OAMENII CAMELEONI – MAESTRII AI DEGHIZARII, DIVERSIUNILOR SI MANIPULARII, SUNT INTOTDEAUNA INVINGATORI ?

OAMENII CAMELEONI – MAESTRII AI DEGHIZARII, DIVERSIUNILOR SI MANIPULARII, SUNT INTOTDEAUNA INVINGATORI ?

Nu e pentru nimeni o noutate : cameleonii sunt marii maestrii ai deghizarii . Daca aceste soparle ce au capacitatea de a-si schimba culoarea corpului, dupa unii specialisti pentru a se adapta mediului in care traiesc sau a se camufla , dupa altii, specialistii australieni afirmand ca dimpotriva, cameleonii atunci cand isi schimba culoarea corpului doresc de fapt sa atraga atentia, mult mai ” fascinanti ” si interesant de observat pentru noi, sunt ” oamenii cameleoni „.

Caracteristicile acestor ” soparle „, cameleonii, gasesc corespondente bine conturate in caracterul unor oameni. Dintre acestia, oamenii politici cameleoni, sunt cei mai periculosi, lunecosi, imprevizibili, pentru foarte multi greu de dibuit si de … patruns si totusi, ei sunt printre noi, si sunt tot mai multi, unii dintre ei, ” exceleaza ” in arta deghizarii si au reusit de-a lungul anilor sa ramana cumva in umbra, sa-si manipuleze modelele pe care de fapt initial le imitau !

Oamenii politici cameleoni nu au principii, nu stiu, nu cunosc decat sa fie schimbatori, sa supravietuiasca, sa-si urmareasca propriile interese, sa le fie lor si numai lor bine, atat. Aceste dihanii fara principii, chipurile adaptabili la orice situatie, nu sunt decat figuri aparent slugarnice si aparent maleabile in tiparele oricarei ideologii, dar, in realitate sunt niste fatarnici, farisei, ma repet, lunecosi, imprevizibili si extrem de periculosi. Oamenii cameleoni, mai ales cei din zona politicului, nu doresc decat sa supravietuiasca si aceasta CU ORICE PRET si atunci folosesc singura lor arma, unealta pe care o detin, aceea a lipsei lor de convingeri personale. Ei sunt atat de schimbatori, se muleaza in interes personal pe persoana, situatie, evenimente, sunt dupa cum bate vantul in relatiile cu fiecare. Pot fi ” loiali ” atat crestinului cat si paganului in acelasi timp, nu servesc intereselor nici unui partid politic ci, sunt preocupati exlusiv de propria bunastare. Acesti cameleoni, in timp devin atat de versati, perversi, fara scrupule … ei sunt TRADATORII PROFESIONISTI ! Nu au principii, nu au pareri, nu au frica de Dumnezeu, ei au doar glazura straielor celor puternici la un moment dat pe scena politica, insa, nu au culoare, ci, doar culoarea altora, „convingere ” pe care si pe aceea o vand,o tradeaza, preocupati sa supravietuiasca si atat.

Extrem de abili, oamenii cameleoni, acesti serpi camuflati in umbra, si-au dezvoltat pe parcursul vietii si alte abilitati, dobandite candva, acumuland experienta, adaptari si strategii, pentru a supravietui ca invingatori. Cameleonii mereu in umbra, aparent ” muste inofensive ” apeleaza la ceea ce se numeste ” mimetism „, un eficient si extrem de interesant mijloc de protectie. Imitatorul se comporta pentru un timp aidoma modelului sau, copiaza de la acesta aceleasi mijloace de aparare si de atac, pe care ei nu le poseda, dar, are in schimb abilitatea de a le copia cu repeziciune, si mai mult de atat, se debaraseaza apoi cu aceeasi repeziciune cu prima ocazie sau alta oportunitate ivita, tradand fara remuscari.

Se stie despre cameleoni ca ” ochii lor pot privi in doua directii diferite in acelasi timp „, ca ” au limba foarte extensibila si picioare zigodactile – clesti „, asadar, daca e sa cautam si gasim corespondentele acestea in unele caractere umane, vom tresari de sila si scarba la gandul ca, aceste soparle din umbra unor oameni politici supravietuiesc din tradare, mitomanie, camuflarea adevaratelor intentii, deseori, modelele lor devenind marionetele cu care se joaca atat timp cat le sunt utile, apoi le arunca in mizeria de unde le-au cules. De mentionat insa, ca, foarte multi oameni de buna credinta pica in plasa si rapusi de ” farmecul ” acestor monstrii, cameleonii cu chip de lut , carcter josnic si sufletul vandut in slujba diavolilor.

La fel precum aceste ” soparle „, cameleonii, care sunt cunoscuti drept animale de companie, care au proprietatea , capacitatea de a-si schimba culoarea corpului si care sunt si acestia diferiti caci se cunosc : homocromia permanenta uniforma ( aceeasi coloratie cu mediul intotdeauna ), homocromia schimbatoare ( variabila ), homocromia schimbatoare ocazionala ( sezoniera, copianta ), etc, si oamenii cameleoni sunt mai mult sau mai putini abili, mai la vedere sau mereu in umbra, si actioneaza, manifesta comportamente patologice, structurate si consolidate pe experientele dobandite, adaptandu-se din mers si instinct de supravietuire cu orice pret, si in functie de anumiti factori, stari, trairi, cursul evenimentelor la un moment dat, directia care le-ar putea oferi satisfactii la un moment dat, si se shimba, evident tradand, functie de … peisaj, actori, piesa …

Descoperim la o analiza atenta, foarte multi cameleoni, posibil la vedere pe scena politica, la vedere deoarece nu au inca abilitatile dezvoltate si destula experienta acumulata pentru a nu fi observati, dibuiti de catre cei cu miros mai fin. Aceasta nu inseamna ca nu vor avea sanse de reusita in timp, caci sunt insistenti in a supravietui si dobandi noi abilitati. Cei mai periculosi raman cei care au dezvoltat si si-au consolidat deja abilitatile, cei mereu in umbra, si care din nefericire sunt cel mai greu de patruns si dibuit, deseori neexistand ” solutie ” decat sa fi muscat, injunghiat , desigur prin spate, pentru ca sa-ti dai seama cu cine ai de-a face, mai grav insa este cand ai patit-o deja cu un cameleon si persisti in a-i acorda credit, cu naivitatea credulitatii ca s-ar putea schimba …. interesant nu ? Maestrii deghizarii, cei care sunt atat de schimbatori, nu se vor schimba niciodata pentru a veni in intampinarea naivei noastre asteptari. Ei nu trebuie a fi subestimati nici macar o clipa, caci, lovesc fara mila, profita de orice slabiciune, de orice vulnerabilitate. Acesti profesionisti ai ” artei ” tradarii , vor trada mereu. Din randul lor, maestrii, in timp, devin atat de abili incat au influenta asupra modelului initial, ii manipuleaza capacitatea de decizie si actiune. Gasim astfel de maestrii, in imediata apropiere a celor mai influenti oameni politici, continua sa ” priveasca in doua directii diferite in acelasi timp, au limba extensibila si picioare clesti „, se bucura de increderea si naivitatea ” stapanilor „, aparent sunt perceputi gresit ca fiind de buna credinta, sunt artisti ai jocului dublu si tradeaza, e singurul mod de supravietuire pe care-l cunosc. Cei mai perversi si periculosi raman cei care au ca scop a deveni supravietuitori invingatori !

Oamenii cameleoni, isi fac jocul nu numai pe scena politica ci si in mediul de afaceri, in medii atat de diferite, in zona jurnalisticii, aproape ca ii intalnim peste tot … peste tot unde intalnesc un mediu prielnic a-si desfasura abilitatile manipularii in toata splendoarea. Mai nou, intalnim oamenii cameleoni in… blogosfera, oare intamplator ? Sa analizam, doar pe fuga, tema de casa pentru fiecare din noi ramanand o provocare, oare nu sunt oameni cameleoni cei care isi schimba atat de des avatarele, nick-uri, ip-uri, convingerile, grupul tinta, ” victimele „, foarte siguri pe ei, profitand fara scrupule de buna credinta si/sau bun simtul celorlalti, urmarindu-si de fapt doar indeplinirea misiunii primite la un moment dat si pentru care sunt platiti dar, sa nu uitam ca vor trada, desigur la un moment dat . Multi dintre ei provin , asa cum am spus deja din mediile sau imediata apropiere a oamenilor politici carora le servesc momentan interesele, altii nu cunosc alt mod de viata, caracterul si abilitatile dobandindu-le de pilda din familia de provenienta ( de exemplu odraslele unor fosti generali, ai unor fosti sau actuali securisti, crescuti si educati in medii autoritare, unii dintfre ei neavand o familie intemeiata, neavand copii sau alte indeletniciri, persevereaza in a-si cultiva abilitatile si a-si experimenta scenariile ) . De ce fac asta, sunt cameleoni, doresc sa supravietuiasca si isi urmaresc interesele srvindu-le aparent pe cele ale ” sefilor „, pana la proba contrarie, pe care o vom avea sau nu . Blogosfera e in prezent un tot mai raspandit mijloc de comunicare, de informare, asadar , de ce sa nu recunoastem, un fertil teren de manipulare ! Un exemplu de tinta al cameleonilor blogosferei : terfelirea imaginii unui om politic …. simtiti iz de toamna, nu-i asa … ?

Spune un proverb atat de cunoscut tuturor : ” lupul isi schimba parul, dar naravul ba .. „, la fel si cameleonii, sunt schimbatori, isi schimba ” culoarea ” , dar caracterul si ” parfumul ” niciodata . Si cand te gandesti ca pentru ei e doar singurul mod de supravietuire pe care-l cunosc si accepta, in timp cizelandu-si si imbogatindu-si banditismul, devenind, supravietuitorii invingatori …. Victimele sigure ale cameleonilor, cei cu care se aseamana, cei din acelasi aluat !

Va propun sa patrundem personaje, mai mult sau mai putin in umbra, sa raspundem impreuna la intrebarea :

oamenii cameleoni, maestrii ai deghizarii, diversiunilor, manipularii, etc. sunt intotdeauna invingatori ?

SIBILLA POESIS

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la OAMENII CAMELEONI – MAESTRII AI DEGHIZARII, DIVERSIUNILOR SI MANIPULARII, SUNT INTOTDEAUNA INVINGATORI ?

  1. Maria Barbu zice:

    Sibilla draga, foarte frumos articol ai scris. Si dureros de adevarat, de verosimil
    In aceasta comparatie-metafora.,cameleonii umani sunt periculosi si infecti pentru ca mint cu intentie, in timp ce cameleonii animale raman niste inocenti! Pacatul si Diavolul se nasc in constiinta, in devierile perverse si intentionate.

    Apreciază

  2. sfinx667 zice:

    @Maria Barbu,
    multumesc frumos pentru aprecieri.
    Tare mult mi-as fi dorit sa nu am dreptate, asta nici nu conteaza, e trist si demn de dat in vileag ceea ce se intampla in adevar si, de ce nu, aratat cu degetul fiecare cameleon dibuit.
    O seara pe placul tau , Maria si mult succes iti doresc !
    Sibilla

    Apreciază

  3. ionborgo zice:

    Nico!
    De multa vreme caut sa te contrazic si n-am gasit subiect:P
    Acum mi l-ai servit „pe tava”.Mai fata,mai !Cum iti permiti sa jignesti niste animalute asa de frumose si simpatice precum cameleonii,care n-au nicio vina ca in lupta lor pentru existenta isi pot schimba culoare pentru a se apara sau castiga hrana cu pupincuristii,sikofantii,iesmenii,patapievicii,avramestii si alti asemenea ca ei.Acesti oportunisti nu lupta pentru supravietuire ci pentru imbuibare si sinecure grase,cat mai grase si daca se poate si in euro.Cum poti tu sa compari specia de soparle-dragoni cu asemenea frumusete de culori cu cenusiul sufletului pupincurist si blasfemiator a tot ce-i sfant neamului acesta urgisit.
    Si chiasr daca te superi pentru ca nu poci altfel sa gandesc,cred si sunt convins ca imi dai dreptate.Natura in genere nu greseste mai ales in regnul vegetal,in cel animal a gresit atunci cand in urma selectiei s-au strecurat si elemente umane,cu constiinta de sine si dintre acestia cei fara caracter.Vezi tu,cameleonul natural nu are contiinta de sine si deci nu gresete voit.Acum ca te-am contrazis cred ca ai sa gusti ce-am scris si n-ai sa ma judeci aspru.Impropriu se fac comparatii intre caracterul oamenilor si comportamentul animalelor.Animalele vaneaza pentru existenta dar nu in abundenta si nu distrug haotic ci doar ce-i slab si nevolnic pe cand omul-pupincurist vrea mai mult de cat are dreptul natural de a primi.Vrea si ce i se cuvine aproapelui sau chiar daca nu i se cuvine si totdeauna prin mijloace obscure.Ma iarta deci daca am spus ce-am spus dar eu iubesc natura si animalele.Imi plac pozele,sunt frumoase si razbate feminitatea sarboaicei din tine.Iata c-am spuso si pe asta.Seara frumoasa,copila!Cu drag,tata Borgo! 😛 😛

    Apreciază

  4. ionborgo zice:

    P.S.Cameleonii sunt adaptati la mediu si necesitati!Omul?Nu este adaptat nici-unde.Yesmani se adapteaza la toate regimurile politice in functie de interese:)

    Apreciat de 1 persoană

  5. sfinx667 zice:

    @Tati Borgo,
    drag mi-e cand ma contraziceti 🙂
    Stiu eu ce stiu, nu cu bietele animalute am eu ceva, Doamne feri, insa am zis anumit si intentionat despre calitatea si abilitatea acestor animalute, si cum stiu unii sa se foloseasca de astfel de calitati in scopuri oculte, obscure si demne de blamat …. bine am facut sa provoc, vreau nume si descrieri, ca eu am deja o lista si-un top …. tulvai, sa nu incapa astia pe mana mea caci nu mai vad plaiuri mioritice in veci, Amin !
    Si eu iubesc natura tati drag, enorm de mult, uneori insa, in criza de… metafore , fac jonglerii, ca-s manguba, recunosc tati :)))
    Multam fain pentru aprecieri tati, io-s mai critica , cu mine insumi, ma vreau Arkana 😉 🙂
    O seara placuta tati meu intelept 🙂
    Sibilla

    Apreciază

  6. sfinx667 zice:

    @Tati Borgo,
    CORECT!
    am reusit sa provoc o discutie, mare ” bandita ” sunt si eu, dar una buna :))
    Sibilla

    Apreciază

  7. leo zice:

    Vrei discuţii, ai? Ia să te testeze baciu: este omul politic Mihnea Georgescu un cameleon? Zâ-i! Să te auz!

    Apreciază

  8. Dejan zice:

    Sincere felicitari pentru articol !

    Raspunsul meu la intrebare este unul pozitiv. Da, cameleonii puternici reusesc de cele mai multe ori sa castige. Intotdeauna reusesc sa atraga oameni in jurul lor, reusesc sa-i ameteasca prin vorbe si promisiuni si intr-un final sa le intinda o plasa din care sa nu mai scape. Resursele sunt nelimitate. Au puterea nu numai sa pacaleasca oameni noi ci si sa-i mentina pe cei vechi intr-o stare de manipulare si chiar reusesc sa-i convinga pe cei mai slabi dintre ei ca de fapt ei le vor numai binele. Prin pozitia lor, construita viclean dar solid, vor avea intotdeauna aceasta posibilitate , de a se juca cu buna credinta a oamenilor si de a-i aduce pe acestia pe un drum benefic lor, cameleonilor.

    Vorbeai de cameleonii de pe Internet. Nu, nu sunt cameleoni. Sunt niste pioni pe o tabla de sah, nebagati in seama de Rege si Regina. Acestia doar incearca sa le faca un drum convenabil pieselor cu rang superior dar uita de ei. Exista o regula la sah. Pionul care ajunge pe partea opusa a tablei salveaza una din piesele capturate. Acest lucru se intampla greu. Regina reapare pe tabla dar pionul in scurt timp va cadea. El nu se va transforma intr-un nebun sau vre-un cal. Va muri. Acelasi lucru se intampla si cu acesti pseudo cameleoni internauti. Vor trancani, vor incerca sa castige cat mai multi adepti si vor renunta.

    Iti multumesc pentru ca mi-ai prilejuit ocazia sa citesc un articol asa frumos si interesant !

    O noapte cat mai placuta!

    Apreciază

  9. zamolxe zice:

    sibi, sara buna:)
    punct tintit…nu lovit ca specimenele în cauza îs lipsite de simturi… avem un cuvânt pentru asta în limba romană Nesimtit
    Stii ce mi-o zas Tata Cameleonilor? Ala real….:)
    „bă întreab-o pe fata aia cu ce i-am gresit de ma baga în ciorbă cu aia.? Spune-i ca noi astia, cameleonii din neamul soparlelor suntem niste simtitori! Aia de care vorbeste ea sunt niste nevertebrate care încerca sa copieze oamenii. NUma încercă ca nu le iese nicicum! Soparlanii cu aspect de om încercă sa ne copieze da nu le prieste .. mediu Si ca atare duhnesc a hominide cu aspect dubios şi nesănătos”
    Io am spus numai ce o zas Tata Cameleonilor.. da curios, ,părerea lui concordă cu părerea mea:)
    o sara faina în continuare sibi:)

    Apreciază

  10. ecou zice:

    excelent articol. Bietele reptrile cu cine au ajuns sa se asemene

    Apreciază

  11. sfinx667 zice:

    @Trexel,
    pai cuscre, sigur ca esti un invingator
    cameleon nu esti , nu ai recunoste daca ai fi 😉 :)))
    noapte senina cuscre
    Sibilla
    @ Dejan,
    multumesc frumos prietene drag
    interesant comentul tau, oare-l citeste si pionul ala de se tot zburleste printr-o anumita gradinita ? Realizeaza ca va pieri pe limba sa? isi va da jos mantiile in care se tot inveleste ? Va cobori tonul ?
    Realizeaza penibilitatea si ridicolul in care a ales sa se impuna pentru a fi mereu in centrul atentiei ? Ma indoiesc, e cameleon, insa, stim amandoi ca nu unul invingator
    O noapte linistita prietene drag, ma bucur ca te-ai intors sanatos
    zdravo,
    Sibilla
    @Zamolxe,
    Zami, prieten drag, tu esti curat si neintinat, pune tu o vorba buna pentru mine la Tata Cameleonilor si explica-i ca afirmatia mea suna limpede ” anumite caracteristici ale cameleonilor le intalnim sau au corespondenta si in caracterul unor oameni „, ca acei oameni folosesc acea caracteristica in scopuri nemernicce, sau, pentru a-si ascunde adevaratele intentii, e deja continuarea discutiei.
    Animalutele de companie se aseamana cu acei oameni cameleoni doar prin capacitatea de a-si schimba culoarea, oamenii cameleoni dezvolta in timp aceasta capacitate, sorbind seva si energia malefica a intunericului
    Cam asa , Zami …
    O noapte linistita. Zamolxe sa fie cu tine, cu noi toti, prietene drag
    Sibilla
    @ecou,
    chiar asa, si cand te gandesti ca de unii ne ” tamponam ” zilnic, altii raman mereu in umbra si totusi ii ” simtim ” atat de profund….
    Multumesc pentru vizita, te mai astept, esti binevenit aici
    noapte senina,
    Sibilla
    @ duso,
    sa-ti raspund la provocare, da, Mihnea este un cameleon, inca nu unul periculos, cei din umbra, cameleonii periculosi ma intereseaza si stranesc insa pe mine, aia din cauza carora se destrama si faramiteaza partide, aia din cauza actiunilor carora cad capete, aia care manipuleaza deciziile mai marilor si care servesc intereselor din afara granitelor, etc… e cuscrul Mihnea il tin sub observatie deocamdata, eu pe el si el pe mine, interesant si incitant nu? 😉
    Am raspuns cu onestitate ca intotdeauna, eu nu stiu sa mint ori sa fiu falsa, de aia nu-s buna pentru politica, nu cunosc cum e sa fi fatarnic, nu cunosc sa tradez, multe nu le cunosc si ma tin departe de ele duso
    Sa observ, studiez, da, asta e o provocare
    Niko

    Apreciază

  12. sfinx667 zice:

    @duso,
    laku noc duso :

    lepo sanijai duso…. lepo sanijai…
    Niko

    Apreciază

  13. ema zice:

    Dupa cum am mai spus ,sunt apolitica! Nici macar nu am votat! De sila,cred! Pe „scena” politica vad doar interese.Oameni fara scrupule. Spun ca apreciaza capitalismul dar favorizeaza feudalismul. Spun ca apreciaza democratia dar favorizeaza autocratia.In consecinta ,ei se gandesc la abilitati si la lucruri.Nu se gandesc la oameni si la valori! Nu vreau sa dezvolt.Mi-e sila de ei.Ai dreptate! In tot ce ai spus. Dar ce folos !? Crezi ca se va trezi multa lume la realitate?! Este greu sa schimbi mentalitatea oamenilor… Ieri ,la un magazin ,vanzatoarea mi-a spus pretul in leii vechi! S-a justificat: Stiti , nu ma pot obisnui cu banii astia noi! Am crezut-o!
    Insa stiu ca nu ne va fi usor asa… Societatea capitalista formeaza copiii si tinerii cu TV-urile.Iar televiziunile pompeaza in oameni un vesnic mesaj : „Traieste clipa,ia credite doar cu buletinul, bla,bla bla”.
    Eu vad doar un stat corupt care sta pe bara, spectator, si se uita cum corporatiile multinationale si firmele politicienilor scumpesc produsele ,detin controlul si manipuleaza tot ce misca. In schimb noi,romanii,speram ca va fi mai bine!
    Stii tu, SPERANTA MOARE ULTIMA! Aiurea! A murit de mult …
    Este o diferenta intre speranta si realitate.O speranta e o harta imaginara,o harta cu „ar trebui sa fie” in loc de o harta cu „este”.
    M-am abatut cam mult de la „cameleonii” tai,nu-i asa?
    Dar iti dau dreptate… si eu vad zilnic acei „cameleonii”; si ii vad lacomi si obsedati de verbul „a avea” .Ma intreb de multe ori,oare au stiut vreoadata sensurile umane ale verbului „a fi”?

    Laku noc i mirno spavaj!
    Sutra ce biti bolje! 🙂

    Apreciază

  14. ema zice:

    Ma corectez inainte sa o faca altcineva!
    si eu vad zilnic acei „cameleoni”…

    Apreciază

  15. farasens zice:

    cameleoni , dar singuri .. dacă pentru fiecare în parte joacă alt rol cu altă mască cu sentimentele lor ce se mai întâmplă ?
    de cine se feresc ? ce vor să demontreze ?

    Apreciază

  16. agnosticus zice:

    Acum ai răsucit cuiul ruginit în rană. Tocmai ai făcut CV-ul lui Băse. :-))

    Apreciază

  17. sfinx667 zice:

    @Ema draga 🙂
    Da, acei cameleoni ii simtim zilnic, ne ” lovim ” de micimile lor sufletesti, , ne ranim tamplele sufletelor de ascutisul ghiarelor lor, si totusi nu incetam a spera intr-un strop de Lumina 🙂
    Multumesc pentru urare Ema, mi-a prins bine sestro 😉 🙂
    Zi de sarbatoare minunata iti doresc, liniste sufleteasca si clipe de bucurie 🙂
    zdravo drugarica,
    Sibilla
    @farasens,
    nu vor decat sa supravietuiasca cu orice pret, fie in preajma celor puternici si influenti, fie sa fie mereu in picioare indiferent langa cine, iar ei sa-si vada de propriile interese meschine, cine stie daca vor sa demonstreze sau doar sa invinga, fie si din umbra …
    Zi de Sarbatoare minunata si tot ce-ti doresti, implinit sa fie, prietene !
    🙂
    Sibilla
    @agnosticus ,
    Caline, prieten drag, numai al lui baselu ? :))))
    Apoai hai sa adaugam listei : Patapievici, Sarbu, Talpes, Boc, Tariceanu…etc, etc, etc…. uf, lunga lista asta… prea lunga
    Dar, adevar graiesti, baselu e in top 😉 :)))
    Numai bine, prieten drag ! Haide zdravo 🙂
    Sibilla

    Apreciază

  18. farasens zice:

    asta cu supravieţuirea cam aşa e . Ei cred că manipulează şi îşi văd de propiile interese . Însă , în acelaşi timp , faptul că-şi doresc atât de mult să supravieţuiască îi face vulnerabili la rândul lor .

    Apreciază

  19. sfinx667 zice:

    @farasens,
    CORECT! 🙂
    imi place ca reusesti sa patrunzi dincolo de cuvinte si aparente, felicitari prietene !
    🙂
    Sibilla

    Apreciază

  20. Pingback: Puncte vulnerabile « Fără sens

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.