„Pufuleți cu dragoste. De oameni.”

80324030_2657588631000924_8931270477830160384_n

Biserica “ Sfinții Apostoli Petru și Pavel ”din incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița s-a zidit între anii 2000-2004. Masa sfântului altar din marmură a fost donată de către familia dr. Ioan Roi ( 2008 ). Biserica a fost binecuvântată pentru a se putea sluji în ea, în anul 2005, de către IPS Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeşului, iar în anul 2009, P.S. Lucian, actualul Episcop al Caransebeșului a sfințit biserica .

Bolta sfintei biserici a fost pictată de Iulian Vitalis Cojocaru, altarul, iconostasul și pereții laterali din naos de Rita Aldea iar pronaosul de Samfir Meilă.
Paroh: Pr. Moise Linu


Această biserică împlinește în primul rând misiunea de biserică parohială, dar în același timp susține și o activitate social-caritativă permanentă pentru vârstnicii care trăiesc în acest așezământ.


Beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița au permanent parte de îngrijire medicală de calitate și de asistență spirituală, atât în capela proprie deservită de un preot, cât și la cameră unde se rostesc rugăciuni pentru cei care nu se pot deplasa. De fiecare dată, vârstnicii noștri, întâmpină cuvintele de învățătură și rugăciunile rostite, cu mare bucurie și nădejde în suflet.


Acordăm importanța cuvenită colaborării cu Biserica şi comunitatea. Mulțumiri , tuturor celor implicați !

 

 

„Pufuleți cu dragoste. De oameni.”

 

Noi, îi spunem  tanti Sevastița – o mână de om, o sfârlează, o inimă mare, mare.. îndelung dăruitoare! E prietena noastră, a tuturor!

 

Am cunoscut-o într-o zi de vară. Eram la servici. Mă aflam în curtea căminului și deodată, numa ce văz o mogâldeață de om  traversând grăbită, grăbită aleea ce duce spre Lăcașul Sfânt. Se împiedicase și-am sărit de-am prins-o de braț la timp, să nu cază. Se sprijinea într-un băț din acela de  tracking folosit de împătimiții drumețiilor montane. Mi-a zâmbit. Nu mi-a mulțumit: ” am întârziat și mă așteaptă Părintele! mă duc la slujbă…” Și-a văzut de drum. Peste vreo două ore, ne-am întâlnit din nou. De data aceasta era pe etaj, vizita bătrânii. Zâmbetul îi lumina fața micuță.

 

Au trecut luni, acuși 2 ani. Ne întâlnim mereu. Vine la slujbe, la bătrâni, nu lipsește niciodată când primim vizita  Preasfințitului Lucian Mic – Episcopia Caransebeșului. Pe PS Lucian Mic, tanti Sevastița îl alintă și respectă deopotrivă :” vine regele nost.. ” iar PS Episcopul Caransebeșului îi spune ” Regina Sevastia ” și-o ține lângă el cât slujește  bătrânilor, și-a plimbat-o și cu mașina  Episcopiei și-i dă mereu ascultare. 

 

Iarna, tanti Sevastița vine mai rar, dar  vine! O aduce  părintele Moise Linu cu mașina. Îi  telefonează și se rezolvă. Părintele nu-i iese din cuvânt, sunt prieteni buni, de-o viață. Ambii, oameni cu suflet mare și-n slujba semenilor. Fac echipă bună. Una frumoasă și spre luare aminte…

 

Colindători la centrele sociale din Reșița

 

Anul acesta, am primit colindătorii, nu altfel, ca întotdeauna, împreună cu tanti Sevastița. Mulțumiri Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care alături de părintele Gabriel Gozman, consilier eparhial la Sectorul Social-Misionar și însoțit de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și părinți slujitori ai Catedralei Episcopale din Caransebeș, precum și de studenți teologi și elevi seminariști, a vizitat centrele sociale și spitalul din municipiul Reșița.

 

„Hai acu la cei la pat…”  , zice tanti Sevastița. ” Mergem, da împreună! „, îi răspunde PS Lucian Mic. Și-așa fac !

 

DSC_1372

sursa foto: Episcopia Caransebesului

„Pufuleți cu dragoste. De oameni. Lacrimi și sfinți, agonie, extaz, amintiri. Durere și bucurii. Crâmpeie de viață. La 94 de ani, Sevastea Butunoiu aduce cadouri bătrânilor de la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Reșița. Și nu doar de sărbători. Face asta de ani de zile, pentru că așa simte. Din pensia ei, cumpără mici bucurii pentru locatarii centrului. Coboară din casa ei, de pe Dealul Crucii din Reșița, pentru a vizita bătrânii și pentru a participa la slujbele preotului Moise Linu, partener în cele bune și parohul bisericii Parohiei Marginea-Lend. Doi oameni inimoși, care împreună încearcă să îmbuneze și să îndulcească viața bătrânilor din cămin. O poveste amestecată, cu zâmbete și lacrimi. Mulțumiri prietenei mele de o viață, Nicoleta Surdei, pentru tot sprijinul și prietenia!”

 

 

„Dumnezeu nu dă supărări, Dumnezeu îți dă bucurii” – interviurile lui Opriș

 

 

 

“Vârsta inimii nu are nimic de a face cu culoarea părului.”


”Unele vieti se aseamănă cu acele flori care înfloresc si răspândesc parfumul lor pe înserate”

 

 

 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Oaspeţi, Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.