UPDATE !!!! – USL !! Ce-aveți de gând ?! PNL o dă cotită ” elegant ”…

1185807_567199716675880_216642011_n

USL !! Ce-aveți de gând ?! PNL o dă cotită ” elegant ”…

NU îmi place atitudinea PNL din aceste zile ! Sunt, am fost și-am rămas constantă-n aprecieri și pe redute ÎMPOTRIVA cianurilor și-a  PENALILOR  Gabriel Resources. Ce face  însă dl Crin Antonescu și PNL se cheamă curvăsărai pe față. De ce n-au fost dintotdeauna împotriva  Proiectului RMGC și abia acum apelează la jmecherii golănești ? De ce nu au luat în calcul și nu au susținut nimic din ceea ce d-na Renate Weber spunea, atenționa – până acum ? De ce au acceptat prin personaje ca Adina Vălean sponsorizări ale seminariilor de la RMGC și-acum, abia acum, ies și pozează penibil în , sanchi eroi naționali ! De ce… ? Păi pentru voturi și ca să recupereze în sondaje. NU de ” grija ” locuitorilor din Roșia Montană, evident. Altfel, ar fi ieșit cu niscaiva  alternative pe tapet, nu cu tarantele ieftine.

Sigur că ne bucură să NU fie  votat Proiectul RMGC,  însă mascarada, teatrul ieftin nu se pliază nici pe aspirațiile românilor, nici pe realitățile triste cu care românii se confruntă și nu păcălicii de-și spun politicieni. Crin Antonescu se dă iarăși fifi-înaripatul, dar, dincolo de dorința de-a dreptul bolnăvicioasă de-a deveni  președinte, dincolo de vorbe și doar vorbe, n-a convins până acum cu mai nimic, no ofense ! Ah,  ba da, ne-a de-a dreptul ” impresionat ” cu promisiunile-i ferme că-l va unge premier pe bă-SECU în caz de….

PNL ne iubește precum sarea-n ochi, e clar. Cu cine să construiască Premierul Ponta, cu cine să repună Economia pe picioare ? Echipa USL  umblă cu fofilica în loc să se pună pe treabă, dincolo, repet ȘI subliniez, de DOAR vorbe.

Voicu și Chiuariu sunt îndrăgostiți,  Barbu e pe miriști, unii, alții, pe la  DNA, etc, etc…. daaar, PNL o dă cotită  și-s cică cei mai cei. La ce anume ?…

Remember :

Pe Scandal în PNL: Renate Weber o acuză pe Adina Vălean că a pactizat cu Roşia Montană Gold Corporation

– curvăsărai PE FAȚĂ , că-n acea vreme când Crin își apăra soața, Adina era pe aceiași lungime de undă cu VIDEANU ( !! ) ! Bineinteles că dl Crin a intors-o atunci ca la Kosovo !! Dar, ce pute, PUTE, mai ales că seminariile soatei erau sponsorizate de către RMGC.

Pe de altă parte, trepădușul veșnic colcăind în aburi bahici, DEMISU, stă la pândă și mimează  la rându-i ” grija ” pentru starea națiunii. Râde și se bucură, clovnul diabolic de orice bâlbă, greșeală a us-lașilor, care, culmea, îi mai și fac jocul punând botul la zmintelile prăpăditului.

Să NU uităm că traian bă-SECU a dat undă  verde cianurilor penalilor de la Gabriel Resources !!! El împreună cu potăile din cotețul său. El cu securistul MRU au apăsat accelerația mai apoi doar că nu le-a mers !

 DESPRE IMPLICAREA DIAVOLILOR GEORGE SOROS ȘI MARC RICH SI LEGATURILE LOR CU DEMISU-bă-SECU – SĂ NU UITĂM !!!” – DE CITIT MUSAI !!

Ce va face până la urmă USL ???

( PNL o dă cotită ” elegant ” … )

Lui Crin dar și PNL-ului le-aș aminti zicala : ” Adevărul are multe fețe și niciun obraz ! ”, spre rumegare… apropo de ” lecțiile ” de moralitate și normalitate, de ” România bunului simț ” și de mimarea  grijii față de…  bobor.

Mircea Diaconu recunoaște: Presiunea străzii l-a sucit pe Crin Antonescu în problema Roșia Montană

 Va să zică : ÎNAINTE de Protestele de stradă ÎMPOTRIVA proiectului RMGC, Crin Antonescu era PENTRU cianuri,   mut, aliat, etc….. DUPĂ  proteste a sărit ca ars dându-se  erou și grijuliu nevoie mare, alături de protestatari…

Bun.  Acu sunt  la rând pesedeii, să-i vedem ce-or face ! Că încă NU e nimic  clar și  asta menține starea de tensiune și incertitudine.

NU proiectului Rosia Montana. In forma lui actuala proiectul Rosia Montana nu este de interes national, nu este in beneficiul economic al Romaniei. Tradarea de tara in aur se masoara.

Roumanie: mobilisation massive contre un projet de mine d’or

Pe bună dreptate, jurnalistul și analistul politic și militar Radu Tudor, cel care a fost mereu și-a rămas alături de  noi, cei care ne opunem Proiectului  RMGC, pune degetul pe rană – Haosul USL pe cazul Rosia Montana – caz clinic, în opinia mea, pen că să persiști în  bâlbâială și s-o ții  langa cum că n-ar exista alternative ori soluții de ieșire din mizeria în care pripit și fără de discernământ te-ai băgat, se cheamă prostie cu carul din partea USL :

” Voi mai intelegeti ceva? De ce adopta Guvernul un proiect pe care propria majoritate il respinge?

E vreun interes ascuns in dihotomia asta adoptare Guvern-respingere Parlament?

De ce i-a starnit pe oameni, care au protestat pe buna dreptate? E ceva logic in toata povestea asta?

Guvernul USL se comporta haotic, premierul isi saboteaza propriile initiative, majoritatea parlamentara e in bataia vintului. ” 

sursa : aici 

EXISTĂ ALTERNATIVE – FĂRĂ CIANURI
Managerul acestei societăţi, ing. Vasile Coman, susţine că la SC Larechim există un grup de chimişti şi metalurgi care lucrează, de cîţiva ani, la o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere, prin metode nepoluante, care au marele merit că evită cumplitele tehnologii pe bază de cianuri.
Băimărenii din echipa SC Larechim au descoperit un activator, o substanţă care într-un mediu alcalin permite o reacţie cu cheltuială rezonabilă de energie. Cercetătorii de aici au brevetat şi o invenţie pentru extragerea arseniului din pirite aurifere (brevet RO 120980/28.03.2003). În laboratoarele şi atelierele răposatului Institut pentru Metale Neferoase au construit o instalaţie pilot pentru recuperarea aurului şi argintului din piritele de la Şuior. Odată instalaţia pusă la punct şi după un şir lung de experimente (24 de şarje de cîte 200 kg de pirite), ei au ajuns să poată asigura un proces constant de recuperare, care poate fi sintetizat în cîteva propoziţii.
Randament de 99,5%
Prin reactoarele, vasele de stocare şi uscătoarele instalaţiei s-au pompat 400 de kg de pirite aurifere, tratate cu tiosulfat de sodiu în soluţie; în urma operaţiilor, chimiştii băimăreni au obţinut 43,97 grame de aur (cu randament de 99,5 %) şi 165,7 grame de argint (randament de 91,4 %), în 30 de ore de manoperă, cu un consum de combustibili de 110 metri cubi de gaz metan, 500 kwh de energie electrică şi 3 metri cubi de apă.
Dar, din prelucrare, rezultă şi un produs secundar de mare valoare, trisulfura de arsen, despre care importatorii de tehnologii pe bază de arsen n-au suflat niciun cuvînt. Pentru că, la o rejudecare a procesului tehnologic, iată ce rezultă: din o tonă de pirită auriferă se obţin 13,25 kg de sulfură de arsen, la un preţ de prelucrare de 1426,24 de lei pe kilogram. Ceea ce înseamnă că această substanţă utilă în industria vopselelor, pirotehnie, fibre optice, aliaje speciale şi industria de armament se obţine la noi cu aproximativ 400 de euro pe kilogram, dar se vinde pe piaţa mondială la preţuri mult mai mari, între 5.000 şi 8.000 de euro pe kilogram, după cum variază bursa materiilor prime. Un calcul simplu ne arată că din cele 500.000 de tone aflate în haldele de la Flotila centrală se pot obţine, doar prin valorificarea acestui produs secundar, sume ameţitoare, fără a lua în calcul aurul şi argintul obţinute prin acelaşi proces tehnologic. Şi nu e vorba doar de haldele maramureşene (cu 10-12 gr aur per tonă şi 50 gr argint per tonă) ci şi cele de la Roşia Montană (2 gr aur şi 15 gr argint per tonă) şi Certej – Deva (8-10 gr aur şi 150 gr argint per tonă).

preluare a articolului original din revista „Ştiinţă şi Tehnică”, Nr. 11 Februarie 2012,- „Munţii noştri aur poartă”, autor: Alexandru Mironov.

sursa : aici 

Afacerea Roșia Montană, construită pe o ilegalitate

Gheorghe Piperea: „Societatea comercială RMGC nu mai există de drept din decembrie 2009”

DIVERSIUNE TOTALĂ !!
Pe declaraţiile politicienilor români nu poţi pune mare bază (mai ales când e vorba de Roşia Montană). Ci, cel mult, cianură. Iar când premierul afirmă că „subiectul Roşia Montană e închis”, din start trebuie să ţi se aprindă beculeţul de atenţie. Pentru că doar câteva secunde mai târziu, Ponta reuşeşte o nouă dedublare, anunţând procesul cu Gabriel şi aşa-zisele despăgubiri pe care statul român ar trebui să le suporte. Aşadar, subiectul nu e nici pe departe închis. Aproape simultan cu declaraţiile lui Ponta, Gabriel Resources a şi anunţat procesul.

Diversiunea e totală.

sursa : aici

MĂGĂRIA ȘI ABERAȚIA CU ” VOM PLĂTI DAUNE CELOR DE LA RMGC ” E O DIVERSIUNE, O MARE MINCIUNĂ, MANIPULARE DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ – ÎNCETAȚI CU BÂLBELE !! GÂNDIȚI ȘI PUNEȚI NAIBII PE PICIOARE UN PLAN DE DEZVOLTARE A ZONEI , FĂRĂ CIANURI ȘI TRIMITEȚI PENALII ÎN CANADA, PUNCT.
plătim daune FANTOMELOR ???? !!!! ba NU plătim NIMIC, punct.

SUBSCRIU concluziei :

” Unul din punctele proiectului politic al USL era tocmai opoziţia faţă de afacerea Roşia Montană, proiect susţinut îndărătnic, la vremea aceea, de către Băsescu şi PDL. Cei de la PDL nu s-au încumetat, totuşi, să dea verde afacerii. Au venit deştepţii de la USL şi au sărit ei ca disperaţii în barca asta. Cu acele consecinţe care pot fi uşor observate. Buboiul s-a spart, iar useliştii au rămas cu mârţoaga moartă în braţe, în vreme ce pedelicii se dau apărătorii ai marii cauze naţionale. Deficit de creier! ”

Astept ca  tembeliziunile SA RECUNOASCA din ce bani, pe ale cui lovele au tinut-o liderii de sindicat vânduți și aserviți RMGC  in  focuri de artificii, demonstratii karate, festivaluri cu mici si bere !

RMGC e golumb imaculat, haaaa ?

900 de locuri de muncă VREMELNICE la Roșia Montană nu-s 1 milion de locuri de muncă, cât a promis USL !!

Deși câțiva  aroganți autosuficienți, caractere de putori de-și vând sufletul după cum ” bate vântul ” și-au pretenția c-ar fi jurnaliști ( nu-i dau numele putorii, din respect PT MINE ! ) ne-au  catalogat în fel și chip, deontologii sub simbrie, totuși, noi, am continuat să protestăm și bine-am făcut :

” Dupa zeci de urcari in ultimii ani, actiunile Gabriel Resources se prabusesc

Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă.
Titlurile Gabriel Resources au coborât la un minim de 0,43 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decât cotaţia de deschidere.
Ulterior, cotaţiile s-au întors până la 0,57 dolari pe acţiune, iar scăderea s-a limitat la 61,2%, la ora transmiterii acestei ştiri.
Imediat după deschidere titlurile au urcat uşor la 1,11 dolari, pentru ca apoi să coboare brusc până la 0,45 dolari pe unitate.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră, adăugând: „Şi cu asta, basta!”. ” –  OARE ??? N-AȘ CREDE !!…. DEMONSTRAȚI !!

Nu sunaţi demobilizarea! Lupta nu s-a încheiat! – CORECT !!!

Alburnus Maior: “Protestele continuă până la respingerea legii”

RESPECT  doamnelor :

Ecaterina Andronescu: Proiectul Roşia Montană, posibil o speculaţie pe bursă. Ipoteza, susţinută şi de Renate Weber

Zminteala continuă :

Eldorado Gold demareaza explorarea in perimetrele aurifere Brad, Deva si Muncel

Prospectiuni pentru gazele de sist in Mangalia sub nasul nostru

Colac peste pupăză, se trezește  ȘI pokemonul Predoiu să scheaune, că nu era deajuns toată mascarada cu iz al dracu de PENAL :

Predoiu: Dacă România va plăti ceva, va fi din cauza incompetenţei cu care au acţionat Ponta şi Antonescu

Predoiu papi kkt cu lingura mare, ipocritule !!! ba-SECU si MRU sa plateasca, pedeleprele sa plateasca, Mafiile PD-L ne-au inglobat la FMI , parsivule !!!

RAMAN CONSTANTA : LA ROSIA MONTANA E NEVOIE DE UN PROIECT DE DEZVOLTARE ZONALA, FARA PENALII DE LA RMGC – GR, FARA CIANURI – LA MUNCA TOVARASI PARLAMENTARI, SA VA VAD , SUNTETI IN STARE ? NU EXISTA ” NU SE POATE ” !!! BA DA, SE POATE !!!! HAI CU MAMA CA ERATI CHITITI SA ….. MUTATI MUNTII DIN LOC …. ; )

All these words I don’t just say :

A 9-a zi de proteste, ÎNDREPTĂȚITE, PAȘNICE,  cu iz de TREZIE NAȚIONALĂ, Har Domnului :

” Protestul lor s-a transformat treptat în unul îndreptat şi împotriva clasei politice, astfel că lozincile strigate au fost diverse iar pe pancarte se putea citi: ”Sănătate da, cianură nu”, ”Clasa politică = cianura societăţii”, ”Afară, afară cu FMI-ul din ţară”, ”Jos partidele”, ”Democraţie directă”, ”Românii au puterea să decidă ce se întâmplă în ţara lor”.

Manifestanţii s-au aşezat pe carosabil în faţa Facultăţii de Istorie, bat cu sticle goale în asfalt, flutură steaguri tricolore şi strigă ”România trezeşte-te”. De asemenea, are loc şi un concert ad-hoc al unei trupe de violoniste, îndelung aplaudat de manifestanţi.  ”

sursa :  Agerpres

Senatul a votat pentru intrarea legii distrugerii Rosiei Montane in procedura de urgenta. Acest lucru NU semnifica respingerea legii sau a proiectului minier!
Invitam presa la o mai buna documentare in ceea ce priveste votul de azi din Senat! Lupta continua!

D-lor Victor Ponta, Crin Antonescu , Ion Iliescu am a le transmite că cel puțin 3 miniștri se impun DEMIȘI pentru incompetență !! Da, noi cei care continuăm să protestăm ÎMPOTRIVA unui proiect  promovat de  DEMISU bă-SECU și MRU&Mafiile PD-L, noi suntem și informați și îndreptățiți să vă atenționăm că mai ales pentru că acei miniștri ce se impun demiși, nu numai că habar nu au în ce-au băgat USL ci au  mers mai departe și-au insistat să persiste-n rahat, bâlbe, greșeli aducându-vă-n nu numai a  pica-n capcanele întinse de marinarul alcoolic care NU e președintele nostru, ci, menținându-vă-n  mizeria cu iz penal !!

D-le Președinte Ion Iliescu, cu tot respectul și onestitatea : chiar  știm în ce lume  ne  căznim să supraviețuim, suntem informați, alfabetizați, însă permiteți-mi să vă contrazic : există alternative, fără cianuri, există și alți investitori interesați, nu doar PENALII de la  Gabriel Resources, iar ” salt în civilizație ” în niciun caz NU înseamnă să sărim ca proștii și să ne lipim de orice zminteală și aceasta cu prețul sănătății și-al vieții și încă pe  mai nimic ( 6% !!! )…. Aceasta e prostie cu carul, lene de-a  gândi / găsi ALTCEVA, e numai  salt în civilizație BA. Mai bine urechiați-i pe colegii noștri  care nu pun încă osul LA MUNCĂ și se limitează să doar rădice mâna-n Parlament pro sau contra în loc să pună  rapid bazele vreunui  Proiect de dezvoltare zonală, iar cei din Guvern , unii dintre ei, sunt praf și pe lângă ori fac jocurile murdare ale unbor jucători la Bursă.

Protestatarii  au ieșit în stradă  nu doar pt Roșia Montană ci ȘI pt Roșia Montană, că  ce buba le-am oferit noi până acum tinerilor ??? Mai nimic, d-le Președinte !! Hai s-o recunoaștem și să facem ceva ȘI pt ei…

USL, CEI PE CARE NE-AM BAZAT, APROPO DE DOAR FLUTURATELE : ” SCHIMBARE „, ” O ALTFEL DE POLITICA „, ” POLITICA BUNULUI SIMT „, ” O ROMANIE CURATA ” -…. NU au voie să îmbrace caracterul  pedeleprelor !!!

Cred, sunt convinsă  că am fost îndeajuns de limpede !! Rovana Plumb, Șova,  eu, noi, suntem pe redute,  REVENIȚI-VĂ , majkă !!

” Ministerul Justiţiei a avertizat, în referatul negativ trimis lui Dan Şova, că acest angajament este vag, pentru că nu obligă cu nimic Gabriel Resources . Mai mult, el ar putea face oferte de finanţare statului român în orice condiţii, unele „atât de oneroase încât să nu poată fi acceptate”.

” Ministerul Justiţiei remarcă faptul că sunt folosite date vechi, din 2012, şi cere actualizarea lor sau explicitarea, în expunerea de motive, a inutilităţii unei actualizări. ”

 Cât despre  Mediu  – penalii de la Gabriel Resources NU oferă  garanții ( așa cum a și recunoscut dealtfel directorașul prezent în studio la Antena 3 la dezbateri )…

NU e de glumă !! Victor Ponta trage ȘI ponoasele ” scăpărilor ”, greșelilor și bâlbelor voastre și NU e corect ! Putem mai  BINE, putem  ALTFEL, suntem în stare să ne revenim, NU există ” nu se poate ” !!

Sibilla

p.s.  –  ce ” elegant ” a depășit Crin episodul Adina Vălean – seminarii sponsorizate de RMGC…. D-astea ” elegante ” Premierul Victor Ponta NU a făcut ! Să nu mai pomenesc despre așa zis Ministru al Culturii –   rușinea lui dacă  nu demisionează demn…

Ludovic Orban invită pe FB  PSD în Opoziție ” pentru vreo 10 ani ” cică din foarte multă iubire păcimașă pentru preșul său, Crin… No coment !!

1175743_399457783488638_976771874_n

Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!

Contacteaza-ti deputatul, cere-i sa nu voteze legea minelor!

Adevărul are multe fețe și niciun obraz – Roșia Montană și  ” preșul ” pe care zboară !

Urmatorul nivel: ce vor liderii informali ai Pietei Universitatii dupa esecul anuntat de Ponta si Crin Antonescu al proiectului de la Rosia Montana. In vizor gazele de sist si interzicerea cianurilor

999215_437384293046577_575323579_n

sursa : aici

UPDATE !!!!!!!!!

Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului: M-am simţit sub presiune să urgentez avizul pentru Roşia Montană

Prin blocarea Roșia Montană, Crin Antonescu și-a lovit cel mai mare adversar – Călin Popescu Tăriceanu – în 1997, în calitate de ministru al Industriei și Comerțului, Tăriceau a fost unul dintre cei care au semnat pentru Roșia Montană Gold Corporation.

Se incearca insistent discreditarea celor care se impotrivesc Proiectului Rosia Montana

Când colo, ce să vezi, e un soi de autogol al USL-ului în propria-i poartă…. dar vinovați suntem noi,  cei de bună-credință, că protestăm și vrem lămuriri de la cei pe care i-am votat și le-am oferit încredere, ore de nesomn,  muncă, eforturi… nesimțiți de noi….

NU e bine, d-le Victor Ponta, NU e bine deloc !!!!!!!!!!!!!!!!

” Sigur ca lui Basescu nu i-a convenit si l-a acuzat pe primul ministru de lasitate.  Basescu ar fi vrut ca aprobarea proiectului exploatarii de la Rosia Montana sa se faca prin Hotarare de Guvern. Promovarea unui proiect prin lege adoptata de Parlament nu are cum sa fie o dovada de lasitate. Ar fi fost o mare greseala pe care premierul Ponta nu a facut-o. Nu pot decat sa il felicit pentru alegere. Sigur ca s-au gasit indivizi inclusiv oameni de televizune importanti care ori nu si-au dat seama, ori intentionat l-au acuzat pe Victor Ponta de duplicitate cazand in plasa intinsa de Basescu.  ”

NU  Ponta e tartorul ci echipa-i cu care defilează !!

!.  ȘOVA

Mama vitregă a lui Șova este avocatul canadienilor care vor să exploateze aurul la Roșia Montană

2. ROVANA

Plumb: Pentru Roşia Montană nu există în toată lumea altă tehnologie decât cea bazată pe cianură

 Rovana dă exemplu Finlanda !! Fă, deșteapto, că m-am enervat nervos RĂU !! TEMPERATURILE SCĂZUTE ÎMPIEDICĂ CIANURILE SĂ PĂTRUNDĂ ȘI SĂ DISTRUGĂ PÂNZA FREATICĂ !! DA TE INVIT SĂ LE FOLOSEȘTI MATALE PE POST DE FIXATIV CĂ-ȚI PLAC FREZURILE LA ZI ! Orice vreți a pune-n practică presupune să fie pliat pe realități. România NU e Finlanda !

Academia Română prin voci cunoscătoare a rămas  de-a lungul anilor constant ÎMPOTRIVA proiectului cu iz  penal RMGC !

ALTERNATIVA LA CIANURA – Solutie nepoluanta pentru extragerea aurului, propusa de un baimarean pentru Rosia Montana (VIDEO)

Bugetul Ministerului de  Mediu e prea mare dat fiind faptul că  nici la Moldova Nouă NU s-a rezolvat CONCRET poluarea cu praf de steril ! Darămite la Roșia Montană și Roșia Poieni !

LICENȚA PT ROȘIA MONTANĂ – A EXPIRAT ! – ROVANA NU ȘTIE ???!!!!!!!!!!!!!!!!
” Dar cea pentru Rosia Poieni?
Pe care o detine Deva Gold Corporation cand expira?
Sunt putini care stiu ca s-a facut atata caz pentru Rosia Montana ca sa se acopere cea de la Rosia Poieni!
Pote ne spune cineva… mai multe amanunte… ”

Rovana Plumb, senina : “La Rosia Montana e o bomba ecologica”

la fel ca în Moldova Nouă, d-na Ministru…. așa, ȘI ??? Ce faceți CONCRET ???

” Pentru ce pastoriti un minister cu peste 1 miliard de Euro anual, dna Plumb? Ce faceti cu banii aceea? Constatari ca e jale pe mediu la Rosia Montana putem face noi, dvs aveti functia si banii sa actionati pentru ecologizare.  ”

3. :

Proiectul Gold Corporation de la Roșia Montana riscă să devină un Cernobîl românesc. 

” Soluția ieșirii din incurcatură este simplă- retragerea proiectului RMGC din Parlament.  ”

ȘI remaniere de urgență, zic eu….. De ce să suporte / plătească Victor Ponta pentru incompetența altora și în locul celor ce au fost promotori și susținători dintotdeauna ai : jocurilor la bursa din Toronto…

  Protestele ÎMPOTRIVA proiectului RMGC continuă !  PE BUNĂ DREPTATE !!

ACOLO UNDE LEGISLAȚIA LE PERMITE – d-le Victor Ponta !!!

In prezent exista alternative la metodele metalurgice de extrage a aurului bazate pe cianuri si arsenic. Noile hydro metallurgical tehnologii se bazeaza pe carbon absorbant activ, cimentare, ionizare si precipitatie redusa. Da, exista, incep sa fie folosite dar se dovedesc cel putin de trei ori mai costisitoare in exploatare. Profitul companiei scade dramatic, aurul se vinde la acelasi pret de market. Nu le convine sa o folosesca. Prefera metodele consacrate. Acolo unde legislatia le permite.

Nu doresc sa ma opun dezvoltarii economice locale dar o dezvoltare responsabila pentru locuitorii zonei si pentru generatiile viitoare.

Daca companiile miniere nu au facut ce au promis in Canada, o tara care are suficienta autoritate, putere economica si legislativa (firmele respective au declarat bancrupcy si au sters-o in alta parte a lumii) ce va faceti sa credeti ca vor respecta ce au promis in Romania?

http://gandeste.org/general/tragediile-americana-si-canadiana-dupa-exploatarea-cu-cianuri/32384

*******

„Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” ( Mihai Eminescu)

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la UPDATE !!!! – USL !! Ce-aveți de gând ?! PNL o dă cotită ” elegant ”…

 1. Ghita Bizonu' zice:

  Draga PNL face si el ce poate si )[oate) trebuie. Tu intrebiu ce faqce USL.. Nu ar fi mai bine sa intrebi ce face PSD cub luminata conducere pontista ?! Ca dupa cum bine se vede PSD achieseaza cu catel si purcel si tata socru si magister la Rosia Montana Gold … Cestie ce a dus la proteste de strada – si as zice ca unii sunt si din aia care protestau impotriva lu MRU, BOC si RMGC mai an …
  Si as mai zice ca deja o parte din electorat este suparata de pactu de coabitare …
  Asa ca PNL face ce trebe – din punctu lui de vedere – ca sa isi pastreze voturile si sa castige altele . Si intre noi fie vorba eu in locu lui Antonescu m-as fi „deli8mitat” de unele alineri8 ale aliatului de prin martie anu asta

  I(n rest adevarul este ca echipa ce conduce PSD azi este pro RMGC. Si ca reia argumentele basesti. Si forteaza si voci altfel credibile ale PSD sa se ralieze unei pozitii cam impopulare . In rest ce sa zic ? Da PNL a absorbit pe „iubitul” tau Frunzaverde – care macar era PDL vechi insa PSD a baut palma cu generelaru de armata (si izmene!!) Oprea? Cestie ce e mai scarboasa (UNPR plecand de la PSD catre Basel … si tata socu si el cam basit ca si grupu de la Sluj).
  Ata este ma luat plasa !!! De ani de zile …
  Acu ca ma ropg unii incearca sa isi slaveze boarfele ii inteleg … ca nu are rost sa le poierzi dfoar ptr ca unii au „aranjamente” sau sunt prosti!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.