UPDATE !! – Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!

1240240_592610977444889_1977308401_n

sursa imaginii : aici

Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!

Proteste în mai multe orașe din lume împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

http://selectnews.ro/proteste-in-mai-multe-orase-din-lume-impotriva-proiectului-minier-de-la-rosia-montana/?fb_comment_id=fbc_633267166714149_6651242_633270493380483#f3523efa24

Contractele de publicitate cu  RMGC au pus căluș pe gura  televiziunilor … păcat !

Își pierd credibilitatea pt un pumn de arginți … Ca să nu mai  insistăm pe  profesionalism,  onestitate, demnitate….  vândute și batjocorite de niște canadieni fugăriți de peste tot. Păcat. Prețul tăcerii e scump!

Eu NU îmi petrec vacanțe și concedii pe banii proveniți ȘI de la RMGC ca mulți dintre politicieni ori jurnaliști, dar eu mă pot privi în oglindă,  am conștiința curată, îmi pot privi copilul în ochi și SOLICIT  Guvernului și Parlamentului ,să  găsească  ALTE SOLUȚII pentru acoperirea datoriilor făcute la FMI de către bă-SECU și gașca-i de pedelepre ! NU astfel, nu  bani pe sănătatea noastră, nu cu prețul vieții noastre ! Pentru că NU există să nu se poată ȘI altfel !

Clica Securistului de la Anvers, PEDELEPRELE,  au ieșit parte din ei,  la proteste – ca să-și râdă de USL, NU din alte motive !

 DESPRE IMPLICAREA DIAVOLILOR GEORGE SOROS ȘI MARC RICH SI LEGATURILE LOR CU DEMISU-bă-SECU – SĂ NU UITĂM !!!” – DE CITIT MUSAI !!

3 jurnaliști, 1000 de jandarmi, 3000 de protest

Într-o țară normală ar trebui ca măcar o parte din presă să difuzeze imagini pe care cealaltă încearcă să le țină ascunse. În România, țara unde presa aleargă să participe la înmormântări țigănești și șă obțină imagini cu deținuți încarcerați, Antena 3 și RTV nu au spus nimic despre protestul împotriva începerii exploatării miniere de la Roșia Montană. Singura televiziune care a avut mereu un car de reportaj pe poziții a fost DIGI 24. Te gândești că poate nu aveau ce să transmită, poate că nu a fost nimeni. Au fost 3000 de persoane, s-a blocat circulația de la Universitate până pe Calea Victoriei timp de 1 oră. Nu au mai fost violențe – domnul Ponta a învățat din greșelile băsiste de anul trecut aducând 3 negociatori care au intervenit exact când jandarmii se pregăteau să ne arate lipsa creierului și puterea bastonului (ACAB). Trei mii de oameni, dragilor, au blocat principala arteră a Bucureștiului, iar televiziunile erau ocupate cu subiecte obscure. Așa poate realizați ce comisioane imense s-au îndreptat dinspre Gold Corporation nu doar către politiceni, ci și către agenții de publicitate și televiziuni.

sursa : AICI !!

 VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ…

1017004_515311685209767_1551145952_n

Pe durata Protestelor : RTV și Antenele NU au transmis despre….. MITINGURILE DE PROTEST DIN ȚARĂ ” SAVE ROSIA MONTANA ”

Multumim tuturor televiziunilor care „au sustinut” protestul din toata tara.   Rușine  fie-vă !! Contracte de publicitate cu  RMGC  ați încheiat contra cost și acum prețul tăcerii voastre e marea noastră dezamăgire – gândeam că sunteți  români…

Media online : Jurnalul Național , DC News – intonează ode, bagă de zor sondaje CONTRAFĂCUTE și MINT cu nerușinare cum că românii ar fi deacord cu cianurile !!!

AU LUAT ATITUDINE : Radu Tudor, AM PRESS, Cotidianul

1175014_568129423223736_1620088377_n

S-A RELATAT ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ : ROMANIA protests against Chevron!

REUTERS

(Reuters) – Thousands of Romanians across the country rallied late on Sunday to protest against the leftist government’s support for a plan to open Europe’s biggest open-cast gold mine in the small Carpathian town of Rosia Montana.

http://www.reuters.com/article/2013/09/01/us-romania-goldmine-idUSBRE9800FU20130901

DEMOTIX

Romanians protest in London against Rosia Montana cyanide gold mine

http://www.demotix.com/news/2557738/romanians-protest-london-against-rosia-montana-cyanide-gold-mine#media-2557558

http://affaires.lapresse.ca/

Un projet canadien de mine d’or scandalise des Roumains

http://affaires.lapresse.ca/economie/energie-et-ressources/201309/01/01-4685200-un-projet-canadien-de-mine-dor-scandalise-des-roumains.php

http://www.napi.hu/

Tüntettek a verespataki aranybánya ellen – „kétezer ember tűnhet el”

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tuntettek_a_verespataki_aranybanya_ellen_ketezer_ember_tunhet_el.563329.html

Romanians protest against fracking, mining projects

Romanians continue protest against gold mine – euronews: euronews 

1233592_627181420656006_432239328_n

sursa imaginii : aici

CONCLUZII :

1 – Radu Tudor așteaptă ȘI în numele nostru, răspunsuri de la Guvern !!

2 – Victor Ponta – REMEMBER ?

pe website-ul actualului premier, Victor Ponta, există o listă cu cele 15 propuneri ale USL de guvernare. La punctul 8 scrie “respingerea Proiectului Roşia Montană: cu evaluarea respectului pentru mediu, interesul naţional şi combaterea corupţiei politicienilor”.

http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare

15-propuneri-USL-pt-Ungureanu-Final-2

3 – Crin Antonescu pare biiine instruit de duduia Văleanu și NU NUMAI ( !! ) pe tema cianura la Roșia Montană, dar…. uită, la fel ca ceilalți liederi, politicieni că : ei NU sunt Statul, ei NU sunt proprietari ai țării ci reprezentanți ai unor votanți, că ei sunt pe actualele funcții VREMELNIC și NU au niciun drept să joace barbut cu viitorul copiilor noștri !

4 – Senzațional! Șocant! Incredibil! În România, jurnaliștii se sinucid în grup, contra cost!
cei de la Gold Corporation au băgat bani mulți în presă, cumpărându-i astfel tăcerea. Dar pentru niște bani, oricât de mulți ar fi ei, presa nu-și poate abandona funcția principală, aceea de a informa. Ca să vă dați seama cât de penibilă este situația, să facem o paralelă între ce se întâmplă acum și situația de anul trecut, din ianuarie. O manifestație de susținere a medicului Arafat, la care au participat câteva sute de oameni, a fost amplificată enorm de presa care susținea USL (aproape toată presa). Protestele care au urmat, la care participau zilnic cel mult 2-300 de inși, aveau în presă dimensiuni epice. Astfel, USL a răsturnat guvernul PDL și a ajuns la putere. Între altele, useliștii promiteau atunci anularea proiectului Roșia Montana, dar asta contează mai puțin la noi, promisiunile politicienilor nu valorează nimic. Acum, de zece ori mai mulți oameni s-au adunat în București, alte mii de persoane au protestat în țară și în afara granițelor, iar presa cumpărată de cei de la Gold Corporation nu poate nici măcar să relateze subiectul. Problema e că atunci când 2000 de oameni se află în stradă, la o manifestație care nu a fost promovată în presă, ci doar în mediile sociale, poți ignora acțiunea, ca editor, doar dacă ești complet imbecil. Practic, printr-un astfel de comportament, jurnaliștii demonstrează că nu mai au nici cea mai mică legătură cu interesul public. Și-atunci, de ce să le ceri oamenilor să te urmărească? De ce să le ceri să aibă încredere în tine?

Acum, ce nu înțeleg luminații care conduc instituții de presă azi așa cum o făceau acum douăzeci de ani. Jurnaliștii nu mai sunt gate-keeperi. Presa se transformă, iar jurnalist poate fi, acum, oricine. Dacă tu, televiziunea x, nu relatezi un eveniment, nu mai înseamnă, ca acum douăzeci de ani, că el nu a existat. Paradigma s-a schimbat. Acum, nu îți trebuie un ziar sau o televiziune pentru a face jurnalism. De ani buni, informația nu mai este deținută de puțini și distribuită celor mulți. Acum, informația este deținută de mulți și distribuită unor nișe. Ce vreau să spun este că în era mediilor sociale jurnalistul nu mai valorează nici cât o ceapă degerată dacă nu știe să se pună în interesul publicului său. Pentru că publicul nu mai are nevoie de jurnalistul respectiv decât dacă acesta își face treaba. Când nu mă mai informezi, când vrei să mă păcălești, să mă manipulezi, atunci eu, consumatorul, renunț la serviciile tale. De ce pot face asta? Simplu, pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, îmi pot lua informația din foarte multe locuri. Nu mai sunt consumator captiv. Pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, pot lua legătura într-o secundă cu oricine, fără să mă coste nimic. Pot accesa fără costuri resurse la care acum douăzeci de ani nici jurnaliștii, pe atunci cu adevărat importanți, nu aveau acces.

Ceea ce s-a întâmplat în această seară, când multe instituții de presă au ignorat protestele la care au participat mii de oameni, demonstrează că mare parte din presa românească este dominată de mentalități depășite, care distrug orice șansă a breslei de a se reinventa în interesul oamenilor. Când mii de oameni ieșiți în stradă nu determină o dezbatere serioasă în presă pe un anumit subiect, atunci asta nu e presă, este doar un instrument de manipulare grosolană, aflat în mâinile unor băieți care nu își dau seama că, fără un public puternic în spate, presa nu valorează nimic.
Doar cenzura ceaușistă putea reuși ce-au izbutit editorii de presă, astăzi: să facă cea mai importantă știre din nașterea nepoatei președintelui și să ignore prezența a mii de protestatari în stradă. Deci, ce făceau jurnaliștii de frică înainte de 89, fac acum pentru o șpagă. Capitalism, frate!

http://patraru.altphel.ro/2013/09/01/senzational-socant-incredibil-in-romania-jurnalistii-se-sinucid-in-grup-contra-cost/

1176151_10151814240085816_686292143_n

„Marinescu Elena-Doina: Sute de ore ÎN DIRECT cu și despre moartea ”regelui” țiganilor. Nicio secundă ÎN DIRECT cu sau despre protestele din zecile de orașe din țară și străinătate împotriva proiectului Roșia Montană.

RUŞINE MASS-MEDIA ROMÂNĂ pentru nepăsare!!!!!!!!!!!”

Caravana Unirii sustine Rosia Montana!

1231297_10151812250265816_106947590_n

VREM VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ – SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CARE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ !

INDIGNAȚI-VĂ ! – MANIFESTUL INDIGNĂRII

INDIGNATI-VA !!!! E DREPTUL NOSTRU, AL TUTUROR !! E DATORIA NOASTRA A TUTUROR FATA DE COPIII NOSTRI – INDIGNANDU-NE APARAM VIITORUL COPIILOR ! NU VA RESEMNATI ! RENUNTATI LA RENUNTARE !!

Riscul evitabil de la Rosia Montana – Academician Ionel Haiduc

Câteva informaţii pentru cei care nu prea înţeleg cazul Roşia Montană:

1. Proiectul RMGC este unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare auriferă din lume, iar riscurile nu sunt comparabile cu nici un alt exemplu de exploatare de acest gen.
2. În toate ţările UE, adică în toată industria minieră din Europa, se utilizează aprox 1000 tone de cianuri, iar la Roşia Montană se doreşte utilizarea a 13.000 tone de cianuri pe an.
3. Proiectul va duce la escavarea a 500 milioane tone de steril în urma utilizării cianurilor.
4. Intervenţia se va face pe un perimetru de 1258 hectare, se vor rade efectiv 4 munţi şi se va săpa pe o adâncime de 400 de metri creându-se un crater gigantic vizibil şi de pe lună de aprox 8 km diametru.
5. Vom râmâne pentru totdeauna cu un lac de cianuri – 215 milioane de metri cubi cianuri şi un baraj ce trebuie să reziste pentru eternitate. Pentru mentenanţă şi operaţiunile de supraveghere ale acestui baraj RMGC oferă 150 milioane euro, în condiţiile în care Agenţia de Mediu a SUA a evaluat mentenanţa la 2.6 miliarde dolari.

Exploatarea se face la suprafaţă şi nu în galerii cum s-a făcut până acum în România. Astfel se aduc mari prejudicii mediului şi comunităţii, adică se distrug aproape complet.
Se foloseşte tehnologia pe bază de cianuri pentru că este cea mai ieftină, dar sunt şi alte tehnologii mai scumpe, dar care nu aduc asemenea prejudicii mediului. Logic, pentru că o firmă se gândeşte doar la profit şi doreşte ca cheltuilile să fie cât mai mici.

Ce oferă RMGC?
– câteva sute de locuri de muncă pe o perioadă determinată şi foarte puţine pentru localnici;
– o redevenţă de 6% oferită statului român.

998648_10201720038313400_1230068370_n

REMEMBER, ANTENA 3 !!

In premiera cu Carmen Carmen Avram Oficial – STRICT SECRET, AURUL ROMÂNIEI …
Am putea fi una dintre cele mai bogate țări din lume. Am putea fi prima din Europa în exploatarea aurului. Am putea să ne plătim de trei ori datoria către FMI. Dar n-o facem. De ce? E secret de stat. Reporterii nostri au aflat că, în timp ce oficialii români susțin că nu mai avem rezerve de aur, străinii fac descoperiri șocante. Firme occidentale au descoperit la noi metal prețios în valoare de zeci de miliarde de dolari, acolo unde statul român a închis minele, pe motiv că sunt secate. Sub ruinele fostelor companii de exploatare, devastate de hoți, sunt munți de aur pur. Cei care au lucrat în minierit, spun că îndustria a fost falimentată pentru că au existat înterese interne și externe.

DOCUMENTELE CONFIDENȚIALE ALE AFACERII ROȘIA MONTANĂ !!

E oficial! Valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană e mai mare de patru ori decît cea a aurului.

PRELUAȚI ȘI DISTRIBUIȚI !!! – CEL MAI DUR ATAC LA ADRESA TUNULUI DE LA ROȘIA MONTANĂ. – VICTOR BOȘTINARU, UN ROMÂN : DESPRE RMGC ȘI IMPACTUL DE MEDIU

Alte informații despre nocivitatea gazelor de șist exploatate prin fracționare hidraulică găsiți :

http://stopfracturare.ro/

Impotriva exploatarii gazului de sist prin fractionare hidraulica

Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL…  ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că  sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i  AȘA ?….

Sunt român și NU sunt de vânzare !!

Înainte de-a fi social-democrat, iar eu SUNT unul autentic , nu ca prea mulți PĂCĂLICI ce doar se intitulează astfel,  sunt  MAMĂ !!

Cer Premierului Victor Ponta să NU se joace  cu viitorul copiilor noștri ! Copiii sunt viitorul acestei  Nații !! E rușinos că tocmai social-democraților  trebuie să le  reamintim aceastea… cel puțin RUȘINOS !!

Cu ce pret “independenta energetica”?…….

Impotriva exploatarii gazului de sist prin fractionare hidraulica

Polonia, Franta, Marea Britanie, Germania, o parte din SUA… au spus NU exploatării gazelor de șist – românii spun și ei NU !
Culmea, atât bă-SECU cât ți USL spun altceva, ei spun DA, pen că vor BANI, de restul…. de oameni le pasă , credeti ….

Gaz de schiste, la grande escroquerie

https://docs.google.com/file/d/0B0BpHEgRuz79dm84WXN5ajYxVk0/edit?pli=1

Lista chimicalelor utilizate in fracturarea hidraulica – metoda de exploatare a gazelor de sist care va fi practicată de Chevron în România !!

 Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!

UPDATE !!

Bun articol, CORECT zis-ai, Radu Herjeu !!!

băsescu, mai rău ca cianura

Zic și eu, Radu : JOS bă-SECU ! NU cianurilor…. de orice fel !!

Recomandări :

Daca locuitorii din Rosia Montana vor sa se scalde in cianura este doar problema lor. Dar ce au cu noi?

SPUNEȚI PREȚUL !!

Cum să dai străinului ce nu e al tău, e al ţării? Cum? Să facem dară masă de ruletă din Masa Tăcerii şi pistă de bowling din Voroneţ!

Politica ne vine, căci loialitatea faţă de partid şi propria teşcherea e mai de soi decât patriotismul. Iar presa tace. Mai urlă doar lupii în pustiu. că doar pustiul ne-a rămas. A căzut piaţa imobiliară, că e criză, dar România… România… o ştiţi? Era o ţară… România cu cât se mai vinde?

Nu sunt în măsură să trag o concluzie economică sau ecologică în legătură cu Roşia Montană. Pot, în schimb, să trag una logică: când cineva cheltuieşte aur cu tona, ani de zile, pentru a te convinge public că vrea să-ţi facă un mare bine, ţie, nu lui, mai mult ca sigur te aşteaptă un rău pe măsură. – CTP

Mă bucur că se propune un referendum legat de Roşia Montană. A mai fost unul, merge şi al doilea. Dar nu organizăm mai întâi o licitaţie pentru selectarea partenerului? Sau scrie în Constituţie că trebuie să fie doar Gold Corporation pe o redevenţă de 4 % şi multe pişcoturi? – Moshe Mordechai

222

UPDATE !!

media internațională  continuă să relateze despre protestele împotriva  proiectului RMGC

Al Jazeera English.

A project that would use cyanide to mine gold and silver has prompted thousands of Romanians to protest.

***

Jaful ce se pune la cale la Rosia Montana, de Rosia Montana Gold corporation si reclamele agresive de la televizor cu acei “oameni sarmani” care vor primi locuri de munca. Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.

http://newsinfo1000.wordpress.com/2013/04/22/caracatita-mafiei-evreiesti-afacerea-dubioasa-din-spatele-proiectului-rosia-montana/

***

REMEMBER – ADINA VĂLEAN SOAȚĂ DE CRIN ANTONESCU !!

Adina Vălean, a trecut în tabăra cealaltă şi a votat împotriva adoptării rezoluţiei prin care se recomanda interzicerea folosirii metodei cu cianuri în minerit. Adina Vălean spune acum că şi-a schimbat poziţia iniţială, din 2007, pentru că s-a documentat mai serios în privinţa utilizării cianurilor.

seminarul organizat de europarlamentarul Adina Vălean a fost sponsorizat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

http://adevarul.ro/news/eveniment/efectul-lobby-eurodeputat-trece-aur–cianuri-1_50ace69e7c42d5a6638b7f31/index.html

REMEMBER : – tot despre soața Crinului Antonescu, duduia Adina Vălean

” Europarlamentarul Renate Weber a acuzat-o atunci pe Adina Valean ca a organizat evenimentul impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii. Mai mult, atunci cand Renate Weber a incercat sa ia cuvantul, Adina Valean i-a taiat microfonul, impiedicand-o sa vorbeasca.

***

Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana – Antonescu se mai gandeste… ( Crin , soț de Adină Vălean )…

***

Remember – și luați aminte !!
Dacă Victor Ponta este capabil să-şi respecte cuvîntul dat, atunci ar trebui să-i permită domnului Chiţoiu să lucreze full-time pentru RMGC şi să nu mai piardă timpul în şedinţe la Palatul Victoria şi la minister. Premierul însuşi spunea la începutul lunii mai că decizia guvernului său în privinţa RMGC va însemna garanţii pentru protecţia mediului, renegocierea contractului şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic şi că decizia va fi luată fie înainte, fie după alegeri sau, adăuga el, “poate niciodată”.
Rămîne însă o întrebare. Ce l-a făcut pe Daniel Chiţoiu să rişte un scandal? Suntem doar cu o săptămînă înainte de locale şi într-o perioadă cu miză mare pentru parlamentarele din toamnă. Ce l-a făcut pe d.Chiţoiu să sfideze programul politic al guvernului din care face parte?
Să ne gîndim că Daniel Chiţoiu face parte din PNL ? Să ne amintim că soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, a votat în Parlamentul European împotriva rezoluţiei anti-cianuri adoptată în 2010 contrar hotărîrii luate prin vot de conducerea partidului? Să ne amintim că soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, a votat atunci pentru rezoluţie şi că s-a pronunţat deschis împotriva RMGC?
Sau să gîndim mai simplu că bursa de la Toronto reacţionează pozitiv la declaraţii precum cea a lui Traian Băsescu în Parlament la începutul anului sau a lui Daniel Chiţoiu de vinerea trecută?

http://www.stelian-tanase.ro/interese-obscure-la-rosia-montana/

 ***

De ce afirm că Securistul de la Anvers, DEMISU, e până-n gât în AFACEREA SECOLULUI RMGC ? Simplu ! Pen că el și frate-său, Mirciulică au o slăbiciune pentru afacerile cu armament ! La Roșia Montană NU aurul e vânat !  Miza exploatărilor de la Roșia Montană sunt metalele rare, URANIUL, mai ales !!

Să gândesc mai departe….  nu pot pentru ca să mă gândesc pen că s-au gândit biiineeee de tot alții naintea dumneamea și-s toti din lumea politichiei de doi bani, nah. Io-s numa io, nițel ne-bună pentru lumea lor ” bună ”. De “yellow cake” se ocupă traficanții de armament pe care îi știm, nu-i așa…. armamentul nuclear nu-i printre preocupările cetățenilor DEMNI și onești, ci…. E preocuparea celor ce fac afaceri ilegale cu străini pt a obține bani mulți, mulți să aibă și pe piept după ce se cară la Belzebut.

REMEMBER – Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu

***

În fine, altă bombă :  newsreporter in 02 septembrie 2013 la 10:00

Descinderi ale politiei din Elvetia si Franta la birourile artizanului afacerii Rosia Montana

Politistii din Elvetia si din Franta au declansat, aproape simultan, descinderi la mai multe proprietati, in general birouri, care apartin sau au o legatura directa cu principalul artizan al afacerii Rosia Montana. Miliardarul Steinmetz este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, iar astazi este investigat la nivel mondial in cazul sesizarilor de coruptie din jurul, asa suna comunicatele oficiale, “ unei afaceri miniere de miliarde de dolari”. Prestigioasa publicatie The Guardian precum si Reuters, una dintre cele mai mari agentii de informatii din lume, relateaza in aceste zile pe larg ce se intampla.

mai multe informații despre excroc : AICI

***

444

nici nu mai știu cine a spus, dar importante rămân spusele : adevărul are multe fețe și niciun obraz !!!!
Interese sunt multe, implicați și mai mulți, protestele sunt mereu confiscate de către oportunisti de ocazie și pe fază, dar fondul problemei rămâne… Rămâne nerezolvat ! Rămân la opinia mea, o mențin : go home Gold Corporation și mereți la naiba toți păcălicii de vă ziceți politicieni, indiferent de coloratura penajului pentru că NU vă pasă decât de voi și de afacerile, interesele, copiii voștri !

Mass-media NU o  deranjează pe duduia Adina Vălean cu nicio întrebare, deh, e soață de Crin. bă-SECU oricum geaba ar fi întrebat – ipocritul DEMIS ar hăhăii ceva-orice numai adevăr , ba.

” Sotia piticului utecist care l-a slujit cu atata umilionta pe Tov. guvernator BaSS_escu, principalul sustinator (nu dezinteresat…) al proiectului Rosia Montana ar trebui sa aiba minima decenta si sa nu pozeze acum in mare opozanta a RMGC !…. e valabil pentru toti basistii, care se vopsesc acum in mari aparatori ai Rosiei Montana… ” – CORECT CE SPUI, DAR – LA FEL ȘI CRIN A CĂRUI SOAȚĂ A AVUT SEMINARII SPONSORIZATE DE RMGC ! E CUM SPUN EU, VOT LA VEDERE SĂ-I ȘTIM PE TOȚI IUBITORII DE CIANURI ȘI LOVELE, NOMINAL ȘI LA VEDERE, PUNCT.

111

Actiunile Gabriel Resources (actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation) s-au prabusit la bursa din Toronto, ca urmare a protestelor populare din Romania.

PRIMUL EFECT al PROTESTELOR Roşia Montană. Cu cât au scăzut acţiunile Gabriel Resources, în 2 zile

Gabriel Resources Drops as Romanians Protest Mine: Toronto Mover

*******

VIENA – 6 SEPTEMBRIEL 2013 –https://www.facebook.com/events/580270542015344/ — la REVOLUȚIA ÎNCEPE LA ROȘIA MONTANĂ – Protest.

PARIS – 5 SEPTEMBRIE 2013 – https://www.facebook.com/events/236496563167737

*******

RENATE WEBER :
” Nu sunt de acord cu proiectul minier de la Rosia Montana. Din 2006, cand la nivel public nu exista decat campania publicitara desantata a RMGC, m-am pronuntat public si cu consecventa împotriva lui. Pentru mai multe motive. Rationale si obiective.

1. E absurd ca o tara sa accepte sa renunțe la resursele sale, acceptand ca o companie privată sa le exploateze, iar tara sa obțină doar niște redevente de 2% sau de 6%. Un raport firesc ar fi ca statul, adică bugetul public, sa obțină 70-80%. Altfel, ce interes ar avea?

2. O exploatare de asemenea anvergura cu cianuri nu mai exista nicaieri in Europa si, daca nu ma insel, abia daca mai e una similară in lume. Ca si cum Romania isi rezolvase toate problemele si doar cianura mai lipsea sa o lasam mostenire generatiilor viitoare. Nici in trecut si nici in prezent compania miniera RMGC nu m-a convins ca va avea forța financiară, cu atât mai puțin interesul, de a reecologiza zona. E o companie creată strict pentru acest proiect, care va dispărea așa cum a apărut: peste noapte.

3. Câtă vreme contractul nu este făcut public, pentru ca RMGC se opune, nu avem cum sa știm dacă se va exploata doar aurul sau si alte resurse in care zona este chiar mai bogata.

4. Siturile arheologice din zona vor fi distruse. Ideea ca le putem salva digital e o gluma nereusita. Incapacitatea noastră de a le valorifica intr-un proiect mai amplu, chiar cu o dimensiune turistică, pentru ca infrastructura zonei este dezastruoasa si pentru ca nu gândim in termeni de dezvoltare durabilă, nu poate justifica distrugerea.

5. Mirajul locurilor de munca il inteleg, dar este doar atât: un miraj. Crearea, chiar si a 1000 de locuri de munca, doar pentru perioada exploatarii (vreo 10 ani, căci dupa inchidea exploatarii va fi doar un imens lac cu cianuri) nu poate justifica distrugerea. Multe din aceste locuri de munca nici măcar nu vor fi pentru oamenii din zona, căci vor presupune înaltă specializare, ceea ce, local, nu exista.

Mai am insa si câteva argumente, la fel de puternice, chiar dacă ele sunt subiective sau emotionale.

1. De la început acest proiect a demarat sub semnul manipularii, al discordiei, al inveninarii vieții locuitorilor din zona. Bătaia de joc a așa ziselor investitori a fost naucitoare iar rezultatul a fost o comunitate divizata ireconciliabil.

2. Întreg proiectul s-a desfășurat pana acum cu imense probleme legale, multe legate de conflicte de interese. Nu cred ca exista un alt proiect in legătura cu care justiția din România sa fi anulat atât de multe documente. Continuarea lui ar fi o legalizare a ilegalitatilor de pana acum.

3. Am fost la Rosia Montana de mai multe ori. In ciuda dificultatii de a ajunge acolo din cauza unei infrastructuri oribile si in ciuda sărăciei zonei, ambele intretinute special de companie de coniventa cu diferitele autorități locale, o data ajuns acolo ți se taie rasuflarea la vederea unei frumuseti naturale unice in tara. Flora zonei este unica in lume tocmai datorită resurselor naturale unice. Privești de jur imprejur si simți ca te sufoci de revolta la gandul ca totul ar putea sa devină un uriaș crater, si nu din cauza unei catastrofe naturale, ci pentru ca unii vor sa distruga pentru profitul lor personal imediat, iar noi, ceilalți, nu știm sau nu indraznim sa aparam ce avem. ”

*******

VOSGANIAN :

Ministerul Economiei nu şi-a dat avizul pentru proiectul de lege privind Roşia Montană, care a fost introdus pe ordinea de zi a Guvernului în după-amiaza precedentă şedinţei în care a fost aprobat, a declarat marţi Varujan Vosganian, ministrul de resort, într-o conferinţă de presă.

*******

De ce nu relatează media despre proteste ? Pentru că au încasat deja bani de publicitate pro RMGC.

RMCG a pompat sume uriaşe în televiziuni în acest an, continuând o „tradiţie” care durează de câţiva ani buni.

De departe, campioana difuzării spoturilor primite de la RMGC este România TV, urmată de B1 TV. De menţionat că şi o televiziune fără audienţă şi care nu a reuşit să iasă din anonimat se află pe locul 3 în topul televiziunilor cu spoturi RMCG difuzate. Este vorba de Giga TV, post înfiinţat de fruntaşul PDL Gheorghe Ştefan „Pinalty”, post care a servit exclusiv PDL în campania electorală. Deşi de regulă un astfel de post nu primeşte publicitate „scumpă”, se pare că în acest caz este vorba de sprijinirea financiară a celor de la Giga TV pentru serviciile aduse companiei canadiene de fostul partid de guvernământ. Iată cum arată un top al televiziunilor naţionale care au difuzat sport-uri RMGC:

România TV – 1.382 spoturi difuzate

  1. B1 TV – 1.174

  2. Giga TV – 191

  3. Realitatea TV – 149

  4. Antena 3 – 70

  5. TVR 1 – 68

  6. Kanal D – 42

  7. Pro TV – 31

  8. Antena 1 – 31

  9. Prima TV – 28

  10. Naţional TV – 10

Cum s-a mediatizat primul protest anti-Roşia Montană

Tot pe site-ul PaginadeMedia.ro este prezentată şi o situaţie a mediatizării primului protest anti-Roşia Montană, cel de duminică 1 septembrie.

  1. Digi 24 – 8 ştiri (34:17 durată)

  2. Realitatea TV – 7 ştiri (39:17 durată)

  3. B1 TV – 2 ştiri (73:17 durată)

  4. ProTV – 1 ştire (03:06 durată)

  5. TVR 1 – 1 ştire (00:43 durată)

  6. România TV – 0 ştiri

  7. Antena 1 – 0 ştiri

  8. Antena 3 – 0 ştiri

  9. Prima TV – 0 ştiri

Chiar dacă B1 TV a avut cele mai multe minute, site-ul Paginade Media.ro menţionează că „transmisiile B1 TV, care a văzut o perioadă protestele ca manifestații împotriva Guvernului, au fost atinse de tuşa subiectivă ale reporterilor”.

Dezbatere urmată de publicitate pro Roşia Montană

Luni seara, două posturi de ştiri, Antena3 şi Realitatea TV, au avut câte o emisiune de dezbatere privind situaţia/proiectul Roşia Montană. La Antena 3, dezbaterea a fost anunţată cu mult tam-tam şi într-adevăr au participat şi suporteri ai demarării exploatării, cât şi adversari ai exploatării. Din acest punct de vedere, totul a fost în regulă. Dar, imediat ce s-a terminat emisiunea, pe post a fost difuzat un clip publicitar „hard” pro exploatare, în care apărea şi un lider sindical (un personaj preluat de sindicate de la fostul UGSR – şi care are mai mereu statut de invitat pe la România TV şi B1 TV) care îndemna românii să „semneze pentru minerit”.

sursa : Cotidianul

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la UPDATE !! – Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!

  1. Pingback: Am primit de la Sibilla | Blogul Domnului Nimeni

  2. Pingback: Adevărul are multe fețe și niciun obraz – Roșia Montană și ” preșul ” pe care zboară ! | Sfinxul

  3. Pingback: USL !! Ce-aveți de gând ?! PNL o dă cotită ” elegant ”… | Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.