CN al PSD – oare ? A fost odată ca niciodată…

1544433_1445332759013508_2036054819_n

 în loc de motto :

 “Soarele nu va străluci până nu pui deoparte umbrela. Fii liber!”

*******

CN al PSD – oare ? A fost odată ca niciodată…

Azi și mâine e mascarada numită CN al PSD. Zic mascaradă pentru că CN al PSD a fost odată, ceea ce e acum e teatru ieftin.

Am rămas în Reșița , am privit soarele… Soarele, Cerul, sorii din inima mea ! NU doresc să legitimez prin prezența mea mascarada numită CN al PSD ! Absențele sunt multe…. Sunt cei ce au ales Demnitatea ! Și m-am alăturat celor ce-așteaptă alte vremi… Vremi care nu vor întârzia să apară, atunci când va să fie !
Din ce în ce mai puţin soare şi din ce în ce mai multă amintire a soarelui…
Octavian Paler
” “Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.” !!
“Sunt un optimist! Nu prea mă ajută cu nimic să fiu altfel.” – Winston Churchill

S-avem răbdare ! Nu avem de ales decât să avem răbdare !

10411238_355163611360668_7842636026264585102_n

Mi-aduc aminte de munca, activitatea Departamentelor PSD… A fost uitată.  Defilăm când și când cu sanchi Atelierele PSD când are loc CN al PSD. Repet, aceasta deși activitatea Departamentelor PSD a fost nulă.  Altele au fost prioritățile jupânilor  ce-au privatizat PSD..

Adrian Năstase : ” Nu voi participa la reuniunea CN. ”

Nici eu, AN, nici eu, nici alții… Mulți alții NU participăm la..

Președinte al CN al PSD a fost și-a rămas pentru mulți dintre noi, Adrian Năstase ! Așa  se cuvenea să rămână !!!

Cum s-o impui pe ” multilateral dezvoltata ” rovana, Victore ?!  Atotștiutoarea multilateral dezvoltată precum societatea socialistă, că la toate se pricepe și n-a dovedit nimic. Cine-o recomandă  pe  duduia ?  Masoneria soțului,  pistolul și afacerile fiului ..?

Din păcate și subliniez din păcate, la CN al PSD nici măcar NU se mai mimează competiția, pt șefie, zic ! e pe bază de ordin ! Cu privire la trâmbițatele modificări de Statut – iarăși zic, acestea NU sunt propuse ci IMPUSE – după bunul plac al unora ori altora, părerea noastră NU contează !! Dar știm cum e : apa rece dăunează dinților STRICAȚI. Cei sănătoși o suportă și le face bine !

alta :

Mă uitai la dezmățu de la Romexpo… Pe câți și pe bani cui ? Slinos ! La fel ca la ceilalți !! Discursuri fripturiste, spectacol fastuos pe scenă, reflectoare, frezuri și bulendre de milioane, sclipici și… copii care nush ce buba sunt folosiți cu nesimțire pentru periatul orgoliilor și dorințelor de mărire a unor tute. Tichii de mărgăritare… Aistea în timp ce femeia româncă e departe de familie, spală babe la cur, departe de copilașii ei, în țară NU-s locuri de muncă, aistea în timp ce bătrânele se căznesc să supraviețuiască din bruma ce le rămâne din pensie, aistea în timp ce mamelor din România li se oferă de prea mulți ani vorbe-n vânt de către… care cum se perindă, aistea în timp ce statul lui pește prăjit NU e în stare să ajute mamele să-și opereze copilașii bolnavi de leucemie și…. câte și câte ! Nu se poa fără mascaradă, fără fast, fără ipocrizie ridicată la rang de virtute, chiar așa ??!!

Bieții români , amărâți, cu grija zilei de mâine, se uită neputincioși la dezmățurile sanchi clasei politice mioritice. Românii necăjiți se căznesc să supraviețuiască. Noi le oferim spectacole de prost gust, păcatele nostre de farisei !! Românii amărâți, nenorociți fiind de Mafiile PDL , mințiți și manipulați fiind de Mafiile Pdl-Pnl-PmP  , au crezut și încă mai speră în stânga, în interesul celor mulți apărat de către PSD, dar, din păcate, se simt abandonați și-ai  nimănui și aceasta e  foarte grav și trist și de neiertat ! PSD a luat-o pe arătură !!

Sunt foarte supărată pe întreg PSD pt că au doar fluturat unitatea și ne-am trezit cu grupuri, tabere, găști ! NU fac parte din niciuna din aceste găști , ca să fie foarte limpede !! Cât despre mult trâmbițatul Cod Fiscal ( doar măsuri liberale ), înțeleg că traducerea e : sacrificăm românii de dragul trăiniciei funcției cuiva, halal !! Ca să vă păstrați scaune, titluri, funcții, ciolanul pentru care vă sfâșiați cu pedeleprele și ” bulangii politici ”! Românii cei mulți și amărâți îl au doar pe Doamne, Doamne, nu aveți timp să cătați la nevoile ” prostimii ” ! NU mai dați vina pe cutare sau cutare pentru insuccesele voastre repetate ! Întreaga clasă zis politică a ajuns vai steaua ei, bag seama de prea multă ” grijă ” față de popor… Întoarceți-vă fața către oameni și mai lăsați-le dracului de omoruri pt doar funcții. Vremelnice, oricât vă ucideți între voi să dăinuie. Prăpădiților !!
Rovana e ” eroina ” azi, mâine, altă muierușcă cu ambiții prostești, probabil de la ăilalți.
Țăranca româncă, mama, femeia…. NU există pt păcălicii mioritici de-și zic politicieni, aruncă și ei în online și media mesaje să dea bine și cu asta ” au rezolvat ”. I-auzi, pact pt demnitate …. la meșteșugul vorbelor suntem toți majstori, că nu ne doare gura ! Ipocrizie în absolut TOATE ogrăzile politichiei mioritice ! cu carul !! Pentru că PERMITEM !!
Spunea foarte corect Marin Tatiana : ” ” Puterea lor sta in teama noastra si in lipsa noastra de reactie !!!!
Atat timp cat CEI MULTI, necajiti, jigniti, mintiti, infometati, condamnati la analfabetism si la moarte din cauza lipsei de medicamente, alungati din tara in cautarea unui loc de munca si a unui TRAI DECENT, inghetati iarna in propriile case pentru ca nu au bani sa isi plateasca intretinerea, disperati ca isi pierd casele pentru ca nu au cum sa isi mai plateasca ratele la banca, nu reusesc sa se SOLIDARIZEZE si nu reactioneaza atunci cand sunt FURATI, MINTITI, INJOSITI si cand viata lor si a familiilor lor este in PERICOL, atat timp cat cei multi raman fara reactie nu au cum sa SPERE la o viata mai buna. ”

Din nou, Victor Ponta face o mare greșeală ! O susține fără rețineri, fără nicio tresărire ori remușcare,  pe multilateral dezvoltata Rovana Plumb  la șefia CN al PSD. Nici măcar nu se sinchisesc pesediștii mei să măcar mimeze competiția… Ordinul e clar și  limpede : Rovana tre să ” iese ”, că așa vrea Ponta, îndemnat de  tandemul Dragnea & Ghiță, bineînțeles.

Nu e prima greșeală de proporții și cu consecințe devastatoare pe termen lung, nu e nici ultima. PSD de rit nou nu mai are nicio legătură cu PSD – partidul celor mulți și necăjiți. Pare că  PSD de rit nou s-a născut din ambiția prostească a unei grupări anume care a privatizat partidul, l-au transformat fără  nicio jenă în  proprietate  personală. Dă-i dracu  pe ” proști ”, ei fac legea,  bineînțeles în interes perso și de grup. Opiniile simplilor membri de partid, opiniile electoratului de stânga uitat deseori, opiniile celor cu vechime, experiență și expertiză în partid, NU contează deloc !

Revenind la subiect :  la PSD nu mai există alegeri, nici măcar mimate. Se merge pe numiri, numiri agreate de către șefii șefilor. Numiri în folosul și spre beneficiul conducerii PSD de rit nou, nicidecum nu le arde de competiții corecte, de a da explicații cuiva, vis a vis de josniciile la care se dedau, de a ține seama de ce vor românii. Românii care cred  NU în titluri, funcții, personaje cu trecut ” glorios ”, ci  cei care cred în principiile și valorile social-democrației. Trist, dar adevărată golănie, realitatea ..

Rovanei i-a pohtit suflețelul de ” rahan ”, Romexpo, să fie fast,  spectacol grotesc, să fie grandoare… A lansat pe orbita neantului  ” pactul pentru demnitatea femeii ”, alt  fâs. Mai bine conștientizau prăpastia adâncă între cei de la vârf și noi, cei ce-l avem pe doar Doamne, Doamne.  Continuând să ignore prăpastia și să ne ignore, pacturi di jenu, sunt… spectacol cu sclipici, ca azi ! Ș-apoi cu cine anume dezbate Rova ??!!!! cu doar aplaudacii… că-n rest, block ori stă românul la ușa conturilor FB omilor și oamelor din PSD, acești leaderi sclipicioși și extrem de simandicoși. Nu ți se permite să facă comentarii, să emiți opinii, s-a ocupat echipa ghiță aurică sebi să NU fie deranjat niciunul din   liederii PSD-ului de rit nou de către ” neaveniți ”.  Doar închinătorii de imnuri și ode, aplaudacii și scribii sub simbria lui   ghiță sebi au acces. Dar flutură coana Rovana ” invitație la dezbatere publică ”. Ipocrizia are un damf  fără limite ori bariere.

A vrut   musai coana Rovana  să-i demonstreze lui Vanghelie că manevrează mai bine ca el sclipiciul și grotescul  – ei bine, i-a ieșt !!

Acel  Vanghelie măturat din PSD de gruparea Dragnea&Ghiță și care alături de Mircea Geoană au făcut altă nenorocire : au bătut palma cu Mafiile PD-L, mafii ce au îngropat  România în datorii și-au adus românii la sapă de lemn. Ambele tandemuri  , atât  Geoană&Vanghelie cât și Dragnea&Ghiță sunt total dezinteresate de soarta PSD, de soarta românului de rând. Rând pe rând,  clanurile mimează ” grija ”, din când în când răbufnesc denunțându-și mârșăveniile până acum ținute departe de spațiul public.

 

Gabi Cretu una din româncuțele în care cred și care-mi e tare tare dragă ! Mai ales pentru că are coloană vertebrală, opinii întotdeauna argumentate !! BRAVO, Gabi !!! Iată ce spune :
” Pentru prima oară in ultimii 25 de ani, nu am fost intr-un loc unde trebuia sa fiu fara un motiv care sa ma împiedice; un motiv obiectiv, vreau sa zic. Am preferat ca astăzi si mâine sa stau in colegiu, nu sa fiu in Bucuresti.
Politica nu este si nu poate continua sa fie un spectacol. Am lipsit de la spectacolul de 8 Martie ținut pe 7. Discursul meu nu s-ar fi potrivit acolo, daca mi s-ar fi permis sa stric sarbatoarea cu chestii serioase… Cred ca ar fi sunat, cu adaptările cerute de cei cinci ani care au trecut deja, nu prea multe, totuși, cam ca asta: AICI

MI-AR FI DRAG TARE SĂ CITIȚI CU ATENȚIE ! BRAVO, Maria Manuela Catrina ! FĂRĂ minciuni și sclipici !! Dar, cui să-i zici , Rovanei ??!!! În opinia mea, NU se mai face bine ! Vrea mereu și întotdeauna sclipici, reflectoare, mediatizare, surle și trâmbițe și biiineînțeles se vrea mereu și-ntotdeauna a fi miezu din dodoașcă !! Cred în principiile și valorile social-democrației dar : pt mine aceasta NU se nici limitează, nici împiedică-n ” multilateral dezvoltata ” la propriu și figurat, tanti Rovana… sărmana.. Știu, sunt f rea ! Asta și e mai mult decât ideea, punct.

Manuela Catrina :

” 8 martie – Ziua Internațională a Femeii. Este o zi cu profunde legături cu mișcarea internațională de stânga, o zi pe care m-am bucurat mereu ca partidul din care fac parte o sărbătorește. O zi în care e momentul să vorbim despre drepturi și despe bătălia pe care o duc în fiecare zi foarte multe femei din România. Pentru că nu putem vorbim de drepturi politice cu oameni flămânzi, triști și bolnavi. Și femeile sunt mereu cele care suferă cel mai mult.
“Pactul pentru demnitatea femeii” e o idee atât de generoasă, un moment bun de înnoire acum la început de primăvară. Pentru social democrati 8 martie celebreaza femeia cetățean, membru activ al societății cu drepturi și obligații. Nu cred că este corect și nici social democrat să vorbim cu această ocazie de “Romanca – Româncă”. Termenul așa cum se regăsește el în DEX se suprapune doar parțial peste cel a cetățenilor femei ai României. Am crescut într-un mediu multicultural și cred că în aceiași măsură femeia maghiară sau germană, femeia romă sau tătară trebuie să se regăsească în valorile pe care noi le promovăm. Social democrația este o politică a incluziunii, a diversității, nu a segregării. Și da, este și trebuie să fie o politică a viitorului. Una care își trage seva din filonul național, sătesc (româncă – țărancă) dar care nu are voie să rămână cantonată în clișee de tip dor, doină, colindă, ii si floricele pe câmpii. E un subiect mult prea serios ca să ne putem permite să-l tratăm la diverse. Iar dacă vrem să vorbim despre demnitate trebuie în primul rând să ne respectăm noi pe noi. Noi femeile cetățean ale României.
Aș fi vrut să văd astăzi aduse în față acele minunate femei din PSD care excelează în tot ceea ce fac, modele de succes. Femei profesor sau antreprenor, medici sau avocați, ingineri de top și cercetători de elită, primari sau miniștrii, parlamentari sau consilieri locali, femei care conduc destine și modelează oameni. Era cu sutele în sală, sunt cu miile în partid, fiecare dintre ele putând fi un model viu al unei vieți trăite curat în slujba celor din jur. E ziua lor si în fața lor mă închin. Ele dau forța tăcută și detreminată a acestui partid. Nu se văd la televizor pentru că nu le place scandalul și modestia nu le lasă să fie în lumina reflectoarelor. Dar sunt acolo, indiferent de vijelii, vor fi și mâine, chiar dacă astăzi de ziua lor mai plecau ochii.
Respectul altora față de noi e determinat de respectul nostru față de noi, iar dacă noi, în goana dupa voturi efemere vindem orice oricui să nu ne mirăm că atunci când vine sorocul culegem ce am semănat. Că lumea ne judecă în politică nu după valori, fapte și viziune ci dupa aspect, fuste și “talent”.
Va exista mereu manipulare in politică dar cred că e momentul să îi punem totuși limite. Una dintre ele sunt copiii. Nu cred că poate exista vre-un motiv pentru care copiii să fie folosiți în bătălia politică, în câștigarea de capital și voturi. Am fost extrem de tristă să vad astăzi grupul de fetițe care cântau pe scenă. Cu bucurie și inocență. Și totuși dragi colegi și colege lor ce model le dăm? Ce exemplu de deminitate? Rolul copiilor nu este și nu trebuie să fie la manifestări politice. Nu e corect, nu e moral și nu e demn.
Pentru prima dată în cei 20 de ani de partid mi-a fost dat să aud la o manifestare social democrată pe scenă melodii tradiționale rusești – Kalinka și altele – cântate cu elan de niște respectabili domni slipicioși. Finalului într-o apoteotică șusă autohtonă i se datorează acestă postare pentru că vine o vreme în care trebuie să spunem și să facem ce credem. Iar eu asta cred: există o limită în toate. O limită a politicii și a politicianismului, a manipulării și a jocului de imagine.
Cred în libertate și egalitate, în justiție și solidaritate socială, într-o României puternică și demnă atașată valorilor euro-atlantice. Cred într-o politică a valorilor, cu oameni competenți și curați, cu responsabilitate și angajamente ferme, fără minciuni și sclipici. O politică a cetățenilor pentru cetățeni. O politică a respectului față de noi și față de cei din jur.
Motto-ul sub care se sărbătorește anul acesta ziua de 8 martie este “Empowering Women – Empowering Humanity: Picture It!”. Avem locul nostru legitim în corul mondial și avem ateatea femei extraordinare și atâtea lucruri grele și minunate de făcut. Fără slipici și fără muzică, doar cu multă muncă, grea și tăcută de cele mai multe ori.
Si totuși iubim trandafirii… La multi ani prietene dragi! ” ”

O altă opinie : Smaranda Dobrescu  ”Acum 25 ani cand am intrat eu in politica, nici nu auzisem macar de notiunea de „populism” Nici macar la colegii barbati, dar-mi-te la femei. Primul motto pe care l-am adoptat in organizatia de femei si l-am pastrat vreo 10 ani era incurajatorul „we can do it”. Nu prea stiam in 1990 care sunt liniile de actiune ale organizatiei de femei. In martie 1990 cand am infiintat prima organizatie de femei social democrata ne preocupa inca avortul femeilor, caci abia iesisem din starea de inapoiere cand mureau femeile apeland la diferite mijloace. Ne preocupau caminele de copii si batrani unde ne duceam nu la mai mult de 4-5 in fiecare oras fara sa ne gandim sa luam televiziunea dupa noi. Pana sa ne facem programul si sa intram in randul social democratelor europene, lectii precum modestia si daruirea au devenit fundal de activitate. Doar pe acolo ne plasam ca sorginte. .Am fost presedinta organizatiei de femei PSDR 10 ani, timp in care ne-am educat pe noi si pe alte femei, am identificat discriminarile, ne-am luptat pentru reprezentare. Fara exagerari, fara festivism, fara fonduri, asa, pe tacute. De ce oare evolutia a fost de la „principii aplicate” la sclipici la comanda? ”

***

Noi continuăm să ignorăm realitatea tristă și fluturăm ” stânga europeană ” cu alde sturzu ce defila cu băsescu pe scenă prin campaniile electorale, cu alde ghiță omniprezent pe la vreo portiță. Ai noștri nu-s niciunul buni, niciunul. Și-mi amintesc de cineva care ne spunea că-i în convalescență sufletească, de altcineva care ne pomenea de soiul rău și care ACEL CINEVA VÂNDUT DE AI SĂI– stă pe mal și privește curgerea râului, de cineva care ne atenționa că am luat-o pe arătură cu Don ” Fratelli ” și că nu ne asumăm identitatea că am uitat de principii și valori social-democrate… Îmi amintesc și vă amintesc !!

” am fost și-am rămas niște idioți ” – așa s-ar impune să auzim de la pesedeii mei !
Râdeau toți că-i fac fătălăi, că le spun verde-n ochi că-s lași, că le imput dezinteresul pt ” nuclearele ”! ce vor urma, că… Au ajuns la ce zisăi ! Cin să-i auză pe cei ca mine…

Erau atât de siguri pe ei și au uitat cu totul de oameni, ne-au lăsat în bătaia … tuturor ! Noi suntem ne-buni pt lumea lor ” bună ”, noi cei care am intuit, am strigat la urechi surde, am anticipat și… ce folos..
PSD de rit nou s-a limitat să se fălească cu achiziții de ” succesuri ”, n-au fost atenți la plantatul sebi aurică ghiță, s-au lăcomit la banul lui că le fu de folos, au făcut numiri politice pe posturi cheie în dorul lelii, utile să le fie… nu s-au știut opune numirii unor personaje nocive la cârma onor ” instituțiilor statului de drept ” și-acu șed poziția de drepți ori culcat ( capră, să-mi fie ierttat ! )… Că fudulia-i dintotdeauna soră cu prostia și aroganța cu ignoranța .
Revin la butoane Mafiile PDL travestite-n Mafiile Pdl-Pnl-PmP ! Se va pune botniță la propriu și-n gura presei, media și vom urma noi ! Mucles total.
Presa va avea de ales : mucles și lacăt sau schimbă macazul, trec pe imnuri și ode închinate conducătorilor iubiți… Noi … floricele pe câmpii, triști și-ai doar Cerului.
Dosare, sume astronomice, mascarade cu cătușe, dube, denunțuri, circus ! Specimene cum băsescu, blaga, boc, anastase, sebi ghiță ( !! ) , videanu, frunzăverde, falcă, etc , bine mersic, în LIBERTATE ( !!!! )
Păpușel werner klaus își vede de…. ” lucrul bine făcut ”. Kovesi știe ce are de… cu materialul clienților, că dacă-s boi ȘI oi !

Victor Ponta le-a arătat dosul Oamenilor de bună credință și-a ascultat exclusiv ” sfaturile ” unor prăpăgiți pe mâna cărora va și aluneca până la cădere ( și mă doare enorM s-o spun !!! ) iar PSD NU mai e de ceva vreme social-democvrat!! NU sunt ceilalți mai puternici ca noi, nu-s mai buni, nu-s mai cu moț, suntem noi slabi, lași, dezbinați, manipulați, uitați, abandonați !!

Ne-am cam  bătut singuri ! Cu laaarga colaborare a achizițiilor ” de succesuri ”, că ne-au fost musai ” bulangii politici ” aciuiați sub umbrela PSD.  Nu se putea fără… OARE ????!!!!

Prietenii DNA spun ca tinta e Ponta in cazul Sova

Șova : previzibil ! dat fiind ca SI el e sacrificat…

Poporul, din păcate daaar cumva justificat, NU va reacționa pe motiv de : kovesi, nițu, cazanciuc… !! N-o spun cu rea intenție, nici cu satisfacție că NU ne nici arde, nici încălzește-n vreun fel. Dimpotrivă !!!!

„Degeaba taiem crengile pacatului in afara noastra, daca in noi raman radacinile care vor creste din nou”.

DNA: Darius Vâlcov urmărit penal pentru trafic de influență 

NU e deloc bine ! Se urmărește dărâmarea Guvernului Ponta cu ajutorul DNA&SRI ( Coldea&Kovesi ). Klaus IMPERATOR Werner Johannis face la fel cum Satanic Abuser (  băsescu traian ), tiri ăla, tiri celălalt,  același ghem ! ” Lucrul bine făcut ” cu uneltele aservite. Evident, nu interesului național !

Nu cunosc și nu e dovedit la acest moment cu PROBE dacă Șova ori Vâlcov sunt vinovați ori dimpotrivă, nevinovați, cunosc însă, ca toți ceilalți că se dorește cu orice preț  dărâmarea Guvernului și preluarea puterii de către Mafiile PD-L travestite-n  ” noul PNL ” !!

Ioan Rus a pus CFR Călători sub controlul UDMR şi al piraţilor feroviari garantaţi de PDL

alta :

Scandalul de la PSD Sector 1, faza pe pumni şi capete în gură. Dan Tudorache ar fi sărit la bătaie la Cătălin Ivan, în plină şedinţă. Un consilier local acuză: „În PSD se joacă murdar”

dacă e adevărat ce se relatează, nu-mi rămâne decât să-l ” felicit ” pe Victor Ponta pentru ” performanțele ” la care a ajuns PSD de rit nou…
Andrei Plumb scoate pistolul pe masă la ședințele de partid, tudorache sare la bătaie, amenințări pe bandă rulantă…că-mi amintesc de sebi aurică ghiță care l-a amenințat pe R Negoiță , apoi pe alții… Ce aveți de gând și până unde veți continua astfel ???!!!! Înțelegem că ați privatizat partidul, am înțeles, dar ” putința ” voastră stă-n doar pumni , asta în lipsă de argumente… ?Incalificabil !!! Rușinos, nedemn !!

p.s. cu toata dragostea, dar cu sebi aurica ghita cum ramane, ca pare ca se ingroapa la ordin toate matrapalzacurile ” acoperitului ” … , aaa ??

aștept încă să vă deziceți total de sebi aurică ghiță !!!  nu vreți ori nu ( mai ) puteți ?…

În ciuda zvonurilor propagate de ipocriți și aplaudaci din PSD de rit nou cu iz de ghiță, clarificări și adevăruri ce dor doar stricaților
” Nu am avut niciun proiect cu Vanghelie sau cu Geoană. Nu am discutat nicio posibilitate de colaborare. Le-am spus că pentru mine un nou PSD se poate realiza doar în interior. ”
” Ponta şi Dragnea conduc un partid de care se tem. Frustrările în ţară sunt foarte mari. ”
” Sâmbătă va avea loc Consiliul Naţional. Nu mă voi duce, deşi sunt membru. Cred că nu e ceea ce ar trebui să fie. Dezbaterea de acolo nu e reală. Aş fi vrut să facem o analiză clară a votului. Un moment important va fi prezentarea noului statut. Cum vi se pare această reformă? Impusă, iar tot ce este impus este rău. Ar fi trebuit nişte dezbateri foarte serioase. E nevoie de o schimbare a statutului, dar sunt şi alte lucruri care ar fi trebuit schimbate. DNA a pus ochii pe baronii locali. Câtă putere mai au liderii judeţeni? În toate partidele sunt oameni care au probleme cu justiţia. Ce face DNA este o muncă ce trebuia să înceapă cu mulţi ani în urmă. ”

Citeste mai mult: adev.ro/nlb0cj

Cătălin Ivan – omul care NU bălăcărește public, deși a toot fost împroșcat, ci, se apără și bine face !! Vă reamintesc , inclusiv pe limba unora care fie sunt proști, fie fac pe proștii : ORI SUNTEM SOCIAL-DEMOCRAȚI, ORI SUNTEM ORICE ALTCEVA DAR SOCIAL-DEMOCRAȚI, BA !!

” Un scurt raspuns pentru Codrin Stefanescu, pentru a inchide acest subiect. Aceasta este declaratia lui:

„Conducerea PSD Bucureşti a luat act de decizia PSD sector 1 privind suspendarea lui Catalin Ivan pentru o perioadă de 12 luni din partid. Am înţeles că organizaţia PSD Iaşi nu a avut niciodată intenţia de a-l primi sau de a face transferul. Cu toate acestea, pentru ca dl Cătălin Ivan să nu mai bată câmpii prin tot felul de scrisori deschise trimise mass-media, că cineva ii pune piedici să candideze la congres, vom lua decizia la PSD Bucureşti ca suspendarea să fie anulată până la congres, astfel încât acesta să-şi poată depune candidatura”

Raspuns:
1. O decizie de Birou Permanent de Sector nu poate invalida niciodata, in niciun context, decizia Conferintei de Sector. Este ca si cum Biroul Permanent National ar invalida deciziile Congresului. Decizia Conferintei PSD Sector 1 a fost aceea de a lua act de transferul la PSD Dobrovat si, pe cale de consecinta, de respingere a propunerii de suspendare. Nu mai intru in detalii pentru ca am explicat suficient comportamentul abuziv al lui Stefanescu, girat de sefii sai.
2. Organizatia PSD Iasi este obligata sa accepte transferul, deoarece acordul este unul pur formal, o luare la cunostinta, in niciun caz decizia nu se afla la nivelul Biroului Permanent Judetean, ci la nivelul organizatiei de baza, PSD Dobrovat in acest caz. Juristii se pot pronunta mai clar pe aceasta speta, dar practica in partid de la infiintare pana astazi sustine acest mod de lucru.
3. Posibilitatea de a candida pentru orice functie in partid este un drept, in niciun caz o favoare. Cel putin asa se intampla in partidele democratice. ” – Catalin Ivan

Recomandări – de luat minte:

1 – Iluzii periculoase

” Scăderea taxelor și impozitelor nu poate ține loc de creștere a veniturilor. Nu e niciun paradox faptul că scăderea lor face săracii și mai săraci și bogații și mai bogați. Este un mecanism de redistribuire inversă a bogăției unei națiuni. Nici scăderea prețului petrolului nu poate ține loc de creștere a veniturilor. Astfel de artificii nu mai pot funcționa prea multă vreme. Iar costul amânării revalorificării veniturilor celor care trăiesc din muncă vor fi dramatice. Și asta cât de curând.  ”

sursa : aici

” Ceea ce se întâmplă acum, cu circul anti-corupției, confirmă ceea ce scriam în urmă cu ani buni. Anume că în 2004 a avut loc o lovitură de stat. AN a câștigat alegerile prezidențiale, dar rezultatul a fost întors de unii din servicii, asociați unui grup de interese economice tânăr, agresiv, și care dorea să se impună în fața celor două, care dominau piața: unul structurat în jurul PSD,celălalt în jurul PNL. Acest al treilea grup nu s-a structurat atât în jurul PD, cât mai ales în jurul lui traian băsescu. Ce l-a deosebit de celelalte două? Faptul că și-a construit instrumentele juridice și instituționale necesare eliminării concurenței. Ele s-au numit DNA și ANI. (Știu, nu trebuie să-mi amintiți: DNA se trage din PNA, înființat de AN. Da, dar PNA nu se privatizase.) Cei din grup aveau deja sprijinul serviciilor. Cărora AN refuzase să le mărească salariile și bugetele.
De ce au mizat serviciile pe acest al treilea grup de interese economice din jurul lui băsescu? Poate pentru că vechile grupuri se autonomizaseră, deveniseră prea puternice, și nu prea mai cooperau. Oricum ar fi, acum vedem cât de extins a fost cel de-al treilea grup, cum și-a selectat domeniile de interes, și, mai ales, cât de rapid s-au îmbogățit membrii săi. Iar acest grup mai are o caracteristică: este unul exclusiv prădător. Nu a construit nimic, nu a creat locuri de muncă. Nu, doar a parazitat fluxurile de bani publici, deturnându-le în scop privat. Bani cu care și-au cumpărat protecție și complicitatea unor instituții. Grupul și-a oferit șefi din servicii, din Procuratură, judecători, presă. A fost o tentativă (aproape) reușită de luare în posesie a unei țări.
Acum o parte din cei cumpărați, de teamă, din oportunism, din alt motiv, cum ar fi presiunea unui grup de interese străin, care, la rândul lui, vrea să elimine concurența și și-a oferit niște instituții românești, lucrează împotriva grupului, pentru a-și ”ispăși” păcatele. Rămâne de văzut unde se va opri măcelul ”anti-corupției” Mă tem că aceia pe care îi vedem plimbați cu cătușe sunt doar peștișori, sacrificați demonstrativ. Rechinii sunt la adăpost, și pândesc momentul să-și ia revanșa.
Morala? Nu avem motive de bucurie. Pentru noi nu se va schimba nimic… ”

sursa : aici

Mai spun că PSD a luat-o pe arătură !  Alegerile din 2016 ne vor da lecția… binemeritată. Și totuși, se putea altfel…

Îsi vor merita soarta, la o adica… pen ca NU vor sa lupte cu toate armele SI pt noi !! si e pacat , pacat de soarta Patriei noastre, de soarta copiilor nostri, de soarta PSD, de cate s-ar fi putut, dar….
Primeaza doar interesele personale si de grup, din pacate ! si la naiba !

în loc de concluzie :

„Şi chiar de nu voi fi un far, ci candelă, ajunge. Şi chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, căci am aprins lumina.”

sibilla

p.s. cineva, o zice mai limpede ca mine  și preiau  textul în întregime :

Neo-liberalismul cu față social-democrată

” Azi încep lucrările Consiliului Național al PSD. N-ar trebui să mă intereseze și, de fapt, nici nu mă interesează. Sunt un om de stânga, dar nu mă mai regăsesc de mult în valorile și politicile promovate de el. Rezumând, Ponta și ai lui au reușit să desăvârșească un proces, început prin 2004-2005, acela de a transforma social-democrația într-un soi de neo-liberalism cu față social-democrată. Eu eu nu servesc ghiveciul ăsta ideologic. 

 

Ce deosebire mai este între PSD și PD, în materie de valori și principii? Măcar gașca lui băsescu a fost sinceră: a făcut un Congres, și în unanimitate a mutat  partidul de la stânga la dreapta. Cinstit, transparent, să știe tot prostul. PSD n-a făcut asta. Și-a mințit cu nonșalanță și perseverență publicul, a semnalizat mereu stânga, dar de virat a virat numai la dreapta. Iar virajul său la dreapta a fost chiar mai radical decât cel al PD din 2005. Astea sunt fapte, pe care nu le poate contesta nimeni. 

 

Nu poți să vii să declari senin că ești cel mai ”pro business” partid din România. Nu poți să ignori-în cel mai bun caz-sau să distrugi capitalul românesc, și să promovezi capitalul străin. Nu poți să accepți senin distrugerea mișcării sindicale. Nu poți să arunci la coș dialogul social. Nu poți să promovezi privatizarea serviciilor publice, educație și sănătate, să crești costurile lor pentru cetățeni. Nu poți tu, partid social-democrat, să fii campionul reducerii taxelor și impozitelor, care favorizează capitalul-marele capital-și-i dezavantajează pe cei care trăiesc din muncă, ducând pe noi culmi polarizarea socială.

 

 Nu poți s-o ții ca gaia mațu cu cota unică, o calamitate pentru societatea românească, și care n-a produs niciunul dintre efectele pozitive scontate. Nu poți să nu revalorifici salariile din sectoarele publice. Nu, PSD n-a făcut nimănui nicio favoare, readucând salariile bugetarilor la nivelul la care erau înainte ca Boc să le taie. Este o minciună: concomitent că tăierile a fost aplicată și o nouă grilă de salarizare în sistemul bugetar, care a redus și ea, prin aplicare, veniturile celor din sectorul public. Despre asta nu se mai vorbește.

 

Să mergem mai departe. Nu poți tu, partid presupus social-democrat, să-ți faci proiect din reducerea deficitului bugetar, când n-ai infrastructuri, când s-au închis școli și spitale, când se moare, la propriu, de foame și din lipsa accesului la îngrijiri medicale.

 

Ce anume mai este social-democrat în politica PSD? Ce credeți că are să ne propună Consiliul Național? Nimic! Este expresia vulgară-și sfidătoare!-a imensei dureri în cur pe care o încearcă liderii acestui partid, când este vorba despre nevoile cetățenilor. Da, îi doare în cur de noi! Cum îi doare în cur de noi pe toți, de la stânga la dreapta. Consiliul Național nu are decât un singur obiectiv: să le securizeze poziția lui Ponta, Dragnea și compania. O mizerabilă luptă pentru putere. Și atât. Nimic altceva. Niciun proiect strategic, nicio limpezire ideologică, nimic. 

 

Partidul este dezarticulat, făcut praf. Conducerea la vârf nu mai are mare lucru în comun cu baza partidului. De fapt, în PSD democrația e moartă și îngropată. O gașcă agresivă de ariviști a înlăturat sau marginalizat pe oricine mai avea legături cu social-democrația, cu stânga, în general. Ca peste tot, banul dictează și în PSD. Pentru că în loc să se bazeze pe oameni, partidul se bazează acum pe bani. Este doar o mașină de exercitat puterea și de făcut bani pentru câțiva. Să mă emoționeze faptul că DNA îi saltă unul câte unul? Haida-de! Să-i ia pe toți, din partea mea!

 

Doar că liderii aceștia corupți împiedică partidul să fie un luptător și-un promotor al democrației. Într-un moment extrem de delicat, când puterea a ajuns în mâna altei găști, din SRI și din așa-zisa Justiție. Scoate cineva un diftong pe tema asta? Protestează cineva? Toți îi dau cu ”independența Justiției”. Care independență, idioților? Abuzurile, încălcarea Constituției, a drepturilor și libertăților cetățenești nu vă interesează? Nu sunt teme pentru un partid social-democrat? Să mai amintesc despre felul în care-cu câteva excepții-arată parlamentarii PSD? Sau aleșii săi locali?

 

Dacă membrii Consiliului Național ar avea măcar un dram de demnitate și s-ar simți responsabili față de membrii și simpatizanții PSD, față de cetățenii României, ar cere azi demisia conducerii PSD. Faptul că a pierdut Ponta alegerile prezidențiale e la ”și altele”. Motivele adevărate sunt cele de mai sus. Nu am văzut, în 25 de ani de ”democrație”, un lider care să fie urât și contestat cu tăria și vehemența cu care este contestat Ponta. De ce? Pentru că este ipocrit, mincinos, disprețuitor, și pentru că este fals. Nu are nimic în comun cu stânga și cu social-democrația. Este doar un oportunist mizerabil, care, împreună cu Geoană și cu alții ca el, au distrus partidul. 

 

Sigur că nu se va întâmpla nimic din astea. Ca orice altă paranghelie de acest gen-din toate partidele-și asta este aranjată cum îi poftește suflețelul liderului de moment. Evident, Rovana Plumb va fi aleasă șefa Consiliului Național. Ca să facă, ce? Că doar n-o fi vreun clasic al gândirii de stânga! Și după? Ce urmează? Se schimbă ceva în PSD? 

 

Așa ne-am întors de unde am plecat: la regimul cu partid unic. Că guvernează PSD sau guvernează PNL, nicio deosebire! Partide ale puterii, care nu există decât pentru a parazita banii publici și a îmbogăți o mână de privilegiați. Rezultatele se cunosc. Iar faptul că unii dintre privilegiați cad loviți de ”anticorupție” nu înseamnă absolut nimic. Locul lor este luat imediat de alții. Iar noi ne alegem doar cu praful de pe tobă.  ”

sursa : aici

p.p.s. sunt optimistă, pen că-n afară de oportuniști, pupincuriști, fripturiști… încă mai există ȘI Oameni ! Și Libertatea Cuvântului pentru care mă voi bate cu meșterii de doar vorbe, întotdeauna !

” Mai întâi fii liber; apoi cere libertatea! ”
” Intotdeauna vor fi unii care privesc lucrurile numai din afara, si altii care incearca sa le vada dinauntrul lor, e ceva atat de binecunoscut. ”
” O parere este inainte de toate un act de credinta ideologica si o credinta nu poate sa fie confortabila ca un rand de haine gata. ”
” Toate intrebarile pe care le pun, vantul mi le aduce inapoi intacte. Va trebui sa raspund, probabil, eu singur la ele, dar prin insusi faptul ca-mi pun intrebari nu mai sunt singur. E un prilej sa-mi micsorez lista, sa-mi declar sentimentele fara sa ma rusinez de ele. ”

 

 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.