Dovediţi-mi că greşesc, prin fapte … vă ţine ?

Dovediţi-mi că greşesc, prin fapte … vă ţine ?

MOTTO :

Democrat înseamnă cineva care vrea să înalţe poporul pe umerii săi, nu cineva care vrea să se înalţe el pe umerii poporului.  ( Nicolae Iorga )

*******

Să nu mai afirme nimeni că societatea civilă nu sprijină preşidenţia, guvernul, instituţiile statului precum : DNA, ANI, Curtea de Conturi a României, Justiţia … în lupta anticorupţie ! Vrem fapte, de vorbe şi promisiuni suntem sătui ! Cu care judeţ începem ?

Se mai respectă Drepturile Omului în România ? Mai este garantat dreptul la viaţă ?

zaruri_3_design

Ordonanţă de Urgenţă privind reducerea unor cheltuieli la nivelul administraţiei publice, prin care se stabileşte ca ordonatorii de credite din cadrul autorităţilor publice să reducă cu 50%, faţă de acest an, cheltuielile alocate în 2009 pentru achiziţia de maşini, echipamente, mobilier, birotică. „Este încă un semn de raţionalizare a modului de cheltuire a banului public”, a afirmat şeful Executivului. O altă măsură inclusă în Ordonanţa de Urgenţă prevede ca numărul total al funcţiilor publice de conducere în cadrul instituţiilor publice să fie de maximum 12% din numărul total al funcţiilor publice.

Sursa : www.euroavocatura.ro

Angajatii institutiilor publice locale si centrale nu vor mai primi in 2009 bonuri de masa, ca urmare a unei Ordonante de Urgenta adoptata de Guvern.

Sursa : www.ziare.com

semnul-intrebarii


Întrebări pentru nea Băsescu, evident guvernului pus pe trebi, zice-se :

@  Ce se va întâmpla cu sumele restante pe 2008 ?

La protecţia copilului Caraş-Severin, echivalentul în bani al tichetelor de masă şi echipamentului pe perioada septembrie-octombrie-noiembrie, s-a primit doar după aproape 4 luni, subliniez, jumătate din sumă şi aceasta după presiuni din partea sindicatului şi scrieri pe bloguri, restul sumei, cică la sfântul aşteaptă … O mulţime de suspiciuni de aci, şi pe bună dreptate nemulţumirile angajaţilor ! Aceşti bani au fost prevăzuţi legal la buget, instituţiile aflate în prezent în subordinea DGASPC C-S ( Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ) au fost până în luna septembrie în subordinea DMPS, dar centrele ( instituţiile de ocrotire ) nu au fost preluate cu datorii ! Unde s-au evaporat banii, cine sunt vinovaţii şi de unde-i vor scoate ? A emis guvernul vreo Ordonaţă de Urgenţă prin care s-a sistat plata sumelor restante sau de ce s-a ajuns în această situaţie ?

@ Nea Băsescule, ăştia-s pedişti de-ai matale, şi zici că eşti cel mai aprig luptător în lupta cu corupţia, vrem măcar un exemplu de verificare ca la carte, pe când Curtea de Conturi a României prin teritoriu, poate aflăm şi alte minunăţii … la capitolul cotă carburant, deplasări spaţiu mioritic şi străinătate, rude, neamuri angajate în sistem, presa centrală ( Jurnalul, Cotidianul, Gardianul, Caon, Ghimpele, etc. ) a tot semnalat, instituţiile abilitate ale statului de drept nu s-au autosesizat încă în ce priveşte Caraş-Severinul ! De ce ??

@ Observ că Ordonanţa de Urgenţă prevede reducerea unor cheltuieli, foarte bine, că prea şi-au tras unii nişte birouri răcnet nu alta în detrimentul altor priorităţi of course ! Nu observ însă să se specifice nimic de niscaiva restructurări, nedumerirea firească vine alimentată fiind de ” promisiunile ” gen ameninţări ca la uşa cortului fluturate de onorat conducerea protecţiei copilului cărăşeană, care aşa a ” interpretat ” această Ordonanţă . Cu alte cuvinte, ” reducerea cheltuielilor ” = restructurarea persoanelor incomode = a scăpa de cei care sesizează neregulie din sistem şi au încălcat Legea Tăcerii cărăşene = poliţe plătite = orgolii răzbunate ! Nu ne rămâne decât să sesizăm Parlamentul European prin Petiţii ? Asta se vrea a se numi politică socială ? Poate aflăm cu această ocazie şi cum dispar subit şi inexplicabil petiţiile şi memoriile trimise pe site-ul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, geaba primim confirmări de primire şi numere, cineva monitorizează şi controlează tot, oare cine şi mai ales de ce ? Să mai aibă cetăţenii români încredere în instituţiile publice de stat ? Nu-i bai, apelăm în alte părţi, suntem forţaţi de împrejurări …

tb_240_361900_0807_ce

In ultimul an al mandatului presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, Romania va continua sa fie monitorizata la capitolul justitie si lupta anticoruptie, riscand in continuare inghetarea fondurilor europene, daca se constata nereguli.
Abia in iulie 2009 – deja sub presedintia UE detinuta de Suedia, o tara critica la adresa coruptiei si a lipsei de vointa politica din Parlamentul Romaniei de a combate acest fenomen – Comisia va prezenta raportul anual care ar putea recomanda incheierea monitorizarii, daca cele patru obiective de referinta (benchmarks) ar fi indeplinite.
Mats Aberg, ambasadorul Suediei la Bucuresti declara in luna noiembrie intr-un interviu acordat NewsIn ca „in Palament exista curente foarte puternice care sunt impotriva acestor reforme, din cauza ca interesele lor sunt amenintate”

Sursa :  www.ziare.com

1_1

Nea Băsescu, onorat guvern, vă ţine de nişte verificări, măsuri, ceva ?

Eu sunt mic, nu pot nimic, vă supun doar atenţiei :

După umila mea părere, vom continua a fi monitorizaţi la capitolul justiţie şi lupta anticorupţie şi, PE BUNĂ DREPTATE ! Nu am auzit despre nici măcar un cărăşean ” decapitat ”, juri că suntem cel mai cel judeţ din ţară … curg râuri de lapte şi miere prin zonă, combinate siderugice cu producţii de-ţi stă inima, turism înfloritor, investiţii şi capital străin de n-a auzit nima-n lume, drumuri judeţene la standarde europene  … tărâm de basm, nu alta. Apăi să mai aud eu pe careva că nu există Zâne şi Feţi Frumoşi, i-auzi la ei. Caraş-Severinul e gură de rai … numai că nu ştim unde s-a scrântit piciorul de plai …

Raporturile de Ţară la capitolul Protecţia Copilului cum credeţi că vor fi ? Negative şi iar zic, pe bună dreptate, căci Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Judeţene, au la kilogram, tonă, etc. numai rapoarte de activitate pozitivă, ” nu există nereguli ” , nici vorbă de disfuncţionalităţi … păi nu pricepem, ei, răuvoitorii, presa,  mint, exagerează, inventează ! … Apăi să ne ierte Dumnezeu, nu degeaba se laudă-n gura mare unii directori din teritoriu, că-şi ” rezolvă ” rapoartele negative ale corpurilor de control … mda, aşa-i ! Situaţiile prezentate, subliniate des în presă din judeţe precum : Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Maramureş, Constanţa, Caraş-Severin, Mureş, etc … nu există, înţelegeţi, există dar nu există !

Şi dă-i şi luptă şi dă-i şi tot luptă dar … nu cu corupţia la nivel înalt, ci cu cei ca mine care măcănim în plus şi dă-i cu hărţuirea morală la locul de muncă şi dă-i cu  sancţionarea ” scrierilor de pe bloguri şi-a transparenţei manifestate în raporturile cu corpurile de control ” şi dă-i cu comploturile că doar avem neamuri în sistem să ajute la anihilarea şi împroşcarea cu noroi a imaginii zmintitei de Sibilla … şi, cu asta, s-au rezolvat nereguli şi disfuncţionalităţi, carele neregului, cum am zis, cică, nu există ! Şi-o să zică Suedia : ” Să trăiţi bine români  ! Hai că meritaţi laude şi onoruri, i-aţi rupt gura zmintitei, bravos, ăsta model de luptă anticorupţie ! ” Cum de nu mă prinsei …

appleton_snowqueen_header

Băsescu :

„Din punctul de vedere al institutiei prezidentiale, va asigur, inca o data, ca atata timp cat stiu mecanismul, nu ma voi dezice de ele si nici nu ma voi aseza undeva pe Muntele Omu sau pe Crucea de la Caraiman sa spun: uite ce rau face Guvernul asta!”, a explicat presedintele, citat de NewsIn.

Domnule Băsescu, apăi jos de pe Vf  Omu, aveţi treabă-n teritoriu ! Aţi declarat în repetate rânduri că sunteţi ” cel mai aprig duşman al corupţiei la toate nivelurile ”, pe când o demonstraţie de ” forţă ” prin sud-vest ? Crucea o purtăm noi, poporul. Mă ofer voluntar şi mă caţăr eu pe Omu şi doinesc eu Sfinxului şi pun şi de vre-o două versuri şi-o baladă lângă Crucea de la Caraiman, pe cuvântul meu de onoare, da vă ocupaţi de ticăloşi, fără deosebire şi criterii de culoare politică, sunt de bună credinţă ! Va să zică îi dovediţi şi înlănţuiţi şi eu mă fac partizan în codrii şi munţi, mi-i trimiteţi la ” reciclare ” … 50% din averile lor îi băgaţi obligat în visteria ţării, 50% din aceleaşi averi le-mpart eu săracilor, sinistraţilor, copilaşilor bolnavi de leucemie … cinstit, corect, ce ziceţi ?

Guvernul să dea o mână de ajutor, nu-i bai, dacă-i musai şi nu vă deziceţi : să vedem corupţii la niveluri înalte de prin judeţe dovediţi, să vedem ordine şi stârpirea clanurilor şi căpuşelor din sistemul de protecţie a copilului, să vedem conduceri la nivel judeţean scuturate şi zguduite de revere pentru nerealizări şi proastă gestionare a banului public, cam aşa ceva ar vrea românul să vadă rapido şi pe faţă şi am putea suporta austeritate şi multe, bună credinţă de-ar fi şi aceasta la vedere ! Eu una, îmi dau canoane grele şi-mi cer scuze public, mă retrag în munţi dacă-mi dovediţi că am hulit fără temei şi-am vorbit ceva cu păcat, până la proba contrarie, însă …

guvern

Boc :

Premierul a mentionat ca actualul Cabinet este, probabil unul dintre cele mai bune pe care le-a avut Romania, subliniind ca „fiecare partid a pus la dispozitia tarii cele mai importante resurse pe care le avea”.

Sursa : www.ziare.com

Dar cu pensionarii ce-avuşi domnule Boc ? Vom avea un an şcolar abramburel, căci dacă pleacă pensionarii din învăţământ să zicem, vin suplinitorii, tineri, rezultate ca atare, vă hotărâţi, cadre calificate sau în dorul lelii ? Au muncit şi-au cotizat la stat, acum statul le dă cu tifla, ălora cu pensii mici, că doară nici din greşeală bibanilor … Cadrele didactice tinere vor beneficia de măriri salariale ca să le atrageţi în învăţământ ? Zic eu bine, abrambureală şi zăpăceală totală, tragi-comedii Kusturica pe sistem mioritic !

Aţi luat prea puţin de la parlamentari, numai banii de taxi, păi nu colectaţi declaraţiile de avere de la toţi, le centralizaţi, apoi dovediţi poporului buna credinţă şi grija aleşilor, fixaţi o taxă de 5% din averea fiecăruia destinată sprijinirii poporului pe perioada crizei ? Avem salarii de 700-800 ron, ne-aţi luat tichetele de masă, nouă, celor ce muncim, ălora de se-mbogăţesc pe spinarea noastră ce le luaţi ? Când am făcut credite la bancă, ne-am bazat şi pe acele tichete, ne despăgubiţi cu ce anume ? Cam începe să semene a genocid aceste măsuri şi decizii luate în pripă şi care au un impact social la care nu cred că aţi gândit ! O familie cum se va descurca din 700 ron, dacă : rata la bancă e să zicem 200 ron, cel puţin 200 ron merg pe medicaţie, rămân 300ron din care să plătim gaz, curent, să ne aprovizionăm, să ne echipăm, să plătim taxe şi dări la stat, să plătim taxe de şcălarizare, să ferească Tatăl de vreo intervenţie chirugicală neprevăzută … şi ăsta-l numiţi trai decent ?

Mai luaţi două-trei decizii de-astea şi-o să crească ameţitor rata mortalităţii … după ce aţi minţit toţi, dar absolut toţi şi mă refer la toate partidele, veniţi acum cu răsplătirea voturilor, în plină iarnă loviţi oamenii muncii şi pensionarii, nu corupţii, nu cameleonii, nu mafiile locale.

Apropo de salariul personajului Scatapievici, domn preşedinte nu vi-a trasat sarcini, indicaţii, ceva … ? Ops, că tot uit, scarapievici  e … ” productiv ”, încă două-trei egzboziţii şi greaţii d-ale scaraoţchipievicianului şi depăşim criza cu horror înainte, marş ! Io propun să-i trântiţi un salariu de ” merit ”, ce buba, hai că la d-astea vă ” ţine ” …

… apăi , Să Trăiţi Bine Tovarăşi ! De noi s-o îndura Dumnezeu şi ne-o luumina şi ne-om trezi !!!

domino-theology

Mizăm aşadar pe ” cele mai importante resurse ” , cum că se va face curăţenie generală în teritoriu, în mai toate domeniile de activitate ? Cu toată sinceritatea, recunosc, eu nu cred ! Ne-auzim peste câteva luni, să dea Dumnezeu să fiu eu cea care se înşeală ! Să ferească Dumnezeu de multe, dar, cu dreptul n-aţi pornit, loviţi din start în popor, în amărâţi şi, aveţi nevoie de voturi, n-aţi uitat da ?

Adevărat, nu ştim ce ne-aşteaptă, nici noi, da nici voi …

Sibilla

imagini preluate de pe google.ro

informaţii preluate de pe surse

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Dovediţi-mi că greşesc, prin fapte … vă ţine ?

  1. anca zice:

    sfarsitul e bestial….

    Apreciază

  2. ELMMAR zice:

    TABLOU MIORITIC (La multi ani,domnule presedinte! )

    NU va iubesc,domnule presedinte,asa cum n-am iubit nici un presedinte nici inainte de 1990 si nici dupa 1990.
    Sunteti badaran,domnule presedinte, faceti gafe inacceptabile domnule presedinte, radeti animalic,faceti glume proaste,jigniti si beti calificat,sunteti chiulangiu si derbedeu,domnule presedinte…
    Vreti sa deveniti mamalor,tatalor impartind soseaua de centura.sunteti un crispat politic domnule presedinte razand ca proasta-n fan.

    Dar asta nu ma face ca de noul an,sa nu va doresc la multi ani,sanatate si multa minte,domnule presedinte!!!

    N-ati inteles pana scum ca varsta nu este nici viciu nici virtute si ca impedimentele dumneavoastra demne de traume psihiatrice nu v-au facut decat sa deveniti un fiu vitreg al Romaniei.
    Cateodata spuneti ce trebuie dar uneori spuneti si ce ganditi…aici e decalajul.
    De multe ori sunteti un jerpelit coclit care pune botul la caterinca de ne radem pe noi si ne simtem bine.
    La dumneavoastra,uneori, prostia este o suferinta savuroasa domnule presedinte.Sunteti o cloaca de ura si violenta,de cocalarism politic,de handicap emotional,de hahait asimetric.Sunteti un chelner politic ,o bazdaganie la care minciuna este considerata o nesinceritate.

    Dimineata,cand va treziti cu ochii lipiti de faianta si va vorbiti cu dumneavoastra cand va priviti in oglinda cu o stupiditate jalnica de cabotin ordinar,nici atunci nu realizati ca sunteti un anticomunist cu fata bolsevica,ca sunteti bocul marelui licurici?
    Trebuie,doar atat,sa va intorc partea lina si vesela a sferei,ca sa vad chipul de gade acoperit de nepatrunsa masca neagra.

    Intre groaza si disperare aveti totusi ceva fascinant si pervers.

    Va acuz de instigare la criza domnule presedinte pentru ca, intr-o mare de nebuni, Romania trebuia sa fie o insula de liniste.
    Va barfesc strain si singur cu recomandarea ca sa vorbiti plin si autentic,domnule presedinte,cu cei cu care v-a trebui sa va intalniti de acum incolo,deoarece in ei exista un fel de rotunjire a noastra de care nu ne putem lipsi nici cand toate regulile devin simple.
    Ceilalti ne asteapta langa hotare si mai tulburi,unde nimic nu seamana a margine si nimic nu e mai usor de mistuit decat vesnicia,domnule presedinte.
    Si nu uitati,domnule presedinte.acum patru ani romanii v-au facut cadou o TARA !!!

    Ametit de un tulburel adolescentin,tare frumos mirositor a pulpa de fecioara despletita,incerc sa-mi uit si sa-mi iert nelinistile,contrastele,aventurile,autoexilarile,desnadejdea,revolta,amaraciunea,dorul de lumea de dincolo de zare ,necunoscutul,indepartatul,misteriosul.

    Atentie mare la metafora Guliver,domnule presedinte.

    Am si eu o intrebere: cine e tarfa acum?…

    La multi ani,domnule presedinte!

    Apreciază

  3. Radu Humor zice:

    @ Sybilla , La multi ani ! in noul an si multa putere de lupta ,ca daca nu se intampla ceva,vorba cuiva ,se intampla tot asa si ne ia mama naibii pe toti…..
    @ Marcus ,te salut, chiar daca nu esti tu acela….

    Apreciază

  4. Sibilla zice:

    Ţucu-vă, vă mulţumesc tare pentru onoarea de-a veni la taclale cu Sfinxul, carele-n tristeţea tăcerii sale, mai recidivează-n doiniri ,cum bine zise el clasicul în viaţă drag mie : ” doini-m-aş şi n-am cui .. ” …
    @Anca,
    He, He … om vedea, nu mai e mult 😉 🙂
    Duminică senină pe Cerul sufletului tău !
    Întrebări

    Trăim un prezent pur?
    A trai inseamna timp?
    Timpul este tot ceea ce nu înţelegem?
    Timpul este tot ceea ce nu suntem noi?
    Există timp acolo unde nu este nimic altceva?
    Timpul este fără să fie?
    Timpul este însuşi Dumnezeu?

    Inima mea bate în timp?

    Sunetele, mirosurile,
    pipăitul, gustul, vederea
    sunt chipuri ale timpului?
    Timpul este legat de lucruri?
    Timpul este legat de cuvinte?
    Gândurile sunt timp?
    Timpul este însuşi Dumnezeu?
    A fi, înseamnă timp?
    A avea, înseamnă timp?
    Ceasurile sunt bisericile noastre
    de mână sau de buzunar,
    de perete…
    Ne rugăm luând cunoştinţa
    de bataia lor înscrisă pe cadrane…
    ( Nichita )
    calde îmbrăţişări sibiline,
    Sibilla
    @Elmmar,
    Dobrodosli !
    Pot să recunosc că … te iubesc ? 🙂
    Cu drag şi sufletul limpede, ţie, căci eşti ca apa vie … :

    Poetul şi soldatul

    Poetul ca şi soldatul
    nu are viaţă personală.
    Viaţa lui personală este praf
    şi pulbere.

    El ridică în cleştii circonvoluţiunilor lui
    sentimentele furnicii
    şi le apropie, le apropie de ochi
    până când le face una cu propriul său ochi.

    El îşi pune urechia pe burta câinelui flămând
    şi îi miroase cu nasul lui botul întredeschis
    până când nasul lui şi botul câinelui
    sunt totuna.

    Pe căldurile groaznice
    el îşi face vânt cu aripile păsărilor
    pe care tot el le sperie ca să le facă să zboare

    Să nu-l credeţi pe poet când plânge
    Niciodată lacrima lui nu e lacrima lui
    El a stors lucrurile de lacrimi
    El plânge cu lacrima lucrurilor.

    Poetul e ca şi timpul
    Mai repede sau mai încet
    mai mincinos sau mai adevărat

    Feriţii-vă să-i spuneţi ceva poetului
    Mai ales feriţi-vă să-i spuneţi un lucru adevărat
    Dar şi mai şi, feriţi-vă să-i spuneţi un lucru simţit
    Imediat el o să spună că el l-a zis,
    şi o să-l spună într-aşa fel încât şi voi
    o să ziceţi că într-adevăr
    el l-a zis

    Dar mai ales vă conjur,
    nu puneţi mâna pe poet!
    Nu, nu puneţi niciodată mâna pe poet!

    …Decât numai atunci când mâna voastră
    este subţire ca raza
    Şi numai aşa mâna voastră, ar putea
    să treacă prin el

    Altfel ea nu va trece prin el,
    şi degetele voastre vor rămâne pe el,
    şi tot el va fi acela care se va lăuda
    că are mai multe degete decât voi.
    Şi voi veţi fi obligaţi să spuneţi o da,
    că într-adevăr el are mai multe degete…

    Dar e mai bine, dacă-mi daţi crezare,
    cel mai bine ar fi să nu puneţi
    niciodată mâna pe poet.

    …Şi nici nu merită să puneţi mâna pe el.
    Poetul e ca şi soldatul
    nu are viaţă personală.
    ( Nichita )
    @Radu Humor,
    Sibilla aripa sârbă zice : cu Dumnezeu înainte, ori noi, ori ei ! Sibilla aripa oltenească murmură : apăi trăzni-i-ar !!! ( iartă-mă Doamne, Doamne că mă ştii… )
    La Mulţi Ani, cu bucurii, tărie şi sănătate !
    Cu mult drag, unui pui de dac liber :

    Autoportret

    Eu nu sunt altceva decât
    o pată de sânge
    care vorbeşte.
    Nichita )
    şi, da, uneori am tăria şi mă rog şi mă rog … :

    Rugăciunea

    Iartă-mă şi ajută-mă
    şi spală-mi ochiul
    şi întoarce-mă cu faţa
    spre invizibilul răsărit din lucruri.

    Iartă-mă şi ajută-mă
    şi spală-mi inima
    şi toarnă-mi aburul sufletului,
    printre degetele tale.

    Iartă-mă şi ajută-mă
    şi ridică de pe mine
    trupul cel nou care-mi apasă
    şi-mi striveşte trupul cel vechi.

    Iartă-mă şi ajută-mă
    şi ridică de pe mine
    îngerul negru
    care mi-a îndurerat caracterul.
    ( Nichita )
    Duminică senină şi numai bine !
    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  5. ionborgo42 zice:

    Niko,fata Carasoveanca,
    Pui si tu niste intrebari ,retorice de parca nu ai cunoaste versurile de inceput ale imnului nostru.Daca nu,ti le spun eu”Desteapta-te romane!” si crezi ca ne-am desteptat daca la fiecare alegeri dam in gropi?Poate mai corect ar fi „Trezeste-te romane” la realitate si nu te imbata cu aparece din „izvorul Cotrocenilor”.Este un proverb romanesc foarte real”Si minciuna-i vorba” eu cred ca acesta este motto-ul politicienilor care „s-au ajuns” dupa alegeri.Eu cred ca Presedintele a vrut sa spuna in 2004 „Sa dormiti bine” ca avem noi grija „mama voastra de gaozari” dar s-a incurcat in microfon sau la alte cele …
    Asa ca „Asa ne-am asternut ,asa dormin” si pana sa ne desteptam vom ura „La Anul si la Multi Ani”.Pa,tata Borgo.

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    @tati Borgo,
    Am mai zis şi mă repet … enervant de multă dreptate are tati nostru, Borgo, fain om, apoi când le zice, le zice ! 🙂
    Da nu ne trezim noi, tati … ? Auuuuu…. vai mama lor de piţifelnici şi năpârci …. că-mi adusăi aminte again de Cultul Cerbului carpatin şi cum de frumuşel ştia el să scoată şerpii la vedere, apoi …. Ne trezim tati, ne trezim, nu prea mai avem de ales, musai şi dacă-i musai, apoi la dacii liberi e şi cu plăcere, că ne săturarăm de … durere !
    Pentru tati Borgo, brav cavaler trac, cu mult drag şi preţuire de la a mai zbuciumată fiică, ” aparenta ciută ” ca să-l citez pe Sânzâian 😉 :

    Semn 1

    Plutea o floare de tei
    în lăuntrul unei gândiri abstracte
    deşertul se umpluse cu lei
    şi de plante.
    Un tânăr metal transparent
    subţire ca lama tăioasă
    tăia orizonturi curbate şi lent
    despărţea privirea de ochi
    cuvântul, de idee,
    raza, de stea
    pe când plutea o floare de tei
    în launtrul unei gândiri abstracte.
    ( Nichita )
    Nod 19

    Ia cunoştinţa că pot ucide,
    că pot zdrobi cu călcâiul capul suav
    al stelei răsărinde şi placide,
    din pricina căreia am devenit zugrav!

    Ia cunoştinţa că nu am milă de mine,
    că sângele meu mi-l amestec cu mestecenii!
    Grabnic ţi-aduc la cunoştinţa toate acestea!
    Vezi ce faci!
    ( Nichita )

    De poeţi numai de bine, ca să zicem aşa. ( Nichita )

    Tonul

    Osul e o bucurie numai atunci când este os al frunţii,
    când apară iar nu dezbină,
    cum e vertebra alcalină
    din toiul greu al cărnii şi al nunţii.
    Mă voi supune la dezobişnuire de
    felul meu de-a fi,
    dar nu la părăsire,
    ce-o ţine-n dânsul verbul lui a fi.
    M-oi dezobişnui şi eu de trup,
    nascând un Făt-frumos al verbelor,
    cum lupul s-a dezobişnuit de lup,
    de foame.

    Am să mă dezobişnuiesc de stelele cerului
    cum apa îngheaţă dezobişnuita de fulgul zăpezii,
    îmi voi lua trupul înfrigurat
    şi da-l-voi eu însumi să mi-l pască iezii.

    Să mă dezobişnuiesc să mai fiu om
    mi-a fost dat destul de uşor.
    Să mă dezobişnuiesc să trăiesc
    mi-a trebuit doar o moarte cu omor.

    De lupi mă dezobişnuiesc cel mai greu,
    sunt singuri şi pe zăpadă.
    Desigur, va trebui să mă dezobişnuiesc de singurătate.
    Desigur, va trebui să mă dezobişnuiesc de zăpadă.

    În rest, vreme trece, vreme vine.
    ( Nichita )
    ” Zic ” bine, tati Borgo … ? 🙂
    Sibilla

    Apreciază

  7. @Sibilla. La mulţi ani! Fata moşului, spune clar dacă ai probleme tu personal, că, sincer, eu nu ştiu sârbeşte. 🙂

    Apreciază

  8. corinacretu zice:

    Draga Sibilla,
    Inca o data La Multi Ani, sa ai un an minunat, plin de bucurii si realizari! Pentru tine si toti cei dragi tie. Si pentru toti prietenii nostri.

    Apreciază

  9. ŞuKăRiT zice:

    Poeteso, ştim ce ne aşteaptă-n anul ăsta, cum să nu ştim.
    Alegerile, dragă… 😉
    Oare ştie şi … întâiul democrat social(ist) liberal? Cred că ştie. E de urmărit circul ce va să vie. Şi eviluţia circarilor. De pâine, ne ocupăm noi.
    Cum om putea… 😛

    Apreciază

  10. ŞuKăRiT zice:

    evoluţia*….
    P.S. Parcă ai ştiut că-i preferata mea… (Puşca şi cureaua…. ) 😀

    Apreciază

  11. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc pentru vizită şi vă cer scuze pentru întârzierea răspunsurilor, îndatoriri de mămică, mâine începem şcoala şi … pregătiri, deh, după două zile Crăciunul again, apoi iar şcoala, şi în fine Nova Godina – Anul Nou 🙂
    @Roxana Iordache,
    La Mulţi Ani, cu bucurii, împliniri, realizări şi mult, mult succes în munca ta !
    Mi-e drag că eşti incisivă şi nu te laşi intimidată, serios, să ţii cont că vine de la persoana ce nu te agrea nicicum şi acum te ia de model în multe, nu avem aceleaşi opinii, dar îmi place cum combaţi şi da, eu o furnicuţă, mă bucur să pot învăţa de la cei cu experienţă ca tine.
    Ideea e că le-am alambicat anumit, ca să nu se plictisească ” divele ” tot luând notiţe şi strângând material pentru, citez, ” dosar de blog II ”, recunosc tot 🙂
    Ideea lor era ca să măintimideze foarte şi să-mi pună pumnul în gură, nu recunosc problemele grave din sistem, nu se vor rezolva niciodată. Ştim bine că primul pas în rezolvarea problemelor e să recunoşti existenţa lor, cam aşa. Dat fiind faptul că, pe de o parte stimabilii de prin zona mea se laudă-n gura mare cu oareşce susţinere de la centru, deci c-ar fi nemuritori şi bătuţi în cuie pe funcţii, pe de altă parte stimabilul nost preşe se laudă la rându-i cu faptul că e cel mai mare , citez din nou, ” duşman al corupţiei la toate nivelurile ” dar, timpul şi realitatea ne-au demonstart contrariul, şi, nu în ultimul rând, faptul că guvernul 3C, zminteala, ruşinea naţională, îşi ascunde nesăbuinţele acuzând când pe Tăriceanu, când pretextând criza, când asmuţindu-se pe noi popor, în fond această alinaţă drăcească s-a trezit în aer, nu-ţi pot onora promisiunile din campania electorală şi acu găsesc : vinovaţi, scuze, pretexte …. chestii ce sunt praf şi colb în ochii românilor, care, nu-i vom ierta.
    Firesc ar fi fost să scriu două, chiar trei postări distincte, dar, am dorit să subliniez tevatura, degringolada, zminteala actualei guvernări, arătându-i cu dejtul tov preş unul din judeţele orange unde, oamenii săi sunt stâpâni a tot şi toate iar lupta cu corupţia pe care-o tot trâmbiţează pede mins L se limitează la ceea ce scrie presa, câte-o sibilină zmintită, DNA vine şi pleacă, raporturile corpurilor de control sunt X files, nici un mare corupt după gratii până la această oră… se rezolvă din mers. Nu aud în tăt judeţul decît că ăla-i preten cu Cozmâncă, se rezolvă, ălălalt cu fostul Măgureanu, se rezolvă, altul cu Blaga, vine vremea sa, alălalt cu nush ce secretar de stat , ş.a.m.d, cert e că voci să zică măcar ceva, rara avis, de unde se deduce că totul e sub control şi etanş, monitorizare pe toată linia, presa locală, mută … Totuşi, ăst judeţ portocaliu, nu excelează la absolut nici un capitol, dar la nici unul, ceva nu se leagă, pute, sau … se leagă strâns ? Uite d-aia vreau io musai ca taman preşedintele încă-n exerciţiu să nu ţie seama de prerogative, că doară şi guvernul e maşinuţa sa teleghidată, nah, şi să ne demonstreze el nouă românilor că e de … ” bunăă credinţă ” am încheiat citatul. Să-nceapă cu judeţele păstorite de ei, pedeii, ca să mă amuţească pe mine, aia de-l măscăresc şi pe Geonelu, şi pe Ilie Sârbu şi pe Ponta, căci, nu aplaud pe nimeni, sunt cetăţean al acestei ţări, am dreptul la opinie, la a gândi şi nu gândesc ei pentru mine, dar să nu ne mai plimbe prin bălării … subestimează românii şi asta mă supără rău. Cred că asta îi şi va costa în cele din urmă, după umila mea părere.
    Sună alambicat, sârbeşte, dar, toate se leagă tareee bine … 🙂
    Deci, ei n-au probleme, problemele lor sunt vocile, tu, altul, alta, cei care nu înghit pe tavă ce servesc ei, dar, vinovaţi că mecanismul scârţâie, că sistemul geme şi e muribund acuşica, e oricine, numai ei, nu. Corectu-i ?
    Personal, sunt prin instanţe, deocamdată, rezist şi nah, tot uit să leşin intimidată, se poate şi mai rău însă, cu Dumnezeu înainte zic eu 🙂 !
    O seară agreabilă îţi doresc şi-ţi dărui versuri :
    Somnul şi trezia

    Fiindcă nici eu nu-nţelegeam nimic
    şi nici tu
    am crezut că suntem de-o seamă.
    Ne-am mărturisit unul altuia
    cel mai tainic secret, –
    acela că existăm…
    Dar era noapte şi, vai, dimineaţa,
    cumplită vedere,
    m-am trezit cu tâmpla pe tine
    galbenule, snopule, grâule.
    Şi m-am gândit -Doamne,
    ce fel de pâine voi mai fi fiind
    şi eu,
    şi pentru cine?
    ( Nichita )
    respecte şi aprecieri, Roxana,
    Sibilla
    @Corina Creţu,
    Mulţumesc frumos, Corina ! 🙂
    La Mulţi Ani cu bucurii, realizări, succes şi împliniri, tărie şi putere !!!
    Prietenilor noştri, numai de bine şi fie să avem parte de Echilibru, Lumină, sănătate şi pace, căci restul, le rezolvăm 🙂
    Versuri pentru tine om minunat :
    Mă învelesc de frig…

    Mă învelesc de frig într-o speranţă
    cum se-nveleşte soba nou zidită
    în relieful de faianţă
    cu focul pururi logodită.

    Nu pune mâna peste mine dacă-i vară
    căci n-ai să înţelegi nimic
    stimată doamnă-domnişoară
    din frig.

    Ci vino când nu merge nimeni,
    când nu avem picioare, vino
    dar mai ales când voi fi orb,
    lumino.
    ( Nichita )
    Prietenii noştrizic ca mine, vrem să candidezi ! Nu glumim deloc, doar ne ştii ! Zău n-ar strica ţării o astfel de schimbare şi zău ai câştiga din prima !
    respecte şi preţuire, mulţumiri pentru tot ce faci pentru România, Corina dragă,
    Sibilla

    Apreciază

  12. Sibilla zice:

    @ŞuKăRiT,
    Majkă, da cum să nu vie ele alegerile ţucu-le de ” drage ” … şi încă mai vin multe alegeri, ” alegeri ”, acţionăm în consecinţă, în felul nostru, rabdă el românaşul multe, da toate până la trezie …. căci şi când s-o ridica şi-o tuna el poporul, să te ţii tsunami şi zguduială, măi, când ai dreptate, apoi ai ! 🙂
    Apropo de ” puşca şi cureaua lată !, ai fi uimit să ştii câte ştiu, dar, cum zice el baciul Leo, aparenta ciută sibilină are ie o mutriţă de naivă incurabilă şi nah, dacă tot avem în dotări, musai să folosim, la nevoie numa, nu des, că mă intitulează hăia mercenară şi cine ştie ce le mai trece prin mansardă … 😉 🙂 Nu că m-aş teme, dar, … crezi că se riscă la acest moment careva să declanşeze vre-un pui de revoluţie pretext fiind furnicuţa sibilină … he, he, îndoi-m-aş şi n-am cui 😉 :))
    Sprecial pentru tine :

    Avertisment

    Prea mi-a nins şi mi-a plouat, demult,
    în copilăria mea cu nopţi grozave
    cântecul de moarte ca să-l mai ascult,
    gândul să-l rotesc peste cadavre.

    Colţul inimii să-l dau de trunchiuri
    nu mai vreau, ci orizontu-nvins,
    arcuit în pălmi şi strâns mănunchiuri,
    i l-am dat femeii mele, dinadins.

    Mâna-ntinsă ca să strângă-o mână,
    nu de sânge vreau să mi-o-nfior!
    Mi-am lăţit pe frunte-atâta lună
    cât să mă încapă ochii tuturor.

    Iar morişti de zvastici, zbârnâite,
    glezna mea cu aripi dacă mi-o aţin,
    le strivesc. Şi-n apele-ntâlnite,
    îmi clătesc călcâiul, de venin.
    ( Nichita )




    Şi pentru că sunt de cuvânt, ja sam sibilina, niko kao ja 😉 , samo za ti druje :

    numa bine şi sănătate,
    Sibilla

    Apreciază

  13. corinacretu zice:

    Multumesc, Sibilla, sa fii fericita!

    Apreciază

  14. ELMMAR zice:

    Salut Sibillache!

    Simt in urina, ca sus pe deal incepe sa bata un crivat crunt dinspre vest,odata cu instalarea in fonctie pe termen determinat,a celui negru ca intrerupatorul de la Cocioaba Alba din USA.
    Cu toate hainele deontologice in plus,plapuma de Plescoi,tzuica scotiana si usa inchisa,presedintele asociatiei de locatari din deal tremura spasmodic.
    Noul mare licurici o are genetic mai vartoasa, peste maximul ciobanesc mioritic romanesc.
    Prevad sangerari la spargerea rozetei prezidentiale.
    Nashpa?

    Apreciază

  15. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc frumos !
    @Corina,
    Eu îţi mulţumesc !
    Să ai parte de tot ce-ţi doreşti şi meriţi şi de susţinerea noastră,împliniri pe linie, ştiu eu ce zic 🙂 !!!
    respecte şi preţuire,om minunat,
    Sibilla
    @ELMMAR,
    Da di şie mă stârneşti matali să zic cum nu-mi şădi bini … fie, slobod câte ceva spotan şi numai pentru că va fi să fie …
    Cestia najpa e că nu bate coşava drăguţul şi se mai iţeşte şi vânticel di răsărit , nu unul blajin , nici molcom, başca neşte răzmeriţe spontane aparent, mai apoi multe şi deloc mărunte, apoi, scufia di pi mansarda bicherului oricum era la mezat şi râsu-plânsu barbutului evreiesc, nu mai je util, la coş cu tanga-langa ajuns la nivel underground, tenebre, nu bunkăre …
    Geo-strategic , psihopatologic, zâi cum doreşti, ciobănescu mioritic primi-va una şarjă şuturi la zozoaie di la un buldog, carele buldog primi la rându-i neşte sarcini clare, precise di la un 33 gradisim scoţianus, da nu se va lăsa din prima tăvălit, va face fiţe, mimoza, îndemnat cum altfel di chiar şerveţelele din jurul bideului prezidenţial, aparenţi hopa-mitică şi nu de ocazie ci de folos unor petale di arţari dar şi ţarine încruntate dija …
    Marele licurici fi-va curând posesor de papirusuri valoroase-n catrene,zbang şi eject de nu face faţă, sau … cestia e că fierberea e-atât de mare, lava pregătită să erupă, se complică nişte trebi din mers şi la ce tsunami se-anunţă, scapă cine poate, ăi cu sânje-n instalaţie, care instalaţie nu mai mere cu joaca spre stânga sau dreapta, de-amu ori vârtoasă, ori la nani di nivoie, clar je că pe lista de ai pup iu ie di multişică vremi, dar, mai e un pik-pik-pik …
    Următoarele două săptămâni să fim atenţi la :

    apoi la, :

    şi abia apoi la :
    http://www.trilulilu.ro/salajanul/60931b0505f4b7
    Najpa de-ar fi fost numa pentru rozetă, dar, drak îl va-ndemna şi la alte minunăţii şi să te ţii batakande … spasmele muribunzilor sunt deseori prevestitoare de cutremure, şi-ncă din cele de creează falii mari şi late, noroc cu stâncile, mai prindem nişte insule cât să respirăm, pe de altă parte să nu omitem variantele trasate de perfectul instrument al negurii şi nici incursiunile driblate de alţi şacali … În fine, de bum bum scăpăm, dar, nu şi de viol în grup, terapia ocupaţională ar fi o soluţie, om vedea…. ceea ce e să se petreacă e dija pi ţavă, claro !
    În altă ordine de idei, sânjerările ne-ar lăsa frijizi dacă n-ar pica tăt pi noi să curăţăm urmele cu limba unii, cu dârza alţii şi cu şmirglu la nivoie sau cu clor, că fi-vom şi-n situaţiuni di jienul aista, uf.
    De plictis nici vorbă, ce zici, najpa ?
    Mă teleportez pe teren, serviciile mă urlă, da revin, mai murmurăm, promit, c-aşa-s io zbughi, numa uneori zăpă … tiiii, parcă te-aud, cui vinzi castraveţi sibilino, sau, naivă eşti maijkă, eh, zâi cum vrei da ascultă mai ales tăcerea Sfinxului, aia spune di fapt multe … 🙂
    Haide zdravo,
    Sibilla

    Apreciază

  16. leo zice:

    No, aiasta da surpriză, Elmmarul în căsuţa Sfinxului! Bine-ai venit, fratele nostru, şi La mulţi ani! Numai surprize p-acilea… 🙂

    Apreciază

  17. Sibilla zice:

    @Duşo Leo,
    ELMMAR veni pe la noi cu … Nichita, cum altfel, dar şicu făcăleţul, mă măscăreşte de mă necăjesc foarte din pricina asimetricului, prostănacului, etc. … 😉 🙂
    Şefu, gândeşte numai ce surprize oi avea pe miriştile-mi sibiline de prin sud-vest, dacă ţarina e să-şi ” tragă ” altă, ” conductă ” pi traseul România-Srbija … oy, oy, strategică poziţionarea sibilinei în prea multe, şi, nima-n lume nu-mi răspunde limpede, mă retrag în munţi au ba, hm ?
    Ia-n vezi de foie verde de .. arţar hăla de prin grădiniţa AN-ului, iar şi-a scos botul din vălău şi grohăie-n plus… pe noi nu ne atinge că-i prea PROST, dar, cine se ia de prietenii mei, viu nu mai e, io-s sârb, nu mă joc cu tăţi fraierii ce se visează zbioni pe ici pe colo…
    zdravo şefule,
    Sibilla

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.