O nouă doză de ”lecitină ”, ca să nu uităm !

Articol preluat de pe www.ghimpele.ro

Invins de Napoleon si DNA

Seful de la cercetari penale, arestat pentru o spaga de 8 ori mai mica decat salariul

Un tip, Napoleon-George pe numele sau, a sunat chiar la Bucuresti dupa ce citise nus’ ce afis cu „Nu da spaga-Demasca spaga cu un singur telefon“ si le-a explicat acolo ca un oaresce functionar public ii cere 1.200 de lei spaga ca sa-i aranjeze un dosarel penal cum ca ar fi circulat cu numere expirate de doua zile la masinuta. Curiosi din fire, miticii cum lasara receptoru-n furca si se uitara pe harta sa vada unde vine Resita aia si, calatorind ca vantul si ca gandul, ajunsera in biroul domnului procuror Vasile Viorel, seful serviciului cercetari penale al Parchetului de pe langa Tribunalul Caras–Severin. Taman cand bietul procuror numara 800 de lei primiti de la Napoleon.

Seful de la cercetari penale, arestat pentru o spaga de 8 ori mai mica decat salariulPerchezitia masinii


Dupa ce l-au prins in flagrant, procurorii DNA s-au gandi ca ar fi bine sa-i caute si-n autoturismul personal, filat si acela de vreo cateva zile. Cum procurorul era deja in Parchet, autoturismul a fost adus in prezenta sotiei acestuia, Ana Vasile, director in cadrul Directiei de Protectia Copilului si Asistenta Sociala a Consiliului Judetean Caras-Severin. Nana Ana, cu DNA-ul in coaste, a adus frumusel masinuta, care a fost sigilata si parcata in fata Parchetului. Cand s-au uitat oamenii DNA-ului, stupoare! Inauntru portbagajul era burdujit de „foloase necuvenite“, adica niste mielo/iedo/vitei, ca nu stim exact ce si cati au fost. Dar astia, atentie, nu erau de la Napoleon, ca asta saracu’ de unde, ci de alt domn, gurile rele spun ca adus taman din Oravita!

autoturismul-personal-al-procurorului-vasile-a-fost-sigilat-de-lucratorii-dna-11

Fotografie preluată de pe sursele media-online http://www.mediafax.ro – sigilarea maşinii personale a procurorului Viorel Vasile

Arestarea

Luni noapte, in jurul orei 23.30 procurorul Viorel Vasile a fost scos incatusat din sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin si urcat in masina DNA, fiind transportat la arestul IPJ Timis, pentru a putea fi cercetat de catre Curtea de Apel Timisoara. La iesirea din Parchetul CS. procurorul Viorel Vasile nu a facut nicio declara-tie presei. Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurorii DNA a rezultat ca, la 23 noiembrie 2008, inculpatul a pretins unui denuntator suma de 1.200 de lei pentru a dispune o solutie favorabila in cauza in care acesta era cercetat pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice. La 24 noiembrie 2008, inculpatul a fost prins in flagrant delict, in biroul sau, in timp ce primea de la denuntator 800 de lei. Din probatoriu a mai rezultat ca, in aceeasi zi inculpatul primise foloase necuvenite si de la o alta persoana, pentru a solutiona favorabil un dosar in care aceasta era cercetata pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Procurorii DNA au sigilat chiar si masina proprietate personala a procurorului Vasile, deoarece omul nostru avea in portbagaj „foloase necuvenite“. La 24 noiembrie 2008, procurorii au dispus retinerea inculpatului Vasile Viorel, iar la aceeasi data Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 29 de zile. Facem o precizare. Recent, Ministerul Justitiei a platit sumele restante cuvenite magistratilor, care au incasat zeci de milioane de lei, unul dintre acestia fiind si Viorel Vasile, sustine Mediafax. Potrivit declaratiei de avere a procurorului Vasile, salariul lunar al acestuia era de aproximativ 1.900 de euro.

Averea familiei e, fireste, doar a sotiei!

Procurorul arestat avea un salariu lunar de aproape 6.800 de lei, potrivit declaratiei sale de avere. Sotia procurorului, Ana Vasile, este directorul executiv al Directiei pentru Protectia Copilului Caras-Severin si are un salariu lunar de 7.000 de lei. Impreuna cu sotia, procurorul a achizitionat trei parcele de teren in 1997, 2005 si 2006. Suprafata acestora este de peste cinci hectare, terenurile aflandu-se in localitatea Valea Denii. Cei doi soti au mai achizitionat 2.700 de metri patrati pe Muntele Semenic in 2000 si au cumparat alti 4.300 de metri patrati in orasul Resita, in 1994. Potrivit declaratiilor de avere, sotii Vasile mai au in proprietate doua cladiri. Unul dintre imobile, in suprafata de 106 metri patrati, se afla in comuna Valea Denii si celalalt, de 313 metri patrati, se afla in Resita. Viorel si Ana Vasile au mai vandut anul trecut un apartament cu aproape 23.000 de lei si detin impreuna un automobil Volkswagen Passat. Doar ca sotia procurorului are si ea probleme. Adica omisiuni in declaratia de avere, unde nu-si trece sotul, desi e functionar public! Dar nu trece nici altele. La alte venituri nu apar venituri realizate urmare orelor predate la Universitatea „Eftimie Murgu“ Resita si la Universitatea Tibiscus Timisoara. Sa fie fals in declaratia de avere a doamnei Ana Vasile?

Hotul striga „Hotii!“

Pe tot timpul audierilor, procurorul nu a ridicat privirea din pamant. La final, a negat acuzatiile care i se aduc. „Este o inscenare, insa nu vreau sa spun mai mult”, a declarat procurorul in fata instantei. Judecatorul timisorean Gheorghe Bugarsky a decis insa ca magistratul  sa-si petreaca urmatoarele 29 de zile dupa gratii.

Avocatul procurorului, Petru Dalea, sustine ca Viorel Vasile a incercat, de fapt, sa-l prinda el pe sofer cu spaga. „Este o provocare. Clientul meu a incercat sa faca el un flagrant. Asta pentru ca soferul a venit de mai multe ori sa-i ofere mita. Din pacate, a procedat gresit”. Sentinta Curtii de Apel Timisoara va fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a mai spus avocatul. Imediat dupa eliberarea mandatului de arestare, procurorul a fost urcat in duba Politiei si a fost transportat la Bucuresti.

Viorel Vasile este de patru ani procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, fiind delegat sa conduca Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. „Ocupa functia de sef cu delegare. In perioada urmatoare, trebuia sa se organizeze concurs pentru ocuparea functiei, iar procurorul Viorel Vasile era inscris la acest concurs”, a spus procurorul Valentin Carstea, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

Între timp, recursul a fost respins de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie !

Sursa : www.ghimpele.ro

informaţii şi imagini preluate de pe surse :

http://www.ghimpele.ro şi mediafax.ro, preluate şi de caon.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O nouă doză de ”lecitină ”, ca să nu uităm !

  1. Pingback: * Protecţia copilului * … dincolo de ziduri… « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.