” CONSILIUL JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN ÎŞI PĂSTREAZĂ CĂPUŞELE ! ”

” CONSILIUL JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN ÎŞI PĂSTREAZĂ CĂPUŞELE ! ”

După toate dezvăluirile din „Ghimpele“, Roşeţ, Ana Vasile şi Imbrescu răman, bine mersi, in funcţie !!!

Consiliul judetean isi pastreaza si capusele :

capuse200

Nu că n-ar continua practicile care i-au consacrat deja, dovadă ultimele şedinţe de consiliu judeţean, dar parcă, aşa firav, unii dintre consilierii judeţeni au inceput şi ei să mai intrebe ce şi cum cu persoanele respective şi direcţiile manageriate „excepţional“ de aceşti salariaţi de lux ai CJ. Trei consilieri judeţeni de la PSD au iniţiat in şedinţa din ianuarie un proiect de hotărare ce l-a scos rău din pepeni pe preşedintele forului judeţean, Sorin Frunzăverde, care a propus din start boicotarea intenţiei.
La loc comanda!
Pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Caraş-Severin din ianuarie, Dan Avram, Gheorghe Roşeţ (coincidenţă de nume) şi Petru Balaci, consilieri din partea PSD, au introdus un „Proiect de hotărare privind analiza datoriilor scadente pe care le are consiliul judeţean către agenţii economici şi asigurarea transparenţei plăţilor“. Este vorba de datorii ale Direcţiei de Administrare a Patrimoniului, conduse de celălalt Roşeţi, Ianoş, pentru diverse firme care au caştigat prin licitaţie lucrări la drumuri, dar care nu şi-au mai incasat banii pe lucrări, suma ajungand la 200 de miliarde de lei vechi. Aceeaşi Direcţie despre care presa semnala că a cheltuit sume uriaşe pe pontarea excesivă de ore suplimentare, pe cantităţi incredibile de carburant şi pe sume uriaşe plătite pentru convorbiri telefonice sau deplasări. Cei trei consilieri cereau ca „Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al CJCS, impreună cu alte servicii şi compartimente din aparatul de specialitate al consiliului judeţean să prezinte analiza datoriilor pe care le are acesta către agenţii economici care au executat in mod legal lucrări in cadrul programului de investiţii in anii 2007-2008“, propunand ca toate plăţile către fiecare agent economic in parte să fie publicate pe site-ul CJCS, astfel incat să rezulte suma datorată şi ordinea in care au fost făcute plăţile. Extrem de supărat pentru că i se cere transparenţă, preşedintele Sorin Frunzăverde a intevenit şi a explicat că aceste datorii au la bază subfinanţarea de către Guvern a CJ in 2007 şi 2008, Guvern care, spunea Frunzăverde, a fost sprijinit de PSD: „La ultima rectificare, judeţele PD-L au primit 50 de miliarde – indiferent de mărime – iar ale PSD 350 de miliarde. Şi Teleorman şi Argeş, de la simplu la dublu de număr de populaţie“.
Răspunsuri şi interese
Răspunsul l-a primit, aproape incredibil, de la Nicolae Ştefănescu, care, in mod normal, nu pierde niciun prilej să-i cante-n strună preşedintelui Frunzăverde! De această dată, a ales să-l infrunte: „Dacă cei de la Argeş şi de la Valcea au luat bani, asta este! Trebuia să luăm şi noi!“.
A urmat la cuvant Dan Avram, unul dintre iniţiatori, care s-a străduit să dreagă busuiocul şi să arate că n-au fost decat intenţii bune. Acest comportament, corelat cu informaţia primită din surse din PSD cum că la nivelul CJCS un post de vicepreşedinte va reveni PSD-ului prin Dan Avram, care l-ar inlocui pe Iulian Georgevici, justifică dorinţa de a drege busuiocul. Numai că mult mai vocal şi ofticat s-a dovedit a fi tizul directorului de la Patrimoniu, consilierul judeţean Gh. Roşeţ, şi el unul dintre iniţiatorii proiectului. „Propunerea noastră nu este in afara Legii. Că nu se votează… nu se votează. Dar ea nu excede. Domnişoara director ne-a cam trimis la studiu, să vedem dacă avem dreptul să punem intrebări preşedintelui. Avem dreptul să punem! Şi, vă rog, domnişoara directoare, să vă uitaţi că avem dreptul să facem iniţiative, şi nu ne mai trimiteţi la studiu!“. Se adresa domnişoarei director Gina Pavel, cea care gestionează banii instituţiei, după demisia fostului director economic, Dorin Buda.
Plăţi, buget şi, din nou, interese
Aşadar, se pare că i se aşterne un drum liniştit domnului Ianăş Roşeţi, care ar cam plăti datoriile cum şi cui ar dori, fără să se raporteze la consilierii judeţeni. Probabil, nu pentru că nu i-ar respecta, ci pentru că ar uita. „Cum se pare că a uitat să declare şi apartamentul cumpărat fiicei sale deasupra de CEC-ul mare in Reşiţa“, ne atrage atenţia Dorin Buda. Cat priveşte cui plăteşte datoriile DADPP, Gheorghe Roşeţ spune că a primit situaţii, dar pe bucăţi, nu in integralitate. Gheorghe Roşeţ mai spune că mai sunt bani dintr-o linie de credit care ar putea fi folosiţi pentru a se debloca plăţile spre aceste firme, măcar parţial… O altă afacere, tot a senor Roşeţ, directorul, a ieşit la iveală in şedinţa de consiliu judeţean din 26 februarie. Pe ordinea de zi figura un proiect de hotărare cu privire la concesionarea unei părţi din imobilul Cazarma 1219 de la fost UM 01172 de la Şesu Roşu din Caransebeş, la solicitarea unei firme din Severin. Numai că, in cadrul şedinţei de consiliu, Ioan Cojocaru s-a ridicat şi a spus că acel spaţiu este dorit de către firme din Caransebeş şi că ar trebui scos la licitaţie, că o serie de cereri din partea acelor firme au ajuns deja la Roşeţ şi că mai poate aduce 20 de firme care vor. Intrebat dacă există aceste cereri, Roşeţ a confirmat că există cereri de la firme din Caransebeş şi din tot judeţul, fapt pentru care preşedintele CJ Sorin Frunzăverde a retras proiectul de pe ordinea de zi şi a cerut parcelarea terenurilor şi scoaterea acestora la licitaţie, aşa cum dorea Cojocaru. Nu s-a abţinut insă să-i atragă atenţia lui Cojocaru, penelist: „O să vă dau ocazia să fiţi cu adevărat un partid de opoziţie!“.
Tot in ofsaid, tot pe bani
Nici doamna Vasile n-a scăpat de tir-ul consilierilor, Gheorghe Roşeţ spunand că prin Gara Reşiţa Sud ar fi copiii fără adăpost, care se mai şi droghează şi că, atunci cand s-a dus la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul consiliului judeţean, direcţie condusă de sus-numita, a fost trimis să-i aducă la sediu pe aceştia. Roşeţ insista să existe o colaborare intre poliţie, DASPC şi alţi responsabili, pentru ca aceşti copii să fie urmăriţi de asistenţii sociali şi după ce au fost redaţi familiei, altfel aceştia ajung din nou in stradă. „Personal la direcţie este suficient, numai să se ocupe“, mai spunea Roşeţ.
Aşadar, nemulţumiri sunt, cu toate că aceşti oameni au rămas pe funcţii. La faza cu salariile au cam luat ţeapă chiar de la Boc, care le-a redus salariile pană pe la 4.500 de lei şi chiar mai jos. Asta, cu reducerile de salarii, teoretic. Urmează să vedem şi proba practică, pe fluturaşii respectivilor. In rest, se pare că totul merge ca uns…

Sursa : caraş-severin.ghimpele.ro

Precizări sibiline, că tot mi-am dat Dezlegare, demisionând cu DEMNITATE şi neavând nimic în comun cu clanurile şi căpuşele cărăşene… :

– aş completa ce zice ” Ghimpele ” : după toate dezvăluirile făcute de Ghimpele, Jurnalul Naţional, Cotidianul, Gardianul, Caon, Adevărul… căpuşele rămân în funcţii, evident, NU ne miră… îi cunoaşte o ţară-ntreagă, numai Consiliul Judeţean în mod repetat nu şi nu şi NU !

– băi dar comici şi consilierii aceia ce-au îndrăznit să ceară socoteală şi transparenţă, i-auzi, tupeu pe ei frate, păi Sibilla pentru manifestarea transparenţei în relaţiile cu corpurile de control a fost sancţionată, huiduită şi răstignită, cum şi-au permis să tragă ei de mânecă dimai forul judeţean … ar fi însemnat să i se dea dreptate într-un fel sau altul furnicuţei ce-a dislocat armatele bre… Păi bine măi domnilor consilieri PSD, voi nu cunoaşteţi că stimabilul Consiliu Judeţean NU ŞTIE că avertizorii trebuie apăraţi de către ei, Legea 571/2004 nu există pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, limpede ?

– cu toate cele sesizare în presa centrală, cu toate că Rapoartele Corpurilor de Control evidenţiază aspecte NEGATIVE, ” onorat ” Consiliul Judeţean continuă mascarada de a ridica în slăvi personajele menţinute în funcţie, iar acces la acele rapoarte NU e permis, Legea Tăcerii şi-a muşamalizării mizeriilor, a pitirii rahaturilor sub preş, funcţionează perfect… da, în Caraş-Severin !

– directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, Ana Vasile, nume ” arhicunoscut ” în judeţ dar şi în presă, îşi permite să NU permită accesul unor Comisii delegate de către Consiliul Judeţean a cerceta fapte pentru a lua decizii, dar, culmea, acelaşi Consiliu Judeţean se contrazice şi spune senin că ” faptele menţionate în reclamaţii au fost analizate temeinic ”… cum anume, pe baza unor telefoane, abuz de influenţă ?

– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin înţelege prin ” PROBE ”, declaraţiile verbale ale celor pe care-i manipulează ! Bravo ! Felicitări pentru ingeniozitate !

– pontarea excesivă de ore suplimentare de către personajele mai sus menţionate în beneficiul lor şi al nemoşagurilor ( rudelor ) lor, cantitatea de carburant astronomică, sumele uriaşe decontate de toată încrengătura de neamuri pentru deplasări şi facturi telefonice Nu se doreşte a fi luată-n seamă, e un detaliu nesemnificativ pentru Preşedintele Consiliului Judeţean, la fel cum sunt şi alte amănunte … rapoartele corpurilor de control, articolele din presă, existenţa neregulilor, faptul că suntem între ultimele judeţe din ţară sub raport economic …. ce contează, la dracu cu toate, avem funcţii şi ele trebuie ocupate pe veci de către CĂPUŞE, e clar ?

– Ianăş Roşeţi, Ion Imbrescu, Ana Vasile … 3 nume, pe care CINEVA nu le va uita, o să-şi dea seama probabil la momentul potrivit de ce NU le va uita, pentru furnici ca mine, pentru nimicuri precum Sibilla, presa centrală aceste nume NU reprezintă nimic… pentru ATCINEVA se pare că da …. problema NU e a nostră, dar … e a CUIVA, căci aici e cheia….

Că tot suntem în Postul Paştelui, se cuvine să amintim Clanurilor şi Căpuşelor din Caraş-Severin faptul că de Justiţia Divină NU se pot ascunde la infinit, să le amintim şi că faptele de acum îi vor urmării toată viaţa, că e păcat să plătească, ferească Dumnezeu nevinovaţii nemerniciile lor, că minciuna nu ţine la nesfârşit, că-i invităm să se privească-n oglindă şi le spunem răspicat că DEMNITATEA, CINSTEA, NU se pot cumpăra sau compensa cu bani, nu sunt suplinite de funcţii, scăunele ! Şi, vine ea vremea deconturilor, avem răbdare… multă răbdare… mă repet, m-am aşezat pe marginea râului, privesc, privesc, aştept …

Pe fiecare din voi, Sibilla v-a privit drept în ochi, voi, vă plecaţi ochi şi roşiţi de furie încurcaţi de fiecare dată când furnica Sibilla vă priveşte … nici măcar unul singur nu a reuşit să-mi susţină privirea şi m-am simţit învingătoare ! Sunt o învingătoare, dorm noaptea liniştită, nu sunt cercetată de DNA, n-am averi sub sechestru, nu am de plătit poliţe şi nici nu mă are nimeni la mână cu nimic… e mare lucru, sunt un OM liber, pot să vorbesc, voi nu prea, că dacă scuipă unul, încep să scuipe toţi, şi se-mproşcă scuipatul pe toată ” şandramaua ” ce oricum va cădea, pentru că flegma e cea care vă caracterizează.

La rang de virtute : nepotismul, pupincurismul, ” o mână spală pe alta ”, abuzurile de influenţă şi autoritate, nereguli, managementul defectuos, dovadă rezultatele cu care Caraş-Severinul se ” laudă ”, muşamalizarea, manipularea, mitomania… ticăloşie-n toată splendoarea ! Nu limite, nu ruşine, nu remuşcări … clanurile şi căpuşele au PUTEREA, numai că, eu rămân la părerea mea, zic că Doamne, Doamne are un CUVÂNT GREU de spus şi, o va face, cândva …

– va urma –

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la ” CONSILIUL JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN ÎŞI PĂSTREAZĂ CĂPUŞELE ! ”

  1. deci,totodată... zice:

    fi cu băgare de samă … îs mulţ , nenorociţîî ! la nevoe , zbeară , şi vedem …

    Apreciază

  2. Sibilla zice:

    @deci,totodată,
    Mie-mi spui de ce sunt în stare … la câte ameninţări primesc şi ce ” fomă ” au, ar fi trebuit după mintea lor să fiu demultîn munţi, aud zilnic ” o să vadă ea ce-o să păţească pentru gura ei mare… ”… cunosc, ştiu, totul e sub control, al lor !
    Iaca zbier, ia să văz ce faci ! Upomoci !!!
    Sibilla

    Apreciază

  3. g1b2i3 zice:

    Draga sibilla,n-am trecut de ceva vreme pe la tine din lipsa de timp si vad ca ne dai vesti proaste. 😦
    Nu stiu daca se va putea schimba ceva in Romania atata vreme cat nesimtirea si ticalosia ne conduc in continuare.
    Multa sanatate,Sibilla.
    Gabi.

    Apreciază

  4. Sibilla zice:

    @g1b2i3,
    Gabi, dragă, ce să zic, am rămas iniţial interzisă când am primit azi scrisorică de la Consiliul Judeţean semnată, ştampilată. Nu se aminteşte nimic despre faptul că Duuuamna a refuzat categoric să primească in instituţie Comisia CJ, mi se comunică printre alte minunăţii că nimic din ceea ce sesizez eu nu se confirmă, cum dracu justifică rapoartele corpurilor de control negative, e numai problema lor, fiindcă va fi o problemă !
    Apoi, după ce mi-am revenitpuţin din încremenire, m-am gândit să public aceast răspuns al CJ pe blog şi apoi îl împrăştii în blogosferă şi presă, cu care ocazie poate aflu şi eu dacă Preşedintele CJ ştie ce a semnat sau i-a fost îndesat de vreun binevoitor printre alte sumedenii de hârtii sub nas la semnat şi această ţidulă ! Asta pentru că deşi m-am tot programat în audienţă la CJ la domn Preşedinte, nu s-a găsit timp şi nici bunăvoinţă să fiu primită ! Sunt decisă să ajung la Comisia Europeană cu acest caz, deci strâng hârtiile lor, cu toate minunăţiile înscrise, în cele din urmă vor trebui să dovedească cu probe solide tot ce au scris, nu cu verba volant ! Răspunsul la Memoriu au catadicsit să-l arunce Sibilei după zeci de drumuri pe la uşile lor, după 45 de zile la insistenţele mele, am toate nr de înregistrare. Primul memoriu a primit acelaşi răspuns deşi a fost trimis, culmea, în 28.XI.2008, răspunsul vine ” promt ” în 5.03.2009 !!! ” Stimabilii ” jurişti aşa înţeleg să respecte legea şi drepturile omului : umilindu-l şi batjocorindu-l, ignorându-l ! Vor da socoteală şi pentru asta, şi pentru multe !
    Toate probele, actele cu nr de înregistrare pe care eu le-am pus la dispoziţia CJ, au fost ignorate ! Poliţia mi-a dat dreptate, nu se vrea să am dreptate că aşa e planul, planul tandemului Ana Vasile şi Ion Imbrescu.
    Cum am spus voi verifica întâi dacă Domnul Preşedinte al CJ cunoaşte ce a semnat, ca să ştiu cum … stăm.
    Mulţumesc frumos, Gabi, numai bine şi sănătate !
    Sibilla

    Apreciază

  5. @Sibilla. Ţi-am răspuns pe blogul meu, la postarea despre „Raluca, Roberta” etc. Abia acum am văzut mesajul tău. Ştiu că nu-ţi ajunge susţinerea morală. Aş vrea să pot mai mult pentru tine. 😦

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    @Roxana,
    Mulţumesc frumos.
    Cineva Acolo Sus, va interveni, zic eu, la timpul potrivit, va Lumina fir cu fir, filă cu filă …
    Nu mă consider învinsă, nicidecum, pentru că s-au aruncat ca zmintiţii, tăti clanurile şi căpuşele într-u prigonirea mea şi, ştiu clar de ce, la fel cum ştiu şi că se tem de presă ca de Belzebut, iar Duuuamna derector ce să mai zic, a dovedit deja ceea ce se ştia … chiar conduce Tărâmul 😉
    Apăi dacă io o furnică nu mă tem deloc de ea şi un întreg Cons Jud îi face temenele, zău că sunt puternică şi da, rămân cu fruntea sus ! Păcat că domnilor nu le dă de gândit, c-au ajuns de râsul ţării…
    Un sfârşit de săptămână agreabil îţi doresc şi să rămâi mereu la fel de combatantă şi directă, numai bine .
    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    Apreciază

  7. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

  8. Pingback: Numai în Caraş-Severino se putea… Chebuţiu şi Frunzăverde nu * aruncă * 200 000 euro pe * oricine *… « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.