” De la actuala putere ne putem aştepta la orice ”. ŞI de la UNII dintre ai noştri, auuuuu…

sursa  imaginii : aici

” De la actuala putere ne putem aştepta la orice ”. ŞI de la UNII dintre ai noştri, auuuuu…

*******

motto:

” Aşa cum corbii scot ochii stârvurilor, la fel şi linguşitorii iau minţile oamenilor. ”

Realitatea românească în cifre

  • În 2010 economia a înregistrat o scădere cu 1,3%, doar România şi Grecia mai fiind în recesiune la încheierea anului trecut.

  • Am avut 8 trimestre de cădere economică, faţă de celelalte ţări din UE care s-au redresat după 4 trimestre.

  • România se afla pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte calitatea instituţiilor, rata de recuperare şi eficienţa forţei de muncă.

  • Conform INS, în ultimii  2 ani, s-au pierdut 637.000 locuri de muncă.

  • Conform anchetei AMIGO-INS, peste 1,6 milioane de români lucrează la negru.

  • Ca număr de plăţi de taxe pe an suntem pe primul loc  în Uniunea Europeană.

  • Cheltuielile Guvernului au fost majorate în 2010. Au fost mai mari cu 4,2% faţă de 2009, fiind vorba de peste 201 miliarde lei. Cheltuielile cu bunuri şi servicii s-au majorat cu 5,2%.

  • În 2010 deficitul bugetar a fost de 33.33 miliarde de lei. După cele mai dure măsuri din Europa s-au făcut economii doar de 736 milioane euro.

  • România are cea mai mare inflaţie din

  • În 2011, România va plăti 6 milioane de euro pe zi dobânzi.

  • Datoria publică a ajuns la 40% din PIB, triplându-se în ultimii 3 ani.

  • Datoria externă a crescut de la 50 miliarde de euro, în 2008, la 92 miliarde euro în ianuarie 2011.

  • Investiţiile străine sunt la un sfert faţă de 2008.

  • Evaziunea fiscală este estimată la 36% din PIB.

  • Avem cel mai redus grad de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune din UE (8,6%, în 2010, faţă de media UE de 17%).

  • Bugetarii au pierdut 40%  din puterea de cumpărare.

  • România bate pasul pe loc la atragerea de fonduri europene.

  • Nu am reuşit să atragem nici măcar 10% din banii UE postaderare. România pierde zilnic 15 milioane de euro din banii europeni.

Noul mesaj al PDL: suntem corupti, dar nu e vina noastra

Românii mor…  Şi mor de foame!

«Vă rog să luaţi legătura cu noi. Murim de foame».

„Un om moare singur chiar acum în România”

Securistului de la Anvers,  tovarăşului băsescu, ce-i pasă … Grija  individului bă-SECU care NU e preşedintele nostru ci Capul Mafiei, Donul PD MINUS L e bunăstarea familiei lui şi-a japiţei sale, protejata Cotroceniului Nutzi Udrea Cocoş.

Secret: cât ne costă traiul familiei Băsescu în palatul lui Ceauşescu?

Despre afacerile duduii Nutzi, implicit a soţului din dotare Dorin ” găină ”, în Jurnalul Naţional:

Biznis pe bază de cumnată

Caracatiţa PD-L îşi continuă activităţile, căpuşe, clientelă, interlopi, cu toţii urmăresc acelaşi lucru : să pompeze bani la partidul păduche. Vin alegeri,  campanii electorale…

DIN DOSARUL CORUPŢIEI DIN VĂMI MAI RĂMÂN DOAR FILMELE PORNO. Judecătorii i-au pus în libertate pe aproape toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

Un exemplu concret, cum se adună bani de campanii electorale de către PD-L :

Comuna VERMEŞ, judeţul Caraş-Severin

Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Prin această Hotărâre se urmăreşte ca Primăria Vermeş, portocalie, să facă rost, conform indicaţiilor preţioase primite de la Împărăţie, de niscaiva bani  pentru viitoarele alegeri, campanii electorale. Ordinul se execută nu se discută… lătrăm noi,  incomozii, evident la Lună…

Păi cine  alţii să latre la Lună? Evident  NU cei care tac mâlc la grămada de nereguli, ticăloşii, încălcări ale legii şi care tac pentru că se ştiu cu musca pe căciulă sau pentru că au o bună colaborare cu ” aleşii ” sau, mai grav au la rându-le bube-n cap cât cuprinde…

Vom expune la timpul potrivit o Listuţă nominală care cuprinde beneficiari ai unor locuinţe sociale sau ANL, pe ” criterii ”, auuuuu… Am avut curiozitatea să caut, am găsit, graţie interNEtului, procese verbale, liste nominale şi-am  făcut oareşce descoperiri… Nume şi prenume cu fire, iţe,  care duc prin ogrăzile  unor anume partide politice dintre care două sunt în ” top ”. Un top al necinstei. Cumetrii, funcţii politice, rubedenii, nemoşaguri, nepotism şi pretenii, toate cu binecuvântarea superiorilor. Dar, cum spunem,  altă dată, nu când se aşteaptă cei care monitorizează şi decodifică, ci, ca să-i citez pe ” onor ”  zmintiţi, când vor muşchii mei! C-am de gând să-i plimb cu nume şi prenume, toată încrengătura, prin  întreaga blogosferă ba am să fiu şi mărinimoasă, voi oferi informaţii gratuit jurnaliştilor de investigaţie pe mai multe  teme, care mai de care mai… bombă.

Ca să fie informat boborul ce harm poartă unii dintre ” aleşi ”, pardon, numiţi politic, de  toate coloraturile! Cu alte cuvinte, în mărinimia dumneamea le fac campanie electorală gratis, cu date, fapte,  concrete, dovezi aşişderea. De pierdut  au tot avut amărâţii, ” uitaţi ”, săriţi… De câştigat,  ogrăzile politichiei mioritice, domeniile  ” ayatollahului ” Frunzăverde.  Înţelegerile, câte vreun pact de neamestecuri în anume trebi şi trebuşoare, la ordinea zilei. Artizanii, cei care fac anticameră la uşa ” ayatollahului ” Frunzăverde , pentru că n-au încotro,  trebuie să-şi achite obligaţiile faţă de persoane de la care au tot împrumutat bani, ca mic exemplu, Detalii, curând.

Conexiunile ce decurg, analizele, comentariile, vă vor aparţine, punct.

Şi de la capăt…

Famiglia PD-L, ” n-are mamă, n-are tată ”. Are fufe în dotare! Cam atât au în mansardă miniştrii  de doi bani, fufe, fofoloance, afaceri personale.  De soarta noastră, a  prostimii , n-au timp, nici grijă.

Președintele Consiliului Național al PSD Adrian Năstase susține că un guvern responsabil ar trebui să facă ceea ce a făcut Executivul pe care l-a condus în perioada 2000-2004.

”Noi am avut, din păcate, un moment foarte prost de intrare în criză, atunci când, practic, deficitele gemene aveau un nivel foarte ridicat şi deficitul bugetar, care era la peste 5%, dar şi deficitul de cont curent, cam la 12% din PIB. În felul acesta, criza ne-a găsit oarecum într-o situaţie nefavorabilă şi, de aici, încercarea de a păstra în cămară cât se poate, de a construi politici pe termen lung încă din momente favorabile. Un guvern responsabil ar trebuie să facă cam ce am făcut noi în perioada 2000-2004, lăsând în cămară şi pentru timpuri mai puţin bune”, a declarat Adrian Năstase. ( sursa : aici )

În fine, un articol care dă de gândit… 

Liberalii au luat Reşiţa la pas

Pe mine una m-a pus serios pe gânduri şi mă întristează. De felicitat camarazii liberali.  Activi, prezenţi, implicaţi. Ce mă întristează ? Aceea că acelora cărora ar trebui să le dea de gândit le stă mansarda numai la : bârfe, intrigi, scandaluri, poliţie politică, excluderi din partid pe bandă rulantă.

Există şi câţiva oameni deosebiţi. Puţini. Prea puţini, şi marginalizaţi. Aceia muncesc totuşi şi-o fac cu tot sufletul .

De pierdut NU vor avea Oamenii ci propria lor ogradă, căci ceea ce-şi fac  dracii cu cozile lor, rahat se numeşte. Şi ce damf emană… bleah!!

Uff!! N-am timp de zăbavă că-s pe urmele altui damf,  emanat de odrasla unuia de se crede nemuritor , odraslă care învârte neşte afaceri prin Timiş cu…. Frunzesky.  Ce-i drept nici ei, gaşca pusă pe demolări, decapitări, dinamitări, n-au timp  , n-au hodină şi nici minte! De-ar avea, s-ar opri la timp.

Circulă prin urbe, nişte cestii….. spre ” deliciul ” publicului scârbit de mascarada oferită de-aceleaşi personaje  ” renumite ”. Iar  publicul, va vota curând ca atare, adică cum nu se poate mai prost pentru exact cine şi-o face cu  mâinile, pardon, dodele tolerate-n dotare şi-n haripile cărora suflă ” binevoitori ” demni de MILĂ , în opinia subsemnatei.  PĂCAT! Păcat că nu ne dezlipim de ruşinosul loc III deşi s-ar putea, dar…

Are dreptate ADRIAN NĂSTASE :

De la actuala putere ne putem astepta la orice.

Completez la rându-mi : dar şi de la UNII dintre ” ai noştri ”, auuuuu….

Nici nu-şi dau seama ce-şi doresc… Să plec ! Riscant demers. Riscant. Pentru ei, punct.


– va urma –

Sibilla,  întristată  …

p.s.

şi mai trist e că e CU ştiinţa ” capului ”! Care încă mai pariază pe naivitatea unor furnici şi are impresia că n-aş ştii. Nu l-am contrazis niciodată 😉

Căprarul şi capra ( fabulă )

Se innoptase si caprarul incerca sa adune turma.

Una dintre capre se opri sa manance. Pentru ca nu-i baga in seama chemarile, caprarul se supara si o lovi cu o piatra rupandu-i un corn.
– Te rog – o implora caprarul – nu-i spune stapanului turmei!

– Eu n-am sa pomenesc nimic – raspunse capra – dar cred ca va vorbi cornul de la sine.

Morala acestei fabule:

Nu poti ascunde o fapta rea!!


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ” De la actuala putere ne putem aştepta la orice ”. ŞI de la UNII dintre ai noştri, auuuuu…

  1. Nea Costache zice:

    Sa inteleg ca in fotografia de mai sus este portia capilor portocalii dupa alegeri?

    O duminica placuta in familie!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.