Adevărul are multe fețe și niciun obraz – Roșia Montană și ” preșul ” pe care zboară !

Adevărul are multe fețe și niciun obraz – Roșia Montană și  ” preșul ” pe care zboară !

motto :

” – Sibilla, cred ca ar trebui gindita si o altenativa de dezvoltare a zonei. Este ceva proiectat?

  – NU! DIN PACATE, NU…

PENTRU CA STRATEGII, PROIECTE DE DEZVOLTARE A ZONEI INSEAMNA EFORT, MUNCA…. E MAI USOR SA VINZI  !! sa vinzi orice, la bucata, la gramada, sa faci rost rapid de bani, multi bani…  M-AU DEZAMAGIT CUMPLIT ! AU FOST VOTATI SA NE REPREZINTE INTERESELE. INTERESELE NOASTRE, NU ALE LOR ! DE CE NU GANDESC SI NU MUNCESC SA GASEASCA IN CEL MAI SCURT TIMP O SOLUTIE, O ALTERNATIVA DE DEZVOLTARE A ZONEI ? DE CE INCRANCENAREA ASTA SA NU SI NU SI NU ? „

nu_imi_place_facebook_gen-852x480

remember : Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!

Să  amintim ce se petrece zilele acestea ÎN STRADĂ : românii protestează ÎMPOTRIVA   proiectului Roșia Montană, NEAVIZAT de Ministerul Economiei , proiect căruia Ministerul Justiției a dat aviz NEGATIV  !

Tembeliziunile copntinuă să difuzeze spoturi publicitare cu damf penal plătite de niște penali ! presa=PREȘ la ordinele și din dorința patronilor trusturilor de presă, a unor păcălici de-și zic politicieni , a securiștilor sclavi altora, dinafara granițelor țării.

Cum adevărul are multe fețe și niciun obraz,  s-au avântat câțiva fifi-înaripați să-i ocărască pe protestatari : ba că sunt împinși de la spate de  bă-SECU, ba că protestele vor fi  confiscate, ba că în stradă sunt niște terchea-berchea, golani care nu le ajung la dejtu mic,  lor, sclavilor unor trusturi de presă ai căror patroni le plătesc salarii, concedii, vacanțe ȘI din banii ce provin din contractele de publicitate  ale RMGC cu trusturile cu pricina….

Acești pokemoni fifi-înaripați NU pomenesc nici de avizul negativ al Ministerului de Justiție pe proiectul Roșia Montană, nici de faptul că Ministerul Economiei NU a avizat acest proiect, nici de faptul că NU doar aurul de la Roșia Montană interesează și că miza  e mult mai mare , metalele rare,  acești pokemoni NU pomenesc nici de implicarea tuturor partidelor politice în aceiași troacă, nici de izul penal al  ceea ce se numește   AFACEREA ROȘIA MONTANĂ…  Un TUN dat  propriilor interese naționale de către haita de hiene care se sfâșie între ele – care să apuce o bucată mai mare din pradă.

Evident că nici despre patrimoniul național, vestigii, istorie, valori, identitate, demnitate… Ei, fifi-înaripații fac numai ceea ce li se ordonă : ocărăsc, etichetează, calomniază, umilesc, batjocoresc, persiflează, vânează, ignoră… au pus tirul invectivelor pe , ca să vezi, gloata românilor sătui de toată mizeria acumulată ani la rând în politică, media, mediu de afaceri.

Și-n loc să se ia la trântă cu toată adunătura de clanuri și căpușe, repet, de absolut TOATE coloraturile penajului, apropo de sanchi partide politice, le e mai lesne să lupte cu românii pe care până mai ieri îi ocărau că-s letargici, că nu tresar, că nu ies în stradă, că de ce nu au opinii, că de ce nu aia și ailaltă. Pokemonii de care fac vorbire diversionesc prin diversiune, Manipulează la ordin.

Ipocrizia celor ce se duelează în  : audiențe… are un damf amar-acrișor. De hoit atârnător pe sfoara cu care  singuri, de bunăvoie s-au legat și-n care bineînțeles că s-au încurcat. La fel cum Gabriel Resources  nu poate oferii nici garanții nici locuri de muncă decât pe-o perioadă extrem de limitată ( acestea din urmă )… la fel și trusturile de presă și media, nu pot primi bani din contracte de publicitate ( oricât de  multi ar fi, ) decât pe o perioadă… sunt pe o perioadă determinată și nu oferă decât garanția pierderii  publicului, a credibilității, deci… a audiențelor. Să nu mai pomenim de pierderea respectului publicului, de terfelirea propriilor lor imagini și-a cândva profesionalismului nu doar afișat  căci mulți dintre acum pokemoni l-au demonstrat și e păcat că s-au așezat la aceiași troacă cu porcii și n-au avut tăria să nu accepte ori să… MĂCAR să se fi abținut să ocărască nemeritat oamenii, românii care au crezut și care s-au bazat  pe ei. Ne-au dezamăgit și poate că o să ne treacă. Pentru moment nu. Acum suntem supărați și pe bună dreptate.  Există și  licărul de speranță că poate, totuși, n-or fi cu toții vânduți și că printre ei sunt și conștiințe, sunt și români, sunt și oameni, sunt și… simpli, ca noi, nu doar  complexați și aserviți și din cei cărora  stăpânii le-au ghicit prețul. Prețul tăcerii și-al complicității. Se vor fi mirând, bag seama că aud tot mai des la adresa lor : ” a fost odată Cutărescu… A fost, dar nu mai e ce-a fost. A fost un bun profesionist dar a avut un preț… ”.

Enervarea lor vine de la faptul că există și români alfabetizați, că există tineri informați, că există ȘI Oameni de bună credință-n sărmană țărișoară și care le arată  șoricul  pentru că merită.  Da, șoric, că dacă adevărul e cu multe fețe și niciun obraz…

Presa s-a făcut preș la picioarele tuturor penalilor din toate mediile, de pe la noi  și de pe oriunde pică  un ban  cu miros de migdală.  Cianura are un vag miros de migdală .

Tratamentul oferit acum publicului e un bumerang ori, ba, poate că nu o conta, dar cu siguranță  ocara oglinzii  conștiinței, da.

Sibilla

p.s.  RĂU fac politicienii,   media, presa,  televiziunile, afaceriștii, etc, toți cei care  nu iau în seama majoratul acestor tineri pentru care Statul, sistemul, partidele… NU au făcut mare lucru  :

Tineri care nu se uită la televizor. Nici televizorul n-a vrut să se uite la ei

1237094_10151673849709958_1079221097_n

Foto: Stelian Pavalache (Photodesign.ro)

Protestul care schimbă jurnalismul

” Cei care ies zilele acestea în stradă împotriva exploatării aurului de la Roșia Montană pot schimba felul în care se face jurnalism în țara asta.
Protestele au scos la iveală fața urâtă a multora dintre organizațiile media care fie au ignorat evenimentele, fie au elaborat teorii ale conspirației menite să diminueze importanța activismului din stradă. Motivele sunt multe: banii plătiți de corporație, patronatul de presă amestecat în jocuri politice și în afaceri ilegale și altele. Însă, dincolo de acestea, se ițește și lipsa de profesionalism a multora dintre jurnaliștii români care, la un moment dat în cariera lor, au încetat să învețe, au ajuns autosuficienți, au devenit dependenți de surse aflate în complicitate cu patronul de presă sau cu politicieni și au început să scrie din cu totul alte motive decât interesul public. Oamenii aceștia ignoră nu doar protestele împotriva exploatării aurului, ei ignoră aproape tot ce se întâmplă în jurul lor atâta timp cât evenimentele nu fac parte din agenda celor de la care primesc bani. Ei trec cu vederea chiar și faptul că meseria lor s-a schimbat radical. Nu au habar despre ce înseamnă jurnalismul de date, analiza de rețea socială, colaborarea cu hackeri, tehnicile de vizualizarea informației ca să enumăr câteva dintre uneltele noului jurnalism. Nu știu că reporterul sau editorul trebuie să se reinventeze continuu, trebuie să învețe în fiecare zi pentru a informa corect și complet și pentru a crea punți către public. ”

sursa : aici

1186032_700650286617165_1579697646_n

Ce vreau să spun

Huiduirea jurnaliştilor

” Refuzul acestui public de a da faţă cu televiziunile este încă un semn demn de toată atenţia. Nu numai pentru demonstranţi, ci şi petru cei care coordonează redacţiile de ziare, reviste, radiouri şi televiziuni. Duminică seara, o reporteriţă surescitată îşi exprima mirarea în legătură cu huiduielile cu care erau întâmpinaţi reporterii şi cameramanii de televiziune. Biata de ea nu înţelegea nimic din situaţia în care se afla. Ea,profesia ei şi televiziunea pentru care lucra. Acei demonstranţi de alt stil ştiau chiar mai mult decât nedumerita domnişoară cu microfon. Apărătorii Roşiei Montane aveau ştire de toate aranjamentele celor de la Roşia Montană Gold Corporation cu televiziunile, cu radiourile şi cu ziarele din România. Ei ştiau că Roşia Montană Gold Corporation a cumpărat cu publicitate mai toată media românească şi că principalele mijloace de comunicare au trântit subiectul în cel mai grosolan mod cu putinţă. L-au ascuns, l-au coafat, l-au împodobit şi au evitat să investigheze acuzaţiile de corupţie. Poate că numai presa comunistă a ascuns abuzurile regimului totalitar cum a făcut presa democratică din România în faţa unei afaceri enorme, împodobită cu cele mai spectaculoase aranjamente. Zecile de milioane de euro ”investite” în mass-media din 1998 şi până astăzi au asigurat tăcerea şi au generat iluzia locurilor de muncă şi a beneficiilor pentru stat şi populaţie.

În sfârşit, acest mare fals economic, brodat cu atâtea avantaje umflate, beneficii iluzorii, salvări şi binefaceri aproape cereşti, are de partea cealaltă un public pe măsură.

P.S. Din nefericire, scandalul câinilor vagabonzi a încurcat o dezbatere care, în sfârşit, avea ţintă şi direcţie. ”

sursa : Cornel Nistorescu – Cotidianul

1236018_576069242449412_459507657_n

DISTRIBUIȚI !!
Ungureanu, baiatul de aur de la Rosia Montana, un fost premier cu o misiune. Ratata
Pe 6 februarie 2012, Traian Basescu l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al spionajului extern si viitoare dezamagire absoluta a credulilor neo-basisti. Personajul, dincolo de handicapul total al lipsei oricarei ramasite vizibile de carisma, era unul din juvetii tinuti in maneca de misteriosii actionari ai Gabriel Resources. Scos – pare-se – la momentul oportun, Ungureanu ar fi trebuit, dupa cateva zile de entuziasm gospodaresc, sa puna in miscare proiectul Rosia Montana.
Dar a venit zapada si motiunea de cenzura si l-au luat.
Personaje cheie in formarea profesionala a tanarului viitor sef al spionajului romanesc, atat Marc Rich cat si George Soros au contribuit cu sume semnificative pentru finantarea burselor de studii ale lui Razvan Mihai Ungureanu. Daca Soros si reteaua de organizatii non-guvernamentale patronata (si condusa in Romania, la un moment dat, chiar de Ungureanu) au suficienta notorietate in societatea autohtona, despre Marc Rich e suficient sa precizam averea de peste 1 miliard de dolari i-a asigurat un loc onorabil in topul international al miliardarilor. Avere obtinuta din comertul cu materii prime, printre care si petrol.

http://www.razvanzamfir.ro/2013/09/ungureanu-baiatul-de-aur-de-la-rosia-montana-un-fost-premier-cu-o-misiune-ratata/

Minerii RMGC și Comisia Parlamentară UNESCO – NECENZURAT

Trei Zile De PROTESTE Anti-Roșia Montană De Care PRESA Nu Vorbește

Cât câştigă şefii de la Gold Corporation

Casa Regală a României ÎMPOTRIVA Proiectului Roșia Montană !!

Roumanie : troisième jour de mobilisation contre un projet de mine d’or

Live broadcasting from the scene of the Bucharest public protest against the mining of Roșia Montană

https://www.causes.com/causes/487654/updates/799443

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Adevărul are multe fețe și niciun obraz – Roșia Montană și ” preșul ” pe care zboară !

  1. Orice dezbatere serioasa pe aceasta tema trebuie sa plece de la esenta: contractul, cu toate clauzele si anexele lui secrete sau nesecrete. Trebuie sa stim, cu osebire, ce se spune despre (sau de ce nu se spune) metalele rare care valoreaza de circa 4 ori mai mult si pentru care RMGC nu plateste un firfiric. Pai asa tun mai zic si eu!

    Apreciază

  2. Si as mai intreba: in cite tari a mai extras aur prin cianurare aceasta societate, rmgc? Adica ce experienta are ea in domeniu? Ca stiu ca orice patron, daca te duci sa te puna la munca, te intreaba pe unde ai mai lucrat acelasi lucru … Si are dreptate!

    Apreciază

  3. Pingback: Proteste la Buc. și țară-TV tac-femeia cu ciorapul VIDEO | Info-CS - Specialiști în știri

  4. Pingback: USL !! Ce-aveți de gând ?! PNL o dă cotită ” elegant ”… | Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.