Frunzăverde-i ranchiunos, nu se lasă mai prejos, Caraşul… e tot mai jos…

imagine preluată : http://isabellelorelai.files.wordpress.com/

Frunzăverde-i ranchiunos, nu se lasă mai prejos, Caraşul… e tot mai jos…

Articol preluat : http://ghimpele.ro

Ban la ban trage si toti trag la primarii PDL

Bozovici, locul unde nu se întâmplă nimic, dar se primesc cei mai mulţi bani La sfârsitul lunii trecute s-a consumat un nou episod nefericit al disputei surde si absurde dintre PDL, pe de-o parte, PSD si PNL, pe de alta parte. Prin prisma experientelor din anii trecuti, sumele cele mai mari au fost repartizate clientelei politice, adica primariilor conduse de oamenii lui Sorin Frunzaverde. În ceea ce priveste comunele, cele conduse de primarii PDL au primit sumele cele mai consistente. Bautar, de pilda, 400.000 de lei, dublu fata de Caransebes. Cap de lista, cum altfel?, comuna Bozovici, a primit 700.000 de lei. Un calcul simplu, arata ca Bozovici a primit cât alte zece comune la un loc, si mai mult decât au însumat Caransebesul si Bocsa împreuna. Curata bataie de joc, în conditiile în care la Bozovici nu se întâmpla nimic de ani de zile, în afara de faptul ca sub mandatele primarului Miclea s-au cheltuit 21 de miliarde vechi pe sapatul unei gropi. Din câte stim noi, cinci miliarde s-au topit fara urma, politia nereusind, nici dupa doi ani, sa descopere în ce buzunare au ajuns banii primiti de la guvern. Caransebes, un oras fruntas din coada Din cele opt orase ale judetului, cinci sunt conduse de PDL, restul având primari PSD, Bocsa, PNL, Caransebes, si unul independent, la Resita. Primele cinci au fost tratate în mod egal, restul discriminate. Se poate spune ca cei ce au de suferit nu sunt primarii Stepanescu, Vela si Pascu, ci locuitorii acestor orase, ca drept pedeapsa ca n-au ales primari PDL. Altfel nu se explica cum Caransebesului i-au fost repartizate doar 200 de mii de lei, iar Bocsei 500 de mii. Sa nu mai vorbim de municipiul resedinta de judet doar 1.150 de mii, cu doar 50 de mii mai mult decât la Aninei, Oravita si Otelu Rosu, orase cu primari portocalii. Frunzaverde nu uita si nu iarta Înainte de alegerile in 2008, guvernarea liberala a repartizat din fondul de rezerva al statului, importante sume de bani acelor orase si comune conduse de primarii PNL. De marinimia lui Tariceanu au beneficiat si primariile PSD, partid ce sustinea din umbra guvernul de la acea data. Asa se face ca, pe ultima suta de metri, în Caras-Severin primarii precum cele din Caransebes, Prigor, Ciclova Româna, Carbunari, Teregova ori Ramna s-au trezit cu bani multi de la Guvern, în timp ce primarii PDL nu au vazut nici un leu.

Sursa : http://ghimpele.ro

imagine preluată: http://www.fabricadebani.ro/

* Frunzăverde-i ranchiunos,

nu se lasă mai prejos…  *

Cu alte cuvinte, la Frunzăverde-n moşie e mereu paranghilie, ei de ei şi între ei, numai ei ai * noştri * … * zei *… Trăiţi bine,  tovarăşi,  acum, şi pe spinarea locuitorilor judeţului , că doar sunteţi pe * cai *, pentru moment… Dar oare cărăşenii vor uita şi nu vă vor taxa la un moment dat * competenţa *, * managementul  *, neruşinarea ?

La ce să ne mai mire bugetul unora din comunele cărăşene când Consiliul Judeţean e * blagoslovit * cu un tovarăş secretar ale cărui venituri sunt… cât bugetul unei comune… şi aceasta sub blajina ocrotire a  împărăţiei, va să zică cu ştiinţa tovarăşului Sorin Frunzăverde lider * marcant * al partidului la putere, PD-L, că tot * zuităm *…

Cea mai tare familie din consiliul judetean este cea a secretarului judetului, Ion Imbrescu.

Ion Imbrescu, secretarul general al Consiliului Judetean, ale carui venituri realizate in 2008 au fost de doua ori mai mari decat cele ale sefului sau, Sorin Frunzaverde.

Fostul director economic al CJ Dorin Buda sustine ca veniturile anuale realizate de Ion Imbrescu se apropie de bugetul unei comune din judet.

De veghe la bunul mers al Fabricii de Lapte Oravita stau oamenii PD-L, cei care au ajuns, indiferent de pregatirea lor profesionala, sa se priceapa la orice. De-a lungul timpului, responsabilii din conducerea fabricii au tot tinut sa ne convinga ca laptele nostru nu respecta standardele UE si este mai scump decât cel din import. Asa ca, în loc sa fie sprijiniti producatorii autohtoni, a fost aleasa solutia cu laptele unguresc. Dar nici asa, brânza, untul si smântâna de la fabrica din Oravita nu ajung pâna la Resita sau la Caransebes, ceea ce spune mult despre rentabilitatea acestei investitii a consiliului judetean.

Într-o Românie sub ocupaţia hoardei portocalii, Twin Peakse-ul cărăşean, * fruncea * la tot mai multe * succesuri *, aplică politica de stat în stat în mare vogă pe principiul :

frunzăverde de dai, n-ai,

vezi cui dai şi-o să tot ai…

Pentru cine tot n-a înţeles * politicile sociale * marca baronului Frunzăverde, * măsurile * de ieşire din criza economică, sunt * modele * de * moralitate *, judeţul mai prăpădit ca oricând, devenit plaţul unuia din braţele famigliei PD-L, având singura nădejde, în Doamne, Doamne, atât.

Proverbe româneşti:

Omul în stare de… nimic, e capabil de orice…

Memoria prostului se numeşte ranchiună…

Când avem de-a face cu oamenii, trebuie să reţinem că nu ne aflăm în faţa unor făpturi logice. Ne aflăm în faţa unor făpturi emoţionale, clădite din prejudecăţi şi conduse de mândrie şi vanitate.   ( Carnegie D )

Aşa  se zice… * rezultatele *, realitatea… vedem în fiecare zi, zi de zi… de * succesuri *… Şi acestea toate le simţim şi  trăim noi, cei mulţi şi-ai nimănui…

Până una , alta,  * iepoca * Frunzăverde se poate făli doar cu : ceva cam multe dudui servite pe tavă cu scaune de directori, cu fini şi fine * aranjate * la locuri călduţe, cu avertizori puşi  la zid,  cu clanuri şi căpuşe, punct.

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Frunzăverde-i ranchiunos, nu se lasă mai prejos, Caraşul… e tot mai jos…

 1. Pingback: Adrian Nastase reales presedinte al Consiliului National al PSD « Hai ca se poate!

 2. Sibilla zice:

  @Teodora,
  Forţă şi Echilibru să fie ! 😉 🙂
  Doamne Ajută !
  respect,
  Sibilla

  Apreciază

 3. Pingback: Adrian Nastase reales presedinte al Consiliului National al PSD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.