Concluzii – după ” CN al PSD de rit nou ”

Concluzii – după ” CN al PSD de rit nou ”

retargeting

în loc de ” prefață ”:

Rugă

Scuteşte-ţi rătăcita turmă!
I-ajung lumeştile-i nevoi;
Dă-i Doamne, mintea de pe urmă,
Nu Judecata de apoi!

epigramă de Veron Ene din Antologia epigramei româneşti, 2007

*******

S-a  încheiat mascarada, teatrul ieftin.  Au fost absențe notabile care  spun tare multe.. 

Au fost prezenți exclusiv obedienții, cu foarte mici excepții.

PSD de rit nou cu iz de  ghiță,   n-a înțeles nimic din tot ce ne căznim câțiva să semnalăm, din ce ne căznim să facem auzit  și luat în considerare.  Urechile-s surde și pare și că total dezinteresate.  Foarte grav.  Și CU consecințe…

De departe cea mai ipocrită și departe de adevăr, realitate,  declarație,  a fost cea a președintelui  Victor Ponta ( cunoscătorii știu ce spun !  inclusiv el !! ) :

” „Eu sunt pe picioare, vreau să fiți și dvs. în toate bătăliile pe care le avem de purtat în viitor. Nu vreau să ocolim subiectele pe care unii dintre noi și unii dintre adversari le aduc mereu în discuție. Da, am pierdut alegerile prezidențiale, le-am pierdut așa cum le-am pierdut și în 1996 cu Ion Iliescu, și în 2004 cu Adrian Năstase. Și cred că există o vină a mea în primul rând pentru că, atunci când am câștigat alegeri era lauda mea, acum, când le-am pierdut, este responsabilitatea mea. Dar vreau să nu transformăm acest lucru într-o jelanie, într-o plângere. Vreau să învățăm din greșelile noastre și vreau să vedem cum putem data viitoare să nu facem aceleași greșeli și cum putem să fim mai bine pregătiți. Asta vă cer, nu fugă de răspundere, nu plângere, ci să învățăm din greșelile noastre și să fim mai puternici în bătăliile viitoare”,

Aflăm că Liviu Dragnea  făcea cărțile pe la … cârciumă:

Moment INCENDIAR în PSD: ex-liderul organizației de pensionari cere DEMISIA lui Liviu Dragnea

A fost o tentativă de niscaiva dezbateri… A fost ucisă-n fașă. Din lașitatea unora, oportunismul altora, fuga de răspundere, etc S-a discutat despre compromisuri ( tragi-comedie !! ) totuși, eu una, radicală cum o daltă ( ! ) NU aș aplauda vreodată impunerea duduii rovana plumb la șefia CN al PSD ! A urmat  NUMIREA ( pen că  mascarada aceea NU a fost alegere ! ) multilateral dezvoltatei care a ținut audienței plictisite,  un ” discurs ”, unul  cetit cum nuca-n păreți..

Apropo : cum sună din gurița candidatei UNICE ( mămicuța ei social-democrație de fonseca ! ) critica la adresa celor cu care fi-său pistolarul face AFACERI….
așa cevaaaa……

Teatrul IEFTIN pus în scenă ACUM la sanchi CN al PSD e începutul sfârșitului, din păcate !!! E sinucidere !!!! toate mizeriile de azi ne vor costa în 2016 !!! am zis !

În PSD mai există ȘI cei cărora le pasă cu adevărat. totuși, mă tem că ” o reală dezbatere, deschisă, democratică, de o amplă consultare a membrilor de partid. ” – din păcate și subliniez, din păcate, NU se dorește !! Și aceasta ne mâhnește, nu doar pe noi, membri de partid ci mai ales electoratul ce se simte cumva abandonat și pe care-l pierdem încet, încet pt că nu suntem credibili și nu din vina noastră, a celor foarte  critici deseori dar bine intenționați ! PSD de rit nou, din motive care-mi scapă și nu prea ( ! ) s-a depărtat de Oameni, de românii de rând.
Ionut Vulpescu: 
O nouă ofertă politică

Cuplul Ponta – Dragnea a reușit să amâne pentru la toamnă Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri

– zic să NU se mai țină DELOC Congres al PSD ! dă-l bubii, la ce nevoie !! Conducerea actuală să rămână pe viață ! Că dacă s-a privatizat, privată fie ( iartă-mă, Doamne, Doamne, că mă știi ! )

Hop și gălușca : tovarășul pieleanu zice că multilateral dezvoltata candidata UNICĂ va fi viitorul președinte al PSD ( Doamne  apără și păzește !!! )
Vă zisăi : PSD de rit nou e pe bază de pieleanu, de fiu cu pistolul pe masă la ședință, de soț și fiu care au afaceri cu PD-L….. de frică de  loja masonică a soțului..
jaleeeeee….
Unde s-or fi pierdut pe drum ” socialul ” și ” democrația ” că e numai și numai și exclusiv pe bază de interese perso, interese de grup și privatizarea ogrăzilor mioritice!

Cine cunoaște ȘTIE !!! Dar..  NU au avut loc de el, actualii…
Măcar de-ar lua notițe zevzecii, netrebnicii, pușlamalele, PSD de rit nou cu iz de ghiță și cu multilateral dezvoltata în curând de DNA vizitata…
NU veți câștiga capital electoral continuând să ne etichetați de ne-buni pt lumea ( gașca ! ) voastră ” bună ” ! NU veți obține decât o și mai mare neîncredere, continuând să ne batjocoriți, umiliți, să ne tratați de parcă am fi gândaci de bucătărie, nu oameni ! Sunteți deja pe arătură ! Din păcate !!! și-o spunem cei de bună credință care NU tolerăm dictatura, care luptăm pt Libertatea Cuvântului, a opiniei, care NU am trădat ideologia, doctrina, principiile PSD, cei care NU am nici coabitat, nici NU am făcut pact cu diavolul vreodat, ca mulți dintre voi !
Pe noi NU ne interesează răfuielile între găștile, grupurile voastre de interese !
Nouă ne pasă de români, România, de viitorul copiilor noștri și da, de social-democrație ! Social-democrația pe care voi o considerați doar marfă de negoț și pe care-o traduceți prin micșunele ” social-liberale ”, netoților !!
” cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stânga, “socialista”, pentru ca aceștia sa nu între in zona optiunii anti-sistem. ” !!!!

Adrian Năstase :

” De mai mult timp, făcusem o rezervare la o clinica din Franța, pentru o ratiune medicală, la sfârșitul de săptămana in care a avut loc reuniunea Consiliului Național. Chiar dacă eram in București nu as fi participat. Am o alta părere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de acțiune. In anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred ca el trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu Inițiative, bazate pe experiența unor tari europene. Cred, in continuare, in nevoia de solidaritate si in ideea unui partid inclusiv. Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodată PSD, indiferent câte modificări la statut vor fi făcute.
In opinia mea, Consiliul Național ar trebui sa-si păstreze caracterul deliberativ, altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid si ineficient in ceea ce privește departamentele si pregătirea de cadre. Sper sa ma însel…
Povestea cu cocosul rosu. Eu nu cred in explicația cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la suta in primul tur. Au aflat romanii între cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? Nu cred in explicația asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext.
O analiza mai profunda va arata greșeala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei strategii de aliante pentru turul doi, unele greșeli conjuncturale.
In plus, este evident ca, in aceste condiții, cu un guvern social-liberal in administrație, PSD are o problema sa atragă votantii de la stânga PSD. Noua platforma ideologica, inevitabil, ma marca discrepanta dintre ideologia de partid si formulele de guvernare. Apar unele inconsecvente. Declarația pe venitul global a fost eliminată de guvernul Tariceanu. Acum, împreuna cu Tariceanu, ea este introdusă la loc.
Sigur, sunt subiectiv. Am impresia unei lipse de continuitate in istoria de guvernare si in viața de partid. Am sentimentul ca Noul PSD încearcă sa meargă înapoi la PSDR ul interbelic, pentru a se legitima, uitând rezultatele guvernului PSD din 2000-2004. Sau sărind peste el. Deși, mulți din liderii actuali ai partidului au făcut parte din acele echipe.
Am scris o carte despre “Cele doua Romanii”, încercând sa arat ce greșeli ar trebui evitate. Nu cred ca ea fost răsfoită de prea mulți dintre colegi. Suntem oare sortiti sa repetam, sisific, aceleași greșeli? Sau fiecare dintre echipele de lideri insista sa facă propriile greșeli? Uneori, furând startul. Așa cum a făcut Geoana in 2005, lăsându-se manevrat pentru a ajunge, prea devreme, președinte al partidului. Sau atunci când, in 2010, când a insistat sa rămână președinte, după pierderea jalnica a alegerilor, dându-i posibilitatea lui Victor Ponta sa ajungă președinte, prea devreme, pentru un partid cu “centrul de greutate” mai aproape de vârsta a treia. Sigur, au loc transformări demografice, politice, sociale, de care trebuie ținut seama dar un partid mare este precum un port avion care nu-si poate schimba direcția decât pe o distanță mai mare.
In opinia mea, de fost membru al PSD, cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stânga, “socialista”, pentru ca aceștia sa nu între in zona optiunii anti-sistem.
Ar fi multe alte lucruri de adăugat. Scriu insa aceste rânduri intr-o cafenea de aeroport, sperând ca ele vor fi utile celor care vor sa conducă partidul la victorii politice in viitor. ”

sursa : aici

Și ne e  DOR de PSD și de Adrian Năstase … :

Trecea un om pe drum

Trecea un om pe drum aseară,
Trecea cântând încet pe drum,
Ştiu eu? Poate cânta să-i pară
Drumul mai scurt, – ori poate cum
Era aşa frumos aseară,
Poate cânta ca să nu-l doară
Că-i singur numai el pe drum –?
Trecea, şi eu eram la poartă
Şi şi-a văzut de drumul lui,
Dar ce mi-o fi venit deodată
De am oftat, n-oi şti să spui.
Şi nu-mi venea să plec din poartă,
Şi parc-un dor de viaţa toată
M-a prins privind pe urma lui…
Aşa ne-o fi la fiecare,
Că stăm în poartă, şi nu ştim
Pe călător măcar de-l doare
Ceva, şi de ne pomenim
Oftând, pesemne fiecare
Ne-om fi simţind departe tare
De-un drum pe care-am vrea să fim.
poezie de Elena Farago din Versuri (1906)

Ce NU a priceput Ponta :

” Un drum e doar un drum, şi nu este un afront adus propriei persoane sau altora, dacă îl părăsim pentru că aşa ne spune inima. Priviţi fiecare drum îndeaproape şi atent. Încercaţi-l de câte ori consideraţi că e nevoie. Apoi, puneţi-vă o singură întrebare. Acest drum are o inimă? Dacă are, atunci drumul este bun; dacă nu, nu ne este folositor în niciun fel. ” !!

„Prieten adevărat e cel care, chiar dacă te cunoaşte bine, continuă să te placă.” – cei ce nu mă plac, e limpede că nu cunosc inima și sufletul românului patriot, prin urmare nu-mi sunt prieteni.

” Căci ce este, în fond, prietenia, dacă nu acel minunat privilegiu al sufletului în care adevărul se poate odihni. ” …….

Repet : numirea multilateral dezvoltatei la șefia CN al PSD este o mare GREȘEALĂ și-un scuipat drept în obrazul social-democrației !

Am mai spus de ce… apropo de mania îmbogățirii și măririi cu orice preț, apropo de ambițiile prostești, apropo de afacerile ne-curate ale soțului și fiului său cu pedeleprele ! și nu numai..

Avem nevoie de-un  lieder căruia să-i pese de noi, de nevoile noastre, de ȘI opiniile noastre, de tot ceea ce ne e dor ( ! )…

Merităm respect, indiferent dacă suntem / vom mai fi la putere au ba , PUNCT.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.