” Soluţii ” cărăşene impuse – reconsiderate corect ?

” Soluţii ” cărăşene impuse – situaţii reconsiderate corect ?

Se impunea şi altceva … dar … no coment !

Mii de funcţionari sociali în judeţ
REŞIŢA – În ultima şedinţă a CJ Caraş-Severin au fost aprobate multe proiecte ce vizează domeniul social.
Printre ele se află şi proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei şi statelor de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin. Prin Hotărârea nr. 148 din data de 10 septembrie 2008, Consiliul Judeţean reorganizase Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care prelua unităţile de profil ce funcţionau în subordinea Consiliului Judeţean. Proiectul discutat în această săptămână propune noi modificări, întrucât „Apreciem că se impune o reconsiderare a situaţiei“.

Motivul? „Numeroasele şi complexele probleme depistate la nivelul fiecăreia dintre unităţile în cauză, de la data preluării lor de către Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, reprezintă argumentele care confirmă necesitatea şi totodată oportunitatea efectuării unei reorganizări a compartimentelor de s
pecialitate“. Proiectul a trecut fără probleme.

Dar interesant este faptul că la nivelul Direcţiei sunt angajate 1.110 persoane, 683 dintre acestea lucrează fie în aparatul propriu al instituţiei, fie ca şi asistenţi maternali. Centrul de Plasament „Apartamentul“ din municipiul Reşiţa are 62 de angajaţi, iar Centrul de îngrijire şi asistenţă din Oraviţa 52 de angajaţi.

Cu siguranţă că oamenii cu probleme sociale din judeţ nu au de ce să se teamă când mai bine de o mie de oameni veghează asupra lor…

Anca Preda

Sursa : www.caon.ro

Reconsiderarea situaţiei, am încheiat citatul, impune Precizări căci, există subiecte delicate, cu artă evitate sistematic …. pentru menţinerea pe funcţie a cuiva anume cu orice preţ … :

Se impun câteva precizări, pentru că minciuna are picioare scurte … fie cineva dezinformează pe altcineva cu bună ştiinţă ceea ce este grav ( şi nu mă refer la jurnalişti ), fie, găsim scuze ca să ne explicăm acţiunile şi menţinerea unei ceţe dense într-u zăpăcit ochii curioşi …. că e vorba de dezinformare, că e vorba de neştiinţă, tot foarte grav rămâne :

– nereguli au fost depistate şi mai apoi sesizate, subliniate, de către Inspecţia Socială, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Caraş-Severin, deci, nu la centrele preluate, ci în ograda DGASPC C-S !

( articole în presa centrală, spre ex în Cotidianul, d-na Inspector General de Stat M Muga spune limpede ce nereguli s-au constat de către corpurile de control, asistenţii maternali – ograda DGASPC C-S )

– la data preluării centrelor de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Caraş-Severin, centrele nu aveau datorii, în schimb Direcţia, da, din nou amintesc presa a tot scris ( carburant, facturi telefonice , deplasări – sume astronomice ) … de ce se minte cu neruşinare, cuiva cu siguranţă foloseşte, imaginii judeţului, nu !

– din nefericire, numirile şefilor, directorilor, la nivel naţional, se fac pe criterii politice, niciodată pe criteriul competenţei, managementul defectuos geaba stârneşte valuri, poza de victimă a ajutat tot timpul pe cineva să se menţină în funcţie … singurele rezultate sunt ale angajaţilor care muncesc, cei ce ” muncesc ” ridicând osanale unor ” dive ” şi ” prinţişori ” au ca ” rezultate ” căpătuiala pe spinarea celorlalţi, sunt membri aitribunalelor inventate, ai comisiilor şi comiţiilor, fac bani de încă o leafă sancţionând pe cei ce vorbesc şi nu se complac în minciună la fel ca ei … halal ” eficienţă ” !

– rapoartele corpurilor de control sunt în continuare extrem de scumpe la vedere … de ce oare ?

– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Caraş- Severin are în continuare restanţe, datorii la plata angajaţilor, respectiv, echivalentul în bani al hranei şi echipamentului pe 2008 …. se impune întrebarea firească, unde au dispărut banii , pe când se vor primii ?

– Consiliul Judeţean iese la înaintare cu ” argumente ” de tot râsul … pentru acele nereguli la care se face referire, din perioada premergătoare preluării centrelor de către DGASPC C-S, cine a fost tras la răspundere sau sancţionat ? Judeţul Caraş-Severin pare-se că e specializat doar pe impunerea Legii Tăcerii, sancţionarea blogurilor, pumnul în gură angajaţilor ” neascultători ”, hărţuire morală la locul de muncă, zeci de citaţii-implicit angajaţi citaţi în aşa numitele comisii controlate de una şi aceeaşi persoană, oamenii care vorbesc şi s-au săturat de cenzură şi dictatură ;

– nici unul din angajaţi nu a încălcat contractul de confidenţialitate, nimeni nu a vorbit şi nu a folosit datele de identificare ale copiilor/tinerilor instituţionalizaţi, iar imaginea instituţiei în nici un caz nu se protejează prin consimţire tacită şi ascunderea mizeriilor sub preş, nu nedemascând nereguli şi probleme, pentru că în primul rând cei din interiorul sistemului trebuie să le semnaleze, să le denunţe, să ia atitudine, să insiste în demararea unor anchete, să ceară verificări instituţiilor abilitate …. evident, din afara judeţului, motivele se cunosc !

– amintim articolele apărute în presa centrală ( Jurnalul Naţional, Cotidianul, Adevărul, NewsIn, caononline, Gardianul, etc etc ) şi pe bloguri, există arhive ….

– amintim că accesul la informaţiile de interes public sunt un drept prevăzut şi garantat de Constituţia României şi Legea 544/2001 !


– instituţia publică poate îngrădi accesul la anumite siteuri, bloguri, angajaţilor, pe perioada programului, e însă inadmisibil să îngrădească total accesul la interNet al angajatului, şi, o premieră la nivel naţional … în Caraş – Severin însă, în ograda ” protecţiei copilului ” e posibil orice, chiar orice …


– politica de ” stat în stat ” promovată la şi de către condecerea DGASPC C-S, va înceta au ba ? Ameninţările, ” promisiunile ferme ” cu restructurarea, desfinţarea incomozilor, hărţuirea morală , abuzurile de putere şi influenţă … se vor stopa oare ? Chiar aşa, cine are acest curaj … ? Sau … ?

– securitatea şi siguranţa, asigurarea condiţiilor de menţinere a sănătăţii la locul de muncă, mai interesează pe cineva din CJ C-S ?


Să sperăm că totuşi se va schimba ceva şi că se va înceta cu abuzurile, căci, vine vremea deconturilor pentru absolut fiecare dintre noi, rolul nostru e acela de a promova prin activitatea noastră acel interes superior al copilului pe care-l tot trâmbiţăm, nu e nicidecum de a ne dovedi muşchii, relaţiile la centru sau aiurea şi nici nu e cazul ca în instituţii publice să apelăm la ranchiună, răzbunări, poliţe prin acte discutabile şi manifestări abuzive … se pot încă îndrepta parte din nereguli, se pot găsi alte metode de relaţionare şi se poate lucra şi altfel, chiar se poate .. Se vrea ?

Concluzionând, o fi în Caraş-Severin, ” ca la noi la nima-n lume ” , dar, vine rândul tuturor şi a toate şi a fiecărei verigi din lanţul slăbiciunilor! Atenţie ! Toate sunt doar până la un moment dat, atât !


Sibilla

sursa : www.caon.ro


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la ” Soluţii ” cărăşene impuse – reconsiderate corect ?

  1. Revenim aici aspura proastei gestionări a comunicării. DGASPC, în toate situaţiile în care a fost atacată în presă, a aplicat politica struţului. Ce nu ştiu ziariştii şi nu au de unde să afle că cei mai mulţi angajaţi ai Direcţiei sunt personalul social – cei care au grijă efectiv de copii, de cei cu probleme, sau cu handicap. Şi că numărul acesta „înspăimântător” pentru presă, pentru că pare mare, nu acoperă nevoile de asistenţă socială ale judeţului.
    În rest, ipocrizia şi fariseismul sunt la elel acasă; nu te mai indigna. Oricum, Direcţia nu respectă Standardele minime nu doar în ce priveşte pesonalul. Singura relaţie dintre consilierii judeţeni şi direcţie este, eventual, vreun neam care trebuie angajat şi unde dracu să-l angajezi decât la Protecţia copilului, pentru că, nu-i aşa?- cu copiii ştie toată lumea să lucreze…
    Nu te tot întreba retoric. Nimeni n-o să ne dea dreptate nouă şi să-şi recunoască indiferenţa, suficienţa, neştiinţa.

    De la începtu ţi-am spus că ăsta nu-i un război în care să ai vreo şansă de câştig. De la început ţi-am spus. Nu te tot alinta cu întrebări retorice, inutile. Luptă. N-o să-ţi dea nimeni dreptate pentru că o vrei.

    Apreciază

  2. gian maria volonte zice:

    In cadrul sedintelor de Consiliu Judetean,tine cineva cont de recomandarile pe care le fac organele de control competente?In anul 2008 DGASPC CS a fost controlata de cel putin 8 ori pe diverse teme,culminind cu controlul ANPDC.
    Sau conducerea Directiei cu ocazia schimbarii organigramei,mai scapa de un sef de centru incomod,mai pune in functie un altul, neam al nu stiu cui,ca doar totul trebuie trebuie facut „legal”trecut prin sedinta CJ.Mai reduce personal incomod ca si asa depaseste 1000 de angajati.
    In cadrul CJ se dau doar atitea explicatii cit sa treaca usor tot ce propune DGASPC.Asta este tactica de ani de zile a capilor protectiei sociale din judet.Se marjeaza pe faptul ca in mare parte consilierii judeteni nu se pricep la legislatia protectiei sociale si asa cum o cer interesele de culise asa se voteaza.
    Sa nu uitam cam ce procent din banii CJ se duc la Directie!
    Din banii aceia e curios cineva vreodata sa ceara cit exact se duce la un beneficiar!
    nu nu e curios nimeni!Din cauza aceasta de exemplu la copii din centrul Zagujeni saptamina trecuta la o pulpa de pui era impartita la 5 copii.Ii intreaba cineva pe acesti copii cum o duc in aceste aberante institutii cum o duc acolo.Institutii aberante de atfel dar aducatoare de bani multi care numai la copii nu ajung!?
    Este un adevar crunt care poate nu va iesi nicoadata la iveala pentru ca nu exista interes.Cartile se fac si se desfac la nivel inalt!

    Apreciază

  3. Pingback: LEAPŞA DE SOLIDARITATE CU GABI SAVITSKY ŞI SIBILLA « Welcome to Roxania

  4. DAN zice:

    ROMANIA! CE TARA! AR TREBUI PARASITA SA RAMANA CEI CARE E CONDUC SINGURI.

    Apreciază

  5. Păi nu are cine să verifice şi nici nu poate, pentru că în aceeaşi şedinţă s-a mai votat, tot în unanimitate, o hotărâre referitoare la protejarea imaginii şi intimităţii „beneficiarilor” sistemului de asistenţă socială.
    Adică, în cazul în care vreun jurnalist căruia încă nu i s-a făcut scârbă sau lehamite ar avea intanţia să scrie despre aceşti „beneficiari”, el să fie sub incidenţa acestei hotărâri. Deci, „beneficiarii” sistemului sunt prizonierii fără chip ai sistemului. De parcă ar fi puşcăriaşi. Cred că şi puşcăriaşii au dreptul la libertate de exprimare, în nişte limite.
    Mai există vreun jurist în judeţ în stare să verifice legalitatea hotărârilor trecute ca prin brânză la consiliul nostru democratic şi tricolor?

    Apreciază

  6. leo zice:

    Dacă Reşiţa ar fi fost oraş yankeu, până la ora asta aţi fi primit oferte pentru exclusivitate, şi lucrul la un nou „Twin-Peaks” ar fi demarat… Na-m mai fost prin Reşiţa de ani buni, dar p-atunci nu umblau pistolarii din wild-wild-west p-acolo… Sicilienii săracii pot lua notiţe…

    Apreciază

  7. Sibilla zice:

    Mulţumesc tuturor pentru opinii, vizită, solidaritate !
    Vă cer scuze pentru absenţă, gândesc că mă veţi ierta ca de fiecare dată 🙂
    @Gabriela Savitsky,
    Am dat eu pas înapoi în 17 ani ? Am rămas acolo în ciuda a tot şi toate , aşa e?
    Nici n-am să plec, să facă ei ce au promis, şi asta fără perdea, în gura mare, la câte-am îndurat, nu am de ce da înapoi şi, nimic de ascuns, dar nimic !
    Nimănui din cei vechi, nu-i arde de alinturi, tu ai venit în urmă cu 5 ani, te-ai cutremura să ştii multe detalii, sigur că mereu am păstrat confidenţialitatea datelor, dar, am adunat la catastif tot, absolut tot, pentru vremurile în care se va ” deconta tot ”, vezi tu, nu i-am subestimat niciodată, ştiu exact cum se adună şi se repliază, ştiu exact de ce sunt în stare, de aci răbdarea mea de-a aduna dovezi, pentru mânuţele cui trebuie, nu aiurea, nu oricui, nu oriunde.
    Am dreptate şi tu ştii asta al naibii de bine, noi nu vrem dreptate ci ea este există şi va ieşi la suprafaţă, ai să vezi.
    Ştii bine că înainte să vii aici aproape c-am născut în poarta instituţiei, stressul , dorinţa mea de-a apăra posturile oamenilor propuşi a fi restructuraţi, am născut la 6 luni, acei oameni au uitat, asta e neimportant, important e că se poate lucra şi altfel, fără să manipulezi oameni, copii şi să răcneşti, important e să mergem până la capăt , nu-mi arde de glume, deloc. A zis Duuamna că , citez ” am înebunit în 99 când mi-a murit fetiţa ”, dar salariile de merit de ce mi le-o fi dat după acea dată, dar premiile obţinute, dar activităţile în prezenţa presei şi tv ?
    Cu mine nu-i merge cu verba volant, nu va reuşi să mă intimideze niciodată, pe mine una nu mă are cu nimic la mână ” stimabila ”, dar datorii morale faţă de mine are şi faţă de toate generaţiile de copii şi tineri, chiar şi faţă de cei pe care i-a aruncat în stradă sau pe care-i foloseşte în ” medierea ” conflictelor. Va veni timpul când nu mă va putea privi în ochi nimeni din cei ce m-au judecat aiurea şi poate unii vor avea bunul simţ a-şi cere iertare, iertare să le dea Dumnezeu când s-or îndrepta şi s-or căi pentru toate !
    Am întrebat cu puţin timp în urmă unul din şefi : ” de ce faci asta, ştii bine că am dreptate şi e cum zic, de ce te complaci, de ce … ? ” … mi-a răspuns senin : ” aşa mi-a spus Duuuamna, e ordinul ei ”, înţelegi, oamenii nu mai gândesc, i-a format executanţi ai ordinelor ei aiuristice şi a semănat teroare, asta e ” eficienţa sa ”, abuzurile ei sunt fără de limită, ruşinea n-o cunoaşte, frică de Dumnezeu nu are, dacă ar avea s-ar gândi că mame cum suntem noi două e şi ea … să fi uitat ? !
    S-avem pardon colega, ce jurişti, atât timp cât râd pe seama mai marelui că e un , citez ” inginer ” iar ei doi ” experţi ” în ale legilor, sigur că le merge, totuşi, mă intrigă că nu se-ncumetă să verifice nimeni …. asta chiar nu e treaba mea, de mine nu râd, pe mine doar mă ponegresc din lipsă de argumente, atât, neputinţele lor !
    O MAMĂ CARE A REZISTAT 17 ANI ÎN ACEST SISTEM, NU SE ALINTĂ, CHIAR DACĂ AŞA PARE !
    Poate că şi pe tine te-am mirat la început, a trebuit să te convingi în timp de toate, acum mă crezi, acum ştii cum e să lupţi cu un sistem, poate că m-ai judecat greşit la un moment dat, e firesc să te convingi singur, ai plătit şi tu ca şi mine, ca şi alţii scump, prea scump, cu sănătatea şi multe altele, tot ce ţi-a părut de neînţeles acum s-a limpezit ! Nu am avut cum singură, oricât de mult mi-aş fi doarit, am încercat tot ! Ni s-au alăturat şi alţii, asta e bine ! Ne va împroşca pe toţi cu jigniri, cum va dovedi ” nebunia ” atâtor oameni ?
    Sfaturile nimănui nu-mi vor reda anii şi sănătatea şi zâmbetul, tu ai făcut infarct după 3 ani, ştii cum e, eşti un om minunat de asta te-ai alăturat, ca şi alţii, ai văzut că oamenii au început a se trezi din amorţire, da e greu, dar nu imposibil, poate că totuşi …
    Sibilla

    @gian maria volonte,
    Parte din mia de angajaţi sunt asistenţi maternali, evaluările prilej de-ai mai schimba, cine are pâinea şi cuţitul are … multe 😉
    CJ-ul e dezinformat cu bună ştiinţă, dar nimic nu e pentru totdeauna, nimic şi nimeni !
    Minciuni pe faţă : nereguli grave, se spune, în perioada dinaintea preluării centrelor de către DGASPC C-S, însă pe site-ul CJ C-S raportul de activitate al DMPS e pozitiv, mai mult laude şi-n şedinţele Cons Jud, şefii de centre din acea perioadă, directorul DMPS, premiaţi periodic, nici o sancţiune, acum, CJ ne spune altceva, şi trage concluzia că dată fiind situaţia … care situaţie neicuşorilor ??? …. se impune reorganizarea … ! Aşa proşti ne cred ???? Această reorganizare e pretext pentru cu totul altceva !!!!
    Apăi să vie comisie guvernamentală şi să facă presa centrală anchete serioase căci pute, duhneşte minciună dincolo de graniţele ţării !
    Senvârt în jurul cozii şi se-ncurcă-n propriile minciuni ! Halal competenţă, halal ” profesionişti ! Ruşine să le fie , corectez, RUŞINE !!!
    Să-şi sacrifice toţi poziţiile şi funcţiile din partea mea într-u încfremenirea tuturor ” divelor ” şi ” prinţişorilor ” pe scăunele ! Dar, să pună ghilimelele ce se impun în acte, aşadar : ” protecţia copilului cărăşană ”, nu-i aşe ?
    Sibilla

    @Roxana Iordache,
    Mulţumim frumos !!!
    Da e nevoie de verificări, controale, anchete jurnalistice din afara judeţului !!!
    Dumnezeu să-ţi întoarcă însutit !
    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    @DAN,
    Ba să plece ticăloşii din ţară, cameleonii şi cei ce şi-au trădat neamul, să meargă ei să lingă bocncii şi uşile stăpânilor, nu noi, cei ce le îndurăm nemerniciile şi plătim atât de scump !
    Multumesc frumos de vizită, vă mai aşteptăm la taclale cu Sfinxul!
    respecte,
    Sibilla

    @duşo Leo,
    Ca de fiecare dată, ai dreptate !
    Că bine zic eu cum zic : CA LA NOI LA NIMA-N LUME ! , ca să le dovedesc că stăpânesc graiul bănăţean şi respect tradiţiile, nu mă fălesc numai ca ei la nedeie cu salba de galbeni atârnată la grumazul ipocriziei.
    Aici domneşte numai acel : ” şinie mi-s io ”, abuzurile, ticăloşia, minciuna, la toate nivelurile !
    Oameni cu coloană vertebrală, rara avis, ” specii ” pe cale de dispariţie … păcat !
    Mulţumesc frumos, Leo !
    respecte, preţuire OM bun,
    Sibilla

    Apreciază

  8. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

  9. Pingback: ” Ce face politica din om ” sau… ” modele ” dă prîn Caraşu fălos că-i ” fruncea ” la mai toate cele… « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.