BIBLIOTECĂ – ÎNCHIS PENTRU INVENTAR !

Bibliotecă – Închis pentru inventar!

Motto:

” – Păsărico, unde-ai pus operele ălea? Hă-hă-hă?

– Mi-a şoptit o păsărică că ie la preşedintele Norvegiei în biro, şefu! „


Acţiune:

Se numără lucrările de artă de la standul României de la New York. s-ar putea să dureze ceva, deci nu contaţi pe noi …

după cinci minute… :

motto; „Abordati teme care ma pun pe ganduri.”

Raport de inventar:

De plictiseală, a trebuit să ne umplem timpul cu ceva. Întrebare-ntrebătoare: oare pentru rezultatul inventarului, să ne luăm concediu de maternitate …

… sau de paternitate … ?

sibilla sau allibis, aceasta este întrebarea?

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la BIBLIOTECĂ – ÎNCHIS PENTRU INVENTAR !

 1. agnosticus zice:

  Vorba lui Victor Ciutacu: aurolacii ar fi mâzgălit mai frumos pereţii WC-urilor din Gara de Nord decât au „pictat” acei „artişti” ale căror „opere” au fost expuse la New York.:)
  Cu drag, acelaşi agnostic incorigibil

  Apreciază

 2. leo zice:

  Ooops, I dit it again!
  PS
  Agnosticus, tată, nu jigni aurolacii! Trust me, îs mai lucizi decât accidentele alea genetice în stare să producă asemenea monştri ai spiritului fără ca măcar să aibă o raţiune pe care s-o trimeaţă la culcărică…
  Ş-apoi cultura underground chiar e o cestie de atitudine, care se vrea, uneori chiar reuşeşte a transmite ceva. Ţi-ai simţit tălică vreun atom rezonator al spiritului să intre în vibraţie excitat de vreo fărâmă de… trăire artistică?
  Amu, dreptu-i, pă la păscutul mioriţelor, cultura evoluează între coordonatele fluieraşului de soc ş-ale culturilor de… rapiţă, vorba unui clasic în viaţă. Aşa că n-aş pute emite o părere… avizată… despre artă modernă…
  Na, că mă ţinuşi de vorbă şi nu bagai di samă că călcai în produsul integrat prin derivare erbivoracee de urecheatul turmei satulului, scatopieviciu… Amu iar or strâmba aristocraţii satului când oi intra să-mi beu cinzaca la căminu cultural, ştii tălică, ăla une să ţine conferinţili dă presă când are ceva de spus întâi-stătătoriu statului dupe o şădinţă de… inventar… Ş-or zâce că io-s dă vină, că cin’ m-a pus să casc gura la ce nu precep… Amu, dreptu-i, cum zâcea bunica, „unde nu-i cap, vai de chicere!”…
  PPS
  Oops, I dit it again! Mă dă starostele muzelor de tăţi pereţii, mă trimete la munca de jos, la inspirat elite culturale româneşti…

  Apreciază

 3. leo zice:

  PPPS
  Ooops, I dit it again! Scăpare psihanalitică, vorba unui clasic în viaţă drag mie! Vrusăi să scriez „satului” ş-a ieşit „statului”! Dac-o crede cineva că poietu întreprinderii s-a fi apucat de scris fabule cu… vrăbiuţe…
  http://www.trilulilu.ro/bobulica/d545cd69c82130

  Apreciază

 4. Da, e bine ca va aliniati spiritului relaxant de vacanta ! 🙂
  Sunt convinsa ca Sfinxul nostru intelept si scormonitor va sti sa gaseasca noi teme si subiecte captivante, care sunt departe de se fi epuizat.
  Sper sa se finalizeze cat mai repede inventarul si biblioteca cu lucrari valoroase si rare se se redeschida degraba !
  As vota pentru Sibilla, normal, ea e Stapana suprema a acestor locuri, toate celelalte forme si variante de inlocuire vor purta amprenta ei inconfundabila.
  Te sarut cu mult drag, Sestro ! 🙂

  Apreciază

 5. Chioreanu Teodor zice:

  …allibis, de unde atata ura proletara? Si nu numai in ce ma priveste, a uri un necunoscut nici nu inseamna mare lucru, dar in privinta multor altora? Nu stiti ca ura urateste? Fiti frumoasa deci! Vreti sa ma alungati…? Nu veti reusi! Haideti sa facem ca din noroiul acesta dintre noi sa creasca nuferi!

  Apreciază

 6. Draga faptura sibillinica cu suflet gingas si pur de Jasmina, fie ca in aceasta zi de sfanta sarbatoare a „Schimbarii la fata” sa te bucuri de lumina lina a rugaciunii si de seninatatea gandului bun, cu multe zambete inflorite in gradina neasemuita a sufletului tau ! 🙂
  Fii binecuvantata, draga prietena !

  Apreciază

 7. ionborgo zice:

  Leo,frate de suferinta!
  O intrebare,din pura curiozitate:Pe vaporul acela unde Dl.Prezident a fost „El comandante” aveau biblioteca???Daca Da,Oare ce o fi citit de are acest limbaj de”Cancan”?O fi citit doar reviste pentru „adulti” ca si filmele de gen?Sunt tare curios.Parea extaziat la deschiderea expozitiei cu cretinitati.”Sirena blonda la babord! Aduceti-0 pe punte !O ducem pana in Norvegia,la presedinteeeeee.!”Succesuri!!!!

  Apreciază

 8. leo zice:

  Ei, dar ce întrebare să fie asta, tati Borgo? Că doară câţi clasici din ţări cu sau fără amirali de Balaton au tot făcut personagii de roman din cetitori de tomuri cu dop… Păi titlul de „Profesorul” nu vine de la orele şi orele lungi şi plictisitoare de pe mările şi oceanele lumii petrecute în… biblioteca în care zdrăngăneau… cărţile izbindu-se cristalin unele de altele în rafturi? Ş-apoi să nu uităm de colecţiile literale maraton, în cinşpatru sau cine mai ştie câte serii; ştii dălică, d-aia pline de crai şi dame, de popi şi personagii tobe… de carte… Ş-apoi oare nu te vei fi întrebăt tălică de unde aşa acut simţ al humorului, dacă nu deprins temeinic din sesiuni de comunicare de… bancuri cu bulă & co prin tabere de vară? Că doar despre perle din teze şi extemporale cu crez să fi auzit în rarele ocazii în care mai trecea, după propriile confesiuni, pi la chestia aia în care poate s-ar fi dus, dacă pe vremea aia ar fi ezistat programul cornul de… jidvei şi laptele de… croampe…
  Ş-apoi, oare uiţi tălică de vorba aia – despre carele mie mi-a reamintit un ciumplac cu care tre să mă cimilesc dupe ce mă bucurez deplin de vizita tălică – „cine s-asamănă, s-adună”? Ori, cum zic puii de dac de pe o insulă „it takes one, to know one”? Păi cum să nu se extazieze marinerul turmentat văzând nişte pereţi care arătau fix ca latrinele din Amsterdam pe unde adăsta spre profundă meditaţie cu unziile-n gâtlej dupe prea greu digerabile tomuri? Tălică nu te-mbucurezi trecând prin locuri ce-ţi amintesc de tinereaţă? Evident, fiind alte locuri, îţi vine greu să înţelegi aşa tresăltare a spirtului ce ţine loc de spirit altora. Dar, să nu uităm îndemnul la empatie al Sibillinei!
  Sau mai bine să-l uităm, din pur spirit de autoconservare? Eu unul nu ştiu dacă nu mi-aş da sufletul alergând să prinz privirea driblantă ce m-ar privi din oglindă, că-s mai slab la pitpalac, şi nici rezistenţa n-am deprins-o la maratonul fugii de răspundere…

  Apreciază

 9. allibis zice:

  @ Chioreanu Teodor (?)
  Domle, rog a-mi tremete datele necesare pentru a vă emite factură pentru cele toate oglinzi de prin casă pre care, recunosc, le-am spart, că ierea mincinoase! Nu vroaia să-mi arate nicio frumoasă domniţă când îmi răsfrângeam făţăul cu dacică barbă într-însele!
  Ori să-ţi fi ales avatarul cu schepsis şi să chiar fii atât de chior încât să nu vezi cu cine te lansezi în invitaţii la balet pe lacul… mlăştinos al nuferilor?
  Dreptu-i, mi s-antâmplat nu odată să mă menunez ce intuiţie feminină îmi chinuieşte celebrissimul Ochi de Şoim, ce a turburat multe somnuri gheboase printre „celebrităţi” ale blogosferei! Dar nu-i vreunul dintre cele multe două avataruri sub care m-am manifestat – allibis şi leo – inspirant la a duce cu gândul la vreo asociere a mea cu sexul… îngerilor. Cu al amazoancelor cu atât mai puţin! Ca atare, nu precep modul de adresare.
  Cu atât mai puţin motivul adresării, că, afară de cazul că-s rar caz de senilitate juvenilă, nu-mi amintesc să mă fi adresat de vreun fel vreunui Todoruţ prin blogosfera asta, cu atât mai puţin cu ură?!
  Bine că nu mi-ar trebui prea multă imaginaţiune să cimilesc cam care ţi-ar fi alte avataruri… contagioase sub care publici, aiasta-i alta, şi nici greu nu mi-ar fi să resimt ura pe care tratamentele aplicate de mine contagioşilor cu extract de viperin venin; cel puţin la fel de uşor precum îmi e să înţeleg păcatul unora de a-şi scoate ochelarii cu care privesc lumea care, musai, tre să aibă apucăturile şi tarele ce-i macină pi dânşii… Asta chiar dacă eu unul nu resimt niciun sentiment, nici de satisfacţiune, nici de ură atunci când, punând oglinda în faţa ofensatorilor ilustrissimei mele personulităţi, îi fac să se-nnece în propriile stuchituri de mâţe zgubilitice!
  Prin urmare aşa-deci, prea-muşate purtătoriu de albe izmene-n vârf de băţ, scoate tălică ochelarii de cal şi albeaţa de pe ochi, pune-ţi ochelarii ăia care ştie să citeşte singuri şi sillabilliseşte acilea:
  ALLIBIS NU CUNOAŞTE NICIUN TODORUŢ!
  SIBBILA, DACĂ PE EA O CĂUTAI, NU URĂŞTE DUŞMANI DECLARAŢI, CU ATÂT MAI PUŢIN EROI NECUNOSCUŢI!
  E SIMPLU: UNII OAMENI SUNT NĂSCUŢI PENTRU A IUBI, FIINDU-LE STRĂINĂ URA, LA CARE DEALTFEL SUNT IMUNI!
  Să văzu, sau rog Sburătăroaica să modifice caracterele când s-o-nturna la cuibul de aricioşi, ca să pricepe şi omenii de bună-rea-credinţă?

  Apreciază

 10. Elisa zice:

  Sibilla,eu te pup si-ti doresc o zi senina.Pa! 🙂

  Apreciază

 11. ionborgo zice:

  @Leo,fratele meu de subzistenta!

  Da,ma bucur cand revad locuri,fapte,intamplari,fie aevea ,fie cu „ochiul mintii”(nu cel de soim de mare).Si ce ma bucur.Si eu am avut un trecut mai dinamic,mai mult decat compatibil vrstei,dar soarta m-a aruncat in „groapa cu lei” si am fost nevoit sa lupt pentru a razbate.Eu n-am avut „Blugi de vanzare pe bani buni” si nici „ceasuri Atlantic” ce valorau la tineretea me ,doua salarii lunare de profesor cu definitivat si nici diurna si salariu gras (aici nu-l invidiez)dar am avut ce mi-am dorit.O viata plina si acum cu multe,foarte multe amintiri.Iti aduci aminte ca intr-un raspuns la un articol de-al tau am insrat Motto-ul lui Marx la cartea lui Capitalul:”Nimic din ce este omenieste posibil nu imi este strain”(citat aproximativ)A, gresit atunci.Imi sunt straine toate naravurile tembele de mahala si spelunca portuara d,de lupanare si punte.Imi este strain limbajul jignitor la adresa subalternilor si al colaboratorilor.Fiind un iubitor de frumos nu mi-am permis a jigin doamnele si domnisoarele.Dupa ce-ti acorda momente fericite sa le mai si jignesti.Cred ca gandesti la fel.Eu am citit ,cu siguranta,o biblioteca si daca aveam mai mult tim mai citeam una si am ajuns la concluzia ca tot nu-i destul.Informatia este extrem de vasta ca o viata de om nu-ti ajunge.Cred deci ca Dl.Prezident stiind ca timpul nu ne ajunge pentru a citi pe pofta inimi s-a informat”colateral” de la periferie si nu periferice.Sunt rau!Dar nu Presedintele ma plateste pe mine ci noi pe el si atunci are datoria de a se comporta adecvat.A trecut vremurile golanelilor acum trebuie sa primeze bunul simt si ratiunea.Daca n-ai cultura suficienta cauta-ti consilieri buni si asculta-le sfatul si nu o lua pe miristi ca tara nu-i proprietate privata.Iar m-am maniat.Numai candspun „gaozar, pasarica,imbecil,etc” la adresa unor oameni care au vina de a fi in timpul serviciului lor,ma scoate din pepeni!!Ma mira atitudinea unor minti luminate care printr-o simpla miscare i-ar demonstra ridicolul in care se afal.Am zis!Cu drag,tata Borgo.

  Apreciază

 12. ionborgo zice:

  P.S.De naduf si graba am papat litere.Pune-le tu la loc:P 😛 😛

  Apreciază

 13. ionborgo zice:

  Niko! fata ocupata!
  Vezi daca ne dai de mancare cu temele postate? Ne dam in barci si in stamba cat putem de mult!Mare multamita,cu drag si dor ,tata Borgo:P:P

  Apreciază

 14. leo zice:

  Ei, tati Borgo, nu-i frumos să dai vina pă chinezu sibillin că di ce-a inventat praful de puşcă doar pentru că de-alde ca noi, prezevenghii, în loc să-l folosească în minele conştiinţei pentru a răscoli idei înălţătoare cu care să aducă un strop de lumină în lumea acelora cu conştiinţă de trestie gânditoare, am ales să-l folosim pentru a arunca în aer imbecili de toate naţiile de specia căpşunarului la care mă uit io acum la antene – Increeediiibiiil ce de creaturi mai bizonice ca clima de Audi naşte ţara berbecului de-i soţul soţiei sale, Mioriţa – ori ca aceia cu care ne perdurăm noi doi vremea aici, ori eu şi tatăl lui Andrei pe blogul Preşedintelui (că veni vorba, te implor, tati Borgo, nu mai folosi înalta instituţie cu pricina când faci referire la Paiaţa neamului, că Preşedinte a fost Ion Iliescu, nu caricatura de i-a furat dumnealui electoruatul şi lui Vadim discursul!), şi culmea, acolo având drept avocat al diavolului poate ultimul om din bloggerie la care m-aş fi aşteptat…
  Sibillino, cred că v-a trebui să-ţi faci un pustiu de bine cu noi să ne scoţi la bâlci, că, vorba lu tata Borgo, taaare ne mai place a ne da în bărci… Sau mai bine duci unde le e locul, la balamuc, toţi nebunii scăpaţi în astă săptămână a saturnaliilor de nu se mai termină d-atâţia ani în jilţurile senatorilor de republică de urmaşi de romani, să vedem, dacă ne mai revenim dacă dăm de gustul normalităţii într-o societate aflată în carantină?

  Apreciază

 15. ionborgo zice:

  Leo!
  Gata!Am priceput!Eu am spus Prezident nu Dl.Presedinte.Sigur ai dreptate.Din viteza condeiului(pardon a tastei)mai gresaluiesc si-i ridic cinul la rangul de presedinte,da numa din greasala.Priceputa-i ,fatu meu!Bag sama ca-i inteles de zaci sa ne ostoim cu datu-n barci!Ne-om ostoii can Boc „va edita fraze” pe gura vorba acelei Elene da nu din Troia.Amu ma doare capu ca m-am cam satirisit de personagii caraghioase.La buna vedere,prietene Leo.O sara faina si succesuri pe mai departe.Cu drag,tata Borgo!:P

  Apreciază

 16. ionborgo zice:

  cin=rang am facut pleonasmul de intarire:P 😛 😛

  Apreciază

 17. sfinx667 zice:

  @agnosticus,
  prietene Calin, incorigibil si irepetabil esti tu 🙂
  Bine ai zis !
  Sibilla
  @duso, duso…:)))
  „accidente genetice ” zasasi :)))
  subscriu cu drag 😉
  iar ma rasari zambet duso 🙂
  @pescarus argintiu 🙂
  inventar incheiat in nici 5 minutele 😉
  deci, concediu de maternitate sau, concediu de … paternitate, hm?
  O noapte linistita iti doresc sestro 🙂
  Fii binecuvantata, prietena draga 🙂
  Sibilla
  @tati Borgo 🙂
  apoi eu ma bucur sa va am aci, sa ma bucur de tot ce zamisleste intelepciunea voastra, dragii mei dragi 🙂
  Citesc tot, cuget, nimic nu pierd tati, sunt aci pe redute , cum altfel 🙂
  O seara linistita tati meu drag !
  Sibilla

  Apreciază

 18. sfinx667 zice:

  @Elisa,
  multumesc frumos drago 🙂
  recunostinta,
  Sibilla

  Apreciază

 19. Vania zice:

  Preşedintele Norvegiei este un tip agreabil…

  Apreciază

 20. sfinx667 zice:

  @Vania ,
  ihim 😉
  O zi senina si racoroasa !
  Sibilla

  Apreciază

 21. ionborgo zice:

  Niko,
  Cred ca am obosit pe bloage dupa atatea „editari de fraze” ce ne-au provocat o multime de,mmaaaa…succesuri.E cald si bine si vine toamna cea bogata!O simt in…toate.Cu drag si tot ce vrei,tata IonBorgo cel Tomnatec:P:P

  Apreciază

 22. sfinx667 zice:

  tati, tati… toamna e anotimpul sibilinelor tati, apoi tot simt eu, dar tot tati 🙂 😉
  e toamna toamnelor departe,
  noi ne speram primavaratici,
  cat suflet tracic se mai zbate,
  exista o Lumina … renasc dacii…
  Numai bine tati meu drag !
  recunostinta si pretuire,
  Sibilla

  Apreciază

 23. sfinx667 zice:

  @Scardanelli,
  multumesc pentru vizita si interes, oi accesa linkul 🙂
  O noapte binecuvantata,
  Sibillla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.