Ordine şi disciplină! Că vă ia mama dracului de prea mulţi şi proşti…

Ordine şi disciplină! Că vă ia mama dracului de prea mulţi şi proşti…

constantingheorghe.blogspot.com/

* Societatea socialistă multilateral dezvoltată… *

Poporul român are nevoie urjentă, da urjentă de ceea ce spun scumpii şi dragii noştri conducători iubiţi, tandemul Tr. Băsescu şi doooamna Helencu Udrea Cocoş: dictatură luminată ŞI musai, numai musai şi musai revizuirea Constituţiei. Punctum.

Argumente sunt, enumerăm câteva:

– duuuuoamna Helena Udrea Cocoş, viitor Preşedinte al României,  e bine intenţionată dorind dezvoltare durabilă, turism în Clisura Dunării, etc. , etc. etc… mai mult ajută, îl ajută pe toarăşul Sorinache Frunzăverde cu… bani, ca de exemplu:

* REŞIŢA – Ca urmare a datoriilor acumulate în anii precedenţi, atât faţă de stat cât şi faţă de furnizori, SC Drumuri şi Poduri nu a putut participa la licitaţii pentru achiziţia de lucrări în anul 2009. *

Va sa zica, Frunzăverde spune despre nişte * bani pe lucrări efectuate anul trecut. *, care lucrari insa NU s-au efectuat caci * SC Drumuri şi Poduri nu a putut participa la licitaţii pentru achiziţia de lucrări în anul 2009. *

… Prin urmare, cum infrastructura caraseana este franjuri, lucrari nema, in buzunarele cui sa fi intrat banii… ? La judeţ acelaşi * voievod * Frunzăverde, la Drumuri şi Poduri în 2009, finu Vali Rusu, actual… deputat, vai mama ei ţară cu-asemenea specimene….

* Acelaşi Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat judeţului nostru, pentru programul de pietruire şi modernizare a drumurilor, 130 de miliarde de lei vechi, pentru facturi aferente lucrărilor efectuate în 2009. * ???!!!!

Care lucrări băi şmecherilor ???

Duuuuoamna Udrea, ia-l de urechi pe Sorinache, sau, premiază-l, hai că-ţi stă-n putinţă!

– omuleţul Băsescu, viitorul Prim Ministru al României,  e chitit pe fapte mari, dar * prostimea *, mogulii, presa şi bloggerii ostili fac fente, mint, îi pun piedici, da ştiţi de ce ?… de ciudă, de oftică, de… fonseca, de Constituţie nu le pasă mulţimii de vinovaţi, adicătelea bobor, opoziţie, media mogulilor, căci, de le-ar păsa ar accepta… Va să zică, ciudoşii menţionaţi nu acceptă ceea ce e firesc, normal, exemplificare :

Articolul 16

( 1 ) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

se va modifica după cum urmează:

Articolul 16:

* Cetăţenii sunt egalite în faţa legii bunului plac al autorităţilor publice, de privilegii beneficiind toţi cei nominalizaţi de voievozii voievodatelor teritoriale, cu condiţia ca 50% din privilegiile concretizate-n beneficii financiare, să fie direcţionate spre vistieria celor două Palate şi implicit la cheremul Preşedintelui şi-al PM, care sunt liberi să-i gestioneze după cum consideră.,fără explicaţii pe care nu le pot înţelege neavizaţii, răuvoitorii, adică * prostimea *, presa ostilă, ori forurile internaţionale ce nu au voie să se amestece în chestiuni interne. Vor fi discriminaţi toţi cei care mişcă-n front, trăncăne-n plus. Punct. *

Cu alte cuvinte, omuleţul Băsescu, doreşte şi va instaura ordinea şi disciplina. Simplu. Ţine de normalitate ca mai marii voievodatelor din teritoriu şi implicit oamenii lor de încredere, să fie privilegiaţi, recompensaţi periodic, promovaţi. Doar nu-i de ici de colo să te ţii de scaun, ce naiba.

Articolul 49, alin. 1, 2, 3, 4, şi 5, se modifică, astfel :

art.49, alin. unic

* Copiii şi tinerii nu se vor bucura de vreun regim special, vor muncii din fragedă pruncie, astfel, îşi vor forma deprinderi necesare obţinerii de statut de cetăţean al ţării iar Statul, va stopa acţiuni de genul * Cornul şi laptele *, fiind extrem de nesănătos să fie îmbuibaţi de mici, existând riscul să devină obezi. Grija Statului va consta-n colectarea taxelor şi impozitelor pe care copiii şi tinerii au obligativitatea de a le plăti lunar către vistieria Statului şi astfel vor deveni chibzuiţi, economi, vor fi ţinuţi departe de ispite, tentaţii şi vor sprijini şi participa activ şi efectiv la sporirea bunăstării … Statului.  Copiii şi tinerii care se sustrag sau întârzie de la plata dărilor, nu vor fi pedepsiţi, Statul scutindu-i de penalităţi, dar, vor fi săltaţi cu arcanul de către reprezentanţii MAI şivor depune muncă-n folosul comunităţii constând în construirea autostrăzii Transilvania, ş. a. *

Articolul 80, alin. 1 şi 2, se va modifica firesc, astfel :

* Preşedintele României este deţinătorul absolut al tuturor adevărurilor câte vor fi fiind, este Conducătorul Suprem, este cel ce ia absolut toate deciziile. Toate puterile Statului au obligativitatea să se supună ordinelor, deciziilor Preşedintelui şi PM şi să raporteze periodic Palatelor, absolut tot, orice, li se impune. *

Exemple sunt multe şi sunt dovada vie a normalităţii cu care mult iubitul nostru conducător, tovarăşul Tr. Băsescu, ne va dăruii şi binecuvânta…

*******

* Proşti *, da mulţi… cei care nu vom ascunde mizeriile unora sub preş!

Revenind, cu picioarele pe pământ… mioritic… Cruda realitate cu care, noi, cei mulţi ne confruntăm:

Haldina Europei este în golful Baziaş

articol preluat de pe : http://www.caon.ro/

SOCOL – Miile de PET-uri adunate de Dunăre în periplul său european se opresc în golful Baziaş, locul unde Dunărea intră în România.

An de an, autorităţile locale din Socol au de lucru cu ecologiştii şi garda de mediu. Asta pentru că în golful Baziaş, locul unde Nera să varsă în Dunăre, malurile colcăie de sticle de plastic, care aştern peste micuţa „oază“ de biodiversitate un aspect de groapă de gunoi. În periplul său european, fluviul adună cu sine mii de sticle goale din plastic, lăsate acolo de către turişti indiferenţi, iar Coşava nu face altceva decât să le adune şi să la arunce pe malurile golfului.

Că sunt adunate de prin ţări străine, o dovedeşte eticheta, care este scrisă în limbile ţărilor prin care Dunărea îşi face drum spre „Marea cea Mare“.

Numai că, odată ajunse pe malurile golfului, nu mai pleacă de acolo decât adunate de oameni. Şi cum turismul în zonă este aproape inexistent, povara colectării acestor gunoaie cade pe primărie, ajutată şi de puţinele ONG-uri din judeţ.


Iar primăria, la rându-i, are propriile probleme, deoarece nu primeşte de niciunde fonduri pentru colectarea lor. În plus, după ce cu ajutorul localnicilor din cele patru sate reuşesc să adune miile de „trofee“ aduse de Dunăre, nu au ce să facă cu sutele de metri cubi de sticle de plastic, pentru că nici o societate de reciclare nu le cumpără… Vom reveni cu mai multe amănunte.

Cristian Franţ

© 2005-2010 – Inform Media

Gropile care îngroapă Clisura

articol preluat de pe : http://www.caon.ro/

CARAŞ-SEVERIN – Circulaţia pe DN 57 se desfăşoară mai mult pe marginea drumului, datorită gropilor din carosabil.

Dacă ai de mers de la Grădinari spre Moldova Nouă este bine să te înarmezi cu foarte multă răbdare, asta pentru că se circulă mai mult pe marginea drumului sau pe contrasens, datorită craterelor uriaşe ce brăzdează carosabilul.

Între Oraviţa şi Răcăşdia este un adevărat dezastru – gropile sunt una după alta, practic fiind imposibil să le ocoleşti. Şoferii sunt extrem de nemulţumiţi de starea drumului care, spun ei, este distrus de ani buni, şi spun că s-au săturat să stea cu maşinile mai mult în service. În urmă cu aproape două săptămâni, Horaţiu Simion, directorul adjunct al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, ne asigura că DN 57 va fi reabilitat şi în Caraş-Severin, deşi până atunci se lucra la el doar în Timiş.

Ba chiar, spunea că, dacă vremea îi ajută, în circa trei săptămâni tot sectorul din judeţul nostru va fi reabilitat. Au trecut deja mai bine de 10 zile, iar drumarii nici n-au apărut. Desigur, şi vremea a fost capricioasă, dar să sperăm că în zilele ce vor urma situaţia se va schimba pe acest drum.

Petru Drica este din Vrăniuţ. Bărbatul venea cu lemne de la pădure şi, când ne-a văzut, a strigat din căruţă: „Vedeţi şi dumneavoastră cum sunt drumurile la noi! De ani de zile ne chinuim aşa, printre gropi. Eu sunt din Vrăniuţ şi trec des pe aici, dar nu pot să înţeleg de ce sunt lăsate să ajungă în asemenea hal!“

Robert Târnovan, un şofer, ne spune că anul trecut drumarii au început să repare la drum, în zona Răcăşdia, dar au renunţat rapid. Situaţia nu este deloc roz nici pentru Serviciul Poliţiei Rutiere Caraş-Severin, asta pentru că pe un asemenea drum numărul accidentelor creşte foarte mult, fără ca poliţiştii să poată îndrepta situaţia.

„Drumul Naţional 57 a ridicat de-a lungul timpului probleme de viabilitate. În aceste condiţii, am întreprins împreună cu administratorul drumului, chiar în cursul acestei săptămâni, o razie în urma căreia s-au stabilit măsuri concrete pentru remedierea celor constatate“, ne-a precizat comisarul şef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din judeţul nostru.

Problema principală este că drumul se află chiar la frontiera de stat cu Republica Serbia şi, practic, orice turist sârb care vine în România trebuie să treacă pe aici, ceea ce face ca şansele ca el să mai revină în zonă să fie mai mult decât nule. Iar asta deşi atât zona Anina-Oraviţa cât şi Clisura Dunării au ce să ofere din punctul de vedere al potenţialului turistic. „Când am ajuns aici mi-am sunat soţia să-i spun că mă simt ca pe lună, peste tot sunt cratere! Peisajele erau frumoase, dar nu le-am putut admira pentru că trebuia să mă uit la drum să mă feresc de gropi“, povestea Marius Oldja, venit tocmai din Pancevo în Caraş-Severin, într-o vizită de lucru, în urmă cu ceva vreme.

Cristian Franţ

© 2005-2010 – Inform Media

Fiind vorba despre Twin Peakse-ul cărăşean, voievodatul tovarăşului Frunzăverde,  categoria * ca la noi la nima-n lume … * e , cum altfel decât precum * succesurile * mandatului băsescian, adicătelea : fără număr, fără număr… :

RĂCĂŞDIA – Frumoasa comună de pe Valea Caraşului este un caz mai aparte, având două soluţii pentru grafia numelui.

* Dacă mergeţi de la Oraviţa spre Moldova Nouă, veţi avea surprinderea să intraţi într-o localitate din care să nu mai ieşiţi şi să ieşiţi dintr-o localitate în care n-aţi intrat niciodată. Asta pentru că, la intrarea în sat, indiferent de direcţia din care veniţi, vă întâmpină un semn de circulaţie pe care scrie: „Răcăşdia“.

Intraţi într-un sat frumos, mare şi aranjat, cu case mari şi la stradă, cu oameni primitori şi vorbăreţi. Numai că, la ieşire, tot semnul de circulaţie vă anunţă că ieşiţi din „Răcăjdia“. *

http://www.caon.ro/

Desigur, cu Frunzăverde, toată suflarea are ceva… Ce-i vinovat biet voievod că are cohortă de fini, prieteni, colegi. De partid. Tuturor, o pâine le-a dat. Şi-o funcţie, să fie primită. Iar ei, l-au rezolvat, unii într-un fel, alţii în alt fel. Rezultatele, de * succesuri *….

Despre fenomenele paranormale din Twin Peakse-ul cărăşean se va mai tot scrie. E Unicul Împărat din România lui Băsescu, căruia i se pupă labele, la propriu. De către lingăi şi slugi. Direct interesaţi de oareşce privilegii.

Aşadar, va urma… : despre fosta industrie, despre a fost odată minerit, despre drumul buştenilor, despre copiii Statului, despre…

Că doar unii chiar * ie * multilateral dezvoltaţi, nah ! * Permisuri *, * accesuri *, * succesuri *… în chiar această ordine, deloc întâmplătoare…

Sibilla

informaţii şi imagini preluate de pe caon.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ordine şi disciplină! Că vă ia mama dracului de prea mulţi şi proşti…

  1. octavpelin zice:

    Sibilla,aceasta-i Romania,”Tinutul uitat de timp”,de aceea nu mai revin multi romani pe acest plai mioritic,o zi frumoasa !
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

    Apreciază

  2. Pingback: Cateva cuvinte despre Videanu sau cand ipocrizia nu are limite « Hai ca se poate!

  3. Sibilla zice:

    Tavi Pelin,
    Mi-e dor de România noastră si-o vreau inapoi 🙂

    Teodora,
    Sa punem de ceva bazuka, furci,topoare chestii :)))

    Apreciază

  4. Pingback: Cateva cuvinte despre Videanu sau cand ipocrizia nu are limite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.