Drumurile cărăşene sub ale iernilor troiene…

imagine preluată – www.romanialibera.ro/

Drumurile cărăşene sub ale iernilor troiene…

Iarna şi-a permis să amintească aotorităţilor judeţene cărăşene: * a fost odată un drum, Reşiţa-Moldova Nouă…. *…

Băsescu a uitat de Anina, duduia Udrea Nutzi habar nu are cum e drumul spre Clisura Dunării, pe ruta Reşiţa-Moldova Nouă, apropo de nema investitori şi investiţii în * turismul * cărăşean, Frunzăverde şi Ţunea… ce să mai, le-a amintit Mama Natură de drumul Reşiţa-Moldova-Nouă, cât despre promisiunile neonorate, să nu se aştepte careva să aibe ăştia remuşcări sau vreo ruşine…

De aproximativ 2 ani, semnalez repetat şi cu insistenţă, starea deplorabilă  a unor drumuri naţionale din Caraş-Severin:

Penibilul cărăşan… Vremurile de ‘ succesuri ‘ în care trăim !

Încă o dovadă că Sibilla, cărăşenii, nu mint, nu-i aşa CJ al C-S ?

* Important e că măcar drumul până la Moldova Nouă se va asfalta până la finele anului 2009. Cel puţin asta susţinea preşedintele CJ în cadrul unei conferinţe de presă. *

… cică masonii nu mint… drumul Reşiţa-Moldova Nouă a fost plombat, cândva, atât, că de mai mult nu sunt în stare şăfii lu peşte prăjit…

Sora mea, a făcut două ore şi 18 minute de la Radimna la Moldova-Nouă… drum cârpit, viscol… Plecase ieri seară din Lescoviţa şi- a ajuns totuşi cu bine, maşina fiind echipată corespunzător. Şi ea şi alte persoane cu care am comunicat mi-au povestit cum e în porţiunea Oraviţa-Naidăş… de care zonă abia acum le-a adus aminte * stimabililor * şăfi ai CJC-S şi Prefectura C-S, televiziunea, că ei… degeaba-n peisaj.

Da, lucrătorii, oameni de rând, lucrează, cu ce au, echipaje  ale Poliţiei sunt în teren, jandarmeria,  mobilizată…. dar, multe sunt cele ce se puteau preîntâmpina dacă judeţul Caraş-Severin beneficia de Oameni, de gospodari, de specialişti competenţi pe posturile cheie, însă… ca la noi la nima-n lume: primează zulufii şi mofturile unor blonde,  cumetriile, nemoşagul, carnetul de partid – orange. Şi cum peştele de la cap se-mpute, e clar cine-s tartorii! Management de doi bani. Că bine mai zicea Slavomir GVOZDENOVICI * mai multă deschidere şi înţelegere am găsit la centru decât la judeţ… *.

Băsescu a uitat de Anina, ce-i pasă lui de minerii morţi, de familiile acestora, de drumul vai mama lui… el e preşe, un preşe al duduii Leana , ce mai contează soarta ţării…

Gura mică, duduie ! Mucles, celor ce jonglează cu vorbe-n vânt ! Să vorbească faptele ! Dosta !

Daaaarrr:

Conform actelor, unul dintre vicepreşedinţii CJ C-S parcurge circa 276 de km pe zi!

Caraş-Severinul şi… amnezia sau, turism cărăşean cu… pipeta !

Caras-Severinul, incotro… ?

Autorităţile judeţene s-au dovedit incapabile, nepăsătoare, iarna a reuşit să le dovedească incompetenţa acestor * manageri *, gospodari de trei lulele. În câteva din articolele de pe Sfinx777 am descris halul în care se află DN57, DN58, căci, degeaba încearcă aceşti * gospodari * să de-a vina pe condiţiile meteo, adevărul e altul. Drumurile Reşiţa-Oraviţa şi Oraviţa-Moldova-Nouă au fost doar cârpite pe ici pe colo, lucrări care s-au dovedit acum, de mântuială.

Deşi în urmă cu câteva zile, sus-puşii CJ C-S trâmbiţau şi fluturau cum că situaţia e sub control , iarna nu i-a luat pe nepregătite, se intervine, se face, se drege… la o analiză mai atentă se poate constata nu doar lipsa de pricepere, ci şi măsluirea realităţii, căci, drumurile din Caraş-Severin nu-s de azi de ieri inpracticabile, pe mari porţiuni, gropile, hârtoapele dau de furcă şoferilor zinic, fie că e vară, fie că e, iată iarnă. Au curs semnale şi atenţionări în media online, presa centrală, cine să le şi audă, darămite să facă ceva de calitate, nu cârpeli…?

Nu sunt vinovaţi lucrătorii de la drumuri şi poduri, ci, Şăfii lor, care şăfi, au fost unşi an după an de mai marii judeţului, pe criterii de nemoşag, cumetrie, orice altceva numai competenţă,. ba.  Oamenii lucrează cu ce au la-ndemână, fac ce li se spune, decizii nu ei iau, nu ei se aleg cu comisioane…

Dar, se-mbulzesc * stimabilele * autorităţi judeţene la tăiat de panglici, să dea bine-n faţa camerelor, se fălesc cu câte-un km de drum dat în folosinţă şi acela nu oriunde, ci pe raza primăriilor pedeliste.

Drumuri nationale blocate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile:
• in judetul Caras-Severin, DN 57 Moldova Noua – Oravita si DN58 Resita – Anina;

Turistii aflati pe Semenic, au ramas blocati sambata noapte in statiune. În Clisura Dunării, viscol puternic… tot din cauza viscolului puternic, s-a luat masura inchiderii temporare a DN58 Resita – Anina
Caras Severin:Autoturismele sunt blocate intre Oravita si Moldova Noua. ISU a intervenit cu cateva echipaje. „Toate fortele ISU disponibile au fost mobilizate pentru a interveni. Inclusiv cu utilaje de deszapezire de la Drumuri. Nu cred ca vor reusi sa deblocheze drumul intr-un timp foarte scurt. Drumul este destul de greu si este un viscol extraordinar, in jur de 100 km la ora”, a declarat Valentin Balaban, seful Serviciului Salvamont din Caras-Severin.

Pe DN 57, sectorul Pojenita-Oravita, la kilometrul 111+000-152+000, se circula pe o banda dirijat de autoritati. Se actioneaza cu 6 auto cu lama si raspanditor, 2 incarcatoare si o autofreza pentru restabilirea circulatiei in conditii normale.

http://www.ziare.com/

www.worldisround.com/

La Prefectura Caraş-Severin s-a desfăşurat duminică dimineaţă un Comandament de iarna, impus de evenimentele produse de viscol şi căderile de zăpadă. Intr-un comunicat primit la redacţie se arată că “echipe ale Salvamont Caraş-Severin caută în continuare cele două persoane, care au dispărut sâmbătă după-amiaza, între Vârful Ţarcu şi Vârful Cuntu de pe Muntele Mic.
Bărbatul, meteorolog la Staţia Meteo, a plecat după soţia sa, însă, la întoarcere, cei doi nu au mai ajuns la destinaţie.
În momentul când bărbatul a plecat, în jurul orei 16:00, vremea a fost bună, însă, viscolul i-a prins pe cei doi între cele două vârfuri. Speranţa salvamontiştilor stă în faptul că cei doi cunosc muntele şi, drept urmare, au intrat undeva la adăpost, unde, probabil, nu au semnal la telefoanele mobile.
„Vom căuta în continuare. Avem şi ajutorul unui om de afaceri, Romeo Dunca, cel care îi caută pe dispăruţi cu elicopterul”, a declarat şeful Serviciului Salvamont din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Valentin Balaban.
La Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, atât prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, au subliniat mobilizarea de forţe aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor.
„Deşi judeţul Caraş-Severin a fost scos de sub Codul Galben, viscolul s-a declanşat brusc şi ne-a făcut probleme. Avertizarea meteorologică a fost dată foarte târziu, însă, ne-am descurcat. 130 de persoane au fost luate de la maşinile lor şi cazate la Primăria din Răcăşdia, unde li s-au oferit toate condiţiile”, a precizat prefectul Octavian Ţunea.
Dintre cele 130 de persoane, 40 au fost transportate cu Ambulanţele la spital, iar zece dintre acestea au suferit hipotermii uşoare.
Între localităţile Răcăşdia şi Nicolinţ duminică la prinz, mai erau blocate 18 autoturisme, iar în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, mai erau afectate doar localităţile Brădişorul de Jos şi Lăţunaş.
La comandamentul de duminică s-a solicitat Poliţiei Rutiere Caraş-Severin, limitarea traficului în anumite zone, pentru a nu spori ambuteiajele, deoarece, maşinile blocate îngreunează procesul de degajare a drumurilor.
Pentru duminică şi luni, se preconizează în continuare ger, însă, de marţi, vremea se va mai ameliora, dar va ploua” se mai arată în comunicatul primit la redacţie. *

Adriana Baghiu – radio Reşiţa

*******

Prefectul O Ţunea, e penibil şi-n plus, e degeaba ! Auzi scuze: viscolul s-a declanşat din senin, adicătelea  * stimabilul * habar nu are cum şi unde bate coşava, mai şi recunoaşte că e pe dinafară ŞI la acest capitol. Mai mult, afirmă cu guriţa-i divină că, * avertizarea meteorologică a fost dată prea târziu *, păi nu se lăudau că-s pregătiţi ? Despre prevenţie, limpede că n-a auzit în vieţişoara lui de * gospodar *, bine că-şi mişcă anatomia măcar în birou, de unde aberează, să dea bine la presă, deh. Ce e şi cum e situaţia-n teren, Dumnezeu cu mila… mai marii judeţului Caraş-Severin sunt praf, d-aia se va alege pulberea de biet judeţ * blagoslovit * cu * competenţi *, c-a tunat Dracu şi i-a adunat…şi-am devenit * fruncea *…

De pe sursa : http://www.andnet.ro:6060/itn/and.asp aflăm că:

– in jud. Caras-Severin s-a actionat cu  29 autoutilaje  cu lama si raspanditor si s-au raspandit 174 tone material antiderapant;

– vremea : cer acoperit, ninge viscolit, se anunţă ger, îngheţ în zilele următoare; în unele zone va ploua dar, posibile încă ninsori abundente…

Atenţionare toarăşu… prefect de Caraş-Severin!

În judeţ s-au cheltuit mulţi bani pe drumuri, cineva va trebui să verifice cum s-au cheltuit aceşti bani… cine a câştigat licitaţiile, ce firme au efectuat lucrări, cine a încasat oareşce comisioane grase, pe ce criterii sunt numiţi  directorii iresponsabili… dar, cum nima-n lume n-andrăznit să se ia de un Vali Rusu, finu lu Naşu, în trecutul deloc îndepărtat, şi cum portocalii îşi fac legea după bunul lor plac… Bercovici, demite directori, pe anumite * criterii *,  doar nu are Demnitate să-şi dea el demisia, măscăriciul.

Presa locală, nu scrie nimic, dă frica * Voievodului * care e, cum e… nici măcar, iată :

Conducătorii auto se pot informa în legătură cu starea drumurilor din ţară
la tel. 021-318 66 09 sau
318 66 31 (Dispeceratul cen­tral, pro­gram permanent), iar pentru situaţia drumurilor na­ţionale din zona noastră, la tel. 0256-309 620 sau 309 628 (24/24 ore); în acelaşi scop poate fi accesat şi site-ul: http://www.mt.ro, secţiunea „starea infrastructurii”.

Cei care rămân fără credit, să apeleze 112 şi să se roage, doar trăim vremurile în care, doar Dumnezeu are milă de poporul român, nu * politicienii *, nu dăştepţii ce dictează situaţii, comunicate, din… birouri.

Mulţumiri lucrătorilor, muncitorilor, şoferilor de la drumuri şi poduri, poliţie, jandarmerie, smurd, salvamontiştilor !Mulţumiri tuturor Pompierilor cărăşeni pentru eforturile depuse!

NU şi incompetenţilor care conduc şi habar n-au pe ce lume trăiesc, aşteaptă să le spună … blondele care-i conduc, ce şi cum, ei… nişte frustraţi, neputincioşi, limitaţi, orbiţi de ban, nişte lache ce NU merită decât : Ruşine, pămpălăilor!

Sibilla

P.S. la această oră, s-a redeschis circulaţia pe DN57 şi DN58… până data viitoare… şi în niciun caz datorită voievozilor, ci a oamenilor ce-au lucrat în teren, în ger, ore-n şir…

Update:

Pe raza judeţului Caraş-Severin toate drumurile sunt deschise circulaţiei autovehiculelor, în această dimineaţă fiind redeschis şi sectorul de pe D.J. 571C, dintre localităţile Socol şi Câmpia. Poliţia Rutieră face apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să circule în coloană, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să nu bruscheze comenzile autovehiculelor.

Sebastian Dragomir in Info Rutier / 21.12.2009

Sirsa: http://www.radio-resita.ro/normalitate

De ce nu a acţionat la timp primăria Naidăş – primarul A Cîrjan, de ce nu a fost împrăştiat material antiderapant pe drumurile Naidăş-Lescoviţa şi Lescoviţa-Socol, la timp şi s-ar fi evitat parte din neplăceri… d-ale Twin Peakse-ului cărăşean * mistere *…

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Drumurile cărăşene sub ale iernilor troiene…

  1. ionborgo42 zice:

    Niko,
    Cred ca Blogg-ul ti s-a inzapezit.Nu reusesc sa-ti trimit niciun mesaj,nici la acest post si nici la cel anterior.:) O fi din cauza gerului? Sau l-ai inchis tu? tata Borgo 🙂

    Apreciază

  2. Sibilla zice:

    @tati Borgo,
    Iar o luă razna… cu spamul nush ce e… Da nu-i bai, că sunt atentă, tati.
    Atâta rău să fie şi altul nu, tati drag.
    De închis numa zăbăucii îi trec după * gratii *, că dacă-s troglo…
    respecte şi preţuire, tati Borgo,
    Sibilla

    Apreciază

  3. pera zice:

    stiu la noi cum e putina zapada cum se inchide drumul la piatra alba si dupa vama,in rest ce sati spun a nins si la new york dar erau pregatiti astia si dimineata era totul curat,ssibilla esti tare pe ei sa nu dorma sretni praznici pera

    Apreciază

  4. Sibilla zice:

    @pera,
    Aşa e. Eu una nu am nici de ce să tac şi nici de ce să mint, precum * onot gospodarii * din fruncea judeţului la pământ….
    Primarul de la Naidăş o zi şi jumătate a amânat împrăştierea materialului antiderapant pe ruta Naidăş-Lescoviţa, pe motiv că lescovicenii sunt afurisiţi şi acolo a ieşit Geaonă la alegerei… ce-o avea sula cu prefectura în mintea creaţă a lui Cârjan…. să-i trăiască primarii lui Frunzesky, dară… unu mai breaz ca altul…
    De la vama Naidăş la Moldova-Nouă la fel, un drum care şi vara e numai gropi, bată-i mama lui Dumnezeu de nenorociţi pe hăi de pe scaunele călduţe… drumul Reşiţa_moldova Nouă se va face avia după ce Frunzăverde nu va mai fi, din păcate .. 😦 Numai gura, promisiunile mincinoase de el şi-o spun limpede, căci ani de zile a tot spus * se va face *…
    Da de ce să mă tem eu de cameleonii ăştia, domnu Pera ?Sunt muritori şi ei,….. Nu mint, doar dau glas unor realităţi.
    Am observat că şi dumneavoastră mai spuneţi pe caon, şi vă dau dreptate. Suntem unul din cele mai prăpădite judeţe din ţară : adio industrie ( CSR, IMR.. ), nema turism căci dacă nema infrastructură… şi-o spun răspicat, peştele, de la cap se împute! Mănăstirile de la Zlatiţa, Baziaş, Klisura Dunave, geaba potenţial turistic, în cot îi doare… şi-mi plânge sufletul, că-i leagănul copilăriei mele.
    Ce să maio spun… pe mine una după ce m-au matrapalzât din protecţia copilului căci prea le vedeam şi ştiam … o căpiată, o duduie a aruncat * o scot afară din judeţ, da de când sunt sârbii bănăţeni *. … no signal.
    Nicio grijîă că nu dorm ei, numără lovele, sunt chinuiţi de ghiavoli că-s masoni majoritatea, fac planuri… nu din cauza mea nu dorm, ci din a nemerniciilor la care se dedau.
    Sărbători Fericite şi numai bine vă doresc !
    Sibilla

    Apreciază

  5. daniel zice:

    La viscolul ala de pompieri nu amintiti nimic? Sa stiti ca ei au dus greul…

    Apreciază

  6. mircea zice:

    Suntem judetul baronului Frunzulica verde si-o lalea.Sa traiasca tara mea.Dar nu asa, si nu cu ei.

    Apreciază

  7. Augustin zice:

    @ Sibilla
    Te rog sa-i raspunzi lui Daniel, omul stie ce spune!

    Apreciază

  8. Sibilla zice:

    Vă voi răspunde tuturor, promit !
    Am probleme cu blogul, am reuşit după două zile să postez…. ceva nu e în regulă, compul e ok, a fost verificat… offff…
    Daniel să se uite că am inserat în articol, are perfectă dreptate, am completat, e vina mea şi oboseala acumulată, scriu la ore….
    Revin imediat ce pot, verific tot!
    vă mulţumesc pt înţelegere… vă asigur de stima şi respectul meu pe fiecare din voi în parte,
    Sibilla

    Apreciază

  9. Pingback: Mişcarea de rezistenţă din sud-vest, să sperăm … « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.