ATITUDINI – ARESTAREA FOSTULUI LIDER AL SARBILOR BOSNIACI, RADOVAN KARADZIC, RELATATA IN PRESA !

ATITUDINI …

Arestarea fostului lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic ne pune in fata unor unor aspecte a caror abordare se impune, si totusi se cunosc prea putine, multe din informatiile care ar face lumina sunt inca numite ” confidentiale „, raspunsurile nu sunt se pare pentru oricine, de aici speculatii si/sau manipulare, ceea ce nu este corect si nici a adevar, democratie sau respectarea dreptului la informare, nu suna … iata cateva din aceste aspecte care cer lamuriri :

– este interesant momentul ales ;

– ce inseamna si in ce consta mai exact ” sprijinirea recunosterii independentei Kosovo si in acelasi timp sustinerea unei colaborari cu Serbia si intre Serbia si autoritatile de la Pristina ? „

– toate arestarile sunt CONDITII IMPUSE pentru integrarea Serbiei in Uniunea Europeana si in acelasi timp, Statele Unite au oferit 5 milioane de dolari recompensa pentru prinderea lui Radovan Karadzic …

– cat se ofera recompensa pentru prinderea si condamnarea celor care au ucis civili sarbi, copii, batrani, cine va plati pentru toate atrocitatile savarsite impotriva poporului sarb, cine va raspunde si va plati pentru toate Lacasele de Cult, biserici si manastiri ORTODOXE sarbe ce au fost rase si daramate ?

– care este cifra reala a musulmanilor ucisi la Srebrenica, 1200 sau 8000 ?

– cine va plati si va fi judecat pentru toti civilii morti, ucisi fara rost in Iraq, Vietnam, Hiroshima, Nagasaki, fosta Yugoslavie, etc. … justificari, explicatii si scuze trambitate nu vor vindeca nici rani, nici cosmaruri, nici traume si nu vor invia pe cei ucisi , dar, nu se ofera recompensa pe capul nimanui , interesant…

– cine si de ce are interes in ingenuncherea repetata a unor popoare, in lovirea ortodoxismului, pana cand se va continua a se scuipa obrazul unor state, pana unde se va merge cu secretizarea si dezinformarea … lipsa informatiilor suficiente si lamuritoare, a dovezilor de netagaduit lasand loc speculatiilor …

Nu, nu ma erijez nici in ” avocat al sarbilor ” si nici nu caut a-l scuza pe Radovan Karadzic, departe de mine gandul, sunt un pui de furnica, insa mi-e sila de tot ce se intampla in lume, mi-e mila si imi pasa de toate victimele colaterale ale razboaielor duse in numele ” eradicarii terorismului ” prin acte de terorism infinit mai atroce, nimeni nu se oboseste a lamuri , a limpezii cu adevarat ceva si, adevaratele crime, nemernicia, micimea , netrebnicia continua, de fapt, in numele banului, influentei, obtinerii puterii … in tot acest timp, mor OAMENI, cei care nu mor ucisi de glont, mor de foame !

Pana cand orice sarb va fi numit cu usurinta ” criminal „, si cu ce si in ce mod va plati Bush toate mizeriile pe care le-a orchestrat, cand vom afla cine e in umbra lui si de ce ?

Cat exista toate aceste semne de intrebare, sigur ca oricine poate sa zica, sa creada orice !

Cel putin corecta ar fi limitarea la relatarea faptelor si nu a poza in natiuni model, mari lideri mondiali, care propriile lor fapte nu le vor spala, justifica si argumenta niciodata !

Sigur, daca Radovan Karadzic va fi gasit vinovat, sa plateasca, dar pentru ceea ce este vinovat si sa plateasca fiecare din vinovati. Noua, ne ramane sa militam pentru pace, si, sa nadajduim ca Dumnezeu nu va ingadui la nesfarsit sa moara oameni nevinovati, pentru satisfacerea unor pofte si scopuri politice !

SIBILLA POESIS

Am preluat de la colegul Dejan :

„Fostul lider al sarbilor bosniaci a fost arestat noaptea trecuta de serviciile secrete sarbe. Acum, Radovan Karadzic se afla intr-o inchisoare din Belgrad si in scurt timp va fi adus in fata instantei pentru crime de razboi.

Principalele acuze care i se aduc sunt masacrul de la Srebrenica si bombardarea orasului Sarajevo.

Ma feresc deocamdata sa fac comentarii asupra subiectului. Sunt putin mirat ca acest lucru s-a petrecut in preajma negocierilor dintre Serbia si Uniunea Europeana. ”

Radovan Karadžić (sârbă Радован Караџић) (n. 19 iunie 1945, Petnjica, Muntenegru, Iugoslavia) este un politician, poet şi medic psihiatru sârb din Bosnia. A condus sârbii din Bosnia în perioada războilului din Bosnia şi este acuzat de crime de război şi de genocid în două cazuri: pentru că ar fi organizat asediul oraşului Sarajevo şi pentru că ar fi organizat masacrul de la Srebrenica, în care au fost ucişi cca. 8000 de musulmani.

Scrie poezii, ceea ce îl aduce în contact cu scriitorul Dobrica Ćosić, care-l va încuraja să intre în politică. Este unul din întemeietorii în 1989 a Partidului Democratic Sârb (Srpska Demokratska Stranka) din Bosnia-Herzegovina, al cărui scop declarat a fost protejarea comunităţii sârbeşti şi a intereselor ei prin menţinerea Bosniei în sfera de influenţă a Serbiei, sau prin secesiune.

În octombrie 1991 se înfiinţează Adunarea Parlamentară a sârbilor bosniaci, condusă de Radovan Karadžić, pentru organizarea unor provincii autonome sârbe. În 9 ianuarie 1992 această adunare proclamă Republika Srpska a sârbilor din Bosnia şi Herzegovina (sârbă Република српског народа Босне и Херцеговина / Republika srpskog naroda Bosne i Hercegovine), ca parte a RSFI. În 29 februarie şi 1 martie are loc un referendum privind independenţa Bosniei şi Herzegovinei, referendum la care 64 % din populaţie (musulmanii bosniaci şi croaţii) votează pentru în proporţie de 98 %, însă sârbii bosniaci se opun. În 6 aprilie 1992 ONU recunoaşte Bosnia drept stat independent, iar Karadžić devine primul preşedinte al administraţiei sârbe de la Pale. El îşi asumă puterea de jure, inclusiv comanda armatei.

Din 1996 era căutat pentru crime de război de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI). În această calitate era căutat de forţele ONU din Bosnia-Herzegovina, pe baza mandatului Interpolului, care menţiona crime împotriva umanităţii, nerespectarea Convenţiei de la Geneva (1949) şi genocid (în special pentru masacrul de la Srebrenica).

După 12 ani de sustragere, autorităţile sârbeşti au anunţat în 21 iulie arestarea sa,[2] arestare confirmată de TPI.

Karadžić este considerat de unii sârbi drept un erou de război.[3] Ei spun că el nu este mai vinovat decât orice alt lider politic din timp de război.

( http://ro.wikipedia.org/wiki/Radovan_Karad%C5%BEi%C4%87 )

Arestarea fostului lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic, relatata in presa :

http://www.hotnews.ro/stiri-international-3660081-radovan-karadzici-deghizat-nume-fals.htm

Poliţia a operat mai multe arestări după ce peste 50 de membri ai organizaţiei ultranaţionaliste sârbe Obraz au protestat în faţa sediului Biroului pentru crime de război din Belgrad faţă de arestarea lui Karadzic. Scene asemănătoare au avut loc şi la Pale, fosta capitală a Republicii Srpska şi fieful familiei Karadzic.

http://www.tion.ro/stiri/mapamond/articol/vestea-arestarii-lui-radovan-karadzic-i-a-scos-pe-bosniaci-238n-strada/cn/news-20080722-12353051

El risca inchisoare pe viata – TPI nu prevede pedepse cu moartea – daca va fi declarat vinovat pentru cele 15 capete de acuzare de care este vizat, printre care genocid, persecutari, exterminari, crime, deportari, acte inumane sau luari de ostatici.

Radovan Karadzici, una dintre cele mai cautate persoane din lume, a fost arestat si urmeaza sa fie extradat catre Tribunalul pentru crime de razboi al ONU, de la Haga, alti doi suspecti fiind dati in urmarire, relateaza Reuters.

Fratele lui Radovan Karadzici, Luka, le-a cerut marti reprezentantilor din Bosnia ai comunitatii internationale sa permita familiei fostului lider politic al sarbilor din Bosnia, arestat luni, sa il viziteze la Belgrad, inainte de a fi transferat la Haga.

Autoritatile internationale au refuzat de doua ori luni dimineata sa predea familiei lui Radovan documentele care le-ar permite rudelor sa vina in Serbia pentru a-l vizita, inainte de a fi transferat la Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI)”, a declarat Luka Karadzici, citat de AFP.

Pasapoartele familiei Karadzici au fost confiscate in ianuarie in urma unui ordin al inaltului reprezentant al comunitatii internationale din Bosnia, Miroslav Lujcak, la solicitarea TPI.

Este o grava incalcare a drepturilor omului„, a subliniat Luka Karadzici. Potrivit fratelui fostului lider al sarbilor din Bosnia, sotia si fiica acestuia s-au bucurat cand au aflat ca Radovan Karadzici este in viata .

http://www.ziare.com/Familia_lui_Karadzici_vrea_sa_l_viziteze_la_Belgrad-365583.html

Celor care doresc sa cunoasca faptele si nu estimari si consideratii, consultati aici :

http://ro.altermedia.info/yugoslaviakosovo/ce-s-a-intamplat-de-fapt-la-srebrenica-2_2480.html

Raportul interzis de la Srebrenica !!!

Aduceri aminte – pentru cei care judeca ceea ce nu cunosc :

Kosovo je Srbija. A fost si va ramane.

Coincidente:
La 17 februarie 1999 NATO aprobă un “plan de operare” pentru o eventuală forţă internaţională de menţinere a păcii în Kosovo (KFOR), care să cuprindă 26.000 de oameni.
La 17 februarie 2008 Kosovo şi-a autoproclamat independenţa faţă de Serbia.

Kosovo a fost intotdeauna pamant sarb ! Da, Kosovo je SrbIJa !

Filmare cum Albanezii Musulmani din KOSOVO distrug o BISERICA, ii smulg cu o ura teribila Crucile de pe turle riscandu-si si viata in furia lor oarba, si trag clopotele in batjocura in timp ce ii dau foc si gloata albanezi formata si din femei si copii jubileaza.TERIBIL!!! SOCANT!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc

Picture Slide cu alte BISERICI Ortodoxe Sarbe distruse cu Tunurile si cu EXPLOZIBILI de catre Albanezii Musulmani(cum aratau inainte si cum aratau dupa… ;)
http://www.youtube.com/watch?v=hK1aPvMsRmA
Mai mult, Albanezii musulmani au distrus din 1999 pana in 2008 peste 150 de BISERICI si MANASTIRI. Enorm!

Sarbii nu le-au daramat nici o moschee cat timp albanezii erau minoritari, dar albanezii vor sa distruga orice urma de crestinism din Kosovo dupa ce s-au vazut majoritari…

Uitati ce au facut Albanezii cu satele Sarbilor din Kosovo!
Arata ca dupa un holocaust nuclear…
Totally distroyed Serbian Villages near PEC filmed in 2005
http://www.youtube.com/watch?v=Ie1xyrW8xmY…feature=related
Asa a variat populatia KOSOVO:

1871 – Serbs: 64% Albanians: 32%
1948 – Serbs: 24% Albanians: 65%
1971 – Serbs: 18% Albanians: 74%
1995 – Serbs: 7% Albanians: 90%
2008 – Serbs: 5% Albanians: 92%

Multi sarbi, spun ca : ” Radovan Karadzic nu este mai vinovat decat orice alt lider politic din timp de razboi . „

BALCANII CONTINUA SA FIE UN BUTOI CU PULBERE , SITUATIA E DEPARTE DE A SE FI LIMPEZIT.

SIBILLA POESIS

material, articole, informatii preluate de pe site-uri net

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la ATITUDINI – ARESTAREA FOSTULUI LIDER AL SARBILOR BOSNIACI, RADOVAN KARADZIC, RELATATA IN PRESA !

 1. leo zice:

  Ai cumva vreun dubiu, Sfinxule, că, la fel cum i-au ucis mişeleşte (vezi Miloşecici) pe alţii pe care n-au avut tupeul să-i ucidă în simulacre de procese, care vor fi făcut mici copii din oamenii lui Torquemada (vezi Saddam, şi nu numai), Karadzici va avea parte de o altă soartă? O lume de mişei, în care-s prea mulţi lupi şi prea mulţi sacrificaţii miei…
  E poate un fel al bunului Dumnezeu de a spune cui are urechi de auzit să audă, să arate cui are ochi să vadă care-s popoarele preţuite înaintea Sa, alegând iar şi iar câte un martir blagoslovit cu destin mesianic de miel sacrificat pentru iertarea păcatelor unui popor sârb, unui popor român, de ce nu, unui popor arab, veşnic prigonite de vreun anticristic lup îmbrăcat în oaie ce te-mbie să sugi la ugerul democraţiei…
  Dumnezeu să-l ierte, că oamenii, mă rog, cei care se mai consideră oameni, sigur nu-l vor ierta pentru vina de a-şi fi apărat poporul…

  Apreciază

 2. Draga sestro, foarte interesant articol ne-ai oferit si iti multumesc mult pentru toata bogatia de informatii cuprinse in el.
  Am vazut aseara la o emisiune televizata de stiri agitatia creata in jurul acestei probleme legate de arestarea lui Radovan Karadzic, fostul lider al sarbilor bosniaci, acuzat de genocid 😦
  Recunosc ca nu stiu prea multe lucruri legate de culisele si conjucturile politice, dar ma grabesc sa ma pun la curent si cu ajutorul tau nepretuit, scumpa prietena.
  Am observat aseara in cateva imagini filmate, ca figura lui de acum este de nerecunoscut, arata foarte imbatranit si are un aer hartuit, asemeni vanatului prigonit printre stanci si prapastii adanci .
  A trait sub alta identitate, avand o profesie onorabila, traind decent, incercand sa nu fie in vizorul lupilor sangerosi.
  Dar se pare ca nu a reusit, probabil ca un „binevoitor” lacom dupa averi si recompense l-a tradat fara remuscari…
  Nu pot acum decat sa constat cat este de nedreapta si de nemiloasa viata pentru unii semeni de-ai nostri alesi sa conduca popoare…
  Iti inteleg tristetea si acum incep sa o impartasesc si eu.

  Apreciază

 3. ionborgo zice:

  Niko,
  N-am sa scriu mult.Este un fapt de viata cutremurator in Istoria Serbiei Mari.Un vis spulberat!Radovan Karadjici!!!Numai sarbii si in special sarbii bosniaci au dreptul a-l judeca.Restu-i minciuna si tradare!Eu asa cred!Acest medic,caruia nu-i lipsea nimic dpdv material si-a dedicat soarta luptei sarbilor pentru libertatea de auto-determinare stiind ca prin actul sau „a imbracat camasa mortii”.Astia-s Sarbii si de aceea in egala masura sunt temuti,respectati si huliti.Lasitatea Europei in fata „Jandarmului Universal” a distrus o tara si a distrus vieti.In lunga Istorie a slavilor Sudici de peste 1000 de ani ,popoarele sarbe nu asu fost invinse niciodata,au fost tradate.Popor mandru si viteaz,cinste tie.Cu drag,tata Borgo!

  Apreciază

 4. Dejan zice:

  Felicitari pentru articol si multumesc pentru documentatie !

  Nu am primit cu multa bucurie vestea arestarii sale. Intr-adevar , Karadzic este vinovat de multe lucruri. Rolul presei internationale a fost de a amplifica faptele sale pentru a-l face unul din tapii ispasitori ai razboiului, alaturi de Milosevic sau Mladic.

  Trebuie ca intr-un final, sa se declare o singura tara vinovata pentru razboiul iugoslav. Aceasta se doreste a fi Serbia.

  Karadzic trebuie judecat . Dar nu de o institutie cum este Tribunalul Penal International care l-au gasit nevinovat Ramush Haradinaj. Acesta a avut 37 de capete de acuzare printre care persecutare pe criterii politice, religioase sau rasiale, distrugerea unei proprietati private, acte de cruzime, viol sau crima si a fost achitat. Bineinteles, ca a fost primit cu onoruri militare la Pristina de coruptul Hashim Taci. De faptele odioase pe care le-ai prezentat tu legate de Kosovo, cine va fi gasit vinovat? Se pare ca nimeni… Nu m-ar mira ca TPI sa declare ca albanezii au omorat copii, femei sau batrani pentru ca se aparau sau pentru ca acesti bieti sarbi erau niste criminali.

  Se zvoneste ca si Ante Gotovina va fi achitat. Poate ca nu s-a intamplat nimic in Krajina. Au fost doar niste filme americane regizate de un amator. Oare cei de la Haga ne cred „americani” sa credem toate declaratiile de presa stupide pe care ei le difuzeaza?

  Imi este scarba !

  Felicitari inca odata pentru articol si poate exista un Dumnezeu care sa faca dreptate…

  O zi buna, Sibilla !

  Apreciază

 5. Eu ii dau perfecta dreptate lui Mircea Badea, in sensul ca fostul lider bosniac, acum s-a vrut prins, nu ca nu l-au gasit. Sa fim seriosi.
  O zi frumoasa Sibilla 😉

  Apreciază

 6. Dejan zice:

  @ Petrisor Socol

  Eu cred ca acum era cel mai bun moment pentru actuala conducere din Serbia sa-l „gaseasca”.

  Am vazut emisiunea lui Mircea Badea. In mare are dreptate, dar nu cunoaste foarte bine situatia. Din puzzle ii lipsesc unele lucruri importante ca sa ajunga la o concluzie cat de cat reala.

  Apreciază

 7. ionborgo zice:

  Leo,prietene!
  Eu ma straduiesc sa port un dialog.Pe vremea tineretii mele (prin anii l960-62) fiind student in Dulcele Targ al Iesilor,fetele noastre purtau rochite extrem de scurte(de moda minijupei) si tot atunci circula un banc,o zicere pe care poate tu o stii.Iat-o:”Care-i asemanarea dintre o prelegere(alocutiune,dissertatie,articol,sedinta,etc) si o fusta mini?” Raspuns”Amandoua trebuie sa fie suficient de lungi ca sa acopere problema si suficient de scurte ca sa starnesca interesul”.Asaa s-ar traduce:”O masura-n toate”!Ca aredelean ,imi place sa fiu cumpanit in gand,masurat la vorba si daca se poate cat mai rezervat !Daca ne-am lua dupa traditia populara multe s-ar putea spune despre „gura” ca si concept si mijloc de educatie.Si Esop in fabulele sale arata importanta acestui organ de comunicare.Dupa ambele traditii neconcordanta dintre gand si gura afecteaza alt organ vital.Priceputa-i motule?Cu mult drag ,Tata Borgo.

  Apreciază

 8. ionborgo zice:

  @Leo,vad ca nu mai sunt cu „dialogul” meu cu insul „banat” .
  Cred ca Niko,ca o sarboaica asa cum ne place sa o stim s-a infuriat si a sters tot ce se referea la acel ins care cu parere de rau am constat ca iubeste monologul „didacticist” si ca „incercarile” mele de a-l aduce pe calea „dialogului constructiv si prietenesc” au esuat.Niko i-a dat „siktir” poate s-a saturat de prelegerile anoste si pretentioase ,semne de un snob.
  @NIKO,fata din mama sarboaica,deci apriga! Da comanda si incep impreuna cu Leo,prietenul motz, un siktir de toata frumusetea.La prostii si hazuri ma pricep de numa.Tu nu te enerva.Pentru a ne distra avem nevoie si de prosti fuduli ,ca altfel nu le poci spune.
  @Leo prietene,ce spuneai de Balaceanca?Vezi ca si la mine-n urbe fiinteaza o astfel de institutie de „Caritate” si noi o denumim „Casa Galbina”.
  Va intre iarasi:Ati priceput?Vorba unei tzoape :”Nu se merita(argou) d-le,,, sa te iei de piept cu prostia,ca astia e odihniti la minte”
  O seara cum nu s-a mai pomenit va doreste din tot sufletul,tata Borgo.

  Apreciază

 9. LORELEI zice:

  Mi-a placut mult comparatia intre fusta mini si ..prelegere – daca va rog domule Borgo pot sa o copiez si sa o postez si pe blogul meu?

  Apreciază

 10. leo zice:

  Duşooo!
  Ce mi-ai făcut cu blazonul? De ce nu se mai văd florile mele două de colţ???!!?!

  Apreciază

 11. sfinx667 zice:

  Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase la dresa bravului popor sarb 🙂
  In ceea ce ma priveste voi spune mereu si tuturor :
  KOSOVO JE SRBIJA !!!
  DACA EXSTA UN POPOR DEMN IN EUROPA, ACESTA E POPORUL SARB !!!
  MULTUMESC !!!
  Sibilla

  Apreciază

 12. sfinx667 zice:

  @duso, eu personal, si, stii bine ca nu numai eu, nu am dubii de nici un fel !
  Mi-e scarba de toti infantilii ce se joaca de-a razboaiele pe intraga planeta, scarba si sila mi-e de ei… poporul sarb este un LEU, pe cand dihaniile cu chip de oameni si suflete de iude sunt si vor crapa VIERMI ! AMIN !
  Dumnezeu va avea grija de toate, ai sa vezi duso, nu vor putea mintii si manipula omenirea la nesfarsit !
  multumesc duso moja 🙂
  ja sam srpska 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 13. sfinx667 zice:

  @Pescarus drag, multumesc din suflet, din nou esti cea mai minunata prietena 🙂
  Constat ca oamenii se tem sa-si exprime parerea, sau, au fost bine ” informati ” de catre manipulatori si deci nu stiu cine sunt sarbii cu adevarat..:)
  Sunt mandra de aripa materna sarba, am mostenit curajul, demnitatea, dragostea pentru adevar, stii Cora, eu chiar nu ma tem de dihaniile culiselor, dar deloc.. ar trebui sa le dea de gandit 😉
  Multumesc sestro, dupaamiza sunt la servici, am primit toate ravasele tale 🙂
  Laku noc sestro 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 14. sfinx667 zice:

  @Tati Borgo, va multumesc frumos pentru TOT 🙂
  As fi eu si mai apriga, dar, sunt in imposibilitate, asa zisii ” viteji ” se asund in spatele monitoarelor ca sa-si demonstreze barbatia, va asigur ca nu exista unul care sa aiba curajul si barbatia sa fie asa guraliv in fata mea, sunt niste lasi, nick-uri false, copilasi, prea slabi pentru mine 🙂
  Ja sam srpska tati Borgo 🙂
  Un om cu coloana vertebrala sunteti dumneavoastra, spuneti ce aveti de zis, fara retineri, aveti deci toata stima si pretuirea mea !
  O noapte linistita tati, si nu va necajiti, am scos moderarea, insa, cine se mai deda la a jigni poporul sarb, adica sa-mi jigneasca mie mama, va trebui sa ….faca fata unei sarboaice….mi-e mila de ” viteji ” 🙂
  Numai bine si multa sanatate tati Borgo drag 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 15. leo zice:

  Tati Borgo,
  Amin la asta: „Nu se merită d-le să te iei de piept cu prostia, că ăştia e odihniţi la minte”!
  Am aplicat demult o cestie pe care nu o ştiam defini… Fac pamflet doar cu pamfletari, nu cu cioflingari… În momentul în care am clasificat gâza, o fixez cu bold la clasa de care ţine… ş-acolo să o mănânce moliile! Am alta mai bun de făcut decât să mă risc să iau vreun virus de să ajung şi eu mononeuronat ca ăia de e muuulţi…
  D-aia, de ce să n-o recunosc, mă surprinde niţeluş elanul de vulpe nimerită în coteţul găinilor ghiftuite de pesmeţi muieţi în pălincă pe care ţi l-a iscat, dragă moroşanu dupe care nu-i bine a da cu bolovanu, acest personaj de tristă amintire…
  Pe undeva, chiar mă faci tălică să mă simt eu ăla mai bătârnu, că prea mi-s nemuritor şi rece în faţa mârlăniei de-a dreptul miticeşti de care am avut parte astăzi înainte ca… pot să-ţi spun, tati Borgo, un sicret? da’ să nu mă spui la Sibillina… ştii, de când o cunosc, n-am auzit-o atât de calmă ca în secunda în care l-a promovat la locul din care s-a născut: în groapa Glina! Şi ştii care e culmea: n-a citit un rând în afara citatului trunchiat din Bunicuţa! A dat un scroll, a văzut panglicile scoase pe gură de piţifelnic şi… mâna-i greblă se făcu…
  Acu io, sincer, mi-aş face autocritica dac-aş ştii limba animalelor, că le-am jignit pe toate ălea prin care am încercat să-l fabulizez: sunt prea creaturi ale Domnului pentru a fi asociate cu aşa avorton al spiritului uman!
  Na, că stârnişi tălică şi în mine pofta de mititei în sânge cu muştar iute…
  Pe cuvânt de şoim al patriei că nici cu tirbuşonul nu mai scoate nime de la mine o silabă despre.. despre cine vorbeam? mă rog, despre morţi, numai de bine…

  Apreciază

 16. sfinx667 zice:

  @Dejan prietene, ai fi uimit sa vezi ce filme am vazut eu, filme reale, sa vezi copii ucisi cu cruzime si scuipati apoi de catre soldatii americani, sarbi ucisi si aruncati in gropi comune, apoi prezentati ca fiind albanezi !!!…. iti dai seama ce nemernici, cdavrele erau ale sarbilor si la televiziuni erau prezentati drept albanezi.. e strigator la cer
  Dejan, sincer iti spun, daca cel arestat e Radovan Karadzic, eu ma catapultez prin poarta temporala !!! Nu e el si punct , dar, ma rog, cica se poarta ” succesuri ” din astea si da, cu astfel de ” recorduri ” se falfaie mai marii politai mondiali …rusine sa le fie de prapaditi.
  NU POPORUL SARB A DECLANSAT RAZBOIUL !
  NU POPORUL SARB MINTE !
  SRBIJA VA SUPRAVIETUI MEREU SI ESTE TARAMUL DEMNITATII !!!
  KOSOVO JE SRBIJA DINTOTDEAUNA !
  EU SIBILLA NU MA VOI PLOCONI NICIODATA LA USA UNOR MINCINOSI SI NU VOI INCETA SA SPUN ADEVARUL !
  SARBII NU AU FACUT DECAT SA SE APERE PENTRU CA AU FOST ATACATI, SCUIPATI, UMILITI !
  DECE NU SE DISCUTA PE MARGINEA DOCUMENTELOR … SECRETE, SUNT NISTE LASI, VORBA LUI DUSO LEO, MUIERI IN IZMENE !
  MULTUMESC DEJAN !
  toata stima si pretuirea mea prietene drag ,
  Sibilla
  P.S. ai vazut si tu pe un anume blog ce raspunsuri am primit si eu si tu si altii : ” nu va pot da detalii, discutiile sunt confidentiale ” siasta spune un lider politic !!! Pai cum sa ma reprezinte pe mine cineva care moare de frica a-si exprima opinia, sa zica de cine se teme, si e jumate iertat 😉

  Apreciază

 17. sfinx667 zice:

  @Petrisor Socol,
  multumesc pentru vizita 🙂
  Esti sigur ca este in adevar Radovan Karadzic cel arestat ?
  Sincer… ?
  Nu e cel putin suspect refuzul de a-i fi permis familiei sale sa-l vada? Hm?
  Dupa parerea mea cam multe semne de intrebare , multe necunoscute, informatiile sunt confidentiale cica, asta ca simbol al ” democratiei” propavaduite de catre stimabilele mari puteri ale lumii, si, de aici speculatii si posibile scenarii…. cam asa zic eu 🙂
  Si mai zic ceva Petrisor, da, Radovan Karadzic, si-ar sacrifica oricand viata daca ar avea garantia ca poporul sarb ar iesi din impas !! Cred ca ai inteles exact ce vreau sa zic ! Sunt multe variante …. cam multe nu prietene ?
  Sigur, eu sunt cetatean roman mai inainte de toate, insa, dupa mama sunt si sarb, e glasul sangelui, de aici lipsa mea de teama in a spune ce gandesc si lucrurilor pe nume, inca ceva, sunt neintinata de politic, am desigur simpatiile mele, dar nu am nici o piedica si nici un fel de retinere in a spune ca adevarul e departe de a fi elucidat, si da, sunt multe minciuni, speculatii si documente graitoare tinute secrete, oare cui foloseste mascarea adevarurilor, caci, sarbilor in nici un caz…
  Toate cele bune iti doresc Petrisor, calde imbratisari si, te mai astept, esti oricand binevenit 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 18. sfinx667 zice:

  @ duso…. duso moja…:)
  Hvala lepo duso 🙂
  Uite de ce iubes eu doar ..barbatii nu si muierile in izmene 🙂
  mare iubareata m-a facut mama pe mine , si pe tati Borgo il iubesc, imi sunteti tare, tare dragi , of, ca iar va rasfat 😉 🙂
  Da duso, ASTA A FACUT, A SCOS DIN CONTEXT CE_A ZIS PRESEDINTELE si asta m-a infuriat, si-a demonstrat adevaratul caracter…ala josnic !!!
  In rest, praf de nouri vorba mea duso moja…ja sam srpska si recunosc cu mandrie 🙂
  🙂

  Apreciază

 19. sfinx667 zice:

  O melodie pentru brate Dejan, cu drag :
  http://www.trilulilu.ro/richard28/a10c6686bbe0dd

  Apreciază

 20. sfinx667 zice:

  Pentru druje Petrisor Socol o shota :
  http://www.trilulilu.ro/leo007/34a92321bc9f6b
  🙂

  Apreciază

 21. sfinx667 zice:

  Cora sestro , sarbii nu vor murii cu totii :
  http://www.trilulilu.ro/voievodul/80aa1860c6ec4f
  pentru ca sunt OAMENI, dihaniile insa vor pieri pe limba lor !

  Apreciază

 22. sfinx667 zice:

  DUSO, SAMO ZA TI KRAJ :
  http://www.trilulilu.ro/mark35/44db4361974b69
  🙂

  Apreciază

 23. alina zice:

  felicitari pentru articol

  Apreciază

 24. sfinx667 zice:

  @Alina, multumesc frumos drugarica , sa te uiti la acele linkuri si sa le dai mai departe 🙂
  O zi blanda si minunata ca tine 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 25. agnosticus zice:

  Sibilla, dragă prietenă, înainte de a-l declara pe Karadzic criminal, „apărătorii” drepturilor omului, care au dezmembrat violent şi au rupt inima Serbiei, Kosovo, ar trebui să se uite la cauzele care au determinat reacţia sârbilor, recunoscuţi prin dârzenie, oameni mândri şi demni. Primele gropi comune erau pline cu sârbi. Nu cu musulmani, aşa cum au fost prezentate de propaganda americană mincinoasă. Epurarea etnică a început cu sârbii, care n-au făcut decât să se apere. A fi patriot, conform noii doctrine americane, înseamnă a fi criminal şi terorist. Un bosniac musulman mort e victimă. Un sârb ucis e… pagubă colaterală! Până când va mai fi umilită naţiunea sârbă? Toţi cer autonomie, dar nu la ei acasă! Nu le doresc occidentalilor decât separarea violentă a Alsaciei şi Lorenei de Franţa, fărâmiţarea Belgiei (unde există probleme mari), secesiunea Italiei şi, în general, le doresc să treacă prin tot ce au trecut sârbii. Mi-e ruşine că sunt român când îmi amintesc cum jalnicul guvern de atunci al României a pus la dispoziţia NATO, în 1999, bazele militare româneşti pentru a bombarda cel mai prietenos vecin. Şi ne mai mirăm că nici măcar Marea Neagră nu ne mai e prietenă… Scuză-mă, te rog. M-am aprins. În general evit subiectul Serbia, fiindcă îmi ies din sărite.
  Cu mult drag, scumpă prietenă şi vecină.

  Apreciază

 26. sfinx667 zice:

  @Calin, prieten drag, hvala lepo ..
  Un dar pentru tine :
  http://www.trilulilu.ro/klitschko/f2a5291a44417b
  Sa nu-ti iesi din sarite, tocmai pe asta se mizeaza, ca sarbii sa para, sa fie perceputi cum zic ei ” criminali „…eu sunt foarte calma, calma si perseverenta in a le arunca adevarurile in ochi si a refuza categoric sa-mi incalc principiile, sa-mi vand sufletul sau sa ma umilesc la usile occidentale din spirit de turma, sigur ca voi pretui mere ceea ce occidentul ofera ca frumos, bine, arta, istorie, stiinta, insa, nu voi fi niciodata altfel decat sunt, sunt EU si sunt OM, nu ma las sedusa si nici cumparata pe desartaciuni de doi lei !
  Kosovo je Srbija ! Zivela Srbija !
  Inainte de toate sunt romanca, dar nu-mi voi renega niciodata aripa materna sarba, mai mult, sunt foarte mandra si de asta 🙂
  O duminica minunata precum sufletul tau , iti doresc, prietene drag si da, vecin 🙂
  Multumesc pentru cuvintele frumoase , Calin 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 27. agnosticus zice:

  Ca român şi prieten cu mulţi sârbi, nu pot să uit de lupta de la Kosovopolje. Ca student, am locuit într-o cameră de cămin cu încă 4 colegi. Unul era sârb, Milos, cu care păstrez legătura şi acum. Partea cea mai urâtă e că mi-a arătat fotografii cu mormintele părinţilor lui, ucişi „din raţiuni umanitare”. Pe crucile lor anul consemnării decesului este 1995. Încă nu era război. Sau victime colaterale… Dar musulmanii, încurajaţi de Occident, începuseră să aplice metodele naziste. Aş mai trece cu vederea multe, dar să văd că sora lui a fost împuşcată la vârsta de 9 ani, e prea mult. Şi mă întreb: cretinul ăla de Clinton sau Karadzic e criminal? Cine e adevăratul criminal? Cel care se apără sau cel care vrea să distrugă?

  Apreciază

 28. sfinx667 zice:

  @Alexandru Dumitrascu,
  va multumesc pentru vizita, v-am citit, aveti dreptate insa, mai sunt completari, mai sunt inca multe de spus.
  Sunt voci care spun ca nu ar fi Radovan Karadzic cel recent arestat, alte voci, spun exact ca dumneavoastra, altii, mai mult de atat..
  Eu intreb doar atat : Clinton, Bush, etc….pe cand vor fi judecati?
  Cine va plati crimele si umilintele la care au fost supusi sarbii, si mai ales cum? Ma repet, nadajduiesc ca justitia Divina nu va ingadui la nesfarsit minciuna, diversiunile , credulitatea, manipularea, etc
  O duminica placuta va doresc si va mai astept.
  Sibilla

  Apreciază

 29. sfinx667 zice:

  @Calin , prieten drag,
  Nu vreau si nu pot sa uit! De asta sunt calma, eu stiu ce am vazut, am vazut imagini, filmari, de acolo, exista, circula, stiu si simt atat de multe …. Nu am voie sa uit, am o datorie morala sa tin minte tot !
  Da, voi continua sa zic, ca sa nu se mai intample, asta nu pricep marii ” analisti ” ai mandrei blogosfere, ca nu trebuie sa se mai intample !
  Din nefericire, pentru o pozitie sociala, o functie, un rang…. isi vand sufletul si se joaca cu al altora, ei, aia care continua sa ” nu priceapa „….:(
  Multumesc pentru … tot… esti un OM bun .
  Sibilla

  Apreciază

 30. sfinx667 zice:

  @Alexandru Dumitrascu…
  Da nimeni nu va putea sterge dureri, traume, suferinte, din pacate chiar asa … nimeni…
  Tristetea mare e ca, au copii la randul lor, si e mai mult decat posibil ca acestia sa plateasca pacatele dihaniilor… posibil ca asta sa nu-i afecteze in vre-un fel…si asta e adevarat…
  Asa cum i-am spus si prietenului agnosticus, important ar fi sa tragem invataminte si sa facem tot… ca sa nu se mai intample!
  Sa nu se mai intample e atat de posibil, daca s-ar vrea asta, dar nu se vrea…
  Sibilla

  Apreciază

 31. sfinx667 zice:

  @Alexandru,
  multumesc frumos, am aruncat deja o privire, maine asta voi face, film !
  Noapte buna prietene 🙂
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.