Mame de îngeri…

Mame de îngeri…

10089925221

An Angel

Din acest an, Ziua Mamelor de îngeri va fi în prima duminică a lunii mai, adică, în întreaga ţară, în data de 3 Mai la ora 18:30 ( Soarele va apune în acea zi la ora 20:22 ! Bianca Brad şi Organizaţia EMMA au considerat că data de 9 Martie – Ziua Mamelor de Îngeri, nu era cea mai potrivită, e important însă ca Ziua în care înălţăm baloane la Cer, îngeraşilor noştri, să fie organizată în aceaşi dată în întreaga ţară.

Şi eu sunt o mămică de îngeri: mămica Darianei, îngeraşul din Cer, steluţa mea, şi, mămica lui Zoran, îngeraşul meu , aici, lângă mine : Sunt mămica a doi îngeraşi. Zoran spune : ” eu am o surioară, îngeraş, Dariana e surioara mea şi mami ne iubeşte mult ”.

„Dacã vei rosti numele copilului meu, poate cã voi plange. Dacã nu il vei pomeni, mi se va frange sufletul.”

„Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”

„Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!”

demanacumine12jpg

Anul trecut, Ziua Mămicilor de îngeri a fost la 9 Martie, în acest an va fi în 3 Mai !

De ce susţin, promovez, Organizaţia EMMA ? Pentru că orice mamă are dreptul să-şi ţină pruncul în braţe, chiar dacă l-a născut prematur, chiar dacă a trăit doar 9 zile în incubator, chiar dacă … multe, prea multe, Doamne, şi statul român, BOR, puzderie de autorităţi, specialişti, ” profesionişti, etc., nu fac nimic să nu se mai întâmple… E inuman să ţi se comunice sec că ţi-a murit copilul, că urmează să moară, să ţi se arunce-n faţă o ţidulă pe care, culmea nesimţirii şi-a ticăloşiei scrie ” avort ”, nu : naştere prematură, căci ai născut natural, normal. Te mulgi, îţi hrăneşti copilul cu sonda cu lapte matern, pune-n greutate, după 9 zile, ceva se întâmplă, niciodată n-ai să ştii ce … 1999, 9 copii în acea săptămână, explicaţia, una năucitoare, ceva de genul ” femeile gravide sunt cele mai expuse ploilor acide şi efectelor folosirii bombelor cu grafit în războiul din fosta Yugoslavie ”, mai mult, de ce mamele nu au dreptul să vadă trupul copilaşului , de ce ţi se încuie uşi în nas, de ce nu ai voie să iei trupul copilului tău să-l îngropi, măcar tu mamă, dacă printre preocupările preoţilor nici gând de vreun gând pentru aceşti îngeraşi, de ce toate niminiciile astea ? Unde e trupul copilaşilor, de ce nimeni nu a avut voie să vadă, să ştie, ce s-a întâmplat cu adevărat… sunt întrebări fără răspunsuri, sunt frământări ce nu trec, sunt răni ce nu se închid niciodată, sunt lacrimi ce curg nevăzut şi pe care nimeni şi nimic nu le poate şterge, sunt dureri cu care vrei nu vrei, căci nimeni nu te-ntreabă şi nimănui nu-i pasă, înveţi să trăieşti cu ele… dar, NU e normal, NU e uman !

Ziua Mamelor de îngeri e un semnal, un Mesaj adresat autorităţilor, societăţii civile . Noi, mamele de îngeri nu vom înceta să înălţăm baloane colorate la Cer, pentru a atrage atenţia tuturor, pentru că NU trebuie să se mai întâmple, pentru că avem dreptul la amintiri, pentru că-n spitale NU există psihologi, consiliere şi terapie postraumatică, nici gând, pentru că feţele bisericeşti NU au timp, deschidere, nu se implică, nu dau explicaţii, Nu botează copilaşii pe moarte sau care mor după câteva zile de la naştere, nu fac demersuri alături de noi, nu se văd, nu se aud, acest dezinteres al BOR e incalificabil !

În 3 Mai, la ora 18:30, să nu vă mire baloanele înălţate la Cer, pretutindeni în ţară, suntem noi, mămicile de îngeri… zâmbiţi, ei îngeraşii ne văd, înălţaţi baloane , până când vom urni ceva, până când ne vom face auziţi, până când nu ne vom mai simţi singure !

Voi spune la fel ca anul trecut, ca ani în urmă : ori de câte ori privesc Cerul înstelat, ştiu că şi Steluţa mea e Acolo, licăre pe Cer atâta puzderie de steluţe… sunt puii noştri de zâmbet, acum îngeraşi… sunt copiii lui Dumnezeu !

Noi, mamele de îngeri, tresărim mereu între Cer şi Pământ, am învîţat să trăim în două lumi, şi, nu dorim decât, ca ceea ce am trăit noi, să NU se mai întâmple ! Să nu ignorăm că pierderea copilului e cutremurătoare, să supravieţuieşti pruncului tău e o dramă, o dramă cu care trebuie să păşeşti mai departe…

Sibilla-Mămică de îngeri

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Mame de îngeri…

  1. orbai zice:

    da este adevarat ce simt mamele de ingeras , nu exista durere mai mare ca sa iti pierzi copilul …este ingrozitor

    Apreciază

  2. orbai zice:

    am pierdut copilasul pe data de 6 septembrie 2009 a trait 49 de zile , este ceva ce nu poti explica in cuvinte , doar cine trece prin asa ceva stie … as dori sa particip si eu la inaltarea de baloane ptr ingerasul meu.

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    @orbai,
    Sunt mamica de ingeras la randu-mi si pot spune ca, aceasta durere, sa supravietuiesti copilasului tau, nu trece niciodata, inveti sa traiesti cu ea, sa mergi inainte, s-o porti,dar ea e acolo, prezenta… nu arecumfialtfel…
    Vei gasi puterea ca-n fiecare an sa inalti un balon, sa povestesti. Daca simti nevoia, poti sa-mi scrii pe mail sibilla_poesis@yahoo.com si voi posta pe Sfinx randurile tale, vom sta de vorba. Iti multumesc pentru vizita,esti binevenita, cu drag,
    Sibilla

    „Dacã vei rosti numele copilului meu, poate cã voi plange. Dacã nu il vei pomeni, mi se va frange sufletul.” „Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!” „Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!”

    Apreciază

  4. pastel zice:

    De unde mai putere??

    Apreciază

  5. Sibilla zice:

    @Pastel,
    Mai am !
    * Dumnezeu este Raţiune şi pricina întregii mişcări neîncetate şi toate raţiunile îşi au în El stabilitatea neclintită şi dinamismul fară de sfârşit. * ( Nichita Stithatul )
    * Dumnezeu este iubire şi cine rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el. * ( Sf Ioan Evanghelistul )
    * Cand ai credinţă în Dumnezeu, Dumnezeu este pe primul plan în viaţa ta şi pe urmă sunt toate celelalte. * ( Teofil Paraian )

    Aceasra putere mi l-a daruit pe Zoran si desigur, sunt mamica a doi ingerasi, unul in Cer si unul pe Pamant si-am nvatat din toate si inca mai e loc…
    respecte, prieten drag,
    Sibilla

    Apreciază

  6. orbai zice:

    draga mea Sibilla as dori sa stiu unde sunt postate randurile scrise despre mine cu copila sul meu . iti multumesc

    Apreciază

  7. Sibilla zice:

    @orbai,
    Articolul e pt momentpe hartie, iti trimit mail inainte de-al posta, promit,mamica de Îngeraş !
    Calde imbrăţişări ţie, Om Bun !
    respecte şi stimă,
    Sibilla

    Apreciază

  8. alina rezeanu zice:

    sunt mamica de inger:CIPRIAN -ANDREI il chema pe igerasul ce l-am pierdut acum 3 ani ,la numai 3 zile .L-am botezat in spital,l-am luat acasa si l-am inmormintat ,asa ca stiu ce inseamna durerea pierderii unui copil,chiar daca Dumnezeu m-a inteles si mi-a dat anul trecut un baietel poate ca a vazut cit m-a durut ca mi l-a luat,avind poate nevoie de el acolo sus in ceruri.

    Apreciază

  9. Veres Monica zice:

    Sunt si eu mamica de ingeras, Trebuia s-o cheme Viviana Maria, dar datorita unei erori medicale, sa nascut direct ingeras.Doamne, da-mi putere sa trec peste.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.