„Ayatollahul” Frunzăverde e chitit să vandalizeze Caraş-Severinul !

„Ayatollahul” Frunzăverde e chitit să vandalizeze Caraş-Severinul !

Voievodul Sorinache Frunzăverde, * Împăratul *, apelativ cu care-şi gâdilă orgoliul masonul ce decide printre altele numirea Patriarhului BOR, continuă să pompeze lovele în conturile propriei familii, pe căi directe sau indirecte, oricum nimeni nu-l trage de mânecă, la răspundere, nici atât !

În Twin Peakse-ul cărăşean, totul e sub control, al * Stăpânului * control. El decide, el beneficiază. Caraş-Severino, e plaţul său, proprietate privată, c-aşa  vor muşchii săi.

Geaba scrie periodic şi contant presa centrală despre * managementul * voievodului Frunzăverde, despre numeroasele nereguli ale feudei, despre afacerile, abuzurile, traficul de influenţă al Fostului Ministru al Mediului şi Turismului sau ale partenerilor de afaceri ori oamenii săi de Curte, membrii marcaţi PD-L, cum altfel, apropiaţi pe care după ce-i năşeşte îi unge directori astfel încât are la picioare absolut toate instituţiile din judeţ, geaba semnale către instituţiile Statului abilitate cu controlul, verificarea…. NIMENI nu-l poate opri pe Sorinache Frunzăverde ! E mai al dracu decât Băsescu, preşedintele său de partid…

Prieten bun şi de mult timp cu buldogul Blaga, de care-l leagă… diverse, Frunzăverde NU se teme de Securistul de la Anvers, Băsescu, n-are greţuri şi-l înfruntă ori de câte ori are * ocazia * fluturându-i Băsescului oareşce * promisiuni * pe sub nas, în caz că nu e lăsat în pace…

PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…

Cu ce se ocupă toarăşul mason Sorinache Frunzăverde  ca să * trăiască bine * el şi familisa sa, evident şi Famiglia PD-L  ? Întrebarea pertinentă e : cu ce nu …. ??

Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.

Precum tătucul Băsescu,  ale cărui porniri de Dictator le copiază dar pe care-l urăşte de moarte, Sorin Frunzăverde Voievod, se pişă pe…  promisiunile electorale neonorate vreuna, dar în care probabil că şi-au pus speranţa niscaiva creduli ce l-au votat pe cel poreclit TzuicăMan:

http://www.jurnalul.ro/


EXCLUSIV: Şantier amenajat cu tupeu într-o rezervaţie naturală din Banatul Montan

SEMENIC O arie protejată de turbărie activă este „vandalizată” de Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi persoane private, cu acordul tacit al Gărzii de Mediu, instituţie care închide ochii în faţa ilegalităţii.

Pe Muntele Semenic se ridică o construcţie ilegală, fără avizul Parcului Naţional Semenic Cheile Caraşului, care va fi destinată Serviciului Salvamont. Pe o suprafaţă de 11.000 de mp, dintre care 400 au fost turbărie activă, arie protejată prin lege, s-a săpat fundaţia unui refugiu Salvamont. Construcţia mai are şi o aripă destinată, teoretic, „informării” turiştilor. Practic, presupusul centru de informare este foarte departe de intrarea în staţiune, unde trebuie să fie în mod normal un astfel de punct.

UE protejează zona

Platoul de pe Muntele Semenic este împărţit între mai multe primării. Cea mai mare suprafaţă de teren o are comuna Văliug. O parte mai mică este deţinută de comuna Prigor. Coincidenţa face ca şantierul să fie amplasat în zona care aparţine comunei Prigor.

„Noi am concesionat terenul Consiliului Judeţean deoarece în PUG-ul nostru el este teren intravilan. Acum nu ne mai putem dezvolta turismul din cauza ONG-urilor ?!”, a declarat Pavel Verindeanu, primarul comunei Prigor, supărat pe organizaţiile care militează pentru protecţia mediului.

Primarul a ignorat complet directivele Uniunii Europene, care protejează rezervaţiile naturale şi care nu permit construcţii în astfel de zone.

Legea, un detaliu minor

Fără avizul Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, autorităţile judeţene au dat startul construcţiei. S-a săpat şi turnat fundaţia refugiului pentru Serviciul Salvamont Caraş-Severin şi a „punctului de informare turistică”. Beneficiarul lucrării este chiar Consiliul Judeţean, iar banii vin de la Ministerul Turismului. „S-a format o comisie şi am mers în teritoriu. Noi nu am dat aviz pentru o astfel de construcţie. Dar, a fost afectată o mică parte din aria protejată”, a spus Sorinel Tudorescu, directorul Parcului Naţional.

Şeful de la Mediu, declaraţii doar „de marţi încolo

Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului nu au luat nicio măsură şi reprezentanţii acestor instituţii fie ignoră problema, fie dau răspunsuri în doi peri care trădează o doză ciudată de nonşalanţă. „Cei de la Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului ar fi trebuit să ne sesizeze”, s-a scuzat Remus Blujdea, comisar la Garda de Mediu Caraş-Severin. Surse din ONG-urile care se ocupă cu protecţia mediului susţin că şantierul a fost vizitat de comisarii Gărzii de Mediu, care au preferat să închidă ochii pentru că e vorba de o investiţie a Consiliului Judeţean.  „Nu comentez nimic, astăzi este sâmbătă. Declaraţii dau de marţi încolo”, a declarat nonşalant comisarul Silviu Megan, de la Garda Regională de Mediu din Timişoara.

Un preşedinte foarte nepoliticos
Contactat telefonic pentru a explica situaţia, Sorin Frunzăverde (foto sus), şeful CJCS,  a refuzat nepoliticos dialogul, trântind telefonul de două ori. „Am închis intenţionat. Vorbiţi cu domnul Roşeţ, şeful de la Patrimoniu. Este responsabilitatea lui!”, a spus Frunzăverde înainte de a întrerupe convorbirea. Ioan Roşeţ, persoana indicată de Frunzăverde, a recunoscut că nu există aprobările legale pentru şantierul de pe Semenic.  „Noi am făcut demersurile necesare şi s-a întrunit comisia de la parcul naţional şi a spus că ne dă aprobare”, a declarat Roşeţ, directorul Direcţiei Patromoniu a CJCS.

Ioan Roşeţi, director în Consiliul Judeţean: „Sunt şi cabane private!

Directorul Roşet (foto dreapta) susţine că s-a făcut doar o „organizare” de şantier „din grabă”. „E organizare de şantier mai mult. Poate s-a luat doar iarba de acolo, dar nu cred că mai mult. Vom intra în legalitate sută la sută. Acolo, pe munte, a nins şi probabil că cel care a câştigat licitaţia s-a grăbit. E legal să construim. Lângă noi e cabană particulară, mai sunt cabane private din Reşiţa şi Timişoara. Taman acum când am construit şi noi apar probleme”, a mai spus Roşeţi.

Comisari de mediu plătiţi să ignore legea

Surse din cadrul unor ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului susţin că deschiderea şantierului ilegal era cunoscută Gărzii de Mediu şi că în zonă au fost comisari ai acestei instituţii. Situaţia de pe Semenic nu este singura problemă de mediu tolerată de instituţia abilitată să amendeze încălcarea legii. În trecut, Adevărul de Seară, a descoperit că pădurea din jurul comunei Văliug este poluată cu gunoaie îngropate la întâmplare. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au fost forţaţi să anunţe măsuri, dacă primăria Văliug nu face curăţenie. În urmă cu trei ani Garda de Mediu a mai aflat, tot din presă, că groapa de gunoi a comunei poluează sursa de alimentare cu apă a Reşiţei. Situaţia a fost tolerată şi după semnalele trase în presă.

Transcrierea convorbirilor cu Sorin Frunzăverde

22 mai 2010, ora 13.28

Reporter: Bună ziua! Domnul Frunzăverde ?
Sorin Frunzăverde:
Da!
R:
Bună ziua, Mălin Bot sunt, de la ziarul Adevărul
S.F.:
Da!
R:
Scriu un articol despre o construcţie a Consiliului Judeţean de pe Semenic …
SF:
Sunaţi-l pe domnul Roşeţ, care este şeful patromoniului şi vă spune el despre ce e vorba.
R:
Am înţeles, dar nu aveţi şi dumneavoastră un punct de vedere ?
SF:
El e unul dintre giranţii acestei construcţii …
R:
Nu aveţi o opinie, având în vedere că instituţia dumneavoastră a încălcat legea ?
(convorbirea se întrerupe, se aude ton de ocupat)

Ora 13.28
R:
Alo, tot de la ziarul Adevărul, s-a întrerupt convorbirea …
SF:
Nu, am întrerupt-o eu! Sunaţi-l pe domnul director Roşeţ, care este titularul de contract, de la patrimoniul Consiliului Judeţean, al acestei clădiri.
R:
Dar eu vreau un punct de vedere al dumneavoastră!
(convorbirea se întrerupe din nou)

SURSA :  Malin Bot – Adevărul

Consiliul Judeţean Caraş-Severin calcă în picioare directivele Uniunii Europene şi a turnat fundaţia pentru un refugiu pentru salvamont şi informare turistică, tăind 400 de metri pătraţi dintr-o arie naturală protejată. Decizia trece neobservată pe lângă autorităţile de mediu.

Afacerile Soranei Frunzăverde

ENERGIA EOLIANĂ DIN JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN A AJUNS PE MÂNA UNOR ANONIMI

Vânturile lui Frunzăverde de pe Clisură

Energia verde din Caraş-Severin a ajuns, cum era şi firesc, la mâna lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean. Cunoscut în zonă drept „Ayatollahul”, Frunzăverde conduce cu mână de fier şi uneori cu nuiaua judeţul. Se ştie că nici o afacere din Caraş-Severin nu mişcă fără a avea girul „Ayatollahului”.

Omul de nădejde al acestuia este Omer Radovancovici, „Prinţul Clisurii”, după cum se autointitulează, primarul comunei Pojejena. „Prinţul” este cunoscut pe Clisura Dunării în special pentru implicarea sa în contrabanda şi traficul cu ţigări, drept pentru care a şi stat la mititica aproape un an, trimis acolo prin bunăvoinţa procurorilor DIICOT. Ultima găselniţă a cuplului „Ayatollah” – „Prinţ” este energia eoliană.

La începutul acestui an, Frunzăverde, în calitatea sa de staroste peste judeţ, a trimis mai mulţi oameni de afaceri spanioli şi italieni la Pojejena „Prinţului” Omer şi la comuna învecinată, Socol, condusă de cumnatul lui Omer, Valentin Ghiţă. Străinii ardeau de nerăbdare să dezvolte câteva parcuri eoliene. Pentru zona Socol SC Wind A3 Eolica Bucharest SRL a primit la sfârşitul lui 2009 aviz favorabil de la Transelectrica pentru un parc eolian cu o putere instalată de 150 MW.

Investitorii pe care Frunzăverde i-a trimis la „Prinţ” sunt nişte necunoscuţi în domeniul energiei eoliene. Wind A3 Eolica Trade Bucharest este o firmă înfiinţată la începutul lunii aprilie 2009 în Bucureşti, într-un bloc pe lângă Biserica Sebastian. Are un capital social de 6.000 RON, adică aproximativ 1.500 de euro. Asociaţii firmei sunt bucureştenii Lucian Zlate şi Marian Burcuş, arădeanul Dalca Ioan Cristian, timişoreanul Dalca Silviu şi spaniolii Ernesto Negre Gomez, Juan Antonio Gomez şi Felipe Sanchez Hervas, acesta din urmă fiind până anul trecut administratorul Gea Nasira SL, o firmă spaniolă asociată şi ea la Wind A3.

Toţi investitorii apar într-o duzină de alte firme la fel de necunoscute implicate în energie regenerabilă. Cei trei spanioli şi Gea Nasira SL au contribuit la capitalul social al Wind A3 cu impresionanta sumă de 900 de euro. Zlate declara nu demult prin presă că spaniolii, care au responsabilitatea financiară a proiectului, vor investi din greu pentru ridicarea a 50 de eoliene la Socol. A uitat însă să spună că Gea Nasira SL este o firmă atât de mică în Spania, încât Registrul Comerţului de-acolo nu are prea multe date despre ea.

A fost înfiinţată în decembrie 2007 la Valencia, având un capital social cu puţin peste 3.000 de euro, domeniul principal de activitate fiind cel imobiliar. Iată deci cine sunt investitorii trimişi de „Ayatollahul” Frunzăverde la „Prinţul” Omer. Alte parcuri eoliene urmează să fie înfiinţate în comunele cărăşene Teregova, Văliug, Năidăş, Sasca Montană şi Ciuchici. Frunzăverde şi-a exprimat public de nenumărate ori interesul pentru a valorifica potenţialul energetic al judeţului.

Aplecarea preşedintelui CJ Sorin Frunzăverde către energia vânturilor nu este deloc întâmplătoare. Sorana Monica, fata dumnealui, sălăşuieşte în Bucureşti şi este asociată la două firme de profil: Aqua Energie Regenerabilă SRL şi Centrala Aeroelectrică Semenic SRL.

Ambele firme au fost înfiinţate la Reşiţa în noiembrie 2008, la nici două săptămâni distanţă, împreună cu nişte nemţi reprezentanţi la rândul lor de Octavian Pacnejer, un român stabilit la München, în Germania. Unul dintre asociaţii Aqua Energie şi Centrala Aeroelectrică este Constantin Viorel Câmpian, profesor universitar şi secretar ştiinţific al Senatului Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, unde rector este Doina Frunzăverde, nevasta preşedintelui CJ.

Câmpian a uitat, de emoţia implicării în afaceri cu energia vânturilor, să treacă în declaraţia de avere faptul că este asociat şi administrator la cele două firme. Cum piaţa eolienelor este controlată la nivel mondial de o mână de mari producători, o turbină nouă costă enorm, clienţii trebuind să aştepte ani în şir pentru a intra în posesia comenzilor. De aceea, la modă sunt eolienele la mâna a doua, care costă câteva sute de mii de euro bucata, ceea ce face şi mai interesant de urmărit proiectele de acest tip din Caraş-Severin. Mai ales cel al spaniolilor din imobiliare.

SURSA :  Adrian Mogos – Jurnalul.ro

Adevăr dureros de trist grăieşte Adrian Năstase:

* Pedelişti ageri au explicat, la un moment dat, că „Să trăiţi bine!” nu s-a dorit niciodată o promisiune, ci un salut. Un echivalent al lui „Bună ziua!”. Un fel de „Noroc bun!”. O vorbă acolo, care nu obligă la nimic. Mă întreb care ar fi fost rezultatul acelor alegeri dacă Traian Băsescu s-ar fi rezumat să zică peste tot „Hai noroc!”? Pentru că în relaţia lui cu cetăţeanul român, preşedintele n-a mai lăsat loc de bună ziua. *

Pe Frunzăverde nu mai are sens să-l saluţi, nici să-l dai dracu, că-l slujeşte benevol, voluntar şi autonom… NU MERITĂ RESPECT acest * Împărat * de carton, de care ne va fi scăpând şi pe noi, cărăşenii, Doamne-Doamne, că Băsescu n-are sânge să şi-l suie-n capul plin de * bube *, iar fostele instituţii ale Statului, au ajuns marionete, păpuşele în ghearele celor de la putere, Famiglia PD-L…

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la „Ayatollahul” Frunzăverde e chitit să vandalizeze Caraş-Severinul !

  1. codeus41 zice:

    o sa vina toamna si o sa cada…frunzele )))

    Apreciază

  2. CALU zice:

    S, de unde si de ce atata inversunare? 😦

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Zic să-l întrebi pe el, pe tartorul Twin Peaks-ului cărăşean, că el le ştie şi le tolerează şi le năşeşte pe tăti cele…
      Eu zic numai că, spre deosebire de * măreţia * sa, eu cred în Dumnezeu !

      Apreciază

  3. Pingback: Cota unica mica pentru bogati, ocaua mica pentru saraci! « Plano10's Blog

  4. t1u1 zice:

    Si totusi ceva trebuie facut.Dincolo de judet si presa.
    Niciun organism abilitat, aflat dincolo de granitele tarii, n-ar fi interesat de materialele acestea fierbinti ?
    Parlamentul european
    Curtea Internationala a Drepturilor Omului

    ONG-uri aflate dincolo de granitele tarii ?
    Of, Doamne, neputinta ne termina.
    Dar si cand le-o veni vremea, nu le va merge usor.
    Forza Sibilla, tanta, tanta forza.
    Maria S.(Timisoara)
    Cred ca n-ar strica si o discutie la o televiziune centrala, cu argumente si persoane, care sa stie sa prezinte adevarurile pe care tu le scrii.
    Avalansa sta sa plece la vale, si ce stii si scrii tu este o parte importanta din ea.
    In fiecare judet exista probleme similare, doar ca nu ajung la urechile celor care trebuie sa le auda.
    Botantii si votantii din 2009 si cei care nu au votat si au urechi de auzit.

    Apreciază

  5. Pingback: Caraş-Severino lovit de prăpăd. Ayatollahul , luat cu * vânturile *… « Sfinxul

  6. Pingback: Învaţă de la toate : “Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”… « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.