Înţelepţi şi … ” înţelepţi ” !

Înţelepţi şi … ” înţelepţi ” !

” Sunt numai două forme de a trăi: putrezind sau arzând. Laşii şi hrăpăreţii vor alege prima, bravii şi mărinimoşii, pe a doua; fiecare om care iubeşte frumosul va vedea limpede de ce parte e măreţia. ”  ( Maxim Gorki )

Echilibru !

Motto:

” Numai cei care sfarmă lanţurile minciunilor sunt oameni cu adevărat. ” ( Maxim Gorki )

” Aceia vor fi socotiţi mai buni, care vor îmbrăţişa cu inima mai largă lumea. ”  ( Maxim Gorki )

” Tu să te uiţi fiecăruia drept în ochi! Şi-un dulău de s-o năpusti asupra ta, tu tot aşa, să i te uiţi drept în ochi şi-o să vezi că nu-ţi face nimic. ” ( Maxim Gorki )

În Discursul susţinut la Congresul Extraordinar PSD – PC, Preşedintele ION ILIESCU , subliniază că : ” Statul nu poate fi doar la dispoziţia celor bogaţi şi indiferent faţă de nevoile celor săraci şi lipsiţi de putere . ” Ion Iliescu , face un apel clar şi limpede la cumpătare, seriozitate, speră într-o confruntare cinstită, fără patimi şi încrâncenări inutile , ” dacă stânga şi dreapta nu mai contează, ce rost mai are pluralismul politic, fundamentul democraţiei ? ” concluzionând că în bătălia politică din aceasta toamnă , ” PSD trebuie să se prezinte ca un partid cu o puternică identitate de centru stânga, social democrat ”.

” Fara îndoiala ca aceste alegeri vor constitui o batalie dura si cred ca sunteti, dumneavoastra candidatii, suficient de lucizi sa admiteti ca nu toti veti putea fi învingatori. ”  ( Ion Iliescu )

Preşedintele Ion Iliescu – Sfaturi practice, echilibru, înţelepciune :

Miza este revenirea PSD la guvernare in alianta cu PC. Romania are nevoie de o guvernare de centru-stanga, social-democrata, care sa corecteze decalajele sociale accentuate de cei patru ani de guvernare a dreptei”, a mai spus presedintele de onoare al PSD, care a subliniat ca Alianta PSD-PC trebuie sa se prezinte cu o oferta bine elaborata, „care sa se dezbata pe larg cu oamenii, printr-un dialog viu, concret, retinand opiniile si propunerile lor”.

Trebuie sa stim sa castigam si sa meritam increderea oamenilor

O campanie opulenta, stridenta nu garanteaza succesul, ci suspiciunea si antipatia cetatenilor. Cine se bate pentru asa ceva greseste profund si nu cunoaste psihologia romanilor”, a declarat el. Presedintele de onoare a spus apoi ca ar fi o greseala ca doritorii de un mandat la Parlament sa-si faca campanie punandu-se doar pe ei in valoare.

Sursa : www.ziare.com

Un Ion Iliescu, punând interesele românilor deasupra de toate ! Un zămbet pentru cei mulţi , sfaturi înţelepte celor ce au urechi, inspiraţie şi invitaţie la echilibru, cumpătare, unitate. Un OM şi un român minunat, în slujba adevărului, a cetăţenilor ţării.

Iată, câtă înţelepciune :

” Puterea ameteste mintile multora.

Un lider social-democrat trebuie sa îsi pastreze simtul masurii, sa îsi pastreze simtul cetatenesc, datoria fata de cetateni daca vrea sa fie crezut ca faptele lui corespund vorbelor lui.

Sa punem capat discordantei dintre vorbe si fapte. PSD nu poate fi un partid al demagogilor si al celor interesati doar de putere, avere, îmbogatire personala si a celor din jurul lui. Ci sa fie slujitori cinstiti ai celor multi! Asta înseamna crez social democrat.

Cu aceasta credinta vreau sa exprim încrederea ca victoria PSD si a aliantei PSD-PC în alegeri înseamna victoria democratiei pusa în slujba tuturor cetatenilor. ”

Ion Iliescu, rămâne cea mai limpede voce, cel mai echilibrat politician ce a ştiut întotdeauna a se face înţeles de către electorat, rămâne de văzut dacă PSD îşi va lua sfaturile primite în serios ! Doamne Ajută !

Sibilla

” Văzute ” de la înălţimea ” Zeusului ” … :

Motto :

” Gândirea – acea splendidă forţă care în clipele de oboseală plăsmuieşte zei, iar în momentele de plenitudine îi dărâmă. ”  ( Maxim Gorki )

” Omul gândeşte după cum trăieşte. ” ( Maxim Gorki )

” Prejudecăţile sunt hârburile vechilor adevăruri. ” ( Maxim Gorki )

” Promisiunile” Băsescului :

Mesaj catre partide: Daca vor sta cuminti, voi fi neutru.

Basescu i-a averizat pe liderii partidelor sa nu incerce sa faca din el o tinta in campania electorala ce se apropie pentru ca, daca acest lucru se va intampla, el va reactiona.

„Vreau sa incerc sa opresc demagogia si, in acelasi timp, vreau sa fac o invitatie catre partidele politice sa incerce sa faca o campanie decenta, fara sa faca din presedinte o tinta, pentru ca ma vor obliga sa intru si eu in campanie ca sa ripostez. Daca vor sta cuminiti pot miza pe neutralitatea mea politica, dar daca vor face din presedinte o tinta ma vor obliga sa am reactii. Eu fac un apel public, sa nu ma oblige sa ma apar pana la urma, pentru ca eu asta fac. Daca ei isi fac o tinta din presedinte, ma obliga sa reactionez”, a averizat Basescu.

Sursa : www.ziare.com

Încă preşedinte, Traian Băsescu, promite clar, ferm şi hotărât, ameninţarea sa fiind transparentă aşa cum ne-a obişnuit deja, promite aşadar război dechis, tuturor celor care ” nu vor fi cuminţi ” ? !! A omis să promită ceva şi celor cu minţi … nu-i corect domn preşedinte, zău, nu mint !

Despre care ” neutralitate politică ” vorbiţi ? Oare după ” mângâieri ” de genul ” ţigancă împuţită ”, doar ca mic exemplu, mai e loc de ” campanie decentă ”, sau ne scapă nouă înţelesuri necunoscute, iată ale cuvântului * decenţă *, poate ne edificaţi, şi nu oricum ci adoptând o atitudine şi un limbaj prosocial decent, în relaţiile cu cetăţenii, jurnaliştii … serios se poate, încercaţi !

” Să nu mă oblige să mă apăr până la urmă pentru că eu asta fac ” ?!! … zău suna ceva mai coerent ” asta voi face ”, ori din exprimare reiese că recunoaşteţi că aţi declanşat atacul, deci nu e vorba despre un contraatac … Dacă mergeţi pe deviza ” cea mai bună apărare este contraatacul ” , rămâne întrebarea deschisă, pe cine reprezentaţi totuşi dacă : ziariştii sunt inamici, jurnalistele sunt ţigănci împuţite, babele se văicăresc şi nicidecum nu-s victime ale inundaţiilor, toate partidele văd în dumneavoastră o ţintă, etc., etc.…dacă vă apăraţi de noi toţi, căci porniţi din start de la premisa că sunteţi permanent atacat, al cui preşedinte sunteţi, Doamne iartă-mă ?

Ce înseamnă mai exact ” mă obligă să reacţionez ”, ce să înţelegem noi, oamenii simpli de aci ? Dacă politicienilor le transmiteţi acest, să zicem avertisment deocamdată verbal, nouă, cetăţenilor, ce ne este rezervat dacă ne exprimăm opiniile,punem întrebări, cerem explicaţii, etc. Şi facem aceasta pentru că e un drept al nostru, al celor pe care-i reprezentaţi, al celor ce pun ştampila, al celor cărora trebuie să le transmiteţi sentimente precum siguranţă, nu intimidare !

Sună urât, şi se traduce prin ” pumn în gura ” celor ce îndrăznesc să măcăne, pentru că aţi ripostat ” preventiv ” ? !!! La ce ? Cui? Să înţelegem că vă aşteptaţi la atacuri şi că acestea vă sperie din moment ce aţi făcut primul mutarea , repet, ce se vrea a fi una ” preventivă ” ?

Cu astfel de declaraţii reuşiţi să ”semănaţi vânt … ”, să induceţi populaţiei sentimentul de spaimă, teroare, ce-şi spune omul simplu ” dacă vorbesc, oare ce mă aşteaptă … ” şi aceasta doar pentru că democraţia presupune printre altele să avem opţiuni, simpatii viz a viz  de vre-un partid … Sper să fie o eroare umană, că nu asta aţi dorit să transmiteţi, că doar exprimarea a fost una total nefericită , altfel, ca orice cetăţean al ţării de bună credinţă, unul care a decis să-şi exprime opiniile şi să ia atitudine, sincer domnule preşedinte, mă simt atacată şi ameninţată … mă rog, ” preventiv ” !

Atitudinea de tiran nu-mi place! Suntem oameni liberi, dacă aveţi de spus ceva concret, clar, atunci daţi nume, atacaţi cinstit, nu pe mirişti ca fiecare să înţeleagă ce vrea , ce poate, încetaţi a poza în victimă şi a lansa ameninţări de genul acesta care să plutească mai apoi în aer aidoma unei securi ce stă  la pândă deasupra capetelor noastre.

E trist şi nedrept, inacceptabil, ca preşedintele României să inducă românilor nu siguranţă, ci teamă ! Nu ne subestimaţi inteligenţa nativă a acestui amărât popor, am învăţat a ” citi printre rânduri ”, de voie, de nevoie … Cu toată sinceritatea, cred că afirmaţia mai sus menţionată şi care vă aparţine, una aparent inofensivă şi adresată doar unora, încă nu ştim concret cui căci aţi omis să spuneţi clar , aţi lansat-o deliberat, e una cu bătaie mai lungă decât s-ar părea, cu intenţia limpede de a mai câştiga din mers nişte voturi, în viitorul nu prea îndepărtat … dacă facem referire la alegerile prezidenţiale, nu ?

Vedeţi, şi noi cetăţenii ştim să ripostăm şi să ne apărăm, atunci când ne simţim … ŢINTE !

Sibilla Poesis

informaţii preluate de pe http://www.ziare.com

http://ioniliescu.wordpress.com

imagini preluate de pe google.ro

citate preluate de pe http://www.citapedia.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Înţelepţi şi … ” înţelepţi ” !

 1. E greu dar nu imposibil sa ne simtim tinte, fiecare sau ca grupari colective, in starea perpetua de haos care domneste prin structuri, sisteme si institutii…
  Haos in trafic, haos urbanistic, haos in spitale, haos in vami, haos la finante, impozite si taxe (in scoli nu exista haos, acestea sunt „comasate”, desfiintate sau obligate la „autodesfiintare), haos in institutiile ce „traiesc” din banii contribuabililor, haos, haos, haos… Cuvantul de ordine al mult incercatei noastre democratii a fost inca din facere: Haos, sau parafrazandu-l pe Poetul inimilor noastre am putea spune ca „din chaos doamne am aparut/ si ne-om intoarce in chaos”. Orbecaim pe cararile pierdute ale unei societati ce se pretinde si se vrea libera. Insa libertatea implica in primul rand Responsabilitate; o atitudine constient asumata de a respecta drepturile celorlalti membri ai comunitatii si a trai totodata in armonie cu legile naturii. Ori aceste principii nu-si gasesc aplicare intr-o societate cladita pe haos, intrucat esti prins intr-o jungla de interese, nevoit sa stai mereu la panda, situatii haotice in care omul in general nu poate fi liber.
  Poate ca vom sti, in cele din urma, cu intelepciune si credinta in mai bine sa ne alegem solutia corecta pentru extirparea caracatitei haosului si alungarea franelor dezvoltarii.

  Apreciază

 2. leo zice:

  Te-ai molipsit de la ANeul, de ai ajuns să te raportezi la elementul ZERO, sau de la Velisar, de ai ajuns să jigneşti fără să vrei un OM incluzându-l în aceeaşi construcţie, fie ea şi antitetică, cu o eroare a naturii? Şi să-i mai faci şi promo cu imagini… Caricaturi nu găseai, că seamănă mai bine cu originalul decât pozele? 😆

  Apreciază

 3. Dejan zice:

  Sibilla, m-am hotarat sa iti las un comentariu sincer care sper din tot sufletul sa nu te deranjeze.

  Eu nu am fost aproape niciodata un simpatizant al domnului Iliescu. Am ramas uimit de dansul intr-un mod placut destul de tarziu, dupa 2004. Atunci mi-am dat seama de inteligenta, diplomatia dumnealui si mi-am dat seama cauza succesului sau in viata. Mi-am dat seama atunci ca nu trebuie sa judec un om dupa o istorie scrisa dupa ureche in care sunt prezentate intr-un mod pertinent anumite fapte. Bineinteles am ramas nelamurit in multe alte privinte in care nici acum nu am raspuns pentru anumite actiuni pe care nu le-am agreat si nu o sa le agreez.

  Am urmarit congresul PSD. Spun cu mana pe inima ca am incercat sa judec toate cele 3 congrese ale principalelor partide cat mai impartial. Nu mi-a placut cel al social-democratilor. Nu sunt de acord cu alianta cu conservatorii si nu pot sa cred promisiunile lui Mircea Geoana . In acest partid sunt destui oameni competenti care au facut lucruri bune pentru noi si ori de cate ori am ocazia o sa-i respect dar am retineri fata de altii pe care niciodata nu o sa-i pot crede si care sunt cameleonii pe care ni i-ai prezentat tu intr-un articol anterior.

  Am apreciat discursul domnului Iliescu care si-a dat seama foarte bine de anumite greseli pe care social-democratii ar putea sa le repete. Singura obiectie pe care am avut-o este…particula „PC” , fata de care cred ca PSD-ul nu avea nevoie. Sefii conservatorilor au reusit prin aparitiile lor in media sa duca de rapa un partid care la un moment dat incepuse sa aiba un viitor in politica romaneasca.

  Imi pare rau daca cuvintele mele au nemultumit pe cineva dar sunt propriile mele pareri si ma simt dator fata de Sibilla sa le fac cunoscute.

  O saptamana excelenta,
  …Dejan

  Apreciază

 4. sfinx667 zice:

  @pescăruş argintiu,
  Cora, vrei să spui că populaţia trăieşte în haos, acest haos fiind cu bună ştiinţă propagat şi întreţinut de ei, cei încă la putere şi de evident cameleonii din umbră care fac şi desfac totul .
  Minţile diabolice sunt pricepute a planifica totul minuţios şi amănunţit, ei cunosc în permanenţă exact ce fac, fie că e pe termen lung sau scurt, te asigur. Cei ca mine, sunt hăituiţi şi victime ale scenariilor, doar sunt maeştrii în aşa ceva prăpădiţii. Uite un mic exemplu, voi scrie pe viitor mai multe, în această vara, am tot amânat să iau concediu medical deşi aveam dureri insuportabile, nu erau oameni la lucru, luam medicaţie cu pumnul să rezist, sunntem în permanenţă ameninţaţi, facem ” abuz de medicale ” , ei bine, în una din zile, durerile fiind sfâşietoare, am luat tranchilizante mai multe, am ameţit cumplit, m-am întins pe un pat, am aîipit cred câteva minute , în fine , a trecut, când n-am mai rezistat am luat acel medical şi tratament, nu contează că eu nu mai pot reveni la ceea ce-am fost nu ? Sunt incomodă însă in sistem, trăncănesc prea mult, vorbesc, ar trebui să tac, eventual să mor, şi ei ar fi fericiţi. Ce crezi că le-a dat prin minte? Au învăţat câţiva copii, căci se practică uzual să se folosească de copii, să=i cumpere, i-au învăţat să spună că eu dorm în timpul serviciului ! Înţelegi? Pentru că-mi fac treaba mereu, pentru că le aduc premii în judeţ iar ei încasează prime pe spinarea mea şi-a copiilor, pentru că mă implic şi nu tac, nu a fost de-ajuns că mi-au ucis tic-tacul, că primesc zilnic ameninţări aidoma celor de mai sus ( vezi băse ), acum apelează şi la scenarii, sunt bolnavi şi sunt fără Dumnezeu, să cumperi copii e o crimă. Dar eu nu am carnet orange, ei toti da. Directorii sunt unţi pe criterii politice şi unele dive cică de neînlocuit, nu poate respira sistemul fără ele zicese …păi şi dacă Doamne, Doamne hotărăşte altceva ? Şi dacă una din divele astea are un accident să zicem, se desfinţează cumva instituţii, dispare sistemul ? Chiar aşa?
  Numai că, am hărtii, scrisul nu-mi aparţine, semnătura nici atât, şi le-am tot adunat în timp şi le-am tot multiplicat şi mai am încă răbdare şi vai lor cât curaj, până la Strasburg de-ar fi să mă târăsc în genunchi şi tot vor tăia capul acelei dive.
  Ideea e că se practică pe scară largă abuzul, hăituirea, hărţuirea, teroarea, să lucrezi în permanenţă sub ameninţare, să fi prevenit să-ţi tot ţii gura închisă, altfel… dar astea, altă dată. Aşa îşi vor lua peste bot şi rât, să se sature de divele ce migrează cu nesimţirea ce le caracterizează dintr-un partid în altul, depinde cine e la guvernare, căci se văd directoare pe veci, vai de steua lor ., purtătoare de carnete portocalii, foste roşii … dacă vine PSD, să vezi ce rapido le schimbă iar… e ceva normal, cică.
  Cora, atitudine, implicare, idei … ştii cât costă ? Ştii ce presupune ? Am să-ţi arăt şi ţie şi-am să povestesc, deocamdată scriu, la carte scriu, de trimis material am făcut-o căci, mi-au adus aminte că-s mamă şi … Şi nu contează, important e să se oprească naibii din toate !
  Numai bine Cora şi să-mi ţii pumnii !
  Caracatiţa de care zici ar trebui decapitată, braţele la fel strivite şi-s cam multe, crede-mă !
  Vom vedea !

  Motorul greşit

  Şi dacă după cum s-a auzit
  şi dacă după cum un simţ o spune
  întregul drum e o deşărtăciune
  şi chiar motorul e croit greşit!

  Maşina e din ce în ce mai grea,
  o-mpingem năzuind la zile bune
  şi aşteptăm s-apară o minune
  să ne putem urca şi noi în ea.

  Tu nu auzi constructor de motoare,
  că ţi l-am da pe-acesta înapoi?
  E un motor prea leneş, prea greoi
  nu poartă, ci-i purtat de fiecare.

  Şi zi de zi motorul nostru moare
  şi-n loc să meargă el, l-împingem noi.
  ( Adrian Păunescu )
  Sibilla

  Apreciază

 5. anca zice:

  Niko, Dejan…ceilalti….

  cate lucruri avem in comun! cate ganduri, similare! identice as putea spune…fara a gresi prea mult!

  din pacate, acum ne aflam in fata alegerii raului mai mic, iar „pactul” cu diavolul a fost, deja, facut: critica, adevarul poate face bine dar poate face si rau.

  Daca ar face numai bine – nu am avea intrebari asupra sa, din pacate…exista posibilitatea sa ne facem singuri, rau – mai rau decat ar putea sa ne raneasca „altii”.
  Dar este oare acest „rau”- „acel” rau, necesar, care va neutraliza Raul negru, adanc, si va scoate la lumina curatenia, integritatea??? sau va fi doar un „rau oarecare”, care ne va adanci si mai tare in mocirla si ne va tine in opozitie?

  se spune ca KKK il sustine pe Obama in aceste alegeri pentru a forta alegerea sa ca presedinte al americii iar apoi pt a o da in bara rau de tot – ceea ce va ‘speria” America pt sute de ani si nu va mai „permite” o asemenea apropiere de scaunul prezidential a unei persoane de culoare…
  nu sunt de acord cu aceasta teorie, cred cu tarie in capacitatea oricarei persoane, indiferent de culoarea pielii, de a fi perfect potrivita pt orice functie, in fct de calitatile personale ale fiecaruia….

  dar este o forma de gandire care tb luata in calcul ca posibila?

  Apreciază

 6. sfinx667 zice:

  @duşo Leo,
  Sunt numai eu, ca de obicei, aia turbo ce se vrea turbo-tsunami, să-i rad de pe faţa pământului pe toţi cameleonii şi dihaniile ce au ” pus umărul ” de-a ajuns biată ţărişoară în halul în care este !
  E drept, n-am căutat caricatura, am rămas trăsnită de uimire .i-am încremenit văzându-l cu pălărie texană, că vezi tu Doamne, un clop mioritic nu putu …
  Am zis clar şi limpede : Înţelepţi şi … ” înţelepţi ”, am făcut aceasta ca să priceapă şi cei mai tineri, să discearnă diferenţele cu uşurinţă, eu caut mereu să nu uzez de limbaj de specialitate, dar în schimb mă folosesc de imagini, citate, rânduri simple, limbaj accesibil, tocmai în ideea că blogul e accesat şi de tineri, pe care noi îi formăm, noi trebuie să le arătăm modele negative şi mai ales cele pozitive, să cunoască ce e Binele şi Răul, cam aşa.
  Am la servici un tinerel, angajat evident pe linia PD, care, în momentul în care a aflat el că am blog, a făcut săracul ce-a fost educat, a scris pe blog ” Iliescu e boşorog ”, mâine zi se fudulea pe la servici cu mândrie, ce curaj are el… nu mă scoate din comunistă, deşi eu spre deosebire de ei nu am carnet, m-am angajat cinsti şi supravieţuiesc de vre-o 16 ani din muncă cinstită în sistem. Bietul tânăr, nu cunoaşte alt model, am realizat urmare a discuţiilor că altceva nu ştie, înţelegi, nimic altceva decât ceea ce i se spune şi vede săracu că-i şi aduce folos… mi se pare foarte trist. Faptul că până şi propriile odrasle sunt unelte, marionete de care se folosesc, demonstrează cruzimea şi lipsa lor de luciditate, să nu zic şi altceva !
  Apropo de promo, dacă tot mai ” invitat ”, de dragă ce-ţi sunt, no las pe mine, că voi arăta cu dovezi cine sunt şi ce bine funcţionează unele rotiţe, că-s de-ai lui ! Şi dacă tot aminteşte de riposte ….. promo să fie, la începutul sfârşitului lor, of course, Cerberule drag 🙂
  Pe nenea Velişar îl iubesc, eşti gelos duşo ? 😉 🙂
  AN-ului îi ţin pumnii şi i-am făcut urări să se scuture de Geonelu, de parcă n-ai ştii … nu mă stârni mai mult, lasă-mi timp şi de poesie, duşo, fac alergie la praful de nouri şi la pulberea, colbul portocaliu.
  Uite duşo, mă crezi că e mai de actualitate ca oricând, ş zice la concurenţă cu Caragiale … asta e mascarada politică azi, în mileniul trei, a alora ce ne numesc ” guerrilla ” :
  Cineva mă ascultă

  În veac cu putere ocultă
  din zid cineva mă ascultă.
  cu cât mă coboară pe mine.
  cu-atât el mai mare devine.

  Iubirea mi-o suge prin tuburi.
  mă simt răstignit pe şuruburi,
  ce face cu mine nu-i veghea,
  el trage din zid cu urechea.

  Ai zice că apără, poate,
  poporul de rău şi păcate,
  de cei ce ţin arme în liră
  de cei care mint şi conspiră.

  Dar nu el ascultă orbeşte,
  pe om când acasă trăieste,
  ne întră-n cearceaf şi sub piele,
  în creier de gânduri săi-l spele.

  Prin mări, electronice unde
  în ochi şi în tălpi ne pătrunde,
  putere zeiască şi oarbă
  el scris e şi-n firul de iarbă.

  Ascultă fereastra deschisă
  şi viermii urcând în caisă,
  cum gâfâie-n dragoste mirii,
  concertul mărunt al pieirii.

  În veac cu poliţie multă,
  din zid, cineva mă ascultă.
  ( Adrian Păunescu )
  Duşo, băieţii cu ochişori albaştrii notară, mâine sunt again ” nebună ”, iar eu nu-i contrazic, le voi spune limpede doar atât :
  ” Nebunia vitejilor, iată înţelepciunea vieţii. ” ( Maxim Gorki )
  Gurile rele zic duşo, că nu se ştie când scrie Sfinx, când Sibilla, când Cerberul, când Zamolxe … echipa, guerrilla 😉 🙂
  Care va să zică, oare cine-i muza şi cine scriitorul pe miriştea aista …. that is questions , my god … natrag la sârbă până nu mă iei la, batakande :))
  Zamolxe să fie cu noi, duşo !
  Sibilla
  P.S. eu sunt …? :))

  Apreciază

 7. Trexel zice:

  merry christmas!
  😀

  Apreciază

 8. sfinx667 zice:

  @Dejan,
  Druje Dejan, mă bucură vizitele tale, doar eşti coleg de echipă când e vorba de fraţii slavi, văzuşi ce buni suntem împreună 🙂
  Te invit să citeşti opiniile noastre viz a viz de respectivul ” congres ”, pe blogul AN-ului, al domnului Preşedinte, şi vei constata singur că nu avem păreri diferite, dimpotrivă .
  Discursul domnului Preşedinte Ion Iliescu a fost sincer, echilibrat, mesajul limpede, la obiect, tranşant şi bogat în ânţelepciune . În AN cred că trebuie să avem încredere, să fim optimişti, să-i ţinem pumnii, va reuşi să se scuture la timpul potrivit de … scame, e un politician inteligent, are experienţă, să zicem că ştie exact ce face ! Cam riscant, dar merită încercat, orice dar să ne alegem cu răul cel mai mic, pentru că, da, din nefericire, multe nu mai pot fi nici cărpite, nici duse la nesfârşit … Despre PC, no coment, nu am ce şi nu-mi cheltui energia aiurea, sunt dac liber, iubesc frumuseţile şi…să zicem că mă inspir din Legile Belagine, deci, pentru moment tac, am răbdare, mă port frumos în societate, parcă aşe ne învăţa Marele Înţelept 😉 🙂
  Dejan, am spus clar, eu nu pun ştampila pe Geoană nici schingiuită, mai bine-mi tai dejtele cu drujba pe viu ! Ştii că-s om de cuvânt, na la naiba, că le dau idei şi-aşa se zvoneşte prin urbea mea că tastez în plus :))
  După ce vei citi şi părerile noastre la sursele şi grădiniţele unde ţi-am spus, vii aci, şi vrem părerea ta şi viz a viz de avertismentele actualului încă preşedinte, apropo de riposte, atacuri şi contraatacuri … au transformat biata spinare a ţării în front, Doamne iartă-mă !
  Pentru tine Dejan , cugetă şi tu ca mine, citeşte mai întâi declaraţiile Băsescului, apoi rândurile de mai jos, ca să vezi ce face el de fapt … :

  Condamnaţi

  Eu, sclavul trist al tristei mele harpe,
  eu vad pierind, cu ochii, ce-am iubit,
  mi-ar fi prea mult şi-o gaură de şarpe
  să merg în ea, tăcut şi umilit.

  Ce să mai cânt. când au venit piraţii
  şi apele din mătci ni le-au furat,
  o lacrimă fiinţei mele daţi-i
  şi-o s-auziţi de omul scufundat.

  M-aş îneca, m-aş stinge şi m-aş duce,
  să mă zdrobească ritmuri pe-o şosea,
  nici nu mai am nevoie de o cruce,
  mi-a fost destul c-am dus-o pe a mea.

  Eu, sclavul trist al harpei mele tristre,
  prăpădul întinzându-se îl văd
  şi nu mai e nimic să mai reziste
  acestei sinucideri în prăpăd.

  De n-aş avea puterea diavolească
  să înţeleg că totul a căzut,
  dar vin heralzii cinici să-mi izbească
  scrisorile prăpădului de scut.

  Prietenii mă ocolosc de frică,
  probabil mă consideră ciumat,
  eu însumi scriu acum la lampa mică
  să nu mă vadă cei care se bat.

  Iubire? Vis de mâine? Regăsire?
  N-au gizii mei un minim interes
  poveşti cu dulci iluzii să-mi înşire
  din starea condamnatului să ies.

  Se pregăteşte marele exemplu!
  Acela, zic Casandrele, sunt eu!
  Ca un berbec am să mă duc în templu.
  Murind, măcar s-ajung la Dumnezeu.

  Eu, sclavul trist al tristei mele harpe,
  eu, cântăreţul soarelui din nord,
  de-aicea, dintr-o gaură de şarpe,
  rostesc un acatist şi-un dezacord.

  Ce să mai cânt? Doar calea pân-la gide!
  Ce să mai cânt? Pe voi, ca pe eroi?
  Îmi vine şi a plânge şi a râde
  că nu există cale înapoi.

  Voi nu vedeţi ea nu mai aveţi ţară
  şi ca străini vi-s pruncii, cobitori,
  învaţă ei ceva pe dinafară,
  dar n-au părinti, ei au meditatori.

  Voi nu simtiţi că nu mai aveţi ape?
  V-au luat piraţii tot pe vasul lor
  şi iată, din aproape în aproape,
  noi suntem un pustiu nemuritor.

  Din harpa mea ridicolă şi tandră
  învoluntar un cântec fără rang
  te cheamă lângă mine, hai Casandra,
  sărută-mi gâtul gata pentru streang.
  ( Adrian Păunescu )
  respecte şi sinceră prietenie,
  Sibilla

  Apreciază

 9. sfinx667 zice:

  @Anca,
  de acord cu tine !!!
  Asta zic şi eu, să alegem răul cel mai mic, să ne mai şi scuturăm pe ici pe colo de scaieţi şi buruieni,. măcar cât şi unde se poate, să luăm aminte, să ” avem curajul de-a accepta ceea ce se poate şi trebuie schimbat, puterea de-a accepta ceea ce nu mai poate fi schimbat şi, înţelepciunea de a face distincţie între cele două ” ( adagiu oriental ), cu alte cuvinte, cam asta a transmis domnul Preşedinte Ion Iliescu prin mesajul său !
  Ce zici Anca, draga mea prietenă de suflet :
  Minciunile

  Dar, hai, să ne spunem minciuni importante,
  Dar, hai, să ne spunem minciuni şi mai mici,
  Aşa cum amanţii le mint pe amante
  Şi ele îi mint pe pământ pe aici.

  Dar, hai, să ne spunem cu patos braşoave,
  Dar, hai, să vedem cine minte mai mult,
  Ascultă delirul consoanelor grave,
  Cum şi eu minciunile tale le-ascult.

  E foarte frumoasă, e foarte frumoasă
  Minciuna aceasta pe care mi-o spui,
  Aşa că, te rog, şi pe mine mă lasă
  Să palavrăgesc doar ce nu-i, doar ce nu-i.

  Concurs de minciuni la echipe şi solo
  Şi ies campioni mincinoşii cei mari,
  Dar, dragă Păcală, tu ce faci acolo?
  În campionate de ce nu apari?

  Se minte cum nu s-a minţit niciodată,
  E multă minciună la noi pe pământ,
  Sunt false recursuri şi nu-i judecată,
  Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt.

  Dar, hai, să minţim fără nici o ruşine,
  Dar, hai, să minţim în direct şi-n răspăr,
  Că poate prin rău vom ajunge la bine,
  Minciuna supremă va fi adevăr.
  ( Adrian Păunescu )
  trist, trist dar, atât de dureros de adevărat …
  calde îmbrăţişări şi, să fim optimişti, să avem credinţă, să avem speranţă încă şi încă …
  Doamne Ajută !
  Sibilla

  Apreciază

 10. sfinx667 zice:

  @Trexel,
  kuskre , eu zic altfel … Ziveli ! 🙂
  ;))
  Zău nu mă poci abţine, uite kuskre :

  Orfani

  A fi om e mai greu decât plumbul pe lume,
  Noi nici nume n-avem. Dar câţi oameni au nume?

  Ne-aţi uitat în cămin şi ni-i greu şi ruşine,
  Mai cumplită, oricum, e uitarea de sine.

  Suntem răi între noi, tot ce-i rău ne-răieşte,
  Cei mai răi sunt acei ce urăsc omeneşte.

  Noi – parinţi nu avem, cum destinul ne arată,
  Pe pământ, cei mai mulţi n-au nici mamă, nici tată.

  Poate că, între noi, peste traiul de câine,
  Sunt cei supradotaţi pentru lumea de mâine.

  Şi mai mare ca noi e, oricum, altă rană,
  Un popor de orfani, într-o lume orfană.
  ( Adrian Păunescu )
  Din astfel de aluat au făcut ei plastilină s-o modeleze după cum au chef … de asta nu tac, îi voi bantui şi dincolo de Marea Trecere, orice rău sau nelegiuire fac orfanii, fac pentru că asta au fost învăţaţi să facă trăind într-o lume orfană de Dumnezeu …. înţelegi kuskre ? Iar noi avem datoria să tot îndreptăm …
  Dar, fiindcă eşti ardelean fain, fie şi cum zici tu kuskre :
  merry christmas! 😉 🙂
  numai bine şi dobrodosli în … guerrilla :))
  Sibilla

  Apreciază

 11. Vania zice:

  Domnul Băsescu îşi are farmecul său, însă noi nu-l înţelegem…

  Oricum, începând disputa electorală, am mai mult timp de scris literatură, deoarece nu-s un mare iubitor de balonaşe, pancarte şi confetti.

  Apreciază

 12. Draga mea prietena, sigur ca iti tin pumnii, sigur ca imi doresc sa-ti pastrezi energia spiritului de luptatoare cu care ai trecut prin multe incercari si situatii grele de viata, sigur ca ma mahneste nespus ce-ai marturisit despre impostorii care te acuza cu sfruntata nerusinare ca dormi in timpul serviciului, incercand sa cumpere cu bani murdari puritatea sufletelor fragile de copii !
  Sunt alaturi de tine, si dupa cum bine vezi, nu sunt singura, exista destui prieteni adevarati cu convingeri sanatoase si de nezdruncinat.
  Vino aici si da-ne un semn, aceste locuri au nevoie de marcajul si prezenta plina de sens a Sfinxului !
  In continuare, iata o poezie semnata de Petru Dugulescu, care m-a impresionat in mod deosebit -„Se intoarce Dumnezeu in Romania”:

  „Se-ntoarce Dumnezeu in Romania,
  Trecand prin vama, fara pasaport!
  S-alunge pe tirani si tirania,
  Sa ne aduca-n tara omenia,
  O marfa ce-am vandut-o la export.

  Se-ntoarce Dumnezeu in Romania –
  In tara Lui de care I-a fost dor…
  Caci L-am chemat cu totii in agonia
  Acelor ore cand veni urgia,
  Ingenunchiati, smeriti, sub tricolor.

  Se-ntoarce-n tara Domnul, sa ne spele
  Si sa ne-nvete sa traim frumos.
  Noi vrem un Dumnezeu de vremuri grele
  Si-apoi sa plece dincolo de stele
  Ca stim noi ce sa facem aici jos.

  Se-ntoarce-n tara Domnul cu Scriptura –
  Ca sa ne-nvete viata de crestini;
  Dar ateismul si nomenclatura
  Si-au transformat subtil coloratura
  Si -I impletesc din nou cununi de spini.

  Cu darul de iubire si dreptate
  Se-ntoarce Dumnezeul Preainalt;
  Sa nu mai fie-n tara strambatate,
  Nici comunism si nici securitate,
  Sa nu mai moara tineri pe asfalt.

  Sta Dumnezeu la poarta, Romanie –
  Dar cine Ii va spune: „bun venit!”?
  La Parlament si la Presedentie
  Se-aproba legi, se vrea democratie,
  Dar, Numele Lui nu e pomenit.

  Te cheama Creatorul azi, nu maine,
  In ceasul de destin hotaritor –
  Sa-ti franga-n dar a invierii paine;
  Acum ori niciodata poti romane
  Sa ai un Dumnezeu si-un viitor!”

  Apreciază

 13. Marcel zice:

  „război dechis, tuturor celor care ” nu vor fi cuminţi ” ? !! ” – cred ca spune in fraza anterioara la ce se refera: „sa faca din presedinte o tinta”. Atunci cand Domnia Voastra ati fost atacata, nu ati fost indreptatita sa va aparati ?
  „ce ne este rezervat dacă ne exprimăm opiniile,punem întrebări, cerem explicaţii” – asta si trebuie sa se intample. Poate ca unii care le iau apararea celor ce sunt atacati nu o fac pentru ca ar fi de acord cu opiniile acestora, ci tocmai pentru ca acest principiu care garanteaza libertatea noastra trebuie aparat.

  Cu tot respectul.

  Apreciază

 14. sfinx667 zice:

  Vă mulşţumesc tuturor !
  @ Vania,
  Da, ai dreptate, noi suntem neînţelegători … poate ar trebui să găsească un limbaj adecvat, să se facă înţeles şi perceput aşa cum şi-ar dori … poate că ar trebui să nu se mai îmbete cu licoarea victimizării, e totuşi preşedinte !
  Nici mie nu-mi plac confeti, pancartele , banerele şi balonaşele, decât atunci când beneficiarii sunt copilaşii, fondurile alocate campaniilor electorale, exorbitante de altfel, ar fi cât de cât în limita bunei cuvinţe şi parte din ele direcţionate spre acte caritabile, că tot trâmbiţează toţi ” grija ” pentru binele semenilor…
  Concluzionând, nici eu nu îl iubesc pe Geoană, un milion de balonaşe dacă-i zburdă pe năsuc… din partea mea l-aş teleporta cu drag să-mi fie dor, ceea ce e imposibil…adică, dorul 😉 🙂
  Spor şi succes la scris, io-s mai băgăreaţă , nu pot şi nu vreau să şed pe margini, recunosc tot, ca să mă ierţi, prietene 🙂
  O seară binecuvântată !
  Sibilla

  Apreciază

 15. sfinx667 zice:

  @pescăruş argintiu,
  mulţumesc frumos, au sosit mesajele tale, dar, suntem răciţi şi avem teme cât cuprinde, plus partituri de repetat … :))
  Sfinxul veghează ! Nu toţi au înţeles profunzimea cuvintelor ” în faţa Sfinxului din Bucegi, trebuie să te înfăţişezi gol ” , să vrei , să ştii să asculţi ce spune Sfinxul …
  Frumoase şi încărcate de trăiri versurile, mulţumesc din nou, suflet blând !
  calde îmbrăţişări, dragă prietenă,
  Sibilla

  Apreciază

 16. Marcel zice:

  Va multumesc pentru raspuns si pentru multe dintre lucrurile frumose sau utile pe care scrieti pe blog. Din comentariile la articolul Dvs., mi-a atras atentia aceasta strofa dintr-o poezie a D-lui Adrian Paunescu:
  „Voi nu vedeţi ea nu mai aveţi ţară
  şi ca străini vi-s pruncii, cobitori,
  învaţă ei ceva pe dinafară,
  dar n-au părinti, ei au meditatori.”

  Cu tot respectul.

  Apreciază

 17. sfinx667 zice:

  @Marcel,
  Domnule Marcel, cu tot respectul, domnia mea mai întâi a fost atacată şi apoi s-a apărat, nu m-am apărat preventiv, spre deosebire de domnul Băsescu, care are un obicei din a semăna vânt şi furtuni …
  Recunoaşte că ” eu asta fac ” nu spune nicidecum ” eu asta voi face ”, de aici se înţelege că nu vruse dar se scăpă, mereu intenţii ascunse….. asta nu place deloc.
  Ziarista pe care-a ” complimentat-o ” cu renumita de-acum expresie ” ţigancă împuţită ” nu l-a atacat, a pus o întrebare, şi-a făcut meseria, i-a vorbit civilizat, atitudinea şi felul în care Băsescu a ales să se manifeste numai model de bună purtare pentru tinerele generaţii nu se poate numi, limbajul de cartier atât de blamat de noi toţi când e vorba de tineri, ar trebui să-l iertăm preşedintelui ţării … ? !!
  Eu tot n-am înţeles, nici tupeul manifestărilor sale cu iz de mahala care nu şade bine funcţiei pe care încă o deţine şi nici promisiunile sale ferme şi …. preventive !
  Ştiţi ce e enervant, că are deja prea mulţi învăţăcei ce i-au copiat comportamentul, un exemplu edificator ar fi în renumitul meu judeţ, unde sunt atenţionată preventiv la intervale de timp – cu ” mângâierile” aferente desigur, gen ” tâmpită ”, ” nebună ”, – aducându-mi-se aminte pe căi neortodoxe şi ocolitoare, să-mi aduc aminte că-s mamă şi am rate de plătit, şi poate că ar fi bine să-mi ţin gura închisă …. toţi cei care se dedau la astfel de acte sunt PD-L-işti, şi ocupă funcţii de conducere, ca să fiu mai clară, că incomodă sunt. Au plecat acum câteva luni la miting la Craiova, au luat toţi angajaţii după ei, i-au îmbarcat în utocare, iar eu nu trebuia nici măcar să ştiu că am rămas aproape singură având în grijă copii şi responsabilităţile ce decurg de aci, şi ăsta e doar cel mai blând exemplu…
  Am comentat, am fost catalogată ” comunistă ”, eu fiind doar simpatizantă a unor politicieni social-democraţi, căci pe unii nu-i înghit şi recunosc şi am motivaţii.
  Ideea e că Băsescu şi PD-L au devenit un fenomen, unul cu iz negativ, oricine mişcă-n front, chiar o boare să tresară , e imediat ţinta abuzului, terorii, traumelor de tot felul, şi vă asigur că ştiu despre ce vorbesc. Am spasme intestinale, vreau să fac să mă implic, aduc premii, mi-e dragă meseria mea, dar, buba mă pune să nu tac, să nu accept a mă pune la vălău cu porcii, ăsta ar fi marele meu păcat, de aci zelul lor în a-mi broda zilnic scenarii, cam aşa…
  Nu pot domnule Marcel să tac, şi, da, nu vreau, nu accept ca în instituţii de ocrotire a minorilor să se distribuie cornuri umplute cu cremă aduse cu două zile înainte de termenul de expirare, eu copilului meu nu-i dau, nu mă bate Dumnezeu să tac ? Şi ce dacă stăm prost cu banii, copiii înţeleg dacă li se explică, dar nu, noi suntem reţeua PD şi facem legea. Ei bine, da, chiar o fac, adevărat ! Tot atât de adevărat că numai Dumnezeu îi mai poate opri, atâtea nimşaguri şi-au infiltrat peste tot, că nimic nu se poate dovedi, ei însă da, te pot dovedi, te bagă-n spital… a da, că tot uit, preventiv, ca ripostă la posibile atacuri…. va să zică asta nu pricep eu, posibil că sunt precum zice Vania, neînţelegătoare, ei au farmecul lor…
  În rest, şi domnia dumneavoastră aveţi dreptate, doar că eu, la preşedintele ţării am pretenţia a se comporta şi manifesta public adecvat funcţiei pe care-o deţine , atât.
  respecte şi stimă, domnule Marcel,
  Sibilla

  Apreciază

 18. Marcel zice:

  Ati abordat pe blog subiectul Legii care ii protejeaza pe functionarii publici. Nu pot estima ce ecou a avut, dar , oricum , e bine ca se discuta aceasta tema. Este si o lege referitoare la accesul la informatiile de interes public, 544/2001.
  Va citesc cu interes.
  Va multumesc pentru raspuns si va doresc o seara buna.
  Cu tot respectul.

  Apreciază

 19. sfinx667 zice:

  @domnule Marcel,
  vă mulţumesc pentru vizită, am spus , orice completare, sfat , sunt binevenite, nu am pretenţia a nu fi greşit şi a deţine adevăruri absolute, mă străduiesc doar a mă implica şi a nu sta pe margini, sănătate nu-mi permite a intra pe scena politică, căci, aş face mai mult de atât, consider că fiecare trebuie să pună umărul după putinţă, să nu ne limităm a ne văicării, a arata cu degetul … trebuie să renunţăm la renunţare .
  Mă voi uita peste legea 544/2001, nu cunosc, însă sunt interesată, vă mulţumesc !
  Recunosc, mi-e teamă, atât de teamâ încât nu mai pot da înapoi, pentru ca altora să nu le mai fie teamă, pentru ca băiatului meu să-i nu-i mai fie teamă, asta e tot ce doresc, să nu se mai întâmple nemernicii. Nu vinovaţii răstigniţi ne folosesc, ci să stopăm nelegiuirile, poate le-aş acorda o şansă de reabilitare şi vinovaţilor, doar să se schimbe ceva în bine, cam aşa.
  O seară bună şi domniei dumneavoastră şi chiar vă rog, în măsura în care timpul vă permite, să mă completaţi sau corectaţi la nevoie, sunt deschisă şi maleabilă cu oamenii de bună credinţă şi da, sunt adepta muncii în echipă 🙂
  Numai bine şi multă sănătate, respecte,
  Sibilla

  Apreciază

 20. sfinx667 zice:

  @Marcel,
  aveţi mare dreptate, mea culpa, am luat cu copy-paste textul şi nu am verificat eventualele greşeli, pe viitor mă voi strădui a fi mai atentă !
  Cer scuze, tuturor !
  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.