Marcele, majkă, cu ochii pe ei ori.. unul DINTRE ei??!

15338808_357013584674823_6023498129094032852_n

Primim la redacție, materiale, documente, scrisori… ne pun pe gânduri și ne șochează. Ne șochează pentru că nu poți fi / sta indiferent, pentru că dacă și subliniem, DACĂ numai un sfertuț din cele supuse atenției sunt adevărate, atunci instituțiile abilitate ale statului, care s-ar impune să-și facă treaba, adicătelea să se autosesizeze și să demareze anchete, cercetări, investigații serioase, nu există să nu aflăm adevăruri, oricât de cutremurătoare ar fi! Nimic NU se poate îndrepta, nimic nu este normalitate, nimic nu e cum ar trebui să fie, dacă se va continua cu mușamalizările, cu practica dospirii la sertar a unor dosare ( pentru perioade prielnice în favoarea unora și mazilirea altora ), cu menajarea unor personaje nedemne de vreun respect, darămite de jilțurile și funcțiile pe care le dețin.

Nădăjduim să nu fie chiar atât de gravă situația expusă și facem mențiunea că NU acuzăm, nu suntem în măsură s-o facem, că există prezumția de nevinovăție, că, totuși, nimeni NU e mai presus de Lege!

Sunt informatii VERIFICABILE ! Exista institutii abilitate sa investigheze, verifice, ancheteze daca datele sunt au ba reale ! Noi NU stim, punem intrebari, vrem si avem dreptul sa aflam : exista vinovatie sau… nu ( ?!?! )

“Avertizorii de integritate (whistleblowers) joacă un rol-cheie în descoperirea unor nereguli serioase” – la fel jurnalistii!! si orice Om de buna credinta!

 

„Pedepsirea sub orice formă a acestui demers jurnalistic transparent – chiar și dacă ar fi considerat provocator sau exagerat (nu e cazul) – reprezintă o ingerință nejustificată și gravă asupra dreptului meu la liberă exprimare, garantat de art. 10 al Convenției pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”

„este unanim admis în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului că: dreptul la libertatea de expresie [art. 10 alin. (2) din Convenţie] este unul dintre fundamentele unei societăţi democratice, „nefiind aplicabil doar la idei, ci şi la informaţii care jignesc, şochează sau deranjează; într-atât de mari sunt cerinţele pluralismului, toleranţei şi deschiderii care guvernează o societate democratică” (inter alia, Wille c/a Liechtenstein, 28396/95, paragraful 61); acest drept este cu atât mai extins în cazul actorilor publici care au „datoria de a furniza informaţii de interes public.

 

Instanţele de judecată nu funcţionează într-un vid; existenţa unui forum de soluţionare a disputelor nu anihilează posibilitatea ca aceste dispute să aibă loc, în prealabil, într-un alt spaţiu” (Sunday Times c/a Marii Britanii, 6538/74, paragraful 65). Mai mult, Curtea Europeană a argumentat că „atunci când au a fi puse în balanţă, în lumina criteriului de necesitate arătat de art. 10 parag. 2 al Convenţiei, interese legate de libertatea de expresie şi altele ce ţin de protecţia reputaţiei altei persoane, trebuie acordată o importanţă mai mare participării active a autorului plângerii la o discuţie publică animată”.

Totodată, Curtea a evidențiat că „promovarea dezbaterii politice libere reprezintă o trăsătură foarte importantă a unei democrații. Curtea oferă libertății de exprimare cea mai mare importanță în contextul dezbaterii politice și consideră că o restricție asupra discursului politic este justificată doar de motive foarte puternice” (Feldek c/a Slovaciei, 29032/95, paragraful 83)”.

#######

” Corupţia este ca gunoiul. Trebuie dată afară în fiecare zi.”

Pază bună

Corupţia, manifestată,

Prin furtişag şi mită,

Stă undeva netulburată,

De bodiguarzi păzită.

( epigramă de Corneliu Costăchescu )

 

De pamflete și anchete, n-o scăpa niciun dulete ( le văzurăm prin ochete.. ) și le oferim „plachete”!

Marcel Vela in vizorul DNA – da au ba ??!!!

EXPLOZIV !!!!!!! INCENDIAR !!!!!!! Marcel Vela e cam.. “pa ?! “, Valeria Schelean, curand, asisderea ?! ( DOCUMENTE )

Trecutul il bantuie pe #MarcelVela a carui „putinta” e deloc discutabila, ci, cat se poa de limpede, a unui IMPOTENT politic care se fifi-naripeaza la „montat”…
LACOMIA dusmanilor Natiunii, liberalii, cum i-a bine descris Marele EMINESCU – NU există principii, valori, ideologie, doar circ, demagogie, negoț, înavuțire pe căi obscure!

Radu Cristescu, brutal de direct:

„Puleiman Manglificul, Marcel Vela – Pașa de Caransebeș

Puleiman Manglificul, adică Marcel Vela, joacă in aceasta luna intr-o telenovela politică proastă, crezandu-se, probabil, Suleiman Magnificul. Mai degrabă, i s-ar potrivi, Puleiman Cur-cerșitorul, dacă nu cumva Penibilosul ! Aceasta telenovelă, cu Marcel Vela în rol principal, se joacă la Caransebeș, miza fiind primăria municipiului, de unde Puleiman a muls 12 ani cât a fost primar. Ca sa fie sigur ca toate resursele și banii publici se vor scurge intre “sânii” familiei, a pus-o pe fata lui vitrega, Andra Pleșa, să candideze pentru funcția de primar al municipiului Caransebeș. Istoricul acestei telenovele cleioase este interesant, in sensul ca in 2004 Marcel Vela candideaza la primăria Caransebeș, împotriva lui Traian Pleșa, tatăl actualei candidate a lui Marcello acordeonistul. Puleiman Mandra-Vela îi ia primăria tăticului actualei lui fiice vitrege, inclusiv nevasta, mutându-se ca ginere 😁 în casa doamnei Pleșa, mama actualei candidate…cu care de atunci traieste o frumoasa poveste de dragoste, împletită cu multe interese financiare.
Acum poate înțeleg și locuitorii orașului Caransebeș de ce primăria trebuie sa revină in familie.
Vorba aia, râdem, glumim, penetrăm, da’ nu părăsim șatra acordeonistă.😂”

și tot Radu Cristescu, acid:

„Domnule președinte Iohannis,

Circulă prin Caransebeș următorul cîntec, pe melodia ” Bălălău ” :
Klausău, băiatul mamii,
Ți-a mânjit Marcello anii,
Cu scheme de mahala,
Din Obor pân’ la Șosea,
Din Lipscani până-n Banat,
Vela, ăl mai flasc cîrnat .

Va rog sa-i curmați suferința pacientului Marcel Vela și să scăpați Poliția Română de rușinea de a avea un asemenea șef de carton putred. Sau poate v-a trezit simtul “patriotic” când a vopsit mașinile de politie aidoma celor din Germania ? Ori când a pus polițiștii să pornească girofarurile și să bage imnul în megafoane, pe vremea stării de urgență ?
Bine, sper ca știți, asta cu mașinile pe model merkelez a costat bugetul Statului aproximativ 100 milioane de euro.
Oare câte laptop-uri pentru elevi se puteau cumpara din acești bani?
Niciodata in istorie Ministerul de Interne, și in special Politia, NU a fost pus intr-o situație așa jenanta , ca atunci cind Vela s-a penibilizat cu gestul sau de acordeonist jenant obișnuit probabil sa cânte pe la mese la Armeniș, punându-și degetele la ochi, ca să transmită cică șefilor clanurilor interlope ca e cu ochii pe ei. Drept urmare, interlopul Gongoi l-a luat la mișto, printr-o postare devenita virală, umilindu-l in ultimul hal. Mai grav este ca implicit toată poliția a fost pusă intr-o situație jenanta.
După acest episod umilitor, pentru el și politie, și după ce a organizat ireproșabil priveghiul lui Pian, Vela și-a lepădat hainele de maestru de ceremonii funerare și s-a refugiat la Caransebeș, orașul pe care l-a jupuit in cei 12 ani in care a fost primar acolo.
Știind cât de bine se poate trai și fura la primarie, Vela și-a pus fiica vitrega sa candideze pentru fotoliul de primar al municipiului Caransebeș, candidând și el la Consiliul local.
Dom’ președinte, dom’ profesor, herr Klaus, poate nu vă faceți de rușine chiar ca în tîrg la Săliște : e clar că Vela nu-i vreun Mozart, ca sa știe ce-i aia ” Eine kleine nachtmusik „, da’ nici să vă aducă la nivelul de ” Bălălău ” nu e ok.
Klausău, băiatu’ mamii,
Ți-a mânjit Marcello anii,
Cu scheme de mahala,
Din Obor pân’ la Șosea,
Din Lipscani până-n Banat,
Vela, ăl mai flasc cîrnat . „


Alexandru Nemoianu
„Este de necrezut insolența Partidului Național Liberal și a sefului organizației Caraș Severin,Marcel Vela,”neica-nimeni din Armeniș”,care, după ce au făcut campanie și au vărsat lacrimi de crocodil sub semnul „fara penali”,acuma,azi,în Almăj,apar cu doi candidati penali:Pavel Verindeanu și Aurel Miclea.Iar că șef al județului îl proiectează pe Romeo Dunca,un maramuresan pripasit in Timișoara,care caută să smulgă din hotarul comunelor Turnu Ruieni și Zăvoi în dorința de a își crea un “domeniu” pe Muntele Mic.Candidatura lui se afla sub semnul unui conflict de interes evident.Iar în plus de aceasta organizația PNL Caras Severin se arata a fi o adevărată cabală împotrivă mediului înconjurător.Marcel Vela,”neica-nimeni din Armeniș”,este cel care promovează agresiv un proiect de lege având de scop “limitarea” ariilor protejate.”

 

Alexandru Nemoianu

Acest Marcel Vela face un joc periculos.El da validatie morala incercarii de lovitura de stat din 10 August,2018.Dar sa fie atent ca ce umbla roata,vine roata.In acelasi timp ma intreb ce are de spus acest Marcel Vela ,care este folosit intr-un flagrant caz de santaj si insusire de bunuri necuvenite.Este vorba de incercarea afaceristului de mucava Romeo Dunca din Timisoara de a acapara prin violenta si santaj parti din hotarul comunelor Turnu Ruieni si Zavoi din Caras Severin.Marcel Vela este folosit ca amenintare pentru Primarii care apara hotarul ziselor comune.Rusine!

(…) „Încă mai ingrijorător, zona pe care o are în vedere Dl.Vela, Zavoi-Maru din Caraș Severin, ar fi industrializată prin compania Alset mineral. O companie din Canada care are un record sinistru privind distrugeri ecologice în Mexico și America Latina. Din acest motiv acea companie este persona non grata în mai tooată Europa. Aceasta companie și-a deschis o sucursală în Oțelul Roșu (Ferdinand) , Alset Energy. Ce anume ar modifica metodele constant folosite de aceasta companie privind distrugerea mediului înconjurator, în lipsa unei legislații clare, exact acea legislație pe care Marcel Vela înccearca să o modifice.
Fără a intenționa să devin personal este nevoie să amintesc că Dl. Marcel Vela a fost implicat în asemenea acțiuni, foarte tulburi și în trecut.
Un comunicat de presa al unei secțiuni a unui partid politic din Caransebeș, vorbește despre activitatile, repet foarte tulburi, încercate de Dl Marcel Vela printr-o companie, ”Gugulania”,  în chiar comuna sa natală, Armeniș. Parțial acele acțiuni au cam eșuat exact datorită existenței actualei legislații privind protecția ariilor protejate. Legislație pe care cu entuziasm Dl. Senator Marcel Vela caută să o modifice. Efectiv este o coincidență foarte tulburătoare.

Dar, considerând că asta ar fi  “cireașa de pe tort”, Dl. Marcel Vela îmi vorbește despre modul în care în USA este tratat mediul înconjurător și cumva sugerează că ar trebui să le urmăm exemplu. Ei bine asta este prea mult!
Statele Unite sunt cea mai puternică țară din lume și are numeroase aspecte pozitive, dar grija pentru mediul înconjurator nu este între ele. De fapt din punctul de vedere al protecției mediului înconjurator Statele Unite sunt un PARIA al lumii, o rușine. Protecția mediului înconjurător din Statele Unite nu este un  “exemplu”, este o abominație. Iar Dl. Marcel Vela ar fi bine să știe că sunt foarte mulți oameni în SUA care apără acel mediu, împotriva legislației existente, până la a-și jertfi viața.

Dacă asta dorește Marcel Vela pentru România, o protecție a mediului înconjurător tip USA, atunci stăm rău de tot.
Dar convingerea mea este că această legislație nu va trece. Nu va trece deoarece Românii își iubesc pământul și iubesc Banatul de munte, una dintre cele mai frumoase regiuni din lume (iar dupa părerea mea cea mai frumoasa). Mai cred că această legislație nu va trece deoarece acest gen de legi sunt anathemă pentru Bruxelles. De regula, în relația cu Bruxelles politicieni noștri folosesc formula vestitului General, ”dacă-i ordin, cu plăcere”.

————————————–
Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

11 octombrie 2017

Un faimos istoric român din SUA ,,dă de pământ” cu anumiți politicieni din Caraș-Severin ! Ce pericole ,,pândesc” ariile protejate din Banatul Montan 

 

 

 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.