Singura speranţă, justiţia divină ??!

Singura speranţă, justiţia divină ??!

La data de 26.08.2008 pe site-ul www.caon.ro , articolul : ” Dramele din spatele dosarelor ”

Reşiţa – Pentru orfani mângâierea părintească vine mai mereu din partea unor străini plătiţi de stat ca să aibă grijă de ei. Atunci când un copil este luat din grija unui asistent maternal pentru că a fost maltratat sau pentru că nu a fost îngrijit, totul este în regulă. Acesta nu pare să fie cazul micuţei Elly, un înger de copil care nu mai puţin de 8 ani a crescut în sânul familiei Steiner. „După ce am crescut-o pe Elly atâţia ani, cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin au decis să o ia.

Motivul a fost unul cel puţin dubios, spuneau că intimitatea fetiţei ar fi pusă în pericol pentru că în casă locuiesc şi cei doi fii ai mei“, povesteşte Ştefan Steiner.

„Au luat fetiţa“

Mai mult decât atât, dna Florentina Steiner ne-a spus: „Ni s-a zis că ar fi bine ca fetiţa să aibă patul ei pentru că altfel o vor lua. Aşa am şi făcut. Cu toate astea au luat-o pe Elly“. Fetiţa a fost atunci dusă la Mehadica, la un alt asistent maternal. „Am văzut fetiţa după o săptămână. La momentul reîntâlnirii fetiţa s-a agăţat de gâtul nostru şi nu a mai vrut să plece. Am reuşit atunci, după o audienţă la dl Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean, să luăm din nou fetiţa acasă“, a mai spus dl Steiner. Au mai trecut câteva zile iar Florentina Steiner şi micuţa Elly au fost chemate la DGPC pentru câteva teste. Acolo i s-a spus: „Poţi pleca, Elly rămâne!“.

Ce spun autorităţile

„Familia Steiner are dreptul să conteste decizia dată de noi dacă nu o consideră corectă. Dacă dânşii cred că fetiţa nu trăieşte în condiţii bune la Mehadica îi rog să facă o sesizare scrisă şi sigur vom lua măsuri“, ne-a declarat dl Ion Imbrescu, preşedintele Comisiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin.
Ca şi cum asta nu ar fi fost suficient, dnei Steiner i-a fost retras atestatul de asistent maternal la doar o lună după ce aceeaşi oameni care au decis retragerea atestatului au semnat o recomandare excelentă pe numele dnei Steiner. „Dacă voi fi nevoit voi face greva foamei“, a conchis Ştefan Steiner.

Anca Preda

anca.preda@informmedia.ro

Sursa : ( www.caon.ro )

La data de 27.09.2008, domnul Stefan Steiner, sesizează opninia publică cum că :

” Am fost sfatuiti gresit de Comisia pt. Protectia Copilului . Sesizarea trebuia depusa la Completul pentru minori si familie din cadrul Tribunalului Resita prin coorespondenta vom primi alt temen. ”

Procesul a fost reprogramat pe 15.10.2008.

Veniti acolo sa ne sustineti.

Va multumim!

Stefan Steiner

Sursa : www.caon.ro

Micuţa Elly, a fost dată în îngrijire familiei Steiner la vărsta de aproximativ un an şi o lună, după nouă ani, timp în care toate rapoartele urmare a vizitelor şi verificărilor efectuate la familia Steiner au fost favorabile, se decide retragerea atestatului de asistent maternal al doamnei Steiner şi fetiţa le este luată … Cum? Simplu : doamna Steiner este chemată la DGASPC Caraş-Severin şi aude ” dumneavoastră plecaţi, fetiţa rămâne ” !!!

Aveţi impresia că a interesat pe cineva ce o fi fost în sufletul acelui copil, care probabil că s-a simţit abandonat de ” mama sa ”, sau ce a fost în sufletul doamnei Steiner ? Credeţi că cineva are curajul să spună clar şi în faţă impricinaţilor ce este constanţa în viaţa unui copil, că desele plimbări de la o familie la alta pot  marca pe viaţă acel copil, că urmările sunt cutremurătoare ? Orice reacţie, atitudine, sunt tratate drept ” nebunie ” , wordpressul e declarat ” praf în vânt ”, ameninţările şi ” promisiunile ” la adresa ” celor ce vorbesc în plus ” sunt auzite din toţi boscheţii unde-şi ţes câţiva ” onorabili” planurile de-a ieşi faţă curată … şi aceasta pentru că se bazează pe relaţiile cu capitala, foarte frumos, halal protecţie …. a cui, că tot uit ?

Se va înceta oare cu ameninţările pe căi obscure şi de toată jena de la oameni ce se pretind cică cu pregătire ? De ce are protecţia, ” protecţie ” ? De ce există angajaţi care , în timpul serviciului, batjocoresc colegele, înjurându-le ca la uşa cortului, calomniindu-le şi ameninţându-le cu bătaia, făcându-le ţinte ale limbajului vulgar presărat cu obscenităţi , mai mult, după ce sunt amendaţi de către organele de poliţie pentru acest gen de comportament, repet, în timpul serviciului, continuă cu ameninţările ” te omor cu mâna mea ”, ” îţi rup capul ”, ” îţi arăt eu cine sunt ”, etc. şi acestea într-o instituţie de ocrotire a copilului … se întâmplă în România, da !

Da , domnule Steiner, vom fi prezenţi, pentru că vor mai urma procese, pentru că instituţiile statului sunt ale statului, pentru că nu se asigură securitatea şi siguranţa la locul de muncă, pentru că există sisteme de înregistrare, camere de luat vederi, şi totuşi în timp ce unii angajaţi sunt între copii, alţii îşi fac veacul prin cantina instituţiilor, erijându-se pe post de ” adjuncţi ”, ” secretari ”, sau mai ştiu eu ce Doamne iartă-mă … Pentru că nimeni nu verifică de ce şi în ce mod sunt unii dintre copii manipulaţi, stârniţi, folosiţi în conflicte între adulţi, pentru că plimbările instituţie-asistenţă maternală-instituţie-din nou asistenţă maternală … continuă şi nimeni nu realizează implicaţiile psihologice, traumele şi suferinţele copiilor care la fiecare dezrădăcinare, se simt ai nimănui … şi, din nou mă-ntreb, protecţia cui ?

Sibilla Poesis

Iată un alt caz foarte asemănător celui de mai sus, de pe sursa www.click.ro :

” Doi clujeni din comuna Valea Ierii se judecă cu statul român la CEDO. Soţilor Ana şi Ignat Duma li s-au pus beţe în roate să adopte copilul pe care l-au avut în plasament aproape patru ani. Motivul invocat a fost acela că au copleşit micuţul cu dragostea lor.

Ana şi Ignat Duma l-au luat pe Mircea Ros, acum în vârstă de 7 ani, în plasament de la câteva luni de viaţă, după ce fusese abandonat de mama sa.

Cei doi soţi au fost monitorizaţi cum cresc băieţelul şi totul era în regulă. Doar faptul că îi acordă o excesivă atenţie şi căldură i-a deranjat pe cei de la Direcţia Copilului Cluj.

După patru ani, copilul a fost încredinţat altui asistent. Motivul a fost acela că soţii Duma sunt prea afectuoşi cu micuţul.

Au copleşit copilul cu iubirea lor

“Mirciulică nu făcea un pas fără doamna Duma”, ne-a explicat directoarea direcţiei, Nicoleta Brad. Ana şi Ignat au încercat să-l înfieze însă comisia de la Direcţia Copilului le-a respins cererea.

Cei doi nu au înţeles de ce nu pot să li se încredinţeze copilul. Instanţa a anulat până la urmă decizia, obligând instituţia publică să le elibereze atestatul de familie care poate să adopte. Nu s-a anulat însă decizia de mutare la alt asistent maternal. Aşa că oamenii au luat calea judecăţii.”

( Mihai Bacalu – actualitate – www.click.ro )

Pe bună dreptate se impune întrebarea : Alo, domnişoara Autoritate Naţională Pentru Protecţia Drepturilor Copilului …. mai trăieşti ?

E incredibil ce se întâmplă în România anului de graţie 2008 !

Sibilla Poesis

Surse : www.caon.ro

www.click.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Singura speranţă, justiţia divină ??!

  1. leo zice:

    Maică, tălică de telefoane cu reportofon sau cameră video auzit-ai?! Zic şi io…

    Apreciază

  2. Mi se pare ceva strigator la cer. Copilul trebuie sa primeze si nu alte interese.
    o zi de suflet iti doresc

    Apreciază

  3. Gabriela Savitsky zice:

    „Interesul Superior al Copilului”. A auzit cineva de acest „fir roşu” al Legii 272? Există, pe lângă profesionalizarea sistemului, şi suflet? Întreg sistemul este defect. Trebuie dărâmat şi reproiectat.

    Apreciază

  4. siR`din`nori` zice:

    Inuman!
    Sibillina ,nu esti singura ,ai tot suportul nostru!
    Pretuire !

    Apreciază

  5. Am convingerea ca pana la justitia divina, lucrurile vor fi rezolvate cumva pe Pamant, intr-un interval cuantificat intre Rai si Iad, chiar daca Protectia Copilului tinde sa devina o Domnisoara batrana stirba, acra, iresponsabila, isterica si plina de ifose.
    Sa o trimitem la un lifting facial pentru recuperarea prospetimii pierdute sau s-o zidim din temelii si sa-i administram o infuzie de neuroni, cum bine propune Gabi ?
    Asteptam vesti bune, doar e sfanta si binecuvantata zi de sarbatoare !
    God bless you, sis !

    Apreciază

  6. Nea Costache zice:

    Pacat ca un asemenea caz sa ramana doar pe seama justitiei divine! Suntem alaturi de tine si de acest copil. O seara minunata iti doresc, asemeni sufletului tau!

    Apreciază

  7. CELLA zice:

    deci,rămîi MUT !!!
    abrutizăm sufletele copiilor,”eutanasiem” bătrînii,decimăm animalele …
    restul populaţei să plece la muncă unde vede cu ochii şi să contribuie la pib cu valută …
    unde să trăim … cum … să mai (şi) trăim ???
    jalea-i mare,suflete … închise în fel de fel de dosare
    ziceam pe vremuri că-i d.m.h.(direcţia mutării hîrtiilor) da’ acu’-i cu sucursală … d.m.h.-o(minus -tot-ce-i omenesc)
    vai de copii,vai de bătrîni,vai de animale …
    vedem,suferim şi … ??? …

    Apreciază

  8. Trexel zice:

    cuscra
    cand e vb de un copil nu mai stai sa te gandesti la principii. si cum in tara asta totul e pe bani… daca mergi in sala n-ai ce sustine. sa dea mita si sa rezolve problema. daca nu au de unde da-ne contul.
    unele lucruri se rezolva simplu chiar daca nu e corect modul de rezolvare…in unele cazuri nu conteaza cum se rezolva. prin tribunale pot sta ani de zile, timp in care copilu ala ce face?

    Apreciază

  9. sfinx667 zice:

    Vă mulţumesc frumos, tuturor, pentru atitudine, găndurile şi opiniile exprimate, dar, mai ales pentru solidaritate !
    Niciodată nu am avut parte de atât de multă dragoste, prietenie, suport moral şi nu numai. Mai ales m-a bucurat fiecare contact pe alte căi, şi susţinerea unor oameni deosebiţi, fie că e vorba de politicieni, jurnalişti , prietenii mei de suflet ! Acum cu adevărat ştiu că nu sunt singură şi că mă pot baza pe omenie , semn bun, e mult mai mult decât o speranţă, pentru că primii paşi au fost făcuţi ! 🙂
    @duşo Leo,
    Pentru că cine mă cunoaşte îmi ştie sufletul, pentru că am fost cuminte, am primit azi în dar … nici un pas nu mai fac fără arsenal, mai mult, sunt vegheată din umbră, ca să se ştie ! Abia aştept noul atac 😉 🙂
    Cum am spus, Cineva Acolo Sus mă iubeşte ! Aici, mă iubiţi voi, toţi cei care ştiţi că eu fac tot ce fac total dezinteresat, chiar dacă lor nu le vine încă a crede că există şi astfel de suflete, vor învăţa cu timpul sau, se vor elimina unul după altul…
    Mulţumesc mult duşo,pentru tot !
    Sibilla
    @james crissilv,
    strigător la Cer, dar, până acolo există organisme care nu trebuie decât să-şi facă datoria, şi vor descoperii mai multe decât doresc …
    Mulţumesc pentru solidaritate , prieten drag !
    numai bine,
    Sibilla
    @Gabriela Savitsky,
    Da ! Şi mai ales se poate, sunt oameni în sistem care-şi fac treaba, şi-o fac bine, mă şi mir cum mai rezistă în atmosfera malefică indusă de te miri ce păpădii şi pămătufi cu aere de dictatori, la fel cum mă mir că tu ai supravieţuit unui infarct, eu unui preinfarct, atâtor scenarii, declaraţii luate unor copii contra, numai Dumnezeu ştie a ce … nimic nu va rămâne nepedepsit, nimic !
    Nu mă tem pentru că nu lupt pentru mine, nu am interese personale, nu fac decăt să mă apăr, am dovezi, le păstrez în locuri şi la oameni ce aşteaptă doar un mic semn,sper însă, încă în luciditate, poate mai au un dram !
    Nimeni nu mă va mai ameninţa pe mine cu uica de la Împărăţie, niciodată ! În 5 minute am aflat tot, fără să am rude sus puse ca alţii, fără să mă deplasez din casă, dovadă că sunt mult mai mulţi cei nemulţumiţi, ajută din umbră, dar există ! Atmosfera de hărţuire, ameninţări, monitorizarea datoriilor oamenilor, ratelor, trebuie să înceteze şi să nu mai fie unealtă de şantaj în protecţia copilului, cum naiba să foloseşti informaţii confidenţiale, cum să auzi copil strigându-ţi aşa ceva, iar copilul să zică ” las că mi-a zis mi e… că nu ţi-ai plătit … ” e posibil aşa ceva ? Suflete nevinovate folosite ca masă de manevră ? Ei bine, se va înceta cu practicile astea, pentru că le voi înregistra şi denunţa !
    Nu doresc decât linişte, să-mi fac treaba, pentru că mi-o fac bine, rapoartele pozitive conţin printre altele şi ceva rezultate ale muncii mele, în fiecare an, sper să se înceteze !
    Dumnezeu să ne lumineze pe toţi !
    Sibilla
    @siR`din`nori`,
    Da, inuman, am să-ţi trimit şi ţie ceva, să vezi cu ochii tăi, cum se foloseşte material uman la chestii inumane, fără să încalc legea, nici măcar din greşeală 😉 🙂
    O discuţie între doi adulţi !
    Mulţumesc mult druje , pupici Mariei şi îmbrăţişări pentru drugarica Lady !
    Hvala lepo za sve !
    Sibilla
    @pescăruşul argintiu,
    noroc cu oamenii cu suflet, nu toţi şi l-au vândut, există OAMENI , asta-mi dă puteri, şi, chiar dacă a trebuit să-mi găuresc din nou venele, acum zămbesc, datorită vouă, tuturor 🙂
    calde îmbrăţişări sis,
    Sibilla
    @Nea Costache,
    Pentru mulţi copii mă frământ eu, da, şi pentru al meu, care mă vede plângând şi nu-i normal, pe care-l privez de prezenţa mea ori de câte ori sunt pusă pe drumuri şi nu-i normal, care mă aude noaptea cum gem în somn şi nu-i normal …. dar, pe care eu îl pot privi în ochi şi acum şi oricând, spre deosebire de cei care vor plânge când nu-şi vor putea privi proprii copii în ochi, Dumnezeu să-i lumineze la timp !
    Mulţumesc prieten drag, mulţumesc din suflet !
    Sibilla
    @CELLA,
    Uneori Doamne, Doamne intervine, ( vorba unui clasic în viaţă,) intervine ironic, vai de steaua unora fi-va, să crezi ce spun, nu toate pot fi planificate şi anticipate, nici subestimate !
    Cu ani în urmă, eu am alergat şi-am ars însărcinată fiind pentru colegii mei, să nu rămână fără pâine, acum, acei colegi fac mârşăvenii, muşcă mâna întinsă …. nimic nu va fi întâmplător, am pierdut o fetiţă, ei au uitat, au uitat cum mi s-a rupt apa-n poarta instituţiei, au uitat multe, eu nimic, am memorie bună, şi mai am ceva, ceea ce lor le lipseşte, bun simţ, inimă, suflet ! Asta nu înseamnă că am să tac şi nu voi spune ce fac, am tot strâns, va veni şi vremea bilanţului … vor vorbi şi hărtiile, să fie pe limba lor, căci tot pe ea vor pieri !
    Ceva se va întâmpla dincolo de voinţa fiecăruia din noi, şi atunci va fi judecata, aici pe pământ , sunt convinsă !
    Mulţumesc, prietenă dragă, fii binecuvântată !
    Sibilla

    Apreciază

  10. sfinx667 zice:

    @kuskre Trexel,
    să fiu eu a bubii, dacă se va da un bănuţ !!!
    Un şut în cur, n-ar strica, participi ? 😉 🙂
    S-a făcut un pas înainte, restul, vom vedea, Doamne, Doamne iubeşte copiii, nu microbii….
    Dar vorba ta, trebuia să cerem contul la naiba …. tiii, de ce nu mă luminaşi mai devreme …. Arkană, Arkană, dar mi-a scăpat, voi reţine aspectul 😉
    Pupici Luanei, calde îmbrăţişări kuskrei şi ţie o strîngere de mână şi mult respect şi preţuire, că fain om eşti !
    Sibilla

    Apreciază

  11. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.