AVEM O PROBLEMĂ !

Avem o problemă !

Cum spuneam, avem o problemă! Care se preconizează a fi mare şi periculoasă. Ziarul „Ziua” ne informează că România şi românii sunt ţinta unui atac informativ de amploare pe forumurile presei on-line.

Să fie oare aşa?

Ziarul „Ziua” ne semnalează că: „Personaje obscure, care folosesc „nickname-uri” cât mai originale, reuşesc performanţa să fie active 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Explicaţia nu poate fi decât una singură: mai multe persoane care folosesc acelaşi username, lansând mesaje asemănătoare”. Şi că toate, cel puţin cele în discuţie, denigrează poporul român si România !!!

Se poate aşa ceva?

Nu trebuie să ne uităm pe forumuri pentru a observa fenomenul descris. Ajunge să ne uităm în jur. Vom vedea o acută lipsă de discernământ la toate nivelele societăţii „de la cel cu barbă sură pân’ la cel cu ţâţa-n gură” ca să folosesc o vorbă populară, pe care nu sunt sigur, că o mai cunoaşte multă lume.

Să se urmărească distrugerea valorilor morale şi naţionale în mod deliberat?

Posibil, având în vedere că „importăm” de la occidentali, şi de prin alte părţi, tot ce nu-i bun. Cum să numim acest fapt dacă nu lipsă de discernământ?

Homosexualii şi alte anomalii sexuale luptă pentru drepturi, făţiş ! Pentru asta le trebuie susţinere. Cine se ocupă de această susţinere? Nu ştim ! Ceea ce este însă clar, este că ei cer drepturi şi fac demonstraţii, pentru care trebuie (şi primesc !) suport material !

Pe de altă parte, peisajul religios este un dezastru. România este o ţară majoritar ortodoxă. Sau mai degrabă, a fost pentru că actualmente e , să zicem, un „mozaic” de religii. Aceste religii, multe dintre ele apărute peste noapte, după binecunoscuta „revoluţie” din 89, practică un prozelitism acerb.

Mă întreb nu mai e bună ortodoxia, care a fost religia noastră timp de veacuri, şi ne trebuie oarece îmbunătăţiri pentru a reîmprospăta peisajul ? Nu cred !

Am primit infuzii masive de budism tibetan, de psihoreligii de tip yoghinic (yoga în sine este o practica spirituala bună, eu însă mă refer aici la MISA, yoghinii zburători, etc), „secte” neo-protestante. Pentru ce? Avem oare nevoie de ele? Nu suntem şi aşa destul de debusolaţi ne mai trebuie şi credinţe artificiale?

Constituţia României prevede că România este stat indivizibil şi unitar, dar se aud tot mai multe voci iredentiste care cer autonomie.

De ce? La ce le trebuie?

Au drept de exprimare la fel ca şi noi românii, sunt egali cu noi în faţa legii (tot drept prevăzut prin constituţie), au dreptul de a se exprima cultural şi politic (ceea ce nu se poate spune şi despre toţi conaţionalii noştrii trăitori pe străine meleaguri) !

Peisajul politico-cultural este de-a dreptul hilar. Te pufneşte râsul.. un râs amar, când vezi cum dorm politicienii în parlament… sau cum se muşcă între ei, cum se bălăcăresc, pentru interese mărunte, fără nici o tangenţă cu interesele statului sau ale celor care i-au ales ?

Cum să califici oamenii de teapa lui Patapievici care vor să renunţăm la simbolurile naţionale, ba chiar şi la limba româneasca, care ne defineşte printre altele ca naţiune?

Să nu uităm că România încă este capabilă să dea valori, chiar dacă, din varii motive (cu astea e o alta poveste), nu este capabilă să le şi promoveze!

Închei citând un vers al trupei „Sarmalele Reci”, destul de cunoscută cred, în rândul tinerilor: „Nu uita ca ţara te vrea prost !”

Dar nu Ţara ne vrea proşti, ci cineva anume ! Cine ?!?… iar nu ştiu….

Mă întreb de unde toata această vânzoleală în România?

Ce ştiu sigur, e că noi nu o vrem ! Sau aveţi altă părere?

zamolxe

http://ziare.ro/1220362245-Romania_si_romanii_tinta_unui_atac_in

Articol preluat de pe www.quadratus.wordpress.com

Autor : Zamolxe

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la AVEM O PROBLEMĂ !

 1. LORELEI zice:

  Zamolxe… „daca tara ne vrea prosti „- atunci sa cerem Lumina de Sus ….nu?

  Apreciază

 2. quadratus zice:

  am spus ca nu tara ne vrea prosti ci altcineva 🙂
  da sa cerem Lumina Sfanta.. si o s-o si primim 🙂
  Din Bucegi o sa ne vina Lumina odata:)

  Apreciază

 3. quadratus zice:

  zamolxe o raspuns da era logat 🙂
  numai bine 🙂
  zamolxe

  Apreciază

 4. LORELEI zice:

  🙂 .

  Apreciază

 5. sfinx667 zice:

  @LORELEI,
  precum observi, Zamolxe ne pune la treabă 🙂
  O zi frumoasă drago, merită să cumpănim la rândurile de mai sus !
  numai bine,
  Sibilla

  Apreciază

 6. sfinx667 zice:

  @Zamolxe,
  Corect !
  Dacă ne deschidem inimile cu siguranţă vom avea parte de mângâierea şi binecuvântarea Luminii !
  Felicitări prietene drag !
  Sibilla

  Apreciază

 7. LORELEI zice:

  Sibilla am observat a a raspuns 🙂 . Bai, deci eu mi-s din ce in ce mai zapacita deci Zamolxe=quadratus,
  Simona= sora ta, Marco= pustiul tau…restul ii invat eu…uneori as vrea sa fi avut frati – paebune e naspa sa fii singur la parinti eu incurc pana si numele copiilor mei aproape mereu ii strig invers(dar asta e alta poveste…) – bun deci sunt lamurita pana aici sau…Nu-ti mai spun ca la clasa cand vreau sa ascult elevii, sunt un dezastru catalogul cu numele lor, e sfant!

  Apreciază

 8. sfinx667 zice:

  @LORELEI ,
  Simona e una dun surorile mele, Marco e fiul ei deci nepotelul meu, Zoran e baietelul meu 🙂
  quadratus este Solomonar si Zamolxe este prietenul sau…amandoi impreună sunt administratori ai blogului quadratus.wordpress.com , Zami şi Solomonar sunt prietenii noştrii 🙂
  O zi minunată îţi doresc, restul pur şi simplu face parte din farmecul tău 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 9. LORELEI zice:

  Sibilla farmec al meu?… dezastru iti spun eu!!! – bai multam de lamuriri – eu sut curioasa pana peste admisibil asa ca ma bucur mult 🙂 . te pup!

  Zamolxe deci pana la urma …cine ne vrea prosti ? ca tot nu am priceput 🙂 . Nu de alta dar incepe un nou an „de studiu” si parca …am pietre la picioare cand ma gandesc…Iar la tocit carti…- si pentru ce? m-ai cam descurajat. Zi ceva si de bine pt viitorul luminos..

  Apreciază

 10. quadratus zice:

  Lorelei.. mi-ar place să zic si de bine
  Momentan nu e bine deci nu pot spune contrarul 🙂
  O fi bine … asta e sigur 🙂
  Asteptăm Solia Luminii…O sa vina cu Lupul si cu Omul:)
  Până atunci io încerc să-i fac pe români sa-şi aducă aminte cine sunt, să nu mai fie abrutizati şi sănu se mai lase manipulaţi de tot felu de idioti
  Referitor la cine ne vrea prosti…. 🙂 multi şi de multe feluri.Ţara, nu! ea are nevoie de minţi luminate care din păcate îşi iau zboru spre plauri străine şi uită samai vina înapoi
  În rest….numa bine:)
  zamolxe

  Apreciază

 11. LORELEI zice:

  Numai bine si tie…si ca sa ma fac de ras de tot ca habar nu am despre ce vorbesti cu lupul si omul…da-mi un link ceva sa citesc lumineaza-mi mintea se pare ca m-am „blocat”-daca pot sa spun asa.(sincer fara gluma zi-mi unde sa citesc)multam’ fain!

  Apreciază

 12. quadratus zice:

  iaca link-ul 🙂
  cea mai frumoasa poveste eschatologica 🙂
  http://quadratus.wordpress.com/2008/08/06/legendele-neamului/
  lămuri mai exacte nu-ti pot da numa daca ma contactezi
  pace tie:)

  Apreciază

 13. quadratus zice:

  zamolxe.. ca iar uitai sa semnez :))

  Apreciază

 14. LORELEI zice:

  sa fie pace Zamolxe sa fie! o sa citesc multam!

  Apreciază

 15. quadratus zice:

  am obervat ca ti-a placut 🙂
  zamolxe

  Apreciază

 16. megaaslavik zice:

  Замечу
  В частности, были освещены вопросы изъятии земельных участков и иных объектов недвижимости для ?государственных нужд
  Открылся сайт школы российского частного права.
  Приглашаем всех заинтересованных в образовании, новостях в сфере права, а так же тех, кто заинтересован в повышении своей квалификации!
  Обсуждения, события, консультации и многое другое!
  уральское отделение Школы 9e
  Дополнительно 7k учеба

  Apreciază

 17. ROBERT HORVATH NEW YORK zice:

  Robert Horvath- Scrisoare deschisa catre Regele Mihai I al Romaniei

  Robert Horvath: „Românii, criminali sau eroi?“


MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

Sire,

Mă numesc Robert Horvath şi sunt de profesie cineast, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (I.A.T.C.) şi am lucrat în mai multe studiouri mari din România, îndeosebi la Televiziunea Română. Actualmente, îmi continui activitatea la studioul meu de film, cu sedii în New York şi Tokio. Sunt cunoscut, de asemenea, sub numele de Deva (oraşul unde m-am născut) în calitate de grafician, ilustrator şi pictor.

Majestate,

Fiind un erou al copilăriei mele, am purtat întodeauna, în buzunarul pantalonilor, o monedă de argint cu efigia Dumneavoastră. Această monedă mi-a fost confiscată de Securitate şi niciodată înapoiată. Fiind acuzat de spionaj (prin transmiterea unor materiale filmate despre Ceauşescu spre Occident), mi-am propus ca, în cazul în care scap cu viaţă, să nu uit nimic şi să mă alătur celor care au vrut o contra-revoluţie în România. Acest lucru ar fi însemnat readucerea adevăratelor valori la vârful ţării şi reversarea revoluţiei sociale care a adus la conducere scursura mahalalelor, adunată cu pleava de leneşi de la marginea satelor. M-am alăturat celor care au vrut să reinstaureze mult hulitul regim “burghezo-moşieresc”, care, într-un timp istoric extrem de scurt, a adus prosperitate şi intrarea ţării în civilizaţia europeană.

Am vrut să aducem înapoi un regim care să redea demnitatea Armatei Române, mereu terfelită şi acum, peste noapte, acuzată de uciderea a aproape jumătate milion de români evrei; am vrut o întoacere la Dumnezeu şi la Biserică; am vrut o reîntoarcere la adevărata cultură; am vrut o şcoală unde copiii să nu înveţe minciuni şi să vină acasă plângând auzind că părinţii şi bunicii lor au fost cei mai mari criminali de război. Am crezut în reconciliere, în iertarea celor care au greşit, dar şi în pedeapsirea celor care au ucis. Mă refer, aici, la genocidul împotriva unor oameni nevinovaţi, a căror singură vină a fost că au citit mai multe cărţi şi că nu au fost ţărani săraci. Am vrut un rege care să apere legile, Constituţia şi, implicit, să ne apere pe noi.

Majestate,

Am dorit ca dumneavoastră, fiind o personificare a însăşi istoriei celui de al Doilea Război Mondial, să rupeţi, în sfârşit, tăcerea, spunând adevărul că ROMÂNII NU SUNT VINOVAŢI PENTRU HOLOCAUST ci, dimpotrivă, au făcut un lucru pe care alţii nu au îndrăznit să-l gândească: AU SALVAT ÎNTREAGA POPULAŢIE EVREIASCĂ DE LA HOLOCAUST. Acest moment unic al istoriei, când un popor salvează un alt popor de la moarte, trebuie făcut cunoscut şi, sper, celebrat de evrei şi de români împreună. Este momentul, cred, Majestate, ca, prin vocea Dumneavoastră, ultima personalitate importantă a celui de-al Doilea Război Mondial rămasă în viaţă, acest miracol românesc să fie făcut cunoscut întregii lumi. Nu cred că există un loc mai prielnic pentru a spune ADEVĂRUL decât aici, la New York, la o sinagogă cu evrei români. După o introducere despre rolul monarhiei – în special al Reginei Elena, mama Dvs. -în salvarea evreilor, va veni şi rândul Majestăţii Voastre. Nu rămâne decât să spuneţi: “Eu am fost acolo şi ştiu ce s-a întâmplat. Românii i-au salvat pe toţi evreii de pe teritoriul Regatului României, regatul meu”. Aceste cuvinte, puţine dar magice, îndreptând istoria, vor reda românilor, pentru totdeauna, demnitatea furată. Veţi vorbi, probabil, cu lacrimi în ochi, despre suferinţa evreilor şi îi veţi asigura că majoritatea românilor a fost alături de ei. Astfel, în faţa unei presiuni extraordinare, având trupe germane în ţară, întreaga societate românească, monarhia, partidele istorice şi Biserica au pactizat şi conspirat pentru salvarea evreilor. Nu veţi uita să spuneţi că a existat un singur om în toată istoria războiului care i s-a opus lui Hitler, spunându-i, fără ezitare: “Nu îi dau pe evreii mei” (rostită de Mareşalul Ion Antonescu). Vă sugerez, în final, să folosiţi un citat al marelui rabin Şafran, care, vorbind de anii războiului, îşi arată iubirea şi recunoştinţa pentru “bunul şi blajinul popor român”. Un rege are datoria să spună unui popor când a greşit, să-l laude pentru bine şi să-l apere în faţa lumii când este nedreptăţit şi umilit.

Responsibilitatea guvernului de la Bucureşti pentru crimele comise în primele două luni de război este de netăgăduit. De asemenea, nu trebuie negat faptul că familii întregi din populaţia evreiască din Basarabia şi Bucovina au fost deportate dincolo de Nistru, suferind de foame, epidemii sau de epuizare fizică. Dar, pornind de la o tragedie reală, adică moartea a câtorva mii de oameni, fapt prezentat în procesul Ion Antonescu, se ajunge la cea mai bizară deformare a istoriei. Astfel, o comisie condusă de un dezechilibrat mintal, Elie Wiesel, fără nicio competenţă legală sau vreo greutate morală, declară peste noapte România ca fiind prima maşină de ucis (“kiling machine”) din istoria lumii. Deci, Armata Română, a cărei misiune principala era recucerirea unor teritorii, fără ordine primite, fără muniţie şi disciplină germană, fără trupe şi comandouri specializate în operaţii de curăţire (SS şi EInzatszruppe) ucide aproape jumătate milion de oameni, în numai două luni, şi masacrează aproape 8 mii de bătrâni, femei şi copii pe zi (bărbaţii evrei încă în putere fiind încadraţi în Armata Roşie, iar cea mai mare parte a populaţiei evreieşti a fugit în interiorul Rusiei). Astfel, Armata Română depăşeşte cu mult performanţa maşinii de război germane, sprijinită de fasciştii ucrainieni, estonieni şi lituanieni. Pornind pe această linie a ilogicii, putem să ne întrebăm de ce ţăranii români, elementul de bază al Armatei Naţionale, având această unică pornire spre bestialitate, nu au fost folosiţi mai departe în implementarea “Soluţiei Finale” a lui Hitler.

Nu de mult a avut loc, la Institutul Cultural Român din New York (ICR), o întâlnire cu reprezentanţii “Industriei Holocaustului” din Bucureşti, unde s-a “remarcat” d-l general Mihai Ionescu, o veche coadă de topor. Atunci, am reuşit, printr-o intervenţie foarte dură şi percutantă, să-i ridiculizez şi-i să trimit acasă cu coada între picioare pe reprezentanţii celei mai tragicomice comisii din istorie: Comisia Wiesel. Prima şansă a fost dată de Guvernul României în 2002, care, bazându-se pe documentele Arhivei Naţionale şi în conjuncţie cu documentele primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, DC, decretează, fără niciun echivoc, că PE TERITORIUL ROMÂNIEI NU A AVUT LOC HOLOCAUSTUL. La mai puţin de doi ani, însă, acelaşi Guvern al României îşi schimbă poziţia, înfiinţând o Comisie care, bazându-se pe aceleaşi documente, decretează că

ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC UN GENOCID DE PROPORŢII INIMAGINABILE!

Şi, pentru ca absurdul să fie total, după negarea Holocaustului, acelaşi guvern, în acelaşi an, 2002, scoate un decret-lege prin care negarea Holocaustului este pedepsită cu până la 15 ani de închisoare! Admiţând că, în cazuri grave, se poate aplica această lege şi retroactiv, ar fi normal ca însăşi guvernul să-şi afle locul cuvenit în spatele gratiilor! Creat la comandă, pentru câştigarea unor avantaje politice, Raportul Comisiei spune că “România a ucis, a ucis, a ucis”. Asfel, se spune, fără clipire, un mare neadevăr cutremurător: “În România a fost decimată întreaga populaţie evreiască, cu excepţia unor regiuni unde au supraveţuit”. I-am asigurat pe membrii delegaţiei că adevărul este exact invers şi că aceste câteva regiuni reprezintă, de fapt, actualul teritoriu al României. Mă întreb ce trebuie aruncat mai întâi în lada de gunoi a istoriei: guvernul sau autorii acestu raport. Concluzia înebunitoare a
  comisiei “ROMÂNII SUNT VINOVAŢI DE GENOCID” nu trebuie lăsată fără un răspuns. Când cineva vine la tine acasă şi te face criminal, cred că este cazul să îi arăţi, fără ocol, uşa. Cred că nu este prea târziu, Majestate, să faceţi acest gest, în numele tuturor.

Istoria este făcută întodeauna de învingători. Dar, atâta timp cât nu se spune răspicat că a existat un singur om în întreaga istorie a celui de al Doilea Război Mondial care s-a opus lui Hitler, salvând jumătate milion de suflete de la moarte sigură (Mareşalul Ion Antonescu) rămânem în minciună. Nu putem nega opinia lui Goebels, căpetenia nazistă, care, în jurnalul personal, spune: “M-am dus de mai multe ori la Hitler şi i-am spus că Antonescu conduce cu ajutorul duşmanilor noştri. Sub nasul nostru pleacă nenumărate vapoare cu evrei spre Palestina. S-a ajuns să se trimită alimente pentru evreii români din Franţa”. Cred că sunteţi de acord să-l credem mai degrabă pe Goebels (acesta avea zeci de agenţi la Bucureşti, care îi spuneau adevărul), decât pe Wiesel, care are mii de agenţi locali care se încurcă însă în minciuni.

Dacă de pe teritoriul Regatului României nu a fost trimis niciun evreu spre lagărele de concentrare naziste, nu aceeaşi soartă au avut-o cei surprinşi de război pe teritoriul german sau pe al axei fasciste. La ordinele Mareşalului Antonescu, Guvenul României a făcut eforturi extraordinare pentru a-i încuraja pe evrei, a le face viaţa mai uşoară şi a salva mii de oameni de la moarte sigură. Prin acţiuni disperate, contra cronometru, oamenii Mareşalului Ion Antonescu scot din trenurile morţii zeci de famili, opresc arestări şi execuţii în ultimul moment sau dau zeci de paşapoate în alb cu nume româneşti. După cum reiese din documente, s-a încercat de multe ori scoaterea evreilor români chiar şi din lagărele de concentrare. Pentru că documentele esenţiale a activităţii statului român pentru salvarea evreilor de la moarte sunt ascunse în raport, pun sub semnul întrebarii onestitatea, imparţialitatea şi chiar legalitatea Comisiei Wiesel. Astfel, în directiva guvernului din toamna anului 1942 se spune, cu claritate:

“Întrucât în România evreii sunt consideraţi cetăţeni români, ei trebuie să se bucure şi în străinătate de protecţia statului român”. În final, se cere să se intervină pentru recuperarea averilor evreilor români aflaţi pe teritorul Reich-ului. Ca urmare a faptului că Mareşalul Ion Antonescu cerea înapoierea “evreilor săi”, în răspuns, Ministerul Afacerilor Străine al Franţei comunică, în ianuarie 1943, Legaţiei Române de la Vichy, că este favorabil repatrierii evreilor români aflaţi în Franţa. La 28 mai, Ministerul Afacerilor Străine şi Direcţia Generală a Poliţiei stabilea normele în vederea “revenirii în ţară a evreilor cu drepturi foarte bine stabilite la cetăţenia română şi a căror primire în România a fost admisă în mod excepţional, dintr-un spirit de umanitate faţă de situaţia grava ce li s-ar fi creat în străinătate”.

În urma instrucţiunilor personale ale ministrului român de Interne, Mihai Antonescu, din 6 aprilie 1943, Legaţia României din Berlin a adresat (pe 12 aprilie) o notă către Auswärtiges Amt, solicitând o intervenţie la serviciile germane competente şi în special la Geheimestaatspolizei (Gestapo) pentru eliberarea cetăţenilor români nearieni arestaţi după 31 martie 1943 şi acordarea vizelor de plecare în România. Din “raţiuni politice”, Auswärtiges Amt a dat curs cererii. În circulara trimisă de Sicherheitsdiest (Serviciul Secret-SD) la 30 aprilie către unităţile din subordine se cerea acestora să înceteze arestările în rândul evreilor români, iar la Bruxelles, consulul român se duce personal la Gestapo, cerând sistarea arestărilor şi deportărilor şi obţine, la 6 mai, eliberarea celor arestaţi. Peste o săptămână, Legaţia germană anunţă “că au fost luate măsuri să nu mai fie arestat niciun supus român”. În decembrie 1943, a început acţiunea pentru salvarea evreilor din Italia şi Grecia. În scurt timp, sub nasul nemţilor, evreii sunt aduşi în ţară. Primăvara anului 1944 va intra în istorie ca un miracol românesc: MAREŞALUL ION ANTONESCU SALVEAZĂ 11.000 DE EVREI DE LA HOLOCAUST, trimiţând instrucţiuni Legaţiei Române din Budapesta să dea viza de intrare în România (9.837 de vize) pentru mii de evrei unguri şi străini aflaţi în Ungaria.

Un document de extraordinară importanţă îl reprezintă şi raportul generalului Ion Gheorghe, ministrul de la Berlin, care descrie eforturile susţinute ale diplomaţiei româneşti pentru a-i salva pe evreii români aflaţi deja în lagăre. El precizează: “atitudinea hotărâtă din partea noastră, declarând formal că înţelegem să ne rezervăm drepturile suverane asupra cetăţenilor români, oricare ar fi originea lor. Astfel, nu poate fi acceptată internarea de către Germania a evreilor supuşi români”. Raportul ajunge la Mihai Antonescu, în 22 octombrie 1943. În perioda următoare, prin legaţia de la Berlin, s-au făcut noi intervenţii în sprijinul evreilor români din lagăre. În luna mai 1944, ministrul de la Berlin primeşte o telegramă disperată de la Bucureşti: “nu este posibil să ne dezinteresăm de soarta cetăţenilor noştri nearieni care solicită protecţia la care au drept legal… Vă rog deci să binevoiţi a face tot ce stă în putinţă pentru ocrotirea, eliberarea şi repatrierea celor în cauză”.

Îi asigur pe toţi cei interesaţi că documentele pe această temă sunt numeroase şi intenţionez să le strâng într-o carte intitulată “Omenia” (Antonescu şi românii salvează evreii de la Holocaust). Am citit multe documente şi niciunul nu m-a uimit şi cutremurat precum cel datat 27 aprilie 1944, prin care Guvernul Român, prin Radu Lecca, cere oficial şi fără menajamente repatrierea evreilor români internaţi la Bleichauer şi Auschwitz (document B’nai B’rith international). Într-o ţară ameninţată cu ocuparea completă de către germani, înlăturarea lui Ion Antonescu, abolirea monarhiei, deportarea tuturor evreilor şi instalarea lui Eichman la Bucureşti (operaţiuni paralele “Margarethe 1” – Ungaria şi respectiv “Margarethe 2” – România) o ultimă încercare de a salva evreii români de la o moarte sigură mi se pare un act de o demnitate sublimă.

Comisia Elie Wiesel pentru studierea Holocaustului îşi intitulează “opera” Raport Final. Dar, pentru că au apărut noi cărţi menţionând 800.000 de victime pe teritoriul controlat de autorităţile române, mi-am dat seama că această statistică nu se va opri niciodată. În consecinţă, cred că este cazul ca orice român sau evreu care gândeşte raţional şi are bun simţ să se opună acestui monstru care a luat-o razna. Trebuie să menţionez că Comisia Wiesel a dat undă verde unei adevărate vânători de vrăjitoare şi de antisemiţi, având ca victimă cultura şi limba română. Astfel, aici, la New York, la Institutul Cultural Român (director pe Corina Şuteu), Eminescu este boicotat, iar folosirea limbii române este absolut interzisă. Pentru că demolarea statuii poetului naţional este aproape desăvârşită şi limba română declarată periculoasă, nu rămâne decât să aşteptăm interzicerea arborării steagului tricolor.

O altă consecinţă a acestui raport este acerbarea antisemitismului şi a sentimentelor antiamericane. Minciuna, exagerările fără limite şi călcarea în picioare a demnităţii oamenilor nu putea să nu creeze resentimente şi chiar ură. Poate că inteligenţa evreiască va realiza într-o bună zi că această politică de tip “bumerang” este contraproductivă şi chiar periculoasă pentru viitor. România a fost o ţară care i-a aşteptat pe americani, iar acum abia aşteaptă ca ei să plece. Dar nimic nu depăşeşte în gravitate faptul că toţi copiii învaţă la şcoală că fac
  parte dintr-o naţiune de criminali. Aici nu mai este loc de întors, pentru că se merge prea departe. Fiecare părinte, indiferent dacă este român, ungur, evreu sau ţigan (ordinea nu contează), are datoria morală să rupă paginile pline de minciuni ordinare din cartea de istorie în faţa copiilor şi a întregii familii. Fiecare profesor are datoria să vorbească despre omenia şi curajul românilor care au salvat de la moarte o jumătate million de oameni nevinovaţi, chiar dacă această lecţie nu face încă parte din programul de învăţământ. În acest fel, vom face un prim pas spre recâştigarea demnităţii noastre, iar copiii noştri se vor întoarce de la şcoală cu fruntea sus.

Majestate,

Un rege are datoria să ne apere istoria, cultura şi să fie alături de noi la nevoie. Cred că sunt în asentimentul ţării să vă rog să vă ridicaţi în ceasul din urmă şi să spuneţi ADEVĂRUL. În acest fel, veţi recupera istoria şi onoarea tuturor. Când va veni momentul, veţi mulţumi destinului care v-a dat şansa să faceţi ceva important pentru trecutul, prezentul şi viitorul ţării. Majestate, vă găsiţi la o ultimă încrucişare de drumuri, având posibilitatea de a pleca spre istorie ca REGELE MIHAI I al ROMÂNlEI sau ca un Mihai oarecare, în curând uitat de toţi.

ROBERT HORVATH (Deva) New York, 


  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.