UPDATE 2 !! Mai E timp să îndreptați ! Să NU spuneți mai apoi : ” n-am gândit ce va urma… ”…

de Ziua noastră, strigăm la urechile  ” surzilor ”…

600849_164148280462203_1864994669_n

Mai E timp să îndreptați ! Să NU spuneți mai apoi : ” n-am gândit ce va urma… ”…

” Dar atâta timp cât TU ai avut curajul să te opui la ceva care ți se pare că nu-i normal in România, ai câstigat din start bătălia!” – și NU vom spune niciodată  ” da ” la ceea ce NU e normal, legal, moral !!

*******

988769_609559549107408_1342790298_n

UPDATE 2 !!!

” MULȚUMIRI ” USL !! ZICEȚI CĂ AISTA-I ” O ALTFEL DE POLITICĂ ”, ” ROMÂNIA CORECTĂ ”, ” SCHIMBARE ” ETC ETC BLA BLA BLA…. NE-AȚI DEZAMĂGIT ȘI … MAI MULT DE ATÂT !!
Chevron – boss-ul ! executanții, sluș ! SUNTEM colonie !! . Noi – ai nimănui…. din păcate !!
us-LAȘII aplaudă ! pedeleprele își râd în bărbi, i-au lăsat în offside pe us-LAȘI, pedeleprele au parafat, us-LAȘII execută ! Jandarmeria, la ordinele Chevron !
jandarmeria vaslui, firma de paza a companiei Chevron – PROPUNEM CA CHEVRON SĂ PLĂTEASCĂ SALARIILE JANDARMERIEI, PUNCT.
STRIGĂTUL DISPERĂRII LA PUNGEȘTI : URLĂ LUPUL LA PUNGEȘTI, ROMÂNIA – UNDE EȘTI ????!!!

„Trimiterea jandarmilor la Pungești, poate mai bine organizați decât acum o lună și jumătate dar după un scenariu similar arată cât de puțin înțeleg autoritățile noastre din ceea ce li se întâmplă. Pur și simplu Ponta a trimis o mie de jandarmi la o sută de protestatari, crezând că asta le va da oamenilor mai multă încredere în Chevron, în primar, în prefect sau în șeful guvernului.”

Chevron nu a biruit PUNGEȘTIUL!

http://www.biziday.ro/2013/12/02/chevron-n-a-biruit-pungestiul/

” Reporterii noștri au ajuns în zona Pungești, tocmai m-au sunat și mi-au povestit asta: Satul e în continuare izolat, drumul județean e blocat de jandarmerie, iar angajații Chevron patrulează pe dealuri cu mașini și lanterne (nu doar în perimetrul lor). Se lucrează și noaptea la construirea sondei. Nu lasă pe nimeni să intre în sat, jurnaliștii cu atât mai puțin, așa că au fost nevoiți să abandoneze mașina și s-o ia la pas, pe șestache, ascunzându-se de jandarmi și chevroni, de parcă ar trece granița ilegal. Parcă-i un scenariu de film horror… acum sunt pe câmp, ascunși în stufăriș, își fac curaj s-o ia la sănătoasa printr-o pădurice mai ferită. Nu e la mișto 😐 Revenim cu detalii. ”
https://www.facebook.com/pages/Impotriva-exploatarii-gazului-de-sist-prin-fractionare-hidraulica/367516606594649

” Dreptate/Justiție ” pe sistem dâmbovițean, deh :

Codrin Ştefănescu, despăgubiri de cinci milioane de euro de la Primăria Capitalei, pentru un teren

mooooaaamăăăă !!!!! bre, Victor Ponta pe cei din Pungești cărora primarele fifi-înaripat le-a înstrăinat ILEGAL terenul comunei cu cât îi despăgubiți, aaaa ????? Ori legea nu-i pt ” căței ”….

Hotărâți-vă naibii cum e cu plata despăgubirile și strămutările că ați dat în penibil și e grav, din ce în ce mai grav că NU dați nicio explicație ca să știm și noi ce și cum, să nu ne ispitiți/instigați la suspiciuni, ce buba !!

În afară de acestea, iaca și  RMGC-ul :

aaaaaa RMGC care are club de fani tăți politicieni/măscărici… politicieni care se comportă cum niște fetițe nimfomane în relațiile cu corporațiile ce-au îngenuncheat țărișoara – colonie suntem, bravo fetițelor !

Corporația RMGC, urmărită penal într-un amplu dosar de spălare de bani

NU se   ciripește despre urmărirea penală a RMGC din pricină de…. Sebi Ghiță !

6AM TODAY: The village of Pungesti, Romania is under SIEGE after a violent intervention of Riot Police Forces, requested by CHEVRON.

Show your solidarity & opposition to #fracking by adding your voice to this international petition:http://bit.ly/185Uraq

1425741_547598358670632_1904776589_n

*******

motto:

 „Ştiu că mărturisirile prea sincere par scandaloase. Mulţi s-au învăţat cu o anumită pudoare a minciunilor cuviincioase, tresar când le spui prea direct ce ai de spus. Nu le convine. Preferă să audă totul ca prin vată. Atunci rămân liberi să reacţioneze cum vor, inclusiv să se comporte ca şi când n-ar fi auzit…” Octavian Paler

*******

Papa Francisc se alătură oponenţilor industriei fracking-ului şi mineritului distructiv !

Noi…. noi n-avem ochi, nu gândim, n-avem voință, nu simțim pericolele ce ne pasc, n-avem curaj, și ce-i mai trist și foarte grav, în curând n-om mai avea nimic ! Suntem de vânzare c-așa au decis ” ei ”, să vândă TOT !!

Noi, am uitat să ne indignăm ??!!! Păcat, păcat de toate cele ce vor tot urma și-așa e de prea mulți ani, mult prea mulți ! Copiii noștri merită acestea ?… Vai steaua noastră de PĂCĂLIȚI mereu !
Ca să vezi bine, trebuie să deschizi ochii. Ca să vezi și mai bine, trebuie să-i închizi.
Ca să alegi bine, trebuie să gândești. Ca să alegi și mai bine trebuie să simți.
Ca să pleci, e nevoie de voință. Ca să rămâi ,e nevoie de curaj și încă cât curaj!
Ca să câstigi, trebuie să riști. Ca să pierzi, nu-i nevoie de nimic…

Din păcate, opinia Oamenilor NU contează DELOC ! din păcate…. Colegii mei îmi tooot repetă că-s ne-bună pt lumea lor ” bună ”, cică pot să urlu la stele și Lună că tooot DEGEABA că oricum nu contează ce spun, ce cred, ce simt, că oricum se va face cum decid o mână de toarăși care AU UITAT că trebuie să țină seama mai ales de opiniile noastre și să acționeze ca atare…
Cei ce-și spun politicieni dar se comportă ca și când România ar fi moșia lor personală NU aud opiniile oamenilor. Doar zornăitul banilor le sensibilizează auzul ! Și iarăși amintesc de nea Petre Borodi : ” Deie Dumnezeu Bine, tuturora, dar dregătorilor, așa cum ei, mulțimii sărmane … !! ”…

Țara nimănui , haita procurorilor… o țară nici măcar de vânzare, mai grav.. una care se oferă oricui pe doi pumni de bani și-o căruță de funcții/titluri vremelnice ?…. Sforarii continuă jocurile ! Politicieni, rara avis ! Păcălici cu ghiotura !

Eu NU urăsc, doar disprețuiesc pe toți cei care nu iubesc pământul pe care calcă…

11

Proiectul Roșia Montană, ASCUNS în legea minelor. Prevederile care favorizează începerea EXPLOATĂRILOR

EXCLUSIV – Legea minelor, in spatele usilor inchise: “Ce credeti, ca puteti sa prostiti lumea?”

Legea aista cu dedicație nu observ să facă referiri ȘI la metalele rare ( telur ), o țin langa numai cu aur/argint… adică ” prostimea ”, noi, cei ne-buni pt lumea ” bună ” n-am fi alfabetizați și nu știm nik…. Ce să-i faci, banul orbește însă numai pe cei ce pun preț pe ban și cei al căror preț l-au ghicit corporațiile mânuite de cei din umbră !

Viitorul României sunt copiii noștri .. care au dreptul la viață.. care au dreptul la un mediu curat.. care ne vor judeca după fapte, care NU ne vor ierta dacă ne împiedicăm în niște funcții fără de care eu una și mulți ca mine putem respira !

Nainte de orice sunt MAMĂ sunt un bun român, sunt patriot și NU am a mă rușina cu asta ( !! ) și da, am o altă opinie : la muncă toarășii din Parlament indiferent de coloratura penajului – și ieșiți naibii la rampă cu proiecte de dezvoltare zonală altele decât DOAR vânzări ca să ne jucăm de-a jmecherii la Bursă !

altfel…  suntem aidoma pedeleprelor pe care i-am condamnat și cu care eu NU am incetat nicio secundă lupta !

22

Roșia Montană NU e de vânzare !!

ROSIA MONTANA – ALBURNUS MAIOR
eu am fost la Rosia Montana, sa mergeti si voi – NU va veti mai lasa manipulati ! MERITA SALVATA ! Localnicii, in marea lor majoritate , spera : ” poate totusi se implica Statul roman si…. poate totusi … ” – asta spun localnici, NU ce spun televiziunile, NU ce mint RMGC, NU ce spun politicienii, NU ce spun lasii si lacheii !
oamenii spun in soapta ” nu avem voie sa vorbim despre…. „…..
– pana aici s-a ajuns, din pacate….

33

Amenințări, șantaj, șpagă, licitații cu dedicații, mizerie ! Cu bunurile poporului !!
Alternative la mineritul cu cianuri EXISTĂ ! Sunt ignorate DELIBERAT cu bună știință și cu rea credință ! Planuri de dezvoltare zonală, altele decât vânzându-ne altora, s-ar putea demara ! De ce NU se fac ? NIMENI nu se înghesuie să dea socoteală iar mass-media s-a făcut demult preș în fața politicului ! Din păcate…
Statul român NU dorește să se implice, să renunțe la zminteală – n-ar mai fi rostul de speculații la Bursă, n-ar mai curge bani în unele pozonare. ” Garanțiile de mediu ” sunt praf în ochi, pistol cu apă, palavre, minciuni sfruntate dacă ne amintim de tragedii precum cea de la Certej! Se pălăvrăgește despre nush ce uzină de purificare a apei – am văzut coșmelia – două bărăci, lângă, o sondă și trei muncitori la lucru !! Sonda funcționa bine mersic ! Nimeni nu vede…. banul orbește !
Dezvoltare zonală NU înseamnă vânzarea țării !!

Ați promis transparență, ați fluturat ” dezbateri publice ”, ați tooot pomenit despre interesul național și… AȚI UITAT TOT ! Vă considerați moșieri ! Netoților ! Sunteți muritori, vremelnici pe niște funcții și vă vor blestema proprii voștri copii, nepoți !
Ne iubim Neamul și ne-am săturat de grupări politicianiste ! vă convine au ba, se nasc copii români pe care noi i-am învățat să fie români, să-și iubească Neamul, Patria !
Vă bateți joc de țara pe care s-ar cuveni s-o binerânduiți, fătălăilor !
Că bine zice nea Petre Borodi :
” Deie Dumnezeu Bine, tuturora, dar dregătorilor, așa cum ei, mulțimii sărmane … !! ”
Să NU uităm : natura e Iubire – Iubirea s-o salvăm !!!! Să NU uităm : iubirea-i LIBERTATE !!
Trupa Incognito – Un suflet
http://www.youtube.com/watch?v=3GmJ3JyYL1c#t=20
Câteva exemple grăitoare :
” Cum se vinde pământul Roşiei Montane către RMGC
Teoretic, autorităţile au organizat în anul 2003 o licitaţie publică pentru a vinde 41,5 hectare în satul Cărpiniş al comunei Roşia Montană. Practic, a fost o licitaţie cu dedicaţie în care potenţialii participanţi trebuiau să prezinte… o licenţă de exploatare minieră. ”
sursa : http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2013/11/25/cum-se-vinde-pamantul-rosiei-montane-catre-rmgc/

44

De citit musai și :
Se vede prea bine, NU independenţa energetică se urmăreşte, ci vânzarea energiei ţării, pentru ca „cineva, cumva, să obţină oareşce profit”; în niciun caz nu se va îmbogăţi poporul pe seama unei ticăloase redevenţe.
http://www.mesagerul.ro/2013/10/17/independenta-energetica-romaniei

88

DECLARATIA ACADEMIEI ROMANE PRIVIND PROIECTUL DE EXPLOATARE MINIERA DE LA ROSIA MONTANA

In ultimul timp mass- media sunt invadate de reclame care afirmă ca un oarecare Gabriel are soluţii pentru rezolvarea poluării istorice de la Roşia Montana, promiţând şi mari foloase din exploatarea aurului care acum “zace sub pământ”. Aceste reclame încearcă sa convingă opinia publică despre beneficiile pe care le-ar aduce exploatarea aurului preconizată la Roşia Montana. Academia Romana şi-a exprimat punctul de vedere în legătura cu acest proiect şi se vede nevoita sa revină, reafirmându-şi cu aceeaşi convingere poziţia si reluând argumentele sale împotriva proiectului. Academia Romana doreşte sa prevină o eroare cu efecte negative asupra comunităţii, mediului înconjurător si vestigiilor arheologice din zona Roşia Montana şi să semnaleze din nou consecinţele riscante pentru Statul Român.
O analiză obiectivă demonstrează ca proiectul nu reprezintă o lucrare de interes public si prin urmare nu justifica efectele colaterale negative si riscurile implicate in proiect.
Reamintim ca:
1. Exploatarea proiectată pentru o perioada de 17-20 ani nu reprezintă o soluţie de dezvoltare durabilă şi nu rezolvă problemele sociale şi economice ale zonei, care se vor agrava după încheierea lucrărilor. Numărul locurilor de munca în perioada operaţionala a expoatării, estimat la mai puţin de 500, nu rezolvă nevoile locale şi este mai mic chiar decât numărul locurilor de munca implicate în exploatarea actuală (ca. 750). Zona are nevoie de soluţii economice pe termen lung, bazate pe resurse regenerabile, preconizate tot mai intens de Uniunea Europeana.
2. Distrugerea comunităţii Roşia Montana, veche de peste 2000 ani, prin strămutarea populaţiei, demolarea unor clădiri (inclusiv monumente istorice), biserici si mutarea unor cimitire este inacceptabila si aminteşte de o perioada pe care am considerat-o încheiata.
3. Beneficiile economice ale Statului Roman (estimate la ca. 40-50 milioane dolari anual), rezultate din redevenţele de 2 % asupra exploatării si diverse impozite, sunt nesemnificative în raport cu consecinţele proiectului.
4. Anticipata strămutare si reamplasarea forţată a populaţiei care refuza sa-si vândă proprietăţile risca sa antreneze Statul Roman in situaţii juridice dificile în faţa organismelor internaţionale (europene) cu consecinţe greu de evaluat in prezent. Acest aspect trebuie analizat cu toata seriozitatea de autorităţile competente.

5. Exploatarea la suprafaţa, în patru cariere deschise şi crearea unui bazin de acumulare a rezidiilor în spatele unui baraj de 180 metri înalţime, închizând valea Corna, ar produce o mutilare grava a peisajului. Actuala exploatarea de cupru în cariera deschisă de la Roşia Poieni ca şi alte exploatări miniere în cariera deschisă din ţară ilustrează clar consecinţele unor asemenea lucrări asupra mediului înconjurător.
6. Barajul preconizat, construit din roca sterila, nu prezintă garanţii în situaţii extreme, după cum demonstrează experienţa mai multor ţări în care s-au produs accidente grave în diverse exploatări miniere. Prezenţa unui asemenea bazin de acumulare şi baraj în vecinătatea imediata a oraşului Abrud reprezintă un mare risc şi nu exista nici o garanţie că un accident nu se poate produce, iar pedepsirea ulterioara a vinovaţilor nu ar mai servi la nimic.
7. Exploatarea preconizata periclitează grav zona arheologică Alburnus Maior, unică în lume şi de mare valoare istorică şi culturală. Distrugerea – chiar numai parţială – a vechilor galerii romane este total inacceptabilă intr-o ţara care îşi respectă trecutul istoric şi originile.
8. Folosirea cianurii de sodiu în procesul tehnologic şi depozitarea în bazin deschis a rezidiilor, conţinând resturi de cianura, produşi de “neutralizare” (de asemenea potenţial toxici) şi mai ales metale grele, creează motive serioase de îngrijorare. Chiar daca “neutralizarea cianurii” promisă de proiect s-ar realiza într-un grad avansat, toxicitatea rezidiilor rămâne o sursa de grave riscuri.
9. Nu exista garanţia ca la terminarea lucrărilor şi închiderea exploatării firma investitoare va asigura costurile de refacere a mediului. Experienţa altor ţări (de exemplu SUA) arată ca asemenea costuri sunt uriaşe şi nu sunt acoperite de garanţiile financiare depuse de firmele in cauza. Tendinţa mondială actuala este de a preveni poluarea mediului şi nu de a-l reface ulterior, prin folosirea în procesele tehnologice a unor substanţe şi materiale benigne pentru om şi mediu.
10. Proiectul încălca o serie de convenţii şi alte elemente ale legislaţiei europene, semnalate de noi anterior. In situaţii similare alte ţări au procedat cu mai multă prudenta şi au evitat să accepte riscurile implicate în proiecte asemănătoare. Cunoaştem documente care afirma ca “in Germania un asemenea proiect este de neconceput”, iar Bulgaria si Armenia nu au aprobat proiecte de acelaşi tip.

11. Exista serioase suspiciuni, care trebuiesc verificate, că in cadrul operaţiunilor pregătitoare efectuate pana in prezent s-au produs încălcări ale legilor tarii. Decizii recente ale justiţiei confirma deja unele bănuieli. Acordarea de descărcări arheologice pentru suprafeţe mai mari decât cele cercetate efectiv, declararea prematura a localităţii Roşia Montana ca “zona industriala” împiedecând astfel alte activităţi economice potenţiale (de exemplu turism rural si cultural) reprezintă încălcări ale legislaţiei care trebuiesc cercetate.
Academia Romana consideră că nu pot fi ignorate numeroasele proteste individuale şi colective ale societăţii civile, ale unor instituţii ştiinţifice, religioase, culturale din ţară şi străinătate, ale unor personalităti şi oameni de ştiinţa şi cultură. Nu se poate trece cu vederea rezistenta şi nemulţumirile unei părţi din populaţia locala afectată de proiect, care riscă să-şi cedeze proprietăţile şi să părăsească locurile unde au trăit o viaţă întreagă ei şi strămoşii lor.
Academia Romana cere din nou autorităţilor Statului Român (administraţia prezidenţiala, parlament, guvern, justiţie) sa analizeze cu multa atenţie proiectul, sub toate aspectele sale, antrenând specialişti dezinteresaţi si oneşti din tara si străinătate, inclusiv din organismele europene, înainte de a da cale libera acestui proiect atât de controversat si -după părerea noastră – extrem de periculos. Academia Romana încearcă astfel sa prevină un dezastru ecologic si cultural, cu multiple consecinţe inacceptabile.
februarie 2006
alte informații utile : http://ro.wikipedia.org/wiki/Roșia_Montană,_Alba

55

În România, Patrie mamă, NU există partide politice, ci doar grupări politicianiste, clanuri și căpușe, nemoșaguri și interese ce Nu au clin-mânecă ceva cu interesul național !
Concluzie :
” Deie Dumnezeu Bine, tuturora, dar dregătorilor, așa cum ei, mulțimii sărmane … !! ” – AMIN !
https://sfinx777.wordpress.com/2013/10/20/deie-dumnezeu-bine-tuturora-dar-dregatorilor-asa-cum-ei-multimii-sarmane

77

Interviu cu dezvăluiri BOMBĂ. Un fost angajat RMGC rupe tăcerea!

Află mai multe pe –> http://stareanatiunii.com/interviu-cu-dezvaluiri-bomba-un-fost-angajat-rmgc-rupe-tacerea-video.html

67

” În cazul Roşia Montană, realitatea e suficient de dură şi revoltătoare pentru a nu mai fi nevoie de fantezia unui scriitor să o pună în evidenţă. Se face trafic cu morţi şi morminte, interesele din jurul afacerii ajung nu doar la nivelul Guvernului, preşedintelui şi Parlamentului României, ci până la Washington, Londra, Bruxelles şi staff-ul major al NATO, manipulările şi corupţia au atins cote insuportabile, războiul psihologic dus împotriva opozanţilor proiectului minier a îmbrăcat cele mai diverse forme. Fiecare din aceste aspecte în parte reprezintă un subiect de roman sau de film, la care se adaugă povestea extraordinară a rezistenţei. ”

1454807_748217018525002_1278678347_n

■ In fiecare an, undeva in lume, cedeaza barajul unui iaz de decantare. In perioada 1995-2001 numarul lor s-a dublat. Studiile arata faptul ca numarul crescand de accidente din anii 2000 il egaleaza pe cel din anii 1930.

http://www.pebblescience.org/pdfs/Dam_failuresDavies2002.pdf

■ In perioada 2005 – 2013 au fost raportate 173 de accidente si 587 de “incidente”, doar in Statele Unite, la baraje construite cu tehnologii moderne.
Peste 220 de accidente la baraje au fost documentate pana in 2001.

http://www.unep.fr/shared/publications/pdf/2891-TailingsDams.PDF

■ Barajele sunt singurele structuri construite de om care sunt vesnice. Sunt, de asemenea, constructii care au nevoie de intretinere permanenta. Abandonarea lor nu este o optiune iar riscurile asociate acestor structuri sunt de fapt mult mai mari decat vor companiile miniere sa spuna.

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/environment/alaska-gold/tailings-dams-where-mining-waste-is-stored-forever/

99

*******

Dna Georgeta Elisabeta Ionescu este expert independent, licentiata in inginerie geologica, stiinte politice si drept. Expertul si-a inceput discursul mentionand ca subiectul ingrijorarii nu il reprezinta gazele de sist in sine, cat metoda de fracturare hidraulica folosita la extragerea acestora. „Ingrijorarile principale sunt cantitatea de apa folosita, faptul ca este contaminata, ocuparea terenului, calitatea aerului, cutremure, posibile schimbari climatice. Problema este: Romania este pregatita sa le faca fata acestor provocari? Avem legislatie?” Intreaga pledoarie impotriva utilizarii fracturarii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist, ca si raspunsurile dansei la prima serie de intrebari, aici:

cado

D-ALE PACALICILOR MIORITICI DE-SI ZIC POLITICIENI SI NE IAU DE PROSTI , PE NOI, PACALITII :
” Nu vi se pare comic faptul ca se vorbeste despre independenta energetica fata de Mother Russia, dar cei care obtin licente de exploatare a gazelor de sist in Banat si nu numai sunt intermediarii companiei Gazprom… ”

info : aici

cadouri de Crăciun cu dedicație :
Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013
privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013
http://www.legex.ro/Hotararea-887-2013-130218.aspx

1461312_547607628643362_1631001953_n

cadouri de Crăciun cu dedicație :
Hotărârea Nr.885 din 14.11.2013
privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013
http://www.legex.ro/Hotararea-885-2013-130222.aspx

cadouri de Crăciun cu dedicație :
Hotărârea Nr.886 din 14.11.2013
privind aprobarea Acordului de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013
http://www.legex.ro/Hotararea-886-2013-130219.aspx

și e cu MAI URMEAZĂ….. din păcate !!

România “anesteziată”?!
România riscă să nu se mai poată ridica niciodată de la pământ, pământ care deja aproape că nu îi mai aparţine, acesta a fost vândut, concesionat, dăruit tuturor celor care l-au dorit, oferind un comision cum spun „investitorii” sau şpagă cum spun cei care o primesc pe ascuns. Nu este vorba de o alarmă populistă, nici măcar „naţionalistă” este o realitate dură pe care însă cei care o favorizează o ascund iar cei care ar trebui să ceară socoteală autorităţilor se fac că nu o văd sau dau din mână a lehamite. România a ajuns deja la cea mai periculoasă stare a bolii, starea la care organismul nu mai luptă pentru viaţă. Fie din cauza anestezicelor fie din cauza unei „medicamentaţii” greşite, fie din lipsa oxigenului care refuză să mai vină pe furtun, organismul românilor nu mai reacţionează la nimic, refuză să coopereze, „pacientul” dă semne că nu mai vrea să trăiască.
Din când în când mai mişcă un deget, mai tresare un muşchi prin Piaţa Universităţii, dar este numai un reflex, un act mecanic aproape inconştient, corpul în ansamblul său nu mai reacţionează, nu mai conştientizează, nu mai simte ceea ce se întâmplă pe lângă el. Priveşte, are ochii larg deschişi, dar nu vede, are urechi, dar nu aude, are gură, dar nu vorbeşte, este ca un Zombi, sau un organism aflat în stare de legumă, în comă dar o comă indusă, indusă de „medicul” care ar fi trebuit să o salveze. Partea proastă este însă că starea de comă nu este indusă spre binele bolnavului pentru a-i lungi viaţa sau a aştepta o perioadă când se va descoperi medicamentul ori când va ajunge în secţie organul care trebuie grefat. Această stare este indusă pentru a da voie „medicului” corupt şi „asistentelor” copărtaşe să plece în concedii, să se distreze, să facă un ban „operând” în privat, să umble după ciubucuri şi bani nemunciţi. În timpul acesta pacientul priveşte cu ochii în tavan, vede cum „medicul de gardă” îşi pipăie „asistenta”, consumă băuturi fine, fumează ţigări toxice lângă el, deşi ştie că îi dăunează, îi bagă cianuri în perfuzie, dar nu reacţionează, deşi are mâinile şi picioarele libere. Creierul nu mai reacţionează deşi ochii văd, văd o mulţime de lucruri pentru care altă dată ar fi sărit ca ars.
– În Ardeal urmaşii sau pretinşi urmaşi ai foşilor grofi, sub oblăduirea autorităţilor care dau legi prin care favorizează reinstaurarea regimului de pe timpul lui Horty, scot oamenii din casă şi îi lasă fără proprietăţi. Moştenitorii grofului Iosif Grosz au primit in instanţă, prin decizie definitivă şi irevocabilă 8.700 de hectare de teren, adică tot satul Nădaş din judeţul Arad şi pământurile aferente. România? Legumă!
– Oficiali ai unor guverne străine fac presiuni asupra României să dea pământurile unor biserici şi reprezentanţi ai unor organizaţii străine de neamul românesc, dar nu spun nimic despre drepturile românilor care au fost despuiaţi de regimul austro-ungar şi de cel al lui Horty. Autorităţile române fac sluj. România? Legumă!
– Între anii 2007 şi 2013, R.M.G.C. a extras din munţii Roşiei Montana şi a trimis în afara graniţelor 142.000 de tone de zăcământ minier sub formă de carote. Dacă ne referim numai la euro. Reprezentanții companiei canadiene infirmă cifrele, însă nu neagă trimiterea minereurilor în afara granițelor. Livrarea a început cu mulți ani în urmă și a atins apogeul în timpul guvernării concentraţia de aur, fără a vorbi de celelalte metalerare din „probele” de steril trimise peste graniţă, asta înseamnă 200 de kilograme de aur, care pe piaţa noastră valorează şapte milioane de euro susţine BocRomânia? Legumă!
– „Investitori” puşi pe căpătuială se „înfrăţesc” cu politicieni români şi înfiinţează companii de buzunar care primesc contracte şi drept de exploatare a pământului distrugând munţi şi otrăvind pământul, autorităţile forţează şi modifică prin şpagă legi în favoarea hoţilor; România? Legumă!
– Centrul de Instrucţie al Infanteriei – Poligonul de la Sfântu Gheorghe, un punct strategic pe harta României, un platou de peste 1.200 de hectare la înălţime, care străjuia întreaga depresiune, a fost dat de către prefectul Judeţului, în posesia comunei Breţcu, care a repartizat pământul pe sprânceană. Primarul Antal Arpad declara nu de mult că „etnicii maghiari din Sfântu Gheorghe sunt „intimidaţi” de prezenţa poligonului în apropierea oraşului. Zis şi făcut; beneficiind de lipsa de reacţie a diriguitorilor Armatei din 2003 încoace – de când a început „ruperea” poligonului bucată cu bucată – şi a prefecţilor – cozi de topor -, „şmecherii” din U.D.M.R., prin primarii din Sfântu Gheorghe şi Arcuş (fostă Valea Crişului), au intrat abuziv în posesia poligonului se spune în Cotidianul”. România? Legumă!
– Firme care au obţinut prin şpagă terenuri în exploatare, nu respectă contractele de exploatare, devin stăpâni pe tot terenul primit spre folosinţă, forţează plecarea locuitorilor din apropierea zonei de exploatare prin extinderea extracţiei peste normele stabilite prin contract sub oblăduirea aceloraşi autorităţi, „doctori” şi „asistenţi” binevoitori şi degrabă închizători de ochi la şpagă. Apar cutremure în zona de exploatare iar „doctorii”, fără a face nici un fel de investigaţie fără o „ecografie” măcar, având la bază numai „fişa de observaţie” pusă la dispoziţie de „medicul privat” declară că „tratamentul” aplicat de acesta este corect, deşi au mai fost reclamaţii de „mal praxis” cu privire la acelaşi „doctor”; România? Legumă!
– Undeva mai departe dar nu prea departe, în alt „cabinet”, alte autorităţi, aceleaşi apucături. Autorităţile dau aviz de „operare” unei echipe de „medici” care vrea să folosească metoda de operare prin trepanaţie sau fracturare susţinând că nu aveau nici un motiv să nu acorde autorizaţia de construcţie. Aceleaşi autorităţi însă se fac că nu ştiu nimic despre efectele fracturării şi mai grav uită să spună că „sala de operaţie” este proprietate privată a unor persoane care nu au fost nici măcar întrebate dacă sunt de acord. Nu-i nimic, înarmate cu autorizaţia, firma „Chevron” va intra pe pământul vasluienilor cu buldozerele iar autorităţile vor da din umeri spunând că „este legal, au autorizaţie, nu avem ce să le facem” deşi autorizaţia este obţinută ilegal şi abuziv, pământul este proprietate privată a cuiva care nu şi-a dat acceptul; România? Legumă!
– Acelaşi lucru se întâmpla la alt capăt de ţară, în comuna Brusturi, Bihor unde o companie „multinaţională” de prospecţiuni a intrat la „verificat” pe pământurile oamenilor. Autorităţile o scaldă, în timp ce compania îşi vede de lucru. Primarul comunei Brusturi, Ioan Petruţ, se apără şi spune că firma străină a primit licenţa de explorare de la Agenția Națională de Resurse Minerale Utile dar şi că au primit autorizaţie de explorare de la Consiliul Judeţean Bihor. Şeful cabinetului Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, spune însă că „Firma care astăzi a fost reclamată că face explorări de gaze şi petrol în comuna Brusturi nu are aviz de la Consiliul Judeţean, în speţă, certificat de urbanism.” Şi aici, ca şi la Izvoarele, ca şi în Vaslui, oamenii vor fi scoşi cu buldozerul sau cu cutremurul de pe proprietăţi uite aşa, pentru că „doctorii” au primit şpaga; România? Legumă!
– În plus, din cabinetul „doctorilor” se vede cum aceştia se bat, se înjură, se ameninţă, se scuipă, se zgârie se fac de râs învinuindu-se unul pe altul de furt, înşelăciune, fraude, minciuni, mal praxis, trădare, crime economice, însuşire de foloase necuvenite, trăgând fiecare de pacient fiecare cu „echipa” lui de asistenţi şi asistenţe, fără nici un pic de ruşine, fără să le pese că aud pacienţii sau lumea din afara „spitalului”. România? Legumă!
Cam astea şi multe alte lucruri sunt văzute de pacient care practic nu mai reacţionează, „anesteziat” fără voinţă, fără dorinţa de a mai trăi măcar. România Legumă asistă neputincioasă fără reacţie, fără să clipească măcar, aşteptând momentul când i se vor decupla aparatele şi va trece în nefiinţă.
P.S. Acum 3 ani „frumoasa tatii”, încercând să arate Europei cât de „liberală” este ea, susţinea cauza etnobotanicelor. „Pacientul” nu a zis nimic, a considerat că etnobotanicele sunt plantele alea din care se face ceaiul de tuse. Astăzi emisiunile de ştiri anunţă într-un colţ de ecran, aşa ca să nu zică lumea că nu au anunţat, că „doctorii” intenţionează să legalizeze Canabisul. Mâine, în Românie vom cânta la un ison” ieftineşte, Doamne, heroina!”
http://gandeste.org/general/romania-anesteziata/35423

1466192_205809356269970_1102208488_n

Și totuși…. și totuși EXISTĂ speranță și  lupta continuă !

voi NU întrebați poporul ! De jmecheri, șmenari, papagali ! NOI … noi NU ne temem de voi, luptăm, spunem lucrurilor pe nume, câțiva dintre noi dăm nume… și continuăm și luptăm pentru toate cele în care avem credem, pentru tot ce respectăm, pentru viitorul țărișoarei, pentru copiii noștri, pentru că avem dreptul ȘI datoria de-a ne indigna, pentru că avem ceva de spus, pentru că ori de câte ori greșiți vă vom scutura, vă vom coborî cu picioarele pe pământ – pe pământul pe care deși călcați nu sunteți în stare să-l iubiți, respectați…

Eugen David despre miscarea de protest din Romania: “Atata timp cat TU ai avut curajul sa te opui, ai castigat din start batalia!”
“Si Romania trebuie salvata, si Rosia Montana, dar prima data trebuie sa ne salvam PE NOI INSINE, ca sa fim oameni care sa inteleaga lucrurile, sa stie care sunt adevaratele valori si sa nu ne mai lasam dusi de hat de niste politicieni corupti si sa asteptam ca totul, ca problemele noarstre sa le rezolve altii pentru noi …
Romania e ocupata de noi, e Romania noastra, a tuturor!
Nu exista drum fara intoarcere, nici suis fara coboras… Io am declarat-o demult: ma intreaba lumea cand voi castiga lupta asta. Si le-o spun si le-am mai spus-o foarte sincer: Io am castigat lupta asta in momentul in care am avut curajul sa ma impotrivesc la un lucru care-i ilegal; restul… din punct de vedere logistic, metodic, legal, institutional, daca vin cu dubele, ne baga, ne omoara, aia nu-i victoria lor, e o victorie a fortei, a inteligentei scazute…
Dar atata timp cat TU ai avut curajul sa te opui la ceva care ti se pare ca nu-i normal in Romania, ai castigat din start batalia!”

http://www.neuerweg.ro/eugen-david-despre-miscarea-de-protest-din-romania-atata-timp-cat-tu-ai-avut-curajul-sa-te-opui-ai-castigat-din-start-batalia/

UPDATE !! – spre corectă informare și pentru că mass-media s-a vândut corporațiilor, partidelor aservite celor din umbră :

Timișenii resping prospecțiunile !!
http://viobota.wordpress.com/2013/11/30/timisenii-resping-prospectiunile/
Bihorul respinge !
Primăria Oradea i-a trimis la plimbare pe cei ce caută hidrocarburi – ţiţei şi gaze, neexcluzând aici gazele de şist – pe teritoriul municipiului Oradea. Indiferent că e vorba despre extravilan.
http://www.bihon.ro/primarul-le-a-aratat-usa-trimisilor-gazprom/1352471
Sibiu – respinge !
Gaze de sist in Ardeal: Conflict nocturn intre protestatari si firma de paza ISP
http://www.neuerweg.ro/gaze-de-sist-in-ardeal-conflict-nocturn-intre-protestatari-si-firma-de-paza-isp/
din păcate – opiniile românilor NU contează !! Victor Ponta e prins într-o plasă din care NU prea mai are cum ieși ! L-au atras în plasă o mână de baroni feudali, masoni, aserviți celor din umbră din afara granițelor ! Scutură-te de cei ce-ți șoptesc la ureche Ponta , cei care-ți dau indicații ” prețioase ” ! E păcat să faci jocurile ALTORA !

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la UPDATE 2 !! Mai E timp să îndreptați ! Să NU spuneți mai apoi : ” n-am gândit ce va urma… ”…

  1. dlnimeni zice:

    Sibilla, sunteti ca o cascada, atunci cind incepeti sa va revarsati energia, nu mai incetati pina ce nu ajungeti in josul paginii. Numai tagurile iau spatiu cit un articol. Draga Sibilla, va rog putin mai restrins, e foarte greu de citit si de comentat.

    Apreciază

  2. La multi ani, Nico! Sa fii sanatoasa si bucuroasa, impreuna cu cei pe care-i iubesti!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.