membră a Uniunii Europene.

“Nu ştiu să existe o soluţie miraculoasă care să ne vindece de aceste păcate. Cred doar că libertatea de circulaţie şi dreptul românilor de a munci în Europa vor permite, în timp, schimbarea profundă a României,” apreciază fostul preşedinte. ( … ) ”

ADRIAN NĂSTASE

Alegeri la calendele greceşti

Motivele adevărate pentru care vrea PDL-ul să pună toate alegerile în aceeaşi duminică

COMUNICAT DE PRESĂ

Corina Crețu: „Este revoltatoare politica de exterminare a celor mai saraci si vulnerabili cetateni europeni”

         CORINA CREŢU:

Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a cerut Comisiei Europene sa se implice in apararea drepturilor elementare ale celor mai saraci cetateni europeni, care se confrunta cu o discriminare fara precedent in istoria UE.

„Incapabile sa aplice masuri pentru combaterea saraciei, guvernele de dreapta din Uniunea Europeana se razboiesc acum cu saracii Europei. Excluderea sociala si lipsa de perspective de gasire a unui loc de munca si imbunatatire a nivelului de trai sunt accentuate de umilinta si incalcarea drepturilor la care sunt supusi zeci de milioane de cetateni europeni”, a atras atentia Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a subliniat ca masurile indreptate impotriva saracilor merg de la anularea – in numele austeritatii salbatice ridicate la rang de unica solutie anti-criza a dreptei europene – a ajutoarelor sociale necesare supravietuirii si impingerea pensionarilor spre „iesirea din sistem”, dupa cum s-a exprimat cu cinism premierul roman Emil Boc, pana la propunerea actualului ministru al Muncii din Slovacia, care a propus recent sterilizarea gratuita voluntara pentru femeile cele mai sarace din tara.

„Este revoltatoare aceasta politica de exterminare, promovata fatis de o dreapta europeana tot mai apropiata de nazism, mai ales cand propunerile de sterilizare vizeaza comunitatea roma, care reprezinta cea mai saraca parte a populatiei”, a declarat Corina Cretu, atragand atentia asupra riscului degradarii calitatii democratiei europene, o data cu inrautatirea calitatii vietii cetatenilor.

  8.09.2011                                                  Biroul de Presa PSD

VICTOR PONTA :

” Stati linistiti – toti cei care au furat in acesti ani vor plati cu varf si indesat dupa alegeri. Daca nu se aplica legea acum, se va aplica dupa alegeri. De-aia le este frica de alegeri, de-aia vor sa le amane… ”

Aşa să ne ajute Dumnezeu, adaugă dumneamea !! Şi mai spun şi că :

– revenirea la normalitate, RESPECTAREA LEGII,  egalitate de şanse , NU vor  fi  REALITĂŢI  atât timp cât  ÎNCĂ mai există păcălici de-şi zic politicieni care mimează opoziţia dar se ” mişcă ” pe criteriul ” hai să dăm mână cu mână ”, a se ceti mână-n mână, of course,  şi deci de  ” înţeles ” oareşce …. reţineri, evitarea subiectului cu pricin(i)a…. Aviz ” amatorii ” din teritoriu de diverse coloraturi şi care NU ne fac cinste dar rău cu siguranţă, da!!!

Recomandări :

USL a scăpat de-o grijă!…

Iluzia multor naivi, că UDMR va părăsi puterea şi se va alătura USL, a luat sfârşit. Clarificarea poziţiei UDMR este binevenită pentru toată lumea, şi de la putere, şi din opoziţie. Cei de la putere scapă de emoţii – dacă le-or fi avut vreodată. Iar opoziţia se vede nevoită să accepte, în sfârşit, ceea ce era limpede de foarte multă vreme. ( Octavian Ştireanu )

10 ani de terorism şi spaime autohtone

( şi despre supravegherea celor incomozi politic )

” ( … ) soluţiile pentru România nu se află la Bruxelles, Washington, Paris ori Londra. Ele sunt aici şi ţin de calitatea oamenilor care ne conduc. Suntem în 2011. 7 ani după integrarea în NATO şi 4 ani după integrarea în UE. Am ajuns unde trebuie, dar cu cine nu trebuie. Încă n-am aflat răspunsul exact la întrebarea: ce ucide mai eficient, terorismul internaţional sau prostia celor de la putere care taie ca otomanii tot ce le iese în cale: spitale, pensii, medicamente compensate, salarii, locuri de muncă. ”

 CAMARILA PORTOCALIE, NOCIVĂ ŞI PERICULOASĂ ! LUAŢI AMINTE !!

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Zbătându-se între coşmaruri şi realităţi : România!

  1. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.