Susţin Moţiunea ! Susţinem Moţiunea în stradă ! Jos Guvernul B.U.B.A. !!

Susţin Moţiunea ! Susţinem Moţiunea în stradă ! Jos Guvernul B.U.B.A. !!

în loc de motto…:

„Dacă voi nu ne vreţi, noi ne vrem!”

7 zile pînă la votarea Moţiunii !! Veţi ţine minte cifra 7, pedelacheilor ticăloşi… şi voi şi mîrlanul de la Cotroceni care NU este preşedintele nostru ci tătucul Mafiei PDL !!!

*******

Frunzăverdeeeee… finii tălică, tovărăşiile * măreţe *, fruncea doftorilor,  păstorul drumurilor şi podurilor, Secăşan I şi Vali Rusu, cum vor vota Moţiunea ??? Că doar ştiază tăt Caraşul că ăştia doi NU îţi ies din cuvânt… deci ??? Demonstrează , toarăşe Frunzăverde că eşti  disident, că de vorbe…. mai zisăşi tălică multe , sanchi !!

*******

MOŢIUNE DE CENZURĂ

Moţiunea României majoritare, moţiune populară
18 octombrie 2010

Stimaţi colegi,
Doamnelor şi domnilor parlamentari!
Domnule prim-ministru,
Moţiunea de cenzură pe care v-o prezentăm astăzi este o moţiune populară, semnată de aproape 3 milioane dintre compatrioţii noştri. Conform tuturor sondajelor, putem spune că ea este moţiunea majorităţii populaţiei – care sperăm să devină astăzi şi moţiunea unei majorităţi parlamentare!
Prezenta moţiune nu este o moţiune ideologică, de stânga sau de dreapta. Ea este mai mult decât un document politic. Este un act de sancţionare a activităţii actualei guvernări, asumat de reprezentanţii opoziţiei, indiferent de orientarea lor ideologică şi susţinut de majoritatea covârşitoare a românilor, care considera in proporţie de 90% ca România merge într-o direcţie greşită. Prezenta moţiune exprimă voinţa tuturor segmentelor societăţii româneşti – mediul privat, sectorul bugetar, tineri dominaţi de spirit întreprinzător, cărora actualii guvernanţi le fură şi le vând viitorul, dar şi bătrânii batjocoriţi şi condamnaţi la moarte prin foame, frig şi boală, România care suferă în tăcere, dar şi România care îşi strigă furia în stradă. Sunt uniţi de o nevoie stringentă, pe care o afirmăm în această moţiune: guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase trebuie să plece.
Criza economică este folosită ca justificare pentru instaurarea unei politici de dictat, pe care o comandă cel care ocupă, vremelnic, funcţia de preşedinte şi care este pusă în aplicare de o grupare lipsită de legitimitate electorală, condusă de un personaj fără personalitate, fără identitate doctrinară şi fără simţ al ridicolului– premierul Emil Boc.
România este condusă astăzi, într-o perioadă de gravă criză economică mondială, de o grupare de persoane lipsite de orice competenţă, caracterizate de oportunism şi unite de un singur obiectiv: menţinerea cu orice preţ la putere, în scopul utilizării resurselor publice pentru satisfacerea intereselor clientelei politice. Cu orice preţ, chiar cu preţul sacrificării intereselor societăţii româneşti, căreia i-au declarat un război nemilos. Guvernul Băsescu-Udrea-Boc-Anastase, distruge cu perseverenţă cei doi piloni pe care se construieşte orice societate liberă şi prosperă: economia şi instituţiile fundamentale ale statului de drept.
Considerăm că, în faţa acestei situaţii, prin care este pus în pericol viitorul naţiunii, noi, toţi membrii Parlamentului, indiferent de afilierea politică, sau de orientarea doctrinară personală, ca reprezentanţi legitimi ai puterii suverane a poporului, trebuie să acţionăm neîntârziat, în apărarea intereselor României şi ale cetăţenilor ei. Trebuie să acţionăm în conformitate cu manifestarea de voinţă a majorităţii covârşitoare a societăţii româneşti.
Avem datoria de a asculta vocea României majoritare şi de a vota moţiunea României majoritare.
Guvernul actual trebuie să plece din cel puţin 10 motive:

1. Pentru că actualul Guvern Boc nu mai respectă demult Programul de guvernare aprobat de Parlament, la învestitură, în decembrie 2009.
Niciuna dintre prevederile esenţiale ale programului de guvernare nu a fost respectată de către Guvern. Mandatul încredinţat de Parlament a fost încălcat grosolan, iar Guvernul Boc, aici de faţă, este ilegitim, întrucât conduce ţara doar sub comanda preşedintelui de partid şi de stat. Nici unul dintre angajamentele personale rostite de premierul Emil Boc în discursul de investitură din decembrie 2009 nu a fost respectat. Astfel, unul dintre obiectivele de politică economică şi anume „menţinerea cotei de TVA la acelaşi nivel pe întreaga perioadă a mandatului de guvernare” a fost abandonat la câteva luni, iar din iulie a.c. plătim cu toţii un TVA mărit de la 19 la 24%. Un alt exemplu de populism şi demagogie al domnului Boc este ideea unui pact între toate partidele politice de stabilitate a funcţiei publice, promisiune rostită în faţa Parlamentului, şi de care s-a ales praful !

2. A declanşat un veritabil război economic împotriva românilor, început cu un atac devastator împotriva mediului privat, împotriva acelor oameni care produc valoare adăugată în societatea românească, care vor să muncească mai bine, pentru a câştiga mai bine, pentru a putea trăi mai bine. La învestire, Guvernul Boc a anunţat o serie de măsuri necesare susţinerii mediului de afaceri. Niciuna nu s-a pus în practică. Pentru a înfiinţa o companie, trebuie plătite nu mai puţin de 15 taxe, iar timpul necesar procedurilor plasează România aproape de ţări precum Congo si Tadjikistan. Controalele la firme sunt făcute la comandă politică şi au scopul strângerii de bani pentru partid.

3. Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a produs un dezastru generalizat în economie, prin sugrumarea cu taxe şi impozite aberante a liberei iniţiative şi a investiţiilor în mediul privat care generează noi locuri de muncă. În timp ce societăţile cu capital majoritar de stat, căpuşate de clientela politică a PD-L, rămân principalii debitori către bugetele de stat, mediul privat este în continuare principalul plătitor nu doar al costurilor crizei economice, ci şi al menţinerii la putere a acestui guvern incompetent şi ticălos.
România mai funcţionează doar pe datorie, ritmul în care se împrumută de la începutul anului fiind de 600 de euro/secundă – adică 52 milioane de euro pe zi.

4. Politica haotică şi fiscalitatea excesivă impuse de Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase adâncesc şi mai mult criza. Bugetul pe acest an a prevăzut o creştere economică de 1,3%. După aplicarea măsurilor, România a devenit singura ţară din Estul Europei cu cădere economică de 1,7 – 1,9% în 2010. Puterea reală de cumpărare a scăzut deja cu 8-10% numai din majorarea preţurilor din TVA, combinată cu sporirea ratei inflaţiei. Peste acestea se suprapune diminuarea salariilor cu 25, 40 sau chiar 60% în unele cazuri. În termen de opt luni de zile, acest Guvern, aici de faţă, a modificat de 10 (zece!) ori Codul Fiscal.
Politica de sufocare a mediului privat a dus la scăderea dramatică a încasărilor la bugetele de stat, fapt ce a determinat guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase să deschidă un al doilea front în războiul economic împotriva românilor: agresiunea împotriva pensionarilor şi a celor care produc valoare intelectuală şi sunt recompensaţi prin sistemul bugetar – profesori, doctori, cercetători, funcţionari.

5. Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a luat măsuri prin care umileşte toate categoriile de cetăţeni. Este pentru prima dată după 1990, când românilor le scad, practic, toate veniturile nete câştigate până în prezent. Guvernarea Boc a aruncat România cu zeci de ani în urmă, dând iarăşi cetăţenilor români sentimentul că ţara noastră este un spaţiu al resemnării şi al deznădejdii. Colapsul economic a provocat grave probleme sociale, iar sărăcirea populaţiei României a fost transformată de „dinastia Boc” în politică de stat. Cetăţeanul este pus în situaţia de a munci la fel de mult, dar pe bani mai puţini. Practic, salariaţii instituţiilor publice muncesc un trimestru pe gratis. Românii sunt cei mai săraci europeni, „depăşind” chiar şi Bulgaria – aceasta fiind „performanţa” de sinteză a acestor guvernanţi!

6. Direcţia spre care ţara este condusă de Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase este cea a colapsului social. Activitatea guvernamentală dezastruoasă a declanşat şi întreţine războiul împotriva cetăţenilor români, – războiul între români. Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a generat cel mai mare grad de conflict şi de contestare din ultimii 15 ani şi un val de nemulţumire publică fără precedent, încât nu a fost categorie socială care să nu fi protestat şi să nu îşi fi căutat dreptatea în stradă. Niciodată un Guvern care a intenţionat să adopte măsuri de reformă nu a avut o ripostă mai solidă din partea unor categorii profesionale, din partea sindicatelor, a unei largi părţi a societăţii.

7. Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase este singurul guvern din Europa care a îndrăznit să ceară limitarea drepturilor cetăţeneşti pentru asanarea finanţelor publice. Asimilarea situaţiei din economie cu un război sau un cataclism reprezintă actul de capitulare al unei guvernări care s-a declarat neputincioasă în faţa realităţii. Aşa cum arătam în precedenta moţiune de cenzură, de acum 6 luni, Art.53 din Constituţie n-a putut să justifice măsurile luate de guvern; situaţia este exact pe dos: aceste măsuri sunt cele care pun în pericol ordinea publică şi siguranţa naţională! Aceste măsuri şi nu altceva scot oamenii în stradă! Niciodată legile propuse sau ordonanţele adoptate de vreun guvern nu au fost mai contestate ca acum.
Aceste măsuri au generat o stare generală de nemulţumire şi de protest în întreaga ţară!
Guvernul trebuie să-şi aplice Art.53 în primul rând sieşi, iar această moţiune de cenzură îl ajută să facă acest lucru!

8. Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a instalat în România un sistem clientelar care căpuşează instituţiile statului, de la cel mai înalt nivel până la ultima comună din România, în care banii publici se scurg prin “sitele” portocalii către camarila politică. S-a ajuns ca orice alocare bugetară să aibă în spate un raţionament bazat pe interesul personal sau de partid şi nu pe interesul comunităţilor şi al cetăţenilor. În paralel, se plătesc aiurea scene de 75.000 de euro, patinoare de 12 milioane de euro, brand-uri de ţară plagiate de numai 75 de milioane de euro ori programe fanteziste, precum e-România de 500 milioane de euro.

9. Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a inoculat sentimentul de frică, de teamă, de represalii, specifice regimurilor totalitare, pentru a încerca să se menţină la putere cu orice preţ. În cel mai pur stil populist, acest regim politic se raportează tot timpul la „popor”, „mulţimi” sau „indivizi”, uitând esenţialul: că România este o ţară de CETĂŢENI cu drepturi şi responsabilităţi şi care, mai ales, nu datorează nimic acestei guvernări. Mai mult, credem că noi toţi am plătit prea mult pentru a ispăşi, în aceşti doi ani chiar şi vina celor care i-au ales.

10. Actualul Prim-ministru trebuie să plece pentru că a oferit pe tavă lui Traian Băsescu Guvernul pe care îl conduce, reuşind să-l şteargă din paginile Constituţiei, de la capitolul Putere executivă. Guvernul Boc s-a legitimat doar în faţa preşedintelui Băsescu şi în favoarea acestuia,  şi nu, cum este normal şi constituţional, în faţa Parlamentului, pentru a da seamă în ce fel respectă programul de guvernare şi apără interesele celor pentru care ar trebui sa guverneze.
Într-un mod fără precedent şi deosebit de periculos pentru democraţie, în total dispreţ faţă de cetăţenii României, puterea executivă se subsumează doar Palatului Cotroceni, Guvernul nemaifiind decât o armă folosită de Traian Băsescu în lupta politică.
Dar Parlamentul poate corecta, prin mijloace democratice şi constituţionale această anomalie, punând capăt acestei guvernări prin votarea moţiunii de cenzură şi deschizând, astfel, calea punerii în acord a puterii executive cu voinţa politică a Legislativului.
Recăpătarea legitimităţii politice

Stimaţi colegi,

Depăşirea crizelor este imposibilă fără existenţa încrederii milioanelor de cetăţeni în soluţiile ce le sunt propuse. Or, dificultatea majoră şi impasul fundamental de care se loveşte actualul Guvern constau în epuizarea definitivă a încrederii din partea populaţiei.
Neîncrederea din partea poporului reprezintă stigmatul iremediabil al guvernării Băsescu-Udrea-Boc-Anastase.
Sunteţi, domnule Boc, un om fără onoare, fără principii şi mai ales fără moralitate! Şi asta o ştie şi domnul Băsescu şi o speculează la maxim în fiecare zi. Vă foloseşte pentru a vă mobiliza locotenenţii, care ocupă locuri importante în conducerea Camerei Deputaţilor – chiar preşedintele acestei instituţii, transformată în agent de hoţie politică – pentru a vă atinge scopurile meschine, pentru a instituţionaliza furtul politic şi a legifera corupţia politică. De doi ani încoace, România a ajuns într-o situaţie fără precedent şi de o gravitate maximă: cele mai importante instituţii ale statului român, colorate în portocaliu fură orice: banii oamenilor, fonduri publice, voturile din Parlament!, sănătatea şi educaţia cetăţenilor României. Aici, în această sală, aţi hotărât că 80 este egal cu 170! Şi asta sub privirile unei ţări întregi, ale ziariştilor şi fără a ţine seama că sunteţi filmaţi. Nu aveţi nici o jenă şi nu vă mai este frică de nimic: nici o lege nu vă poate opri pentru că furtul dumneavoastră beneficiază de înalta protecţie de la Cotroceni şi a altor instituţii.
Nu ne mai miră că există o ruptură majoră între guvernanţii României şi cei care îşi cer drepturile prin mitinguri şi acţiuni neluate în seamă de către autorităţi.
Protestele tuturor categoriilor socio-profesionale, aflate în stradă aproape zilnic, paralizia sistemelor publice de educaţie şi sănătate, blocajul mediului privat de afaceri, nemulţumirile pensionarilor, profesorilor, medicilor, poliţiştilor, militarilor, copiilor, mamelor – toate acestea demonstrează că ţara are un guvern incompetent, care nu este dedicat interesului legitim al cetăţenilor. Moţiunea de astăzi este a tuturor acestor oameni, a României majoritare!
Actualul Guvern este complet rupt de adevăratul izvor de legitimitate democratică – rezultatul alegerilor – şi este momentul să restabilim, în limitele constituţionale, ordinea raporturilor dintre Legislativ şi Executiv.
Acest guvern trebuie să plece, pentru a lăsa loc liber aplicării unor soluţii multiple, indiferent de paternitatea lor, dar care sunt capabile să stopeze de urgenţă prăbuşirea spre care împinge ţara guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase.
După căderea guvernului B.U.B.A, noi, semnatarii acestei moţiuni, împreună cu cei care ni se vor alătura, dorim să realizăm un guvern de criză, care să-şi asume două obiective: stabilizarea societăţii prin câteva măsuri de urgenţă şi organizarea de alegeri anticipate în maxim 6 luni.
Există alternative la soluţia dispreţuitoare „fiecare să se descurce cum poate, noi să trăim bine”, pe care o propune românilor regimul politic Băsescu-Udrea-Boc-Anastase.
Pot să fie puse pe primul plan salvarea locurilor de muncă, salvarea mediului privat, salvarea clasei de mijloc, salvarea bugetelor publice, salvarea politicilor sociale, salvarea educaţiei şi sănătăţii, salvarea pensionarilor.
Există alternative pe care un „guvern de criză”, instalat după căderea cabinetului Boc, poate să le aplice imediat, pe baza unui program de guvernare legitimat de dezbaterea în Parlament, actualizat cu toate ideile pe care dumneavoastră, cu toţii, le veţi valida pentru scoaterea ţării din criză şi reîndreptarea ei pe o direcţie corectă.
Suntem convinşi că fiecare dintre dvs., indiferent de partid, are experienţa necesară, ca şi a cetăţenilor din colegiile electorale pe care le reprezentaţi, pentru a formula, într-o ambianţă de dezbatere constructivă şi colegială, idei, propuneri şi soluţii care pot fi folositoare ţării.
De aceea, această moţiune trebuie adoptată prin votul nostru şi, pe cale de consecinţă, ultima ediţie a guvernărilor Băsescu-Udrea-Boc-Anastase să depună armele şi să plece acasă! Definitiv! Chiar de azi!
Stimaţi colegi,
Această moţiune de cenzură nu este doar o formă de luptă parlamentară, nu este o formalitate! Este singura şansă pe care milioane de pensionari şi de salariaţi o au pentru a nu se afunda şi mai mult în sărăcie.
România se află în faţa unei opţiuni majore: fie este aruncată într-o criză socială şi economică şi mai profundă, sub guvernarea incompetentă a unui Guvern expirat politic, fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizându-se calea pentru găsirea altor soluţii politice, economice şi sociale.
Alegerea este clară, chiar dacă ea poate fi dificilă pentru parlamentarii care compun arcul guvernamental.
Cei care vor vota pentru această moţiune a celor mulţi votează pentru stoparea condamnării la sărăcie şi la faliment a milioane de români. Cei care vor vota împotriva acestei moţiuni trebuie să îşi asume, fiecare în parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care actuala guvernare îl produce zi de zi în România, inclusiv în colegiilor lor. Azi, avem şansa cu toţii de a ne pune în slujba oamenilor care ne-au votat şi ne-au desemnat uninominal să le reprezentăm interesele în Parlament. Avem şansa să dovedim că suntem de partea celor mulţi care vor  S C H I M B A R E A GUVERNĂRII!
Vă solicităm, aşadar, să votaţi această moţiune, pentru a deschide calea acordării unei noi şanse pentru România.
Ţara are nevoie de o altă abordare, de un nou contract social, de o nouă viziune în ceea ce priveşte soarta sa şi a cetăţenilor săi. Este nevoie de un nou model, care să stimuleze creşterea economică pentru bunăstarea tuturor cetăţenilor.
Un nou contract social presupune construcţia unui alt guvern, format din oameni competenţi şi capabili să inspire încredere compatrioţilor noştri.
Este nevoie de recâştigarea încrederii din partea oamenilor, pe care o pot obţine numai un nou guvern şi un plan cinstit ce poate scoate ţara din criză. Este şansa recredibilizării clasei politice care va risca, altminteri, o condamnare şi o sancţiune capitală la urne! Iar pentru a începe, cât mai grabnic, acest nou drum, pentru a se da o speranţă milioanelor de români care sunt speriaţi de ziua de mâine, este nevoie ca moţiunea României majoritare să devină moţiunea majorităţii românilor din această sală!
Ca atare, votul de astăzi înseamnă şi un vot pentru ceea ce credem noi că trebuie să respecte şi să adopte, de urgenţă, un nou guvern:
Direcţii de acţiune
Pachet de măsuri (Termen scurt 6-9 luni)
Pe termen scurt, vom urmări stimularea cererii agregate prin creşterea investiţiilor guvernamentale, care să creeze puternice efecte de multiplicare şi să antreneze şi investiţii ale agenţilor economici privaţi pentru a crea locuri de muncă. De asemenea, urmărim restabilirea încrederii în economia românească prin măsuri de stabilizare macroeconomică şi atragerea de investiţii străine directe. Astfel, vom putea menţine locurile de muncă şi putem crea noi locuri de muncă şi mai multe şi mai bune.
Noi susţinem abordarea echilibrată a reformei sistemului public. Măsurile de raţionalizare a cheltuielilor trebuie să fie completate de măsuri de creştere a veniturilor la buget. În fapt, doar tăierea cheltuielilor bugetare presupune reducerea unei nevoi de finanţare vulnerabilizând domeniile de interes naţional, dar nu presupune un plus de bani la buget, deci nu avem ce reorienta spre investiţii. Propunem ca reducerea cheltuielilor publice să se facă în urma unor analize cost /beneficiu bine fundamentate, iar pe de altă parte creşterea veniturilor bugetare să se realizeze prin simplificarea fiscalităţii, îmbunătăţirea colectării şi reducerea evaziunii fiscale, astfel încât efectele negative asupra mediului de afaceri să fie minime.
O guvernare eficientă este obligată să adopte măsuri de reformă instituţională şi de modernizare a marilor sisteme publice (educaţie, sănătate, pensii, ordine publică ş.a.) însoţite de programe investiţionale adecvate, care să stopeze declinul economic şi să asigure, începând cu anul viitor, reluarea creşterii economice.
Renegocierea angajamentelor cadru convenite de România în acordul de împrumut convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană;
Revizuirea politicilor economice şi sociale ale actualului Guvern  cu aplicabilitate de la 01.01.2011;
Revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, readucandu-le la nivelul de dinainte de 1 iulie 2010;
Revizuirea cotei de TVA în concordanţă cu rezultatele economice din 2010;
Neimpozitarea pensiilor sub plafonul de 1.000 lei;
Reconsiderarea achiziţiilor publice pe baza criteriilor de oportunitate, prioritate, eficienţă si eficacitate;
Eliminarea corupţiei prin decuplarea clientelei politice de la banul public şi transparentizarea folosirii acestuia;
Asumarea angajamentului politic ca împrumuturile să fie îndreptate cu prioritate către investiţii, garantându-se astfel obţinerea resurselor financiare pentru rambursarea datoriei publice;
Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor structurale prin simplificarea procedurilor de accesare  si prin soluţii de  creditare pentru cofinanţare a IMM-urilor.

Dragi colegi,
Vă solicităm votul pentru a da o nouă şansă României.
Vă solicităm votul în sprijinul moţiunii de cenzură.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Susţin Moţiunea ! Susţinem Moţiunea în stradă ! Jos Guvernul B.U.B.A. !! Stă ŞI în puterea noastră !!

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Susţin Moţiunea ! Susţinem Moţiunea în stradă ! Jos Guvernul B.U.B.A. !!

 1. Augustin zice:

  SUSTIN MOTIUNEA!!!
  Saptele ala, ziceam ca-i coasa lui Boc. Ca astia doar de-asa ceva sint buni: unu’ vine cu cositu’, alalalt cu ciuruitu !
  Iaca si-un slogan pentru miting, ce ziceti?
  Si o urare de bine pentru cei doi:
  VA URAM LA AMINDOI
  DIN SISTEM SA IESITI VOI !

  Apreciază

  • Sibilla zice:

   Augustisme, Maestre,
   cu voia tălică şi tăt respectul , completez… sloganul :
   VA URAM LA AMINDOI
   DIN SISTEM SA IESITI VOI !
   DUPĂ GRATII LA * CULCARE *,
   TOATĂ HOARDA CIORDITOARE!
   ARZĂ-V-AR VEŞNICUL FOC,
   DOBITOC CU DOBITOC…
   aş putea continua fără să obosesc…

   Apreciază

 2. Pingback: Cum sunt tratati alegatorii de alesi PDL « Popateapa's Blog

  • leo zice:

   ce dracu o fi de sensibilizat la haita pedelachee, oricât de bolnavă imaginaţie aş avea, nu văz… păi la ăştia tupeul vecin cu nesimţirea ţine loc de orice: calităţi native, educaţie, instruire, CV, orice, de unde elemente senzoriale sensibilizabile?!
   mai grav e că încă mai e plină ţara de cretinopaţi care cred că piratul turmentat şi ţiitoarea lui de fapt ar face treabă şi mogulii şi cripto-neo-para-meta-comuniştii nu-i lasă, până şi criză mondială au provocat nenorociţii, numai să nu lase salvatoru neamului şi haita lui să fie preşedinte cacealmist, ăsta, zi-i să-i zic, jucător… 🙄

   Apreciază

  • Sibilla zice:

   Sunt o hoardă de ipocriţi, druje !!

   Apreciază

 3. leo zice:

  E valabil şi pt tălică, „pesedisto”, deci reiau, că mi-aţi făcut capu călindar cu o altă moţiune abramburită ce nici măcar un fior pe la noada curului nu-i va stârni tartorului ce-şi va râde, iar, în barbă de poporul pesedel de-a dreptul meta-lăpuşnian: MULŢI, DA PROŞTI…:
  ÎNTREBARE-NTREBĂTOARE:
  Dincolo de subtilităţi prin titlu, de fapt alta nu-mi dă pace într-ale cujetatului în botă sprijinit: de ce vă bateţi, domnule Năstase, joc de aşteptările unui popor de desculţi ce şi-au pierdut până şi speranţa că vor scăpa de domnia piratului şi-a ţiitoarei lui cu această nouă mostră de degringoladă în materie de (ne)pregătit o acţiune importantă, fix la fel de logisticărită ca păzitul pepenilor la vreo ultimele trei procese electorale furate ca-n codru sub ochii observatorilor pesedei?!
  Afară de cazul că în big-picture-ul dvs se află cestii inaccesibile pixelului meu, cum ar fi:
  – aţi convins pe cei pentru care în 2004 aţi tratat cu spatele o bună parte a electoratului român – naţionaliştii români – că e cazul, în bunul lor obicei de perpetuu guvernanţi în utlimii ţâşpe ani, să sară în altă barcă, asta luând puternic apă la bord;
  – aţi cumpărat/convins un număr suficient de pedelachei cu înclinaţii de stângă de riscul la care se expun în a trăi, ca-n Dumas, un „după douăzeci de ani” în care niscai „muşchetari” iscusiţi ar cam putea determina o nouă explozie a mămăligii, extreeeem de păguboasă pentru chielea domniilor lor;
  – aţi lămurit reprezentanţii minorităţilor despre, totuşi, responsabilitatea pe care o au faţă de minorităţile lor, care minorităţi n-au cum s-o ducă mai bine ca alţii în dezastrul de ţară în care am ajuns să ne dorim mai bine să nu mai trăim de-atâta „bine”;
  – aţi obţinut de la dom Doctoru autorizaţie şi aţi organizat transportul pt ţ sute de mii de oameni care să justifice numele de alint de „moţiune populară” prin ASEDIEREA parlamentului CEL PUŢIN în ziua votului, doar-doar vor pricepe haitele de hiene pedelachee că FUNIA A AJUNS LA PAR, CHIAR NU SE MAI POATE!!!
  se cheamă că, şi de astă dată, pesedeaua nu va produce decât un mare FÂÂÂÂSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS în cel mai puţicios stil băşeşcian…

  PS
  Şi bomboana pe colivă: comentariul este în stand-by la moderare, deşi altele ulterioare (după 1:10) au fost publicate; se aşteaptă supervizare, pentru că adevărul doare, n-aşa…
  „leo spune: Comentariul tău e în așteptare.
  octombrie 22, 2010 la 1:05 pm
  ÎNTREBARE-NTREBĂTOARE:”
  Succesuri, Sibillină, numa să ai cu cine…

  Apreciază

  • leo zice:

   Apăi să-mi şi răspund, dacă tot am găsit şi ce…
   „@ Doru Coarnă
   este EVIDENT că este vorba despre o cenzură, şi acest lucru ar fi şi normal pe un blog al unui om politic de prim rang, recunoscut dealtfel şi, sau mai ales, prin abilităţile sale într-ale diplomaţiei.
   spun AR FI şi nu ESTE dacă această operaţiune de cosmetizare a obrazului blogului ar fi una sistematică şi imparţială.
   din păcate, în ultima vreme cel puţin, participanţii la viaţa blogului ANeului nu mai poate face obiectul unor dihotomii de genul prietenii/inamicii ANeului ori prietenii/inamicii elementarului bun-simţ, aplicându-se în schimb strămoşescul principiu al lui „până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”; mă rog, e cale luuungă de la sfinţi la personajele care au reuşit să disipe într-un mod de-a dreptul in-cre-di-bil energiile celor atraşi aici de personalitatea gazdei spre a-i fi apropiaţi măcar la modul virtual, modul machiavelic de aplicare a dictonului ăluia „divide et impera” neaducându-i evident niciun avantaj celui pentru care noi, cei diverşi veniţi aici spre a-i fi PRO, am ajuns a-i deveni, se pare, un soi de musafiri nepoftiţi de care nu mai ştie omu cum să scape.
   nu ştiu despre alţii, dar ştiu despre mine: ultimul meu comentariu – o luare de poziţie în exprimarea unei convingeri proprii, aceea că această moţiune a fost la fel de prost pregătită ca ultimele trei alegeri FURATE sub nasul observatorilor pesedei, pe cale de consecinţă va sfârşi la fel de lamentabil păgubos pentru noi, cei care vom plăti ca-ntotdeauna oalele sparte de domniile lor, politicianiştii de ne ţin loc de politicieni – a fost publicat A DOUA ZI, la mult timp după ce văzuse lumina internetului pe alte bloage pesedele. probabil pentru că, iacătă, am ajuns a fi încartiruit într-o tabără sau alta, deşi arhiva blogului ăstuia e dovadă vie a faptului că ÎNTOTDEAUNA ăsta baci nu a exprimat altă poziţie decât pe a sa proprie, împărţind în egală măsură pamfelte ori temenele, dupe meritele fiecăruia, prietenilor ori inamicilor, uneori şi una, şi alta în timp, ANeului, singurul personaj cu un statut aparte în faţa băciei mele, din motive care MĂ PRIVESC, fiind Sibilla.
   dar, mă rog, vorba lungă sărăcia omului, deci, pe scurt: nu ştiu cui serveşte această politică de dezbinare a celor cu înclinaţii ori doar interese social-democrate prezenţi pe acest blog, însă cu siguranţă nu titularului blogului. În aceeaşi măsură în care beneficiarul real este acelaşi cu beneficiarul discordiilor mărunte întreţinute între cei care doar împreună ar putea întoarce România de la groapa de gunoi a istoriei democraţiei originale dâmboviţene – pesedeii şi peneleii!Nici măcar a-i rosti numele nu mai e cazul, spurcat fie-i numele în vecii vecilor AMIN!
   În ce mă priveşte, nu-mi rămâne decât a rămâne acelaşi baci solitar, doinindu-mi doina pentru selecta mea audienţă: mioarele mele! Cui îi place cu lupchii, n-are decât să-şi facă drob din momiţele lor. Mă rog, mai grav e că, la cât îs de pricepuţi la jivinele cu care se-ncongioară, nici măcar nu dibuie că aparenta sură blană de lup are cam o ciudată tentă de portocală la rădăcină spre a nu fi de… hienă…
   Succesuri!”
   Mă rog, probabil că va trece cândva şi „dincolo”, că nu ştiu de calcă Doru Coarnă p-acilea…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.