Kosovo: un teritoriu al Srbijei, luat cu japca si aflat sub OCUPATIA NATO!

Va mai aduceti aminte de autointitulatul „analist politico-militar”, tovarasul Radu Tudor, partenerul de afaceri al calaului Arafat? Ce spunea mnealui (RT), cu niste ani in urma: „Recunoasterea internationala si ruperea din trupul Serbiei a provinciei Kosovo e una din MARILE GAFE din politica internationala de la prabusirea comunismului.” – RADU TUDOR

Intre timp, si-a reevaluat si nu doar nuantat „viziunile” ca opinii, nema nista, miauna dupa cum i se ordona/canta, saracu demn de nici macar mila..

Sarbii au ajuns au sa locuiasca in enclave pe langa taberele OCUPANTILOR KFOR-NATO!! Pupincuristii ocupantilor, aplauda! Ipocriti ticalosi ahtiati dupa bani murdari, patati cu sange!!

Papusarii din umbra au reactivat „primavara” debarcarii INCOMOZILOR. Au incercat in Turcia – teapa! Erdogan rezista! Acum au activat „primavara” mazilirii lui Vucic.. Duhneste a cash soroist de tip #rezist, un damf cunoscut naivilor mioritici, nu-i asa..

asadar,

”Cand vorbim de Kosovo trebuie sa avem in vedere urmatorul lucru: in Kosovo sunt cele mai mari rezerve de crom din estul Europei!!!

Cromul este esential in industria moderna de armament. Practic, fara crom nu exista industrie moderna de armament! ”

Conflictul ineretnic din Kosovo nu este decat rodul unor dezinformari create de cei ce au interese meschine in Kosovo.

Independenta Kosovo-ului ar putea duce la posibilitatea ca resursele provinciei (petrol, plumb, zinc, crom si argint) sa fie concensionate de doua -trei corporatii… ”

Corporatiile interesate sunt anglo-americane si franco-germane!!

cat ii mai rabzi, Doamne…

Recent, „absolut intamplator”, în Serbia au loc „atentate”.. regiile unora din umbra provoaca drame, „victime colaterale” le spun papusarii cinici. La nici doua zile, Vucic decreteaza dezarmarea populatiei civile, se predau de buna voie si se confisca arme. La alte doua zile, coana zisa Comisie ioropeana se grabeste sa „recomande” coloniilor, recunoasterea asa zisei provincii autonome Kosovo… lucrurile se leaga, diavolii n-au nsomn! Carcotasilor le doar reamintesc: „a trebuit sa moara oameni..” si papusarii ne-au impus sasul demolator, marioneta!

DW titreaza cum ca „Serbia este țara din Europa cu cele mai multe arme deținute legal și ilegal pe cap de locuitor. Multe dintre ele au ajuns și rămas la civili din timpul războaielor de dezmembrare a fostei Iugoslavii.” si remarcam cum „uita” sa macar aminteasca umilintele, batjocora, razboaiele planificate in laboratoarele CIA, scuipatul insistent in obrazul unei tari mici dar a carei Demnitate nu reusesc sa o zdruncine! Sarbii au fost mereu FORTATI sa se pozitioneze-n pozitie de aparare! Jurnalismul sub simbrie a devenit nu doar toxic, din pacate.

„ghinion..”

Dan Diaconu semnaleaza: „Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei dă cu bazooka: „China monitorizează îndeaproape evoluțiile și sprijină efortul Serbiei de a-şi proteja suveranitatea și integritatea teritorială. China se opune acțiunilor unilaterale ale instituțiilor provizorii de la Pristina și solicită Serbiei să-și îndeplinească datoria de a înființa o uniune/comunitate de municipalități cu o majoritate sârbă. Îndemnăm NATO să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a țării în cauză și să contribuie cu adevărat la pacea în regiune”.

Practic de aici rezultă nu doar că nu este recunoscut Kosovo ci, mai mult, că provincia în cauză e considerată de către chinezi ca teritoriu sârbesc aflat sub ocupație NATO. Ceea ce, de fapt, chiar aşa este!”

Ceea ce se petrece acum în Srbija e încă o etapă din genocidul plănuit de păpușarii din umbră, păpușari care au accelerat epurarea etnică în așa zisa „provincie autonomă Kosovo”, cei care au plătit muhajedini să comită atrocități aruncate mai apoi în spinarea sârbilor, cei care au regizat masacrele armate – mai recent pentru a dezarma sârbii de rând, pentru ca la nici dou[ zile s[-i ordone coruptei Ursula Von der « Liar » să insiste pe mizeria recunoașterii falsei „independențe” a unei regiuni de doar folos marilor corporații globaliste!! Ce interese au SUA/NATO ]n Kosovo? RESURSELE si in special cele de uraniu, crom, telur etc.

Alt pokemon-marioneta, mascariciul Jens Stoltenberg, a subliniat vineri că anexarea teritoriilor ucrainene la Federația Rusă este cea mai mare tentativă de confiscare a teritoriului european de la cel de-al Doilea Război Mondial, avertizând că reprezintă cea mai mare escaladare a conflictului de la începutul războiului. Si continua sa schelaie cum ca Ucraina are dreptul să atace regiunile care au votat pentru aderarea la Rusia la referendumurile recente, subliniind că acestea au fost anexate ilegal de Rusia, iar Kievul are dreptul să încerce să le recupereze. El i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să pună capăt războiului, pentru că „dacă Rusia nu va mai lupta, va exista pace, dar dacă Ucraina se va opri din luptă, aceasta va înceta să existe ca națiune suverană independentă”. IPOCRIZIA si CINISMUL si MANIPULAREA ordinarei NATO nu are limite!!! Nici argumente! DUBLA MASURA e putin spus, sarlatani marsavi!!

Ce spune omul de rand:

„Kosovo ce a fost? Asta e precedentul. Sau nu se pune ptr ca SUA/NATO au confiscat ILEGAL o regiune de la un stat suveran (Serbia) cu granitele sale international recunoscute?”

„Stoltenberge dar precedentul Kosovo ?🤷‍♂️ Nerespectand minoritatile ucraina plateste chiar si televiziunile din Romania au aratat cele doua cimitire cu copiii Rusilor ucisi de lunetistii ucrainieni in ultimi ani sunt peste 9200 de morminte. Si Valentin Stan spunea Inca din primele zile ale razboiului ca este surprins ca Rusia a intervenit atat de tarziu. Semeni vant culegi furtuna.”

„Discursul lui Stoltenberg , un discurs fals si dezgustator. Tot omu a vazut falsitate. NATO ajuta Ucraina.
Dar daca rusii ajuta Mexicul sa-si ia Texaxul inapoi???”

„Dle StoltenBLEG și sosia matale Prostănacul nostru (carele s-ar vedea călare pe tronul NATO pentru ca pupincuristul Radu Tudor să ne arate cât de mândri trebuie să fim ca putere militară uni-bipoară regională, continentală și de ce nu, mondială) voi ați scos primii sabia din teacă, ,,făcătorilor de pace,, ce-mi sunteți așa că, după învățătura lui Iisus, băgați-o voi înapoi, și-n koor, sau mă rog, puteți s-o și înghiții de fachiri ce-mi sunteți și Putin vă v-a urma exemplu, garantez, ce mai! Dle Deeper, ce bine le zici matale, Bibicule! ,,Lumea liberă și civilizată,, după care tu cazi pe spate, n-ai decât, a schilodit globul cu capitalismul ei, cu războaie, cărapșăn, mafie, crime,sărăcie, jale, lacrimi. Ia mai du-te-n păcatele matale,din prostie calci în și mai multă prostie. Spune-le stăpânilor tăi că zicerile lu matale doar ne înfurie și mai rău! „

OCUPANTII NATO predica lectii de moralitate?!?!?? In Kosovo inchid ochii, sunt interesele lor, mari! In Ucraina, stat artificial, asisderea, interese si fese, de ambele parti, e drept! Ciocnirea imperiilor!! Conflict de interese. Dar cu ce pret..

Pretul? O sa va raspunda CIA, Bruxell-ul, Biden si alti nemernici folositi: ” nu suntem platiti sa fim morali..”..

Sa mai amintim si : Prim-ministrul al Kosovo, poreclit ”micul Hitler din Balcani”. Acuzații dure la adresa lui Albin Kurti: Vrea Albania Mare

“În ultimele șase luni, s-a intensificat campania de defăimare a Serbiei, care vine din partea unor anumite centre de putere, dar și din regiune.

Nu de ieri, un rol pronunțat în ura față de Serbia îl au Albin Kurti și Milo Djukanović”, a transmis Vučić într-un mesaj video, adăugând că cei doi se folosesc întotdeauna de minciuni goale cu obiectivul de a se prezenta drept victime, iar Serbia ar fi agresorul care îi amenință.

“Astfel au profitat de decizia noastră legală, legitimă și complet transparentă de a achiziționa sistemul chinezesc de rachete aer-sol, o armă defensivă, pentru a spune lumii întregi că Serbia este aliat al Chinei și Rusiei.

Încearcă să ne înfățișeze ca pe cineva care amenință pacea în regiune, deși suntem înconjurați de teritorii NATO.

Nu știu singuri să spună cum putem noi să-i amenințăm cu arme defensive”, a declarat Vučić, adăugând că esența constă în a face rău Serbiei, în a învinovăți mereu Serbia, potrivit RTS.

Într-un interviu pentru Kosovo Online, Bistron a apreciat ca nepotrivită încercarea prim-ministrului kosovar Aljbin Kurti de a prezenta sârbii drept „vasali ai Rusiei” și albanezii drept victime, adăugând că „șovinismul său etnocentric” nu ar trebui tolerat în Europa.

Întrebat cum va evalua situația politică actuală din Balcani, el a spus că partidul său este extrem de îngrijorat de escaladarea violenței. De asemenea, amintește de faptul că, în ciuda prezenței militare masive a comunității internaționale, conflictele dintre albanezii kosovari și sârbii nu au fost rezolvate în ultimii 24 de ani.

„Recunoașterea Kosovo a fost o greșeală, la fel ca și sprijinul unilateral al Occidentului pentru Priștina”, a subliniat el.

Vorbind despre cel mai recent risc din nordul Kosovo, Briston subliniază că încercarea lui Kurti de a-i demoniza pe sârbi și de a-i prezenta ca vasali ai Rusiei, iar albanezii din Kosovo ca victime, este nepotrivită.

„Cu toate acestea, se potrivește narațiunii obișnuite în țările dominate de SUA: oricine se pune în calea intereselor SUA este instantaneu discreditat ca agent al Moscovei. Şovinismul etnocentric practicat de Kurti nu ar trebui să fie tolerat pe scena politică europeană, darămite sprijinit de vreun guvern european”, a spus el.

Întrebat ce îi sfătuiește pe un sârb din Kosovo, acesta răspunde: „Sfatuiesc reținerea în proteste și, în același timp, intransigența în revendicările politice. Ei au dreptate. Bombardarea NATO asupra Iugoslaviei a fost o nedreptate. Secesiunea violentă a provinciei Kosovo de teritoriul Iugoslaviei a fost o nedreptate. Ceva creat din nedreptate nu poate dura mult. Rămâneți consecvenți. Kosovo este Serbia”.

#######

Orice măscărici mioritic din așa zis parlament „al României” care va gira prin votul său mascarada desprinderii Kosovo de trupul maicii sale, devine o scârbă demnă de doar dispreț!! Blestemați fie! AMIN!!

Kosovo je srce Srbije !!!


„UE” ajunsa in mana unor dezaxati, „recomanda” statelor membre sa recunoasca independenta Kosovo! – „Conflictele internaţionale nu pot fi rezolvate prin forţă, violenţă şi încălcarea legii internaţionale”


“Egalitate” si “diversitate” in Europa pentru toti! DAR NU SI PENTRU ORTODOCSI.
Iata, interese, afaceri, manipulare
Adevaratul motiv al dezmembrarii Iugoslaviei? In 2000, Departamentul de Stat American, in colaborare cu American Enterprise Institute (AEI) au tinut o conferinta in Slovacia pe tema integrarii euro-atlantice. Printre participanti, lideri ai multor state si diverse oficialitati de prim rang [40]. O nota de corespondenta dintre un politician german si cancelarul german a dezvalui adevaratul motiv al campaniei NATO din Kosovo. N-a fost pentru impiedicare niciunui genocid, nici pentru emanciparea vreunei minoritati oprimate, ci pentru largirea NATO ca opozitie fata de Rusia, precum si motivul incontestabil al prezentei trupelor NATO in regiune, prezenta justificata de ei prin “instabilitatea” zonei.

Asadar motiv de natura imperialista, concretizat prin activitati criminale.
INTERESELE UE

” Cand vorbim de Kosovo trebuie sa avem in vedere urmatorul lucru: in Kosovo sunt cele mai mari rezerve de crom din estul Europei!!!

Cromul este esential in industria moderna de armament. Practic, fara crom nu exista industrie moderna de armament! ”

Conflictul ineretnic din Kosovo nu este decat rodul unor dezinformari create de cei ce au interese meschine in Kosovo.

Independenta Kosovo-ului ar putea duce la posibilitatea ca resursele provinciei (petrol, plumb, zinc, crom si argint) sa fie concensionate de doua -trei corporatii… ”
Soros a pus ochii și pe rezervele din Kosovo
Conform unor informații publicate de Wall Street Journal, Sahit Muja, care este director al companiei Albanian Minerals, are acces la bogățiile minerale ale statului Kosovo care mai cuprind și zăcăminte de zinc, crom, aur, argint și nichel. Considerat a fi omul de legătură al lui Soros, acesta intenționează să pună mâna pe revervele de cărbune din Kosovo.

Mai mult, valoarea totală a rezervelor de cărbune (15 miliarde de tone) este estimată a fi de 300 de miliarde de euro.
O serie de informații publicate anul trecut de către presa sârbă arată că guvernul din Kosovo ar fi promis administrației Clinton ca acordurile de concesionare a rezervelor să fie făcute cu companii americane.

Coincidenţă sau nu, preşedintele Agenţiei de Privatizare din Kosovo este Dino Asanaj, un personaj al cărui CV este strâns legat de activităţi realizate în Statele Unite (vezi link). Mai mult, Asanaj a fost reprezentant al KLA (Kosovo Liberation Army) în Statele Unite. Conform unor informaţii publicate într-un comentariu pe blogul Wall Street Journal, KLA ar fi primit ajutoare financiare de la Fundaţia lui George Soros.
După unele estimări, provincia Kosovo are una dintre cele mai mari rezerve demonstrate de cărbune din lume.
___________________________________________
Ramane de vazut cum percuteaza molustele mioritice deprinse cu linsul clantelor.. Eurodeputatii si parlamentarii romani care sustin asemenea ticalosie NU vor fi meritand nici votul, nici scuipatul! Daca aleg sa ramana slugi, carpe, chelneri, se cheama ca sunt dusmani, necum altceva. Si vor da inca o data dovada prostiei, slugarniciei, zmintelii!
Romania a avut de-a lungul istoriei vecini Serbija si Marea Neagra – intre timp, a ajuns teren experiemntal, batjocora tuturor, groapa de gunoi si marioneta papusarilor, cu larga colaborare a unor trantori cu functii! Noi suntem DE DOAR FOLOS Marilor Porti si asta numai cand vor, dupa cum li se casuna – la masa lor NU vom sta never ever!! Pentru ca NU ne vor!
Unii nu pot să mestece şi vor să muşte! ( Nicolae Iorga )
Amintiti-va: „Mai multe state membre au subminat în mod periculos credibilitatea dreptului internaţional sprijinind declaraţia unilaterală de independenţă a unei provincii care aparţinea unui stat suveran membru ONU“, a spus deputatul european francez Francis Wurtz (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică).
Helena Ranta, un medic dentist criminalist care a investigat crimele din localitatea kosovara Racak, din anul 1999 a declarat pentru o publicatie finladeza ca oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe din Finlanda au incercat sa influenteze concluziile acesteia pentru a acuza sarbii de acel “masacru”.

De asemenea, William Walker, un oficial american aflat in Kosovo sub misiune OSCE, a fost foarte enervat de refuzul medicului finlandez de a minti privind investigatiile, adresandu-i acesteia injurii grosolane.
In 2002 filmul german Es begann mit einer Lüge (”It began with a lie”) il acuza pe ministrul Rudolf Scharping ca prin manipulare privind evenimentele de la Racak, a obtinut sprijinul parlamentarilor de a sustine fortele armate din Kosovo. In rapoartele echipei de expertize din partea Uniunii Europene reiese faptul ca victimele erau persoane civile si au fost ucise in locurile unde au fost gasite de observatorii internationali. Din acea echipa facea parte si Helena Ranta…
Martti Ahtisaari ar fi primit aproape 40 de milioane de euro de la mafia albaneză pentru o soluţie favorabilă în dosarul Kosovo.
„Kosovo, entitate de tip mafiot cu pretentie de stat
Recunoasterea internationala si ruperea din trupul Serbiei a provinciei Kosovo e una din MARILE GAFE din politica internationala de la prabusirea comunismului.”

____________________________
Mauro Del Vecchio, un fost general in armata italiana care a condus o unitate de 7000 de soldati care au intrat in Kosovo in iunie 1999 a povestit jurnalistilor de la saptamanalul italian „Panorama” despre faptul ca in primele trei saptamani ale mandatului sau ,in fiecare dimineata primea rapoarte privind descoperirea de corpuri ale sarbilor ucisi. Datorita faptului ca subiectul era unul taboo, nu a fost lasat sa vorbeasca cu jurnalistii.
„Uciderile au continuat si mai tarziu, insa, frecventa lor a scazut. Cei care nu fugeau din Kosovo se aflau intr-un risc continuu de a fi omorati. Casele sarbesti parasite au fost daramate sau incendiate. De asemenea, albanezii au distrus si bisericile si manastirile, scopul lor fiind acela de a inlatura orice semn al prezentei Sarbilor in regiune” , a spus Del Vecchio, acum, reprezentant al Partidului Democrat in Senatul Italiei.
„Panorama” a publicat pentru prima data imagini cu crimele facute de soldatii italieni impotriva sarbilor in anul 1999.
„Nimeni nu a recuperat cadavrele sarbilor care erau in toate locurile posibile”. Mamele si sotiile celor morti se rugau ca acestia sa fie gasiti, dar majoritatea n-au fost gasiti niciodata”, a mai spus Mauro Del Vecchio. Saptamanalul italian a publicat si faptul ca peste 70 % din cei rapiti nu au fost gasiti nici dupa incetarea conflictului.
Publicatia a intrat si in posesia unor fotografii pe care soldatii UNMIK le-au gasit in anul 2003 in Decani dar nu au fost date publicitatii din cauza ca erau „infricosatoare”. Ele arata un membru KLA (Kosovo Liberation Army) zambind si care tine in mana capul unui sarb. Intr-o alta poza, acesta pune intr-o sacosa doua capete taiate. Se presupune ca in perioada in care au fost facut fotografiile, zona era controlata de Ramush Haradinaj.

_______________________________________________
Artizanul independenţei Kosovo a fost recompensat pentru rolul de mediator internaţional. După ce ani de zile s-a aflat printre favoriţii la câştigarea Premiului Nobel pentru Pace, diplomatul finlandez a primit recompensa în urma unui eşec.
La sfârşitul lui 2005, Ahtisaari a fost însărcinat de Consiliul de Securitate al ONU să supervizeze negocierile între sârbi şi albanezi privind viitorul statut al provinciei. În martie 2007, diplomatul finlandez pune capăt discuţiilor, recomandă independenţa Kosovo şi renunţă la postul de mediator ONU. Ultimele discuţii între Belgrad şi Priştina desfăşurate sub îndrumarea sa au eşuat, iar Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa la 17 februarie.
În urmă cu doi ani, presa internaţională afirma, citând un raport al serviciilor secrete germane, că Martti Ahtisaari ar fi primit aproape 40 de milioane de euro de la mafia albaneză pentru o soluţie favorabilă în dosarul Kosovo.

___________________________________________________
Wesley Clark, imediat după agresarea fostei Jugoslavii : ” da, este adevărat că NATO A COLABORAT cu teroriştii AEK, dar AEK teroristă TREBUIE să existe fiindcă e necesară existenţa unor forţe care să combată violenţasârbească… ”.

Alain Pokar : ” Serbia e mielul sacrificat care permite gazdelor noii ordini mondiale să întemeieze puterea teroristă ”.

Carla del Ponte, fost procuror al TPI Haga, în cartea sa ” Vănătoarea ”, declară că :

” barbati sarbi au fost rapiti si le-au fost vandute organele traficantilor internationali. Declaratiile Carlei au determinant tribunalul din Belgrad sa declanseze o ancheta cu privire la cazurile a 300 de tineri sarbi care au fost rapiti in vara lui 1999 si care, conform Carlei del Ponte au fost transportati in Albania, unde le-au fost indepartate organele. Aceste crime atroce au fost comandate de catre Armata de Eliberare a Kosovo (KLA – Kosovo Liberation Army) al carei lider era actualul prim ministru al Kosovo, Hashim Thaci ”

„Victimele au fost cel mai probabil răpite după ofensiva NATO, cînd forţele internaţionale de menţinere a păcii erau deja desfăşurate în Kosovo”
„Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine” – „ Nimeni nu ne poate face nimic, suntem mai puternici decât soarta” !!


” Nu suntem plătiţi să fim morali ! ” :

Jurnalul.ro: Dezvăluirile ŞOCANTE ale unui fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia
“Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!” spune Robert Baer, fost agent CIA într-un interviu.

Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Bobert Baer, fost agent CIA, care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie.

Baer se afla, în urmă cu două săptămâni, într-un turneu de promovare a cărţii sale “Secretele Casei Albe“, la Quebec, Canada, în momentul în care a acordat interviul pentru publicaţia sârbă. Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush. Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul adminstraţiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat şi e mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.

Reporter: Când şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?

Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.

Reporter: Cine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?

Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea “Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura atacuri cu bombă în clădiri împortante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.

Reporter: Acel grup chiar a existat şi ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?

Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicenii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială. De ce să provocam isterie când era clar că acel grup nu exista.

Reporter: Cum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?

Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele de “Istina” (adevărul) cu toate că numai adevar nu era.

Reporter: De ce v-aţi dus în Slovenia?

Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.

Reporter: Care este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?

Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi cu tendinţe paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am rămas şocat la enorma cantitate de minciuni cu care erau “hrăniţi” politicenii de către agenţii CIA. Mulţi din ei habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii.

Reporter: Aşadar, era numai propaganda anti-sârbească?

Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel că Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.

Reporter: Puteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?

Baer: Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.

[…]

Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?

Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.

[…]

Reporter: Aveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?

Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi, trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe.

ActiveNews: Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține URA și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: “Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut SCLAVI din voi”
Robert Baer este un fost agent CIA, jurnalist și editorialist al revistei Time, la The Wall Street Journal și Washington Post.

Este autorul cărții “See No Evil”, pe baza căreia a fost scris scenariul filmului “Syriana”, în urma căruia actorul George clooney a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, scenariul a fost nominalizat la Oscar.

Presa din Serbia a publicat un interviu cu Robert Baer în timpul turneului de promovare a ultimei sale cărți, “Secretele Casei Albe”. Fostul agent american discută despre războiul din fosta Iugoslavie, încheiat acum 20 de ani, cu acordul de la Dayton. În urma războaielor din fosta Iugoslavie, peste 140.000 de oameni au murit și peste 4.000.000 au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Baer spune fără menajamente, că SUA a finanțat mișcarea de independență din Slovenia, dar și diferiți politicieni care să inflameze ura dintre popoarele Iugoslaviei.

“Am primit instrucțiuni că Slovenia este gata să-și declare independența. Am primit bani, câteva milioane de dolari, pentru a finanța câteva ONG-uri, partide de opoziție și politicieni care să întrețină o atmosferă de ură”, a spus Baer.

Acesta mai spune că agenții CIA din regiune erau responsabili de propaganda pe care părțile beligerante o împrăștiau prin mass- media și Serbia a fost aleasă drept “țapul ispășitor” pentru toate crimele din fosta Iugoslavie.

“Scopul propagandei a fost dividă republicile astfel încât să se separe de Iugoslavia. A trebuit să alegem un țap ișpășitor care putea fi acuzat pentru tot. Cineva trebuia să fie responsabil pentru război și violență. Serbia a fost aleasă pentru că în anumite feluri este succesoarea Iugoslaviei“, a zis el.

Mai mult, acesta afirmă că liderii Croației și Bosniei, dar și fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, au fost plătiți de CIA.

“Stie pan Mesici (ultimul președinte al Iugoslaviei, primul premier al Croației independente, fost președinte al Croației -n.r.), Franjo Tudjman (primul președinte al Croației independente, n.r,), Alija Izetbegovici ( primul președinte al Bosniei Herzegovina n.r.), mai mulți consilieri și membri ai Guvernului Iugoslaviei au fost plătiți. La fel și câțiva generali sârbi, jurnaliști și chiar unități militare. Radovan Karadzici a fost plătit o perioadă, dar a apoi a refuzat când a realizat că va fi sacrificat și acuzat de crime de război. Totul a fost regizat de administrația americană“, a declarat Baer.

În ceea ce privește evenimentele cunoscute drept “masacrul de la Srebrenica“, Baer afirmă că este vorba despre marketing politic.

“Srebrenica este o poveste exagerată și din păcate, mulți oameni au fost manipulați. Numărul victimelor este la același ca și numărul sârbilor uciși în alte părți, dar Srebrenica este marketing politic. Șeful meu, fost senator american, mi-a repetat de mai multe ori că o înșelătorie trebuie să se petreacă în Bosnia. Cu o lună înainte așa-zisul Genocid de la Srebrenica, mi-a spus că acest oraș va fi pe prima pagină a tuturor ziarelor și ne-a ordonat să chemăm presa. Noua armată bosniacă primise ordinul să atace casele civililor din oraș. Aceștia erau cetățenii Srebrenicei (majoritari bosniaci musulmani -n.r.). În același moment, sârbii au atacat din partea opusă. Cineva, probabil, i-a plătit și i-a incitat“, afirmă Baer.

De asemenea, era nevoie de Srebrenica pentru a da motiv americanilor să-i atace pe sârbii bosniaci.

“Pentru Srebrenica de vină sunt bosniacii, sârbii și americanii, adică noi! Un prieten de-al meu, fost agent CIA care lucrează la FMI, a spus că Srebrenica este rezultatul înțelegerii dintre Guvernul SUA și politicienii bosniaci. Orașul a fost sacrificat pentru ca America să aibă un motiv pentru a-i ataca pe sârbi“, a spus americanul.

În ceea ce privește căderea Iugoslaviei, Robert Baer a fost foarte franc.

“Este foarte clar: cei care au incitat la război și au dictat termenii păcii acum dețin companiile care exploatează resursele din zonă. Au făcut sclavi din voi: oamenii voștri muncesc pentru mai nimic și ce produc ajunge în Germania sau America…aceștia sunt învingătorii! Voi ajungeți să importați ceea ce ați produs chiar voi și, neavând bani, trebuie să vă împrumutați. Asta e, pe scurt, povestea Balcanilor“, a zis Baer.

În ceea ce privește Kosovo, fostul agent spune că motivele sunt pur economice și strategice.

“Kosovo a fost luat pentru două motive: din cauza resurselor minerale și naturale și pentru că acolo e cea mai mare bază NATO din Europa, chiar în mijlocul continentului”.

Mesajul pentru popoarele din Balcani este simplu:

“Uitați trecutul, a fost aranjat și e fals. V-au manipulat, au primit ce-au dorit și e o prostie ca voi să vă urâți din cauza asta. Trebuie să arătați că sunteți mai puternici și că ați înțeles cine a creat totul. Îmi cer iertare, sincer. De-aceea am început mai demult să dezvălui din secretele CIA și ale Casei Albe“, a încheiat el.


https://sfinx777.wordpress.com/2008/05/13/oj-kosovo-duso-srpska/


https://sfinx777.wordpress.com/2022/04/25/ne-moze-nam-niko-nista-jaci-smo-od-sudbine-nimeni-nu-ne-poate-face-nimic-suntem-mai-puternici-decat-soarta/


https://sfinx777.wordpress.com/2016/03/27/vai-celor-ce-nu-cred-in-lacrimile-sarbilor-fratilor-sarbi-nici-macar-acum/

Vučić: „Umbrele și mormintele noastre se vor lupta cu dușmanii Serbiei”

Dar știm cu toții că Kosovo face parte din Serbia și că așa va fi mereu”, a continuat Djokovic.

Vidovdan

u nebo gledam

prolaze vekovi

secanja davnih

jedini lekovi

Ref. 2x

Kud god da krenem

tebi se vracam ponovo

ko da mi otme

iz moje duse Kosovo

Vidovdan

k’o vecni plamen

u nasim srcima

kosovskog boja

ostaje istina

Ref. 2x

Vidovdan

oprosti Boze

sve nase grehove

junastvom daruj

kceri i sinove

Ref. 2x

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.