” Ce face politica din om ” sau… ” modele ” dă prîn Caraşu fălos că-i ” fruncea ” la mai toate cele…

semnul-intrebarii

” Ce face politica din om ” sau… ” modele ” dă prîn Caraşu fălos că-i ” fruncea ” la mai toate cele…

Azi am hotărât să declar public : dacă o fi cumva să… dispar, fac aşadar un apel public – aveţi de ales între două variante, a treia nu există, prima, să mă căutaţi musai şi să mă găsiţi, a doua, să vă bucuraţi că poate s-a-ndurat Doamne, Doamne şi m-oi hodini, dar, să nu vă bucuraţi prea tare, să continuaţi voi ce citiţi Sfinxul de ceva timp, căci liniştea nu mi-oi găsi până ce nu vor fi limpezite niscaiva ape tulburi tare şi până ce cei vinovaţi nu vor da cu subsemnatu şi nu vor plăti… Am mare încredere în Justiţia Divină şi în OAMENI, căci, încă mai există ŞI oameni în România, aşa simt eu, făpturica sibilină !

Şi, voi ştiţi de ceva timp, că eu, nu scriu nimic întâmplător…

O parte din articolul publicat de Ghimpele de Caraş-Severin :

Ce face politica din om

………………………………………………………………………

Frunzaverde n-are si el o masina

Sorin Frunzaverde detine oarece economii in banci, dar are si un credit contractat, scadent in 2025. Anul trecut, Frunzaverde a castigat 23.500 de lei de la Parlamentul Europei si 28.348 lei de la Consiliul Judetean, plus dividende de la Restar International, in suma de 10.655 lei.

Ca fapt interesant, presedintele CJ nu are un autoturism proprietate personala!

Noroc ca Ghiorghioni nu fumeaza

Mai sunt si altii care nu exceleaza la declaratia de avere. Ici-acolo cate unul mai rasarit, daca nu cumva mai curajos, care apare cu doua-trei locuinte si tot atatea terenuri. In rest, saracie lucie.

De exemplu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ionesie Ghiorghioni, declara ca detine o casa la Bucova, satul natal, in suprafata de doar 75 metri patrati, si un apartament la Otelu Rosu, de 82 metri patrati. In afara de un autoturism Mercedes si doua terenuri, vicepresedintele CJ nu mai detine nici un alt bun de Doamne-ajuta. Nici macar conturi in banca, mai mari de 5.000 de euro. Anul trecut, veniturile sale s-au rezumat la salariile de la Camera Deputatilor, 28.800 lei, si cel de la Consiliul Judetean, 25.447 lei, la care s-au adaugat 3.000 de lei, din activitatile agricole prestate la Composesoratul Bucova. Noroc ca vicepresedintele Ghiorghioni nu fumeaza, ca nu l-am fi vazut cum s-ar fi descurcat doar din veniturile respective. Mai bine decat el sta celalalt vicepresedinte al CJ, Iulian Georgevici, desi gurile rele spun cu totul altceva. Georgevici are doua terenuri, doua case si un apartament.


Averea nu e bratara de aur

Surprinzator sau nu, dintre cei 31 de consilieri judeteni, doar trei se mandresc cu faptul ca detin bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro. Ne vine greu sa credem ca unii dintre ei nu au cateva bijuterii de valoare, doua-trei tablouri sau un alt obiect de valoare in casa. Mai cu seama ca intre ei se regasesc oameni de afaceri, medici si profesori. Putini s-au incumetat sa recunoasca realitatea. De exemplu, Florin Bocsan a declarat bunurile estimate la 8.000 de lei, iar Luca Malaescu si-a mentionat si el bijuteriile care valoreaza peste 20.000 de euro.

Am vazut si oameni fericiti

Imbrescu a castigat dublu cat Frunzaverde

large_poza_secretar

http://www.cjcs.ro/secretar.php

Pentru al doilea an consecutiv, secretarul general al judetului, Ion Imbrescu, se situeaza pe primul loc la veniturile obtinute in decursul lui 2008. Din salariu, indemnizatii si alte sporuri a castigat 120.913 lei, de la Universitatea Eftimie Murgu, unde preda, 14.059 lei, de la INA Timisoara, 5.295 lei, iar de la diferite comisii, la care a fost membru sau presedinte, inca 23.000 de lei.
Barfe, sa mai treaca timpul
Cand conducatorii sunt bogati, si omul de rand are ce  pune pe masa. Cel putin, asa spune o vorba din popor. In Caras-Severin, nu este cazul. Sau cel putin asa rezulta din declaratiile de avere ale celor ce se afla la carma acestui judet. De la presedintele Consiliului Judetean si pana la ultimul consilier, nu gasesti unul care sa te impresioneze prin averea sa. Lucru valabil si in cazul prefectului si a celor doi subprefecti.
Daca e sa ne luam dupa aceste declaratii de avere, constatam ca prea putini au conturi in banci, terenuri si chiar autoturisme. Cei mai multi exceleaza la capitolul „credite bancare”. Cu o exceptie, aceeasi din anii trecuti: Ion Imbrescu, secretarul general al Consiliului Judetean, ale carui venituri realizate in 2008 au fost de doua ori mai mari decat cele ale sefului sau, Sorin Frunzaverde.

Refresh :

” Fostul director economic al CJ Dorin Buda sustine ca veniturile anuale realizate de Ion Imbrescu se apropie de bugetul unei comune din judet. „Anul trecut, secretarul judetului a avut un salariu net de 85.000 de lei, la care s-au adaugat veniturile obtinute din participarea la diferite comisii ale protectiei copilului si din activitatea depusa la Universitatea «Eftimie Murgu», în calitate de lector universitar. Domnul Imbrescu este peste tot, dar mai ales acolo de unde se poate câstiga un ban. Participa în toate locurile, încât ma întreb când are timp sa le faca pe toate. Daca la aceste venituri se adauga si retinerile din salariu datorate bugetelor de sanatate si de asigurari sociale, vom constata ca ele se apropie de bugetul unei comune carasene“, a spus fostul director economic al  CJ.
Ca tacâmul sa fie complet, conform aceluiasi Dorin Buda, Ion Imbrescu si-a aranjat si familia. Fiul sau este director adjunct la Directia de Evidenta a Populatiei, fiica sa apare încadrata ca si consilier în cadrul Serviciului de Integrare Europeana din cadrul CJ Caras-Severin, în timp ce ginerele acestuia este sef de serviciu al unui centru de plasament, sector de care Ion Imbrescu raspunde.
În declaratia de avere a secretarului judetului de anul trecut sunt trecute trei terenuri, în suprafata totala de 10.700 metri patrati, un apartament în Resita, o casa în comuna Eftimie Murgu, evaluate în total la 153.000 de lei, precum si veniturile obtinute din alte surse, în suma totala de 30.000 de lei. Nu are conturi bancare si nici autoturism proprietate personala, însa, în schimb, apare cu un credit bancar de 21.000 de euro, contractat în 2007.
Dorin Buda a mai spus ca si-a dat demisia în urma cu câteva zile, pe motivul ca nu mai dorea sa-si puna semnatura alaturi de cea a directorului DAPP, Ianas Roseti. „În nenumarate rânduri le-am cerut consilierilor judeteni sa ceara  transparenta la DAPP privind modul în care sunt cheltuiti banii în reparatiile de drumuri din judet, dar niciodata nu s-a întâmplat sa fiu ascultat. În ultimii anii s-au bagat în drumuri peste 1.000 miliarde de lei vechi, dar calitatea drumurilor din judet lasa în continuare de dorit. Culmea este ca, desi are în subordine Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, CJ Caras-Severin continua sa încredinteze lucrarile unor firme private, de multe ori unele si aceleasi. În acest timp, DJDP a ajuns în pragul falimentului. Probabil, ca asa s-a dorit, pentru ca sa fie privatizata mai usor“, sustine Dorin Buda.
În privinta lui Ianas Roseti, fostul director economic remarca opulenta pe care acesta o afiseaza de câtiva ani încoace: o casa evaluata la aproape 200.000 de euro si doua masini de ultima generatie achizitionate cu peste 130.000 de euro amândoua. La declaratia de avere, Ianas Roseti pare blindat: terenuri, case, la care a uitat sa treaca valoarea impozabila, bunuri vândute, veniturile familiei, precum si cele obtinute de el si sotia sa, în 2007, din vânzarea merelor, cireselor, perelor, prunelor, cartofilor, lemnului si tuicii, în total doua miliarde de lei vechi.
La capitolul autoturisme apare doar un Renault Megane si un tractor. Interesant este ca sotia sa este sefa unui centru de plasament din Caransebes, iar fiica, între altele, lucreaza cu jumatate de norma la Directia Copilului, potrivit aceleiasi surse.

http://www.gardianul.ro/transilvania/index.php?date=1224104400

Ana Vasile joaca tare si castiga

ANA. Un caz in atentia ANI

Ana Vasile, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, este si ea un caz special. Directoarea a realizat castiguri comparabile cu cele ale lui Imbrescu, din moment ce isi declara venituri incasate anul trecut in valoare de 101.507 lei.
Desi legea obliga functionarul public sa faca cunoscuta sursa de provenienta a castigurilor sale, Ana Vasile ignora acest lucru. Poate si pentru a nu se afla de job-urile pe care le presta, in timpul programului de lucru, la universitatile din Timisoara si Resita.
Asa a procedat si anul trecut si smecheria i-a tinut, Autoritatea Nationala de Integritate nu a catadicsit sa se sesizeze in cazul ei.
Totusi, sa ne arate cat de transparenta este intr-o astfel de declaratie, Ana Vasile face cunoscut faptul ca, din premii si jocuri de noroc?!, a mai adunat 7.854 de lei, iar din alte surse, care?, inca 1.026 de lei.

Victor Nafiru

http://www.ghimpele.ro/

news_img_121149_86679

Sursa imaginii :

Refresh – În atenţia domnişoarei ANI !

” Declaratia de avere a directorului executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin (DGASPC), Ana Vasile, contine mai multe inadvertente referitoare la sursele sale de venit. Voit sau nu, Ana Vasile a omis sa treaca numele institutiilor la care lucreaza fie ca titular, fie în calitate de cadru asociat.

Desi legea o obliga sa treaca sursa venitului, cu nume si adresa, precum si serviciul prestat ori obiectul generator de venit, Ana Vasile, care este sotia procurorului Viorel Vasile, arestat recent pentru luare de mita, s-a multumit sa insereze la aceste rubrici doar specificatia „salarii, prestari servicii INA Timisoara“.
Pentru cei ce nu stiu, INA este Institutul National de Administratie, care are opt centre zonale, între care si Timisoara, acolo unde ea preda. Cu o precizare atât de laconica, nici nu ai zice ca Ana Vasile este director executiv la DGASPC Caras-Severin, ci mai degraba i-ai plânge de mila ca nu are un loc de munca stabil.
Din salarii – pe care doar directorul executiv le stie cu exactitate – în 2007 a încasat un venit total de 84.162 lei. Din investigatiile noastre, am aflat si sursele de venit pe care Ana Vasile le tine departe de ochii curiosilor, desi legea o obliga sa le treaca în declaratia de avere din 3 iunie 2008. Din 1996 si pâna în prezent a fost, pe rand, cadru asociat, lector universitar si conferentiar universitar la universitatile „Tibiscus“ Timisoara si „Eftimie Murgu“ Resita. La acestea se adauga cel obtinut de la DGASPC Caras-Severin, institutie pe care o conduce de la înfiintarea ei.
De ce a „omis“ Ana Vasile sa treaca aceste „amanunte“? Simplu. În felul acesta îsi tinea la secret orele si zilele în care lipsea din institutie pentru a preda la cele doua universitati. Lipsea, dar era pontata în doua locuri în acelasi timp. Spre exemplu, în semestrul II al anului universitar 2007-2008, lunea era ocupata, de la 8.00 la 10.00, cu studentii Facultatii de Asistenta Sociala de la „Eftimie Murgu“ din Resita, iar în alte doua zile pe saptamâna preda la „Tibiscus“.
În prezent, miercurea preda la facultatea timisoreana între orele 9.30-12.30, vinerea la masterat între 13.00-16.00, iar lunea la Resita, în intervalul 14.00-16.00. Pâna la Timisoara sunt 100 de kilometri, ceea ce înseamna ca Ana Vasile lipseste aproape trei zile pe saptamâna din institutia pe care o conduce. ”

27.11.2008

http://www.gardianul.ro/

http://www.fse.tibiscus.ro/cadredidactice/index.html

http://www.fdap.tibiscus.ro/anale/index.html

http://cluj.iis.ro/directorul-dgaspc-caras-severin-ana-vasile-protejata-cj-ore-la-facultate-in-timpul-serviciului-declaratie-de-avere-lipsa/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/02/01/%E2%80%9D-solutii-%E2%80%9D-carasene-impuse-reconsiderate-corect/

Cine este Ana, dincolo de funcţia deţinută încă, de plictisitor de multe mandate ???

Poate oferii Curtea de Conturi a României ceva răspunsuri de interes public, cum ar fi de exemplu : de ce prin anii ( aproximativ 2005-2006 ) roşiile erau achiziţionate la preţ de 45000 rol din o anume ” locaţie ”, în piaţă preţul fiind de 4500 rol, destinatarii produsului menţionat fiind centrele de ocrotire, deci copiii instituţionalizaţi ? E doar un mic ex…..

Ne oferă ANI răspuns cu privire la omisiunile din declaraţiile de avere mai sus menţionate ? De ce nu se autosesizează ANI ??

Cine ne poate lumina în ce priveşte prezenţa în mai multe locuri, locaţii, localităţi, în acelaşi timp  a unor personaje, angajate ale instituţiilor publice, instituţii de stat dar care prestează în timpul programului activităţi remunerate în… alt oraş, în timpul programului… sincer, dracu mai pricepe ceva… Sau nu-i voie ? De ce ? Cine pe cine acoperă în acest caz ? Se va continua cu ” o mână spală pe alta ” şi legea tăcerii şi-a pumnului în gură ? Până când ??

DNA are de zis ceva, dacă nu, de ce … NU ?

În România lui Băsescu, e important să ne demonstrăm noi, cei ce spunem lucrurilor pe nume … culmea, nevinovăţia, dar cei în cazul cărora există suspiciuni şi mii de întrebări de ani buni fără de răspunsuri argumentate, NU trebuie să demonstreze nimic … ??!!!

Cine din România poate răspunde la o nevinovată dar simplă întrebare : de ce avertizorul care denunţă nereguli este sancţionat pentru ” scrierile de pe blogul personal ” şi ” manifestarea transparenţei în relaţiile cu corpuri de control ” ( !!! ), mai apoi hărţuiri repetate şi scenarii regizate , acuzele şi argumentele constând în vorbe fără acoperire legală…. nu beneficiază de nici un drept, dar nici unul şi de ce instituţiile abilitate ale Statului nu verifică nimic ?? Repet a mia oară întrebarea : există corpuri de control guvernamentale ? DNA, ANI, Curtea de Conturi a României, Inspecţia Socială, ANPDC, CJCS, etc…. au ceva de spus ?? În ” calitate ” de ” neica-nimeni ” poate că nu voi primi niciodată răspunsuri dar… pot oferi sugestii celor interesaţi să primească aceste răspunsuri de la instituţiile mai sus menţionate, punându-le la dispoziţie date concrete, exemple grăitoare şi…. căci, există arhive în fiecare din instituţii şi deci ar trebui să existe şi documente care să justifice… tot !

Până una alta, de prea mulţi ani, mult prea mulţi, există DOAR suspiciuni, întrebări fără răspuns, avertizori puşi la zid şi amuţiţi prin binecunoscutele metode ” democratice ”, personaje proţăpite pe scaune şi funcţii de conducere şi care ţin cu dinţii şi cu orice preţ la … nemurire…. personaje care nu numai că nu răspund în faţa legii şi-a nimănui dar nici nu sunt semne că ar exista interes şi implicare pentru a fi trase la răspundere… !!! Aceasta este aşa zisa luptă anticorupţie domnule Băsescu ???  Clanuri şi căpuşe, nenoşaguri, nepotismul, promovarea nonvalorii, managementul defectuos ( dovadă şi rapoartele pe ţară – protecţia copilului )… o imagine tristă, şifonată de care noi, poporul amărât, cetăţenii oneşti ai acestei ţări NE DEZICEM, dar… pasă cuiva ?? Aaaa… nu pasă nimănui ?? Dacă da, invităm sicilienii să ia notiţe c-am ajuns să dăm lecţii de…. moralitate cumva ???

Temă de casă :

https://sfinx777.wordpress.com/2009/07/09/protectia-copilului-%E2%80%9D-romania-tara-de-origine-pentru-traficul-de-copii-%E2%80%9D-rapoarte-care-ar-trebui-sa-doara-si-sa-dea-de-gandit/

Sibilla

imagini şi informaţii preluate de pe sursele precizate

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la ” Ce face politica din om ” sau… ” modele ” dă prîn Caraşu fălos că-i ” fruncea ” la mai toate cele…

  1. Mihnea Georgescu zice:

    Georgevici? Dacă eram bănăţean, nu mă chema şi pe mine tot Georgevici?! Hai zdravo kuskră, combate bine în continuare, Arkanskaia!

    Apreciază

  2. codeus41 zice:

    api daca nici amu nu se misca nimic. io nu ma stiu ce sa cred de tara asta.

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc pentru popasul făcut la taclale cu Sfinxul şi făpturica sibilină 🙂

    @Mihnea Georgescu,
    Druje… no tulvai dară, amu vrei musai să te năşască vreo sârbă, hm ? Gugulancă nu vrei makă, că ui ce şmechere ie :))
    Te-ar chema Georgeskovic, bre kameleonsky :))
    Auzi druje, Arkană, fără sky, hălea cu sky ie d-alea de joacă la doujde capete majkă, io-s mică, paşnică şi inofensivă, o furnică şi eu acolo… 🙂
    De rea sunt rea, rea de … bună, dar nu mă vre judeţul că refuz sponsorizările, nu-s blondă, io-s roşcată, că tot uiţi 🙂
    Şi, cică de ce nu fac plecăciuni la taori, ui că nu am chef, dar tre să-i anunţ musai că le accept 😉 :))
    Druje cere tu postul de derector la DGASPC, vii în Caraş, om te faci în maxim doi ani, şi uite-aşe sloboade gugulanca copita din grumazul unora de-au ajuns cipiripi în faţa ei, 3 iepuraşi dintr-o lovitură 😉
    Mă teleportez să raportez gulerelor albe o cestiune, apoi la ” nani ” până la… noi ordine din Zona 7 😉
    laku noc,
    Sibilla

    @codeus41,
    Nu se va mişca nici cel mai mic dejt,Valy, DNA, ANI au muuuuulţi pretenari în teritoriu, apoi, controale pe bune şi fără să accepte staţiuni şi oareşce sarsanale la plic, nu văzu Caraşu de pe vremea odiosului, başca şi faptul că e etanş tăt, nu peste noapte s-a clădit piramida, că-i pe sistem piramidal nu alta 😉
    Ex, io-s derectoare, derectorul meu economic ie pretenara me, soţul ei e şăf la Curtea de Conturi, şef servici ziceam că am o juristă , aia e căsătorită cu un avocat, tata avocatului ie judecător, am un şef direct la care mai cotizez mai bag o geană o sprânceană, ăla are un fin la police, etc etc etc… totul e meşteşugit perfect, pricepi tu, Valy ?
    D-aia s-a dat ordin clar, nici un post pt ” nebuna cu gura mare ”, adicătelea eu. Cică să fac bine să-mi iau drumul pe alte mirişti, să părăsesc judeţul, mi se sugerează să nu uit că-s mămică…. înţelegi… atenţionarea, da ? Deci să plec din judeţ că zise o gugulancă că io-s vinitură, mă rog, Klisura Dunave consideră mai marii ca nefiind parte din Caraş, nah.
    În concluzie, ei îşi văd de cumpărături prin Franţa, USA, Argentina, Germany, eu, cică mucles sau îmi mucles ei băieţelul sau pe dumnemea că prea fac valuri !
    Apăi, cu Dumnezeu înainte, ceva tot se va Lumina, la vremea când va fi să fie…
    Doamne Ajută !
    Sibilla
    P.S. mai preluaţi şi voi linkul şi plimbaţi-l prin blogosferă, vă dau voie şi pe siteuri din străinătate 😉

    Apreciază

  4. Draga Sibilla,oare vom apuca sa traim normal in Romania?Vom apuca ca justitia sa-si faca datoria?Simt ca tinerii magistrati au inceput sa faca marea curatenie…asta e parerea mea legat de protestele lor.
    Suntem satuli de tot ce se intampla si ne dorim doar sa traim normal,decent si sa nu ne mai fie teama.
    Multa sanatate,Sibilla.Weekend minunat!

    Gabi.

    Apreciază

  5. Costache zice:

    Sibilla, ma-ntreb si eu ca si supravietuitor daca noi vom mai trai candva sa prindem dreptatea in tara asta de oameni saraciti, condusi de o mana de ajunsi peste noapte, pentru care hotia si inselaciunea sunt puse la rang de mare cinste. In judetul si municipiul vostru, in care, nu numai tu, pe blog, dar si presa scrisa (locala si centrala} a semnalat uin intrfeg lant de acte de coruptie la nivel de varfuri,semnalari care pana acum au ramas fara nici un demers normal di8n partea celor abilitati sa faca dreptate in tara asta. Sa fie lupta ta si a celor care mai iubesc dreptatea in tara asta, o simpla lupta cu morile de vant? Sper ca voi trai sa apuc sa vad ca-n tara asata se poate trai decent, din munca cinstita a fiecaruia. Un sfarsit de saptamana reconfortant, alaturi de cei dragi!
    http://www.neacostache.com/2009/07/11/regasirea/

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    @supravietuitor,
    Mulţumesc tare mult !
    Să nu ne pierdem speranţa…
    Eu un lucru ştiu, că mă voi uita mereu drept în ochişorii copilului meu dar şi-n ochii copiilor institutionalizati, am fost severa dar nu i-am mintit, cu timpul vor ştii multe… eu nu am făcut avere pe spinarea lor…
    Da tinerii din Justiţie şi dau ca ex pe Cristi Danieleţ şi Costel Gâlcă , vor face treabă bună, mai există ŞI OAMENI, nu doar şobolani…
    Numai bine ţie, suflet frumos !!!
    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    @Costache,
    Oltene drag, pentru copiii noştri, nepoţii noştri, nu avem voie să renunţăm la luptă !
    Am încredere cum am spus în Dumnezeu şi-n OAMENI !
    calde îmbrăţişări sibiline şi, cu mult drag şi respect :

    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  7. Pingback: Frunzăverde-i ranchiunos, nu se lasă mai prejos, Caraşul… e tot mai jos… « Sfinxul

  8. Pingback: Tanti Udrea, despre Frunză, nu ne explici la * Naşu * ? “Baronul” Funzăverde a refuzat să explice situaţia, trântind telefonul. De două ori. « Sfinxul

  9. Iulian Gheorghe zice:

    Sunt referent la DGASPC s3, Bucuresti. Ma aflu in situatie similara. Spuneti-mi, s-a rezolvat ceva? Cu stima.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.