Rubrica nu faceţi ca ei Sursa : www.gardianul.ro

news_img_120606_86187

Declaratie de avere mincinoasa Directorul DGASPC Caras-Severin tine la secret sursele de venit

Declaratia de avere a directorului executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin (DGASPC), Ana Vasile, contine mai multe inadvertente referitoare la sursele sale de venit. Voit sau nu, Ana Vasile a omis sa treaca numele institutiilor la care lucreaza fie ca titular, fie în calitate de cadru asociat.

Desi legea o obliga sa treaca sursa venitului, cu nume si adresa, precum si serviciul prestat ori obiectul generator de venit, Ana Vasile, care este sotia procurorului Viorel Vasile, arestat recent pentru luare de mita, s-a multumit sa insereze la aceste rubrici doar specificatia „salarii, prestari servicii INA Timisoara“.
Pentru cei ce nu stiu, INA este Institutul National de Administratie, care are opt centre zonale, între care si Timisoara, acolo unde ea preda. Cu o precizare atât de laconica, nici nu ai zice ca Ana Vasile este director executiv la DGASPC Caras-Severin, ci mai degraba i-ai plânge de mila ca nu are un loc de munca stabil.
Din salarii – pe care doar directorul executiv le stie cu exactitate – în 2007 a încasat un venit total de 84.162 lei. Din investigatiile noastre, am aflat si sursele de venit pe care Ana Vasile le tine departe de ochii curiosilor, desi legea o obliga sa le treaca în declaratia de avere din 3 iunie 2008. Din 1996 si pâna în prezent a fost, pe rand, cadru asociat, lector universitar si conferentiar universitar la universitatile „Tibiscus“ Timisoara si „Eftimie Murgu“ Resita. La acestea se adauga cel obtinut de la DGASPC Caras-Severin, institutie pe care o conduce de la înfiintarea ei.
De ce a „omis“ Ana Vasile sa treaca aceste „amanunte“? Simplu. În felul acesta îsi tinea la secret orele si zilele în care lipsea din institutie pentru a preda la cele doua universitati. Lipsea, dar era pontata în doua locuri în acelasi timp. Spre exemplu, în semestrul II al anului universitar 2007-2008, lunea era ocupata, de la 8.00 la 10.00, cu studentii Facultatii de Asistenta Sociala de la „Eftimie Murgu“ din Resita, iar în alte doua zile pe saptamâna preda la „Tibiscus“.
În prezent, miercurea preda la facultatea timisoreana între orele 9.30-12.30, vinerea la masterat între 13.00-16.00, iar lunea la Resita, în intervalul 14.00-16.00. Pâna la Timisoara sunt 100 de kilometri, ceea ce înseamna ca Ana Vasile lipseste aproape trei zile pe saptamâna din institutia pe care o conduce.
Cu toate neregulile pe care le face, Ana Vasile este foarte intransigenta cu angajatii din subordine. Recent, unul dintre salariatii DGASPC Caras-Severin a fost sanctionat cu diminuarea salariului pe timp de trei luni, sub pretextul ca acesta ar fi postat pe blogul personal materiale care incriminau activitatea directorului executiv si a institutiei.
S-a întrunit Comisia de disciplina care a analizat materialele respective, iar concluzia a fost ca salariatul a încalcat contractul de confidentialitate.  Acesta a fost amenintat ca în cazul în care nu va sterge blogul si nu-si va tine gura, i se va desface contractul de munca si apoi dat afara din judet.
Reactia bloggerilor din toata tara nu a întârziat, în sprijinul angajatului sanctionat venind aproape 200 de persoane care au trimis si o scrisoare deschisa lui Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.
Mai trebuie spus ca Ana Vasile a fost reclamat în mai multe rânduri, dar pâna acum nici o autoritate nu a luat masuri împotriva sa. Poate si pentru faptul ca sotul sau este procuror. Procurorul Viorel Vasile, arestat la începutul saptamânii pentru luare de mita.

DOCUMENTE ANA VASILE

Sursa : www.gardianul.ro

Comentarii la articol

comenteaza acest articol
Traian&Decebal
2008-11-27 11:56:03
urare de la multi ani!
eu nu-i cunosc, dar daca au facut ce-au facut, le doresc „la Multi Ani!” dupa gratii! Sanatace ca-i mai buna dacit toace!
talibanu
2008-11-27 11:29:41
cainii latra
cainii latra ursul isi vede de treba !cam asa se intampla lucrurile ! ca-n BANAT la noi
alina
2008-11-27 10:23:36
pacat de tara asta
Pacat de ce se intampla in tara asta. O cunosc personal pe aceasta doamna si nu mi-a facut o impresie buna inca de la ptimele intalniri. Normal ca sunt multe de spus despre aceasta femeie si pacat ca angajatii dumneaei nu au curajul sa sp exact la ce sunt supusi la locul de munca. Le e frica sa nu-si piarda painea pe care atat de greu o pun pe masa copiilor. Sper macar acum in al 12-lea ceas ca autoritatile in drept sa faca ordine. Desi sunt convinsa ca doamna si sotul ei au pusi bani frumosi sub perna, astfel incat vor putea trai multi ani de acum inainte si cu un salariu minim pe economie. Asta daca nu-si vor petrece batranetea dupa gratii.
Paul
2008-11-27 9:36:45
facultatile lui „PESTE!”
.. cunosc cele doua asa zise „facultati”, si pot sa spun fara sa gresesc ca dupa modelul Ana Vasile sunt si ceilalti asa-zisi „profesori”. Isi iau temele din internet si le citesc la cursuri. De fapt, cam in tot Caras-Severinul se aplica aceeasi politica, „taci din gura ca daca nu zbori”. Cine are curaj sa comenteze ceva i se baga punul in gura. Frunzaverde cunoaste foarte bine situatia deoarece face si el parte din mecanism. Tostusi, „rotitele” astea exista inca din vremea cind la domnie era FSN (adica actualul PSD), sau chiar mai vechi. si apropo de sotula asteia, ca el sunt si alti procurori si judecatori, prin avocatii inculpatilor isi iau ei partea leului; asta v-o spune unul patit. Sa auzim de mai bine (adica mai multi magistrati-corupti la zdup!)
stress
2008-11-27 0:27:43
si altii
vrificati si directorii din cadrul Directiei de Munca si solidaritate Sociala Caras-Severin. si acolo este plin de prietenii d-nei Ana Vasile care aplica aceleasi reguli. niste initiale:C.N; V.A
informaţii preluate de pe : www.gardianul.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Rubrica nu faceţi ca ei Sursa : www.gardianul.ro

  1. Dejan zice:

    Unii au impresia ca pot insela si minti fara nici o jena pentru totdeauna. Nu se gandesc ca odata vor trebui sa raspunda in fata unei autoritati, oricare ar fi ea. Unii fac acest lucru si isi dau seama cand treaba se impute. Acestia sunt hotii „inteligenti” care sunt buni cameleoni (cum spuneai tu intr-un articol anterior). Aceasta doamna, cu siguranta , nu se afla in aceasta categorie si momentul in care va trebui sa raspunda pentru faptele ei se apropie. Pentru ca tara in care ne duceam traiul este Romania nu sunt sigur ca acest lucru se poate intampla. Insa, putem sti cu totii acum cine este Ana Vasile…

    Salutari, Sibilla !

    Dejan

    Apreciază

  2. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

  3. Pingback: Ma ajutati? Nu vreau pomana! « Sfinxul

  4. leo zice:

    Dumnezău mamii ei de piţifelnicie!
    Ai greşit, maică, malul de Dunăre, atâta tot, locul tău era într-o ţară în care eroii sunt cinstiţi, nu vânduţi:
    http://www.trilulilu.ro/ilicom/d384022b2660dd

    Apreciază

  5. Sibilla zice:

    Duso…
    MULTMESC !!!
    E mai gravdecat pare, amenintarile sunt pe cai laturalnice, dar, pana la mama si la Zoran, dosta !!!
    A naibii sa fiu de ma opresc ! Nu le fac jocul, nu cad in depresie ! Nu ma voi sinucide… mama ei de masonerie duso…Damne,Doamne sa ne ajute sa facem Lumina!!! Trebuie sa muncesc si sa cotinui lupta cu imparatii de aie, nu-s nemuritori, nu sunt! Doamne Ajuta !
    Zoran va fi pe maini bune, si-am sa am grija sa nu-l atinga nimeni ! Au gresit, o mama amenintata devine LEU, duso .. Leo, iar tu, care ti iubesti puii de zambet precum lumina ochilor stii mai bine decat unele mame ce spun eu …
    E foarte important acum sa fac cunoscute aceste nemernicii… astia nu-l cunosceDumnezeu, incrancenarea lor mpotriva mea sune limede TOTUL despre cinstea cameleonlor.. totul !
    Cat despre vanzarea sufletului…ce sa spun, ca sunt conform parerii unora, citez * o deformare a naturii *, asta de-ar fitot raul cu care ma confrunt, dar… e mult mai rau si mai gav… mult…
    Respecte tie, Omule, sufletue drag!!!
    Sibilla

    Apreciază

  6. Pingback: ” Liberalul ” Frunzăverde s-a trezit din ” adormire ”. Ipocritul şi-a găsit fraierii.. « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.