Şi dacă?

TO BE, OR NOT TO BE, ACEASTA-I ÎNTREBAREA?!

hamlet-v2-poster1

Şi dacă … ?

În curând se face anul de când, din plictis ori din curiozitate stârnită de tembeliziuni, am ajuns să pătrund în lumea bloggeriei, deschizând poarta grădiniţei Arogantului, cel căruia i se spune în lumea politică Năstase iar în lumea bloggeristică ANeul. În această lume am întâlnit multe personaje interesante, în sens pozitiv ori negativ, multe minţi sclipitoare, ori doar diabolice, multe mizerii şi diversiuni, dar nu mai puţin frumos şi profunzime a sufletului unor OAMENI.

Că-ntre cei pentru care am manifestat o slăbiciune aparte se numără şi personajul AYA, nu-i demult vreun lucru greu de intuit pentru cine se va fi abătut prin grădiniţa ANeului, dominată de prezenţa acestui Cerber feminin, a cărui prezenţă impune o rezervă evidentă celor veniţi cu rele porniri în grădiniţa ex-Premierului, căci nu-i de colea să te pui cu spiritul pătrunzător, mintea sclipitoare şi pana ascuţită a cuiva care citeşte printre rânduri şi printre gândurile oamenilor mai mult decât orice alt om cunoscut de mine în viaţa reală ori virtuală.

mez

” Şarpele cu ochelari ” – alias Virgil Măgureanu – alias ” Profesorul ” de terorism, conform afirmaţiilor făcute de Omar Hayssam

Nu puţine vor fi fost analizele Ayei de m-au pus pe gânduri. Dar ca asta de mai jos, niciuna:

SA NE FACEM CA NU OBSERVAM (!?):
ATACUL FOSTEI SECURITATI IMPOTRIVA ARMATEI SI VIZATA DESTRUCTURARE A SCENEI POLITICE

1. Boc “da” o Ordonanta care provoaca scandal la nivel de tara (cea legata de cumulul venituri- pensii). Se “scapa”, insa, informatia ca erau vizati doar generalii care cumulau pensiile cu salariul, in ideea de a le forta mana sa paraseasca zonele administratiei.

2. In urma unor (dez)informatii (voi fi iertata pentru licenta!) lansate pe sensibilul teren al numirii cuiva intr-un post-cheie din MAI fara a consulta conducerea PSD (aceasta fiind greseala formala), (ex)ministrului (generalului) Gabriel Oprea i se retrage sprijinul politic.

3. Generalul (Armata) Gabriel Oprea demisioneaza, initial doar de la conducerea ministerului, apoi de la conducerea PSD Ilfov, apoi se retrage din PSD;

3. Generalul Anghel Iordanescu (Armata) se retrage din PSD.

4. Primarul de Voluntari (militar de cariera) Florentin Pandele s-a retras din PSD.

5. Virgil Ardelean (general, provenit din zona Armatei!) demisioneaza de la conducerea DGIPI (vineri 16 ianuarie 2009, dupa amiza, Boc ii accepta demisia).

Doru Giugula (ofiter de Securitate) anunta pe posturile TV ceva CARE REPRODUCE TEHNICILE SECURITATII (inclusiv de intimidare).
Citez din memorie socanta, incredibila exprimare: ” Vor continua verificarile in randul membrilor de partid sa se vada daca a fost instigat in denigrarea CONDUCERII SUPERIOARE DE PARTID (s.A.) sau daca a actionat singur”.
Se referea la filiala PSD Ilfov si, aparent, la Gigi Netoiu.
Este de la sine inteles ca urmeaza ca, pe masura “depistarii” respectivilor, sa se ia masuri de sanctionare.
Orice comentariu este de prisos!

PARALEL:

– Grupul Stolojan et Cie planuieste retragerea din PD-L si refacerea PLD (motivatia pentru urechile tuturor fiind ca gruparea PLD nu a primit posturi interesante, desi au obtinut 6% la europarlamentare);
-Valeriu Stoica este activ in aceasta directie.

UN AMANUNT:

Unii dintre cei VIZIBILI in aceste evenimente (la nivel de PSD dar si de “factiune” PLD, din PD-L) sunt parlamentari.

LA NIVELUL PARLAMENTULUI, PREVIZIBIL:

Prin refacerea PLD, unii parlamentari PD-L se vor retrage din acest grup parlamentar (retragandu-se din partid) si vor forma o “grupare” disctincta in Parlament.
POSIBIL (nu vreau sa apreciez, inca, gradul de probabilitate): parlamentarii PSD care s-au retras din partid se vor “alipi” acelei grupari.

La nivel de Parlament se REFACE o strategie care a mai fost incercata, initial in 1998 (sub numele de cod “Grupul 100″!!!) in ideea destructurarii parlamentare cu reflex la nivel de intreaga clasa politica!
(In 1998 miscarea a fost descoperita si anihilata de Adrian Nastase).

Incercarea a fost reluata in 2005, la inceputul anului (prin miscarile initiate de Cosmin Gusa inca din ianuarie- februarie 2005).

Politic, ACUM se aplica “schema ApR” (care, in 1997, a operat, in principal, la nivel de PDSR- inclusiv ca declansare a scenariului; ApR urma sa capteze personaje politice din toate partidele; APARENT, initiatorul a fost Melescanu). In 1997 s-a incercat aplicarea “schemei declansatoare”, initial, in PDSR.
ACUM, se intentioneaza ca “schema” sa opereze, ca declansare, in PD-L, fiind vizate personaje din alte partide (si, bineinteles, parlamentari).
APARENT, initiatorul este Stolojan.

REMARCI CONEXE:
Stolojan si Melescanu au in comun, “coincident”, cateva elemente:
-amandoi provin din aceeasi zona politica (de stanga, generic, PDSR);
-amandoi au ajuns, pe cai ocolite, in PNL;
-amandoi sunt “asociabili” cu aceasi “zona” antedecebrista “instelata” din care face parte si Magureanu (”zona” adversa Armatei).

PREVIZIBIL:
Urmeaza ca miscarea de destructurare sa loveasca PNL, via “gruparea ApR” (care a ajuns la liberali impreuna cu Melescanu).
Devine cat se poate de clar motivul presiunii (prin Ludovic Orban) pentru schimbarea lui Calin Tariceanu de la conducerea PNL.

La nivelul partidelor (deocamdata, PSD, PD-L si PNL) exista personaje care au ca sarcina formarea tensiunilor interne si dezinformarea unor factori de decizie si de influenta pentru a lua, in urma falselor informatii primite, hotarari cu efect negativ in lant.

“COINCIDENT”
Melescanu a fost ministrul Apararii (provenit, ca si Stolojan din zona antedecembrista ostila Armatei; atat Melescanu cat si Stolojan sunt “declansatorii” aceluiasi tip de miscare destructuranta, la nivel de clasa politica; REGIZORII sunt aceiasi- cei doi fiind doar executanti!).

SESIZABIL:
In PSD, sarcina formarii tensiunilor ii revine lui Doru Giugula (parte a fostei Securitati- deci o anumita “zona” a serviciilor adverse Armatei!).
(Ma opresc aici, desi as putea continua).

Daca la nivelul decizional al “centrului”, PSD vor continua “executii rituale”, luand ca valabile dezinformarile (sursele sunt, indiscutabil, creditate ca fiind de buna credinta!) destructurarea nu va mai putea fi oprita.

INIATIATORUL ACESTEI MISCARI GENERALE NU ESTE BASESCU!
Din pacate, toti ochii sunt indreptati catre el, facandu-se greseala (de neingaduit, uneori) de a privi – de data asta, din reflex- in directia de unde vine zgomotul, in mod obisnuit (nu si acum).

Exista elemente care duc la concluzia ca si Basescu a realizat sau a aflat de existenta acestei miscari (care ii este defavorabila SI lui!!!) devenind constient de faptul ca, din cauza felului lui “zgomotos” de a fi, pana acum, privirile se indreapta (gresit, acum!!) catre el, “regizorii” putand actiona linistiti, caci nimeni nu-i “priveste”.
Este motivul pentru care (dupa cum bine au remarcat unii comentatori!) Basescu s-a comportat, cateva zile, CUM NU-I STA IN FIRE: tacand.
(A fost cumva fortat de imprejurari sa “faca zgomot” cu schimbarea Constitutiei- dar, dupa cum se observa, s-a ostenit sa fie cat mai putin zgomotos cu putinta).

FIE CA SUNT, FIE CA NU SUNT CREZUTA:
– in aceasta miscare este implicat Emil Boc (care NU indeplineste ordinele lui Basescu, acum; repet, miscarea ii este defavorabila SI lui Basescu); NU este implicat Basescu (poate, doar folosit fara voia lui);
– sfatuitorul lui Basescu in materie de “interpretare constitutionala” a fost mereu Boc (care, cu buna stiinta, l-a facut sa spuna aberatii pe care, apoi, asumand TOT CU BUNA STIINTA rolul mascariciului, le-a repetat, desi il discreditau profesional; acest lucru arata ca viza era mult mai importanta decat prestigiul sau public; indeplinea un ordin);
-omul care s-a priceput sa-l “capteze” pe Basescu, deseori speculand slabiciuni ale acestuia, este Boc (astfel, devenit sfatuitorul lui tainic de incredere si “purtator de informatie”- care, de la un moment dat, s-a transformat in dezinformare!);
-PRIN Boc (ajuns premier prin specularea increderii lui Basescu) s-a declansat operatiunea “atac impotriva Armatei” (prin actiuni sensibile, de natura a irita toti ofiterii)- atitudinea de aparenta sustinere a lui Basescu este atat urmare a dezinformarii cat si a faptului ca, in mod indiscutabil, Boc va fi speculat din nou slabiciuni omenesti ale lui Basescu, printre cei vizati de Ordonanta fiind si indivizi caruia lui Basescu ii repugna);

PRINCIPALUL ACTOR (subliniez, actor!!!) al vizatei miscari destructurante, pe principiul dominoului, este EMIL BOC.
Este implicat in aceasta miscare cu buna stiinta (Basescu este folosit ocazional, fara a sti- el ramanad mereu cu “cartoful fierbinte” in mana).

Este cu atat mai bine ales cu cat, prin modul penibil si servil (tot un rol!) in care s-a comportat pana acum si prin felul in ca arata, creaza impresia de “caraghios” caruia nimeni nu-i da atentie si pe care nimeni nu l-ar crede in stare de ceva important.
Mai mult, prin crearea FALSEI IMAGINI de individ care nu face nimic fara ordinul lui Basescu, orice actiune mizera a lui Boc (de fapt, facuta PRIN Boc) ii va fi pusa pe seama lui Basescu.

“Coincident”:
-Magureanu este un foarte apropiat la Republicii de la Cluj (si prin origini) al carui reprezentant indiscutabil este Boc;
-Magureanu este regizorul incercarii de destructurare politica prin “Grupul 100″ (1998)- care, pastrand schema, seamana cu ceea ce este previzibil ca va urma, acum; este si regizorul incercarii din 2005;
-Magureanu este “parte a serviciilor” (care ii inglobeaza pe Stolojan si Melescanu) adverse (dintotdeauna) Armatei;
-Cei raspunzatori cu formarea tensiunilor sunt de la fosta Securitate (de exemplu, Doru Giugula in PSD)- deci “zona” adversa Armatei;
-Miscarea de acum (pornita in ideea reactiei in lant) este, initial, indreptata impotriva Armatei (si, aparent, doar impotriva ei).

Repet ce am mai scris:

Daca la nivelul decizional al “centrului”, PSD vor continua “executii rituale”, luand ca valabile dezinformarile (sursele sunt, indiscutabil, creditate ca fiind de buna credinta!) destructurarea nu va mai putea fi oprita.
A bon entendeur, salut!

carpeta-ciini-biliard-doi

din imagine lipseşte zăusul …

Acum, fraţi şi cumnaţi, spuneţi-mi voi, să fie doar un exerciţiu scenaristic cele de mai sus? Că, după câte mi-e dat să aflu despre aventurile Sibillinei dintr-un mărunt Twin-Peaks de provincie în care se presupune că nu s-ar întâmpla în genere mare lucru, pe mine unul, sincer, nimic nu mă mai surprinde …

Leo

imagini preluate de pe google.ro

Acest articol a fost publicat în Atitudini, Leo dixit, Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Şi dacă?

  1. Sibilla zice:

    Felicitări !!! … de 3 ori Felicitări ! 😉 🙂
    Postarea cu numărul 500 a Sfinxului, o analiză a minţii sclipitoare a Doamnei Aya, Cerberul grădiniţei AN-ului, prezentată nouă tuturor de Cerberul Şef al Sfinxului, Baciul Leo !
    Citesc, cujet, iar citesc …. nu mă pronunţ încă, nu pare deloc SF, se leagă … mai cujet , e de muncă pentru sibilina făpturică cu neuronii copleşiţi de urmele măgureanului prin ţinutul cărăşan, deh …
    Vorba ta, Şefu : Şi dacă ?
    Grea temă dar interesantă, Aya ne propune mereu subiecte cu iz aparent scenaristic, dar, profesionalismul e limpede.
    stimă şi respect,
    Sibilla

    Apreciază

  2. Marcel zice:

    Stimate Leo,

    Romania poate fi obiecul unui atac in aceasta perioada de criza pentru cineva care ar fi interesat ca prin efectul de domino sa provoace daune unor zone conexe si care nu sunt vulnerabile in mod direct.
    De aceea scopul nostru este mentinerea stabilitatii politice, pentru a asigura aplicarea unei strategii guvernementale coerente, care sa atenueze pe cat posibil efectele crizei economice si sa faca suportabile privatiunile populatiei – in mod deosebit ale celei afectate in cea mai mare masura. De asemenea, noi trebuie sa ne comportam ca o tara ‘previzibila’ , care sa inspire incredere partenerilor externi si care isi respecta angajamentele.
    La unele cadre mai vechi din Armata si Serviciile secrete exista prejudecati legate de amintiri dureroase. Daca am presupune ca cineva ar fi interesat in subminarea statului nostru, ne putem imagina ca ar fi tentat de raspandirea neincrederii intre cele doua institutii.
    Judecand dupa unele reactii din presa, constituirea Guvernului in actuala formula a fost o surpriza pentru multi formatori de opinie. Intre cele doua partide aflate la guvernare este o lipsa de incredere rezultata din indelungata perioada de adversitate politica reciproca. Raspandirea neincrederii intre cei doi parteneri de guvernare ar fi cea mai usoara cale pentru a crea instabilitate in tara.
    Nu trebuie sa luam drept adevarate scenariile cele mai revelatoare si care par sa explice totul.
    Cu stima.

    Apreciază

  3. ionborgo42 zice:

    Niko,Niko,

    Lipsesc si eu doua zile si spui neadevaruri :P. Spui ca principalul actor si precizezi cu tarie,actor,este mignonul prezident Emil Boc.Hai sa fim seriosi si de data aceasta.Emil Boc si actor politic.Mai mare si simpatica gluma ,de sambata,nici c-am mai auzit.Daca ar fi actor ar sti ceva din arta disimularii,curvusagul politic,minciuna cu acoperire si arta insinuarilor „cu miez”.Ce stie acest mic prezident? Stie sa alerge intr-o suflare sus in deal la Cotroceni pentru a raporta „primului barbat al tarii” ce nazbatii pe pielea noastra a mai facut si a primii „Indicatiile de rigoare” pentru continuarea campaniei electorale „sine die”.
    Di nou,sa fim seriosi,tara nu este guvernata ci este condusa dupa cele vazute la televizor,citit in ziare si „expuse magistrale probleme de rezolvat” pe la diverse sedinte si intruniri.Ai senzatia ca tara este condusa,mai precis guvernata corect,coerent si competent de onor guvernul ei?Eu nu simt decat cresterea facturilor pe verticala si orizontala de-mi pun problema cum le vom plati noi cei multi si saraci.
    Pe mine nu ma incalzestwe ca Guvernul cunoaste agenda cetateanului si nici faptul ca constata acte de coruptie salariala si de pensii de marimea carora in euro te apuca durerile de cap,nici de faptul ca spune pe toate canalele media de „imensitatea crizei economico-financiare,care nu prea este criza de fapt ci mental indusa,nici de cresterea preturilor pentru sustinerea existentei,nu!El stie multe dar nu stie sa guverneze.Si nu stie sa guverneze pentru ca este timorat,asculta de „indicatii”,nu are un comportament ferm si independent si culmea culmilor presedintele Geoana este incantat de faptul ca i se da importanta sau isi da importanta cantand in struna lui Zeus.Si spui ca premierul este un actor politic?Prin ce se califica el ca sa-l clasificam astfel.Prin logoree,prin fraze „editate” ?Ce „succesuri” remarcabile il desemneaza a fi ceea ce ai spus? 🙂
    Uite ca mi-am dat in petec si mi-am propus sa te „destabilizez”.Acesta-i un semn de revenire pe orbita blogarelii la Sibilina noastra!Si acum ajunge,cu drag ,tata Borgo. 😛

    Apreciază

  4. leo zice:

    Marcel,
    despre pătrunderea minţii tălică, n-am dubii, pentru că asta s-a vădit în ţinuta nenumăratelor replici în care ai atacat problema, nu persoana ca specia aia atât de răspândită de elemente de bruiaj ce bântuie cu evidentă treabă prin unele bloage.
    de aceea nu pot să nu mă întreb: de ce de data asta nu mergi mai în profunzime cu analiza, observând că adevărata sursă de instabilitate o reprezintă APARIŢIA, nicidecum eventuala spargere a unei construcţii calificată DE TOATĂ LUMEA, mai puţin haitele de hiene direct implicate din cele două grupări, una fostă social-democrată, cealaltă în sine reunită de interese dinupăturistice, nicidecum doctrinare, a fi CONTRA NATURII?
    va fi oare de natură să inducă stabilitate faptul că orice noţiune de doctrină politică se prăbuşeşte în genuni în momentul în care electoratul pesedel e lăsat năuc (tendinţa de îndepărtare a hard-core-ului pesedist e evidentă pe toate bloagele, ca să nu vorbim de votanţi conjuncturali ca mine, care în veci nu se vor mai risca la cecuri în alb)? că, nu mă îndoiesc, nu dinspre Băsescu şi ai lui te aştepţi a fi furnizori de stabilitate, când sinistrul personaj nu poate trăi decât din managementul crizei şi scandaluri…
    ceea ce am ridicat eu aici nu este problema scenariului în sine, ci a elementelor care îl compun, elemente pe care, oricum le-ai grupa, n-ar putea să te conducă la o construcţie favorabilă României, în toate cazurile acesteia nerevenindu-i decât rolul de… PRADĂ!
    Dar ştii ce mă zgârie cel mai rău în exprimarea gândurilor tălică?
    Expresia „PARTENERI DE GUVERNARE”! Să fim serioşi! Parteneriatul presupune un demers constructiv; or eu unul pot fi convins de multe, dar nu că înhăitarea dintre stoloboci şi baronii locali pesedei are altă justificare decât… FOAMEA, iar disperarea cu care cele două HAITE s-au aruncat asupra ÎMPĂRŢIRII CIOLANULUI în două (cu un cinism înfiorător vădit de principiul cine are un minister/ judeţ ia tot!!!) este EDIFICATOARE: stabilitate în acest mecanism infernal spre renaşterea partidului unic, care nu va mai fi al oamenilor muncii, ci al fermei animalelor în care egalitatea nu-i pentru căţei, este ultimul lucru în măsură să mă liniştească!
    PS
    Ultimul lucru pe care l-am făcut vreodată a fost să iau de adevărat adevărul altuia! Poate ăsta-i cusurul meu: sunt prea ocupat să cuget, ca să mai… exist…

    Apreciază

  5. ionborgo42 zice:

    Leo,fratele meu!

    Ce vrei tu sa sugerezi prin imagine? Ca eu nu pricep ceva,dar constat acolo Buldogul,Vulpea si ce mai o fi.Haita are totdeauna un sef si nu-l remarc.

    Apreciază

  6. leo zice:

    Tata Borgo,
    de data asta ai cam dat tălică în bară şi-n direct, şi la reluare.
    Cu textul nimic a face n-are Sibillina, cu ilustraţia nimic a face are puiul de dac leo… 😆
    Problema esenţială ridicată de tălică, vine să pună însă degetul pe rana iscată în tranşele în care sucombă de la Marea Trădare naţională încoace piticii de pe creierii mei: când stupid pipăl marca Becali sau Vanghelie o comit, pe undeva e natural, şi e de natură să-ţi stârnească reacţii de genul „fericiţi cei săraci cu duhul”; când însă personaje trecute prin şcoală şi carieră până la nivelurile la care au făcut-o jivine precum căzutul în cap Hopamitică sau uzurpatorul Prostănac, nu poţi să nu te întrebi: şi dacă nu poate exista cineva atât de prost cum PAR a fi cei doi?! nu zic, am avut prieteni fără şcoală incomparabil mai isteţi decât colegi din facultăţile pe care le-am parcurs. dar, totuşi, chiar atât de PROŞTI să fie posibil oare a exista?!
    d-aia zic, şi tot repet: Şi dacă?!…

    Apreciază

  7. ionborgo42 zice:

    Fratele meu,Leo!

    Poate am dat-o in bara dar postarea va apartine si eu la continut m-am referit.Si apoi „despre morti numai de bine”.Becali cu politica ca eu cu oile! despre Vanghelie .insa,am inceput sa am o parere mai nuantata.Nu este prost de nicio culoare,este slab instruit si educat la „margine de Bucuresti” dar daca as face o comparatie intre el si Geoana,zau ca balanta ar inclina spre el.O sa-mi spui ca vanghelie nu este o referinta in PSD,dar acum care-i referinta in PSD?Exceotand-o pe Bunicuta,n-am nimic la vedere despre care sa poci a spune ca-i valabil.Ei!!!Asta-i oastea ,cu asta defilam,dar ce ma intristeaza cel mai mult ca talambii setosi de guvernare nu-si dau seama ca prin pupincurismul lor manifest fata de Cotroceni isi ingroapa partidul.Acum ti-am inteles supararea ta la „constituirea noului guvern” al „tradarii nationale” cu obisnuim a spune si faptul ca acesta tradare afecteaza si pe cei marunti,multi si saraci.Adica ,abdicarea de la principii si apetitul pentru slugarnicie balcanoida.Spune poetul”Vai de el roman’saracu/inapoi tot da ca racul’Asa o fi?La buna vedere,tata Borgo
    PS.Spunea Mircea Badea ,intr-o seara”Prostii cu carte sunt foarte periculosi”Ce-o fi vrut sa spuna??? 🙂

    Apreciază

  8. leo zice:

    Tata Borgo,
    exact asta am în vedere, ce-a avut şi Mirciulică, ce, ca să citez un clasic în viaţă, teribil mă mai enervează câtă dreptate are: Proştii/ ticăloşii cu carte sunt cei mai periculoşi! Că ăsta-i elementul central, din punctul meu de vedere, al construcţiei Ayei: şi dacă sunt doar ticăloşi, nu şi proşti cum par?! Se cheamă că am rupt-o-n fericire, gaia ne-a luat cu aşa colecţie de machiavelici ca aia cu care ne-am pricopsit…

    Apreciază

  9. Marcel zice:

    Leo,

    Imi pare rau ca in unele chestiuni suntem in dezacord si te asigur ca motivul pentru care am intervenit este acela ca ne-ai cerut parerea intr-o problema despre care am crezut ca merita sa fie discutata.
    Constat ca suntem de acord in principiu asupra faptului ca este necesara stabilitatea si ca o continuare a circului nu poate fi decat daunatoare; tinand sema de circumstante – in mult mai mare masura acum decat inainte. Ne putem pune problema: ce anume creeaza instabilitate ?
    Pe fondul unei nemultumiri generale, un guvern fara sustinere in Parlament. Sau un guvern lipsit de autoritate, suspectat de incompetenta si mai grav, de coruptie. Sau lipsa de intelegere intre diferitele componente ale Statului: necooperarea intre Parlament si Guvern. Sau intre Presedinte si Guvern. Sau intre Presedinte si Parlament. Sau intre Puterea Executiva si Corpul Magistratilor. Toate acestea genereaza instabilitate.
    Spui ca aparitia acestei constructii este contra naturii. Da, asa este. Dar si varianta PNL-PSD (in exact aceasta ordine) ar fi fost. Singura varianta care nu ar fi fost contra naturii, in urma rezultatului alegerilor parlamentare ar fi fost formarea unui guvern de dreapta : PDL-PNL.
    Problema mentinerii identitatii doctrinare se pune in aceeasi masura si pentru PDL. Sunt de acord ca cele doua partide nu trebuie sa se confunde si de aceea este indreptatita exprimarea unor mesaje care sa marcheze delimitarea doctrinara. Doar ca acestea trebuie sa aiba grija ca aceste mesaje sa nu degenereze in atacuri care ar pune in pericol coalitia de guvernare.
    Zici ca nu te poti astepta ca presedintele sa fie un furnizor de stabilitate. Poate ca in conjunctura actuala o sa invete sa fie, indiferent de firea lui. Cineva care ajunge intr-o functie in Stat nu mai face ceea ce ar vrea sa faca sau cum i s-ar parea lui – ci trebuie sa faca politica statului respectiv. Exemplele din istorie sunt nenumarate. Daca vrei, masurile luate in guvernarea Nastase ar putea fi socotite in majoritate ca masuri de dreapta, desi daca vom citi cu atentie blogul D-lui Nastase sau carti publicate de el, putem intui ca acesta are o sensibilitate de stanga.
    Zici ca nu pui problema scenariului respectiv , ci a elementelor lui. In cea mai mare parte a raspunsului meu , tot despre asta am vorbit. Cred ca nici doamna in cauza nu incearca sa ne convinga de realitatea unui scenariu ci ne avertizeaza asupra unei posibilitati. Sunt de acord ca aceste elemente nu pot sa duca la o constructie favorabila tarii noastre.
    Vorbesti despre doua haite hamesite. Da. De fapt sunt trei – dintre care doua ar fi trebuit sa sprijine guvernul. Aceste haite sunt, oricum fluide – nimeni nu poate miza pe loialitatea lor. Acestia sunt oamenii cu care lucram. Ei detin puterea reala la nivel local. Nici o constructie politica nu poate face abstractie de configuratia reala a puterii intr-o societate. Crezi ca acesti ‘baroni’ sunt un obiect de admiratie pentru mine ? Tot ce putem face este sa ne folosim de forta celor puternici pentru a-i proteja pe cei slabi. Nu traim intr-o lume ideala.
    Parteneriatul presupune un demers constructiv – tot despre asta vorbesc si eu.
    Renasterea partidului unic ? – nu cred. Partidul unic si-a dovedit limitele. Pe de o parte, statul are posibilitatea de a pune in practica proiecte gigantice, fara a se ingrijora de limita mandatului sau de actiunea opozitiei. Pe de alta parte, statul ajunge sa nu mai reprezinte societatea, ajunge o entitate sui generis si in cele din urma opusa societatii. Cred ca intelectualitatea noastra este in general constienta de acest lucru si fascinatia progresului economic nu mai anesteziaza spiritul critic. Ceea ce este intr-adevar periculos este anarhia – atunci oamenii ajung sa spuna: „sa vina la putere oricine, numai sa faca ordine!”. Pentru a impiedica o noua dictatura trebuie sa asiguram respectarea legilor si o minima dreptate.

    Apreciază

  10. leo zice:

    Cu speranţa că se vor găsi şi alţii care să intervină în discuţia extinsă enorm prin diversitatea de idei ridicate de tălică la fileu, dar nu doar pentru a da timp pentru asta, ci din motive de chefuială prin familie, pentru acum doar o observaţie: o asociere PSD-PNL nu ar fi fost contra-naturii, nefiind prima oară când stânga şi dreapta îşi dau mâna într-un moment în care conjunctura o impune, şi pe undeva găsesc că e cel mai sănătos ca elementele de stânga şi dreapta să se regăsească într-un program comun de guvernare, pentru un real echilibru, pentru că nici stânga, nici dreapta nu au dovedit în istorie că ar deţine adevărul absolut. Însă contra-naturii ar fi orice combinaţie cu o asociaţie total lipsită de culoare politică, pedelacheii fiind esenţa înhăitării din foame de ciolan, o întreagă masă de oameni deveniţi peste noapte din socialişti parte a popularilor europeni fiind evident cestie de domeniul absurdului, o combinaţie cu o haită de (pede)lachei preasupuşi ai stăpânului, care în numele acelui stăpân au spurcat şi înjurat ani de zile la pesedei şi penelei! Pot înţelege vorba aia cu „fă-te frate cu dracu”, dar nici chiar aşa…
    Cum am spus, voi reveni…
    Succesuri!

    Apreciază

  11. ELMMAR zice:

    Salut Sibillache!

    Maine vin si eu p’acilea ca ne-au dat astia liber.Am un program dement: 7-19( corect este 5-21),inclusiv sambata si nu rar duminica.
    P’aci prin Bucuresti se zice ca guvernul Boc a dat o ordonanta de urgenta ca ,pe timpul crizei economice,somerilor sa li se ofere slujbe.
    Slujbele vor fi oficiate de …preoti.
    Ha,ha ce-mi plac glumele mele!
    PS. Salutari de la 500!

    Apreciază

  12. ionborgo42 zice:

    Leo,
    Acum ,extrem de serios.Machiavelicii stau ascunsi dupa butoane si sacii de euroi.Noi nu-i vedem,nu-i cunoastem dar simtim ca sunt intre noi.Intre noi este un fel de-a spune.De multe ori am senzatia ca se trag niste fire ascunse,noua muritorilor,de niste papusari tare priceputi.Ei nu sunt in politica de suprafata si in ce-i priveste „credinta politico-sociala” in care cred si o aplica este banul transferabil in gold.Papusarii nu au sedii si nici firme la vedere,poate nici nu haladuiesc pe la noi ci undeva prin insule,prin Arabia sau dracu stie.Tot mai mult ma bate gandu’ la acest gen de scenariu posibil.In ultimii 15 ani tot mai multe semne imi demonstraza ca noi suntem „pilotati” si ca in tot acest joc, noi si „politicienii nostri” suntem mici actori intr-un teatru absurd.Ne dam cu stangu-n dreptu la fiecare pas si pe de-asupra mai scoatem pieptul,cocoseste,de ce grozavi suntem.Din cate stiu si sper ca stiu ceva,aici pe malurile Dunarii in toata existenta neamului nostru,acesta s-a impiedecat de cioate straine.O fi si azi la fel?Tu ce zici?

    Apreciază

  13. Sibilla zice:

    Mulţumiri pentru vizită şi opinii, tuturor musafirilor Sfinxului ! Vă citesc de câteva ore bune, cu mare interes, gânduri şi idei se perindă-naintea ochilor minţii, de la ” Şi dacă ”, până la şi ” totuşi dacă nu ”, sau ” nimic nu e imposibil , ori ” şi dacă mai e posibil ”, etc. …. persnal constat că întreaga tevatură, haosul prezent e aducător de orice, numai de echilibru NU, cuiva această degringoladă îi foloseşte, şi ca la orice ” spectacol ”, cineva în spatele întregului circ cu decor apocaliptic, este . De aceea, concluzia pe care am desprins-o până acum, după aprofundarea mesajului subliniat de rândurile doamnei AYA , după ce v-am citit, este că DA, se impune atenţia sporită, calm şi luciditate şi recunosc, sunt unul din cei ce mai speră-n restabilirea ordinii şi echilibrului, a intrării pe făgaşul normalităţii, deşi, e tot mai vizibil că se doreşte cu totul altceva şi că doar un braţ extrem de puternic, îmbrăcat în mănuşa fină a înţelepciunii, diplomaţiei şi experienţei ar putea să facă aceasta, evident, suficient de abil şi cu mână extrem de sigură laalegerea echipei cu care să lucreze, şi, nu mă refer la echipe aşa zis guvernamentale, ci, la oştire, dacă doriţi, la salvatori, luptători, cam aşe.
    @tati Borgo,
    Recunosc, imaginile subsemnata le-a cules-ales, cu gândul la multe cele . Că Măgureanu e o năpârcă cu ochelari şi corniţe, clopoţei doar prin presă laun moment dat şi aiurea e clar. Nu cunosc vreun fel de afaceri necurate în care să nu-şi fi băgat puiul de mamon codiţa şi cumva şi-a tot spălat urme, dovezi, vegetând în aşteptarea unor momente prielnice revenirii….
    maginea de ” grup ”, am ales-o pentru a sublinia absenţa zăusului,dar, apare şi buldogul şi şarpele cu ochelari şi vulpiţa şi … cineva ce pare că observă tot de la distanţă, aparent neimplicat, aparent dezinteresat, aparent pe tuşă, cineva cu o şepcuţă Verde 😉 🙂
    Vom vedea şi aceasta foarte curând !
    Ba să credeţi tati Borgo, din păcate e posibil orice. Am exemplu la nivel mai mic, cu miză aparent neînsemnată, Twin Peaks-ul de pe acilea … la fel, prostănaci şi aparenţii naivi şi prostănaci, un judeţîn care se joacă biliard, în care protecţia copilului a luat-o atât de tare razna încât regulile de la masa de biliard sunt cu susu-n jos, nimeni nu se fereşte să atingă ” bila neagră ” ci, dimpotrivă e mare-nghesuială s-o troznească cu putere şi repetat, iar jucătorul şef pare depăşit de situaţie, de aci lipsa intervenţiei. Şi mie-mi păreau zvonurile conform cărora volvure şi zmăi ar avea legături foarte strânse cu oareşce dreguitori de la chiar centru, a se citi capitala, oarecum menite a intimida, dar, s-a dovedit că e foarte adevărat, dovadă răstignirea mea, a celor ce mai avem putere a atenţiona, a însuşi împăratului. Nu e doar protecţia copilului ci, e ceva mult mai grav, şi din nefericire cu implicaţii politice, iar visătoarea şi idealista de mine nu reuşeam să văz copacii din pricina pădurii de … ticăloşi. Dorind să limpezesc unele, am intrat pe teren minat al altora, şi rezultatul e şi mai departe … Mă lovesc de nume şi ” nume ”, urmărindu-mi obiectivele, pare SF aşa-i ? La un moment dat, acum ceva luni avertizam că nu înţeleg de ce naiba sunt numită ” vârf de lance al psd în zonă ”, eu nefiind nici măcar membru,dimpotrivă acerb critic al Prostănacului, al cameleonilordin psd şi … am primit lovitura drept în bot, nu pricepeam, a fost de fapt un fel de ” cea maibună apărare e … atacul ”, au făcut ei prima mutare ca să nu dau mat la ” regină ”, în timp, nume precum Cozmâncă, I Sârbu, Măgureanu, etc apăreau în decor … Acum sunt la curent cu câte ceva, puţine dar extrem de utile … Uraniu, armament, sri, zonă strategică sub varii aspecte, personaje verigi într-un lanţ, măşti, actori, se leagă multe.
    Am dat acest exemplu ca să subliniez că e posibil scenariul de mai sus, chiar e, cu implicaţii serioase şi gravitate cutremurătoare, nu trebuie să nu lum n calcul nici cea mai mică boare … poate dezlănţui la vremuri dinainte calculate, taifunuri, nu-şi permite nimeni luxul, preţul, aşa ar trebui.
    Îmi poate explica mie cineva de ce nu se vrea a se face ordine şi încrâncenarea menţinerii în funcţie a unor aparent golumbi în protecţia copilului cărăşană, când o-ntreagă echipă de specialişti în investigaţii au plecatpe nişte urme şi nimeni nu mă mai consideră nebună ci, e tot mai evident, că socialul e doar suprafaţa, subteran sunt alte preocupări şi nume şi personaje din aria politicului, a economicului, a unor cândva tunuri de proporţii, a unei şerpării d-ţi stă mintea, a agenturilor, a multe … în fine, chestiuni care mă depăşesc, dar, care m-au adus în punctul de-a lupta să supravieţuiesc, fiind pe lista de posibili decedaţi aparent fără motiv. Sună aiuristic, ştiu, dar ştiu ce trăiesc şi acum cu certitudine ce-nseamnă teren minat şi a gândi şi a respira între şerpi, eu, puiul de cerb carpatin …Multe vă vor părea limpezi, clare, posibil după ce fi-voi lut, şi veţi fi voci ce se vor alătura celor ce vor spune ” n-a fost nici nebună, nici departe de adevăruri, ci, prea aprope de adevăr, prea aproape … ”. Să urmăriţi veşti, conjuncturi, mutări şi mişcări din această zonă, anul acesta, nu altcândva. Eu tac ! Planşa de puzzle are piese pretutindeni , atât.
    Să auzim de bine, tati Borgo !
    respecte şi preţuire,
    Sibilla
    @Marcel,
    Mulţumim pentru vizită şi împărtăşirea opiniilor demne de luat în seamă, personal, iau notiţe de la toţi.
    Un minim de dreptate … să dea bunul Dumnezeu, măcar pentru copiii noştri, măcar pentru ei …
    Personal, mă tot lupt cu ideea că în afara ţării e purtătorul sforilor, nimic nu e la-ntâmplare, anarhia, haosul, bulibăşeala ce foloseşte oricui numai neamului şi ţării NU, cuiva foloseşte şi e doar o etapă a cine ştie ce … mă îngrozesc să merg mai departe … Oare vom supravieţui, vom apuca zorile, sau ne vom privi destinul preconizat de cine ştie cine acceptându-ne pierzania ? ” Prostimea ” nu mai are din păcate decât rugăciunea, e trist dar atât de adevărat ! O spune sibilina, unul care va muri cu dovezi de necontestat şi dreptatea-n mână, căci, geaba ai dovezi, geabalupţi, dacă nimeni nu vrea a le lua-n seamă, dacă cei incomozi sunt catalogaţi ca zmintiţi şi e Domnia ghemonilor la toate nivelurile. Ce e enervant e cum s-a ajuns aici, de ce atenţie acum şi nu până acum ? Invazie de analişti acum, dar până acum s-au complăcut şi mulţi s-au compromis, acum toţi vin cu idei… la ce bună teoria dacă-n practică ineficienţa şi lipsa de implicare, au ca roade … dezmăţul de-acum ? Unde buba au fost toţi experţii, mă refer la politicienii direct implicaţi, nu la noi cei ce ne străduim să desluşim prea multe zic eu … ? Nu că ne-ar folosii să răstignim vinovaţi, dar, oare nu e timpul ca cei ce încă mai pot să se organizeze, să treacă la niscaiva fapte căci vorbele nu încălzesc, nu ţin loc de … nimic … Sunt prea mică şi neînsemnată, dar am ajuns la trista concluzie că bărbaţii de pe scena politică românească nu mai sunt nici măcar rara avis, ne procopsirăm cu balerini, masoni ce se joacă de-a ciocanele, mimoze, şerveţele şi oameni de afaceri ( din halea de ne halesc visele, nouă, celor mulţi ) … unde sunt politicienii, bărbaţii luptători, că eu nu văz nici unul … toţi par nişte pioni, actori, orice, numai daci liberi nu. Să dea bunul Dumnezeu să mă înşel eu … ca toată ” prostimea ”, mai trăncănesc şi eu, mă rog, mă consum ,lupt, …. mor încet dar sigur cu dreptatea-n dinţi, iar ei, mulţimea de cameleoni îşi văd liniştiţi de ale lor interese, clasa politică din România e de toată jena, e răsul-plânsul, e harcea-parcea, e tragi-comedie, iar noi popor ne ducem naibii … Doamne mă iartă, tare-s supărată.
    respecte,
    Sibilla
    @Cerber Leo,
    Iar apelez la tati Borgo, preocupat să cujeţi, găsişi timp să mă măscăreşti pentru imajinile-mi de altfel grăitoare pentru cine se-ncumetă să-mbrăţişeze aerul de vizionar al viitorul nu prea îndepărtat .. 😉 🙂
    Fie, te iert, dar numai de data asta, dacă promiţi solemn şi public că ne propui teme interesante mai des şi ademeneşti oaspeţi de seamă şi mai des, în modesta noastră grădiniţă … ce zici, e cinstit, da Şefule? 😉
    Gata, mă retrag, nu vreu să monopolizez discuţiile, e stânca ta, am trecut să vă salut şi să vă anunţ că şi eu sunt între cei ce citesc interesantele rânduri, uf … şi mă simt tot mai mică, atât de mică … e prea trist de mult amar în toate …
    respecte şi preţuire Şefu,
    Sibilla

    Apreciază

  14. leo zice:

    Tata Borgo,
    eu zic cam aşa: când se vorbeşte de „scenarită”, nu cei care încearcă astfel de construcţii logice precum cele propuse de Aya ar trebui avuţi în vedere, ci aceia care chiar au elaborat scenarii după care se tot întâmplă să se tot întâmpleze istorii cu repetir în anii vieţii noastre, mult prea frecvent la scara istoriei pentru a putea fi vorba despre coincidenţe:
    – s-a-ntâmplat ca unul Ghiţă Tufălău să devină brusc câştigător la o diferenţă de scor infimă în patria democraţiei; şi nu la mare distanţă, s-a-ntâmplat ca un iepuraş să se declare câştigător în faţa unui Urs pe care toate calculele hârtiei îl dădeau câştigător… mai puţin cea mai cea anomalie produsă în domeniul sociologiei: două institute de sondare, lucrând pe eşantioane diferite, ajung la acelaşi nemaiauzit scor sociologic într-un exit-poll: 50:50!!!
    – iar asta pe fondul aceluiaşi tipic de „revoluţie portocalie” derulată în sincron la sud şi la nord de Iza şi Mara…
    – în nişte vremi în care cineva se tot joacă cu chibriturile prin butoiul cu pulbere al Ioropei (cine a deschis alte cărţi de istorie decât alea cu popi şi valeţi de treflă, ştie unde devine asta… ), ba cu „ungurul” Mihăilă, ba cu „democratul” Thaci, ba cu „mieluşeii” ustaşi prigoniţi de „căpcăunii” sârbi, ba cu vânători de vrăjitoare naţionaliste musai numai sârbe, şamd;
    – în aceleaşi vremi în care interesele „democraţiei” „obligă” la eliminarea unor „dictatori” care nu înţeleg că dezvoltarea ţărilor lor nu trebuie să iasă sub nicio formă din marja de evoluţie rezervată căţeilor, şi oricum sub nicio formă cu încălcarea drepturilor lor mai egale în drepturi ale dumnealor, dulăii, câinii… jandarmi ai omenirii…
    – asta deşi în fapt beneficiarii nu-s deloc buldogii ce mânuie tacul ci… niscai vulpoi aflaţi, cum spui tălică… după butoane…
    aproximativ după vorba cântecului băieţilor de cartier, ”după butoane suntem noi care te facem pe tine…”

    Apreciază

  15. leo zice:

    Adus de Elmmar pe un alt topic, cu acceptul Ayei, dat musai de inclus aici, în contextul discuţiilor de mai sus:

    CU ACCEPT AYA…

    DE LA RAZBOIUL COLONEILOR (ApR) LA PARTIDUL GENERALILOR

    Miscarea din 1997, avandu-l ca varf de lance pe Melescanu (cunoscuta sub numele generic de “razboiul coloneilor”) care a dus la aparitia ApR, initial prin “ruperea” unei parti din PDSR, seamana, ca regie si desfasurare, cu ceea ce se petrece acum.

    Ambele miscari- atat cea din 1997 cat si cea de acum- il au ca regizor pe Magureanu, discret retras, initial, cu tot cu partidul sau, in PD (acum, aflat la adapost in PD-L).

    (Regia este a lui Magureanu.
    Scenariul este al lui Secares.)

    Intre cele doua miscari (cea din 1997 si cea din 2009) exista, insa, deosebiri de strategie la nivel de detaliu.
    In primul rand, acum, spre deosebire de 1997, se vizeaza ruperea comcomitenta a cate unei bucati din cele doua partide (nefericit) aflate la guvernare: PSD si PD-L.
    In al doilea rand, daca in 1997 Magureanu a folosit oameni ai fostei Securitati si ai fostelor servicii de informatii (deci a plasat misiunea “alor sai”, care au actionat in deplina cunostinta de cauza) acum SE LUCREZA PRIN PERSUAZIUNE, fortand, prin actiuni deranjante, mana unor ofiteri superiori din Armata sa faca pasi laterali (retragere din PSD, de exemplu) pentru ca, apoi, previzibil, acestia sa se regrupeze. Nu trebuie sa fie cineva un mare psiholog pentru a realiza ca, din reflex, acestia vor proceda astfel, organizandu-se.

    Miscarea actuala este conceputa sa fie structurata pe doua planuri.
    Actiunile ar trebui sa se desfasoare concomitent, pe ambele planuri si sa nu para a avea legatura intre ele.
    In final, planurile ar trebui sa se intersecteze
    (subliniez: obligatorie fiind, insa, desfasurarea concomitenta).

    Deosebit de important: ca totdeauna in astfel de situatii, exista un termen- limita al reusitei operatiunilor (dincolo de el urmand a se desfasura miscarea, in faza urmatoare, dar bazandu-se, obligatoriu, pe constructia obtinuta in prima faza).
    Termenul limita, in cazul de fatza, este LUNI 19 ianuarie 2009.

    Unul dintre planuri are in vedere ofiterii superiori din Armata vizibil inregimentati politic (parlamentari, ministri, secretari de stat, presedinti de consilii judetene, primari etc) Ceea ce s-a intamplat (deocamdata doar!) la Ilfov si (deocamdata doar!) in PSD este emblematic.

    Celalalt plan are in vedere ofiterii superiori din Armata NEINREGIMENTATI POLITIC LA NIVEL VIZIBIL (sau chiar neinregimentati politic formal).
    Aici apare Ordonanta “cumulului”, ca parte esentiala a scenariului.
    Conform celor “scapate”, Ordonanta ii viza pe cei care, inca tineri fiind, cumuleaza pensii speciale (cine altii decat miliarii, in principal?) cu salarii in institutiile de stat. Tot “scapata” a fost informatia conform careia erau in principal vizati cei cu salarii si pensii mari (or, pensiile mari sunt ale generalilor).
    Initiativa profesorului Muraru (a Avocatului Poporului) de a contesta Ordonanta la Curtea Constitutionala si decizia Curtii ar putea zadarnici miscarea pe acest plan (oricum, au temporizat-o).

    Plusarea lui Boc pe ideea depunerii unui proiect legislativ in Parlament – evident, acelasi cu Ordonanta- care sa fie dezbatut in procedura de urgenta, nu este altceva decat o incercare de a declansa mecanismele psihologice de contrareactie reflexa la acei generali (logic, nu se poate crede ca acea lege va trece de Parlament- sau ca, daca ar trece, nu ar fi contestata la Curtea Constitutionala, avand aceeasi soarta cu Ordonanta, fie si doar in virtutea principiului autoritatii lucrului judecat).

    Ordonanta ar fi trebuit sa produca efecte EXACT incepand cu LUNI 19 ianuarie 2009- proiectata data limita a incheierii primei etape a miscarii (dar, in urma deciziei Curtii Constitutionale, Ordonanta devine nula de drept iar ceea ce era vizat sa se intample pe acel plan, din perspectiva miscarii generale, s-a zadarnicit).

    Ce pot “contabiliza”, acum, initiatorii din umbra ai miscarii?

    1. Reusita miscarii in primul plan (la PSD) prin demisia unui grup compact de ofiteri superiori ai Armatei, care ocupa pozitii publice (SI) cu impact politic; “grupul” din PD-L asteapta, compact, sa se rupa, pentru a se alatura celuilalt la momentul oportun (la fel, grupul din PNL- cel generic denumit “ApR- Melescanu”, acesta din urma fiind perceput translativ de cei din Armata ca fiind “de-al lor”, ca fost ministru al Apararii).
    2. Ratarea totala a miscarii ESENTIALE pe planul al doilea (care ar fi trebuit sa reuseasca in urma aplicarii Ordonantei- sau perceperii sale ca posibil a fi aplicata).

    (Legat de Ordonanta:
    S-ar putea aduce contraargumentul ca aceasta nu are legatura cu atitudinea dirijata psihologic a generalilor pensionari, angajati din institutiile de stat, intrucat era evident neconstitutionala fiind previzibila atacarea ei la Curtea Constitutionala si decizia Curtii.
    Nu este asa.
    S-a mizat efectiv pe faptul ca Basescu- persuadat de Boc- a spus public, preluat de televiziuni, ca acea Ordonanta este buna si, astfel, va influenta decizia Curtii Constitutionale.
    Asta arata, in egala masura, ca regizorii si scenaristii nu au imaginatie si ca sunt disperati, nemaiavand o alta solutie, cel putin deocamdata, cand toate datele indica ratarea termenului limita, 19 ianuarie 2009).

    In paralel cu aceasta miscare pe doua planuri, se pregateste reactivarea PLD (via Stolojan- un “supus” direct al lui Magureanu, provenit din aceeasi zona a serviciilor cu el).

    Generalii de Armata “rupti” din PSD, din PD-L (si cei care ar urma sa vina din PNL) + cei care ar fi parasit zonele administrative- bugetare prin efectul Ordonantei, ar fi trebuit sa se “inregimenteze” in noul “partid dizident” (din PD-L), urmand sa fie “controlati” de (ati ghicit!) Magureanu et Cie, prin punerea la dispozitie, in mod generos, a “structurii”.

    Intrucat Ordonanta nu produce efecte, iar generalii pensionari din institutiile de stat nu au motive sa plece, miscarea generala se fractureaza in planul al doilea (ceea ce, desigur, compromite intregul).

    Ce s-ar putea intampla, in continuare, in aceasta situatie data?
    Sirul demisiilor generalilor (ofiterilor superiori, in general) din PSD ar putea continua, mai ales DUPA FOARTE IRITANTA declaratie a lui Doru Giugula (alt “supus” al lui Magureanu)- care este o provocare tipica.
    Odata declansat mecanismul psihologic, ceea ce se intampla in Ilfov (este departe de a se fi incheiat!) s-ar putea reproduce la PSD sector 2 Bucuresti (Ontanu si altii de acolo sunt ofiteri de Armata, de cariera).
    Pot continua cu exemplele, dar cred ca este suficient.

    Intrucat planul doi al miscarii este fracturat (logic, sta “in expectativa” si iesirea la lumina a “noului partid dizident” PLD) demisionarii din PSD ar putea “intregi randurile ofiterilor” din PRM.
    Astfel, PRM ar avea o falsa reprezentare parlametara, prin prezenta in Legislativ a unor (formal) independenti dar, efectiv, inscrisi in Partidul Romania Mare- putand, de asemenea, dobandi si unele primarii (printr-o dubla miscare, cum ar putea fi cea de la Voluntari, de exemplu).

    Este, de altfel, varianta de rezerva avuta in vedere si propusa de Boc, care este parte activa a acestei miscari (SI in virtutea faptului ca PRM este condus de un neoprotestant; nu am in vedere atat “puterea credintei”, cat indiscutabila finantare si atasare la un grup international specific de interese, inclusiv financiare).
    Pana in momentul de fatza, desi Boc este un “supus” al lui Magureanu, se pare ca varianta lui de rezerva are mai mult castig de cauza.

    In scenariul lui Secares intra si permanenta prezentare a lui Boc drept “ecoul” spuselor lui Basescu.
    Realitatea este alta- Boc il sfatuieste- totdeauna aberant, dar cu buna stiinta (nu buna credinta!!!)- pe Basescu ce sa spuna in materie de Constitutie si legi, de exemplu. Basescu spune iar Boc repeta ca papagalul.
    Se creaza FALSA IMPRESIE (imagine) a unui tip lipsit de personalitate DAR SI VICTIMA A LUI BASESCU, lucru ajutat, speculativ, de datele anatomice ale lui Boc (in principal, inaltimea sa).

    In felul acesta, fie ca “partidul gazda” pentru generali va fi PRM (daca strategia miscarii se reface, trecandu-se la varianta de rezerva, in urma fracturarii planului al doilea)- fie ca va fi “dizidentza PLD redivivus”, exista sanse totale ca Boc sa fie sustinut, de acel partid, pentru a candida la prezidentialele din 2009, ca ALTERNATIVA la Basescu (amandoi candidand, in urma DIZIDENTZEI BOC, care se pregateste, ca parte a scenariului!!!).

    Ar urma sa fie potentata starea generala anti-Basescu, Boc castigand pe un vot negativ (place sau nu ce spun, Boc ar fi o nenorocire infinit mai mare decat Basescu- cine se indoieste, sa citeasca istoria lui Hitler).

    (In urma “dizidentzei”, Boc ar urma sa paraseasca guvernul.
    Ar urma, fireste, un alt premier.
    Daca m-ar intreba cineva: cine ar fi acel premier?,as raspunde: stiu bine cine, dar refuz sa spun.
    As da un singur detaliu: NU ar fi Adrian Nastase.
    Mai mult, daca acest scenariu reuseste- cel al “partidului generalilor”- ANul va fi impiedicat – DIN PSD!!!- sa candideze la prezidentiale.
    Lucrurile stau cu totul altfel daca scenariul nu reuseste, dar si aici sunt variante si nuante pe care, cel putin deocamdata, refuz sa le expun.)

    “COINCIDENT” (eu nu cred in coincidente):

    1. “Licuriciul cel mare” se schimba in 20 ianuarie 2009 (in timp ce data limita pentru miscarea “partidului generalilor”- data limita ratata- este 19 ianuarie 2009, deci ultima zi a actualei administratii licuricesti);

    2. Noul “Licurici Mare” NU sustine interesele al caror “reflex” se regaseste in Republica de la Cluj (a nu se intelege ca Licuriciul in cauza are legaturi nemijlocite cu numita Republica- e vorba de interese generale, acea grupare clujana fiind “pe val”, sau nu, in functie de primatul acelor interese la nivel international); ca argument: neoconservatorii l-au votat pe republicanul John McCain, nicidecum pe democratul Obama; nu am citit asta in ziare si nici nu am aflat stiri “pe surse”, ci am discutat direct cu prieteni foarte interesanti si foarte bine informati din SUA).

    3. Noul “Licurici” NU este apropiat de neoconservatori- ceea ce in planul “rularii banilor” (afaceri colosale) la nivelul religiilor si cultelor, presupune ca nu este nicidecum apropiat de neoprotestanti (respingerea e reciproca pe toate planurile).

    4. In pofida a ceea ce se incearca a se induce ca impresi, public, noul “Licurici” NU e apropiat de “gruparea Clinton” (pe cale de consecinta, nici de “zona Aspen”!!!)- ceea ce face ca lucrurile sa fie total invers decat incearca Prostanacul sa dea impresia ca ar fi (ma refer la el si la cei care il sustin- deci si la Republica de la Cluj; cercul se inchide!).

    5. La nivelul Romaniei, “gruparea” care nu ar avea sustinere peste Ocean (la nivel european nu mai are deja)- ma refer la cea care participa la scenariu si regie (cu buna stiinta, nu la cei manipulati psihologic)- pregateste atacul, luandu-si toate precautiile (y compris “tabloul prin dezinformare”).
    Ca o completare: NU de Romania s-ar preocupa, inainte de toate, “Licuriciul cel Mare”, existand zone mai importante, intre prioritati. Pe aceasta “nebagare de seama” si pe timpul scurt care a ramas pana la prezidentiale se bazeaza regizorii si scenaristii (SI “prelungirile” lor in partide, in general in zona politicului).

    Este elementar ca, prin “folosirea”(manipularea) unor ofiteri din Armata, se va potenta sentimentul national (cu reflexe nationaliste), urmand sa auzim iarasi, curand, ideea “neamestecului in treburile interne” (situatie in care se mizeaza, preventiv- nu fara temei!- pe un “stop” de moment al celor de peste Ocean, suficient pentru a se mai castiga timp).

    Apreciază

  16. ionborgo42 zice:

    Leo.
    Oare om fi noi dupa butoane? Daca da,ar fi vremea sa cascam si ochii sau vorba clasicului Arghezii „sa-i dam pe razatoare”.Duminica faina cu ai tai!Pa ,tata Borgo.

    Apreciază

  17. Marcel zice:

    Leo,

    „Partidul a mai fost in afara Parlamentului! Va dati seama ce ar insemna iesirea din Parlament ? ” – se intreba patetic Crin Antonescu in fata unei sali cu membri ai PNL, incercand sa-i convinga de necesitatea fuziunii cu ApR – desprinsa din PDSR.
    In acest timp , celalalt mare partid istoric candida „in alianta” cu UFD – nereusind sa obtina scorul de intrare in parlament „pentru aliante”. UFD era condus de D-l Vosganian, viitor ministru al Economiei in Guvernul PNL.
    Aseara la o televiziune in proprietatea unui fost mare sponsor al UFD se facea mare galagie pe tema recentelor demisii din PSD.

    Apreciază

  18. leo zice:

    Marcel,
    păi doar de la Conu Iancu încoace, tot pleacă ai noştri, vin ai noştri…
    că tocmai d-aia, pentru că pârdalnica de istorie obişnuieşte a-şi bate joc de noi, efemeridele, nu pot, în faţa argumentelor Ayei, să nu mă întreb şi întreb: şi dacă?…

    Apreciază

  19. Sibilla zice:

    @Tati Borgo,
    @Marcel,
    @Leo ,

    Iata,
    In urma razboiului
    Ranitii vin.
    Din urma ranitilor

    Mortii tacuti.
    Din urma mortilor
    Plugul cel drept.
    Din urma plugului
    Tu, Doamne,
    Pasii iti legeni.
    O brazda,
    O brazda amestecata
    Rosu
    Cu semintele Tale,
    Cu sangele nostru,
    Cu gloantele inca
    Fierbinti
    Aceasta sa fie oare
    Viata pe care
    Din marea Ta viata
    Ne-ai dat-o?!
    Doamne, care,
    Aidoma unui cosor,
    Aidoma muchiei lui,
    Tie impotriva,
    Palma noastra
    In palma Ta o tii.
    Spunem ca te iubim, dar
    N-ai incredere-n noi
    Maine iar incaiera-ne-vom.
    Si ne-ai parasit.
    In lipsa Ta,
    Iata, rasar iarasi
    Coarnele de foc
    Ale intunecatului diavol.
    Si par sa nu-l

    Mai poata infrunta
    Nici ruga mamelor,
    Nici dreptatea luminosului plug.
    Doamne, care nici din urma
    Copiilor
    Nu mai doresti sa mergi.

    Autor: Grigore Vieru
    Poezia DE CHEMAT PACEA de Grigore Vieru

    Şi dacă ? Păi să luăm aminte la toate şi, să-nvăţăm din toate dar mai ales, să NE TREZIM !
    respecte vouă tuturor,
    Sibilla

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.