” Atunci când îngerii plâng, unii dintre noi sunt chemaţi într-acolo… ” – Călin Mitici

Des_mots_jaillit..._Livre._3

” Atunci când îngerii plâng, unii dintre noi sunt chemaţi într-acolo… ” – Călin Mitici

Roxana Iordache, spune limpede şi corect :

CĂLIN MITICI S-A STINS FULGERĂTOR. TVR, NESIMŢIRE

”Călin Mitici s-a dus ca o glumă macabră făcută prietenilor. L-au dat dispărut şi el dispăruse din viaţa asta. Acasă, la computer.

Avea 46 de ani, era jurnalist pur-sânge, realizator tv, reporter, analist, un spirit lucid – şi de aici, conştiinţa şi drama.

…………………………………………………………………………………………………….

A fost primul corespondent tv de război în fosta Iugoslavie..

Dumnezeu să-l ierte şi să-i fie lină calea spre lumină! ”

*******

Tot de pe blogul Roxanei Iordache, aflăm de la Dana Mitici, cumnata Jurnalistului Călin Mitici, care ” s-a mutat prea devreme pe steaua sa ” :

Dana Mitici spune:
miercuri 12 august 2009 la 6:10:40 pm

Va multumim mult pentru gandurile frumoase pe care le-ati scris toti cei de aici despre Calin. Ne-am dori sa stie, acolo unde e, ca atat de multa lume s-a gandit la el. Munca de jurnalist a fost viata lui, pentru asta a trait. A facut totul cu multa pasiune, nu cunostea notiunea jumatatiii de masura.

Inmormantarea are loc maine, joi 13 august, ora 12.00 la Cimitirul Ghencea Civil.

Dumnezeu să-l hodinească-n pace !

Đorđe Balašević – Portret života mog :


Citiţi şi AICI :

” Viaţa unui ziarist arde ca un chibrit. Cu putere, intens, scurt. Uneori până la jumătate, uneori până la capăt. Ziaristul e un scriitor fără glorie. Ziaristul de televiziune, dacă nu apare “pe sticlă” e un nimeni pentru public. Nu există. Eu nu îl aureolez pe Călin Mitici: el nu şi-a dorit premii, statui. Rahat, spunea. Vreau doar să îmi aprind o Carpată şi să beau o votcă pentru el. Călin a murit într-o singurătate teribilă, expresia cea mai cumplită a dedicării faţă de profesie. Cred că numai moartea îl putea despărţi de televiziune. De la o vreme, ambele erau ca nişte fantome care-l bântuiau în egală măsură. Călin a fost un soldat încăpăţânat al jurnalismului TV. Eu sunt fericit pentru el, ştie el de ce.

Căline, pune berea la rece. Nu te încrunta că am scris aici despre tine.

În sfârşit. E de bine, dă-i dracu’. ”

( Rareş Petrişor )

*******

Sunt trist, spune Claudiu Lucaci :

” In ziua in care am aflat de disparitia unui creator de programe tv, am aflat ca un coleg de-al meu a murit. Calin Mitici merita sa fie amintit poate la fel de mult ca Valeriu Lazarov. Din pacate, daca nu faci bani pentru televiziuni n-ai aceeasi recunostinta. Sunt trist, pentru ca nu pot sa-i pun nici macar o poza pe blog. Abia daca am reusit sa gasesc un link din Telejurnal

Calin Mitici a fost din prima generatie de jurnalisti care au venit in TVR, dupa 1990. L-am cunoscut pentru ca am lucrat o perioada impreuna la Stiri. Dar el, era facut pentru anchete, interviuri si comentarii. Adica evoluase de la munca bruta la cea creativa. Ca el au mai fost cativa de la care au invatat multi altii pe care ii puteti remarca pe la  posturile comerciale. Soarta celor din TVR este ca pe ei nu-i promoveaza nimeni, ca recunoasterea lor se face doar la sfarsit, cand nu mai sunt. In Romania, spre deosebire de “vedete”, jurnalistii de televiziune adevarati n-au faima si nici bani. Nimeni nu te “premiaza” pentru inteligenta sau profesionalism. Este vremea celor care aduc bani si fac servicii. Aproape ca-mi vine sa rad cand aud tipetele disperate ale unor ziaristi care dezvaluie nu-stiu-ce fapta grava a unui demnitar. Acum 15 ani, astfel de articole erau pe ultima pagina la rubrica de fapt divers. Anchetele adevarate se lasau cu acte de cenzura, cu amenintari si chiar corectii corporale. Atunci, curajul unui jurnalist se masura in procese penale sau civile, in zile de spitalizare ori pierderea locului de munca. Nu exista o lege care te obliga sa pui la dispozitie acte publice; mentionarea unui nume intr-un articol negativ era pasibila de calomnie. Intr-un astfel de climat am invatat si practicat jurnalismul, alaturi de Calin Mitici. De aceea sunt trist, fiindca jurnalistii adevarati se duc in anonimat, sunt modesti si in cel mai fericit caz isi manaca un an-doi  o pensie mizerabila. Cine nu pricepe ca totul este efemer si faima este iluzorie n-are decat sa piarda vremea. Cine pricepe, construieste acum pentru viitor.  ”  ( Claudiu Lucaci )

*******

” Nu părăseşti un ideal fără să-i laşi ceva din fiinţa ta.  ”  ( Nicolae Iorga )… în arhiva tvr există munca, fărâmele de suflet lăsate nouă spre ştiinţă de Jurnalistul Călin Mitici, se aude tvr-ule??

Hodină-n Lumină, Călin Mitici !

Sibilla

imagine preluată de pe google.ro

informaţii preluate de pe sursele precizate

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la ” Atunci când îngerii plâng, unii dintre noi sunt chemaţi într-acolo… ” – Călin Mitici

  1. Sibilla zice:

    Roxana,
    Îţi felicit atitudinea, implicarea neobosită în tot ce ţine de Respectul şi preţuirea valorilor noastre ! Subscriu atitudinii tale de bun simţ şi în lumina adevărului. tvr abia pe seară au pus un articol acolo şi… atât 😦 Călin Mitici s-a dăruit profesiei, iar ei pun un articol … Doamneeee… în ce ţară am ajuns să trăim şi ce vremuri 😦
    Dumnezeu să-l hodinească-n pace şi Lumină !!!
    Respecte şi preţuire, ţie, Omule, Roxana,
    Sibilla

    Apreciază

  2. Roxana Toma zice:

    E clar ca a deranjat pe multi atata vreme cat s-au straduit de „n” ori sa il inlature. E si mai clar ca a fost imposibil de invins atata vreme cat moartea lui a fost unica solutie.
    Calin Mitici este omul pe care nu l-am auzit niciodata pomenind macar cuvantul „concediu” .Iubea enorm televiziunea, iar ea il provoca mereu si mereu nelasandu-l nici macar o secunda sa isi traga sufletul. Nu stiu daca a meritat, numai Calin stie, dar, cu siguranta pot spune ca, in toata lupta asta inclestata pe care a dus-o, se afla un suflet extrem de sensibil si o inima imensa pe care toti aceia care l-au iubit le-au simtit.
    De astazi ai intrat oficial in concediu de odihna, Calin Mitici.

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    @Roxana Toma,
    Corect ! Tot ce e incomod, e îndepărtat, ” sinucis ”, frânt, spulberat din calea banului şi-a intereselor meschine, aşa e ! Ştim ! Călin Mitici NU trebuia să moară ! Aşa e !
    Şi-am să spun şi eu cu amar , cu tot sufletul, să mă audă dincolo de cuvinte cineva şi cât mai multă lume : Căline, dă-i dracului !!!
    Să mă ierte Tatăl din Cer, că tare-s cătrănită şi mă simt mică şi neinsemnată şi neputincioasă, ori de câte ori câte un brav Luptător al neamului nostru pleacă prea devreme 😦
    Mai spun şi că, chiar de Călin Mitici a plecat în concediu, sunt alţii care pot să se ridice, să o facă, noi, suntem alături, şi e important să fim, trebuie !
    Dumnezeu să-l hodinească pe Călin, să-i fie somnul lin, Lumina lină!
    Respecte, vouă, tuturor cei care aveţi curajul să spuneţi lucrurilor pe nume ! Am să mai spun, scriu şi eu, aşa frunică cum sunt, am eu o bubă cu tvr-ul ăsta, care e la cheremul banului prin nişte neicuşori, ştiu ce şi cum şi când s-a filmat, s-a făcut un , ceea ce se voia reportaj – tema, protecţia copilului, nu s-a dat pe post, ar fi fost dezvăluiri incendiare, dar, funcţionează abuzurile de autoritate, funcţie, bani şi… telefonul , interesele… în tvr, ca peste tot din nefericire, sunt Oameni şi Profesionişti, dar, sunt şi şobolani, oportunişti şi ăia fac legea, da 😦
    Călin Mitici merită respect şi consideraţie, nu un articol aruncat pe seară şi ăla la presiunea românilor, cum a procedat tvr, păcat, păcat de Dumneeu pentru că s-a dăruit profesiei iar ei… n-am cuvinte..
    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  4. Adriana Mitici zice:

    Draga Sibilla , desi a trecut atata timp,eu inca mai citesc rindurile atit de calde despre fiul meu, care ma incalzesc. Chiar si la ceasul acesta multumesc din toata inima.Dumnezeu sa va ocroteasca mai mult decit a facut-o cu el.

    Apreciază

  5. Adriana Mitici zice:

    Draga Sibilla, iti multumesc din suflet pentru evocare, a reusit din sa-mi incalzeasca putin inima. Am o mare rugaminte la tine , daca ma poti ajuta sa-i contactezi pe Roxana si pe Lucaciu pentruca eu nu am reusit. Stiu ca Roxana a suferit si ea o pierdere grea si ireparabila . `imi pare rau ca nu am putut fi alaturi , asa cum a fost ea pentru mine. Va doresc alaturi simbata 31 iulie la cimitirul ghencea civil ora 11,30 pentru comemorarea unui an dela pierderea fiului meu care cred ca ma apara, vagheaza si asteapta desi in firescul lucrurilor ar fi trebuit sa fie invers.Numai ca orinduirea e in miinile DOMNULUI .

    Apreciază

  6. Adriana Mitici zice:

    Draga Sibilla, daca ai intelas ce te=am rugat ajuta-ma sa iau legatura cu Roxana sau ia tu si da=mi o confirmare de prezenta. Multumiri pentru tot ce faci pentru Calin si implicit pentru mine.

    Apreciază

  7. Sibilla zice:

    Mă strădui să iau legătura cu ei, promit !
    Vă dau de ştire pe mail şi vă ţin la curent !
    Doamne Ajută !
    Călin Mitic … merită evocat !
    respect,
    Sibilla

    Apreciază

  8. cristianoprea8 zice:

    Sibilla
    Îţi mulţumesc enorm pentru gândurile tale bune faţă de bunul nostru Călin. Anul trecut am postat la Roxana,.Rareş şi Claudiu, cu care mă ştiu de-o viaţă. Am scris câteva rânduri şi acum la Roxana pe blog. În acceaşi sâmbătă în care a avut loc parastaul de un an pentru Călin a fost şi parastasul de 40 de zile pentru mama Roxanei. Momente cumplite. Să ne dea Dumnezeu putere să fim cât mai mult timp împreună să ne aducem de dei duşi atât de devreme dintre noi.
    Gânduri bune,
    Cristi

    Apreciază

  9. Pingback: Noi aşteptăm, tăcând din gură… « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.