Din nou despre nereguli grave în protecţia copilului din România !

Din nou despre nereguli grave în protecţia copilului din România !

Şi totuşi se continuă cu hărţuirea şi sancţionarea repetată a persoanelor care denunţă aceste nereguli, aceasta pentru a se proteja orgolii, scaune, personaje ” de neînlocuit ” …

Ruşine să vă fie tuturor celor care vă complaceţi, minţiţi, tăinuiţi, vă compromiteţi chiar şi prin tăcere, consimţiţi a fi părtaşi la ticăloşii, faceţi orice numai ca să protejaţi imaginea NU a copiilor, ci, a instituţiilor, funcţiilor, unor ” personalităţi nemuritoare ”.

S-a întâmplat în Covasna …

Inspectoratul Judetean de Politie Covasna a inceput urmarirea penala impotriva directorului Centrului de Plasament din Intorsura Buzaului, pentru neglijenta in serviciu, dupa ce s-a descoperit ca un tanar de 17 ani din Centru ar fi intretinut raporturi sexuale cu minorii internati.

Purtatorul de cuvant al IJP, Andrea Buzsi, a declarat luni, corespondentului NewsIn, ca urmarirea penala a inceput atat in cazul directorului, pentru neglijenta in serviciu, cat si in cazul minorului de 17 ani, banuit de abuz sexual asupra minorilor. Potrivit aceleiasi surse, deocamdata raportul medicului legist nu este finalizat.

Directorul Directiei pentru protectia Copilului Covasna, Vass Maria, a declarat ca, in urma raportului preliminar al anchetei interne, au dispus desfacerea contractului de munca in cazul unui educator si diminuarea salariilor pentru restul educatorilor, cu 10%. Acest procent se scade si din salariul de baza si din sporurile directorului Centrului de Plasament, iar dupa analizarea rapoartelor finale se vor mai lua o serie de decizii.

Ancheta Politiei la Intorsura Buzaului a inceput in luna ianuarie, dupa ce politistul de proximitate din cadrul Politiei Orasului Intorsura Buzaului s-a sesizat cu privire la faptul ca un elev de 9 ani de la o scoala generala din oras, provenit din Centrul de Plasament din localitate, prezinta echimoze in zona fetei si declara ca a fost lovit de un tanar de 20 de ani, cazat in acelasi centru de plasament.

Potrivit IJP Covasna, in urma verificarilor efectuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si de la Politia Orasului Intorsura Buzaului s-a stabilit ca trei minori ocrotiti in centru, cu varstele de 8 si 9 ani, ar fi fost batuti de doi tineri, R. Mihai, de 20 de ani, si A.I., de 17 ani, institutionalizati in acelasi centru.

Extinderea cercetarilor a scos la iveala faptul ca existau indicii conform carora in luna septembrie anul trecut, A.I., de 17 ani, ar fi intretinut relatii sexuale cu patru minori cu varstele cuprinse intre 8 si 12 ani, ocrotiti in Centrul de Plasament din Intorsura Buzaului.

Sursa : www.ziare.com

” Să ţinem presa la distanţă ! ”

Regulamentele privind respectarea dreptului la imagine şi intimitate al copiilor instituţionalizaţi sunt destinate stopării anchetelor jurnalistice sau de orice fel ? Sunt aceste Regulamente destinate stopării unor denunţuri, sunt capac etanş ca să nu răsufle nimic , sunt instrument de intimidare, sunt ele oare ceea ce ar trebui a fi sau pretexte pentru protejarea imaginii unor persoane, funcţii, etc ?

SITE CJCS – …

Opinia publică va fi iar pe jar, ” analiştii ” vor sării blamând educatorii din sistem, toţi se vor arăta surprinşi, consternaţi apoi se vor lansa cu furie împroşcând cu invective tot ce mişcă-n sistem , ori, problema aici e, că-n sistem nu mişcă absolut nimic fără ştirea sau voia, consimtul conducerii iar cei ” neascultători ” care mişcă denunţând ororile din sistem sunt răstigniţi, timp în care opinia publică tace, verificări nu se fac, iar conducerile Consiliilor Judeţene protejează imaginea ” protecţiei copilului ”, integritatea averilor ” divelor ” şi ” prinţişorilor ” şi nicidecum nu viaţa, nu destinele, nu ceea ce ar trebui. Vorba bătrânilor, când va pricepe cineva în ţara asta amărâtă că : ” peştele de la cap se împute ” ?

Voi spune, voi denunţa, voi răcni până ce mă va auzi cineva, că nu e normal ceea ce se întâmplă în protecţia copilului, e strigător la cer , e sfidarea oricăror principii şi valori e …. spuneţi voi ce e, după ce veţi mai auzi şi despre alte cazuri, alte orori, alte mizerii ascunse sub preş, căci aşa înţelege conducerea oricărui Consiliu Judeţean să ia poziţie : protejând imaginea judeţului, cântându-i în strună câte unei Duuamne directoare, lăsând-o cu bună ştiinţă să-şi facă mendrele, să-şi etaleze muşchii, a se citi orgoliul, ba mai mult, ajutând-o …. Să vă dau exemplu concret !

Pentru ca nici o informaţie să nu răsufle în afara sistemului, se apelează la teorii frumos ambalate, şi care nu au nimic în comun cu realitatea, important rămâne să se protejeze imaginea, să fie totul ermetic închis, şi nicidecum să se ia măsuri concrete. Consiliile Judeţene aprobă cu ochii închişi Regulamentele privind respectarea dreptului la imagine şi intimitate al beneficiarilor ( copiii şi tinerii din sistem ), fără să pară a realiza că formularea lor e aberantă şi că se ajunge la situaţia ca legile invocate să se bată cap în cap cu legile ” omise ” cu bună ştiinţă. Astfel, deşi cei din interiorul sistemului ar fi firesc să fie primii care să sesizeze aspecte negative, nereguli, abuzuri, sunt legaţi la mâini de invocarea secretului confidenţialităţii !!! Mai mult, prin aprobarea acestor regulamente se vrea impunerea legii tăcerii, îngrădirea accesului presei, a oricăror mijloace mass media la informaţii şi se acordă exclusivitate în luarea deciziilor directorilor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului . Va să zică, Zeii decid totul, absolut tot.

Nu ne referim la datele personale ale copiilor, la datele de identificare, ne referim la situaţii fără ieşire. Nu educatorii permit prezenţa yalelor pe uşile dormitoarelor, subliniez, chiar dacă se fac dubluri, pe timpul nopţii unuia i se pune de exemplu o pernă pe gură şi, o singură supraveghetoare nici nu poate bănui ce se poate întâmpla, sau, pe timpul zilei, geaba încearcă educatorul a intra într-un dormitor, dacă el, educatorul căruia i-a fost subminată autoritatea în faţa copiilor, educatorul care e hărţuit moral , educatorul care e înregistrat pe tel mobil şi filmat la sugestia unor adulţi ce nu au scrupule în niminicii, şi e oprit a verifica ce se întâmplă … acest educator nu va putea dovedi niciodată nimic, mai mult i se va îndesa pumnul în gură. Imaginea primează, nu ororile, nu viaţa, viaţa aşa cum e … nu ce s-ar putea îndrepta.

Citez din Regulamentul aberant şi aceasta deoarece aceste hârtii se aruncă angajatului spre a se semna, nimeni nu oferă lămuriri suplimentare, şi mai grav, nimeni nu oferă în scris nimic … se protejează ei pe .. ei, baronii, şefii …

Art. 5 În cazul în care informaţiile sunt solicitate de la persoane fizice care ocrotesc copii prin intermediul unei măsuri de protecţ ie, persoanele în cauză vor putea oferi datele solicitate numai cu avizul expres al directorului executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş -Severin, în condiţiile prevăzute la articolele precedente.

Ex . – De servici fiind, constaţi : un abuz, un furt, vrei să opreşti săvârşirea unei fapte cu repercursiuni grave, nu ai voie să apelezi serviciul 112, nu ai voie să mişti până ce nu ai undă verde de la directorul direcţiei cum că poţi da datele necesare, va să zică poliţia nu poate intervenii în timp util pentru că educatorului i se impune tăcere, poliţia dacă vrea date să aştepte avizul directorului, termenul de răspuns la cererea scrisă fiind de 5 zile, în acest timp …. Dumnezeu cu mila !


Art. 8 Furnizarea verbală a unor informaţii referitoare la situaţia copiilor care beneficiază de o măsură de protecţie reprezintă un atribut exclusiv al directorului executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş -Severin, atribut care poate fi exercitat cu respectarea strictă a prevederilor prezentului regulament.

Să înţelegem, că acesta e şi un angajament ferm al directorului că va fi prezent şi la dispoziţia instituţiei renunţând la orele predate la universităţi de prin alte localităţi ? Vor primii educatorii tel. de servici, au certitudinea că li se va răspunde la apel în cazul în care situaţia o cere ? Mai precis, educatorul ce acoperire în scris are la o adică căci situaţiile sunt multe şi implică nişte explicaţii ori din rândurile mai sus citate nu reiese decât că se protejează imaginea cuiva, se pune un lacăt ! Adio acţiuni de prevenţie dar, educatorul e sancţionat … Să scrii teorii bazându-te pe nişte legi, pe altele evitându-le cu nonşalanţă e uşor.

Poate e bine să amintim că libertatea de acţiune a educatorului e îngrădită, că în centrele de ocrotire sunt mulţi tineri cu vârste până la 21 de ani, că nu există personal de pază şi protecţia în aceste instituţii, există gardieni la direcţii să apere conducerea, birourile să preîntâmpine atacarea, Doamne iartă-mă a vreunei ” dive ”, dar, acolo unde e nevoie şi e, nu există … Securitatea, siguraţa la locul de muncă, sănătatea angajatului în instituţiile de ocrotire nu este respectată !

” … vizitatorii vor avea acces în incinta serviciilor de profil numai dacă sunt însoţiţi, în permanenţă , de către reprezentantul desemnat de către directorul executiv al Direc iei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş – Severin. ”

Până acum lucrurile nu au stat deloc aşa, să dea bunul Dumnezeu măcar de aci înainte , deşi …

Deci nu vor mai fi sancţionaţi educatorii, pentru refuzul de a semna bilete de voie unor tineri , ce se deplasează în afara localităţii ceva zile la solicitarea unor cetăţeni din străinătate … îhîm …

” Realizarea unor materiale audio, video, scrise sau sub orice alt formă , în incinta serviciilor de specialitate vizitate sau cu privire la aceste servicii, se poate realiza numai cu acordul expres al directorului executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş -Severin.

Şi cine e ăla care să acorde acces presei, aşa-i, s-a mai pus un lacăt ! Oare de ce nu se pun zăbrele, botniţe, belciuge, paravane triple, ziduri de 5 m, peste tot, ca să se asigure lipsa de transparenţă şi implicit liniştea …. tăcere şi linişte, să nu răsufle nimic, dar, pozăm în îngeraşi, ” nu avem nimic de ascuns ” …

Persoanele fizice sau juridice care solicită informaţii sau doresc să realizeze materiale de orice natură , referitoare la situaţia copiilor care beneficiază de o măsură de protecţie vor declara, în prealabil, pe proprie răspundere, că datele ori informaţiile care urmează a fi obţinute vor fi utilizate fără a aduce atingere imaginii şi dreptului la intimitate de care dispun copiii menţionaţi anterior.

Mda, deci şi tinerii care pot fi în situaţia de a fi abuzatori beneficiază de privilegiile confidenţialităţii, nimeni nu poate a-i opri căci, nu ai cum şi nu ai voie, dar, în cazul unei tragedii, a săvârşirii unei fapte, se cer probe, iar verba volant, scripta manet dar te binecuvântează cu eticheta de nebunie …

Şi dacă vor vorbi copii, tineri aruncaţi din sistem? Şi dacă tragedii precum în Covasna sunt mult mai numeroase şi-n mult mai multe locuri ? Şi dacă să zicem, ca exemplu, conducerea nu permite acces, nu avizează o anchetă, nu oferă informaţii, protejând vreo rudă , sau, ascunzând mizeriile tocmai pentru a proteja imaginea instituţiei, sistemului, necum să se implice să stopeze nişte nelegiuiri care există ?

În Covasna e trist, tragic, înfiorător tot ceea ce s-a întâmplat, dar, măcar s-a spart buba, s-a aflat, se vor lua nişte măsuri, se vor opri ororile, pentru că, iată, unor oameni le pasă şi, se pare că, în Covasna Consiliul Judeţean a lăsat IPJ Covasna să-şi facă datoria, nu s-a ” protejat imaginea instituţiei ” ci, probabil oameni cu suflet au înţeles că există nereguli în protecţia copilului şi că e benefic să se intervină pe problemă nu să se protejeze persoane, orgolii, ticăloşii, cum se practică-n alte părţi e important şi subliniez, organele de poliţie îşi fac datoria, nu ei ascund mizeriile, dimpotrivă, ar face mai mult, dar, iată aşa zise regulamente formulate în pripă fără să se ţină seama de foarte multe alte aspecte, ajung să fie piedică în demararea unor acţiuni !

Aceste regulamente formulate aberant, care nu ţin seama de tot ceea ce implică prea multa secretizare, paravan, instrument, numiţi-le cum doriţi, sunt de fapt şi o spun limpede, destinate şi enunţate în aşa fel încât nu au ca scop protejarea imaginii minorilor ci, intimidarea persoanelor ce ar denunţa nereguli, cu alte cuvinte oricine ar deschide gura ar răspunde penal, ( după părerea unora ) mizeriile vor fi şi mai bine îndesate sub preşuri ca să nu duhnească-n afară rahatul, abuzul de autoritate, de influenţă, va avea cale liberă, orice anchetă jurnalistică să fie stopată din faşă dar protejăm incompetenţa şi fumurile vreunei ” dive ”, ce contează că , în instituţiile de ocrotire, la fel ca şi pe stradă există abuzatori şi victime şi cine ştie ce, şi cine ştie câte …. important e să nu se dea satisfacţie cuiva, să se ascundă, să se pitească, să se etanşeze totul, să funcţioneze controlul absolut ! Să nu răsufle informaţiile în afară, să nu se poată dovedi nimic, asta primează, nicidecum nu există vreun gram de bunăvoinţă a se îndrepta ceva, e mai uşor să numeşti o persoană că e nebună, s-o acuzi de exagerare s-o supui la hărţuiri şi să-i transmiţi pe diverse căi ameninţări de tot felul, decât să te preocupe, pe tine aşa zisă protecţie a copilului aspecte cum ar fi : furtul, vagabondajul, frecventarea unor anturaje dubioase, consumul de alcool, posibilul abandon şcolar , abuzuri, etc.

Ce înseamnă ” atribut exclusiv al directorului ” … să va fi prezent nonstop şi peste tot pentru a ” furniza informaţii verbale ” ?

Şi uite aşa, şi-a rezolvat protecţia copilului cărăşeană ” problema arzătoare ”, bănuiţi cine era …. e limpede ce urmează, punerea-n practică a ameninţărilor de până acum, îndepărtarea din sistem a denunţătorilor şi cu asta, punct, linişte şi pace … ce contează dedesubturile, ce contează orice altceva …. Adevărat, ca la voi, la nima, ” sincere felicitări ” ! Numai că …. au omis că nu pot controla chiar tot, buba se va sparge, repet, cu sau fără cineva-n sistem şi principiul dominoului se va pune-n mişcare, să-i vedem … Păcat e că se-ntâmplă tragedii, lângă noi, dar se refuză a se vedea viaţa, aşa cum e … a se mişca un deget …. eu am încercat să nu fac valuri prea mari, să atrag atenţia, de luni … Dumnezeu cu mila !Sunt pregătită ! Pe mine, nu mă are nimeni la mână cu nimic !


Sibilla

Update :

Am observat pe site-ul oficial al ANPDC următorul aspect :

În structura instituţiei intră: Corpul de control, Compartimentul audit, Compartimentul presă, Direcţia de monitorizare, Serviciul Licenţiere, Direcţia economică, Compartimentul resurse umane, Biroul achiziţii publice, Compartimentul relaţii cu publicul, Serviciul afaceri europene şi relaţii internaţionale, Direcţia politici, strategii, Biroul Programe, Serviciul juridic şi contencios.
Există doua compartimente : Compartiment presă şi Compartiment relaţii cu publicul ! ANPDC nu are nici lacăte, nici interdicţii aberante de a impune Legea Tăcerii, se aude-n Caraş-Severin ?
Nicăieri, şi-am scormonit zeci de siteuri, ale Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului din întreaga ţară, am căutat şi pe alte surse, pe seiturile oficiale ale celorlalte Consilii Judeţene din ţară, nu am găsit o altă Hotărâre de aprobare a Regulamentului pentru respectarea dreptului la imagine şi intimitate a copiilor/tinerilor din instituţii , prcum premiera mondială aş zice … din, Caraş-Severin şi mă refer la formulările aberante de genul : ” se vor oferii date solicitate ( inclusiv in anchete ! ) numai cu avizul expres al directorului executiv al DGASPC ”, ” furnizarea verbală a unor informaţii … reprezintă atributul exclusiv al directorului executiv ”, ” realizarea materialelor scrise … numai cu acordul expres al directorului executiv ”, etc. etc. …. nicăieri în lume nu s-a procedat la impunerea Legii Tăcerii prin intermediul invocării unor pretexte de genul ” protejarea imaginii şi intimităţii copiilor ”, cu scop limpede de a opri din faşă demararea vreunei anchete de orice fel … numai şi numai în Caraş-Severin ! Dovada că e aşa, formularea acelui Regulament, o formulare aberantă, invocarea unor Legi cu omisiunea altora …. Căutând pe acele situri, am găsit însă : rapoartele de activitate şi rapoartele corpurilor de control, rubrica achiziţii publice, documente de interes public, accesul la informaţii de interes public, etc … va să zică, mai puţină secretizare, mai multa deschidere …. deci se poate si altfel, la noi, de ce nu şi nu şi nu ?

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Din nou despre nereguli grave în protecţia copilului din România !

  1. ionborgo zice:

    Niko.
    Daca in institutiile de ocrotire a minorilor,Centre de Plasament sau Scoli Speciale, unele abuzuri asupra copiilor,abuzuri nu neaparat sexuale,ci acele care privesc formarea personalitatii acestora, erau pana nu de mult practici curente.Faptul ca din cele spuse de tine nereguli semnalate ,ca batai,privatiuni de tot felul,incalcari de regulament sunt practici curente in astfel de institutii,crede-ma ca nu ma mira.S-au cocotat in functii de conducere si in personal de predare si ocrotire toti neaveniti,fara dragoste de copii si fara intelegerea nevoilor acestora.Se pune intrebarea :Cine-i de vina?Raspunsul este simplu.Sistemul.Pana cand nu se va produce o reasezare a valorilor in tara noastra,toate problemele stringent de necesare omului vor fi trimise in derizoriu.Asa vad eu o parte a aspectelor prezentate de tine.Vina este in calitatea umana a celui pus sa educe.Sunt prost pregatiti,lucreaza prost.Cu educatia si ocrotirea celor cu probleme sociale nu te joci.Daca gresesti,copilul ajuns matur va actiona cum a fost educat.Si de aici tot colajul de probleme de neadaptare si insertie in societate.Cunosc problema direct,cum ti-am mai spus am avut la scoala mea 10 copii de la „casuta” ,un plasament familial de inalta tinuta.Cele trei persoane care se ocupa de copii pe langa profesionalism au un ascendent necesar,au un suflet mare si iubitor de copii aflati in nevoi diverse.Azi am revenit pe bloage si-ti doresc toate cele bune in sanatate.Cu drag,tata Borgo.

    Apreciază

  2. ionborgo zice:

    ocupau de …; probleme speciale.. 🙂

    Apreciază

  3. Petrica zice:

    Cred ca o solutie pentru asa de multi copii fara familii permanente ar fi sa deschida adoptiilor internationale. De ce nu se gandeste nicio autoritate la aceasta? Le este frica de Emma Nicholson? ‘S fara coloana? Habar n-au despre ce inseamna binele copilului? (aici cred ca am lovit tinta) Nu le pasa?!!!!! (cu siguranta aici am lovit centru tintei). Daca cineva ridica chestie de „coruptie”, „trafic de organe si copii”, etc. sa dovedeasc aceste lucruri si sa dovedeasca,,,, ca nici un roman nu este implicat in asa ceva. (Romanii mai au dreptul de a adopta, dar numai daca sunt stabiliti in Romania.) O lege mai proasta in domeniul respective nu am vazut niciodata. Trebuie schimbata acum!

    Apreciază

  4. gian maria volonte zice:

    Multi copii de virsta mica, lasati de parinti”in grija statului” se afla acum in grija asistentilor maternali,o forma de ingrijire la domiciliul acestora.Multi copii se afla in aceste familii de cind erau bebelusi si sunt atasati de acesti parinti surogat.
    Desi aceasta alternativa de protectie este una temporara potrivit legii, copilul este lasat acolo pe termen lung ,serviciile de protectie fiind incapabile sa rezolve puntual problemele copiilor.In cele mai multe dintre cazuri, copilul este despartit de familia naturala pentru ca nu este respectata legislatia care spune ca acesta trebuie ingrijit in aceeasi comunitate cu familia lui ,tocmai pentru a face posibila reintoarcerea sa in familia naturala.
    Este posibil ca familia naturala sa intoarca definitiv spatele copilului si atunci ce se intimpla cu copilul?
    Dupa ce implineste virsta de 2 ani el poate fi bagat intr-o institutie rezidentiala,pentru ca legea permite acest lucru.Intreb cind se iau asemenea masuri se gindeste cineva la copil si la rupturiledin viata lui?
    Petrica poate are dreptate,poate ca adoptia nationala/internationala ar fi o solutie pentru aceasta categorie de copii care nu au nici o sansa sa se intoarca in familia naturala.Asistentului maternal ii convine ca ii merge salariul si vechimea, mai face si altceva pe linga.Dar este in interesul copilului sa nu aiba o familie a lui pentru totdeauna?
    Adoptia nationala a dat rateuri groaznice din cauza birocratiei sistemului.Cind in sfirsit un cuplu se decide sa adopte un copil, incepe calvarul, acesta este plimbat pe la usile directiei,cind dupa vreun an,doi in sfirsit ,pare ca se face lumina,atunci li se arata mitul negru,apare asa din senin mama care trebuie sa-si dea consimtamintul la adoptie(asa prevedea lege,se pare ca s-a renuntat ). Mama, de cele mai multe ori ,saraca, cu vreo nu stiu citi copii prin sistem, vrea si ea sa capete ceva si uite asa lungul sir al obstacolelor pina ce cuplul uluit prin ce poate sa treaca ,renunta.
    Astfel sansa unui copil de a avea o familie dispare.
    Pentru adoptia internationala am rezerve din cauza coruptiei care va colcai din nou.Nu ca nu ar fi buna dar trebuie atent monitorizata,pentru ca stiu ca s-au intimplat foarte multe rele copiilor adoptati in strainatate.Dar am vazut si copii care o duc extraordinar de bine si care au intradevar o viata de vis.
    Multi din cei ce lucreaza in sistem au intrat acolo si nu mai pleaca, pentru ca au strins averi fabuloase din diverse oportunitati:adoptii,proiecte PHARE,bani publici,firme capuse,asistenti maternali si cite or mai fi.
    Un copil odata intrat in sistem este ceea ce pentru un adult inseamna puscarie.Copilul insa, fiind dependent el nu poate decide pentru el. Altii o fac, fara inima si constiinta.Si raul produs nu se mai repara!Si societatea devine tot mai rea si mai nesigura cu toate rebutarile pe care le da sistemul de protectie dar nu numai.Uneori si parintii chicseaza rau de tot cu proprii lor copii! Insa sistemul de protectie maninca multi bani publici! Vorbind de bani se pun si aici mari semne de intrebare citi bani ajung direct la copil.Sistemul e stufos si bine intretinut!Copii insa?
    Si intorcindu-ne la articol ,cum sa vrei sa ai copii cu adevarat integrati in comunitate, cind cel mai usor e sa pui lacat sistemului, prevalindu-te de gogosi umflate, gen dreptul la intimitate si sa instaurezi dictatura in sistem.
    Dar cind sistemul va exploda ,va exloda din temelii!Necazul este ca pentru unii din copii inchisi acolo,va fi prea tirziu.Viata a trecut ca tavalugul peste ei si le-a dezvoltat toate abilitatile de supravietuire de la minciuna,furt,prostitutie pina la lucruri mult mai grave ce tin de manipulare si constiinta.
    Este trist intr-adevar si boala societatii in care traim,boala ce ia chipul aviditatii de bani si bunuri,al egoismului,al trufiei si minciunii,al lasitatii,tal tradarii,toate acestea se transfera catre generatiile de miine ca un model de viata.
    Vor putea fi ei altfel?E greu de raspuns la aceasta intrebare.Numai ca noi adultii ar trebui sa reflectam asupra modelului si propriului exemplu pe care il dam copilului!

    Apreciază

  5. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

  6. Pingback: Caraş-Severino – feuda porno?! « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.