Soborul Maicii Domnului. Şi tot azi: La Mulţi Ani, Crina Dunca !

* Soborul Maicii Domnului *

imagine preluată : http://www.alternativaonline.ca/

În Ziua de 26 decembrie, creştinii ortodocşi Prăznuiesc * Soborul Maicii Domnului *. Maica Sfântă e Slăvită pe pământ de către creştini căci prin EA s-a înfăptuit Miracolul, Taina Naşterii Mântuitorului, unirea pe veci a omenirii cu Dumnezeu. Maica Domnului este Preaslăvită în mijlocul tuturor Sfinţilor fericiţi din Ceruri.

Cand vezi icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos in brate, tu stii ce vezi acolo ? Cerul si pamantul ! Cerul este Hristos, Cel mai presus de ceruri; Ziditorul cerului si al pamantului; si Maica Domnului reprezinta pamantul, adica toate popoarele de pe fata pamantului, ca ea este din neamul nostru. Este din semintie imparateasca si arhiereasca.

* Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă, mulţumiri,  izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi.  Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăveşte-ne pe noi din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară. *

Rugăciune către Maica Domnului :

* Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai nascut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatati celor ce cu credinta alearga catre Tine!

Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Tie prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintile noastre pe care le aducem Tie, Grabnica ajutatoare, care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.
Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!

Izabaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boale, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, si de orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!

Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat, ca fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicile bunatati prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru, caruia sa cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin! *

Astăzi este Aniversarea prietenei noastre de suflet, Sătmăreanca – Crina Dunca.

imagine preluată: andra.netlogiq.com

La Mulţi Ani, Crina, sătmăreancă, unicoarnă, om  fain !

Ţie, cu mult drag :

Tot ce-ţi doreşti, împlinit să fie!

La Mulţi Ani, Crina !

Sibilla


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Ganduri cu parfum de poesii..., Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Soborul Maicii Domnului. Şi tot azi: La Mulţi Ani, Crina Dunca !

  1. pastel zice:

    Pace sufletelor in nevoie!
    „…
    Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!”
    Si in rugaciunile noastre sa ne amintim ca sint multi care asteapta binefacerile Celui de sus.
    Doamne ajuta-ne caci Tu ne esti speranta!
    Indiferenta este peste tot, am cunoscut-o si in alte vremuri si la „casele noastre”. Dar ce se intimpla la nivelul ambasadelor romanesti (fapte prezentate la Dna Madalina Ionescu) este de condamnat.
    Se va implica cineva??

    Apreciază

  2. anca zice:

    La multi ani, Sibbila vulcanica!
    Un an 2010 mai bun, cu SANATATE, cu LINISTE, cu multe, multe bucurii alaturi de cei dragi ai tai si adevarat importanti din viata!
    O viata mai buna, Siby. pentru toti!

    Petrecere frumoasa de Revelion

    (scuzeeee, am ratat urarile de Craciun: am stat pe facebook zilele astea….)

    Apreciază

  3. octavpelin zice:

    Sibilla,esti geniala, iti urez LA MULTI ANI!
    p.s.Lui Crina i-am urat LA MULTI ANI!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.