Andro, majkă, stai pe pace! “Tati”, primar NU te face! DNA dospește, coace.. “Tati-i” loser, n-ai ce face..!!

“Parveniţii sunt ca maimuţele, având aceeaşi dibăcie ca ele; te uiţi la ei de jos în sus, le admiri agilitatea la căţărat; dar când ajung pe culme, nu mai vezi decât părţile lor ruşinoase.” – Honoré de Balzac

Candidaţii noştri

“Când vezi cât sunt de ahtiaţi,

Având înavuţirea lor drept ţintă,

Nu văd cum vor mai fi votaţi,

Oricât s–ar strădui să mintă.”

Cum vă relatam și în episoadele recente, trecutul il bantuie pe #MarcelVela a carui „putinta” e deloc discutabila, ci, cat se poa de limpede, a unui IMPOTENT politic care se fifi-naripeaza la „montat”…

Radu Cristescu, al cărui inconfundabil simț al umorului e de notorietate, ne atarge atenția:

„Puleiman Manglificul, Marcel Vela – Pașa de Caransebeș

Puleiman Manglificul, adică Marcel Vela, joacă in aceasta luna intr-o telenovela politică proastă, crezandu-se, probabil, Suleiman Magnificul. Mai degrabă, i s-ar potrivi, Puleiman Cur-cerșitorul, dacă nu cumva Penibilosul ! Aceasta telenovelă, cu Marcel Vela în rol principal, se joacă la Caransebeș, miza fiind primăria municipiului, de unde Puleiman a muls 12 ani cât a fost primar. Ca sa fie sigur ca toate resursele și banii publici se vor scurge intre “sânii” familiei, a pus-o pe fata lui vitrega, Andra Pleșa, să candideze pentru funcția de primar al municipiului Caransebeș. Istoricul acestei telenovele cleioase este interesant, in sensul ca in 2004 Marcel Vela candideaza la primăria Caransebeș, împotriva lui Traian Pleșa, tatăl actualei candidate a lui Marcello acordeonistul. Puleiman Mandra-Vela îi ia primăria tăticului actualei lui fiice vitrege, inclusiv nevasta, mutându-se ca ginere 😁 în casa doamnei Pleșa, mama actualei candidate…cu care de atunci traieste o frumoasa poveste de dragoste, împletită cu multe interese financiare.
Acum poate înțeleg și locuitorii orașului Caransebeș de ce primăria trebuie sa revină in familie.
Vorba aia, râdem, glumim, penetrăm, da’ nu părăsim șatra acordeonistă.😂”

De pamflete și anchete, n-o scăpa niciun dulete ( le văzurăm prin ochete.. ) și le oferim „plachete”!

Marcele, majkă, cu ochii pe ei ori.. unul DINTRE ei??!

firișor de arpagic, marcele cât ești de mic..

Marcel Vela in vizorul DNA – da au ba ??!!!

…fost primar, numit ministru, geaba face pe turistu c-o ajuns precum nudistu..

dd

din ciclul: firișor de arpagic, marcele cât ești de mic…/ harafatu-i ca și tine, doar „explică” la „prostime” și pe lângă și cu rime…

#######
foaie verde mătrăgună, wuhannis cum îi mai tună. că-i sunt de folos și humă,/ lucovizii șantajabili ce pozează în amabili, /ambii câta pră făraș, c-o luară pe imaș… /cel cu jaca dă tont-gun, se dă victimă-n Divan, dar noi știm că-i șarlatan.. /harafatu-i mai dihai: la  privat , la stat, nu-i bai!  /doar îl apără răducu, că-i dădu să-i sugă mucu, /hăl cu „rușii sunt de vină”, dar.. i-a scos din naftalină… meaiii și meae,  agenturi, șantaj, putere..
p.s. frunzuliță rumeguș, nici măcar nu sunt de pluș, că-l zuitarăm pe despescu ce se crede Ispirescu…

….de la minutul 2:14 – măsura statului acasă… acasă, la altcineva – un schimb de mame, imobiliar…

Revenind la fătuca, Andra… fata lu „tati”…

Cum care „tati”??

„Ne-am întrebat de unde vine acest om și cum a ajuns în poziția de a prezenta ordonanţe militare care afectează viețile a 20 de milioane de cetățeni. Ca să-i reconstituim biografia, am vorbit cu zeci de oameni care i-au fost parteneri şi cu alte zeci, care i-au fost adversari. Am vorbit și cu el. Apoi am răsfoit prin sute de articole din presa anilor ’90 şi 2000 şi am studiat documente publice dosite prin sertarele instituțiilor locale.

Am reuşit să recuperăm, din mărturii şi documente, cele mai importante momente ale ascensiunii sale. De la adolescentul care urma facultatea de Sudură la seral, la tânărul care făcea asigurări de mic trafic în comunism. De la aventurierul care aducea mașini din Germania, la politicianul ajuns profesor universitar pe blat la o fabrică de diplome false. De la primarul unui orășel de provincie, la ministrul trufaş în geacă de piele. – „O jigodie mică ajunsă jigodie mare“ care se pretează în mandatele de primare, la tot soiul de scheme, inginerii administrative și financiare!

Fă, Andro, tac-to A ÎNGROPAT ECHIPA DE FOTBAL a Municipiului Caransebeș, geaba te scălămbăi tălică prin campanie cu Alexa cel „ieftin”,  la braț:

 CUM A ÎNGROPAT ECHIPA LOCALĂ DE FOTBAL 

alta magarie : în favoarea jafului făcut de camarila liberală a lui Marcel Vela susținută de primarul Felix Borcean.

Marcel Vela şi Felix Borcean, cercetaţi penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie! 

Felix Borcean incearcă să minimalizeze, ca să nu folosim „să acopere”, tranzactiile mai mult decat dubioase făcute cu terenurile caransebesenilor de Ioan Marcel Vela. 

Marcel Vela ar fi implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care s-a luat şpagă de 150.000 de euro 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, şi mama sa milionară

A vândut muntele Caransebeșului, iar acum vrea să revitalizeze turistic munții altora 

Rebelul Dunca și afacerea Albarosa

Renumitul istoric Alexandru Nemoianu trage un serios semnal de alarmă :

O MARE PRIMEJDIE PENTRU BANATUL DE MUNTE
Un caz absolut scandalos,fără precedent,are loc chiar în Banatul de Munte,această vatră milenară a libertății și bunului simt românesc.Cel care oferă acest spectacol scandalos este,din fericire,un personaj care nu este băștinaș al Banatului de Munte,este o “vinitura”,străin de loc și de credința locului.Este vorba de Romeo Dunca.

Romeo Dunca este un maramureșan alungat din vatra lui,pripășit în Banat și care învârte “afaceri” dubioase.El poate fi asimilat interlopilor.El este un sofer parvenit si care incearca sa isi depaseasca foarte modesta conditie.
Romeo Dunca caută,de mai mulți ani, să își însușească părți din hotarele satelor Zăvoi și Turnu Ruieni pentru a își crea un soi de “domeniu” al sau în zona Poiana Mărului-Muntele Mic.Până la o vreme el a reușit să amăgească,prin vorbe goale Primăriile din satele pomenite,dar până la urmă scopurile lui necurate au fost date în vileag.Romeo Dunca a împins nerușinarea până în a își ridică un “bunker” de vacanță(simbolul nemului prost!) în zona,pe pământ care nu îi aparținea!

Ei bine,pe acest pitecantrop s-a aflat să îl propună drept candidat la Președenția Consiliului Județan Caraș Severin,un alt om incorrect,Marcel Vela,cunoscut mai bine ca “neica-nimeni din Armenis”.

Nu știu ce obligații are Marcel Vela față de Romeo Dunca și nu știu cu ce îl are la mână interlopul pe Marcel Vela ,dar propunerea făcută dovedește și prostie și nerușinare. Este de necrezut insolența Partidului Național Liberal și a sefului organizației Caras Severin,Marcel Vela,”neica-nimeni din Armeniș”,care dupa ce au făcut campanie și au vărsat lacrimi de crocodili sub lozinca „fara penali”,acuma,azi,în Almăj,apar cu doi candidati penali:Pavel Verindeanu și Aurel Miclea.Iar ca sef al județului îl proiectează pe Romeo Dunca,un maramuresan din Timișoara,care caută să smulgă din hotarul comunelor Turnu Ruieni și Zăvoi în dorința de a își crea un “domeniu” pe Muntele Mic.Candidatura lui se afla sub semnul unui conflict de interes evident.Iar în plus de aceasta organizația PNL Caras Severin se arată a fi o adevărată cabala împotrivă mediului înconjurător.Marcel Vela,”neica-nimeni din Armeniș”,este cel care promovează agresiv un proiect de lege având de scop “limitarea” ariilor protejate.

Marcel Vela este un pescuitor în ape tulburi.El însusi a fost implicat în afaceri necurate;”Gugulania”,Alstar în Oțelul Roșu și altele.În momentul de față,un guvern aproximativ și care va avea o viață scurtă,un guvern forțat ,efectiv cu forcepsul,de către neghiobul Klaus,zis și “retardis”,și care este o nulitate agresivă,”guvernul” Ludovic Orban,zis și “sica mandolină”,l-a uns pe Vela Ministru de Interne.Repet, această poziție Vela o va ține foarte puțînă vreme.El nu este capabil să împlinească asemenea funcție și va fi eliminat din ea.Oricum,din această poziție,Marcel Vela a făcut propunerea de care pomeneam;Romeo Dunca Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Romeo Dunca este un aventurier de liga treia în economie.În esență sistemul lui este de a intimida,de a flutura ceva bani și de a pretinde că este cu mult mai mult decât este.Romeo Dunca este un cacialmist de mahala!Așa cum spuneam el caută să smulgă din hotarul unor commune și să își creeze un soi de domeniu ,la caz că va păcăli și va avea acces la fonduri europene.Dovadă foarte clară este asocierea lui cu un alt pescuitor în ape tulburi și șmecheraș economic,italianul Stefano Umberto Albarosa.Acesta din urmă a patronat firme care au mers din faliment în faliment,atat in Romania cat si in Italia, și azi patronează firma’Cefin Holding”.O firma marginală și dubioasă care caută sa traga în piept oameni incetisori la minte,oameni care cred în piramide “ponzzi”. .Planul lor este simplu,rudimentar si dovada ca avem de a face cu smecherasi care se cred isteti.Ei nadajduiesc ca Romeo Dunca,ajuns sef al judetului,va putea sa treaca fonduri europene in folosul firmelor lor(Dunca si Albarosa),ca va reusi sa rupa din hotarul comunelor Turnu Ruien si Zavoi iar apoi ,ei nadajduiesc in noroc.De fapt,ca oameni de afaceri,Romeo Dunca și Albarosa se alătură celor de tipul Fane Spoitoru si clanul Duduian.Dar lipsa de buna cuvinta,huliganismul lui Romeo Dunca,s-a manifestat plenar intr-o alta imprejurare.

Aceasta “vinitura” este,theoretic,Greco-catolic(desi Romeo Dunca nu are legatura cu credinta).Ei bine,acest pitecantrop,care se doreste sef peste Banatul de Munte,ai carui locuitori in proportie de 90% sunt Ortodocsi,deci acest personaj patibular,s-a dezlantuit in insulte grosolane(singurul domeniu in care Romeo Dunca are reale aptitudini!) impotriva Ortodoxiei. Și cu asta ajungem la manifestarea de nesimțire și cretinism politic a lui Romeo Dunca.

În aceste noi condiții,”candidatul “ Romeo Dunca,un pitecantrop-huligan-troglodit, a început să facă amenințări, să sudie în dreapta și stânga,să improaste.

Acestea sunt manifestările tipice ale a unui sociopat. .
Sociopatia este o tară de caracter,de personalitate ,care nu se poate schimbă.Trăsăturile care caracterizează pe sociopați și psihopați sunt în totalitate prezente în Romeo Dunca.

Un asemenea personaj nu are ce căuta în viața publică.Dar rămâne de necrezut cum figuri ca Marcel Vela ,zis “neica-nimeni din Armenis”,sau primarul Resitei ,Popa,pot să sprijine un asemenea interlop ca Romeo Dunca..Bun înțeles ,celor menționați, li se mai adugă “aplaudaci” de serviciu și tristă notorietate gen ‘primarizda” din Lapusnicul Mare,Mihaela Dragila și candidatii penali Pavel Verindeanu si Aurel Miclea si alți eiusdem farinae..În același timp sunt convins că Banatul de Munte,vatră milenară de libertate și bun simt,va respinge încercările nerușinate ale lui Marcel Vela și interlopului Romeo Dunca de a se fofila la conducerea județului Caraș-Severin.
Alexandru Nemoianu
Istoric
USA

Concluzionând, spune istoricul Nemoianu, „Vremi periculoase ne stau în față. O perioada de teroare de plumb, tip cheka, Gestapo și Guantanamo ne stă înainte. Mai avem încă putință să luptăm și să alegem, între “globalism”, cu “societatea deschisă” și nativismul și dragostea de Credință, loc, Neam și Familie. Fiecare voce are importantă, fiecare gest are consecințe. Să ne aducem aminte că Domnul era gata să cruțe Sodoma dacă în ea ar fi fost zece drepți. Să ne străduim să fim unul dintre acești”zece drepți”. Dumnezeu să aibă milă de noi toți!”

„O jigodie mică ajunsă jigodie mare“… – holograma carieia cand i se va taia curentul NU va mai exista… il va salta DNA!!
„Ce găină de Gostat ești, Marcele… Fugi de oricine ți-ar putea pune o întrebare și ți-o iei de unde nu te aștepți. Mai ai să postezi cafeluța de dimineață cu inimioare pe contul ministerului.

Aruncă dracu’ geaca aia de piele, nu te prinde. Oricât te-ai încorda, aduci tot a poștaș de țară cu pensiile și alocațiile în tolbă. Mai ai să te descalți pe trecerea de pietoni, să nu strici vopseaua!”, este critica dură adusă de Victor Ciutacu ministrului de Interne.

p.s. PRECIZARE:informatiile din ancheta jurnalistica de mai sus NU au scopul de a acuza pe cineva ! Sunt informatii VERIFICABILE ! Exista institutii abilitate sa investigheze, verifice, ancheteze daca datele sunt au ba reale ! Noi NU stim, punem intrebari, vrem si avem dreptul sa aflam : exista vinovatie sau… nu ( ? )

“Avertizorii de integritate (whistleblowers) joacă un rol-cheie în descoperirea unor nereguli serioase” – la fel jurnalistii!! si orice Om de buna credinta!

„Pedepsirea sub orice formă a acestui demers jurnalistic transparent – chiar și dacă ar fi considerat provocator sau exagerat (nu e cazul) – reprezintă o ingerință nejustificată și gravă asupra dreptului meu la liberă exprimare, garantat de art. 10 al Convenției pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”

„este unanim admis în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului că: dreptul la libertatea de expresie [art. 10 alin. (2) din Convenţie] este unul dintre fundamentele unei societăţi democratice, „nefiind aplicabil doar la idei, ci şi la informaţii care jignesc, şochează sau deranjează; într-atât de mari sunt cerinţele pluralismului, toleranţei şi deschiderii care guvernează o societate democratică” (inter alia, Wille c/a Liechtenstein, 28396/95, paragraful 61); acest drept este cu atât mai extins în cazul actorilor publici care au „datoria de a furniza informaţii de interes public.

Instanţele de judecată nu funcţionează într-un vid; existenţa unui forum de soluţionare a disputelor nu anihilează posibilitatea ca aceste dispute să aibă loc, în prealabil, într-un alt spaţiu” (Sunday Times c/a Marii Britanii, 6538/74, paragraful 65). Mai mult, Curtea Europeană a argumentat că „atunci când au a fi puse în balanţă, în lumina criteriului de necesitate arătat de art. 10 parag. 2 al Convenţiei, interese legate de libertatea de expresie şi altele ce ţin de protecţia reputaţiei altei persoane, trebuie acordată o importanţă mai mare participării active a autorului plângerii la o discuţie publică animată”.

Totodată, Curtea a evidențiat că „promovarea dezbaterii politice libere reprezintă o trăsătură foarte importantă a unei democrații. Curtea oferă libertății de exprimare cea mai mare importanță în contextul dezbaterii politice și consideră că o restricție asupra discursului politic este justificată doar de motive foarte puternice” (Feldek c/a Slovaciei, 29032/95, paragraful 83)”.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.