Moamăăăă … ce de-a ” succesuri ” …

Moamăăăă … ce de-a ” succesuri ” …

DNA se învârte prin judeţ?

REŞIŢA – Jurnal de Caraş-Severin a amintit, întâmplător, de anumite controale care se fac în ultimul timp la diverse instituţii din judeţ.

DNA se învârte prin judeţ?

Se pare că, în această perioadă, sunt supuse controalelor Direcţia pentru Protecţia Copilului, Direcţia Judeţeană de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenicul“.

În cadrul unei conferinţe de presă, chiar peşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, susţinea că „Din 2005 tot suntem controlaţi la sânge. Am fost controlaţi de Curtea de Conturi, de DNA şi chiar de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Până acum a fost totul în regulă“.

Joi, în urma unui telefon, primit la redacţie am înţeles că directorul DJAPPP, Ianăş Roşeţi, ar fi fost suspendat din funcţie. Pentru a verifica informaţia l-am contactat chiar pe directorul de la Patrimoniu. „Sunt în concediu de odihnă. Azi am venit la birou pentru că a trebuit să rezolv nişte probleme legate de semnarea unor acte pentru bancă. Acum e prima dată când aud acest zvon“ ne-a spus Ianăş Roşeţi.

Din surse neoficiale am aflat că acele controale care se fac la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vizează corectitudinea examenelor pentru anumite posturi din cadrul acestei instituţii. De existenţa controalelor respective nu ştia nici prefectul judeţului Caraş-Severin. Poate pentru că nu ţin de Guvern sau poate sunt doar zvonuri…

Sursa : www.caon.ro

Bani puţini, lucrări proaste

REŞIŢA – S. Frunzăverde: „E trist că primează alte lucruri în faţa problemelor adevărate ale acestei ţări“

Bani puţini, lucrări proaste

Bugetul propriu al Consiliului Judeţean a fost rectificat miercuri, 29 octombrie 2008, cu 79 de miliarde de lei vechi. Din această sumă, 10 miliarde vor merge la persoanele cu handicap, 19 miliarde sunt pentru aşa-zisele drumuri pietruite, iar 50 de miliarde sunt pentru drumuri judeţene şi comunale.

Cele 50 de miliarde, conform spuselor preşedintelui CJ, Sorin Frunzăverde, nu au ajuns încă în judeţ pentru că unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Finanţelor care trebuia să semneze hârtiile pentru această sumă şi-a dat demisia. Oricum, chiar şi cu acest buget rectificat, potrivit lui Frunzăverde, „în decembrie vom reuşi performanţa de a nu mai avea bani de salarii la Consiliul Judeţean“.

Important e însă faptul că, deocamdată, din cele 50 de mld. se pot plăti salariile angajaţilor de la SC Drumuri şi Poduri şi, de asemenea, se pot efectua lucrări de reparaţii la o serie de tronsoane.

„Următorul pas va fi să transformăm această societate în serviciu public. Oricum, angajaţii sunt prea mulţi şi au executat cele mai proaste lucrări la drumurile din Caraş-Severin“ a mai adăugat preşedintele CJ.

Nina Curiţa

Sursa : www.caon.ro

Mă fac director …


Aleşii spun una, oamenii zic alta, dacă veţi accesa www.caon.ro citiţi mai ales comentariile … e ceva fantastic, se dau nume, exemple , totuşi, dacă există transparenţă, se vor face cunoscute rezultatele rapoartelor de control ? Sunt informaţii de interes public sau … ? Se va continua cu ” secretizarea ” unor ” succesuri ”, până unde se va merge cu ascunderea unor lucruri, când vor da socoteală câţiva din cei vizaţi … ? Acolo unde există suspiciuni, trebuie făcute verificări, dacă nu se adeveresc, suspiciunile vor fi înlăturate, simplu … nimeni nu ar avea nimic de pierdut. Atunci de unde şi de ce atâta încrâncenare a unora ” să nu răsufle nimic ”, de ce se minte că nu se scrie în presă despre judeţ, există arhivă … oricine poate accesa arhiva din Cotidianul de ex. la data de 30.09.2008 şi citind vom constata că judeţul Caraş-Severin e nominalizat printre cele găsite cu nereguli urmare a controlului efectuat de către Inspecţia Socială iar doamna Muga, Inspector de stat spune clar şi limpede cine sunt vinovaţii managementului prost , la fel în ziarul Gardianul, la fel pe caon.ro … se insistă totuşi cu slogane gen ” nu avem probleme, nu există , sunt exagerările unora, etc ”. Primul pas în rezolvarea oricărei probleme este să recunoşti că acea problemă există, se doreşte oare ?

Aşteptăm să se autosesizeze instituţiile abilitate ale statului : ANI, DNA, ANPDC, Curtea de Conturi, etc. sau luăm măsuri să remediem măcar ce se mai poate , dar nu măsuri de amuţire cu pumnul în gura celui ce spune lucrurilor pe nume, nu măsuri de intimidare şi hărţuire a celor care doresc să se implice şi poate că au ceva idei bune, poate că au şi disponibilitatea de a le pune-n practică … întrebarea e , se doreşte, dacă nu, de ce nu se doreşte şi … cine pe cine ţine în braţe şi iarăşi zic, de ce … ???

Un lucru mie una mi-e foarte limpede ! Mă apuc de învăţat, mă fac director … da, nu am uitat, va trebui să-mi trag la purtător şi carnet de partid, aşa , apoi, director fiind, zbang salariu, trosc şi nişte neamuri pe lângă mine, să ” meargă treaba bine … ”, am nevoie musai de ” oameni de încredere ”, ce naiba … ce-ar mai fi … păi nah, ştiţi cum e, nişte ore suplimentare acolo, doar sunt de la buget, aşa, apoi poate vreau şi nişte ore, să predau şi eu ceva pe undeva, doar e cool, dă bine … Mă caută cineva , sunt pe teren cu treburi, cine buba verifică un director , păi nu ? Moamăăă , era să uit, am drepturi , şofer, maşină, telefon, toate de servici, mă pot mişca în voie şi repejor … hi hi , să vadă muşchii mei cine îmi prinde urma … mai pică şi nişte prime, fraieri se găsesc să muncească să am rezultate, aşa … ce-ar mai fi … păi, ceva comisii, comiţii şi comitete, şi de la şedinţe se iau bani … faină melodia ” fără număr, fără număr … ” . Cotizez şi io pe unde trebuie, sunt ” conştientă ” şi am liniştea asigurată . Pleosc o vilă două, apoi schimb maşina, apoi mă mai găndesc … trec parte din averi pe numele soacrămii, soţului , mai găsesc eu rude dispuse … nah, poftim de mă prindeţi … Tiiiiii …. cum de nu-mi veni ideea până acum, moamă cât timp am pierdut cu tâmpenii : muncă cinstită, onoare, omenie … pfoai, ţara are nevoie de directori, la dracu cu toate celelalte , bani vorbesc, acum se promovează nonvaloarea ce naiba . Primul pas, mă înscriu la administraţie publică, pasul doi, gura mică, fac doi ani în unul şi am nevoie să mai lipsesc la examenele halea, apoi, licenţa, se rezolvă, deh … În trei ani am diploma, dacă şed şi cujet, după patru ani pot să şi candidez, director şi apoi consilier judeţean …. frumos, frumos … După încă patru ani nici dracu nu mă mai scoate din angrenaj, voi avea ” experienţă ” ca să zic aşe …. Destul timp pierdut cu metaforele, cauzele nobile şi lupta cu … morile de vânt, ne ticăloşim cu toţii, păi dacă-i musai, apoi cu mare ” plăcere ” …. Dacă ” angajaţii sunt mulţi ” deducem că ei, directorii sunt cei puţini , nah că m-am prins, d-aia nu mere treaba , îhîm …

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Dedicaţiune, celor ce li se potrivesc mănuşă, versurile Marelui Poet Naţional , Mihai Eminescu …  pioasa Sibilla se cutremură de atâta val de ” afecţiune ” ce-i tresare neînsemnata fiinţă către ” inocenţii ” golumbi dă pra şi …  :

” … Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem lângă capiştea spoielii?
Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri…
Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!

La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,
Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…
Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,
Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,
Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
Drept ştiinţ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană…
O, te-admir, progenitură de origine romană!

Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! ”

( Mihai Eminescu )

Sibilla Poesis

informaţii preluate de pe surse : www.caon.ro


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Moamăăăă … ce de-a ” succesuri ” …

  1. Gabriela Savitsky zice:

    Hă! Ce zăpăcită eşti! Da, cred că asta e problema, sunt prea puţini directori. Vreo 82 ar fi suficienţi la parohia noastră.
    Ştii ce? Sistemul acesta profund imoral şi complet mafiot o să se înnece în propria ticăloşie.
    Tu rămâi ce-ai fost: romantic!

    Apreciază

  2. Niko draga, cum sa faci asa ceva ? Sa cauti alte haine cu iz de sefie putreda, sa te aliniezi haitei de manageri incompetenti si plini de pete pana in albul ochilor ?
    Brrr… alunga repede acest cosmar, ca nu-i de tine !
    Nici in gluma cea mai amara si nici cu umorul cel mai negru, reducand totul la absurd nu pot si nu reusesc sa-mi fortez imaginatia sa te vad ca pe o ipotetica doamna Sefulescu, crede-ma ! 🙂
    Lasa-ti Duminica aceasta pentru pregatirea sufletului de zbor si pentru rasfatul mintii cu dulci provocari !
    Fii cum spune Gabi, o romantica incurabila, cu adieri matasoase de floricica de colt, rasarita gingas si hotarat din granit de stanca !

    Apreciază

  3. sfinx667 zice:

    Ţucu-vă, mă declar învinsă … m-am săturat de muncă cinstită, de lupte şi redute, de hă, hă .. câte şi mai câte .. am înebunit şi punct. Atâta m-au ” alintat ” că-s nebună, ia să văd ce se fac cu mine dacă mă fac una de-a lor, ia … 😉 :), mă fac bună ca ei , hă., hă … ( Doamne, Doamne, Tu să nu m-auzi, mă ştii, tot eu sunt … )
    @Gabriela Savitsky,
    Minunato,. las că văd eu romantism, ” conform legii ” mâine la Tribunalul cela renumit deja în ţară, c-avui grijă să se ştie …
    Duminică frumoasă şi-un dar muzical de la curând fosta sibilina, viitoare derectoare, hai ţucă-mă cât te mai cunosc, apoi mă mai gândesc, că deh, ” şinie mi-s io ”…. 😉 :)) :

    Ascultând muzika srpska, poate te concentrezi şi găseşti tu vre-un fir pe calea banilor volatizaţi din direcţiile bântuite …. slabă nădejde să aşteptăm să dea vreunul ceva înapoi, că-şi schimbară maşinile , ca tot omul, ops … pardon , derectorul….
    zdravo,
    Sibilla

    Apreciază

  4. sfinx667 zice:

    @pescăruşul argintiu,
    Musai soro, mă sacrific … dacă ţara are nevoie de derectori, musai ! Tu nu pricepi că angajaţii sunt prea mulţi, ei derectorii sunt prea puţini, nu mai fac faţă la numărat banii şi implementat proiecte hi hi … cică numa unul i-a fost aprobat Caraşului, vai de steaua noastră…
    Duminică minunată sis, numai bine !
    Pentru tine :

    Sibilla

    Apreciază

  5. ionborgo zice:

    Niko!!!
    Imaginea cu „Cantecul lupului la Luna” a inspira de asa manera ca crez ca acela cu catuse nu-i de pe la noi.Unde ai vazut tu ca DNA sa puna catuse.Poate nici nu are asemenea scule.Ei se pricep la dosare ce nu ajung pe rol di cauza de motive „vicii de procedura”.La mine in urbe fiinteaza un spital de boli nervoase,psihiatrie mai pe romaneste de nebuni.Cand mergeam la scoala pe jos(/) treceam pe langa spital.Intr-o conversatie cu bolnavii de acolo,multi mi-au spus:”Dle profesor(ma cunosteau ca le mai dau uneori bani de tigari)noi nu suntem nebuni,nebunii sunt dincolo in lumea ce se crede normala”Multi sunt oameni titrati.Asa si cu catusele.Hotii cei mai multi sunt in libertate si fura strazi,parcuri,sedii de institutii,fabrici,etc iar gainarii stau la pripon pentru te miri ce.Ma repet cu vrsurile eminesciene”O cum nu vii Tepes Doamne /Ca punand mana pe ei,sa-i imparti in doua cete de smintiti si de misei,/Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,/Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”Scrisoarea III ,partea 2-a.M-am dat mare!O seara minunata iti doreste,cu drag,tata Borgo 🙂

    Apreciază

  6. ionborgo zice:

    P.S Postezi titlul:”DNA se invarte prin judet?” si raspunsul ar fi:”Doar se invarte” Trebuie sa fim atenti la semantica 😛 Tot eu tata Borgo.

    Apreciază

  7. sfinx667 zice:

    @tati Borgo,
    Ce să mai, sunteţi unic, irepetabil, şi mereu reuşiţi să mă tresăriţi zââmbet, oricât de cătrănită aş fi 🙂
    Apoi musai să recunosc, da, doar se-nvârte prin judeţ, reiese limpede şi din articole, asta nu ne-mpiedică să continuăm a arăta ce se întâmplă şi că fum fără foc nu iese …
    Acu, fără glumă tati drag, este că e musai să mă fac derectoare ? 😉 🙂
    Zău că nu mă poci abţine tati Borgo, le fac dedicaţiune dreguitorilor ” dragi ”, ba mi-a venit ideea să o inserez şi-n articol, că dă bine :
    La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,
    Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
    Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…
    Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

    Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,
    Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,
    Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
    Drept ştiinţ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
    Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană…
    O, te-admir, progenitură de origine romană!

    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
    ( Mihai Eminescu )
    Tati, sunteţi mare, pentru că sunteţi mai întâi de toate OM, ori derectorii şi alţi piţiflenci, habar nu au ce-o fi aia … deh, minunăţiile mnealor sunt ” şinie mi-s io .. ” şi , ATÂT, nişte muritori până la urmă, nimic altceva, numai că unii ticăloşiţi … mă şi mir cum de nu plesneşte veninul în câte unul, dar, nah, sunt very bussy să-mi trimită mie ” promisiuni ” delicate , adicătelea, las că văd eu cu cine m-am pus, voi muri, nici nu ştiu ce mă aşteaptă, etc., etc…. Ba da ştiu, pentru că vă cunosc, mai bine decât vă cunoaşteţi voi, sunteţi previzibili şi da, în stare de orice !
    O seară binecuvântată tati Borgo, sănătate şi numai bine vă doresc, prieten drag sufletului meu zăpăcit 🙂
    Un mic dar de suflet pentru tati Borgo :

    Ziveli, tati,
    Sibilla

    Apreciază

  8. Nea Costache zice:

    Draga prietena sibillina, pai daca tot te-ai decis musai sa devii director, atuncea, ti-ar sta bine sa-ti tragi si o viloaca, asa, de vacanta prin Semenic, sau… de ce nu, la Ranca, tot ti-s dragi si oltenii. O saptamana linistita si frumoasa, pe masura sufletului tau curat!

    Apreciază

  9. Salut. Imi place foarte mult cum scrii. Ai fi interesat sa facem un link exchange?
    Id mess/mail: andrei_the_wise@yahoo.com
    blog: http://www.varby.ro
    Daca esti de acord astept un raspuns pe mail.
    Daca nu te intereseaza imi cer scuze ca te-am deranjat.
    Sa avem bafta la trafic!

    Apreciază

  10. sfinx667 zice:

    @Nea Costache,
    :))
    Viloaca pe Semenic nu doresc, aş deveni vişină cu … prea multe putori iar eu iubesc mirosul florilor de câmp 🙂
    Zău că prefer poieniţele, oltene , nu zidurile grele şi plumburii … brrrr … cum buba or reuşi să respire, nu vreau a ştii, dar peisajele olteneşti , nu zic ba, cândva .. 🙂
    Calde îmbrăţişări şi numai bine, zău că mă fac derector, numa ca să le arăt că nu-i mare scofală a fi ” şinie mi-s io … ”, chiar aşe, da cine sunt ? Când vor reuşi să-şi răspundă la astă întrebare, se cheamă că …. mă fac io senator, ceea ce nu mi-ar şede rău :))
    zdravo,
    Sibilla

    Apreciază

  11. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.