Învaţă de la toate : „Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”…

Învaţă de la toate : „Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”…

* Motto * – ca să NU uităm , să NU se mai întâmple :

„Sunt şocat de ce am văzut. În 20 de ani de când sunt pompier nu am trăit niciodată aşa ceva. Mi-e greu să le explic mămicilor care mă implorau să le scot copiii ce s-a întâmplat cu bebeluşii lor. Nu am dormit toată noaptea. Tremur şi acum. Nu îmi vine să cred. Am avut multe intervenţii dificile şi riscante. Am mai scos copii din foc. Dar niciunii nu erau aşa firavi, aşa de micuţi. Aveau şi ei dreptul să trăiască, aveau dreptul la viaţă. Chiar dacă s-au născut prematur. Trebuie să supravieţuiască. Îmi pare rău. Nu pot să uit acel pui de om care mă privea cu ochişorul albastru întredeschis”.

ÎNVAŢĂ DE LA TOATE… :

Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine nu a sosit încă. Nu avem la dispoziţie decât ziua de azi. Hai să începem. ( Maica Tereza )

Tu poţi face lucruri pe care eu nu le pot face. Eu pot face lucruri pe care tu nu le poţi face. Împreună putem face lucruri minunate. ( Maica Tereza )

Nu uita niciodată că pielea se încreţeşte, părul încărunţeşte, iar zilele se transformă în ani… dar ce e mai important se conservă; forţa şi determinarea ta nu au vârstă. Spiritul tău este cel care îndepărtează pânzele de păianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp… mergi mai departe atunci când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă astfel ca în loc de milă să impui respect.
Când nu mai poti să alergi, ia-o la trap.
Când nu poţi nici asta, ia-o la pas.
Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată.  ( Maica Tereza )

*******

Azi, se curg Lacrimi pentru îngeri, şi cele nevăzute … tot se curg,  sunt lacrimile  , văzute, au ba… dar  SUNT….lacrimi…

Se curg Lacrimi pentru DREPTUL LA VIAŢĂ! Şi de la TOATE  s-ar cădea  să învăţăm şi…. TREBUIE să facem ceva, CEVA… CA SĂ NU SE MAI ÎNTÂMPLE! Să învăţăm că :

„Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”…

şi pentru că DREPTUL LA VIAŢĂ TREBUIE SĂ FIE GARANTAT, NICIDECUM * negociat *, cum se întâmplă în România ACUM, când dreptul la viaţă, la o şansă , e condiţionat de taxe, impozite, venituri insuficiente pentru achiziţionarea medicaţiei, şi câte, Doamneeee… altele…

Copiilor noştri li se încalcă absolut TOATE DREPTURILE ! Copiii noştri NU au drepturi! Dincolo de teorii, minciuni, vorbe-n vânt, statistici, * analize *, dincolo de ceea ce ticăloşii la putere au tupeul şi impertinenţa să numească * interes superior al copilului*, se ascund drame, tragedii, tristeţi, traume, suferinţe… TRISTA ŞI CRUDA REALITATE: în România, copiii NU au drepturi, le sunt încălcate, în România primează interesele găştilor, clanurilor, căpuşelor şi NU se dau nici două cepe degerate pe drepturile copiilor !

Mitocanul de la Cotroceni îşi azvârleşte labele peste faţa unui copil, duduia cu decolteu generos dar caracter infect, * uită * dosarul unui copilaş suferind pe o bancă-n parc, protejata * Ayatollahului * Frunzăverde, dudia Ana Vasile , şăfă la * protecţia * copilului din Twin Peakse-ul Caraş-Severino, care-a promis, la fel precum organele de anchetă, Poliţia, că vor face publice rezultatele anchetei în cazul decesului fetiţei DENISA , dar… ca-n multe alte mânării, au adoptat tactica * timpul trece, lumea se zăuită, cine să mai întrebe, cui să-i mai pese… * căci * stimabila * Ana lu Vasile fost procuror NU ştie şi NU-i pasă decât de propria-i persoană * şinie mi-s io *… Exemple sunt multe, foarte multe, atât de multe că nu mai miră pe nimeni Lacrimile pentru îngeri, dar, TREBUIE să ne zdruncine PE TOŢI, să ne trezească la realitate să NU mai permitem, să facem ceva, să cerem socoteală tuturor ticăloşilor , să-ncepem spunând lucrurilor pe nume şi cu nume, să-i arătăm cu degetul şi să dăm cu dobitocii de pământ! Pentru că dacă nu o facem, vor tot continua : să se facă ticăloşii, să se muşamalizeze drame, să moară copii!! Şi nefăcând nimic, se cheamă că suntem la fel de vinovaţi ca vinovaţii, pentru că neimplicarea noastră lasă RĂUL să reteze aripile… * Interesant * e că şi presa din Caraş-Severino, tace ! Nu spun că ar trebui să-şi dea cu părerea vreun jurnalist, dar să pună întrebări, să ceară o informaţie de interes public, poate. De ce NU o face , repet, presa locală…. asta spune multe şi NU au scuză, dimpotrivă * obiectivitatea * se cam clatină… NU afirm că ar fi adevărată vorba cum că-n presă se câştigă mai ales din ceea ce NU se publică, dar îmi rezerv dreptul ca până la proba contrarie să am mari reţineri şi multe semne de întrebare şi da, asta recunosc şi afirm, aceea că mi-e silă şi scârbă de absolut toate odele intonate-n presă ca să gâdile orgoliul ăluia de se dă stăpânul judeţului. În Caraş-Severin NU există jurnalişti de investigaţie, dovada grăitoare e că şi dacă s-a găsit vreun curajos, l-au pus la zid nimeni alţii decât şefii de la ziar şi orice tentativă de-a face lumină vis a vis de orice ticăloşie a fost în cele din urmă amuţită din faşă. Caonul, par egzamplă, că tot se dă * obiectiv * şi onest, să pună întrebări vis a vis de decesul DENISEI, direct celui ce este, citez * reprezentant legal  al minorilor instituţionalizaţi * la * Speranţa * din Reşiţa, adică, * Ayatollahului *. Să fim informaţi cum sunt * scoşi * basma curată oareşce verişori… şi să se ştie cui NU-i pasă de-o viaţă răpusă-nainte de vreme. Cum s-o mai fi numind oare neglijenţa la locul de muncă ? Dar nepăsarea ?

Nu vreau să nu remarc ceea ce izbeşte-n mansarda oricărui român cităv ( zdravăn ), aceea că de la un timp până şi Caonul a luat altă direcţie, adicătelea, dacă până-n urmă cu ceva timp se mai strecura câte-o muştruluială jurnalistică, firavă, dar era… de la un timp, însă… se crucesc cărăşeni de puzderia de * succesuri * cu care-s fardaţi de către onor jurnaliştii, nimeni alţii decât tartorii judeţului. De la familionul * Împăratului * Frunzăverde începând şi continuând cu ghiotura de fini şi alte personaje marcante ale PD-L de aceiaşi factură. D-aia de duhneşte…  Judeţul e  pe butuci, drumurile franjuri şi la noi în judeţ au tot murit copilaşi, ba la spitale, ba în instituţiile de * ocrotire *, ariile protejate de pe Semenic sunt la cheremul Împărăţiei, afaceri cu buşteni, eoliene şi nu numai sunt destinate * pohtelor sufleţelelor * unor progenituri ori parteneri de afaceri, suntem pe ultimele locuri din ţară la mai toate, dar…. * presa cărăşeană * ne ia de proşti şi prin urmare, cică * scrie *, * relatează … * obiectiv * : Frunzăverde la tăiat de panglici, Frunzăverde la nedei/rugi, Frunzăverde a zis, Frunzăverde a promis, Frunzăverde le dă tonul, ei execută muzica… ciumpalaci, căci, zisăi, jurnalişti de investigaţie, ioc.

Revenind la Lacrimi, lacrimile pentru îngeri :

Iisus a spus : * lăsaţi-i pe copii să vină la Mine ! *, popii decid că n-au voie-n Bisericile lor,  ce dacă au murit nevinovaţi…

Psihologi, consiliere psihologică… ?? NU se pune problema nici la Cotroceniul care decide tot, nici la Victoria mămicuţei lor de miniştrii de doi bani!! Terapia de şoc se impune şi mamelor, familiei şi copiilor, ca să * trăim bine * şi * să ne simţim bine-n ţară *… în ţara-n care ministrul sănătăţii e dus cu pluta, cel al educaţiei e un incompetent, ş.a.m.d., unul şi una, o şleahtă de impostori.

Presa internaţională: România, o ţară ale cărei servicii medicale sunt privite ca fiind printre cele mai precare din întreaga Uniune Europeană

* … De altfel, că preşedintele Băsescu nu dă doi bani pe medici, nici pe pro­fesori, se  dovedeşte şi atunci când spune cu cinismul celui care se tra­tea­ză în străinătate că 40% din pacienţii români au fost diagnosticaţi şi trataţi greşit.

Astfel, demisia unui ma­­nager, fie ea chiar a profesorului Ma­­rinescu, nu ajută la nimic. Cum de altfel nici demisiile tuturor mana­ge­­rilor nu ar rezolva problemele unui sis­tem me­dical subfinanţat şi complet scăpat de sub control. *  ( sursa : Jurnalul Naţional )

Spune CORECT, Adrian Năstase :

* Dupa Traian Basescu, a venit randul lui Mihai Seitan isi exprime ingrijorarea fata de exodul medicilor: „Fac rost de bani si se intorc acasa si cu know-how-ul imbogatit”. Nu ar fi mai bine ca Traian Basescu, impreuna cu Emil Boc si cu toti ministrii sa plece ei in afara tarii pentru a-si imbogati know-how-ul guvernarii si sa se intoarca peste 50-60 de ani?*

Am totuşi un * amendament * : Ana Vasile şi Frunzăverde, gubernul cărăşean, să se întoarcă NU după 50-60 de ani, ci, când i-oi chema eu, adică never !

Concluzionând:

* PDL inca nu a inteles ca la baza productivitatii, a performantei si a eficientei unei societati stau Sanatatea si Educatia. *

Dar, cică * Statul ocroteşte mama şi copilul *….

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Învaţă de la toate : „Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”…

  1. Pingback: Rămâne cum am stabilit : JOS Băsescu ! JOS MAIFIA PDL ! Jos Frunzăverde&co!! AMIN! « Sfinxul

  2. Pingback: Numai în Caraş-Severino se putea… Chebuţiu şi Frunzăverde nu * aruncă * 200 000 euro pe * oricine *… « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.