” Cazul Braşov ” – diversiuni şi panică …

” Cazul Braşov ” – diversiuni şi panică …

muntenori

In “cazul Brasov”, AYA spune :

1.AU APARUT MISCARI DEZORDONATE, DENOTAND PANICA

2. AU APARUT DATE CERTE: GORBUNOV NU ESTE AUTORUL ASASINATELOR

Pe posturile TV a fost transmisa o stire care, daca nu s-ar referi la o situatie tragica, ar fi de-a dreptul hilara.

Un corespondent de presa a transmis, de la Brasov, ca in dublul asasinat comis in fata casei de schimb valutar au fost folosite doua pistoale, de calibre diferite.
Aceasta stire parea a veni in completarea alteia, si mai stupide, transmisa “ocolit”, via TV, cu o zi inainte: anume ca ucigasul (se incerca a se acredita falsa idee ca NEAPARAT acesta este Gordunov) ar fi tras cu pistolul bagat intr-o punga, pentru a nu lasa tuburile sa cada!!!
Este de-a dreptul uimitor ce miscari dezarticulate poate produce panica, in randul “regizorilor si scenaristilor”!
Stiu si cei care nu sunt foarte priceputi la arme ca, daca vrei sa folosesti un pistol bagat intr-o punga, dincolo de faptul ca nu prea e de inteles cum reusesti sa tragi fara sa “bajbai” (lucru inacceptabil cand fiecare fractiune de secunda conteaza) tuburile te-ar putea rani, chiar grav, intrucat, spargand (previzibil) peretele pungii, se schimba directia ejectarii.

Anterior “stirii despre punga” se spusese ca, probabil,fusesera folosite cartuse ale caror tuburi se autodistrug (in incercarea de a motiva faptul ca nu se gaseau tuburile).

Ce sa intelegem din ultima stire transmisa, coroborand-o cu celelalte?
Ca dintr-un pistol s-a tras cu cartuse ale caror tuburi se autodistrug si cu celalat pisto, s-a tras “din punga”?
Ca din ambele pistoale s-a tras cu cartuse (de calibre diferite) ale caror tuburi se autodistrug?
Ca s-a tras cu ambele pistoale “din punga”?
Sau sa ne asteptam la urmatoarea stire, prin care vom fi anuntati ca, “intamplator”, au fost descoperite niste tuburi- nu se stie cum, “autoascunse”, probabil, timp de cateva zile?

Din ultima stire (aberanta) transmisa de la Brasov ar trebui sa intelegem ca au existat doi “pistolari” sau ca a existat unul singur, care a tras cu doua pistoale (previzibil, cu cate unul in fiecare mana, data fiind desfasurarea- fulger a evenimentelor si a luat geanta cu bani cu “a treia mana”, “accesoriu” cu care sunt dotati, probabil, cei folositi in astfel de operatiuni)?
Daca au fost doi pistolari, unde era celalalt (despre cel care l-a ucis pe Lala, se stie ca a fugit)?
A ramas, calm, in strada, fara sa fie vazut sau banuit de nimeni?
Sa fim seriosi!

Acesta ultima stire este o “miscare dezordonata” (denotand panica) a celor care au “montat” sinistrul caz Brasov, ca parte (cinica!) a scenariului general, pe care l-am descris deja.

Dincolo de acest lucru, insa, stirea este si un tipic “mesaj la distanta” catre persoana care a comis asasinatele (eu cred cu tarie ca este o femeie) si care se decripteaza astfel: “Atentie, incercarea de a pune totul pe seama lui Gorbunov nu a reusit, “unii” sunt pe urmele tale”.

Urmeaza o “sinucidere”- pe o reteta clasica, pana acum, folosita si in cazul asa-zisului asasin al lui Sasa Disici, in 2001, de exemplu- a cuiva despre care se va spune ca a fost autorul dublului asasinat?

P.S.
Cei care transmit astfel de mesaje la distanta s-ar proteja mult mai bine daca nu ar mai “da din casa” niste “detalii” unor persoane care sunt capabile sa le puna in conexiune cu altele (”provenite” din alta “casa”).

P.S.2
IN MOMENTUL ASASINATELOR, GORBUNOV ERA LA SALA DE ANTRENAMENT!

Pe un post TV a fost transmis, in jurul orei 21, un reportaj facut la Brasov.
Au aparut date complet noi (nu “pe surse”, ci din surse direct identificabile) care arata foarte clar ca Gorbunov era la o sala de antrenament (unde erau prezenti si altii, desigur).
Tinand cont de faptul elementar ca o persoana nu poate fi ubicua, inseamna ca autorul asasinatelor NU este el (lucru de care nu m-am indoit nici o clipa). Gorbunov are pacatele lui- deloc putine si deloc mici- dar NU a comis acele asasinate la Brasov.
Informatia conform careia Gorbunov se afla, in momentul comiterii asasinatelor, la sala de antrenament a fost data chiar de catre cel care, conform propriilor afirmatii, conducea antrenamentul (Ninel Ianculescu; conform declaratiilor ulterioare ale acestuia, Gorbunov s-a aflat la sala de antrenament intre orele 16,30- 18,20- atacul s-a produs in acest interval; a mai afirmat ca in sala se mai aflau cel putin 10 persoane, la antrenament, si care pot depune marturie in acest sens).
Din acel reportaj s-a mai aflat ca Gorbunov , practicant de K1, se afla in relatii cu Paul Enache (consilier judetean) si cu luptatorul Nicu Dascalu.

De asemenea, pe post s-a transmis stirea (care merita atentie mai mult din perspectiva “dublului mesaj” pe care il transmite) ca Gorbunov ar fi avut asupra lui un act de identitate (citez)” foarte bine facut”, cu alt nume (al unei persoane reale- din cate s-a putut intelege- si care nu avea antecedente penale).

“Latzul” se strange (diversiunea nu a reusit) si urmeaza – nu peste mult timp- sa apara numele femeii care a fost “trimisa” sa comita asasinatele.
Astfel, toata atentia va fi indreptata asupra ei (va fi “sacrificata”, cum se spune intr-un anumit limbaj) pentru a distrage atentia de la miscarile tipice incercarii de a sterge urmele “Operatiunii SUD”- Targoviste (deconspirate deja).

A propos de “Operatiunea SUD”- Targoviste si “tanchistii” manipulati psihologic (si atrasi in aceasta operatiune)+ legatura (indiscutabila) cu disparitia armelor de la UM din Ciorogarla: in aceasta chestiune NU sunt implicati generalul Mihai Popescu si cei “apropiati” lui.
Pentru cunoscatori, acest lucru spune foarte multe. Generalul Mihail Popescu reprezinta, intr-un fel, ceea ce as numi “zona luminoasa”.
Consider ca am spus suficient, prin acest amanunt pentru a “desemna” (tot pentru cunoscatori) care sunt cei implicati in acea operatiune (si care, repet, “spun din casa”; sa le fie teama si sa incerce sa se protejeze, jucand la doua capete sau pur si simplu vorbesc prea mult?).

AYA

Update :

Pe postul Antena 3, generalul Mihail Popescu, fostul sef al Statului Major General al Armatei a afirmat, fara echivoc, ca “actiunea Ciorogarla” a fost o diversiune!

Printre altele, a afirmat ca diversiunea avea ca scop SI (nu doar!) destituirea unor personaje incomode (cu trimitere SI la generalul Croitoru, (ex) sef al Statului Major al Aviatiei, un profesionist de exceptie si de o probitate morala fara cusur).

Personal, am avut totdeauna – si am, in continuare- maximala incredere in generalul Mihail Popescu

P.S.

Metaforic, generalul Mihail Popescu a afirmat (citez din memorie) :”acele arme au tras deja”.

Apoi, a completat, iesind din domeniul metaforei (citez din memorie): “acele arme urmeaza sa apara, sa fie asezate din nou in rastel si ar putea sa dispara din nou daca nu suntem cuminti”.

P.S.2

SI generalul Mihai Popescu a afirmat ca s-a indoit, inca de la inceput, ca Gorbunov ar fi fost autorul asasinatelor de la Brasov- argumentatia sa vizand tipul de personaj pe care il reprezinta Serghei Gorbunov.

A bon entendeur, salut!

AYA

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la ” Cazul Braşov ” – diversiuni şi panică …

  1. Abia acum am citit comentariul lui AYA. In mare cam aceleasi concluzii am tras si eu comentind : http://mihneageorgescu.wordpress.com/2009/01/30/haida-darla-darla-darla-cu-tunu-prin-ciorogarla/#comments

    Apreciază

  2. eduardobre zice:

    traim incojurati de nenorociti !

    Apreciază

  3. Modul in care PolitiaBrasov l-a gasit si luat ca din oala pe Gorbunov arata ca totusi, dupa eliberarea din penitenciarul Craiova, respectivul a fost permanent monitorizat de catre un serviciu de informatii romanesc. Intrebarile care s-ar pune, ar fi :
    1. Daca nu tocmai acel serviciu de informatii care stia la perfectie modul de operare al basarabeanului, mobilul jafurilor anterioare, locatia, povestea cu eliberarea si circuitul defectuos al informatiei pe traseul Tribunalul Craiova-IPJ Brasov, a pus la cale si a executat asasinatul de la casa de schimb valutar ? Dirijind in mod premeditat anchetatorii pe o pista falsa dinainte pregatita ? Pentru ca in mod normal, acest serviciu de informatii avea ca misiune reincarcerarea din septembrie a lui Gorbunov. Nu utilizarea povestii basarabeanului in pregatirea, comiterea si legendarea unui asasinat menit sa creeze panica, sa terorizeze populatia fix la o zi dupa ce presa anunta ca disparusera 50 de AKM-uri ( despre care MApN si serviciile de informatii aflasera cu15 zile inainte ).
    2. Cele 15 zile de ragaz, n-au fost suficiente pentru acel serviciu de informatii in confectionarea unui plan de asasinat suficient de credibil pentru opinia publica ?

    Apreciază

  4. Cogito ergo sum zice:

    @Sibilla
    Stimata doamna, m-a surprins postarea pe care mi-o adresati pe blogul lui AN.
    M-ati acuzat nefondat ca as fi interpelat pe domnul presedinte Iliescu, pe blogul sau, in legatura cu nu stiu ce postare a dumneavoastra. Va inselati profund. Eu am postat doar o singura data pe blogul acestuia, si doar pentru a-l felicita cu o ocazie festiva. In plus, dumneavoastra va port, cel putin pana acum, suficient respect pentru a nu fi comis un astfel de gest.
    Rugamintea adresata domnului Nastase nu are un caracter retoric. Este foarte aplicata, dumnealui lucrand direct cu Aya la Camera Deputatilor. Este o veche si apropiata colaboratoare a sa si o poate ruga cu rezultate sigure sa fie mai realista, si sa nu-si mai dea frau liber imaginatiei sale foarte bogate, postand materiale pline de foarte multe inexactitati de natura texnica si faptica.
    Fabulatiile de acest tip risca sa duca in ridicol blogul domnului Nastase si cel mai adesea deturneaza sensul discutiilor si al concluziilor dezirabile.
    Aya deseori intra in disputa cu simpatizantii domnului Nastase atunci cand face greseli de logica sau de cunoastere. Mai are si obiceiul de neinteles ca sare in apararea adversarilor constanti ai domnului Premier (Harabula, Zeus, etc.), atunci cand acestia sunt interpelati de catre diversi postanti bine intentionati.
    Una peste alta, aportul Ayei la sprijinirea domnului Nastase, datorita deselor interventii fanteziste si al protejarii adversarilor acestuia, tinde sa fie nul si uneori chiar negativ. Doreste binele domnului Nastase, dar deseori, datorita fanteziilor carora li se lasa prada, dar mai ales faptului ca este convinsa ca este atoatestiutoare si …..
    In final, va asigur de respectul meu, de faptul ca sunt alaturi de dumneavoastra in batalia cu gasca talharilor pedelisti care va persecuta pe dumneavoastra si pe doamna Gabriela Savitsky, si ca voi considera interpelarea pe care mi-ati facut-o doar ca pe un banal accident de parcurs.
    Sa auzim si de bine!

    Apreciază

  5. Cogito ergo sum zice:

    @leo
    Dragul meu domn, postarile pe tema furtului de arme si a tragediei de la Brasov ale Ayei sunt supraincarcate cu inexactitati de natura tehnica si faptica, asa ca efectul lor nu poate fi decat unul, in cel mai fericit caz, rizibil. Te rog sa ma crezi ca stiu ce vorbesc.
    Deci toata argumentarea si rationamentele sale nu pot avea decat acelasi efect, indiferent de bunele sale intentii, datorita vicierii grave introduse de inexactitati.
    Eu stiu ca Aya nu a introdus cu reavointa acele inexactitati, ci doar din necunoastere, dar efectul este acelasi.
    Orice om cu cunostinte medii in domeniu nu poate fi decat consternat de fermitatea cu care Aya doreste sa-si impuna niste rationamente ridicole datorita inexactitatilor din argumentare.
    Imi reprosezi ca nu am spus nimic. Poate ai dreptate, dar corectarea fiecarei inexactitati din textele Ayei ar fi ocupat prea mult spatiu si in final doar de dragul unor speculatii sterile, caci totol este doar de natura unor speculatii.
    Poate ca am fost cam dur cu Aya, dar duritatea mea a avut scopul de a o mai tempera si de a-l provoca pe D-l Nastase s-o mai traga putintel de maneca, sa n-o mai lase sa-si slobozeasca fanteziile cu atata lejeritate si lipsa de rigoare. Unele din postarile ei nu prea fac bine blogului si abat atentia de la scopul articolelor gazdei.
    Compara te rog fanteziile Ayei cu postarile aplicate si documentate ale Instalatorului. Care sunt mai potrivite si mai folositoare D-lui Nastase?
    Pornind de la ideea ca Aya se declara si chiar cred ca este un fan Nastase, fiind si o apropiata colaboratoare a acestuia, nu inteleg de ce trebuie sa inventeze fel de fel de teze fanteziste si sa le prezinte ca pe axiome si sa le mai si apere cu strasnicie, cu toate ca sunt viciate de inexactitati, deturnand discutiile de la subiectul articolului sub care se posteaza.
    Sa auzim si de bine!

    Apreciază

  6. deci,totodată... zice:

    mmmdeeaaaaa ….
    da io tot ţîn mult mult la părerea dragii mele sibilla , cu care nu totdeauna îs de acord , da totdeauna o citesc !

    Apreciază

  7. leo zice:

    Cogitelu,
    compară intervenţia tălică şi pe cea a lui Augustin, şi vei sesiza diferenţa, sunt sigur; cât despre nea Săndelu, zis şi Harabula (între altele, multe altele), tălică de vădeşti că ştii mai multe decât alţii, ar trebui să te întrebi de ce eu, exclusiv pe bază de fler, te întreb: cât de sigur eşti că e un adversar al ANeului? că despre Zeus, sincer, mie mi-a scăpat momentul în care Aya l-ar fi apărat…
    cât despre stilurile atât de deosebite ale doi postatori extrem de profunzi pe care îi apreciez, nu pot decât să le savurez, cu diferenţe şi asemănări deopotrivă. problema e că şi instalatorul tinde spre acelaşi plan general al big-picture-ului creionat de Aya, cu sau fără inexactităţi; iar pe mine mă interesează esenţa, nu înfloriturile. tocmai d-aia eu unul, şi bag seama şi Sibillina gândeşte la fel, insist pe lărgirea discuţiilor pe temele propuse de Aya, cu argumente însă.
    cât despre Sibillina şi răbufnirea ei la adresa tălică, sunt sigur că poţi înţelege, în contexul în care este forţată să evolueze, că e pe undeva greu să mai facă distincţie între cei care o tot atacă din varii direcţii…

    Apreciază

  8. Sibilla zice:

    Vă cer scuze pentru absenţă, am revenit pe mirişti sibiline, Şefu e aici când lipsesc, mulţumesc frumos, duşo Leo- Cerber de Sfinx !
    @Valentin Vasilescu,
    Mulţumesc pentru vizită.
    Analizele Doamnei Aya sunt demne de luat în seamă şi o invitaţie la dialog, pentru noi toţi, desigur, avem opinii diferite dar, la-ndemână argumente şi contraargumente 🙂
    Sigur că serviciile noastre sunt departe de-a mai fi ce-au fost cândva, personal mai am încredere doar în acei Lupi Bătrâni, în partea Luminoasă a serviciilor, ceilalţi , trădătorii, da, ” lucrează ”, servesc cu zel pe ti mai şi miri cine nu, sigur că e greu, dar, imposibil nu, în cele din urmă vor ieşi la suprafaţă multe gunoaie … prea multe, aşa e !
    numai bine vă doresc şi vă mai aşteptăm, respecte,
    Sibilla

    @eduardobre,
    Cu tot respectul, am să vă contrazic, trăim înconjuraţi de tristeţi, amărâţi fără şansă, cumva ai nimănui, şi suntem conduşi de-o adunătură de trădători de neam şi ţară, ticăloşii nenorociţi sunt ei, cameleonii, viermii.
    Să nu ne pierdem nădejdea şi credinţa. Doamne Ajută şi Luminează poporul român să se trezească !
    respecte,
    Sibilla

    @Cogito ergo sum,
    Stimate domn, cu tot respectul, dincolo de temperamentul meu preponderent coleric, reacţia mea e justificată, dacă nu veţi ignora modalitatea prin care în loc să aduceţi argumente opiniilor dumneavostră fie ele şi diferite de ale Doamnei Aya, aţi preferat a utiliza o modalitate ce nu e fair play.
    Mă repet, analizele Doamnei AYA,sunt o invitaţie la meditaţie şi la dialog, să sperăm constructiv, cred că e loc sub soare pentru toţi şi modalităţi civilizate să ne contrazicem fie şi până-n pânzele albe.
    De ce insistaţi pe aspecte care nu vă onorează întinând calităţile Ayei cu chestiuni care nu ne privesc şi ţin de viaţa privată a fiecăruia ? Tocmai asta nu-miplace, dar deloc, sincer.
    Cu toţii avem o sumăde calităţi, o alta de defecte, nu suntem perfecţi, dar, suntem individualităţi.
    Nu mi se pare corect şi cinstit să uzăm de desconspirări fără nici o legătură cu tema în discuţie ca să punem la zid pe cienva, oricine ar fi acel cineva.
    Dacă AYA are puterea a fii o luptătoare cu , citez ” boli necruţătoare ”, aceasta e de admirat necum de blamat, mai cu seamă că încă desfăşoară activitate şi n-am ştiinţă să incomodeze prin prezenţă ori prestaţie pe cineva, sau .. ?
    Eu militez pentru luptă cu cărţile pe faţă, cu argumente, nu e mult şi e-n putinţa fiecăruia din noi, aşa e ?
    Vă cer scuze dacă a părut că sunt ” obraznică ”, repet, modalitatea aleasă de dumneavoastră m-a supărat. Aya a venit cu o analiză, o idee, putem s-o împărtăşim sau nu, să venim cu completări sau cu altă idee, de ce nu, însă, că furtul armelor de la Ciorogârla e cusut cu aţă cenuşie e limpede, sunt prea neînsemnată eu pentru a da verdicte, iar în ce priveşte ” cazul de la Braşov ”, cred că un aport forte în apariţia a tot felul de speculaţii mai mult au aipuţin credibile îl au atât presa cât şi tv care numai documentate nu par a fi, desigur, nici sprijin n-au, sunt atât de multe aspecte de luat în calcul.
    Vă mulţumesc pentru solidaritate.
    Îmi menţin părerea totuşi, Aya merită respect la fel ca fiecare din noi şi subliniez asta !
    numai bine, sănătate şi sper că am lămurit, nu e nimic personal, dar, modul dumneavoastră de a o contracara pe Aya, pare extrem de personal şi zic eu că nu pe bloguri se reglează chestiuni de acest gen, indiferent de motivaţie,
    respecte,
    Sibilla

    @deci,totodată,
    Te rog frumos să mă păsui, încă n-am o concluzie foarte limpede conturată, mai aştept răvaşe, golumbi, …. oi fi absolvit eu stagiul de pregătire şi instruire dar, evit capcanele şi datu-n bărci pe arături cu musafiri precum tălică, başca că lucrez la ceva, mă vei ierta, daaaaa ?
    Sama numa, aparenta Ciută muşcă imprevizibil şi naivitatea poate fi la o adică o armă eficientă iar în spatele oricărui fir de iarbă sau Stejar e-ntotdeauna un labirint, rişti să pătrunzi… ?
    Sănătate şi numai bine !
    respecte,
    Sibilla

    @Leo,
    DA !
    Că bine le mai zici tălică Şefule drag !
    O mică completare, n-am afirmat că m-ar fi atacat verbal pe mine domnul cogito ergo sum, departe gândul, nu aprob modalitatea aleasă de-a o contracara pe Aya, sunt pentru onestitate, modalităţi civilizate. Cât despre atacurile şi redutele mele, se zice că Dumnezeu dă celui ce le poate duce, uite d-aia îmi eşti alături, Şefu, printre altele.
    Nentu harabula însă …. zău e mai răvăşit decât îmi închipuiam, sau, îmi ridică câte-o minge la fileu, am luat în calcul şi această variantă.
    Laku noc, Cerbere de Sfinx, hvala lepo za sve, duşo moja !
    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    Apreciază

  9. Se muta Craiova la Brasov?

    Povestea jafului criminal de la Brasov incepe sa puta rau de tot. Prinderea acestei gorile cu pistol, care nu stie decit sa traga si sa fuga, a declansat o intreaga nebunie. Gorbunov e, cred ca e clar pentru orice om cu capul pe umeri, doar un executant.

    O marioneta minuita din umbra. Ideea ca moldoveanul ar fi capabil sa gindeasca si sa organizeze singur o asemenea actiune e doar o gluma proasta.

    Dar, incepind cu eliberarea nenorocitului din inchisoarea craioveana si sfirsind cu prinderea lui la supermarket, totul pluteste pe o magma pestilentiala de confuzii si informatii contradictorii.

    Au fost cei de la Craiova – judecatori, procurori, medici – inconstienti, prosti gramada, sau murdari pina-n virful unghiilor, atunci cind au decis – regulamentar, i-auzi! – sa-i dea un concediu de trei luni acestui killer?

    Continuare: http://teaca.wordpress.com/

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.