Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL… ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i AȘA ?….

spune-nu-exploatarii-gazelor-de-sist-11099845

Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL…  ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că  sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i  AȘA ?….

*******

in loc de motto :

„Astăzi, un creştin, dacă nu este revoluţionar, nu este creştin!”:
Papa Francisc vrea creştini ‘revoluţionari’ care să îşi asume riscuri
http://bit.ly/11ukHmf

*******

Sunt român și NU sunt de vânzare !!

Înainte de-a fi social-democrat, iar eu SUNT unul autentic , nu ca prea mulți PĂCĂLICI ce doar se intitulează astfel,  sunt  MAMĂ !!

Cer Premierului Victor Ponta să NU se joace  cu viitorul copiilor noștri ! Copiii sunt viitorul acestei  Nații !! E rușinos că tocmai social-democraților  trebuie să le  reamintim aceastea… cel puțin RUȘINOS !!

NU astfel  vă veți menține la putere : Kosovo je srce Srbije, d-le Premier, românii spun categoric NU exploatării gazelor de șist,  ați promis o ALTFEL de politică și-o  Românie Curată, ați promis că Statul ocrotește copilul și  familia, n-ați pomenit de Sodoma și Gomora, de zmintiți care defilează în public cu pene-n cur fardați vulgar ( !! ) , ați promis locuri de muncă… ați promis…

NU am loc de muncă, d-le Premier, pentru că eu NU sunt blondă și-n politica mioritică se poartă blondele, prin toate ogrăzile ( subiect despre care vom discuta curând, public ! ). NU am loc de muncă deci copilul meu NU beneficiază de nimic din ce beneficiază ai voștri, ai politicienilor ! NU am loc de muncă pentru că NU tac, nu închin ode, NU mă închin Masoneriei,  NU sunt liungău, NU e apreciată competența – fără falsă modestie, dar în cazul meu chiar știți ce și cât pot și cum și cât lucrez ( !!! ) – NU am loc de muncă pentru că ÎNCĂ se practică cu nerușinare numirile politice iar uslași certați cu A.N.I, găsiți incompatibili sunt numiți totuși politic chiar dacă, în continuare sunt deși nu incompatibili, conflict de interese există,  servindu-și de pe scaunele ocupate  soți, prietene,  colegi de partid …  d-le Ponta…..  NU e bine DELOC, zău !

Dar, să revenim la ceea ce MENȚIN pentru că SUNT român și NU sunt de vânzare, nici măcar pentru un loc de muncă : sunt ÎMPOTRIVA ipocriziei, trădării  Neamului și :

Impotriva exploatarii gazului de sist prin fractionare hidraulica

Putem să scăpăm de importul de gaze din Rusia, cu „preţul” sănătăţii

obiectivdevasluiro

 

Radu Tudor  atenționează :

Cu ce pret “independenta energetica”?

” Romania isi doreste, pe buna dreptate, sa scape de una din problemele ei de securitate nationala. E vorba de importul din Rusia a 20 % din gazul consumat pe plan intern. Desi in proportie de 80 % suntem independenti, procentul ramas creaza o vulnerabilitate. S-a dovedit de-a lungul timpului ca, in “buna” traditia sovietica, Moscova santajeaza Europa cind e frigul mai mare. Sunt si alte state europene importante in aceasta situatie, chiar cu un procent mai mare al dependentei de Moscova. Cel mai important exemplu : Germania.

Cred insa ca acest deziderat important si legitim este folosit incorect pentru introducerea in Romania a sistemului exploatarii gazelor de sist pe filiera americana.

Spun inca o data : independenta energetica fata de Moscova prin eliminarea celor 20 % din importuri este un obiectiv important. Dar sufera doua amendamente serioase :

– Romania isi poate cistiga mult dorita independenta energetica prin resursele descoperite in Marea Neagra, exploatate de asocierea Petrom-Exxon. Gazul poate compensa cei 20% din Rusia pe urmatorii 15-20 de ani. Alte zone cu potential sunt explorate

– ANRM a concesionat deja 2 din cele 7 perimetre pentru explorare gaze de sist chiar catre rusi (compania NIS-Gazprom)

Din punctul meu de vedere, iata ce plusuri si minusuri avem in momentul de fata :

Avantajele exploatarii gazelor de sist

Posibila eliminare din consumul Romaniei a celor 20 % gaze importate din Rusia

Investitii  si locuri de munca pentru specialistii romani

Taxe si impozite platite bugetului de stat de compania care exploateaza si exporta

 

Dezavantajele exploatarii gazelor de sist

Afectarea solului si mediului, cu efecte grave pe termen lung pentru sanatatea populatiei, florei si faunei

Punerea in pericol a potentialului turistic unic in zona de sud a Litoralului romanesc si Oradea (Baile Felix)

Utilizarea substantelor radioactive, o parte din ele raminind in solul exploatat

Marcarea profitului in special pentru compania straina. Vinzarea gazului catre romani la pretul pietei

Credeti ca merita sa intre Romania in aventura gazelor de sist? Eu cred ca exploatarea in toate cele 7 zone concesionate pentru explorare nu poate fi facuta fara un referendum local in fiecare dintre localitatile vizate.  ”

sursa : Radu Tudor 

Urmărim  emisiunea Punctul de intalnire, Antena 3 – Document exploziv al Parlamentului European, despre exploatarea gazelor de şist

Chevron: „Flora şi fauna pot fi afectate. Sunt injectate substanţe radioactive în pământ”

Iată poziţia companiei Chevron despre acest subiect comentat pe larg:

Întrebată dacă operaţiunile de forare afectează mediul înconjurător şi terenul din apropiere, compania a răspuns:

Înainte de începerea forajului, Chevron realizează un studiu de impact asupra mediului şi comunităţii locale pentru a identifica zonele sensibile, inclusiv siturile arheologice, fauna sau flora care pot fi afectate. (…) Studiile seismice sunt realizate pentru a ajuta la identificarea formaţiunilor care ar putea conţine gaze naturale (…)

Scopul nostru este să construim aceste platforme pe suprafeţe cât mai mici (acestea variază între 6.000 şi 17.000 metri pătraţi) şi de a fora mai multe puţuri pe o singură platformă, pentru a minimiza astfel impactul asupra terenului şi drumurilor pe care le folosim.
Sursa: http://www.chevron.ro

În ceea ce priveşte posibila injectare în pământ a substanţelor radioactive, Chevron a spus:

Urmele de materiale radioactive identificate pot fi folosite pentru a măsura anvergura fracturilor. Acestea sunt injectate odată cu fluidul de fracturare. 

O parte din materialul radioactiv rămâne în roca fracturată, iar o parte revine la suprafaţă şi este adecvat depozitat. Obţinem toate permisele necesare pentru folosirea materialului radioactiv injectat în puţ.
Sursa: http://www.chevron.ro

20,00 GAZELE DE SIST, DOSAR EXPLOZIV PENTRU POLITICA. Invitati : Ioan Mircea Pascu, europarlamentar PSD, Ramona Manescu, europarlamentar PNL

 Cei doi invitați, prestație JALNICĂ ! Și-o spun cu blândețe ȘI milă…

 Ioan Mircea Pașcu și Ramona Mănescu – ambii, amândoi, pe lângă subiect, spun doar ce li s-a dictat să spună !! iar Victor Ponta s-a antepronuntat doar pen că e axat EXCLUSIV pe găsirea unor resurse financiare fără să se fi depus vreun efort de găsire a ALTOR soluții in interesul oamenise utilizează SUBSTANȚE RADIOACTIVE – Chevron !!!!
Orice român cităv la mansardă, orice MAMĂ, oricine gândește și NU pune botul la ” altă soluție nu avem ” – s-ar apune exploatării gazelor de șist !!
GĂSIȚI ALTE SOLUȚII us-LAȘILOR, că ați fluturat că sunteți ALTFEL decât ceilalți !!! Toate se reduc la… BANI, rapid, mulți, oricum din orice…. lor !!

De ce fermierii irlandezi se opun frackingului!

1000906_617932978219676_500951233_n

SUNTEM MINȚIȚI – EXPERȚII SPUN CĂ NU E OPORTUN, CĂ TREBUIE SĂ NE OPUNEM EXPLOATĂRII GAZELOR DE ȘIST !!

Raportul Comisiei de Experţi în urma audierii publice pe tema:
“Explorarea şi exploatarea gazelor de şist în România. Încotro?”- rezumat

Audierea publică a fost organizată pe 16.11.2012, în cadrul proiectului “Gazele de şist – o nouă provocare”, proiect dezvoltat de Asociația Alma-Ro (www.alma-ro.ngo.ro ) şi de Coaliția pentru Mediu şi finanțat de Fundația pentru Parteneriat şi CEE Trust.
Comisia de Experţi este alcătuită din:
– Liana Popa, inginer geolog, Fundaţia pentru Pluralism,
– Afrodita Iorgulescu, matematician, prof. univ. dr. , pensionar de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică
– Alexandru Taşnadi, economist şi matematician, prof. univ. dr. la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Economie Generală.
Comisia de Experti a studiat cele 22 depoziţii scrise ( [1]-[18] si [1’]-[4’]) şi a audiat
21 de martori ([6] absent), plus 4 persoane din public ([P1]-[P4]).
Problema operării gazelor de şist (gaze neconvenţionale) a împărţit românii în două tabere: unii sunt contra operării lor (şi sunt catalogaţi de tabăra adversă ca susţinători ai intereselor Rusiei, deoarece România importă gaze naturale convenţionale în principal din Rusia), ceilalţi sunt pentru operarea lor (şi sunt catalogaţi de tabăra adversă ca susţinători ai intereslor SUA, deoarece cele 4 acorduri petroliere existente pentru gaze de şist au fost eliberate companiei americane Chevron).
Ne propunem în acest raport să prezentăm şi să susţinem, cu argumente, pe baza depoziţiilor, interesele naţionale în această problemă.
Conform Constituţiei, Art. 135, Statul trebuie să asigure exploatarea resurselor naturale în concordanţă cu interesul naţional.
Să observăm însă că nu a fost definit “interesul naţional”, nici în Constituţie, nici în legile minelor/petrolului.
În perioada 1990-1995, regimul juridic de punere în valoare a petrolului a fost
‘împărţirea producţiei’ (prin ‘Contractul de Împărţire a Producţiei’ (Production Sharing Agreement – PSA)). Împărţirea producţiei a apărut în 1966, în Indonezia, ca alternativă la concesionare în domeniul petrolier. …Caracteristicile de bază ale PSA sunt: Petrolul este proprietatea statului care aduce o companie de petrol străină (CPS) să exploreze şi … să dezvolte resursa. CPS operează pe riscul şi cheltuiala sa, şi primeste o cotă specificată din producţie ca recompensă. Astfel, diferenţa principală faţă de concesiune este proprietatea resursei minerale. Dacă sub concesiune tot petrolul crud produs aparţine lui CPS, sub PSA el este în proprietatea guvernului gazdă, şi cota din producţie alocată lui CPS poate fi privită ca plată sau compensaţie pentru riscul asumat şi pentru serviciile oferite.
După 1995, legile separate ale petrolului (din 1995, 2004) şi minelor (din 1998, 2003) au înlocuit împărţirea producţiei cu concesiunea, fiind din ce în ce mai defavorabile statului român: legea petrolului nr. 134/1995 prevedea concesionarea, cu redevenţă variabilă în natură, pentru ca în legea petrolului nr. 238/2004, redevenţa petrolieră să devină fixă, în bani, nu în natură.
Să observăm că pentru o ţară săracă, cum este România, este avantajoasă împărţirea producţiei şi nu concesiunea.
Cf. legii petrolului nr. 238/2004:
Gazele naturale cuprind gazele libere din zacaminte de gaz metan, gazele dizolvate in titei, cele din capul de gaze asociat zacamintelor de titei, precum si gazele rezultate din extractia amestecurilor de gaz condensat.
Acordul petrolier este pentru explorare-dezvoltare-exploatare, in 30 de ani; explorarea are trei etape: cercetare, prospectare şi explorare geologică; titularul acordului petrolier are dreptul să dispună asupra cantităţilor de petrol ce îi revin, inclusiv să le exporte.”
Să observăm că gazele naturale de care se ocupă legea petrolului se mai numesc şi “gaze convenţionale”; deci, legea petrolului se ocupă doar de gazele naturale convenţionale, nu şi de restul gazelor naturale, numite “gaze neconvenţionale” (printre care se află gazele de şist) !
Guvernul a concesionat in martie 2012 companiei americane Chevron trei perimetre în Dobrogea de sud (perimetrele Vama Veche, Adamclisi si Costinesti), cu ieşire la Marea Neagră, în suprafaţă totală de 2.700 km2, pentru gazele de şist, prin 3 acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare, încheiate între ANRM (martorii [7] şi [8] au semnat) şi Chevron România Holdings B.V.(subsidiara olandeză a companiei americane Chevron) .
La 29 februarie 2011, Chevron a achiziţionat 100 % de la Regal Petroleum acordul petrolier pentru gaz, pentru perimetrul EV-2 Bârlad de 6.257 km2. Acordul petrolier a fost aprobat lui Regal Petroleum prin HG nr. 2283 din 9.12.2004; explorările erau planificate să înceapă în 2012.
Moratoriul instituit de Guvernul Ponta a oprit operaţiile legate de gaze de şist.
Cele trei acorduri petroliere deţinute de Chevron în Dobrogea au fost declasificate la cererea societăţii civile şi au fost puse pe site-ul ANRM. Acordul petrolier deţinut de Chevron pentru Bârlad nu a fost încă declasificat.
Din acordurile declasificate ale Chevron în Dobrogea, am putut observa două lucruri:
– (1) că toate cele trei acorduri conţin la pagina 7, următoarea definiţie:
*Gaze naturale* sunt gazele libere din zăcămintele de gaz metan, gazele dizolvate în ţiţei, cele din capul de gaze asociat zăcămintelor de ţiţei, gazele rezultate din extracţia amestecurilor de gaz condensat precum şi gaze neconvenţionale.
Dacă comparăm această definiţie a gazelor naturale din cele trei acorduri cu definiţia gazelor naturale din Legea petrolului nr. 238/2004, cu care trebuia să coincidă, observăm că apare ceva în plus: “precum şi gaze neconvenţionale.”
Este proba că Legea petrolului nu se referă şi la gazele neconvenţionale şi că deci cele trei acorduri sunt ilegale.
– (2) În Anexa 1 de la sfârşitul fiecăruia din cele trei acorduri se află scris „Programul minim de lucrări de explorare” pentru maximum 8 ani, identic la toate trei. Deci, în cele trei acorduri petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare din sudul Dobrogei sunt detaliate doar lucrările de explorare (în valoare totală de 3 x121.280.000 =363.840.000 USD pentru 8 ani). Aceasta explică de ce unii vorbesc de exploatare (acordul este de explorare-dezvoltare-exploatare, pentru 30 de ani) , alţii de explorare (sunt aprobate lucrările doar pentru faza de explorare, care durează maximum 8 ani) !
Sudul Dobrogei este ameninţat de reactivarea faliei seismice Vidraru-Snagov-Shabla, conform opiniei prof.dr. academician Mircea Săndulescu, iar zona Bârladului se află în apropierea celebrei zone seismice Vrancea.
Motivaţia sprijinirii exploatării gazelor de şist în România de către Chevron, făcută publică de către domnul Preşedinte Traian Băsescu este că gazele de şist obţinute ar ajuta la realizarea independenţei României de importul de gaze ruseşti . Domnul preşedinte ignoră, cu bună ştiinţă sau nu, că Chevron deţine (în afara legii petrolului) cele 4 acorduri petroliere în proporţie de 100%, că redevenţa pe care trebuie să o dea Statului este în bani, nu în natură (adică nu în gaze de şist) şi că Legea petrolului îi dă dreptul lui Chevron “să dispună asupra cantităţilor de petrol ce îi revin, inclusiv să le exporte. Aşadar, să fie foarte clar, Chevron nu are obligaţia să vândă României gazele de şist obţinute, poate să le ducă în SUA, şi deci România va obţine foarte probabil ZERO gaze de şist de la Chevron. Sau le va obţine cumpărându-le. Aşa va căpăta România independenţa energetică de gaze? nu mai cumpără de la ruşi gaze convenţionale, cumpără de la americani gaze neconvenţionale româneşti, făcând prăpăd ecologic în România?
Facem observaţia că cei doi martori la Audierea publică din partea ANRM ([7] şi [8]), sunt tocmai Directorul General, dl. Dorin Octavian Cojocaru, şi respectiv fostul Preşedinte ANRM , dl. Dr.ing. Alexandru Pătruţi, adică cei care au semnat cele trei acorduri petroliere ale Chevron în Dobrogea în 2011.
Concluzii la argumentele PRO (în număr de 14):
(0) Martorii care sunt favorabili operării gazelor de şist au în depoziţiile lor, pe lângă argumente PRO, şi argumente CONTRA (de exemplu [8]).
(1) Se observă din depoziţiile specialiştilor favorabili exploatării gazelor de şist că se contrazic între ei pe diverse probleme majore. De exemplu:
– [7] spune că fluidele de fracturare utilizate în FH nu pot contamina direct stratele acvifere, pe când [6] spune ca le pot contamina,
– tot [7] spune că în faza de explorare (care are trei etape: documentare +cercetare (2 ani), prospectare (2 ani), explorare geologica (3,4 ani)), operaţiile petroliere pentru gazele conventionale sunt identice cu operaţiile petroliere pentru gazele neconvenţionale, pe când [8] spune că nu sunt identice (diferă în etapa de explorare geologică, unde se face FH); amănuntul acesta este foarte important pentru a vedea dacă se poate realiza etapa de explorare a gazelor neconvenţionale cu legea petrolului actuală (care este pentru gaze convenţionale): conform [7], se poate realiza, conform [8], nu se poate realiza – dar amândoi, şi alţii ca [11], [13], cer în cor demararea explorării gazelor de şist (sub actuala lege a petrolului) – ceea ce este ILEGAL!.
(2) Se observă din luările de poziţie ale specialiştilor favorabili exploatării gazelor de şist:
a) teama, nefondată, neexprimată explicit, că dacă va fi interzisă operarea gazelor de şist în România, nu va mai putea fi argumentată şi susţinută pe viitor cercetarea academică de specialitate şi folosirea fondurilor europene pentru programe care finanţeaza în mod expres cercetarea şi ştiinţa. Specialiştii îşi văd deci doar interesul lor ştiinţific, nu şi interesul general al României.
b) ignorarea aspectelor de legislaţie şi de legalitate în care au fost obţinute cele 4 acorduri petroliere pentru gazele de şist; specialiştii îşi pun cu bună-ştiinţă „ochelari de cal” ca să nu vadă în stânga sau în dreapta.
În consecinţă, se observă:
– minimalizarea până la ridicol a riscurilor explorării/exploatării gazelor de şist; se compară de exemplu riscurile FH cu riscurile mersului pe bicicleta [4];
– se spune că FH nu este nouă, este veche de 50-70 de ani [8], [11], [13], deci nu trebuie să ne sperie; nu principiul FH, vechi, ne sperie, ci modul nou cum este el folosit acum la extragerea gazelor de şist.
(3) Scopul argumetelor PRO: se doreşte demararea explorării gazelor de şist, pentru a avea – se spune – informaţii sigure despre existenţa gazelor de şist în perimetrele respective (am văzut că doar faza de explorare este aprobata pentru început în acordurile petroliere deţinute de Chevron în sudul Dobrogei).
Pe de altă parte, presa scrie că „Studii independente arată că România are rezerve semnificative de gaze de şist”. Dacă presa nu minte, sau nu confundă rezervele cu resursele, atunci înseamna că se ştie că avem rezerve de gaze de şist. Dar atunci înseamnă că nu mai este nevoie să facem explorări. Şi înseamnă atunci că presiunile care se fac sunt pentru începerea exploatării – în absenţa legislaţiei adecvate şi a unei analize macro adecvate, ceea ce este inacceptabil.
Concluzii la argumentele CONTRA (în număr de 43)
În esenţă, argumentele contra operării gazelor de şist în România pot fi sintetizate de cuvintele unei mame din public [P2] : “între viaţă şi economie, aleg viaţa, pentru că economia poate fi salvată şi altfel”.
Concluzii finale
1) Acordurile petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist aprobate pentru Chevron sunt în afara legii petrolului, deci sunt ilegale. În consecinţă, ele trebuie să fie de urgenţă anulate.
2) În lipsa Strategiei Naţionale de dezvoltare, a Strategiilor sectoriale de evoluţie, inclusiv a resurselor naturale, şi fără definirea interesului naţional (înlocuit astăzi cu alte tipuri de interese), fără o legislaţie adecvată foarte bine pusă la punct, avizarea unei investiţii de tipul valorificării gazelor de şist este inoportună. În consecinţă, Guvernul trebuie să susţină în Parlamentul României proiectul de lege privind interzicerea folosirii în România a metodei fracturării hidraulice a rocilor în explorarea-dezvoltarea-exploatarea hidrocarburilor lichide sau gazoase, depus la Camera Deputaţilor.
Bucureşti, 28 noiembrie 2012

si in Marea Britanie locuitorii se opun exploatarii gazelor de șist
http://newint.org/blog/2013/06/05/balcombe-fracking-resistance-britain/
Un indiciu al prezentei in zona dvs a activitatii de fracturare hidraulica: cisterne care descarca pe drumuri si in locuri neamenajate fluide reziduale… urmează tuse, dureri de piept, tulburări de somn, vomă, mâncărimi și altele….

agricultorii sunt direct afectati, si primii care se opun fracturarii hidraulice
Agentia de protectia mediului din SUA a identificat noi contaminari ale apei potabile cu fluide de fracturare
http://www.coloradoan.com/article/20130605/OPINION03/306050037?odyssey=mod%7Cmostcom&nclick_check=1

In timp ce statul New York lupta cu fracturarea, politicienii americani se lupta intre ei….Un articol preluat din presa americana despre dedesupturile luptei politice antifracking:
Pe 6 martie, statul New York a votat prelungirea moratoriului privind fracturarea hidraulică de volum mare până în mai 2015. La scurt timp, o serie de proiecte de legi au fost intiate de atunci, dar au ramas blocate de la dezbaterea in Senat. Astfel de proiecte vizeaza:
– Un proiect –Bill 4046- sa amâne pentru cel puțin 2 ani Revizuirea Declarației privind Impactul asupra mediului (SIEG) – pana cand EPA (Agentia de Protectia mediului din SUA) va finaliza studiul privind frackingul si sanatatea – aflate in lucru.

– Un alt proiect – Bill 673- propune pur si simplu interzicerea fracturării hidraulice și scoaterea în afara legii a eliminarii și / sau procesarii oricăror fluide de foraj in statul New York. Care include: noroi de foraj; aditivi chimici și fluide de Frackturare; fluidele revenind la suprafață după procesul fracturarea hidraulică; sau orice alte lichide reziduale implicate în foraj.

Trei astfel de proiecte de lege, se ocupă în special cu deșeurile de foraj. Proiectul de lege 674 cere ca deseurile periculoase rezultate din activitățile de petrol și gaze să fie tratate la fel ca toate deșeurile periculoase produse de alte industrii. În prezent, Departamentul de conservare a mediului (DEC) reglementează : “fluidele de foraj, apele, produsele și alte deșeuri asociate cu explorarea, dezvoltarea și producția de țiței, gaze naturale sau energie geotermală” sunt scutit de a fi reglementate ca deșeuri periculoase (!!).

Proiectul de lege al senatorului Martin Dilan (S 408), interzice amplasarea amplasamentelor periculoase de eliminare sau de transfer a deșeurilor radioactive la mai putin de 1500 de metri de proprietatea școlilor.

Senatoarea Cecilia Tkaczyk a introdus Senatului – Bill 5123- care ar interzice transportul oricăror deșeuri sau produse secundare din operațiunile de fracking.

Este puțin probabil ca oricare dintre aceste proiecte vor fi supuse la vot. Nici Avella nici Tom O’Mara, ambii facand parte din Comitetul pentru conservarea mediului al Senatului, nu au răspuns solicitărilor repetate de a comenta de ce sunt blocate proiectele de mediu sa ajunga la plen. Dar Xavier San Miguel, directorul de comunicare al lui Avella, a participat la o conferință republicană pro-fracking.

Cu 30 de republicani si 33 democrati, s-ar putea crede că Democratii ar putea genera suficient sprijin pentru a împinge aceste proiecte. Dar, în decembrie 2012, cinci democrați au organizat o Conferință a Democratilor Independenti și au decis să se alăture republicanilor, pentru formarea unei coaliții. Au ajuns si la o înțelegere care să permită doi lideri: Republicanul Dean Skelos și democratul Jeff Klein. Această mișcare a negat conferința tradiționala a Democratilor, impiedicata astfel sa preia controlului majoritar, și oferă Skelos și Klein puterea de a arunca proiectele amintite sub camioanele de Fracking…………

Preluare din: http://marcelluseffect.blogspot.ro/2013/06/ny-senate-tosses-environmental-bills.html
this is a brief write-up of a longer article published in this week’s Tompkins Weekly
which you can find at http://www.tompkinsweekly.com/
and relates to a post at No Fracking Way http://blog.shaleshockmedia.org/2013/06/07/frack-the-idc/

969950_606218636069155_2041125420_n

Un indiciu al prezentei in zona dvs a activitatii de fracturare hidraulica: cisterne care descarca pe drumuri si in locuri neamenajate fluide reziduale… urmează tuse, dureri de piept, tulburări de somn, vomă, mâncărimi și altele….

8764026_448x252

În 2009, inspectorii EPA au descoperit la rafinăria Chevron din Richmond o conductă ce redirecţiona gazele, ocolind echipamentele de monitorizare – un act penal!!!

sursa : http://abclocal.go.com/kgo/story?section=news%2Flocal%2Feast_bay&id=8821372

Impotriva exploatarii gazului de sist prin fractionare hidraulica

Polonia, Franta, Marea Britanie, Germania, o parte din SUA… au spus NU exploatării gazelor de șist – românii spun și ei NU !
Culmea, atât bă-SECU cât ți USL spun altceva, ei spun DA, pen că vor BANI, restul…. Tatăl cu mila, ce le pasă…. !!!!! Independență energetică se poa ȘI altfel !!! ALTFEL !!!!! În plus, vom avea  gazul  LA PREȚUL PIEȚII  și nu mai mic…. !!!!!!!!

gaze de sist la Fitionesti, in ascunzisurile Vrancei:

Crapa casele romanilor, noaptea trec camioane-cisterna, cu inscriptia „radioactiv”…

https://www.youtube.com/watch?v=c_dvq3hnf_c

Chevron schimba tactica: Mita in alimente, excursii in Polonia gratis si informari mincinoase!

Gaz de schiste, la grande escroquerie

https://docs.google.com/file/d/0B0BpHEgRuz79dm84WXN5ajYxVk0/edit?pli=1

In SUA – OHIO :

Deșeurile radioactive rezultate in urma fracturarii hidraulice sunt pe cale sa devina o problemă gravă în Ohio.

Deșeurile radioactive rezultate in urma fracturarii hidraulice sunt pe cale sa devina o problemă gravă în Ohio. Industria de petrol și gaze nu doreste să plătească costurile reale de transport, administrare sau de eliminare a deșeurilor radioactive rezultate in urma fracturarii hidraulice, ea platind doar a suta parte din ceea ce plătește industria nucleara , pentru depozitarea, cu riscuri reduse, a deșeurilor radioactive. Extrase din raportul lui Marvin Resnikoff, fizician la Universitatea din Michigan senior associate la Radioactive Waste Management Associates:

„Este evident că preocupările legate de mediu sunt absolut inlaturate, acoperite de goana dupa profit a industriei fracturarii hidraulice.”, a spus Resnikoff. De asemenea, el afirma ca pur și simplu INDUSTRIA NU DORESTE SA ISI ASUME RESPONSABILITATEA PENTRU DESEURILE RADIOACTIVE PE CARE LE PRODUCE. „Chiar daca fracking-ul în Ohio nu este inca la nivele atat de ridicate precum în alte state, statul a fost victima a procesului mai ales pentru că statul s-a pus el insusi la dispoziție ca groapă de gunoi pentru deșeurile altor state, cum ar fi Pennsylvania și de Vest Virginia, „, a spus el. „Atât deșeurile lichide, cat si solide – continand elemente radioactive – rezultate din fracturare, sunt depozitate in gropile de gunoi Ohio și prelucrate pentru a lua calea stațiilor de epurare a apelor uzate pentru eliminare.” Transportul rutier, cu camioane, al deșeurilor radioactive încalcă prevederile federale, care includ proiectarea cisternelor, cerințele minime de asigurare și insemnele ce trebuie sa indice sarcina radioactiva.

993061_537165846330911_1202419481_n

Noi sintem orbi, naivi, nu intelegem pericolul exploatarii gazelor de sist?

Georgeta Elisabeta Ionescu 20 noiembrie 21:10
Un studiu al Comisiei PETI din Parlamentul European, care incearca sa radiografieze problemele legate de fracturarea hidraulica (metoda prin care se extrag gazele de sist).

In afara de referirile la substantele toxice utilizate, se chestioneaza cantitatile enorme de apa folosita, care prejudiciaza alte activitati, si problema apei/fluidelor reziduale, continand acele substante toxice dar si altele pe care le spala pe traseu. Deoarece tratarea lor este costisitoare, companiile obisnuiesc sa injecteze inapoi in subsol aceste fluide, folosind foraje abandonate…

mai multe informatii : AICI !!!

Paiu Stelian

Am fost si sint impotriva exploatarii gazului de sist!
Pentru mine , daca ar fi sa fac o apreciere, in momente de criza, 0 mie de metri cubi de gaz nu are valoarea unui litru de apa potabila! Afirmatiile Premierului imi par mai mult de importanta politica, insa aplicatia este de preferat sa fie doar teoretica. Degeaba aduce economii prin pret, prin locuri de munca, daca terenurile sint afectate, scoase din zona agricola, si ce este mai important, daca apa este afectata, daca pot sa apara surse de cutremur. Tari ca Franta, Germania au interzis exploatarea insa noi, romanii, prin guvernantii nostri, vrem independenta energetica. Citi bani sint aici investiti in interese personale? Si cind te gindesti ca masa verde ne este la indemina, cu mai multe profituri, ca energia eoliana si cea solara este aproape gratuita!
Radu Tudor are dreptate! Ne mai trebuie la fiecare televiziune si altii ca Radu Tudor!
Domnule Prim-ministru chiar vrei sa ai pe constiinta pierderi de vieti umane, distrugerea mediului, a pinzei freatice?

*******

Concluzionând :

Sper încă să NU fie adevărat  :  ” Asumându-şi dreptul moral de a interveni, Country Manager-ul Tom Holst de la Chevron a declarat unui canal de televiziune privat românesc că decizia de a păstra secretul cu privire la acordurile guvernului român cu Chevron pentru situri din Dobrogea a fost una guvernamentală.

Holst a intonat cu sfinţenie, potrivit lui Daly: „Chevron are o licenţă de explorare pentru zona Bârlad (nord-est de Bucureşti), iar guvernul ne-a oferit în urmă cu două săptămâni trei licenţe de explorare în regiunea Dobrogea (sud-estul României). Decizia de a păstra secretul cu privire la acordurile pentru siturile dobrogene a aparţinut guvernului român, a fost o decizie a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), nu noi am fost cei care am cerut acest lucru. Respectăm legislaţia din România şi decizia ANRM”.
În cauză sunt trei acorduri de energie pe care guvernul român le-a aprobat recent pentru explorare, dezvoltare şi foraj în perimetrele EX-18 de la Vama Veche, EX-19 de la Adamclisi şi EX-17 de la Costineşti, în situri din Dobrogea, pentru filiala românească a Chevron, care au venit la lumină atunci când au fost publicate în Monitorul Oficial la 20 martie.
Semnatarul analizei aminteşte că presa din România s-a întrebat dacă acest lucru va realiza independenţa energetică pentru români, observând, la rândul ei, dispoziţiile secrete ale contractului, în pofida declaraţiilor recente ale preşedintelui român şi unor oficiali ai coaliţiei de guvernământ că niciun contract cu prevederi secrete nu ar trebui acceptat iar cele existente ar trebui declasificate. Potrivit presei, liderii politici ar acţiona în spatele scenei, ca şi cum ar avea ceva de ascuns şi ar fi ceva extrem de murdar…. ”

Sunt român și NU sunt de vânzare !!

Potoleste-te, Ponta dacă vrei menținere la putere… NU vreau gaz ieftin  cu prețul sănătății, cu prețul vieții ! Găsiți ALTĂ soluție că NU există să nu existe !!

Daciana Sarbu este membru in Comisia mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) a PE si membru supleant al Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala (AGRI) a PE. Daciana Sârbu militează pentru hrană sănătoasă, pentru interzicerea  cianurilor în minerit, pentru revizuirea unei parti a legislatiei europene , care priveste atat impactul de mediu al proiectelor industriale, cat si substantele periculoase….. Daciana e MAMĂ…. Și ea spune mereu că trebuie găsite  SOLUȚII ! Alternative !!!

” Controversata procedura de extractie a gazelor de sist, cunoscuta sub denumirea de fractionare hidraulica, ar putea elibera in atmosfera gaze periculoase, care cauzeaza aparitia durerilor de cap si dificultatilor de respiratie pe o raza de aproape un kilometru in jurul exploatarii, arata un studiu recent.

Fractionarea hidraulica are potentialul de a genera profituri enorme pentru companiile de forare, deoarece elibereaza gazele naturale prinse in rocile de sist, acestea fiind o alternativa mai ieftina la combustibilii fosili, scrie Telegraph. ”

Mai multe state – printre care Franța, Bulgaria și câteva landuri germane și cantoane elvețiene – au interzis fracturarea hidraulică sau au instituit moratorii împotriva acestei metode.

 PROFITUL  ( ÎMPĂRȚIT FRĂȚEȘTE ȘI NU CU POPORUL ) ÎN DETRIMENTUL SĂNĂTĂȚII OAMENILOR , ASTA NE OFERIȚI ???!!

Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL…  ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că  sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i  AȘA ?….

sibilla

149163_399915780078752_942785650_n

UPDATE !!!

pen că tot NU ne spun mare lucru onor guvernanții noștri…. dovadă cât ” le pasă ” de opiniile noastre – ce să mai și pomenim de soarta noastră, a copiilor noștri !!

VIDEO DRAMATIC! GAZELE DE SIST POT ADUCE APOCALIPSA! ATENTIE, IMAGINI INCREDIBILE!

TOTI CEI CARE SE OPUN EXPLOATARII GAZELOR DE SIST PRIN FRACTURARE HIDRAULICA SUNT ATENT SUPRAVEGHEATI/MONITORIZATI SI MAI APOI ANIHILATI – SUA ” BOMBARDEAZA ” ACTIVISTII INCLUSIV PE RETELE DE SOCIALIZARE…
The Guardian, 14 June 2013, socheaza publicul cu un articol care arata modul in care este supravegheata activitatea opozantilor antifracking:
Pentagon bracing for public dissent over climate and energy shocks

NSA Prism is motivated in part by fears that environmentally-linked disasters could spur anti-government activismUS domestic surveillance has targeted anti-fracking activists across the country. Photograph: Les Stone/REUTERS
Top secret US National Security Agency (NSA) documents disclosed by the Guardian have shocked the world with revelations of a comprehensive US-based surveillance system with direct access to Facebook, Apple, Google, Microsoft and other tech giants. New Zealand court records suggest that data harvested by the NSA’s Prism system has been fed into the Five Eyes intelligence alliance whose members also include the UK, Canada, Australia and New Zealand.
But why have Western security agencies developed such an unprecedented capacity to spy on their own domestic populations? Since the 2008 economic crash, security agencies have increasingly spied on political activists, especially environmental groups, on behalf of corporate interests. This activity is linked to the last decade of US defence planning, which has been increasingly concerned by the risk of civil unrest at home triggered by catastrophic events linked to climate change, energy shocks or economic crisis – or all three.
Just last month, unilateral changes to US military laws formally granted the Pentagon extraordinary powers to intervene in a domestic „emergency” or „civil disturbance”:
„Federal military commanders have the authority, in extraordinary emergency circumstances where prior authorization by the President is impossible and duly constituted local authorities are unable to control the situation, to engage temporarily in activities that are necessary to quell large-scale, unexpected civil disturbances.”
Other documents show that the „extraordinary emergencies” the Pentagon is worried about include a range of environmental and related disasters.
In 2006, the US National Security Strategy warned that:
„Environmental destruction, whether caused by human behavior or cataclysmic mega-disasters such as floods, hurricanes, earthquakes, or tsunamis. Problems of this scope may overwhelm the capacity of local authorities to respond, and may even overtax national militaries, requiring a larger international response.”
Two years later, the Department of Defense’s (DoD) Army Modernisation Strategy described the arrival of a new „era of persistent conflict” due to competition for „depleting natural resources and overseas markets” fuelling „future resource wars over water, food and energy.” The report predicted a resurgence of:
„… anti-government and radical ideologies that potentially threaten government stability.”
In the same year, a report by the US Army’s Strategic Studies Institute warned that a series of domestic crises could provoke large-scale civil unrest. The path to „disruptive domestic shock” could include traditional threats such as deployment of WMDs, alongside „catastrophic natural and human disasters” or „pervasive public health emergencies” coinciding with „unforeseen economic collapse.” Such crises could lead to „loss of functioning political and legal order” leading to „purposeful domestic resistance or insurgency…
„DoD might be forced by circumstances to put its broad resources at the disposal of civil authorities to contain and reverse violent threats to domestic tranquility. Under the most extreme circumstances, this might include use of military force against hostile groups inside the United States. Further, DoD would be, by necessity, an essential enabling hub for the continuity of political authority in a multi-state or nationwide civil conflict or disturbance.”
That year, the Pentagon had begun developing a 20,000 strong troop force who would be on-hand to respond to „domestic catastrophes” and civil unrest – the programme was reportedly based on a 2005 homeland security strategy which emphasised „preparing for multiple, simultaneous mass casualty incidents.”
The following year, a US Army-funded RAND Corp study called for a US force presence specifically to deal with civil unrest.
Such fears were further solidified in a detailed 2010 study by the US Joint Forces Command – designed to inform „joint concept development and experimentation throughout the Department of Defense” – setting out the US military’s definitive vision for future trends and potential global threats. Climate change, the study said, would lead to increased risk of:
„… tsunamis, typhoons, hurricanes, tornadoes, earthquakes and other natural catastrophes… Furthermore, if such a catastrophe occurs within the United States itself – particularly when the nation’s economy is in a fragile state or where US military bases or key civilian infrastructure are broadly affected – the damage to US security could be considerable.”
The study also warned of a possible shortfall in global oil output by 2015:
„A severe energy crunch is inevitable without a massive expansion of production and refining capacity. While it is difficult to predict precisely what economic, political, and strategic effects such a shortfall might produce, it surely would reduce the prospects for growth in both the developing and developed worlds. Such an economic slowdown would exacerbate other unresolved tensions.”
That year the DoD’s Quadrennial Defense Review seconded such concerns, while recognising that „climate change, energy security, and economic stability are inextricably linked.”
Also in 2010, the Pentagon ran war games to explore the implications of „large scale economic breakdown” in the US impacting on food supplies and other essential services, as well as how to maintain „domestic order amid civil unrest.”
Speaking about the group’s conclusions at giant US defence contractor Booz Allen Hamilton’s conference facility in Virginia, Lt Col. Mark Elfendahl – then chief of the Joint and Army Concepts Division – highlighted homeland operations as a way to legitimise the US military budget:
„An increased focus on domestic activities might be a way of justifying whatever Army force structure the country can still afford.”
Two months earlier, Elfendahl explained in a DoD roundtable that future planning was needed:
„Because technology is changing so rapidly, because there’s so much uncertainty in the world, both economically and politically, and because the threats are so adaptive and networked, because they live within the populations in many cases.”
The 2010 exercises were part of the US Army’s annual Unified Quest programme which more recently, based on expert input from across the Pentagon, has explored the prospect that „ecological disasters and a weak economy” (as the „recovery won’t take root until 2020”) will fuel migration to urban areas, ramping up social tensions in the US homeland as well as within and between „resource-starved nations.”
NSA whistleblower Edward Snowden was a computer systems administrator for Booz Allen Hamilton, where he directly handled the NSA’s IT systems, including the Prism surveillance system. According to Booz Allen’s 2011 Annual Report, the corporation has overseen Unified Quest „for more than a decade” to help „military and civilian leaders envision the future.”
The latest war games, the report reveals, focused on „detailed, realistic scenarios with hypothetical ‘roads to crisis'”, including „homeland operations” resulting from „a high-magnitude natural disaster” among other scenarios, in the context of:
„… converging global trends [which] may change the current security landscape and future operating environment… At the end of the two-day event, senior leaders were better prepared to understand new required capabilities and force design requirements to make homeland operations more effective.”
It is therefore not surprising that the increasing privatisation of intelligence has coincided with the proliferation of domestic surveillance operations against political activists, particularly those linked to environmental and social justice protest groups.
Department of Homeland Security documents released in April prove a „systematic effort” by the agency „to surveil and disrupt peaceful demonstrations” linked to Occupy Wall Street, according to the Partnership for Civil Justice Fund (PCJF).
Similarly, FBI documents confirmed „a strategic partnership between the FBI, the Department of Homeland Security and the private sector” designed to produce intelligence on behalf of „the corporate security community.” A PCJF spokesperson remarked that the documents show „federal agencies functioning as a de facto intelligence arm of Wall Street and Corporate America.”
In particular, domestic surveillance has systematically targeted peaceful environment activists including anti-fracking activists across the US, such as the Gas Drilling Awareness Coalition, Rising Tide North America, the People’s Oil & Gas Collaborative, and Greenpeace. Similar trends are at play in the UK, where the case of undercover policeman Mark Kennedy revealed the extent of the state’s involvement in monitoring the environmental direct action movement.
A University of Bath study citing the Kennedy case, and based on confidential sources, found that a whole range of corporations – such as McDonald’s, Nestle and the oil major Shell, „use covert methods to gather intelligence on activist groups, counter criticism of their strategies and practices, and evade accountability.”
Indeed, Kennedy’s case was just the tip of the iceberg – internal police documents obtained by the Guardian in 2009 revealed that environment activists had been routinely categorised as „domestic extremists” targeting „national infrastructure” as part of a wider strategy tracking protest groups and protestors.
Superintendent Steve Pearl, then head of the National Extremism Tactical Coordination Unit (Nectu), confirmed at that time how his unit worked with thousands of companies in the private sector. Nectu, according to Pearl, was set up by the Home Office because it was „getting really pressured by big business – pharmaceuticals in particular, and the banks.” He added that environmental protestors were being brought „more on the radar.” The programme continues today, despite police acknowledgements that environmentalists have not been involved in „violent acts.”
The Pentagon knows that environmental, economic and other crises could provoke widespread public anger toward government and corporations in coming years. The revelations on the NSA’s global surveillance programmes are just the latest indication that as business as usual creates instability at home and abroad, and as disillusionment with the status quo escalates, Western publics are being increasingly viewed as potential enemies that must be policed by the state.
Dr Nafeez Ahmed is executive director of the Institute for Policy Research & Development and author of A User’s Guide to the Crisis of Civilisation: And How to Save It among other books. Follow him on Twitter@nafeezahmed

sursa : AICI !

chevron-umbla-la-apa-gazele-de-sist-vor-fi-valorificate-in-dauna-acviferului-dobrogean-95106-1

Dobrogea riscă să rămână fără apă • Chevron vrea un nou raport hidrogeologic al acviferului dobrogean, care – potrivit surselor ZIUAnews – riscă să fie ajustat după nevoile sale de exploatare • O „injecţie” greşită în sol, în perimetrele concesionate de americani, ar putea arunca o regiune întreagă în secetă economică

Costurile de securizare tehnică a exploatării gazelor de şist la Costineşti, Adamclisi şi Vama Veche provoacă mari dureri de cap oficialilor companiei americane. Iar durerile de cap s-ar putea trata cu manipularea datelor ştiinţifice despre acviferul dobrogean. Compania americană are nevoie să pompeze milioane de litri de apă din acest acvifer, pentru a extrage gazele de şist.

Tainicul „fluviu subteran” – de fapt o reţea complexă de ape curgătoare de adâncime – furnizează trei sferturi din apa potabilă pentru populaţia Dobrogei. Teoretic, este posibilă exploatarea în siguranţă. Practic, este puţin probabil, a declarat, pentru ZIUAnews, inginerul Daniel Scrădeanu, director al Şcolii Doctorale de Geologie la Universitatea din Bucureşti şi preşedinte al Asociației Hidrogeologilor din România, care a participat la un studiu de impact pentru Chevron.

Dubii cu privire la respectarea standardelor de siguranţă

„Am fost implicat în acest colectiv şi m-am retras”, ne-a declarat Scrădeanu. „Nu vă pot spune detalii, nu e cazul să îmi fac publică poziţia. Ideea e că este posibilă exploatarea gazelor de şist în siguranţă, dacă se foloseşte tehnologia actuală, dar am dubii cu privire la respectarea standardelor de siguranţă de către Chevron. Este vorba despre cel mai mare sistem acvifer regional – apa vine de undeva dinspre Bulgaria şi se duce pe sub pământ, prin nişte calcare fisurate, ca să se verse în Marea Neagră. Dacă exploatarea se face corect, nu există riscuri mai mari decât la exploatarea clasică a petrolului sau a gazelor naturale. Dar asigurarea condiţiilor tehnice e costisitoare – mă refer inclusiv la monitorizare şi control, iar eu am îndoieli că se va respecta aici la noi. Forajul acela de până la 2-3.000 metri adâncime trebuie izolat perfect pe drum. Dacă nu e bine cimentată sau dacă se fisurează, atunci soluţia toxică se poate împrăştia în tot acviferul”, a explicat Scrădeanu.

Retuşuri ştiinţifice pentru Chevron

Încă din anii ‘70, specialiştii români au stabilit în detaliu harta structurală cu apele subterane curgătoare din zonă. Acviferul ocupă întreaga Dobroge de Sud, principala sursă aflându-se în podişul prebalcanic. Direcţia de curgere a apelor este de la sud spre nord, cu inflexiuni de la vest spre est, în dreptul oraşului Constanţa. Debitul este enorm. Hărţile tridimensionale au fost actualizate, în 2006, cu ajutorul tehnicilor de ultimă oră, în urma unui studiu-pilot amănunţit, întocmit în colaborare cu Institutul Norvegian de Geotehnică. Scopul: stabilirea vulnerabilităţii apelor subterane la poluare. În pofida faptului că vulnerabilităţile rezervorului de apă al Dobrogei erau documentate recent şi impecabil, Chevron a simţit nevoia unei noi analize a „situaţiei actuale” a acviferului. Nicolae Pitu, inginerul care a participat, din anii ‘70, la aceste cercetări, a povestit, pentru ZIUAnews, că, în momentul de faţă, se derulează un alt studiu: „pe care trebuie să îl facă Universitatea din Bucureşti, care urma să încheie un contract cu Chevron. Există un program care se referă la stabilirea condiţiilor geofizice existente. Cred că ar trebui să aşteptăm aceste studii, care sunt mult mai ample decât ceea ce se cunoaşte, şi apoi să vedem dacă există vreun risc”, spune Pitu.

Gaze de şist contra apă

Activiştii de mediu de la „Mare Nostrum” au explicat, pentru ZIUAnews, cum va fi compromisă unica resursă de apă din Dobrogea. „Cei pro-Chevron spun că această forare trece sub pânza freatică – înţeapă pânza, dar exploatarea se face la adâncimi foarte mari, sub sursele de apă. Însă exploatarea se face cu multe pierderi – şi de gaze, şi de apă. Iar solul din Dobrogea este foarte poros și, inevitabil, se va trece prin pânza freatică”, spune Mihaela Cândea, director executiv „Mare Nostrum”. În plus, Chevron va folosi o cantitate uriaşă de apă pentru exploatarea propriu-zisă, pe care nu o va putea lua decât din rezervele de apă potabilă ale populaţiei. „Deocamdată, cei de la Chevron nu au prezentat niciun studiu: câtă apă vor consuma, câtă apă vor refolosi, de unde vor alimenta cu această apă. Noi am tot avut întrebări de acest gen către Agenţia de Protecţie a Mediului Constanţa, dar nu avem niciun răspuns. Ştim doar că se vor folosi, în faza de exploatare, milioane de metri cubi de apă amestecate cu un cocktail de substanţe chimice”, spune Cândea.

sursa informațiilor : AICI !

REMEMBER….

Lista chimicalelor utilizate in fracturarea hidraulica – metoda de exploatare a gazelor de sist care va fi practicată de Chevron în România !!

599925_494448713924175_1684378282_n

ȘI SUA SPUNE : NU !!! WE ARE ANTI-FRACKING !

https://www.facebook.com/AntiFracking

BAN Fracking NOW

https://www.facebook.com/pages/BAN-Fracking-NOW/151686858234980

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL… ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i AȘA ?….

 1. Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL… ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i AȘA ?…. | Sfinxul, me ha parecido muy revelador, me hubiera gustado que fuese más largo pero ya saeis si lo bueno es breve es dos veces bueno. Enhorabuena por vuestra web. Besotes.

  Apreciază

 2. Sunt român și NU sunt de vânzare ! Și sunt MAMĂ ! USL… ce preț aveți???!!! Prețul de PIAȚĂ ???…. că sub prețul de piață, NICI gazul, nu-i așa că-i AȘA ?…. | Sfinxul, me ha parecido muy ameno, me hubiera gustado que fuese más amplio pero ya saeis si lo bueno es breve es dos veces bueno. Enhorabuena por vuestra web. Besotes.

  Apreciază

 3. Silas D. Vega zice:

  ”Cred că este nevoie de mai multă susținere și să îi gestionăm bine viitorul. Vom avea o discuție în perioada următoare pentru a deveni o miză pentru titlul de Cluj – Capitală Culturală Europeană. Nu cred că prin creșterea prețului la bilete cu 2 lei punem presiune pe spectatori”, a declarat și Tudor Giurgiu , președintele TIFF 2013.

  Apreciază

 4. Pingback: Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !! | Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.