De pamflete și anchete, n-o scăpa niciun dulete ( le văzurăm prin ochete.. ) și le oferim „plachete”!

în loc de motto:

Frunzuliță tri surșielie, dăm cu Viela dă pogielie/ pră când i-or tăia curentu, iți vedea cine-i „potentu”… – din folclorul gie la muncie, ăl cu plecile căruncie și vândut pră șcie ungie.. 

 

 

„Pedepsirea sub orice formă a acestui demers jurnalistic transparent – chiar și dacă ar fi considerat provocator sau exagerat (nu e cazul) – reprezintă o ingerință nejustificată și gravă asupra dreptului meu la liberă exprimare, garantat de art. 10 al Convenției pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”

„este unanim admis în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului că: dreptul la libertatea de expresie [art. 10 alin. (2) din Convenţie] este unul dintre fundamentele unei societăţi democratice, „nefiind aplicabil doar la idei, ci şi la informaţii care jignesc, şochează sau deranjează; într-atât de mari sunt cerinţele pluralismului, toleranţei şi deschiderii care guvernează o societate democratică” (inter alia, Wille c/a Liechtenstein, 28396/95, paragraful 61); acest drept este cu atât mai extins în cazul actorilor publici care au „datoria de a furniza informaţii de interes public.

 

Instanţele de judecată nu funcţionează într-un vid; existenţa unui forum de soluţionare a disputelor nu anihilează posibilitatea ca aceste dispute să aibă loc, în prealabil, într-un alt spaţiu” (Sunday Times c/a Marii Britanii, 6538/74, paragraful 65). Mai mult, Curtea Europeană a argumentat că „atunci când au a fi puse în balanţă, în lumina criteriului de necesitate arătat de art. 10 parag. 2 al Convenţiei, interese legate de libertatea de expresie şi altele ce ţin de protecţia reputaţiei altei persoane, trebuie acordată o importanţă mai mare participării active a autorului plângerii la o discuţie publică animată”.

Totodată, Curtea a evidențiat că „promovarea dezbaterii politice libere reprezintă o trăsătură foarte importantă a unei democrații. Curtea oferă libertății de exprimare cea mai mare importanță în contextul dezbaterii politice și consideră că o restricție asupra discursului politic este justificată doar de motive foarte puternice” (Feldek c/a Slovaciei, 29032/95, paragraful 83)”.

Există o relaţie multisistemică reciprocă între calitatea morală, profesionalismul clasei politice, a instituţiilor de forţă ale statului (ministerul administraţiei şi internelor, organele judecătoreşti, unele structuri de informaţii, etc) şi nivelul de dezvoltare economico-socială, culturală a unei ţări, dacă este sau nu colonie. Societatea civilă democratică este datoare să controleze real instituţiile statale, să fie în stare să se protejeze împotriva abuzurilor colosale ale acestora, altfel în urmatoarele decenii, unele state naţionale se vor dezintegra, istoria propriilor popoare dispărând.

Adrian Ibiş în Cugetări. Reflecţii etice şi socio-filosofice (februarie 2013)

sa trecem la.. subiect :

LACOMIA dusmanilor Natiunii, liberalii, cum i-a bine descris Marele EMINESCU

Lectură suplimentară ( să nu ziceți că-i gargară! ):

NU există principii, valori, ideologie, doar circ, demagogie, negoț, înavuțire pe căi obscure! 

Marcel Vela in vizorul DNA – da au ba ??!!!

Ion Mocioalcă: Marcel Vela, de ce recurgi la astfel de practici?! E ilegal, abuziv și imoral!

Despre candidatii liberalilor caraseni scrie presa, se fac anchete, NU noi spunem, noi am doar supus atentiei electoratului, atat:

Rebelul Dunca și afacerea Albarosa

DOCUMENTE! „Mucoasele” spulberă ingineria financiară a „zeilor” CEC!

Misterele bărbatului în geacă de piele 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, şi mama sa milionară

CU BANI de la „BUNICA” / Ginerele lui MARCEL VELA şi-a cumpărat o clădire „imperială”

Instanța cere demolarea cabanei construite ilegal de milionarul Romeo Dunca pe vîrf de munte, într-o arie protejată : AICI si AICI   

Caz microhidrocentrale (MHC) Alset Energy

Cum se pregătește confiscarea unui județ. Cazul Romeo Dunca – fața unui grup organizat

Cum se pregătește confiscarea unui județ. Cazul Romeo Dunca – fața unui grup organizat 

Într-o declaraţie făcută unui ziar financiar, Romeo Dunca susţinea că statul este cel mai mare bandit. Acum vrea să-i fie administrator local. Un fel de vătaf.– Omul vrea staţiune, nu scoaterea judeţului din sărăcie

dezvăluiri dezvăluiri..

Întâiul fiu al Caranșebeșului, Marcel Vela, numit „Primarul cu elice”  

Vela a cumpărat la Herculane una din clădirile lui Armaș! Înstrăinată în mod fraudulos?

 

Marcel Vela ar fi implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care s-a luat şpagă de 150.000 de euro 

În felul acesta, zonele muntoase cărășene ar putea ajunge în mâna unor oameni de afaceri care nu au niciun interes comun cu acela al locuitorilor județului Caraș…. Ca să știți cine-s ghemonii, ghiavolii și să NU-i votați!!

„O jigodie mică ajunsă jigodie mare“… – holograma carieia cand i se va taia curentul NU va mai exista… il va salta DNA!!
„Ce găină de Gostat ești, Marcele… Fugi de oricine ți-ar putea pune o întrebare și ți-o iei de unde nu te aștepți. Mai ai să postezi cafeluța de dimineață cu inimioare pe contul ministerului.
Aruncă dracu’ geaca aia de piele, nu te prinde. Oricât te-ai încorda, aduci tot a poștaș de țară cu pensiile și alocațiile în tolbă. Mai ai să te descalți pe trecerea de pietoni, să nu strici vopseaua!”, este critica dură adusă de Victor Ciutacu ministrului de Interne.

Trecutul il bantuie pe #MarcelVela a carui „putinta” e deloc discutabila, ci, cat se poa de limpede, a unui IMPOTENT politic care se fifi-naripeaza la „montat”… 

..fost primar, numit ministru, geaba face pe turistu c-o ajuns precum nudistu..

 

“Partidele politice nu sunt organizate după criterii doctrinare politice democratice, ci după modelul grupurilor de interese nelegitime, de cele mai multe ori, criteriul financiar, al mercenariatului fiind prioritar, în acest mod pot pătrunde în toate structurile statului personaje antidemocratice, destructurând statul de drept şi ordinea constituţională.” – Adrian Ibiş în Intelligence. Studii de securitate

  • va urma –

 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.