Sa fii OM, e lucru MARE!

Sa fii OM, e lucru MARE!

Astazi, sarbatorim Izvorul Tamaduirii !

Predica la Izvorul Tamaduirii

E Vinerea Izvorului Tamaduirii din Saptamana Luminata! Si-mi aduc aminte, ca n-am cum uita … de cuvintele  Omului Mile, Mile Carpenisan:

Va provoc!

* Stiu ca sunteti jurnalisti, bloggeri, oameni cu pareri, moguli. Ei bine tuturor va adresez o provocare astazi ( 04.02.2010 ) si nu o leapsa care poate fi ignorata sau nu. Va provoc sa fiti oameni si sa o demonstrati macar o saptamana in fata tuturor celor de la care aveti pretentia sa va citeasca. In fiecare zi va provoc sa faceti cate o fapta buna astfel incat peste o saptamana sa vad de la toti 7 povesti care sa descrie pataniile ce i-au facut sa se simta din nou oameni printre oameni. Pentru ca nu sunt un lacheu ma supun aceluiasi test si alaturi de mine sotia mea va trece probele de foc. O sa venim si noi cu povestile noastre si sper din suflet sa nu mancati cacat, sa o faceti pe bune nu de alta dar stiu ca peste 7 zile va veti simtii mult mai lipsiti de toxinele unei vieti banale intr-o Romanie de doi lei… *

O fapta buna…

Sa fii OM, e lucru MARE!

S-o ajutam pe Kassandra! Cu fiecare leu, euro, daruit din suflet, mai … Oameni ! Sa nu uitam nici de Radu, tot un pui de zambet ! Hai sa fim Oameni!!!

FĂ TU MAI DEPARTE

Primiţi bulgărele de zăpadă şi daţi-l mai departe! Faceţi măcar o faptă bună pe zi!. Şi, aşa cum zice Mile, „vă veţi simţi mult mai lipsiţi de toxinele unei vieţi banale, într-o Romanie de doi lei”.

Kassandra

Fostul internaţional Iosif Rotariu şi soţia lui, Dana, au hotărât să înfieze o fetiţă. S-au decis pe loc, fără discuţii, doar dintr-o singură privire, şi aceea împăienjenită de lacrimi. Micuţa Kassandra era doar un boţ de carne strivit de propriile-i rude. Abandonată de părinţi, a fost lăsată în grija bunicii sale, care a bătut-o însă crunt luni întregi. Kassandra a ajuns în cele din urmă la spital, imobilizată şi cumplit de slabă. „Din ancheta medico-legală reiese că nu era un punct nelovit pe corpul ei. Era arsă cu ţigara şi îi fusese turnat acid sulfuric pe faţă„, povesteşte Dana Rotariu.

Găsiţi prin intermediul bisericii
Cum a aflat familia Rotariu despre situaţia micuţei? „Am primit un telefon de la o doamnă psiholog. Avea o voce disperată, m-a rugat să merg să văd o fetiţă de care şi ea a aflat întâmplător la coafor. Ne-a găsit prin intermediul bisericii. A căutat o familie binevoitoare care poate să o ia. Eu mai luasem un copil în plasament, iar datorită acestui lucru puteam să o iau pe Kassandra în regim de urgenţă. Ea era gata de externare şi nu aveau unde să o ducă, fiindcă era imobilizată la pat. Nu o lua nicio direcţie de copii”, povesteşte Dana Rotariu.

Trei operaţii, 100.000 de euro
În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.
Până acum, soţii Rotariu au cheltuit 40.000 de euro, însă greul abia acum începe. Kassan­dra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg. Prin emisiunea „Dăruieşti şi câştigi”, de la Pro TV, a primit 4.000 de euro, dar până la strângerea sumei necesare, aproape 100.000 de euro, e cale lungă. „Pentru operaţia de la maxilar ne trebuie 5.000 de euro, care înseamnă trei zile de spitalizare, plus operaţia. Fiecare operaţie de la mâini şi picior costă 30.000 de euro. Sper să găsim banii, pentru că micuţa noastră Kassandra are un înger păzitor care ne-a călăuzit spre ea”, a mai spus Dana Rotariu.
Kassandra se pregăteşte pentru primul Crăciun adevărat. Sub brad şi-a pus pantofiorii, pentru cadouri. Un pantofior mai mare, unul mai mic, după cum îi sunt acum picioruşele. Râde şi spune poezii… Roti a salvat un îngeraş.

La început, doctorii îmi ziceau că sunt nebună, că nu ştiu în ce mă bag. Acum, pot să spun că suntem fericiţi
Dana Rotariu, mama adoptivă

FETITA INFIATA DE ROTARIU A SUFERIT 24 DE INTERVENTII CHIRURGICALE SI INCA NU ISI POATE FOLOSI MAINILE SI UN PICIOR!

La numai patru ani, Kassandra a cunoscut deja partea urata a vietii. Mama ei a abandonat-o si a devenit povara pentru bunica in grija careia a ramas. Fara mila, femeia a chinuit-o teribil: a zdrobit-o in bataie pana i-a rupt oasele, a ars-o cu tigara si aproape a lasat-o sa piara de foame. „Din ancheta medico-legală reiese că nu era un punct nelovit pe corpul ei. Era arsă cu ţigara şi îi fusese turnat acid sulfuric pe faţă”, povesteşte Dana Rotariu.
Mai mult moarta decat vie, copila a ajuns la spital, iar medicii si-au dat seama ca fetita trebuie salvata. Au cautat o familie cu suflet, care s-o infieze. Fosta glorie a nationalei de fotbal, Iosif Rotariu, si sotia lui au adoptat-o. Incearca sa o faca sa uite de teroare si dureri. Care au lasat, insa, urme adanci: fetita are nevoie de proteze pentru sold si maini, care costa peste 100 000 de euro.
„Era piele si os, avea, am inteles de la domnul doctor, 24 de interventii chirurgicale cu anestezie generala. Acolo la spital am aflat ca a fost batuta, maltratata.”Dana Rotariu, mama adoptiva a Kassandrei.
Cea care i-a devenit mama adoptiva isi aminteste ca i-au dat lacrimile cand, de pe patul de spital, fetita a implorat-o cu glas stins sa o ia acasa.
„În primele şase luni n-am dormit nicio noapte. Se trezea plângând, avea coşmaruri din oră în oră. Când am luat-o, avea carne vie pe spate”, povesteşte Iosif Rotariu.
Ca si cum nu a patimit de-ajuns, Kassandra sufera si de o boala care ii macina oasele. Parintii adoptivi au dus-o la clinici din Occident, unde fetita a suferit mai multe interventii chirurgicale.
Ce este osteomielita
Boala de care suferă Kassandra se numeşte osteomielită şi este o afecţiune gravă a sistemului osos. Boala e provocată la copii de infecţii puternice care se infiltrează în oase şi distrug articulaţiile. Tratamentul înseamnă luni de zile de antibiotice, după care articulaţiile distruse sunt înlocuite cu proteze pentru ca organismul să se poată dezvolta.
Trei operaţii, 100.000 de euro
În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.
Operatiile pe care a trebuit sa le faca Kassandra, 24 la numar numai in ultimul an au costat familia lui Rotariu 40.000 de euro. Însă greul abia acum începe. Kassandra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg. „Pentru operaţia de la maxilar ne trebuie 5.000 de euro, care înseamnă trei zile de spitalizare, plus operaţia. Fiecare operaţie de la mâini şi picior costă 30.000 de euro. Sper să găsim banii, pentru că micuţa noastră Kassandra are un înger păzitor care ne-a călăuzit spre ea”, a mai spus Dana Rotariu.
Daca vrei sa o ajuti pe Kassandra, mai jos se afla conturile in care se pot trimite bani:

Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600
Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600
Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600
Titular: Daniela Liliana Rotariu

Site: www.iosif-rotariu.blogspot.com

You can donate here:

Rugaciune pentru copilul bolnav

Te rugam Doamne, vindeca durerea acestui copil(numele). Alunga de la el toata boala si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale.

Vindeca-l pe el, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.

O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pntru copilul acesta(numele), stinge-i focul ce l-a cuprins, inceteaza-i boala, ridica-l din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel Care vindeci neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam in vecii vecilor. Amin.

POVESTEA KASSANDREI

Rugaciune

Craiasa alegandu-te

Ingenunchem rugandu-te,

Inalta-ne, ne mantuie

Din valul ce ne bantuie;

Fii scut de intarire

Si zid de mantuire,

Privirea-ti adorata

Asupra-ne coboara,

O, Maica prea curata

Si pururea Fecioara,

Marie !

Noi, ce din mila Sfantului

Umbra facem pamantului,

Rugamu-ne-ndurarilor,

Luceafarului marilor;

Asculta-a noastre plangeri,

Regina peste ingeri,

Din neguri te arata,

Lumina dulce clara,

O, Maica prea curata

Si pururea Fecioara,

Marie !

(  Mihai Eminescu )

Doamne Ajuta !!!

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Sa fii OM, e lucru MARE!

  1. Pingback: Serbia nu va recunoaste niciodata Kosovo « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Elena Udrea intre promovare turistica si puscarie « Hai ca se poate!

  3. t1u1 zice:

    Impresionant articolul despre Kassandra.
    Citesc tot ce scrieti, chiar daca nu ajung sa scriu cateva cuvinte dupa aceea.
    Dumnezeu sa-i dea familiei Rotaru, tot ce este mai bun in lume pentru sufletul pe care il au.
    Si dumneavoastra la fel.
    cu stima,
    Maria S.(TM)
    Ar trebui facuta o licitatie pentru a se mai strange suma de care au nevoie.
    De fapt ar trebui folosite toate mijloacele posibile, pentru a-i ajuta.
    Exista si posibilitatea trimiterii, unei sume modice o data cu e-mailurile trimse de la persoana la persoana.
    A facut-o si Bogdan Hossu (liderul sindical), pentru o fetita din Polonia, care avea arsuri groaznice pe corp.si pe fata.
    Eu nu cunosc insa cum se pune in miscare un asemenea demers.
    Pot insa sa va dau adresa lui Bogdan Hossu si sa-l intrebati.
    Daca nu va supar cu aceasta.

    Apreciază

  4. t1u1 zice:

    Bogdan Iuliu Hossu
    Presedinte CNS „Cartel Alfa”
    Splaiul Independentei 202 et.2 A
    Tel.021/3171045
    Fax.021/3123481
    E-mail hossu@cartel-alfa.ro
    Nu pot sa va trimit expedierea lui Hossu si ce scrie el acolo, ca sa vedeti despre ce este vorba.Am nevoie de un e-mail pentru aceasta.
    Sa ajute Dumnezeu sa o putem ajuta pe Kassandra.
    Maria S.(TM)

    Apreciază

  5. Sibilla zice:

    t1u1,
    Multumesc.
    Am sa-i trimit eu un mail, ii scriu !
    Doamne Ajuta !
    Sibilla

    Teodora,
    Kosovo je Srbija !!!

    Apreciază

  6. g1b2i3 zice:

    Draga Sibilla, voi prelua si eu anuntul umanitar, macar atat sa fac.Din pacate, nu pot mai mult, sper ca vor veni si vremuri mai bune.
    Multa sanatate!

    Apreciază

  7. Pingback: Leapsa de la Elena « my heart to your heart

  8. Pingback: Derbedeul nenumit « Ioan Usca

  9. octavpelin zice:

    Sibilla,multumesc pentru aceste informatii ,trebuie sa o ajutam,un weekend minunat!

    Apreciază

  10. Pingback: A fost odată în România…(5) « Dispecer Blogosferă

  11. Pingback: S-o ajutam pe Kassandra! « Supravietuitor's Blog

  12. Pingback: POVESTEA PĂDURILOR ASEDIATE «

  13. Pingback: Sa o ajutam pe Kassandra « Hai ca se poate!

  14. Pingback: Romania pierde cioara de pe gard pe mana lui Videanu « Hai ca se poate!

  15. Petrisor zice:

    Sa fii OM in ziua dea zi este aproape imposibil.

    Apreciază

  16. Pingback: Au nevoie de noi, acum ! Pentru ei, criza e mult mai grea… « Sfinxul

  17. Pingback: Romania pierde cioara de pe gard pe mana lui Videanu

  18. Pingback: Elena Udrea intre promovare turistica si puscarie

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.