De prin presă adunate, articole înghimpate…

De prin presă adunate, articole înghimpate…

71ghimpe-2

Cum în ultimul timp n-am citit presa locală, care între mine şi… subsemnata fie vorba ( asta că tot se zburlesc prin zonă că cică vorbesc singură şi-i doare-n dudă….  ca să vezi expresii de ” succesuri ” ), nu prea există, e-un fel de ” uite presa, nu e presa ”, zic să arunc o privire pe… Ghimpele, căci nu prea am pe ce altceva… Va să zică, presa locală cărăşană a fost teleportată cu dragu şi defel doru habar n-are nima-n lume unde, a rămas numai onor scribul de ode şi imnuri… e limpede că nu adresate mie,  hă hă hăăăă… nu-i dau numele, că nu merită. Ghimpele însă mai  scapă, una, alta… mulţam fain şi Doamne Ajută !

Şi cetesc io şi cetesc, cătrănită şi deloc pusă pe şotii, că dară mă ştie El, Doamne, Doamne, că-s mică, paşnică şi inofensivă, mai sudui şi io ca tot cărăşanu mulţămit de … nema nişta şi nimic nou sub soare şi vă fac şi vouă un rezumat sibilin căci m-am plictisit tot aşteptând să-şi aducă aminte CJ-ul  de ” nemernica şi nebuna ”, adicătelea io-n persoană, ca să nu se creeze confuzii cumva şi să mă dea vreo volvură-două-nouă-n judecată pe motiv de … şi-aci mă opresc, că halea au aşe o imaginaţie bogată…. şi-i musai să le firişesc cu mucles Sibillo, că ie oame şi iele ….

Rezumat sibilin ( subliniez şi precizez sursa şi scriu ca de obicei numai concluziile cu ROŞU aprins precum pletele-mi păgâne şi sânjele-mi de corcitură sârbo-olteancă născută-n Banatul care în opinia unora ar aparţine numai gugulanilor, restul suntem cantitate neglijabilă, citez un personaj fifi înaripat local : ” vinituri ”… ) :

” Funcţionarii vor fi demişi pe criterii politice ”…

( titlu articol ghimpele )

– cu mici excepţii desigur, că la 4 mandate ale unora pe-acelaşi scaun, ce drak mai conteşte încă unul … fără număr, fără număr pentru : volvure şi prinţişori, dobro bre, că Banatu-i fruncea ţării-n toacie, c-aşa-i …

”Fa-ma, Doamne, tot ce-am fost, padurar sau sef de post… ”

( titlu articol ghimpele )

– fostul primal al Răşiţei, domn Liviu Spătaru, ” se dă iar ” şi iar la, actualul Primar al Răşiţei, Mihai Stepanescu folosindu-se de mereu aceleaşi plictisitoare de-acum basme ce oricum nu interesează pe nimeni, căci, pe noi reşiţenii ne privesc cum merg lucrurile de-aci înainte, aşa că : potoleşte-te nene, zău că poţi, mai ia o pauză !

“Saracia sa fie impartita echitabil“ – Nicolae Stefanescu, consilier PSD

” Nu s-a schimbat nimic, rămâne cum am votat ”

Redăm articolul preluat de pe www.ghimpele.ro :

Contestatiile formulate de catre un grup de consilieri judeteni si de catre unele consilii locale au fost dezbatute in sedinta de Consiliu Judetean Caras-Severin de saptamana trecuta. Mai pe romaneste, consilierii social-democrati, in frunte cu seful grupului, Nicolae Stefanescu, acuzau consiliul judetean ca a dat bani numai catre comunele cu primar PD-L. Pesedistii cereau bani si pentru primariile lor. Acesta era obiectul contestatiei.  In fapt, proiectul de hotarare, introdus pe ordinea de zi de catre presedintele Frunzaverde, propunea mentinerea hotararii consiliului judetean privind repartizarea pe unitati administrativ teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale si din cota de 22% din cotele defalcate din impozitul pe venit, hotarare adoptata in sedinta anterioara. Contestatii au depus grupul consilierilor PSD, precum si consiliile locale Gradinari, Turnu Ruieni, Ramna, Garnic, Teregova, Marga, Zavoi, Maureni, Doclin si Buchin.
Saracia sa fie impartita echitabil!
In plen, consilierul PSD Nicolae Stefanescu, seful grupului social-democrat din consiliul judetean, a argumentat: „Faptul ca anii trecuti au fost adusi bani suplimetari, direct prin hotarare de guvern, catre unele primarii nu poate constitui motivul ca aceste primarii sa nu mai primeasca fonduri”, a spus Stefanescu. In conditii de criza, Nicolae Stefanescu a solicitat aplicarea unui principiu: „Sa impartim saracia echitabil” si a precizat ca exista primarii PSD din judet care deruleaza proiecte, au semnat contracte cu finantatori si, din lipsa banilor, nu pot sa asigure partea lor de participare. Stefanescu a mai amintit ca din acei bani adusi suplimetari de la bugetul de stat in comune, consiliul judetean s-a „imprumutat” pentru a plati salariile aparatului propriu. „Domnule presedinte, noi am promis acelor primarii ca le vom returna banii”, a spus Nicolae Stefanescu, dar presedintele Sorin Frunzaverde a replicat: „Care noi? Eu nu am promis nimic”. Nicolae Stefanescu a apelat din nou la intelepciunea legendara a presedintelui si a cerut redistribuirea banilor
Modul in care Guvernul
a dat bani anul trecut
a fost „prea de tot”.
In dezbatere a intervenit consilierul PD-L Haralambie Cotarcea, care a spus ca modul in care guvernarea trecuta a dat bani unor primarii liberale si pesediste, a fost „prea de tot” si a apreciat ca „acele primarii s-au scaldat in bani si n-au stiut cum sa-i cheltuie”.
Jocurile sunt facute, dar, ne scuzati, trebuie sa protestam
Apoi, a vorbit si consilierul PSD Vasile Mircea Zaberca. Acesta a subliniat modul civilizat, tonul normal si lipsit de vehementa in care a expus problema „colegul Nicolae Stefanescu”. A  mai spus ca stie care va fi rezultatul votului, pentru ca si proiectul de hotarare este redactat in asa fel incat sa nu se schimbe nimic, dar „dati-ne si noua voie sa ne spunem punctul de vedere”, a spus Zaberca si – din tonul utilizat, din topica frazelor – se intelegea clar mesajul: „Da-o-n pasca ma-sii, domnu presedinte, stim ca jocurile sunt facute, dar de ce ne certati ca ne facem si noi datoria, macar de fatada? Nu intelegeti ca trebuie sa protestam, macar sa vada primarii nostri ca nu stam cu mainile-n san?! Noi nu vrem sa va suparam, vedeti ce ton civilizat a folosit colegul Stefanescu? Hai sa fim colegi si prieteni si sa nu ne suparam unii pe altii” („traducerea” apartine autorului – care a facut studii libere de interpretare in nenumarate sedinte, dezbateri, seminarii, conferinte, confruntari, proteste si cockteiluri).

Saracia a fost impartita echitabil – cum a vrut presedintele
Presedintele Sorin Frunzaverde a mai argumentat odata, pe scurt, hotararea luata in sedinta anterioara privind impartirea banilor si a reamintit ca banii dati de Guvern, preferential, au fost dati la limita legii. S-a supus la vot si cu 17 voturi pentru si
12 impotriva s-a hotarat sa nu se schimbe nimic. Cu consilierii PD-L si impotriva consilierilor PNL a votat si vicepresedintele consiliului judetean, Iulian Georgevici. Intrebat fiind cum isi justifica votul, Georgevici a spus ca nu este multumit cum s-au impartit banii, dar acum s-a votat numai legalitatea; „Apreciez ca hotararea a fost legala, si nu sunt de acord cu dezbateri sterile, cu elucubratiile unor consilieri care vor numai sa se auda vorbind”, a precizat Georgevici.

No aşe, şi iarăşi spun, toate-s vechi şi nouă toate, cine-mparte parte-şi face…. în rest, din articol am rămas cu … număratul numelor migratorilor politici de pe plaiuri cărăşene, nişte penibili de altfel şi pentru că sunt  eu şi de-aia se oftică ei, că eu Sibilla pot fi Eu mereu pe când ei şi-au luat rolul de cameleoni foooarte în serios, le cer scuze public : ”  iertare tovarăşi , tot neimpresionată… încă nu sunt motive, de vreo bucurie, eu exist, voi o ţineţi una şi bună jucându-vă de-a existenţa, timp în care, Caraş-Severinul arată precum un muribund în agonie… doar zmintiţi ca mine mai speră, poate totuşi, poate… într-o zi… ”.


A, să nu zăuit cumva, şi tot numărând eu migratorii politichiei mioritico-cărăşene ( sîc ! ), m-a pufnit râsul constatând că pe o anume ” vedetă ” loco, n-o poate egala nima-n lume, nici la  viteza cu care-şi schimbă carnetele de partid, nici la numărul de mandate, nici la muuulte, muuulte altele… V-a luat ! O fi ” vedeta ” mai abilă ca voi, are puşculiţa largă, poate lucră cu niscaiva servicii secrete naibii, de reuşeşte să-nvârtă pe dejtui tot, ba să-i mai şi iese şi ce muma pădurii să mai conteze şi cum anume… Şi nici măcar nu e consilier, dar, e o ea ! O aia şi-atât, vă ţine însă sub papuc, c-aşa vă trebe, meritaţi unii dintre voi,  că… la o adică, toată turma la fund cu dânsa odată… auch. Şi tot fraiera de mine, deşi doliu n-am să port, voi spune-o rugăciune : ” Iartă-i , Doamne, că-au fost slabi… ”…


În mama ei de presă cum ştiază ea să-ntindă zulufii blanschuiţi, numai sinapse-ntre neuronii unora, slabă nădejde, zburdă hormonii pe gene,  icneşte vistieria, toarce însă cont după cont dacă e vorba de nababi,  se mai rădică-o vilă…. mandate fără număr, trăiască nemoşagurile, cumetriile… ia mai dă-l dracu de judeţ… da, ca la noi la nima-n lume, ” fruncea ”…

Sibilla

Sursa : http://www.ghimpele.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.