non-valorile – brandul „in trend”..

„Trăim într-o lume în care viteza cu care urci scara este mai importantă decât peretele de care aceasta este rezemată.” – niciun cutremur la orizont!! Cat sa clatine/fisureze macar peretele cela.. – vinovati fara de vina?? OARE??

Nu contezi! Esti tratat ca fiind ciudat ne-bun si nebun, inadaptat, obositor, element incomod, esti marginalizat, persiflat, ignorat, daca: nu esti certat cu moralitatea, nu ai bani sa indopi gurile mereu hamesite ale lacomilor decidenti vremelnici, nu probezi niscaiva asternuturi, nu inchini ode si imnuri refuzand sa fii umil, obedient, nu esti de folos la ordin, iesi din rand, ai opinii, ai coloana vertebrala, esti alfabetizat, informat, evoluat, competent, nu agreezi spiritul de turma, nu esti partener de afaceri cu statul, nu esti parvenit, nu ai deprins „arta” manuirii tupeului si ipocriziei, nu esti pupincurist, dimpotriva… ai demnitate, onoare, cinste – ce nesimtire, wow!!

Vrei sa… contezi? Fii tarfa, fii curvustina pacalicilor, stai capra ori canta la torogoata smecherilor care „conteaza” in ecuatia reusitei in viata, pe intra in afaceri cu statul si percuteaza/cotizeaza cui „trebuie”, taci, executa, perie personajele „importante” ale vremurilor, inghite-ti opiniile-n sec sau, si mai bine, nu gandi, intra in rand cu lumea „buna”, fa slus, aplauda si fa-te de folos, fa-ti relatii printre stapanii a toate, devi mameluc etc etc etc Da,k dar „brusc” beneficiezi de „prestigiu”, „putere”, „respect” – contezi, existi in peisaj, nu-i asa… ce demnitate, care cinste, de unde onoare, golania si simbria, asternutul si umplutul gurii – ce mai conteaza cu ce o umplem, zau!

Concluzionand: a cui o fi vina ca toleram non-valoarea ridicata la rang de virtute si promovata in functie de care si pe cine/cu cine se f..te – sa observam dar sa ne si recunoastem barnele, ca paiele lor… Important e sa constientizezi, sa reflectezi, sa decizi… Da! Suntem vinovati pentru ca nu am spus DESTUL!!! Suntem vinovati, DA! Zic ca SE IMPUNE o schimbare de atitudine!!


p.s. Lectura recomandata:

REFLECȚIE sau Rătăcire în Experiență

Valorile, nonvalori iar nonvalorile, valori

Vă cer să aveți pretenții de la voi, nu de la ei!

(NON)VALORILE ȘI ALIENAREA

„Cultura actuală de masă, civilizaţia protezelor, calculată după numărul de consumatori, deformează sufletul, blocând drumul omului spre întrebările fundamentale despre existenţa sa, spre perceperea propriei persoane ca fiinţă sufletească.” Sculptând în timp – Andrei Tarkovski

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.