USL – sulă-n coasta dracilor PD !

USL – sulă-n coasta dracilor PD !

FamiGlia PD condusă de  Elena Udrescu

bă-SECU, fufa impertinentă, gaşca de penali, adunătura PD, pot fi învinşi,  dacă ne dorim din toţi rărunchii aceasta ! Şi spun că măcar pentru copiii noştri şi trebuie să le dovedim că NU suntem un popor de IDIOŢI !!

Rămâne cum am spus , adică, îmi menţin opiniile :

SUNTEM ŢARA VAI DE NOI !

Cu precizarea/completare la cele spuse deja,  pentru onor bobor : – mai lăsaţi dracului manelele, nunţile vreunui Borcea Mondialul, novelele, nu vă mai uitaţi în gura fetii lui tanti Petruţa – o impostoare şi-o parvenită,  o fufă impertinentă care nu face decât campanie ( de ) mascată pentru mârlanul alcoolic de la Cotroceni, bă-SECU, fără de care madam Nutzi dă Pleşcoi n-ar exista în peisajul politichiei mioritice. Nu vă lăsaţi cumpăraţi pe  o pungă cu alimente care vă stâmpără foamnea DOAR două-trei zile !

Există alternativă la guvernare ! Există !! PD ne-a adus la sapă de lemn şi fură în continuare şi MINT în continuare şi batjocoresc milioanele de români în continuare şi fac averi   şi nici la  mii de km distanţă de  cur  NU îi doare de soarta  cetăţenilor, de România încotro…

Grija  PEDELICHELELOR este să se menţină la putere, atât !!

USL nu susține amânarea alegerilor locale!

USL dorește cât mai rapid organizarea de alegeri parlamentare. Totul depinde de voința actualei coaliții din parlament.
Din ceea ce vedem însă, interesul PDL este acela de a-și prelungi menținerea la putere, prin acțiuni la limita democrației.
Invocarea argumentului costurilor este hilar, pentru a amâna niște alegeri. Boc spune că ar fi o economie de 30 de milioane de euro. 30 de milioane de euro înseamnă nimic în contextul risipei guvernamentale.
Dacă în cazul alegerilor parlamentare totul ține de voința politică – există proceduri constituționale care pot duce la dizolvarea Parlamentului –  în cazul alegerilor locale posibilitățile de amânare sunt mult mai stricte.
o    Conform Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, mandatul primarului, consilierului local, respectiv al preşedintelui consiliului judetean şi al consilierului judeţean este de 4 ani.
o    Mandatul primarului şi al preşedintelui de CJ este de 4 ani şi se exercită până la depunerea jurământului de către primarul/preşedintele de CJ nou-ales. Acesta poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav. Acelasi lucru e valabil pentru consiliul local si judetean.

Practic, pentru comasarea alegerilor, prin prelungirea mandatului autorităţilor locale este nevoie de modificarea legii administraţiei publice locale – lege organică ce se modifică prin votul majorităţii membrilor fiecărei Camere. Dar trebuie intrunita una din conditiile de modificare: calamitate, dezastru, sinistru…
Este adevărat ca actuala guvernare este și o calamitate și un dezastru și un sinstru – problema este însă că PDL tocmai alegeri parlamentare nu vrea.

TREI ARTICOLE CLARE DIN LEGEA Legii nr. 215/2001
Art. 26. – (1) Mandatul primarului, consilierului local, respectiv al consilierului judeţean este de 4 ani. Mandatul se exercită în condiţiile legii.

Art. 38. – (1) Consiliul local se alege pentru un mandat de 4 ani, care poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă.

Art. 69. – (1) Mandatul primarului este de 4 ani şi se exercită până la depunerea jurământului de către primarul nou-ales. Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav.

ION ILIESCU

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că ar fi motivată o devansare a alegerilor parlamentare, apreciind că suprapunerea acestora cu cele locale este „o idee nefericită”.

 


„Poate că ar fi fost motivată, la un moment dat reprezentanţii PSD au exprimat un asemenea idee – o devansare a alegerilor parlamentare ca să se mai reducă chinurile oamenilor cu această guvernare care se dovedeşte incapabilă să rezolve problemele de fond ale ţării. Dar suprapunerea lor înseamnă – la alegerile locale vor fi patru buletine de vot pentru primari, consilierii locali, preşedinţii consiliilor judeţene şi consiliile judeţene, s-ar adăuga încă două – pentru senatori şi deputaţi. (…)Deci este o idee nefericită”, a afirmat Ion Iliescu.

CORINA CREŢU :

Selectia naturala, singura solutie anti-criza a PDL

 ” …Nu cred că trebuie să acceptăm comasarea alegerilor de anul viitor şi nici schimbările legilor electorale propuse de PDL. Un PDL care virează de la portocaliu la verde, semn de laşitate şi de incapacitate de a-şi asuma răspunderea pentru o guvernare dezastruoasă.

         USL trebuie să se radicalizeze, să aibă un mesaj mai ferm, mai ales în privinţa statului social. România trebuie să rămână un stat social. În ciuda crizei, Europa nu a căzut pradă violenţelor sociale (deşi unele episoade au avut loc, în Grecia, în Marea Britanie) tocmai pentru că modelul ei social este încă funcţional. Nu putem combate un viitor posibil val doi al crizei tot cu reduceri de salarii şi pensii şi cu noi contracte din bani publici pentru clientela PDL. ( … ) ”

ADRIAN NĂSTASE :

PDL a devenit o gasca fara principii, o haita care se autodistruge. Un grup tinut unit doar de frica si gandul pribegiei individuale si care functioneaza intre alegeri ca o clientela mafiota, iar in timpul alegerilor devin o structura de recuperatori de voturi.

INDIGNAŢI-VĂ ŞI ALĂTURAŢI-VĂ MIŞCĂRII DE REZISTENŢĂ  ANTI PD  minus L !!  FAMIGLIA PD POATE FI ÎNVINSĂ ! ŞI VA FI!! PENTRU CĂ NICIODATĂ N-A FOST MAI RĂU CA ACUM ! ŞI PENTRU CĂ NE STĂ ÎN PUTINŢĂ ! VREM CU ADEVĂRAT … ? RĂSPUNSUL E : DEPINDE ŞI DE NOI!! DEPINDE DE NOI TOŢI : CETĂŢENI CU DREPT DE VOT, OPOZIŢIE, PRESĂ !!LEPĂDAŢI-VĂ DE SATANELE  PD !!

USL – sulă-n coasta dracilor PD ! Cu Dumnezeu înainte ! Îi vom învinge!! Cu cât mai repede cu atât mai bine ….

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.