Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural-azi, 15 octombrie …

Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural-azi, 15 octombrie …

Rugă pentru ţăran

Doamne, de ţăran să Te înduri
Că şi el, sărmanul, câte-ndură…
Are tot mai multe bătături
Şi tot mai puţine-n bătătură

( de Florin Rotaru )

Lazaroiu anunta ce se va intampla in 2012: inghetarea pensiilor si salariilor; posibila impozitare a pensiilor.
Lazaroiu este purtatorul de cuvant al Basescu, iar acesta a anuntat practic la ce sa astepte romanii in 2012: la noi masuri de austeritate.
Salariile si pensiile vor fi inghetate. PDL nu isi va respecta promisiunea de a anula taierile de salarii si de a indexa pensiile cu rata inflatiei + 50% din cresterea salariului mediu (desi exista o lege in acest sens).
Lazaroiu recunoaste, practic, ca la nivelul puterii se discuta despre impozitarea tuturor pensiilor. Traian Basescu vrea sa impuna aceasta masura. In acest context, cu atat mai mult se impune o pozitie oficiala a lui Emil Boc, prin care sa lamureasca aceasta problema.
Din punct de vedere social, impozitarea pensiilor ar fi o masura inumana. Pensionarii sunt deja afectati de:
o    neacordarea, vreme de 2 ani, a nici unei indexari a pensiilor, desi din luna octombrie 2009 si pana in prezent indicele preturilor de consum a crescut cu cca. 12 puncte procentuale.
o    majorarea TVA, masura care a amplificat procesul inflationist.
o    introducerea, incepand cu luna ianuarie 2011, potrivit prevederilor Codului Fiscal modificat, a obligativitatii platii contributiei individuale de sanatate – 5,5% din pensie, pentru toti pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei.
o    taierea subventiei la incalzire.
Efectul economic al unei astfel masuri ar fi nefast. Prin impozitarea pensiilor, consumul s-ar reduce si mai mult, veniturile la buget ar scadea, cresterea economica ar fi mai mica.

Economia Romaniei continua se se deterioreze……

Cui foloseşte o guvernare păguboasă, dacă cetăţenilor , nu … ? E limpede că numai  marii Famiglii PD şi clientelei sale!!

Agricultura şi dezvoltarea satului românesc  TREBUIE să fie o PRIORITATE !!

USL şi-a propus elaborarea şi negocierea unui nou PNDR (program naţional de dezvoltare rurală 2) (2013 -2020) care să ducă la : dezvoltarea infrastructurii rurale într-un concept integrat (şcoală, IMM, drumuri, dispensar); realizarea unui Cod al Pământului şi a unui Cod al Apei; reducerea decalajelor dintre mediul rural şi urban; protejarea şi utilizarea raţională a pădurilor, revigorarea şi dezvoltarea zonei montane; utilizarea eficientă a resurselor agricole, silvice, de apă şi de mediu”. Social –liberali  propun combaterea evaziunii din agricultură şi dirijarea banilor obţinuţi pentru finanţarea programelor naţionale din agricultură. “România ocupă locul 2 în UE în ceea ce priveşte nivelul evaziunii fiscale, care se ridică la 42,4% din veniturile taxabile în 2009. Se pierd anual peste 3 miliarde euro în piaţa neagră din agricultură. Anual se pot scoate peste 2 miliarde euro din economia neagră”

Om trăi şi-om vedea…

NU bătaia pe ciolan ne interesează ci, să se schimbe ceva în BINE pentru truditorii pământului !

sursa: aici


Palmă de ţăran…

Ce hartă ne-nţeleasă
E-o palmă de ţăran!
Cămaşă-ncet aleasă
Îmbracă an de an

Să cauţi printre palme,
Uscate ca pământul,
Comori adânci şi calme
Ivite din adâncul

Cu care ari şi semeni,
Culegi şi dăruieşti;
Te-împodobeşti asemeni
Pământului ce eşti.

Ce hartă ne-nţeleasă
E-o palmă de ţăran!
Te duce spre-o ascunsă
Comoară din alt an

Când seceta cuprinde
O glie în zbârcire
Şi palma ta se-ntinde
Cu porii peste fire.

Şi tot ce e fiinţă
Doar ţie ţi se-nchină,
Tu, cel plin de voinţa,
Bătrân fără de vină!

Diana Adam

sursa : aici

Deocamdată… ne lovim de …. vorbe ! ŞI promisiuni, dar…. până la  concretizare, până la fapte, e cale lungă…

În acest timp, femeia din mediul rural, trudeşte…. de mii de ani, trudeşte…

Singurul lucru de care are parte femeia din mediul rural e…. TRUDA!

De-ar veghea * onor * conducătorii ţării la condiţiile de trai ale celor ce le-au fost mame, bunici, căci,

*Datoria oamenilor luminaţi dintr-o ţară e să-i ajute pe cei din mijlocul cărora au ieşit. *  ( Marin Preda )…

Ţăranul este omul absolut. – Petre Ţuţea

Sibilla

 INFORMARE :

Bechtel, in sfarsit, a vorbit! Sfarsitul unei alte “legende”

ADRIAN NĂSTASE A AVUT TOT TIMPUL DREPTATE !!  bă-SECU , un TICĂLOS, a continuat să mintă, dar…. iar NU i-a mers !

” Stiu, faptul ca acum Bechtel anunta ca acuzatiile lui Basescu sunt nefondate nu ma incalzeste prea tare. Ar fi fost utila o reactie a lor in 2004 si 2005, cand aceste acuzatii chiar contau. Dar, chiar si acum, ele arata ca am avut dreptate. Si ca, si in acest caz, cel care continua sa minta, ca de obicei, este Traian Basescu. Nimic nou, nu-i asa? ” – Adrian Năstase

Bechtel răspunde acuzaţiilor de corupţie

„Este regretabil faptul că Bechtel şi diferiţi oficiali români au continuat să fie obiectul unei critici publice eronate şi injuste în legătură cu acest contract. În decursul anilor, am lucrat împreună cu Guvernul de la momentul respectiv, indiferent de apartenenţa politică a acestuia. Bechtel şi-a desfaşurat în permanenţă activitatea în conformitate cu cele mai riguroase standarde etice. Orice sugestii care ar indica o situaţie contrară sunt nefondate în totalitate şi subminează interesele profesionale ale tuturor celor care lucrează la îmbunătăţirea infrastructurii din România prin Autostrada Transilvania”,  se arată în răspunsul semnat de  Walker Kimball, Prim Vice-Preşedinte şi Director General al Bechtel Aviation and Infrastructure.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bechtel-raspunde-acuzatiilor-de-coruptie_878739.html#ixzz1aqV8Ssp8

No, meri la naiba, bă-SECU !!! Şi ia şi blonda Nutzi din dotare cu tine ! Ceilalţi viermi se vor fi târând după voi la GHENĂ,  nesimţiţilor, ticăloşi,  penalilor !!!

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Ganduri cu parfum de poesii..., Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural-azi, 15 octombrie …

 1. Augustin zice:

  La multi ani si din partea mea tuturor femeilor din mediul rural, in imensa lor majoritate cu muuuult mai mult bun simt decit Andreea Paul Vash!

  Apreciază

 2. Camelia zice:

  S-a ajuns în această situație și din vina românilor, care nu vor să mai facă mulți copii, sau nu vor deloc. Astfel noi suntem o populație îmbătrânită, în care trebuie să se plătească mai multe pensii, decât salarii și atunci banii de unde îi iei? Ar însemna ca salariatul să plătească mai multe pensii din venitul lui, ceea ce nu este posibil. Iar după ce că forța de muncă tânără este puțină, o mare parte pleacă și în afară. Și atunci ce să mai facem, ne împrumutăm de la FMI și drept consecință aplicăm măsuri de austeritate. Am făcut copii puțini să scăpăm de sărăcie și tot în sărăcie am ajuns, toți suntem răspunzători de soarta acestei țări.

  Regretul meu cu măsurile de austeritate este că nu se aplică și politicienilor corupți, s-ar strânge foarte mulți bani la buget:))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.