Votez STÂNGA UNITĂ!! Votez PRO Caraș-Severin!!

Candidatul Alianței Pro Caraș-Severin pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin este Silviu HURDUZEU!

Candidatul Alianței Pro Caraș-Severin pentru primăria Municipiului Reșița este Ionuț Narcis CHISĂLIȚĂ!

Pe 27 septembrie, votați responsabil, votați cu înțelepciune, votați candidații noștri!!

Ion Mocioalcă despre coagularea Stângii Politice și atipicul alegerilor locale 2020

Demnitatea, Onoarea, principiile și valorile NU se negociază!

NU voi vota niciodată dreapta NOCIVĂ pentru democrație, pentru oameni!!

DUȘMANII NAȚIEI , liberalii, cum i-a bine descris EMINESCU sunt toxici, sunt gruparii Economiei, ai Educației, Culturii, sunt cei ce se dedau la genocid împotriva părinților și bunicilor noștri, sunt cei care batjocoresc viitorul Patriei, copii și tineri, sunt robi ai banului, sunt RĂUL, sunt slugile binomului… ei TREBUIE debarcați, anchetați, judecați și condamnați pentru toate ticăloșiile!!

VOTEZ STÂNGA UNITĂ!!! VOTEZ ALINAȚA PRO CARAȘ-SEVERIN!!

Ion Mocioalcă, mândru de echipa sa, de noua generație politică

27 septembrie – ieșim la vot!! Votăm responsabil, înțelept, pentru viitorul nostru!!

Eminescu: „Graţie liberalismului am făcut din România un teren pentru colonii”

Eminescu despre corupție – liberali, DUȘMANII NAȚIUNII:

„Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei şi a nulităţii recompensate […]. Această privelişte îi ia poporului încrederea în valoarea muncii şi în siguranţa înaintării prin merit. Dându-le zilnic exemplu că, fără a şti ceva şi fără a fi muncit, cineva poate ajunge bogat şi om cu vază […] contagiul intelectual devine din endemic epidemic, trece de la restrânsul grup […] la grupuri din ce în ce mai numeroase de cetăţeni.” Mihai Eminescu, Opere, XIII, Editura Academiei RSR, Bucureşti, 1985, p.124

„Voi arătaţi prin zilnică pildă că corupţia e mijlocul cel mai lesnicios de trai în România. Acesta este spiritul cel rău care desface societăţile româneşti şi le nimiceşte pân-în sfârşit; acesta este veninul care dă loc la mişcări sociale şi la nemulţumire […] contribuie a destrăma spiritul public, a-l face să nu mai crează nici în drept, nici în bine, a nu mai aştepta nimic de la muncă, totul de la tertip şi de la apucătură”, Mihai Eminescu, Opere, XIII, Editura Academiei RSR, Bucureşti, 1985, pp.111-120

Mihai Eminescu, despre vinderea pamânturilor țării și îndatorarea României
„Dar creditul statului e sus, ni se zice. Să nu se uite cumcă încă aveţi ce vinde. Mai sunt de vândut trupurile de moşii ale statului, mai e de vândut dreptul de-a le cumpăra; mai sunt de vândut încă multe din România din câte strămoşii au păstrat.

Şi, daca ne veţi întreba care e împrejurarea ce inspiră străinătăţii încredere în solvabilitatea statului român, vă vom spune asemenea care e.

Din ce în ce elementele naţionale sunt substituite prin cele străine; siguranţa că România devine un simplu nume pentru a însemna colonii din centrul Europei lângă Dunăre, siguranţa că poporul nostru nu mai e în stare de-a-şi recâştiga vreodată pământul patriei sale din mâini străine, pe această siguranţă că viitorul e al lor în această ţară, ei creditează guvernului”.

(Mihai Eminescu, În numărul său din urmă…, Timpul, 1 decembrie 1882, în Opere, vol. XIII, Ediţie critică întemeiată de Perpessicius, Editura Academiei Române, Bucureşti, 1985, pag. 232)

„Posibilitatea dată unor nulităţi şi unor parveniţi de-a trăi din buget, din întreprinderi, din arenzi, din păsuieli; posibilitatea constituţională dată unor oameni de provenienţă incertă de-a exploata munca poporului fără nici o compensaţie, iată răul, incurabil poate, al organizaţiei noastre”.

(Mihai Eminescu, Răul de căpetenie…, Timpul, 22 august 1881, în Opere, vol. XII, Ed. cit., Bucureşti, 1985, pag. 303)

Scrisul lui Eminescu, o „expresie a demnităţii naţionale” 

Cum spunea criticul literar Dimitrie Vatamaniuc, scrisul lui Eminescu este o „expresie a demnităţii naţionale”. Astăzi România are nevoie, mai mult decât oricând, să-şi recupereze demnitatea naţională, iar pentru aceasta trebuie mai întâi să se cerceteze pe sine şi, cum spunea Nicolae Steinhardt, „a vorbi despre Eminescu înseamnă pentru un român a se cerceta pe sine”. 

Astfel am reuşi să înţelegem de ce, „dintr-o ţară înzestrată cu atât de multe condiţii de dezvoltare sănătoasă”, ţara noastră a ajuns într-o stare de degradare economică şi morală descrisă cu atâta luciditate de Eminescu. Într-o lume în care identităţile se „topesc” sub tăvălugul dizolvant al globalizării, e necesară această „întoarcere la trecut, la elementele lui bune, sănătoase, proprii, de dezvoltare” (Timpul, 25 octombrie 1881).

Final de campanie: mesajul secretarului general Pro România, Ion MOCIOALCĂ

Succes, tuturor candidaților Alianței Pro Caraș-Severin!!

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Sibilla și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.