Alegerile în Caraş-Severin ( III )

Alegerile în Caraş-Severin ( III )

Potrivit jud. Rustin Ciasc, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, la ora 10, votaseră 4,38 la sută dintre cărăşeni, comparativ cu o prezenţă la urne de 4,87 la sută la nivel naţional, ceea ce situează judeţul nostru pe locul 25 pe ţară.

La aceeaşi oră, votaseră 5,71 la sută dintre alegătorii de pe liste, aproape dublu faţă de mediul urban, unde prezenţa la urne a fost de 3,47 la sută.

Tabloul alegerilor parlamentare este cu mult mai sumbru faţă de cel al scrutinului local din iunie 2008 când, tot la ora 10, acest indicator atingea, în Caraş-Severin, o cotă de 7,21 la sută.

Totuşi, după cum a precizat Rustin Ciasc, comparativ cu alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2004 lucrurile stau ceva mai bine. Cu acea ocazie, până la ora 10, la urne se prezentaseră doar 3,83 la sută din cărăşenii cu drept de vot.

Sursa : www.caon.ro

REŞIŢA –

Mihai Stepanescu, primarul municipiului de pe Bârzava, s-a prezentat la urne – la alegerile parlamentare din 30 noiembrie – în jurul orei 13.30, împreună cu soţia sa.

În viziunea edilului Reşiţei, „votul este unul important pentru viitorul Reşiţei şi pentru cel al comunităţii noastre. Voi vota viitorul, şi voi păstra legătura cu viitorii parlamentari pentru binele Reşiţei“.

Tot înainte de a vota, Mihai Stepanescu s-a arătat încrezător în faptul că reşiţenii vor vota, doar că primele ore ale zilei au fost ceva mai încărcate, inclusiv cu evenimente sportive, care i-au întârziat puţin să ajungă la urne.

Sursa : www.caon.ro

A votat şi Horia Irimia

REŞIŢA – Secretarul de stat, Horia Irimia a votat azi, în jurul orei 13.30 la secţia de votare numărul 21 din incinta Liceului „Traian-Lalescu“ din Reşiţa. 
A votat şi Horia Irimia

După ce şi-a exercitat dreptul de vot, secretarul de stat a declarat: „Mă bucur că am reuşit să votez în acest loc, aici unde am votat de mult timp. Trebuie să spun că va câştiga cel mai bun, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, reşiţenii trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot. Votul uninominal reprezintă o şansă în plus pentru Reşiţa, mai exact pentru a se relua progresul municipiului Reşiţa“.

Sursa : www.caon.ro

Chisăliţă a votat :

1288772

REŞIŢA –

Narcis Chisăliţă a sosit la ora 10.30 la secţia de votare nr. 14, însoţit de soţia şi fetiţa sa.

1288768

Până la ora 10.30 la secţia 13 votaseră 32 de persoane, la secţia 14 au votat 71 de persoane iar secţia 15 a fost vizitată de 41 de persoane, până la acea oră nu s-a înregistrat nici un incident, după spusele preşedinţilor celor trei secţii de votare.

Sursa : www.caon.ro

CARANSEBEŞ– Până acum, votul a decurs normal, fără incidente, în cele 21 de secţii de votare din Caransebeş. La ora 13, aproape 15 procente din totalul alegătorilor şi-au exprimat, prin vot, opţiunile.

A votat la Grădinari

Stejărel Olaru a mers să voteze pentru alegerile parlamentare în comuna Grădinari.

1289147

Fără urnă mobilă

REŞIŢA – Pacienţii de la Staţionarul numărul 1 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa nu votaseră până la ora 13.00.

Fără urnă mobilă

Astfel, până la acea oră nici o secţie de votare nu s-a prezentat cu urna mobilă la secţiile spitalului.

*******

Opinii sibiline – alegerile în Caraş-Severin, ” văzute ” de Sfinx777 :

Şi-am fost la vot, da, am votat ! Doamne Ajută ! Ei, cum ce … judeţul, pe noi, noi cei mulţi, noi cei care votăm azi pentru noi, noi decidem, sau, mai corect spus, fiecare din noi …. Atmosfera generală, una de silă, sincer, pasivitate ca azi n-am văzut şi nu cred să mai văd curând, asta spune multe … Cărăşenii, s-au săturat de alegeri, de promisiuni, de minciuni, de … multe . Prezenţă redusă la vot, nici 15% în jur de ora 16, tinerii dezinteresaţi, mulţi afirmă că nu merg căci nu prea au cu cine vota, nu au încredere, nu s-au făcut eforturi a li se explica în timp util că au posibilitatea a-şi exprima neîncrederea şi altfel, mulţi nu cunosc ce presupune votul alb … bătrânii, mai au un licăr de speranţă, unul mic, dar îl au, pe alei, pe străduţele micului orăşel ponosit, oamenii mai discută pe ici pe colo, una alta … aceleaşi vorbe : ” vai de judeţul nostru că acuşi moare … ”, ” pe cine să alegi, că n-ai de unde alege ”, ” Dumnezeu cu mila … ” , ” acu ne cheamă toţi la vot, şi-au adus aminte de noi, prăpădiţii, acum … păcatele noastre ” … Se înserează … atmosferăde dezgust general şi, cumva de resemnare, sau, cine ştie, ce pot să zic, la biserică oamenii au fost, în număr mult mai mare !!!

La Radio Reşiţa, candidatul GHEORGHE PAVEL BĂLAN ( PSD ) , îndeamnă cărăşenii să iasă la vot , el subliniază importanţa prezenţei la vot  ” azi, nu politicienii decid, ci fiecare din voi ” !

Tot de la Radio Reşiţa, de la Dan Agache, aflat la BEJ, aflăm :

– până la această oră nu s-a înregistrat nici o sesizare ;

– au existat doar ceva telefoane, preşedinţii unor secţii de votare cerând lămuriri suplimentare, cam multe nelămuriri dat fiind că au beneficiat de instructaje … mda ..

– prezenţa la vot e de 19,80 %, Caraş-Severinul pe locul 35 la nivel naţional, în mediul rural şi-au exercitat dreptul la vot 21,61 % ( Caraşul pe locul 21 pe ţară ), în mediul urban doar 14,22% ( pe locul 40 la nivel naţional ) ;

– 13 grade Celsius acum la Reşiţa, deja s-a întunecat şi nimeni nu pare a se grăbi spre secţiile de votare …

– după un tur prin secţiile de votare din Govândari, o constatare , ceva persoane prin secţii, deh, cică observatori, peşedinţi, vicepreşedinţi … dintr-un anume sistem, cum care, ăla Twin Peakse … păi nu zic eu bine, ca să mă tot citească ei : ca la noi la nima … na, material pentru încă un ” dosar de cauză ” , Aham, oamenii lor, câştigă şi ei un ban, eu, scriu gratuit, că aşa simt eu, îmi exprim opiniile … da cică am o nouă poreclă prin zonă … he he … mâine o zic, promit !

Cărăşenii s-au săturat … de multe, de prea multe … linişte, bate vântul prin secţiile de votare ..

Bântuie prin tot oraşul o umbră de nemulţumire, nesiguranţa zilei de mâin a pus stăpânire pe urbe, oamenii, vor altceva … :

„Nu am votat încă, dar voi vota, ne spune Florica Dumitrescu, pensionară, din Dealu Crucii. Sper că, prin vot, vom putea întoarce lucrurile pe un făgaş bun, deşi aşa am tot sperat de vreo 20 de ani încoace şi nu s-a mai făcut nimic. Am ajuns să trăim printre ruinele unor fabrici pe care nu va mai avea nimeni bani să le ridice. Am lucrat ani de zile la Laminoare şi am o pensie de nici cinci milioane, dar mă doare mai mult de tineri, pentru care nu mai sunt locuri de muncă“.  ( sursa www.caon.ro )

Sibilla

informaţii preluate de pe www.caon.ro

radio Reşiţa

observaţii din …. teren …

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alegerile în Caraş-Severin ( III )

  1. Clasa portocalie politica este distrugatoare si periculoasa. A mintit, a furat si a facut numai rau in ultimii 5 ani in frunte cu Basescu, Boc si Udrea. Mi-e rusine de ei. De aceea La Brasov Votam Mircea Geoana!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.