Anchete, investigaţii, dezvăluiri. Caraş-Severino cu damf de * brand *: Frunzăverde…

( Sursa Imaginii: sorin-frunzaverde-604-bogdan-baraghin-jpg caon online )

Anchete, investigaţii, dezvăluiri. Caraş-Severino cu damf de * brand *: Frunzăverde…

Cu ce maşini fac naveta sau se plimbă şefii Consiliului judeţean

30 iulie 2010 – 12.43

De:

VICTOR NAFIRU

Premierul Emil Boc cere administraţiilor locale şi judeţene scăderea cheltuielilor materiale şi încadrarea în norme şi cote stabilite prin ordonanţe de urgenţă. De pildă, pentru fiecare maşină aflată în parcul auto al Consiliului judeţean, consumul lunar de carburant se limitează la 150 de litri. Cine a avut urechi de auzit s-a conformat, cine nu, procedează ca şi până acum.

Deşi şefii Consiliului judeţean câştigă ceva mai bine decât angajaţii de la UCM Reşiţa, TMK ori vreun SRL mai răsărit, nu toţi au o maşină personală cu care să vină la serviciu, să-şi facă cumpărăturile ori să iasă cu familia la iarbă verde. De exemplu, secretarul judeţului, Ion Imbrescu, este unul dintre ei, cu toate că, dacă s-ar strădui puţin, şi-ar cumpăra o maşină la mâna doua din salariul câştigat într-o singură lună. Dar, în definitiv, de ce să şi-o cumpere, câtă vreme are una de serviciu, care îl duce oricând şi oriunde vrea el?

Preşedintele judeţului, Sorin Frunzăverde, este în aceeaşi situaţie. A avut maşină, a vândut-o, dar nu suferă din această cauză. Nu circulă pe jos de acasă şi până la slujbă, deşi ar putea, deoarece nu stă departe de serviciu. Şi nici nu o să-l vedeţi în tramvai sau taxi din cauză că nu are autoturism proprietate personală. Are maşină, cu şofer la scară, zi şi noapte, iar cumpărăturile le lasă în grija altora. Aşa că, la ce bun o maşină personală? Unii ar spune că Sorin Frunzăverde e preşedintele judeţului, drept pentru care i se cuvine orice. După această teorie, şi primului-secretar de partid de pe vremea comuniștilor i se cuvenea totul, dar pentru asta, tot l-am condamnat şi înjurat după Revoluţie.

După modelul lui Frunzăverde, e directorul de la Direcţia de Patrimoniu, Ianăş Roşeţi. Nu-şi face probleme din acest motiv. Naveta de la Caransebeş, acolo unde locuieşte, la Reşiţa, locul unde are slujba, iar la sfârşit de săptămână la Teregova, comuna de baştină, nu o face nici cu trenul, nici autobuzul, şi nici n-o să-l vedeţi la „ia-mă nene“, ci cu maşina instituţiei, celebra Skoda cu numărul CS-33-JUD.

Pe lângă faptul că nu are maşină personală, directorul Constantin Bâtea mai are o hibă, aceea că poliţia i-a suspendat permisul de conducere. Doar pentru atâta lucru nu s-a speriat. A făcut ce a făcut şi şi-a „convins“ un subaltern să treacă pe post de şofer, ca să-l plimbe dintr-o parte într-alta cât e ziua de lungă.

Cam aşa stau lucrurile în Consiliul Judeţean Caraş-Severin, unde nu există director ori şef de Direcţie să nu folosească maşina instituţiei în scopuri personale, după terminarea programului de lucru. Dar oare se încadrează în cei 150 de litri de combustibil pe lună?

*******

Argument – ziar online de Caraş-Severin, ADEVĂR scoate la lumină!

D-l Nafiru, concluzionează, pe bună dreptate : * Dar oare se încadrează în cei 150 de litri de combustibil pe lună? *.

Cum rolul Sfinxului e de-a veghea … nu  ne vom limita să apreciem rândurile d-lui Nafiru, ci, spre informarea cititorilor cărăşeni şi nu numai.. reamintim oamenilor, apelând, evident, la… arhivă :

iulie 2009

Aleşi de cursă lungă

REŞIŢA – Conform actelor, unul dintre vicepreşedinţii CJ parcurge circa 276 de km pe zi!

Pe http://www.caon.ro, site-ul Jurnal de Caraş-Severin, s-a scris despre deplasările dintre Reşiţa şi Caransebeş ale vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, şi ale directorului Direcţiei de Administrare a Patrimoniului, Ianăş Roşeţi. Ne-am întrebat atunci dacă acestea se fac cu maşinile Consiliului şi cu benzină cumpărată din banii publici şi am solicitat unele informaţii de la CJ. Iată că am primit şi aceste informaţii.

Astfel, am putut afla că CJ-ul are şase maşini, cărora li se mai adaugă încă 54 pentru instituţiile sale subordonate. Cele mai multe autovehicule, 18, aparţin Direcţiei pentru Protecţia Copilului, urmată de Direcţia de Administrare a Patrimoniului, cu 13. Cât despre banii daţi pe combustibil în primul semestru al acestui an, suma totală este de 186.436,52 de lei. Cel mai mult a cheltuit „Protecţia Copilului“, 49.177,16 lei, urmată de Consiliul Judeţean, cu 48.060 de lei şi Administraţia Patrimoniului, cu 40.662 de lei.

Însă, cel mai interesant răspuns a fost de departe cel despre kilometri parcurşi de către vicepreşedintele Ghiorghioni şi de către directorul Roşeţi.

Astfel, putem vedea că, între 1 ianuarie 2009 şi 30 iunie 2009, vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni a parcurs nu mai puţin de 31.721 de km. Adevărul e că în acel comunicat nu se specifică care dintre vicepreşedinţi are consumul cel mai mare, ci am dedus noi luându-ne după atribuţiile ce le revin.

Înmulţind cele 23 de săptămâni scurse cu cinci zile lucrătoare pe săptămână, avem un total de 115 zile de muncă. Împărţind kilometrajul la acest număr, rezultă că „vicele“ Ghiorghioni ar fi parcurs, în fiecare zi, circa 276 de km! În clasamentul „călătorilor“, el este urmat de către directorul Roşeţi, cu 27.750 de km, adică o medie de 241 km/zi. Cât despre cel de-al doilea vicepreşedinte, Iulian Georgevici, acesta nu are „decât“ 19.214 de km, mai exact o medie de 167 km parcurşi pe zi lucrătoare.

Sau cel puţin atâta au mers maşinile lor, care, conform aceluiaşi răspuns oficial al CJ, „sunt verificate periodic, potrivit dispoziţiilor legale“. Ar trebui să ne mândrim că avem conducători harnici, care nu stau locului nici o clipă. Care, dacă ne luăm după kilometraj, dacă nu merg pe teren sigur fac kilometri prin parcare…

Poate am crede, dacă unele guri rele nu ar aminti de faptul că mulţi primari, care sunt în trecere pe la CJ, vin cu ştampila în buzunar. Şi pac, de dragul vremurilor în care trăim, se spune, că mai ştampilează câte o delegaţie. A cui? Nu ştim. Deduceţi dvs…

Nina Curiţa

© 2005-2009 – Inform Media

http://www.caon.ro/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/07/24/din-categoria-fenomene-paranormale-carasene-pe-vremuri-de-criza/

Aţi citit bine : 276km/zi… * Firesc *, doar asemenea fenomene paranormale numai în voievodatul * Ayatollahului * Sorin Frunzăverde se pot întâlni.

Caraş-Severino, considerat aşadar * proprietate privată * de jmecherul cu pretenţii de tilictual, baronul Frunzăverde, continuă să… dea lecţii Centrului, actualei puteri de kkt… Lecţii de * moralitate *, * cinste *, * management *…

Şi, pentru că nu vreaă să mă abţin, mai fac o completare, ca să NU se uite şi, spre luare aminte, că aşa se leagă nişte chestii cu damf de Sorinache Frunzăverde… :

Maşina lui Frunzăverde ( a CJ C-S ) a luat foc ! Avertisment, întâmplare sau… altceva ?

Cert rămâne până la proba contrarie că a ars … Banul Public, autoturismul aparţinând CJ C-S. Pagubele…

Pute ! Ca mai toate fentele Naşului de Caraş-Severino, Frunzăverde, punct.

Sibilla

P.S. virgula cică o pune * Împăratul *, că doar n-are vreun Ho!, dimpotrivă… Virgula şi… codiţele, destinate incomozilor… Aşa, şi ?? Moare unul, se ridică altă voce şi va spune ce şi câte se petrec în Caraş-Severino. Poate că-ntr-o zi va veni vremea să dea socoteală şi ăsta Frunzăverde care pozează-n public în porumbel imaculat şi răcneşte ca apucatul pe unde apucă, cum că el vezi Doamne nu e ca Băsescu,Udrea, Boc, Videanu, etc… Pe naiba ! E şi mai dihai ca ăştia toţi la un loc!!

Jmecherul Frunzăverde are tupeul să invoce, i-auzi: Guvern de Uniune Naţională…. pffff… Cu un asemenea * model *  ??!!! Hai nu zău ..

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Anchete, investigaţii, dezvăluiri. Caraş-Severino cu damf de * brand *: Frunzăverde…

  1. Pingback: Democratia si valorile lor « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Democratia si valorile lor

  3. Pingback: Frunzăverdeeee, potoleşte-ţi lighioana libidinoasă !! Suntem ţinte vii ??!!… cam DA… « Sfinxul

  4. Pingback: Gunoier de bunăvoie ŞI la nevoie în Caraş.Severino: Ionesie Ghiorghioni « Sfinxul

  5. Pingback: Vineri 13……. « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.