firișor de arpagic, marcele cât ești de mic..

Radu Cristescu: „Va rog sa-i curmați suferința pacientului Marcel Vela și să scăpați Poliția Română de rușinea de a avea un asemenea șef de carton putred. Sau poate v-a trezit simtul “patriotic” când a vopsit mașinile de politie aidoma celor din Germania ? Ori când a pus polițiștii să pornească girofarurile și să bage imnul în megafoane, pe vremea stării de urgență ?
Bine, sper ca știți, asta cu mașinile pe model merkelez a costat bugetul Statului aproximativ 100 milioane de euro.
Oare câte laptop-uri pentru elevi se puteau cumpara din acești bani?
Niciodata in istorie Ministerul de Interne, și in special Politia, NU a fost pus intr-o situație așa jenanta , ca atunci cind Vela s-a penibilizat cu gestul sau de acordeonist jenant obișnuit probabil sa cânte pe la mese la Armeniș, punându-și degetele la ochi, ca să transmită cică șefilor clanurilor interlope ca e cu ochii pe ei. Drept urmare, interlopul Gongoi l-a luat la mișto, printr-o postare devenita virală, umilindu-l in ultimul hal. Mai grav este ca implicit toată poliția a fost pusă intr-o situație jenanta.
După acest episod umilitor, pentru el și politie, și după ce a organizat ireproșabil priveghiul lui Pian, Vela și-a lepădat hainele de maestru de ceremonii funerare și s-a refugiat la Caransebeș, orașul pe care l-a jupuit in cei 12 ani in care a fost primar acolo.
Știind cât de bine se poate trai și fura la primarie, Vela și-a pus fiica vitrega sa candideze pentru fotoliul de primar al municipiului Caransebeș, candidând și el la Consiliul local.
Dom’ președinte, dom’ profesor, herr Klaus, poate nu vă faceți de rușine chiar ca în tîrg la Săliște : e clar că Vela nu-i vreun Mozart, ca sa știe ce-i aia ” Eine kleine nachtmusik „, da’ nici să vă aducă la nivelul de ” Bălălău ” nu e ok.
Klausău, băiatu’ mamii,
Ți-a mânjit Marcello anii,
Cu scheme de mahala,
Din Obor pân’ la Șosea,
Din Lipscani până-n Banat,
Vela, ăl mai flasc cîrnat .”

De pamflete și anchete, n-o scăpa niciun dulete ( le văzurăm prin ochete.. ) și le oferim „plachete”!

Marcele, majkă, cu ochii pe ei ori.. unul DINTRE ei??!

Marcel Vela in vizorul DNA – da au ba ??!!!

Asadar, „Mahalaua celor bogaţi. Parveniţi, sfidând totul din latrinele lor de aur.”

Politica

Este o dulce depravată,
Curtată des de impostori,
De parveniţi şi profitori
Ce-o văd frumoasă şi bogată.

epigramă de Gheorghe Râmboiu-Bursucani din Pledoarie pentru epigramă

p.s. Primim la redacție, materiale, documente, scrisori… ne pun pe gânduri și ne șochează. Ne șochează pentru că nu poți fi / sta indiferent, pentru că dacă și subliniem, DACĂ numai un sfertuț din cele supuse atenției sunt adevărate, atunci instituțiile abilitate ale statului, care s-ar impune să-și facă treaba, adicătelea să se autosesizeze și să demareze anchete, cercetări, investigații serioase, nu există să nu aflăm adevăruri, oricât de cutremurătoare ar fi! Nimic NU se poate îndrepta, nimic nu este normalitate, nimic nu e cum ar trebui să fie, dacă se va continua cu mușamalizările, cu practica dospirii la sertar a unor dosare ( pentru perioade prielnice în favoarea unora și mazilirea altora ), cu menajarea unor personaje nedemne de vreun respect, darămite de jilțurile și funcțiile pe care le dețin.

 

Nădăjduim să nu fie chiar atât de gravă situația expusă și facem mențiunea că NU acuzăm, nu suntem în măsură s-o facem, că există prezumția de nevinovăție, că, totuși, nimeni NU e mai presus de Lege!

Sunt informatii VERIFICABILE ! Exista institutii abilitate sa investigheze, verifice, ancheteze daca datele sunt au ba reale ! Noi NU stim, punem intrebari, vrem si avem dreptul sa aflam : exista vinovatie sau… nu ( ?!?! )

“Avertizorii de integritate (whistleblowers) joacă un rol-cheie în descoperirea unor nereguli serioase” – la fel jurnalistii!! si orice Om de buna credinta!

„Pedepsirea sub orice formă a acestui demers jurnalistic transparent – chiar și dacă ar fi considerat provocator sau exagerat (nu e cazul) – reprezintă o ingerință nejustificată și gravă asupra dreptului meu la liberă exprimare, garantat de art. 10 al Convenției pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”

„este unanim admis în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului că: dreptul la libertatea de expresie [art. 10 alin. (2) din Convenţie] este unul dintre fundamentele unei societăţi democratice, „nefiind aplicabil doar la idei, ci şi la informaţii care jignesc, şochează sau deranjează; într-atât de mari sunt cerinţele pluralismului, toleranţei şi deschiderii care guvernează o societate democratică” (inter alia, Wille c/a Liechtenstein, 28396/95, paragraful 61); acest drept este cu atât mai extins în cazul actorilor publici care au „datoria de a furniza informaţii de interes public.

Instanţele de judecată nu funcţionează într-un vid; existenţa unui forum de soluţionare a disputelor nu anihilează posibilitatea ca aceste dispute să aibă loc, în prealabil, într-un alt spaţiu” (Sunday Times c/a Marii Britanii, 6538/74, paragraful 65). Mai mult, Curtea Europeană a argumentat că „atunci când au a fi puse în balanţă, în lumina criteriului de necesitate arătat de art. 10 parag. 2 al Convenţiei, interese legate de libertatea de expresie şi altele ce ţin de protecţia reputaţiei altei persoane, trebuie acordată o importanţă mai mare participării active a autorului plângerii la o discuţie publică animată”.

Totodată, Curtea a evidențiat că „promovarea dezbaterii politice libere reprezintă o trăsătură foarte importantă a unei democrații. Curtea oferă libertății de exprimare cea mai mare importanță în contextul dezbaterii politice și consideră că o restricție asupra discursului politic este justificată doar de motive foarte puternice” (Feldek c/a Slovaciei, 29032/95, paragraful 83)”.

#######

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.