Flacăra portocalie la Frunzăverde-n moşie. De * succesuri *…

Flacăra portocalie la Frunzăverde-n moşie. De * succesuri *…

imagine preluată: http://pasareaadevarului.weblog.ro

Motto:

* Adevărul este ca apa rece care face rău doar dinţilor stricaţi. *  ( N Iorga )

Efectele * flăcării portocalii *… :

Caraş-Severin. Un judeţ binecuvântat, dăruit de Mama Natură cu peisaje mirifice, cândva renumit… acum, ei bine acum săracul României… praful şi minciuna s-a ales …

Despre Caraş-Severin mai povestesc bătrânii, * a fost odată… *, exact, a fost şi NU mai sunt: o cale ferată, nu oricare , un cazino şi-un port la Baziaş, adio industrie de armament, adio minerit, adio marmură, adio fotbal…

Despre protecţia copilului ce să mai spui, au fost odată premianţi, chiar şi olimpici, joia se prepara câte-o prăjitură la cantina unor instituţii de ocrotire, minorele învăţau să gătească, se lucra pe etamină şi macrame, grădiniţele erau numai zâmbet de flori, curţile străluceau de curăţenie , minorii nu consumau alcool şi nu s-a pomenit de expresia * plecat fără învoire *… dar în acele vremuri, personalul nu era recrutat pe criterii de nemoşag, nepotism, nici instituţiile politizate, nici multe alte nu se petreceau în văzul lumii. Păcat de Oamenii ce au plecat, de tot ce se poate face şi nu se doreşte, căci, prioritatea e, NU interesul superior al copiilor, ci, să nu răsufle-n presă ceva, protejarea imaginii * divelor *, * prinţişorilor * şi eventual câştigarea vreunui proces, cu curtea de conturi, printre altele. Acesta e voievodatul cărăşean : * fala noastră şi mândria, divele, banu, răchia…  *, adicătelea, cârdăşia. Cârdăşia la nivel înalt!

Dar, trâmbiţează * gospodarii * cărăşeni, promit că gura nu-i doare, se-acoperă de hârtii, fredonează despre proiecte, strategii, planuri, fonduri şi investiţii… care investiţii numai ei ştiu căci, investitorii *  pe-aci ţi-e drumul *, are cine şi de ce să-i fugărească.

Caraş-Severin, judeţul unde se moare cum nicăieri în alt loc din lume… cu amărăciune scriu şi despre aceasta şi nu întâmplător… Aduceri aminte: Ion Chichere, nimeni nu va ştii cum şi de ce, se va tot şuşoti, căci, a fost un OM; Antonie Iorgovan, a vorbit, aceasta rămâne marea lui  * vină *, că a spus, lucrurilor pe nume şi s-a opus masoneriei… şi el a fost un OM; consilierul local Ioan Paica, s-a opus furturilor de lemn şi, a vorbit… în urma lui, o văduvă suferindă, doi minori… a fost un OM ; … câţi să fi fost… câţi vor mai fi… cei ce vor avea zile îi vor pomeni şi poate că-ntr-o zi, vor trăi în Caraş şi cei care spun lucrurilor pe nume, apropo de Drepturi, de dreptul la viaţă, de dreptul la opinie, de şanse egale, de Dreptate… apropo de normalitate, zice iată, unul din * nebunii * care-au ales să vorbească.

Primarul Reşiţei ameninţat cu moartea !

Cei care n-au fost * teleportaţi * din calea şacalilor… au primit corecţii, cum numai în Twin Peakse-ul cărăşean se poate întâmpla :

* Că mai există unii poliţişti în România cărora le place să bată se ştie. Ciudat e că, împotriva aşteptărilor, bătăuşii poliţiei sunt tineri. Frustraţi care încearcă să-şi „arate” măiestria. Inspectorul Bogdan Şandru e şef la mascaţi. Tatăl lui, adjunct-şef la IPJ Caraş -Severin, iar naş îi este Sorin Frunzăverde, fost ministru al Apărării. Şandru a „corectat” doi tineri de i-a căpiat. *

Altul, şi cu labele la mită şi cu pumnul…:

* Procurorii l-au retinut pe managerul Spitalului din Moldova Noua dupa ce l-au prins in timp ce primea mita in valoare de 4.000 de lei. ( … )

Mircea Telescu a mai fost cercetat penal si in 2006 cand a fost acuzat ca ar fi batut o persoana. *

Caras-Severin este, cu siguranta, cel mai sarac judet din vestul tarii. Cu economia in deriva si cu o rata a somajului peste media pe tara, zona aspira la titlul de judet al sarmanilor.

Nababii judeţului Caraş-Severin, ehhh… povastă, ce dacă judeţul e sărac, se rădică vile, case de vacanţă, ce dacă drumurile sunt franjuri şi-aduc aminte Reşiţa-Moldova Nouă… nababii şi-au tras touareg… cică nababii muncesc, pentru cine oare dacă nu pentru ei însuşi timp în care judeţul e la pământ şi-n voia sorţii… Câteva exemple binecunoscute :

Se pare ca pozitia de secretar la consiliul judetean ofera astazi multe oportunitati de castig, chiar si intr-un judet sarac

Time is money

Declaratia de avere a directorului executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin (DGASPC), Ana Vasile, contine mai multe inadvertente referitoare la sursele sale de venit. Voit sau nu, Ana Vasile a omis sa treaca numele institutiilor la care lucreaza fie ca titular, fie în calitate de cadru asociat. ( … )

Cum ajung la serviciu angajaţii CJ, care nu au, conform declaraţiilor de avere, case în Reşiţa?

Potrivit declaraţiei de interese a vicepreşedintelui CJ Caraş Severin, Ionesie Ghiorghioni… ( … )

D-ale PD-L-ului ” succesuri ” …

Alţii, fură dispensare medicale, şi-şi trântesc vila pe mormântul lor, că dacă-s tartori cu * grade *… să fie adevărat oare … ? Dacă da, cine a eliberat autorizaţia? Dacă nu, există declaraţii în acest sens ? Nu ştim…

La Polul opus… :

Saracia este la ea acasa in Oravita, Moldova Noua sau Clisura Dunarii, localitati din judetul Caras-Severin. La Oravita ii vezi umbra lafaita pe blocurile afumate, tapetate cu burlane ruginite iesite bezmetic din peretii bucatariilor.  Ii treci pragul pe serpentinele ce duc dincolo de dealul Piatra Alba, catre Moldova Noua, oras bantuit de imaginea defunctei intreprinderi miniere. Oriunde te-ai uita, saracia localnicilor iti sare in ochi.

Anina. Caraş-Severin – tragedie…

În accidentul minier în care şi-au pierdut viaţa şapte persoane. O tragedie cumplită în urma căreia au rămas copii şi oameni necăjiţi. Un eveniment care a dus la închiderea Minei Anina şi, practic, la distrugerea oraşului.

Dănuţ Puşcău, Daniel Vânău, Virgil Schneider, Matei Izvernariu, Gheorghe Marişescu, Marc Ioan Vasile şi Daniel Cristian Bălan au murit, alţi şapte dintre colegii lor fiind răniţi.

Vă mai amintiţi de tragedia de la Anina, domnule Băsescu ?

( … În 14 ianuarie 2006, la orele 18.47, la puţul I au ajuns preşedintele României, Traian Băsescu şi primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu. După ce a stat de vorbă cu cei din conducerea minei şi cu membrii comisiei de cercetare a accidentului de muncă, şeful statului a ascultat şi părerea unor mineri din Anina. Apoi, în cadrul unei discuţii private cu preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, preşedintele României a făcut următoarea recomandare: „… mina să fie închisă, oamenii să fie disponibilizaţi şi vom vedea ce facem cu Anina“. De fapt, atunci s-au promis multe pentru Anina. ( … ) *

Anina, azi, 14 ianuarie 2009

Starea actuală a oraşului demonstrează că ceea ce a spus atunci şeful statului au fost doar vorbe aruncate în vânt. Nici o autoritate care s-a perindat atunci prin Anina nu a făcut ceva pentru oraş. Nici măcar nu şi-au adus vreo contribuţie ca ceea ce a rămas din unitatea minieră să ajungă muzeu. Cu siguranţă doar betoanele turnate, superficial, pentru conservarea minei nu aduc linişte nici celor care au pierit în adâncuri. Azi, şomajul e de 8,08%, majoritatea tinerilor au plecat să lucreze în Germania, Italia şi Austria. Primăria nu are bani nici să plătească salariile propriilor angajaţi. Cu atât mai mult pentru a cofinanţa vreun proiect. Nu are sens să spunem mai multe. Uneori cuvintele sunt de prisos. Şi ce impact pot avea nişte cuvinte dacă moartea atâtor oameni şi lacrimile celor rămaşi în urmă nu au avut nici un impact asupra celor care ne conduc.

Nina Curiţa

nina.curita@informmedia.ro

Anina, ianuarie 2010

Băsescu – mincinosul notoriu, care în toţi aceşti ani a uitat de Anina, mucles total, ce-i pasă lui de altceva/altcineva decât de familie, famiglia şi pupila * renumită *… halal preşedinte al… cum zicea, tuturor românilor ??!!!

* .. ( … ) … Şi ce vedem astăzi? Un oraş muribund, care nici nu mai are puterea să se zbată. Aproape 1.000 de oameni au rămas fără un loc de muncă în urma închiderii minei. Treptat, s-au închis şi fabrica de cherestea şi cea de şuruburi. Cei veniţi din alte zone s-au întors acasă. În urma lor rămân blocurile pustii şi cenuşii, de culoarea plumbului.

De fapt, întregul oraşul pare scăpat dintr-un coşmar bacovian. Tinerii rămaşi fug dintr-un oraş care nu le poate oferi nici măcar speranţă; cei mai în vârstă, care nu pot pleca, sau cei care nu se pot îndura să facă acest lucru, se descurcă şi ei cum pot. Unii lucrează cu ziua, alţii trăiesc furând fierul vechi rămas.

Unul dintre minerii scăpaţi ca prin minune de la moarte din accidentul din 2006, Marian Strachină, a ajuns să regrete că a rămas în viaţă: „Și ce dacă am scăpat? Mă bucur pentru familie, dar în sufletul meu sunt negru. Eu, soția și cei trei copii trăim din ajutorul social. Amândoi am mai lucrat peste an cu ziua prin gospodăriile din satele din apropierea Aninei. Mai la săpat, mai la porumb, mai la fân şi ne-am descurcat cât de cât. Dar acum este jale“.

Exemplul distrugerii este dat chiar de către lichidatorul judiciar, Ioan Tudor, din Timişoara, care a tăiat şi dus la fier vechi utilaje vechi de peste 200 de ani, de o inestimabilă valoare istorică. Utilaje care ar fi trebuit să fie principala atracţie a plănuitului oraş turistic ce trebuia să ia locul celui minier. Dar despre nepăsarea lichidatorului Jurnal de Caraş-Severin a tot scris. Şi s-au scris multe lucruri, deşi ştiam că nepăsarea rămâne aceeaşi, măcar am făcut-o pentru judecata generaţiilor viitoare. Un prezent necumpătat devine o ruşine a istoriei unui loc.

Şi, odată cu tăierea şi vinderea la kilogram a istoriei şi tradiţiei, destinele Aninei au fost îngropate şi ele. Oamenii spun că odată cu mina, a murit şi oraşul. La Anina s-a închis tot iar mina a fost efectiv devalizată. Au rămas numai cu amintirile și cu sărăcia. Cam puţin pentru a ţine în viaţă câteva mii de oameni, care şi-au pus speranţele în promisiunile de acum patru ani ale unor politicieni. „Vom vedea ce facem cu Anina“. Vedem ce faceţi, d-le preşedinte…

Noi vom continua, pe data de 14 ianuarie a fiecărui an, să publicăm o aducere-aminte cu acest titlu. Măcar să ne amintim noi de promisiuni, dacă cei ce le-au făcut au uitat cu nonşalanţă de ele.

Nina Curiţa
nina.curita@informmedia.ro

© 2005-2009 – Inform Media

http://www.caon.ro/

După toţi aceşti ani de nepăsare şi total dezinteres al autorităţilor preocupate exclusiv de campanii electorale,, propriile funcţii… se petrece ceva… :

* Două firme din Statele Unite vor să producă energie din minele, închise acum, de la Anina şi Berzasca.

Directorii celor două societăţi, Thomas Dreessen (Energy Performance Service – EPSC) şi George Popa (North American World Trade – NAWT) au avut ieri, la Reşiţa, o întâlnire cu preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Au mai participat şi primarii celor două localităţi, Gheorghe Neicu (Anina) şi Nicolae Furdui (Berzasca). S-a discutat despre un proiect ce ar urma să se desfăşoare în aceste două localităţi, mai exact în minele de cărbuni dezafectate de acolo.

Este vorba despre punerea în valoare a metanului prezent în aceste mine, ce ar putea fi transformat în energie verde. Reprezentanţii celor două firme doresc realizarea unui studiu de fezabilitate, ce va fi depus pentru obţinerea unei finanţări din partea Agenţiei pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA. Consiliul Judeţean, precum şi consiliile locale din Anina şi Berzasca au înaintat scrisorile de susţinere a aplicaţiei, ce urmează să fie depusă la agenţia americană până la sfârşitul acestei luni.

Însă, e trist faptul că au trebuit să treacă patru ani de la închiderea minelor pentru ca să se facă ceva pentru Anina. Oraş ale cărui destine rămân, până la urmă, legate tot de minele sale.

Nina Curiţa

© 2005-2009 – Inform Media

http://www.caon.ro/

Cu ce s-au îndeletnicit tovarăşii : Frunzăverde, Ghe. Neicu în toţi aceşti ani… ?În Twin Peakse-ul cărăşean, vin de regulă, căci e deja regulă, străinii să ne scoată la lumină… ba sârbii, ba italieni,  americanii… noi, dormim pe scaune, de ce naiba nu dormim acasă, dacă tot suntem degeaba, domnilor cu funcţii ??

Cuvintele d-lui Mihai Bălan, tatăl celui ce-a fost minerul Daniel Bălan :

* … fiul meu nu s-a mai întors de la muncă, din mină. Ce simt acum? Simt dispreţ pentru justiţia română, dispreţ pentru premierul Tăriceanu şi pentru preşedintele Băsescu. A fost în 14 ianuarie 2006 aici, a venit, a văzut şi a plecat. În rest, niciun semn pentru familiile care au rămas, nici un semn pentru ceea ce a fost oraşul Anina. Anina este un oraş mort acum. Nu oferă nici o alternativă.  *

Sursa : www.analogtv.ro

Dispreţ a primit Băsescu în Caraş-Severin, NU voturi cum s-a minţit ! Aceasta şi merită: dispreţ !

Cum am spus, în Caraş-Severin e posibil absolut orice. * Legal *, adicătelea CU ştirea mai marilor care, deşi au cunoştinţă de toate * legalităţile * NU iau nicio măsură, căci, fie sunt implicate direct niscaiva fini, nemoşaguri proţăpite de chiar ei, mai marii pe posturi cheie şi de conducere, fie… să ne ierte Tatăl, le-o pica ceva, altfel, cum s-ar explica * timpul trece şi se duce, banul curge, curge , curge… *… conturile-s tot mai umflate, vilele răsar precum ciupercile după ploaie, maşinile, campaniile electorale sugative … cică judeţ sărac…

Dovadă că sibilina NU confabulează, iată şi declaraţiile prefectului de C-S, mă rog, neşte vorbe, cât să astupe vigilenţa incomozilor ce trăncăne, căn rest… :

REŞIŢA – Prefectul Octavian Ţunea a participat joi, 14 ianuarie, la şedinţa de bilanţ a IPJ Caraş-Severin.

Deşi a recunoscut că oamenii în uniformă au făcut şi fapte bune, prefectul judeţului, Octavian Ţunea, nu a putut să nu le atragă atenţia celor ce au călcat strâmb. Şi, cum politicul nu poate lipsi de nicăieri, Ţunea a criticat, printre altele, faptul că unele cadre din IPJ Caraş-Severin s-au implicat excesiv, din punct de vedere politic, în campania electorală de la finele anului trecut.

„A fost un an politic greu, cu multe interimate şi împuterniciri la comandă, însă structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt apolitice şi neutre. Deşi le-am atras atenţia de nenumărate ori asupra acestui aspect, unii nu au ţinut cont şi s-au implicat politic“, a spus prefectul.

Şi cum de la politic la şmecheriile de la vamă nu este decât un pas, prefectul de Caraş-Severin a atras atenţia şi asupra activităţii Poliţiei de Frontieră.

„S-a făcut atâta caz pe ceea ce se întâmplă la graniţa cu Serbia, dar traficul este, în continuare, în floare, în special în ceea ce priveşte comerţul ilicit cu ţigări. Sunt prinşi câţiva traficanţi mărunţi, dar «peştii» cei mari îşi fac şi acum treaba, nestingheriţi“, mai spunea Ţunea.  O a treia nemulţumire a reprezentantului Guvernului în teritoriu se referă la sectorul silvic, unde, în opinia lui Octavian Ţunea, au loc, de asemenea, foarte multe ilegalităţi.

„Este vorba de mişcarea masei lemnoase, mai ales duminica, fără nici un control din partea poliţiei“, spune prefectul Octavian Ţunea.

Anca Preda

© 2005-2009 – Inform Media

Masă lemnoasă ?? Ilegalităţi ?? De * renumita * rută: Fârliug – Ramna – Timişoara, s-a interesat cineva ??? Ori în teritoriile pedeliste nu interesează * mişcarea masei lemnoase *… ? Întrebăm, nu dăm cu parul…

Abuzuri ? Consiliul Judeţean Caraş-Severin, acuzat că a lăsat primăriile PSD şi PNL fără bani

Nici în zi de azi, banii n-au mai apărut, i-a păpat împărăţia, duduia smochinită s-a priceput la… cum spuneam i-a păpat * gaia *, d-aia n-are ursul coadă şi-şi face vulpea de cap, că dacă turbanul împărăţiei stă sub opregul vulpii… eh, cine se pune cu * blondele * se cheamă că e voievod sau pămpălău notoriu pe * sistem * de  şinie mi-s io… Banii vorbesc, aşa-i şi-n doi ani, banii aceştia furaţi vor vorbi. Duduia purtătoare de * trandafir alb * cică dă cu banu pe la biserici, dar, Doamne, Doamne, nu e taorul comunal de pe-acilea, ca să percuteze la salbe, şi când le va flutura şorţuleţele-n bot… nici copiii copiilor lor n-or să mai vrea să-i cunoască. Slăbiciunile lumeşti duc la pierzanie. * Blonda * face, * turbanul * le va trage, că-i prost, tot n-a învăţat diferenţa dintre a trage * şi-a trage *, punct.

In Romania coruptia este institutionalizata, scrie presa franceza

Mita şi comisionul – de ce la Caransebeş se poate iar la Reşiţa nu, să fie şpaga cea care vorbeşte ? Cum se explică fuga investitorilor ??

* Zilele trecute, ne-a călcat pragul redacţiei reprezentantul unei firme care se dezvoltă la Reşiţa. Investitorii, străini bineînţeles, au băgat mulţi euro în afacere şi mai au de gând să investească. După ce ne-a vorbit despre valoarea investiţiei, după ce ne-a detaliat cât de greu e să obţină unele avize şi certificate pe meleagurile noastre, oaspetele nostru ne-a surprins când a spus: „Îmi pare tare rău că nu am mers la Caransebeş, am înţeles că acolo investitorii sunt trataţi altfel“.

Când e vorba de mită, licitaţii, comisioane, nepotism, abuzuri de tot soiul, etc. , pe miriştile Twin Peakse-ului cărăşean, se cuvine s-o menţionăm again pe * duduia * care nu fără ştirea împărăţiei face legea după cum i se năzăre, ba dimpotrivă.

„Legile romanesti sunt neclare si sunt adesea modificate. Este haos „

„Romania poate da lectii intregii Europe in acest domeniu”

* Plumbul din aripile dezvoltarii Romaniei are un nume- coruptie *

Se trezi vorbind şi ăsta :

Valentin Rusu, deputat PDL de Caraş-Severin spune: „este un buget de criză dar sperăm ca în a doua jumătate a acestui an să apară o modificare a acestui buget. Adică să se întâmple ceva cu economia, pentru că acesta este bugetul pe care îl poate susţine economia ţării în acest moment. Tocmai de aceea nu se poate majora nici punctul de pensie“

La ce * rezultate * avu Finu până ce nu l-a dăruit Naşu… mai bine să tacă. oricum recită săracu după dictare iar despre economie ştie exact ce-a demonstrat cât a bântuit tărâmul drumuri şi poduri…

Mai deunăzi, vorbeau două bătrâne, stând la coadă să-şi ridice bruma de pensie : * lasă, că banu cum vine, aşa se duce… n-or stăpânii ei lumea, le-o veni rândul… *, * aşa-i, că uite, cât îs de putrezi de bogaţi, numa pe la clinici prin străinătate umblă să se caute, c-au sufletu putred, d-aia li s-o betejit şi trupu… *, * eee, heeiii… săracă lume, săracă, că bogatu nu te-mbracă, nici nu-ţi dă, nici nu te crede, da plăteşte…( după ) altă Lege *… Le-am întrebat una, alta… m-a privit una din ele parcă până-n adâncul sufletului şi-am tresărit când i-am auzit vorbele: * maică, noi am muncit o viaţă, mai cumpărăm o pită, mai ridicăm o compensată, da de voi e păcat… până crapă ăştia toţi, mai e, şi-i prăpăd şi s-o ales prafu de ce-a fost odată judeţul ăsta… să ai grijă maică, ai suflet curat iară lor nu li-s dragi aceia, ai grijă, că mulţi s-or prăpădit cu zile pe aici, pe la noi… *… Am privit-o şi-am dat să plec, să-mi văd de-ale mele, dar ea m-a prins de mână : * să fii sănătoasă, da cu grijă, că ăştia nu-s cităvi… *. O cred şi ştiu, noi cărăşeni ştim ce-i aceea : * ca la noi, la nima-n lume *. Da, sunt în stare de absolut orice. Dar vorba celeilalte: * .. n-or stăpânii ei lumea, le-o veni rândul… *…

Până le vine rândul însă, cum în România se poate orice, iar Caraş-Severinul e * fruncea *, evident, când e vorba de fenomene paranormale… iată:

* Medicii cărăşeni nu contestă importanţa vaccinului AH1N1, deşi efectele lui secundare bagă în spital tot mai mulţi reşiţeni.

Primul caz în care vaccinul antiporcină şi-a arătat „colţii” este cel al unui tânăr de 23 de ani. Reşiţeanul ajuns la „Urgenţe” în stare de inconştienţă şi semiparalizat după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine. Tânărul şi-a revenit şi, după o săptămână petrecută în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean, a fost externat. Cristian Chivulescu susţine că medicii care l-au avut în grijă i-au confirmat faptul că vaccinul AH1N1 ar putea fi una din principalele cauze care l-au băgat în spital. „Mi-au spus că e posibil să fie o reacţie la vaccin sau că mi se trage de la curent. Exclud varianta a doua”, a spus tânărul.

Strict secret, cazuri sub cheie

Potrivit angajaţilor Spitalului Judeţean, la Reşiţa, ar mai fi vorba despre alte două cazuri, similare cu cel tânărului Chivulescu. „Au mai venit oameni, în aceeaşi situaţie după ce s-au vaccinat”, a spus o asistentă. Numărul cazurilor în care oamenii au avut nevoie de tratament după vaccinare se ridică la trei. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Caraş-Severin admite faptul că vaccinul poate face rău. „Evident, sunt situaţii în care acest vaccin are efecte negative, dar răul pe care îl provoacă este mult mai mic decât protecţia pe care o oferă”, a declarat Luca Dragoş, directorul DSP Caraş-Severin.

Cristian Chivulescu a fost diagnosticat la Unitatea de Primire Urgenţe cu parapareză post vaccinală, însă specialistul de la Spitalul Judeţean, neurologul Alexandrina Terfăloagă, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, că nu se poate pronunţa cu exactitate în privinţa factorilor care au cauzat starea tânărului reşiţean. „Tânărul s-a prezentat cu grave tulburări de echilibru şi stare de vomă. Cauzele pot fi multiple. Ţinând cont de faptul că el s-a vaccinat cu AH1N1, înclinăm să credem că imunizarea ar putea fi un motiv, însă nu putem garanta acest lucru”, a precizat medicul specialist.

http://www.adevarul.ro/

Acest vaccin NU este testat, noi  suntem cobai, asta nu spun medicii! Sunt mai mult de trei reşiţeni cu probleme post-vaccinare numai în Reşiţa!

Aici este prospectul CANTGRIP in format pdf cu text selectabil
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Prospectul_vaccinului_impotriva_gripei_porcine_ADVFIL20091126_0001.pdf

Aici este prospectul CANTGRIP in format html
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3446

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Cantgrip
Anexa 2.2:

O doza 0,5 ml suspensie injectabila contine:
– Substanta activa:
Antigen de virus gripal*, inactivat, echivalent urmatoarei tulpini:
Tulpina similara cu A/California/7/2009 (H1N1) (X-179A) 15mcg HA**
Per doza de 0,5ml

*cultivat pe oua de gaina, provenite din colectivitati de gaini sanatoase
**hemaglutinina

Celelalte componente sunt:
tiomersal (THIMEROSAL=MERCUR) si solutie tampon salina care contine:
clorura de sodiu,
fosfat monoacid de sodiu dihidrat,(ACID FOSFORIC)
fosfat monopotasic,
aldehida formica,(FORMALDEHID)
apa pentru preparate injectabile.

4.3 Contraindicatii
Antecedente de reactii anafilactice cu potential letal la oricare dintre componentele sau urmele reziduale ale acestui vaccin – proteine de ou si pui, ovalbumina, neomicina(ANTIBIOTIC) si zahar(ZAHARUL SCADE IMUNITATEA).

Anexa 3.3:
Poate contine: ovalbumina si zahar.

Neştiind dacă şi la care din componente eşti alergic, cum să te oferi, să accepţi să te vaccinezi? E o otravă ce acţionează în timp, reacţiile adverse se ascund cu nesimţire dar, insistă nemernicul S Cercel să folosească drept cobai, copiii noştri!

Scualena este un precursor de colesterol si hormoni steroizi (mineralocorticoizi, glucocorticoizi, androgeni, estrogeni si progesterone). Scualena este produsa si de organism. Ca urmare a injectarii de scualena apar anticorpii la scualena; practic sistemul imunitar va reactiona impotriva unui component propriu extrem de important si implicit substantele ce sunt produse din acest component vor fi afectate. Impactul ar putea fi interesant: infertilitate, perturbarea tuturor proceselor reglate de mineralocorticoizi si glucocorticoizi, boli autoimune in serie si, probabil, multe altele. Adevarul este ca NU STIE NIMENI CAT DE MARE VA FI IMPACTUL. Este doar clar ca va fi un impact imens, la inceput cu paralizii (sindromul GBS), decese, boli autoimune, iar problemele de fertilitate vor fi vizibile peste cativa ani buni.

Ce s-a intimplat oamenilor vaccinati? Ce reactii au avut la vaccin?

http://vaccine-reactions.blogspot.com/

Foarte util de citit articolul de pe sursa!!!

http://salvarearomaniei.blogspot.com/

În loc de concluzii: vor mai apuca oare cărăşenii zilele în care să nu aibe dreptate, tartorii să fie departe, departe ca judeţul Caraş-Severin să devină…. măcar… ce-a fost… odată ? Să fie adevărate zonurile conform cărora Sibilla, Nina Curiţă şi alţii * cu gura prea mare *, ar fi devenit extrem de incomozi şi deci… ? Vor fi puse-n aplicare oareşce * promisiuni * ? Încă nu ştim, dar, indiferent cum vor evolua evenimentele se va ştii cine ce are de ascuns, la timpul potrivit… * verba volant, scripta manet *…

Noi sperăm ca, într-o zi, minciuna, banul, hoţia, nelegiuirile, etc. să nu mai fie ridicate la rang de virtuţi, criterii precum nepotismul, coloratura politică, şpaga, contul din bancă, să nu mai primeze. Sperăm…

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Flacăra portocalie la Frunzăverde-n moşie. De * succesuri *…

  1. Pingback: Trecut, viitor, invataturi « Alexandru Marin-Jurnal de bord

  2. Oamenii de omenie pot face puţine dacă nu se unesc…

    Apreciază

  3. Pingback: Cele mai bune bloguri din 2009, în viziune proprie ! « [D][S][N]

  4. Felicitări pentru articol.
    Poate că toate au un sens.
    Poate că aşa trebuia să fie.
    Dacă n-ar fi fost toate acestea, cine ştie? …

    Apreciază

  5. octavpelin zice:

    Sibilla,felicitari pentru acest articol genial,o zi minunata !

    Apreciază

  6. pera zice:

    super articolul,poate trezeste lumea din branbureala si ij aduce la realitate,tie sestro sibilla multumim ca scrii de la inima si fara par pe limba samo tako brat pera,

    Apreciază

  7. pera zice:

    sestro sibilla ,de ar da bunul dumnezeu sa va inmultiti voi care graiti adevarul exemlu tu,nina,poate se schimba ceva si la noi in pasalut,pacat de caras asa frumos judet si bogat care nu e valorificat cu exceptia unora

    Apreciază

  8. mircea zice:

    Noi speram ca intr-o zi,minciuna,hotia, banul etc. sa nu mai primeze.
    Sibilla,nici chiar tu,optimista cum esti,nu poti crede in minuni.Nu ai sa vezi nimic schimbat in Caras-Severin,atata timp cat majoritatea cetatenilor acestui judet,voteaza cu partide de dreapta,asa cum au facut-o la recentele prezidentiale.Frunzulita verde si-o lalea este peste tot.Sa nu crezi cumva ca actuala conducere a politiei nu-i este fidela.De altfel,cine a numito?,nu el.Naveta de care vorbesti, e floare la ureche pe langa altele.Eu deja stiu,ca atat am castigat dupa 1989,sa vorbim. Cine ne ia in seama? Nimeni. Dar ce,tu nu stii asta?

    Apreciază

  9. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc frumos, tuturor !

    @Alexandru,
    Mă voi ocupa de Leapşă, nu imediat, dar DA 🙂
    danke,
    Sibilla

    @Paul Octavian Grigoraş,
    CORECT!
    stimă şi respect,
    Sibilla

    @ [D][S][N],
    Mulţumesc frumos!
    Succes ţie !
    respecte,
    Sibilla

    @Nea Costache,
    Reciproc, oltene drag 🙂
    Succes!
    Sibilla

    @Gabriela Savitsky,
    Din toate de învăţat… şi toate fi-vor plătite, toate!
    Dar, vorba maicii mele, peştele de la cap se împute, răbdare…
    numai Bine ţie, calde îmbrăţişări,
    Sibilla

    @octavpelin,
    Cum am spus, scripta manet şi… memoria celor ce-au vorbit şi-au fost teleportaţi, dar ei, deşi au * plecat *, au rămas şi vor tot vorbi…
    numai bine, prieten drag,
    Sibilla

    @pera,
    Brate, tartorii din C-S, NU sunt nemuritori… dar, mai întâi să plătească şi vor plăti!
    Eu nu mă tem de ei, nu am de ce şi ştiu de ce, nush dacă ei ştiu de ce, nu importă, nu pt mine.
    Despre sârbi, numa de bine, brate 🙂
    Sibilla

    @mircea,
    Cred în Minuni, cred în Miracol, se spune că Visătorii vor mântui lumea…
    Ba se vor schimba multe, curând, ai să vezi, încredere şi răbdare să ai, credinţă-n Dumnezeu!
    Ce nu ştiu eu…
    Ei nu ştiu tot ce ştiu eu şi câţi ştim, şi mai ştiu ceva :
    care frunză pică jos,
    nu mai suie unde-o fost !
    Dincolo de cohorta de fini, fine, pretenari, etc, Naşu are şi el naşii săi, numiţii ăia, indiferent de instituţie, au la rându-le duşmani… serviciile, eh, altă povastă, una cu mai mulţi stăpâni. Cine subestimează firul de iarbă, rău face, ai să vezi !
    Ştii ce se întâmplă când peştele se împute, câinii şi pisicile sfâşie şi se sfâşie pentru, cap 😉
    Dai o pivo în ziua când se va Limpezi, Cerul deasupra Judeţului, da ? 🙂
    respecte şi numai Bine, că nici masonii nu-s nemuritori, pe cuvânt de Onoare, promit,
    Sibilla

    Apreciază

  10. Pingback: Monumentele nepăsării. Nesimţirea la… putere! « Sfinxul

  11. Pingback: Cele mai bune bloguri din 2009, în viziune proprie ! - [D][S][N] | [D][S][N]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.