Administratia Biden: un complice entuziast la genocidul Israelului OCUPANT asupra civililor, arabilor palestinieni asediați din Gaza!!

#STOPwar #FreePalestina #STOPgenocide #Gaza

DESPRE DUBLA MASURA A „ANALISTILOR” SI FAPTUL CA TERORISMUL NU VA FI ERADICAT PRIN.. TERORISM!!

Atunci cand au loc asa zisele ciocniri intre „civilizatii”, pretul jocului papusarilor din umbra e platit de „victimele colaterale”, oameni de rand, batrani, copii, femei.. Platourile tembeliziunilor unelte/marionete, abunda de impostori cu pretentii de ghenerali, „vasta lor experienta” fiind data de voce si talent, aripa servita.. dar si de „analisti” aserviti, sub simbria unor falange ale imperialistilor. Evident, viespiile sectare dau tonul „relatarilor obiective”, la ordin.. Niciun cuvant despre bombardarea cu insistenta a scolilor, spitalelor, tintelor CIVILE!!

Războiul care a început cu atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie se extinde pentru a include noi jucători din Orientul Mijlociu. În timp ce Israelul luptă împotriva Hamas, efectuează simultan atacuri asupra Siriei, ciocnindu-se cu Hezbollah în Liban, iar acum războiul se extinde în Yemen.

Conflictul dintre ocupantul Israel și Hamas se răspândește pe scară largă în Orientul Mijlociu: houthii trag din Yemen, Hezbollah operează din Liban și Siria este parte a conflictului.Analistul saudit Aziz Algashian a declarat că Arabia Saudită ar fi îngrijorată de conflictul care se va răspândi peste granițele sale.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Israelul că a comis „crime împotriva umanității” în Fâșia Gaza, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii și al Uniunii Europene.

Ministerul Iordanian al Afacerilor Externe condamnă cu fermitate agresiunea israeliană care a vizat în această seară tabăra Jabaliya din Fâșia Gaza, ținând Israelul, puterea ocupantă, responsabil pentru această dezvoltare periculoasă… un act contrar tuturor valorilor umane și morale și regulile dreptului internațional umanitar.

Purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politică Externă și Securitate, Peter Stano, a avertizat într-o declarație că situația ar putea scăpa de sub control și „cauza suferințe nespuse comunităților locale”.

Ministerul Afacerilor Externe din Qatar a publicat o declarație prin care condamnă atacul israelian de la Jabalia, pe care l-a numit „un nou masacru împotriva poporului palestinian lipsit de apărare”

„Războiul se poartă acum pentru însăși supraviețuirea palestinienilor” – “administrația SUA este acum un complice entuziast la genocidul Israelului asupra arabilor palestinieni asediați din Gaza”!!!

Pirații, împărații și topoarele răului din Orientul Mijlociu: SUA predică pacea în timp ce promovează războiul

#######

Unul dintre cei mai mari intelectuali ai zilelor noastre, Noam Chomsky , a declarat cu câțiva ani în urmă că motivele sprijinului american pentru Israel ar trebui căutate în sionismul creștin , precum și în evaluarea geostrategică a SUA conform căreia Israelul este un potențial bastion al Americii în regiune.

“Palestinienii sunt încurajați să-și părăsească pământul și casele din nordul Gazei și să se îndrepte spre sud. Este clar că Israelul vrea să colonizeze nordul Gazei și să o transforme într-o zonă de securitate sau militară, expulzând definitiv palestinienii care locuiesc în prezent acolo.

Complicitate prin tăcere

Cercetătorii genocidului au susținut întotdeauna că astfel de atrocități în masă sunt rareori produsul unui „lider rău” sau al unei „mici clase politice extremiste”. Realitatea înfiorătoare a genocidului este că are loc cu sprijinul în masă, care vine fie sub formă de participare activă (directă și indirectă), fie sub formă de complicitate prin tăcere.

Nu sunt sigur că am văzut vreodată un caz de genocid susținut de un număr atât de mare de actori, deschis și activ. Majoritatea instituțiilor din America de Nord, Europa de Vest și din alte părți fie participă direct la acest genocid, fie sunt tăcute, făcându-le astfel complice.

Pentru ca genocidul să aibă loc, sunt necesare două elemente cheie: capacitatea infrastructurală și materială de a comite genocid și capacitatea de a-l acoperi numindu-l altceva decât ceea ce este. Occidentul participă la ambele elemente cheie.”

“Corporațiile și instituțiile economice oferă sprijin financiar Israelului, totul în numele sprijinirii victimelor israeliene și, se pare că oferă stimulente financiare Egiptului, în încercarea de a-l încuraja să accepte refugiați palestinieni cărora nu li se va permite să reintre în Fâșia Gaza. . Sprijinul SUA și Occidentului, care vine de ani de zile în Israel, a permis țării respective să dezvolte condițiile de infrastructură pentru comiterea genocidului.

Protejarea „civilizației” de „sălbăticie”

În ceea ce privește mușamalizarea, instituțiile politice, mass-media, sociale și culturale din Occident sunt pe deplin mobilizate pentru a ascunde și acoperi acest act de genocid, prezentându-l drept violență neprihănită poporului evreu ca fiind victime de pretutindeni în lume.

Cei care își exprimă sprijinul pentru Palestina în Occident sunt amenințați cu concedieri (și chiar concediați), posibile acuzații penale și interdicții, precum și alte măsuri punitive și campanii de hărțuire.

Mass-media transmite continuu și consecvent mesajul scandalos că Hamas este singurul responsabil pentru pierderea de vieți civili palestinieni în Fâșia Gaza, încercând să-și spele mâinile de genocid. Operațiunea israeliană este prezentată ca o misiune de „eliminare a Hamas”, spre deosebire de ceea ce este cu adevărat: genocidul poporului palestinian și ștergerea lor de pe hartă. Puținele voci care pun la îndoială aceste narațiuni sunt marginalizate, reduse la tăcere și îndepărtate de pe platforme.

Pe scurt, toate instituțiile establishment-ului din Occident sunt mobilizate, deplin și coerent, în acest moment pentru a permite genocidul palestinienilor, totul sub pretextul protejării „civilizației” de „sălbăticie”. (…) Același proiect imperial care a tratat cu cruzime milioane de africani cu pielea întunecată, a comis genocid împotriva a milioane de popoare indigene din America, Australia, Noua Zeelandă și în alte părți, a colonizat Asia și Africa printr-o brutalitate și o forță inimaginabile, a distrus multe societăți pline de complexitate și frumusețe. , a masacrat civili în războaiele sale imperiale în locuri precum Vietnam și Irak, a aruncat bombe atomice asupra civililor japonezi, a creat o infrastructură economică neo-colonială care jefuiește în mod continuu cea mai mare parte a populației lumii… Aș putea continua și mai departe așa, dar asta proiectul este în derulare și nicăieri nu este mai vizibil în acest moment decât în ​​Palestina.

“SUA pretinde că respectă legile războiului, dar continuă să ofere justificări pentru uciderea a mii de palestinieni de către Israel. Un imperiu binevoitor exprimă durerea la vederea unui copil mort, dar oferă armele letale și rațiunea politică pentru măcelărirea a mii de femei și copii. Diplomații săi predică pacea în timp ce propagă războiul.

SUA și Israelul duc războaie asimetrice în Orientul Mijlociu de zeci de ani, distrugând nenumărate comunități și strămutând milioane de oameni sub pretextul autoapărării. Își demonizează dușmanii și își dezumanizează victimele pentru a justifica utilizarea masivă și disproporționată a puterii de foc, provocând cât mai mult rău și suferință.”

“După decenii de război, SUA și Israelul au dezvoltat un lexic extins de noi ghiduri de discurs și mass-media care subliniază „dreptatea” cauzei lor și „răul” inamicilor lor. Ei susțin, de exemplu, că forțele armate ale Israelului sunt „antrenate, însărcinate și funcționează pentru a se asigura că civilii palestinieni rămân în siguranță”, ignorând nenumăratele victime ale civililor palestinieni de până acum în Gaza.

În ciuda diferenței majore dintre Hamas și al-Qaeda, apariția de frică care a urmat atacurilor din 11 septembrie asupra SUA, care a pus capăt dezbaterii și a dus la eșecuri catastrofale în următoarele două decenii, a fost replicată ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat. În curând, Hamas, mișcarea originală de rezistență islamistă marcată de ocupație opresivă, a ajuns să fie văzută ca întruparea ISIL – rău, fanatic și brutal – și trebuie distrusă cu orice preț.

Narațiunile americane și israeliene sunt aceleași; este pe cât de consistent, pe atât de înșelător. Lupta lor este „în numele civilizației împotriva barbariei”, „binele împotriva răului” și „cu puritatea morală împotriva sărăciei morale”. Lupta lor este întotdeauna în autoapărare, războaiele lor sunt întotdeauna drepte, intențiile lor sunt întotdeauna nobile, chiar altruiste. Ei luptă pentru democrație și libertate împotriva totalitarismului și terorismului. Dacă aliații lor sunt teroriști și dictatori, așa cum se întâmplă adesea, aceștia sunt rapid renumiți ca luptători pentru libertate și moderați.

O astfel de neprihănire ar fi demnă de respect numai dacă ar fi corectă sau adevărată…”

“Căutarea diavolului în America

Relația strategică americano-israeliană, creată în timpul războiului și ocupației israeliene în 1967, a fost de atunci principalul motor al instabilității și violenței în regiune. Pe măsură ce SUA, la apogeul Războiului Rece, i-au înlocuit pe europeni ca putere imperială principală în regiune și au devenit patronul Israelului, au deschis calea pentru o alianță colonială imperială care ocupă și asuprește popoarele din Orientul Mijlociu.

SUA au desemnat Israelul drept polițist regional în anii 1960, în anii 1970 a fost lider în influențarea regiunii, a câștigat un avantaj strategic în anii 1980 și de atunci a fost considerat a fi în fruntea războiului american împotriva terorii. În mod paradoxal, aproape de fiecare dată când Israelul a respins o inițiativă de pace americană, acesta a fost cumva răsplătit cu un nou acord cu Pentagonul și mai mult ajutor militar, acesta din urmă depășind 38 de miliarde de dolari.

De zeci de ani, SUA și Israel le cer arabilor să aleagă între bine și rău și le-au spus că sunt „fie cu SUA, fie împotriva noastră”, în timp ce fac ravagii în regiune. În 1958, diavolul era liderul panarab al Egiptului, Gamal Abdel Nasser; În 1968 a devenit liderul gherilei palestiniene Yasser Arafat; 1978 Ayatollah iranian. Când niciunul dintre cei trei nu a mai reprezentat o amenințare, Saddam Hussein a apărut ca noul diavol. În mod previzibil, după ce Saddam a fost „conținut”, Osama bin Laden a devenit diavolul tuturor diavolilor, până când Saddam a reapărut ca principalul diavol. Și din 2008, Hamas și Hezbollah susținut de Iran au devenit noii diavoli regionali care trebuie învinși odată pentru totdeauna.

Acest lucru a ieșit în prim-plan în ultimul război din Gaza, când SUA și-au redistribuit armatele în regiune luna trecută pentru a proteja Israelul de potențialele represalii regionale din partea unor grupuri precum Hezbollah și pentru a-i permite să continue genocidul asupra palestinienilor ca răspuns la atacurile Hamas. . .

Înainte să-și caute următorul inamic „diabolic” în Orientul Mijlociu și să cufunde regiunea în mai mult haos și violență, SUA și Israelul ar putea dori să privească în interior pentru o schimbare și să ne salveze de un alt război oribil.

Zece mii de morți și zeci de mii de palestinieni răniți mai târziu, secretarul de stat al SUA Antony Blinken s-a întors în Orientul Mijlociu în încercarea de a transforma crimele de război ale Israelului în succese diplomatice și strategice. Așteptați-vă ca un trimis imperial contemporan să forțeze regimurile arabe să se alăture unei noi Pax Americana care se învârte în jurul Israelului colonial.”

Sursa: Al Jazeera

#######

Cei care sunteți atenți, ați observat desigur cum toată media vorbește numai de organizația teroristă Hamas și războiul Israelului cu ea, nu cu altcineva. Ea, Hamas care face rău palestinienilor, da? Care de asta, se și dezic de ea și n-o iubesc. Asta se încearcă să vi se bage în subconștient pentru ca dumneavoastră să nu sesizați și să nu înțelegeți esențialul. Acela că mai întâi de toate, Hamas e o organizație PALESTINIANĂ. Nimeni nu vă spune asta pentru că atunci s-ar prăbuși minciuna cu Israel care se luptă doar cu Hamas măcelărind în numele luptei ăsteia, mii de palestinieni nevinovați. Ca pe cei rămași să-i trimită pentru totdeauna în exil. Chiar dacă inițial a apărut ca o mișcare POLITICĂ creată de Mossad și CIA pentru a submina și rupe în bucăți unitatea palestinienilor în jurul OEP creat de Yasser Arafat, Hamas este prin excelență palestiniană, a palestinienilor pentru care luptă acum. Cât despre faptul că ei, palestinienii, n-o doresc și se dezic de ea, dac-ar putea, trei sferturi dintre ei ar purta tricouri cu Je suis Hamas. Că ne place sau nu, ăsta e rezultatul atunci când generații întregi copii palestinieni au crescut cu armele israeliene îndreptate spre ei și sub bombele evreilor care le năruiau casele. Ăsta e un adevăr crud și dur pe care întreaga lume arabă îl cunoaște. De asta n-a crezut nici o clipă minciunile care i s-au servit și-a sărit mai unită ca oricând în sprijinul palestinienilor.– Adrian Adi Pieptu

Coloniștii înarmați ucid palestinieni în Cisiordania

Organizațiile pentru drepturile omului raportează că rata violenței coloniștilor împotriva palestinienilor a crescut de la începutul războiului din Gaza.

Atacuri ale coloniștilor israelieni asupra palestinienilor din Cisiordania ocupată ar putea duce la o escaladare a violenței pe întreg teritoriul palestinian. Avertismentul a fost emis de serviciul de securitate Shin Bet din Israel. Organizațiile pentru drepturile omului raportează că rata violenței coloniștilor împotriva palestinienilor a crescut de la începutul războiului din Gaza.

Balkans.aljazeraa.net

#######

Washington: Mii de oameni au manifestat în sprijinul palestinienilor

Zeci de mii de oameni au ieșit astăzi pe străzile din Washington în sprijinul palestinienilor, strigând „Trăiască Palestina!” și „Încetează focul acum!”.


    Organizatorii afirmă că se așteaptă până la 100.000 de persoane, a informat Biznisinsider.

Cei adunați purtau bannere pe care scria, printre altele, „Palestina liberă” și au cerut SUA să nu mai acorde ajutor Israelului. Mii de protestatari au venit în oraș cu autobuzul și mașina din alte state, chiar și din Georgia.

Danas.rs

#######

Se pregateste un raspuns pentru Israel?

Un înalt oficial Hamas a confirmat informația

Liderul palestinian Hamas Ismail Haniyeh sa întâlnit cu liderul suprem iranian Ali Khamenei în timpul unei vizite la Teheran în ultimele zile, a informat Reuters.

Un oficial înalt al Hamas, Osama Hamdan, a confirmat de la Beirut televiziunii Al-Mayadeen că Haniyeh se află la Teheran, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Haniyeh locuiește pe tronsonul Qatar-Turcia din 2019.

Sd.rs.ro

#######

Confruntări aprige au continuat peste noapte în Fâșia Gaza. Mișcarea palestiniană Hamas l-a acuzat pe președintele american Joe Biden pentru atacul asupra unei tabere de refugiați din Fâșia Gaza. Schimb de foc și la granița cu Libanul.

Potrivit ultimelor informații, cel puțin 15 persoane au fost ucise și 50 au fost rănite în atacul israelian asupra școlii „El Fahura” administrată de agenția Națiunilor Unite din Fâșia Gaza, unde sunt găzduite persoane strămutate în interior, a anunțat Ministerul Sănătății din Gaza. a anunţat. Este cea mai mare școală din nordul Gazei și este situată în tabăra de refugiați Jabaliya.

Vineri, un convoi medical din apropierea spitalului Shifa a fost lovit și el, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, 15 persoane au fost ucise și zeci au fost rănite.

Un copil moare la fiecare 10 minute

Până acum, 9.500 de palestinieni au fost uciși în Fâșia Gaza din 7 octombrie, inclusiv 3.900 de copii, a declarat Salama Maruf, șeful biroului de presă din Fâșia Gaza.

El a spus că asta înseamnă că un copil este ucis la fiecare 10 minute.

După cum a adăugat el, peste 24.000 de persoane au fost rănite în loviturile israeliene, în timp ce 46 de jurnalişti au fost ucişi.

#STOPgenocide #Gaza

Gaza: Cel puțin 9.500 de palestinieni uciși, inclusiv 3.900 de copii

Cel puțin 9.500 de palestinieni au fost uciși din 7 octombrie, inclusiv 3.900 de copii, a declarat astăzi șeful Biroului de Presă din Gaza, Salama Maaruf.„Acele cifre înseamnă… în fiecare minut un copil moare”, a spus el, a raportat Al Jazeera.

Maaruf a spus că sunt în jur de 24.158 de răniți și că atacurile aeriene israeliene „nu se limitează la un anumit grup”, ci sunt vizați și paramedicii și jurnaliştii. Cel puţin 46 de jurnalişti au fost ucişi, potrivit Biroului de presă din Gaza.Maaruf a subliniat că sectorul sănătății în special „a suferit mai multe lovituri” deoarece 16 spitale și alte 32 de unități medicale au încetat să funcționeze din cauza atacurilor israeliene. 

Al Jazeera relatează că 27 de ambulanțe au fost distruse, iar 105 unități medicale au fost avariate din cauza atacurilor aeriene sau bombardamentelor.De asemenea, forțele israeliene au vizat și distrus trei clădiri universitare palestiniene, peste 8.500 de clădiri rezidențiale au fost dărâmate, aproximativ 220.000 de unități rezidențiale au fost complet distruse, aproximativ 40.000 de unități rezidențiale au fost parțial distruse și nelocuibile, 220 de clădiri școlare au fost vizate și de comisie ca urmare a unui „atac direct”.88 de clădiri guvernamentale, 55 de moschei și trei biserici au fost complet distruse.

#######

Egiptul și Qatarul propun zilnic pauze de șase ore în operațiunile de luptă

Egiptul și Qatarul au propus Israelului să anunțe pauze umanitare în operațiuni în fiecare zi, de la șase până la 12 ore, ora locală, pentru a asigura livrarea de ajutor umanitar în Fâșia Gaza și evacuarea civililor răniți, potrivit AP.

Reprezentanții acelor țări au sugerat ca Israelul să elibereze și femeile palestiniene și persoanele în vârstă care se află în închisori în schimbul ostaticilor deținuți de Hamas în Fâșia Gaza.

#######

„Noi, în Gaza, suntem statornici și dacă rămâne un singur cetățean, statul va începe din nou de la el”

Continuă atacurile intense israeliene asupra mai multor zone din Fâșia Gaza. Cartierele rezidențiale din sud-vestul și estul orașului Gaza au fost bombardate.

SURSA : AL JAZEERA

“Oamenii din întreaga lume trebuie să înceapă să-și retragă participarea din acest sistem care funcționează în primul rând în beneficiul puterilor euro-americane, precum și al elitelor politice și economice din întreaga lume. Nu o face doar pentru Palestina, fă-o pentru tine. Fă-o pentru demnitatea, libertatea și umanitatea ta.

Rezidenții din Europa și America de Nord pot și ar trebui să ni se alăture pentru a crea o lume mai bună. Dar ei nu pot face acest lucru decât dacă participă activ la dezmembrarea ordinii mondiale imperiale care beneficiază în primul rând elitele lor politice și economice.

Și tu poți și trebuie să te alături acestui curajos proiect de decolonizare, pentru că singura modalitate de a evita ceea ce ne învață istoria este soarta inevitabilă a tuturor maeștrilor, care urmează să fie înlocuită în timp de noi stăpâni.”

Urmărirea presei: Frica în redacții reduce la tăcere vocile pro-palestiniene

https://balkans.aljazeera.net/opinions/2023/11/3/motreci-na-medije-strah-u-redakcijama-utisava-propalestinske-glasove

Administratia Biden: un complice entuziast la genocidul Israelului OCUPANT asupra civililor, arabilor palestinieni asediați din Gaza!!

#######

Șeful Hezbollah: Posibilă escaladare ulterioară, SUA pot preveni conflictul regional

Șeful grupării militante libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat astăzi că la granița libaneză-israeliană au loc lupte fără precedent și că este posibilă o escaladare suplimentară, dar a subliniat că Statele Unite ale Americii pot preveni un conflict regional dacă agresiunea asupra Fâșiei Gaza este oprită.

El a avertizat că „toate opțiunile sunt deschise” pe frontul libanez, adăugând că a primit mesaje că SUA ar bombarda Iranul dacă Hezbollah va continua operațiunile la granița cu Israelul.

El a adăugat că decizia Hamas de a lansa Operațiunea Furtuna Al-Aqsa a fost „corectă, înțeleaptă și curajoasă – și a venit la momentul potrivit.

– Ceea ce se întâmplă în Gaza nu este un război ca alte războaie anterioare, ci o bătălie decisivă, istorică – a spus Nasrallah.

El a subliniat că în Gaza, peste două milioane de oameni trăiesc sub asediu de 20 de ani, „și nimeni nu a făcut nimic”.

– Trebuie să se știe că America este pe deplin responsabilă pentru ceea ce se întâmplă în Gaza și că Israelul urmează doar ordinele. America trebuie trasă la răspundere pentru crimele și masacrele sale împotriva națiunilor – a spus Nasrallah, adăugând că SUA împiedică oprirea agresiunii.

El a declarat că „forțele de ocupație” au preluat așezările din Gaza unde au masacrat populația.

– Tot ce se întâmplă în Gaza dezvăluie încă o dată natura brutală a acestei entități uzurpatoare – a spus Nasrallah, vorbind despre Israel.

El a adăugat că lumea va descoperi în curând că cei mai mulți dintre cei despre care Israelul spune că au fost uciși de Hamas, „au fost uciși de armele armatei israeliene”.

El a subliniat că, în același timp, Cisiordania, care este controlată de palestinieni, este amenințată de multe pericole din cauza noilor „proiecte de colonizare” israeliene.

Șeful Hezbollah a spus că opinia publică mondială „a început să se întoarcă împotriva tiranului” și a cerut țărilor arabe și islamice să întrerupă legăturile cu Israelul și să nu mai furnizeze petrol și gaze țării. (Tanjug)

Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinei din Orientul Apropiat a declarat că aproape 50 de clădiri și proprietăți ale sale din Fâșia Gaza au fost avariate, unele dintre ele afectate direct.

„Aceasta include școlile ONU și clădirile folosite ca adăposturi, unde UNRWA găzduiește în prezent aproximativ 700.000 de oameni”, a spus agenția ONU.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a cărui țară îi sprijină pe militanții palestinieni Hamas în lupta lor cu Israelul, a declarat că „regimul sionist devine neputincios și confuz”.

Într-o postare pe platforma X (Twitter), în ebraică, el a mai declarat că guvernul israelian „minte” poporul său, atunci când își exprimă îngrijorarea cu privire la ostaticii ținuți de Hamas în Gaza, în timp ce bombardează zonele în care aceștia putea fi ținută.

„- Fiind copil al războiului, sunt foarte rănit de ceea ce se întâmplă în lume și se întâmplă de ceva vreme, nu doar în Israel și Palestina, ci în toată lumea. E groaznic. Le transmit dragostea mea tuturor civililor care suferă și sper că totul se va termina curând. Eu susțin întotdeauna pacea și acesta este mesajul meu. Le trimit dragoste „– a spus Novak Djokovic.

#STOPwar#dosta#KosovoJeSrbija#StopOTAN#PEACE

„este patria noastra”

Muhammed Al Namur , ambasadorul Palestinei în Republica Serbia, despre evenimentele actuale ale războiului, precum și fundalul istoric al acestui conflict: toți cei care susțin Israelul trebuie să oprească și să-l forțeze să respecte legea și normele internaționale și drepturile omului.

“La început, l-am întrebat pe ambasadorul Namur despre atacul israelian asupra spitalului din Gaza, care a provocat un număr mare de victime civile.

– Mintea umană nici nu-și poate imagina ce s-a întâmplat. Aproape o mie, și sunt cei care spun că sunt peste o mie de oameni care au murit acolo. Armata israeliană a atacat spitalul, unde erau cei mai mulți răniți. Alții care au mers acolo lângă ea se așteptau ca israelienii să nu ținteze spitalul. Și nu este prima dată când Israelul vizează spitale. În fiecare război ei fac asta – spune Namura.

El observă că Israelul comite masacre și crime împotriva poporului palestinian și continuă să demoleze clădiri rezidențiale, instituții de sănătate și școli.

– Zilele trecute au spus că locuitorii din Gaza ar trebui să meargă în sud. Ei au cerut 1,3 milioane de palestinieni să-și părăsească casele. Imaginează-ți nebunia, cum gândesc ei. De ce le-au spus palestinienilor să meargă în Sinai? Ei bine, pentru a rezolva problema palestiniană, pentru că după aceea nu li se va oferi posibilitatea de a se întoarce – a spus Namura și a adăugat că ceea ce se întâmplă în Palestina este un adevărat Holocaust, Holocaustul israelian împotriva poporului palestinian.

– Nu este armata, ci teroriştii care comit terorism, crime de război, iar liderii acelei armate sunt toţi criminali de război – subliniază ambasadorul.

Namura explică că ceea ce a dus în mod specific la acest război a fost nerespectarea de către Israel a dreptului internațional și a Acordului de la Oslo semnat în 1993, între OLP (Organizația de Eliberare a Palestinei – ndr.), care este reprezentantul legitim al poporului palestinian și Israel.

– După doi ani, l-au ucis pe Yitzhak Rabin care a semnat acordul cu Yasser Arafat, liderul nostru. Apoi l-au ucis și pe Arafat cu otravă. Aceasta este cauza tuturor acestor lucruri: ocupația, teroarea israeliană – spune ambasadorul palestinian.

Namura reamintește că oamenii din Gaza nu sunt înarmați, că nu au avioane, tancuri, nimic.

– Cei care renunță la înțelegerea cu OLP, permit să se întâmple tot ce se întâmplă. Acesta este efectul, iar cauza este Israelul. Politica guvernului israelian, în special ultimul, care este cea mai extremă, și nu am spus asta, ci prietenul lor Biden, că acesta este cel mai extrem guvern din istoria Israelului – spune Namura .

Israelienii nu permit ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza, explică Namura, pentru că, dacă se va întâmpla asta, înseamnă că acești oameni vor rămâne pe acel teritoriu.

– De aceea fac presiuni asupra oamenilor să fugă, să fie alungați și expulzați, astfel încât mâine să se găsească în afara Palestinei. Vă spun ca palestinian, nu vom permite să ni se întâmple ce ni s-a întâmplat în 1948, când jumătate din poporul nostru a fost nevoit să fugă ca refugiați – spune Namura, făcând aluzie la evenimentul care în memoria istorică a palestinienilor este numit Al Nakba („catastrofa”).

Ambasadorul palestinian notează că soluția conflictului nu poate fi obținută prin forță, ci trebuie să fie politică, ceea ce Israelul nu dorește.

– Din moment ce au sprijinul SUA și al unor puteri occidentale, de la care primesc arme și ajutor, cred că pot rezolva problema prin forță. Noi, palestinienii, spunem că nimeni nu poate rezolva problema cu noi prin forță. Am acceptat dialogul, acceptăm ceea ce ne oferă dreptul internațional. Armata israeliană ar trebui să se retragă de pe teritoriul statului Palestina și Ierusalimul de Est ca capitală. Peste 140 de țări au recunoscut Palestina ca stat. Pentru ca noi să trăim în pace, Israelul trebuie să-și retragă armata și coloniștii, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci se va întâmpla ceva din cealaltă parte sau va apărea al treilea – spune Namura și adaugă :

– Poporul palestinian este un popor liber, la fel ca poporul sârb. Nu există nicio modalitate de a accepta că nu ne vom atinge obiectivele, care este suveranitatea statului Palestina cu Ierusalimul de Est ca capitală, de a rezolva problemele refugiaților din 1948 conform dreptului internațional ( Rezoluția ONU 194 – autor original ) . Fără el, conflictul nu poate fi decât prelungit și acesta nu va fi ultimul război.

Vorbind despre Ierusalim și despre importanța sa pentru identitatea palestiniană, Namura risipește opinia publică dominantă conform căreia palestinienii sunt exclusiv musulmani.

– Poporul nostru palestinian este musulman, sunt și ortodocși, catolici, copți. Există chiar și o altă parte a poporului nostru care sunt evrei, dar toți acești oameni, palestinienii, sunt oameni indigeni. Nu au venit din lateral. Și acei oameni, poporul palestinian, indiferent de religie, toți sunt palestinieni, iar Ierusalimul este capitala lor, orașul sfânt. Nu poate exista o soluție fără Ierusalim, suveranitatea noastră asupra părții de est, unde trăiesc 470.000 de palestinieni – explică Namura.

Ambasadorul prezintă informația conform căreia aproape 30.000 de palestinieni au fost uciși de la Prima Intifada ( „răscoală” – nota autorului) din 1987 până astăzi și oferă o imagine a vieții palestinienilor aflați sub ocupație.

– Imaginați-vă că în Palestina vara primiți apă doar pentru o zi la fiecare lună sau două, iar acelea sunt sursele noastre care sunt ocupate, iar apoi ne vând apa… Acei oameni nu au ceea ce le trebuie pentru a trăi Acolo. Și apoi mă întreabă de ce s-a stricat. Așa că va izbucni azi și mâine și poimâine, până când israelienii se vor retrage de pe teritoriul nostru, până când ne vor permite să trăim ca oamenii obișnuiți – declară Namura și adaugă că Israelul răspândește minciuni în întreaga lume, așa cum a spus Goebbels : „Minciuni, minciuni, minciuni și minciuna ta va deveni adevăr.”

Ambasadorul palestinian spune că politica Israelului este crime de război, crime împotriva umanității, nu numai împotriva palestinienilor, ci și împotriva unei părți a propriului popor.

– Uită-te la exemplul meu, când am plecat să studiez în 1983, nu m-au lăsat să mă întorc, și nu eram doar eu. Există 7,5 milioane de palestinieni care trăiesc în afara Palestinei și nu au dreptul să se întoarcă în Palestina. Toți au documente că acesta este pământul lor și că acestea sunt casele lor – spune Namura și adaugă:

– Pe teritoriul Israelului, care a fost recunoscut în 1948, locuiesc ashkenazi veniți din Europa de Vest, ei sunt prima clasă dintre ei. Urmează sefarzii, care au venit din răsărit, iar cei veniți din Rusia aparțin clasei a treia, în timp ce evreii care vin din Etiopia aparțin rangurilor al patrulea și al cincilea. Iar palestinienii, fie că ești musulman sau creștin, cu ei ești în al șaselea sau al șaptelea rând… La punctele de control militare sunt cei care au venit din Etiopia, pentru că acolo este pericol și chiar nu le pasă de acea. În loc de un ashkenazi, să moară un african.

Punctele de control militare ale Israelului, spune Namura, sunt o modalitate de torturare a palestinienilor și că lunetiștii sunt plasați în jurul punctelor de control, iar dacă protestezi așteptând câteva ore la punctul de control, lunetiştii încep să lucreze.

– Nu suntem de vină pentru ceea ce sa întâmplat cu evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și plătim prețul pentru asta. Ei au fost victime, apoi au venit la noi și am devenit victimele lor în Palestina – spune Namura, evaluând că rasismul, crimele și apartheidul au loc în Israel.

Se precizează că în închisorile israeliene sunt peste 6.000 de palestinieni.

– Unii dintre ei sunt în închisoare de 40 de ani. Sunt femei, gravide, care sunt închise, și nasc în pușcării, stau cu copiii lor un an-doi, apoi eliberează copilul, în timp ce mamele rămân. Imaginează-ți că se întâmplă asta în secolul 21 unei națiuni – spune ambasadorul.

El amintește că Palestina a fost întotdeauna țara poporului palestinian.

– Am fost acum 10.000 de ani în Palestina, eram canaaniți. Am fost acolo înainte de venirea lui Avraam, dar îl considerăm tatăl arabilor și al evreilor. Ar trebui să se știe că credința evreiască este o religie, nu o națiune. Ei vor să se comporte ca o națiune, dar sunt de fapt o religie. Khazarii nu sunt evrei antici care au trăit în Palestina sau în lumea arabă, ei au devenit mai târziu evrei. Și fiecare evreu care vrea să vină în Palestina ar obține cetățenia, iar noi, nativii, nu avem dreptul să trăim acolo – declară Namura.

El spune că cei care au creat Israelul, în special Marea Britanie și SUA , au făcut-o pentru a împărți lumea arabă în două părți și pentru a-i expulza pe evrei din întreaga lume, în special pe cei care au trăit cu ei.

– În timp ce evreii sufereau în Germania, au vrut să meargă în Marea Britanie și America, dar acolo au fost interziși, pentru că vor să-i îndrepte spre Palestina din motive coloniale și să rezolve problema evreiască pe cheltuiala noastră. Plătim pentru ceva pentru care nu suntem vinovați, în timp ce ei comit masacre împotriva poporului palestinian – explică Namura și adaugă:

– Uite ce s-a întâmplat în 1948 în satul Tantura, israelienii înșiși au descoperit-o. Nu Israelul oficial, ci oamenii care au participat la acel masacru. Nu am comis niciodată niciun masacru împotriva lor.

Întrebat despre poziția și statutul așezărilor evreiești de pe teritoriul palestinian, Namura a spus că palestinienii vor fi de acord cu tot ceea ce este în conformitate cu dreptul internațional.

– Dar e ca o ocupație, ca atunci când o țară ocupă pe cineva și își aduce cetățenii și coloniștii, e la fel ca și când ar fi soldați. Ca palestinieni, nu putem accepta ca aceste așezări să rămână. Au apartamente în Tel Aviv, iar în Cisiordania au case unde primesc teren gratis și nu plătesc apă și electricitate, pentru că există organizații evreiești care îi plătesc pentru asta… Noi, palestinienii, nu avem alternativă, este patria noastră, nu avem nicăieri – spune Namura.

La finalul conversației, ambasadorul palestinian a avut un mesaj special pentru poporul sârb.

– Când Serbia a fost bombardată în 1999, am avut demonstrații de sprijin pentru Serbia în Gaza, Ramallah și în alte câteva locuri, unde poporul nostru a susținut Serbia… Nu cerem nimănui să ne susțină, deși vom fi recunoscători pentru orice sprijin. , dacă nu avem dreptate. Noi vedem poporul sârb drept prietenos. Sfântul tău Sava a fost în Palestina în secolul al XIII-lea și până astăzi există o mănăstire a Sfântului Sava lângă Betleem. Noi și poporul sârb, din păcate, avem aceeași soartă. Suntem mândri și liberi ca poporul sârb. Suntem recunoscători pentru sprijinul oricărei persoane – a conchis Namura.

Sursa: sd.rs

LACOMIA… lumea-n care „vietuim” careia ne caznim sa-i supravietuim, duplicitatea si ipocrizia in raport cu posesia si acumularea patologica de „averi”, vremelnicii, influenta si control..

In rest… propaganda, manipularea maselor, papusari si marionete, stapani si chelneri, naltele Porti imperiale si lacheii coloniilor, oi si boi vanati/folositi de sacali, naivi, furnici, „prostimea” fata cu dezaxatii si sceleratii planetei…

OMUL… „rara avis”.. din pacate!

„Sfârșitul lumii proorocit în Biblie nu înseamnă sfârșitul material al ei, ci înseamnă sfârșitul: minciunii, urâtului, inutilului, nedreptății, răului, nesfințeniei, războiului…”

„Există şi schimbări pe care le provoacă greşelile noastre personale de câte ori încălcăm poruncile şi suntem lipsiţi de harul dumnezeiesc, pe care l-am întristat prin vinovăţia noastră. Pentru aceste schimbări este nevoie de pocăinţă şi de smerenie pentru ca să se vindece. Este nevoie de curaj şi de atenţie – iar nu de frică – pentru ca să nu se întrerupă strădania cea demnă de laudă şi râvna nevoitorilor.”

„Pacea izvorăște din biruința binelui asupra răului, fie la nivelul conștiinței, fie la nivelul istoriei. Aici se află și sensul războiului nevăzut al asceților, și sensul apocaliptic al istoriei.”

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.